-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
οπως ειπα περιμένω μια γραπτη αρνητικη τοποθετηση. Με τι στοιχεια να καταγγείλω στον συνήγορο? οτι μου είπε η μαρια που της ειπε ο στεργιος που του ειπε η ασφαλιστική?Αν δεις τις φόρμες σε ΙΝΚΑ, Συνήγορο και ΓΓΚ, δεν χρειάζεται να στείλεις το παραμικρό, περιγράφεις το πρόβλημα, δίνεις στοιχεία (δικά σου, οχήματος, εταιρείες, διευθύνσεις κλπ), και κάνεις κοινοποίηση. Αν θες -και υπάρχουν- τότε ναι, μπορείς να επισυνάψεις έγγραφα, αλλά αν όπως στην περίπτωσή σου, δεν υπάρχουν (π.χ. επειδή αρνούνται να στα δώσουν), τι θα κάνει ο πολίτης, δεν θα κάνει ποτέ την καταγγελία ?
Αν θες, το αναφέρεις κιόλας αυτό, ότι ο τάδε αρνείται να τηρήσει τους όρους της εγγύησης και επίσης ότι αρνείται να το δηλώσει και εξηγήσει εγγράφως. Δίνεις όλα τα στοιχεία, άρα δεν είναι 'μου είπε-σου είπα-του είπε', αλλά πλήρης και επώνυμη καταγγελία, δεν χρειάζεσαι κάποιο έγγραφο.
Edit: το ίδιο ακριβώς είχα κάνει με το CX7, όταν η αντιπροσωπεία αρνείτο να (ξανα)διορθώσει τα φρένα, που είχαν (ξανα)στραβώσει, χωρίς δική μου υπαιτιότητα. Αφού κάναμε επώνυμη καταγγελία σε όλους αυτούς, κοινοποίησα τη σχετική επιστολή σε Mazda Europe και Mazda Japan. Και είχε άμεσο αποτέλεσμα, άρα μην περιμένεις, πρέπει τουλάχιστον να πράξεις τα δέοντα από πλευράς σου....
-
Καταρχήν να βρεθεί αμεσα λύση στο πρόβλημα.
Αλλα για το πότε για ενα πρόβλημα βγήκε μπουρδελακι ενα αμάξι που γενικά οσοι το έχουν λένε καλά λόγια με ξεπερνάει.!!!! -
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Αλλα για το πότε για ενα πρόβλημα βγήκε μπουρδελακι ενα αμάξι που γενικά οσοι το έχουν λένε καλά λόγια με ξεπερνάει.!!!!Δε βγήκε, μια χαρά είναι, ας μη γενικεύουμε!
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Αλλα για το πότε για ενα πρόβλημα βγήκε μπουρδελακι ενα αμάξι που γενικά οσοι το έχουν λένε καλά λόγια με ξεπερνάει.!!!!Δε βγήκε, μια χαρά είναι, ας μη γενικεύουμε!
Αυτο λεω και εγω ρε συ δεν βγήκε καν. Ενα μεμονωμένο περιστατικό και έγινε χαμός. Τι να πω??? Θα έλεγα μια γνωστη μάρκα που μας χρειάζεται αλλα τεσπα!Μου θυμίζει καποιον εδώ μέσα που μου είχε γράψει το αειμνηστο 'Πως καταδέχεσαι και μπαίνεις μεσα;' Τρομερές αναλύσεις.
-
για την ωρα ευτυχως ο Παπαβρ. εδεησε και θα παραλαβω αμαξι αντικατάστασης. Οσο για γραπτη απάντηση από suzuki ....
-
Θετικό αυτό. Για την ιστορία,τι όχημα θα σου δώσει;
-
δεν ξερω ακομα κανα σπλασακι φανταζομαι...
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Θετικό αυτό. Για την ιστορία,τι όχημα θα σου δώσει;Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Μου εδωσαν ενα αθλιο wagon μοντελο 15ετιας της κακιας ωρας...μιζερο όπως και η αντιμετώπιση του αντιπροσωπου...
Φυσικα για απαντηση από Suzuki ουτε λογος...Παρασκευαρα!!!
Φυσικα οι καταγγελιες έφυγαν κανονικά προς 1520.gov.gr & seaa -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Σε αυτήν αναφέρομαι. Εκείνη την περίοδο έβαζα για δύο τρεις μήνες διαρκώς από εκεί, νωρίτερα και μετά το περιστατικό έβαζα στην shell στην Μαρίνου Αντύπα πίσω από το πρακτικερ. Είχα κρατήσει δείγμα καυσίμου από αυτό που έβγαλα αλλά μετά βαρέθηκα και δεν το έτρεξα.Κατ αρχην και παλι καλα ξεμπερδεματα φιλε.Ειναι γνωστο οτι η μαμα εταιρειες δημιουργουν προβληματα και μετα τρεχουν οι κατα τοπους αντιπρ. να καλυψουν,βεβαια θα επρεπε ολες μα ολες να εχουν αριστο after sales.
Δεν θα ξεχασω τον Οκτ.του 2013 στον Σφακιανακη στην Αθηνα που ρωτησα τον πωλητη αν εχει ιμαντες ή καδενα και μου ειχε πει ΚΑΔΕΝΑ...
Δεν θυμαμαι την βλαβη σου τι ακριβως ηταν πιο παλια αλλα γι αυτο στην Μαρινου Αντυπα (shell) που εβαζες εχω ακουσει για θεματακια αλλα ολα ειναι θεμα τυχης.Μπραβο σου που εβγαλες το προβλημα ωστε να γνωριζουμε ολοι τι παιζει αλλωστε εμεις μετα S CROSS ΔΕΝ το παιζουμε οπως οι περισσοτεροι οτι πηραν F-16 BLOCK 52+ .... -
Το περσινο μου θέμα πιο σοβαρο από αυτό που ζητητάμε τώρα ήταν το εξής:
Στις αρχές Ιανουαρίου 2017 (εντός της τριετής εγγύησης) στις 10/1/2017 το αμάξι μου ακινητοποιήθηκε και δεν έπαιρνε μπροστά.
Μεταφέρθηκε στην αντιπροσωπεία του κ. Παπαβραμίδη όπου διαγνώστηκε ότι είχαν παγώσει τα πετρέλαια (εποχή των μεγάλων παγωνιών πέρυσι στην Θεσσαλονίκη) με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στην αντλία υψηλης και διαρροή σε ένα μπεκ.
Ενημερώθηκα ότι η αντλία υψηλης χρίζει αντικατάστασης καθώς και το μπεκ και ότι θα προγραμματιζαν άμεσα την παραγγελία των υλικών και θα γινόταν προσπάθεια για επισκευή εντός 5-6 ημερών.
Οι 5-6 μέρες περασαν φτασαμε στις 15 μέρες (χωρίς αμάξι και χωρίς αμάξι αντικατάστασης να μου παραχωρηθεί παρότι ζητήθηκε) και τότε ενημερώθηκα ότι τελικά δεν μπορεί να έρθει η αντλία χωρίς να μου αιτιολογηθεί πλήρως ο λόγος (είτε τελικά δεν παραγγέλθηκε ακόμα γιατί περίμεναν να γίνει μια ακόμα παραγγελία μαζί με την δική μου , είτε μπορει να κόλλησε η παραγγελία είτε γιατί δεν βρέθηκε το ανταλλακτικό).
Κατόπιν αυτών μου πρότειναν να ανοιχτεί και να καθαριστεί η υφιστάμένη , μαζί με όλα τα σωληνάκια τροφοδοσίας πετρελαίου και να κατέβει και να καθαριστεί το ντεπόζιτο. Φυσικά και όντας 15 μερες χωρις αμάξι αναγκαστικά δέχτηκα αφού φυσικά εξέφρασα τα έντονα παράπονα για τον χειρισμό της υπόθεσης καθώς και καθυστέρηση είχα και δεν τοποθετήθηκε ανταλλακτικό όπως με είχαν αρχικά ενημερώσει.Τελικά οι εργασίες καθαρισμού έγιναν και το αμάξι λειτούργησε στην εντέλεια. Φυσικά έμεινα με τις εξής απορίες:
• Γιατί δεν έγινε εξαρχής ο τελικός χειρισμός με τους καθαρισμούς?
• Γιατί δεν τοποθετήθηκε ποτέ η αντλία που μου είχαν πει ότι έχριζε αλλαγής?
• Τι γίνεται αν τώρα που είμαι μετά τα 3 χρόνια εγγύησης στα +2 χρόνια ξαναβγάλει πρόβλημα η αντλία. Θα καλυφθώ ? φυσικα βλεποντας την σημερινη αντιμετώπιση γνωρίζω οτι θα μεινω ακαλυπτος.viewtopic.php?p=3174073#p3174073
-
Δες τι μου απαντησαν απο την Motor oil πριν 2 μηνες.
Μια και οι θερμοκρασιες εχουν πεσει κοντα στο μηδεν αλλα και πιο κατω εστειλα mail στην AVIN για το best action.Με πηρε τηλεφωνα απο τα κεντρικα μια κυρια και με ρωτησε για ποια περιοχη της Ελλαδας ρωταω και μολις της ειπα Θεσσαλονικη μου ειπε τα εξης:Bαση νομοθεσιας τα diesel παγωνουν στους -5 αλλα εμεις το εχουμε παει στους -8.Βεβαια καποιες φορες αναλογα τις καιρικες συνθηκες μπορει να φυγει καυσιμο που θα παγωνει στους -15 αλλα δεν το γνωρισουμε παντα γιατι δεν μας ενημερωνει το διυληστηριο.Περυσι με τις μεγαλες παγωνιες δεν παρουσιαστηκαν προβληματα...
Το ιδιο μου ειχε απαντησει και η Shell.
Περυσι το χειμωνα με -10 εμενα πηρε κανονικα (εβαζα απο ενα πρατηριο Shell πανω στην οδο Λαγκαδα).Απλα δεν ξερουν τι τους γινεται.Αν οπως τα λενε επεσες στην παρτιδα που παγωνει στους -5 αντιο ζωη....Δεν ξερω για την επισκευη αν σε καλυπτουν αλλα αν εβαζες καινουργια 100% νομιζω για 2 χρονια.... -
Περυσι βαρεθηκα και δεν το τραβηξα το θεμα ουτε στον Παπαβρ. ουτε στην avin παροτι ειχα παρει δειγμα απο το ντεποζιτο.
Φετος ομως με το νεο χουνερι που μου κανουν η υπομονη εξαντληθηκε. Οι τυποι ειναι απαραδεκτοι. Περυσι εβγαλαν εικονικη βλαβη αντλια υψηλης για να κονομίσουν δεν τους εκατσε το υλικο να τους ερθει σε ευλογο χρονο και μετα θυμηθηκαν ...να καθαρισουν το ντεποζιτο και να μου αλλαξουν το φιλτρο πετρελαιου (χρεώση 38 ευρω το φίλτρο που το βρηκα στο ιντερνετ 7!!!) ... -
Νίκο στα πλαίσια της εγγύησης ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να διορθώσει το όχημα στις αρχικές του προδιαγραφές. Αν αλλάξεις μια αντλία ένα μήνα πριν λήξει η εγγύηση και σου ξαναχαλάσει ένα μήνα μετά την λήξη της εγγύησης, δυστυχώς δεν σε καλύπτει. Μόνο με την αγορά νέου ανταλλακτικού ισχύει η εγγύηση για εκείνη την αγορά για ένα ή δύο χρόνια, ανάλογα τον κατασκευαστή. Εδώ να σημειωθεί ότι τα βαριά ανταλλακτικά που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια της εγγύησης είναι τά λεγόμενα ανακατασκευασμένα. Για την επιπλέον εγγύηση της ασφαλιστικής τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
-
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
...Αν αλλάξεις μια αντλία ένα μήνα πριν λήξει η εγγύηση και σου ξαναχαλάσει ένα μήνα μετά την λήξη της εγγύησης, δυστυχώς δεν σε καλύπτει...Αυτό είναι βέβαια καταχρηστικό, αφού το καινούριο ανταλλακτικό φέρει υποχρεωτικά ελάχιστη εγγύηση 2 ετών, ανεξαρτήτως αν τοποθετήθηκε εντός ή εκτός εγγύησης. Δεν ισχύει και κακώς το δεχόμαστε, δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μαύρα μεσάνυχτα για τα δικαιώματά μας.
-
Συμφωνω με τον AMarinos. Οταν μου αλλαξαν την κολωνα τιμονιου μου ειπαν έχει 2 χρόνια εγγύηση. Τωρα αν εγινε επισκευη παλι πρεπει να δίνουν εγγυηση. Οσο για τον ενα μηνα πριν λήξει η εγγύηση και πας με το ιδιο θεμα μετα απο 1 μηνα και δεν σε καλύψουν ειναι για φαπες ασε που θα κανουν το παν για να σου πουν οτι κάποια μαλακια έκανες ή φταίει κατι αλλο...
-
Συμφωνω με τον AMarinos αλλα και εν μερη μαζι σου Εκτωρα... Οταν μου αλλαξαν την κολωνα τιμονιου μου ειπαν έχει 2 χρόνια εγγύηση. Τωρα αν γινει επισκευη παλι πρεπει να δίνουν εγγυηση. Οσο για τον ενα μηνα πριν λήξει η εγγύηση και πας με το ιδιο θεμα μετα απο 1 μηνα και δεν σε καλύψουν ειναι για φαπες ασε που θα κανουν το παν για να σου πουν οτι κάποια μαλακια έκανες ή φταίει κατι αλλο...
-
Τkin, επειδή οι αντιπροσωπείες 'πατάνε' σε ένα και μοναδικό σέρβις που δεν έγινε σε αυτούς, παίρνω την ευκαιρία να ενημερώσω το λαό του φόρουμ για after market αναλώσιμα, τα οποία φυσικά κοστίζουν πιο φθηνά από τα εργοστασιακά.
Είμαι στα 107,000χλμ, εκτός εγγύησης, Vitara εδώ, αλλά δεν πειράζει, τα ίδια ανταλλακτικά είναι με το s-cross.
Λοιπόν,
-
για φίλτρο σωματιδίων ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, την έψαξα πολύ τη δουλειά.Η αντιπροσωπεία δίνει ένα λευκό χαρτί το οποίο δε δεσμεύει τα καυσαέρια από την ατμόσφαιρα, απλά χρησιμεύει για να κρατάει μόνο τη σκόνη. Το χρεώνει γύρω στα 15 ευρώ.
το σκυλούρι βρήκε φίλτρο ενεργού άνθρακα, με 26 ευρώ, το αγόρασα και πραγματικά, δίπλα σε νταλίκες το εσωτερικό δε μυρίζει καθόλου. Βάζω και παιδί μέσα στο αυτοκίνητο, καλύτερα να κόψω ένα τσίπουρο, παρά να αναπνέει το μωράκι μου τα σκατά των άλλων. LAK 345 KNECHT αυτό είναι και το δίνει ένα μαγαζί στην Κάτω Τούμπα. Δε γράφω ποιο ακριβώς γιατί θα θεωρηθεί διαφήμιση και δε θέλω. Δυστυχώς το κατάστημα δε μου έδωσε αυτό αλλά ένα που έγραφε ΤΟΚΙΟ FILTER, και είναι Made in Korea...ακριβώς στις διαστάσεις του μαμά φίλτρου και κάνει πολύ καλή δουλειά. -
Φιλτρο λαδιού έβαλα ένα MULLER FILTER FOP243 , 15 ευρώ που γράφει ότι είναι και UFI System, δηλαδή ακριβώς για το δικό μας σύστημα.15 ευρώ τη στιγμή που το αντιπροσωπείας κοστίζει 25 ευρώ. Το έχω επάνω 3,000 χλμ, no problem so far.
-
Φίλτρο καυσίμου έβαλα ένα FILTRON PE982, 20 ευρώ, τη στιγμή που η αντιπροσωπεία το χρεώνει ....39 ευρώ!
Ίδιο με το μαμά, αλλαγή στα 30,000 χλμ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ. -
Λάδια, εδώ γίνεται ένας χαμός.Η αντιπροσωπεία χρεώνει 18 ευρώ τα eneos 0W-30 C2. Καλούτσικο λάδι, σίγουρα όχι για 18 ευρώ. Μπουμπούνες δεν είμαστε ούτε χαβαλέδες.
Total Quartz Ineo First 0W-30 C2, 10,41 ευρώ το λίτρο. Τρομερό λάδι, οι Γάλλοι εκτός απο μπαγκέτες ξέρουν να φτιάχνουν σοβαρά λάδια. Τα λάδια τα αλλάζω ανα 10,000 χλμ, μην αλλάζετε λάδι στα 20,000 όπως λέει η αντιπροσωπεία, δεν υπάρχει λάδι που να αντέχει τόσο πολύ, ειδικά στη χώρα μας που από τους μηδέν βαθμούς φεύγουμε στους 20 και κάποια στιγμή ανεβαίνουμε στους 35.
- Τι ξέχασα; φίλτρο αέρα. Εδώ έχουμε θέμα. Βρωμίζει πολύ γρήγορα(το εργοστασιακό), αλλαγή στις 10,000χλμ. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να μάθω γιατί βρωμίζει, μάλλον ζω μέσα στα σκατά χαχαχαχα.
MULLER FILTER PA3211, 16 ευρώ, τη στιγμή που το αντιπροσωπείας κοστίζει 23-24.
Άρα έχουμε συνολικά λάδια, ξίδια, φίλτρα, μια εξοικονόμηση πάνω από 100 ευρώ, αν τα αλλάξεις όλα μαζί.
Όπως βλέπετε, εκτός από τα λάδια, οι διαφορές στα φίλτρα δεν είναι μεγάλες, διότι από τα after market, κατά τη γνώμη μου, έχω διαλέξει τα καλύτερα.Ηρακλής ο ιμιτασιόν.
-
-
Very good posting. Παρεμπιπτόντως φίλε Japanese1, πρέπει να βοηθήσω φίλο να επιλέξει ανάμεσα σε S-cross και Vitara, οπότε θέλω τα φώτα σου!
-
Φίλε Ηρακλή όπως πάντα ψαγμενος. Νίκο για τά δύο χρόνια ίσως εννοούσαν μέχρι να λήξει η εγγύηση και θα είχαν δίκιο έχεις δικαίωμα να την ξαναλλάξεις εάν παρουσιαστεί βλάβη, σάν ανταλακτικο αγορασμένο όμως έχει εγγύηση 1 χρόνο γιατί τόσο δίνει η suzuki στην Ελλάδα
-
Πέρυσι που μου άλλαξαν το φίλτρο πετρελαίου μαζί με τον καθαρισμό του ντεπόζιτου το φίλτρο το παλιό που μου παραδόθηκε το έψαξα το κόστος του. **Κόστος 7 ευρώ Η αγαπημένη μας αντιπροσωπεία το χρέωσε 38 και μου έκανε δώρο... Τα περαστικά που θα χρεωνε. **. Φυσικά όταν χωροπηδησα με την αρχική χρέωση των 75 ευρώ για αλλαγή φίλτρου! Πόσα ήταν τα περαστικά που θα χρεωνε για το φίλτρο; κρατηθείτε! 1 ώρα ή44 ευρώ προ ΦΠΑ !!!!
Και το ακόμα καλύτερο; πόσο κράτησε το βγάλε βάλε του φίλτρου; γνωρίζω επειδή ήμουν μαζί με τον μάστορα και μάζευα σε μπουκάλια το καυσιμο για έλεγχο.
Λοιπόν κράτησε 3 λεπτά! Και ήθελαν να με χρεώσουν 1 ώρα δλδ 44 ευρώ συν ΦΠΑ! Τελικά μου κάνανε.... Δώρο τα 3 λεπτά απασχόλησης του τεχνικού και με χρέωσαν μόνο 5,5 φορές καπέλο την προμήθεια του φίλτρου....Τέλος ο λόγος που εγκατέλειψα τον συγκεκριμένο σερβις του αντιπροσώπου ήταν γιατί στο σέρβις των 40 Χλμ μου ανακοίνωσαν ότι θέλω.... τακάκια! Όχι άμεσα αλλά σε 4-5 χλμ Αν τα άλλαζα με το σέρβις θα μου κόστιζαν μόνο 102 ευρώ! Αν τα άλλαζα σε δεύτερο ραντεβού 130!
Φυσικά ξερωντας τον τρόπο οδήγησης και το ποσό λίγο φρένο πατάω ήξερα ότι έλεγαν ψέμματα! Στο cx7 άλλαξα τακάκια μετά τα 90000χλμ.
Όταν έκανα το περιβόητο σερβις που με πέταξε εκτός εγγύησης κατά τα φαινόμενα στα 60000 το άλλο συνεργείο μου είπε ότι έχω ακόμα τακακι. Είμαι στα 68 και έχω ακόμα.... Το δε κόστος αλλαγής με τα δικά του γνήσια? 60 ευρώ...
SUZUKI SX4 SCROSS