Τkin, επειδή οι αντιπροσωπείες 'πατάνε' σε ένα και μοναδικό σέρβις που δεν έγινε σε αυτούς, παίρνω την ευκαιρία να ενημερώσω το λαό του φόρουμ για after market αναλώσιμα, τα οποία φυσικά κοστίζουν πιο φθηνά από τα εργοστασιακά.
Είμαι στα 107,000χλμ, εκτός εγγύησης, Vitara εδώ, αλλά δεν πειράζει, τα ίδια ανταλλακτικά είναι με το s-cross.
Λοιπόν,
-
για φίλτρο σωματιδίων ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, την έψαξα πολύ τη δουλειά.Η αντιπροσωπεία δίνει ένα λευκό χαρτί το οποίο δε δεσμεύει τα καυσαέρια από την ατμόσφαιρα, απλά χρησιμεύει για να κρατάει μόνο τη σκόνη. Το χρεώνει γύρω στα 15 ευρώ.
το σκυλούρι βρήκε φίλτρο ενεργού άνθρακα, με 26 ευρώ, το αγόρασα και πραγματικά, δίπλα σε νταλίκες το εσωτερικό δε μυρίζει καθόλου. Βάζω και παιδί μέσα στο αυτοκίνητο, καλύτερα να κόψω ένα τσίπουρο, παρά να αναπνέει το μωράκι μου τα σκατά των άλλων. LAK 345 KNECHT αυτό είναι και το δίνει ένα μαγαζί στην Κάτω Τούμπα. Δε γράφω ποιο ακριβώς γιατί θα θεωρηθεί διαφήμιση και δε θέλω. Δυστυχώς το κατάστημα δε μου έδωσε αυτό αλλά ένα που έγραφε ΤΟΚΙΟ FILTER, και είναι Made in Korea...ακριβώς στις διαστάσεις του μαμά φίλτρου και κάνει πολύ καλή δουλειά.
-
Φιλτρο λαδιού έβαλα ένα MULLER FILTER FOP243 , 15 ευρώ που γράφει ότι είναι και UFI System, δηλαδή ακριβώς για το δικό μας σύστημα.15 ευρώ τη στιγμή που το αντιπροσωπείας κοστίζει 25 ευρώ. Το έχω επάνω 3,000 χλμ, no problem so far.
-
Φίλτρο καυσίμου έβαλα ένα FILTRON PE982, 20 ευρώ, τη στιγμή που η αντιπροσωπεία το χρεώνει ....39 ευρώ!
Ίδιο με το μαμά, αλλαγή στα 30,000 χλμ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ.
-
Λάδια, εδώ γίνεται ένας χαμός.Η αντιπροσωπεία χρεώνει 18 ευρώ τα eneos 0W-30 C2. Καλούτσικο λάδι, σίγουρα όχι για 18 ευρώ. Μπουμπούνες δεν είμαστε ούτε χαβαλέδες.
Total Quartz Ineo First 0W-30 C2, 10,41 ευρώ το λίτρο. Τρομερό λάδι, οι Γάλλοι εκτός απο μπαγκέτες ξέρουν να φτιάχνουν σοβαρά λάδια. Τα λάδια τα αλλάζω ανα 10,000 χλμ, μην αλλάζετε λάδι στα 20,000 όπως λέει η αντιπροσωπεία, δεν υπάρχει λάδι που να αντέχει τόσο πολύ, ειδικά στη χώρα μας που από τους μηδέν βαθμούς φεύγουμε στους 20 και κάποια στιγμή ανεβαίνουμε στους 35.
- Τι ξέχασα; φίλτρο αέρα. Εδώ έχουμε θέμα. Βρωμίζει πολύ γρήγορα(το εργοστασιακό), αλλαγή στις 10,000χλμ. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να μάθω γιατί βρωμίζει, μάλλον ζω μέσα στα σκατά χαχαχαχα.
MULLER FILTER PA3211, 16 ευρώ, τη στιγμή που το αντιπροσωπείας κοστίζει 23-24.
Άρα έχουμε συνολικά λάδια, ξίδια, φίλτρα, μια εξοικονόμηση πάνω από 100 ευρώ, αν τα αλλάξεις όλα μαζί.
Όπως βλέπετε, εκτός από τα λάδια, οι διαφορές στα φίλτρα δεν είναι μεγάλες, διότι από τα after market, κατά τη γνώμη μου, έχω διαλέξει τα καλύτερα.
Ηρακλής ο ιμιτασιόν.