-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Στο δικό μου με την μούρη προς τα κάτω με την επιλογή τής όπισθεν λειτουργεί κανονικά
Ακριβώς. Στην ανηφόρα θέλει 1η και στην κατηφόρα όπισθεν για να μπει hill hold.
Ρε παιδιά, το ψάχνω στο ιντερνέτ και παντού βρίσκω το ίδιο. Hill Hold είναι σύστημα που σε κρατάει για 2' στην ανηφόρα. Αυτό που περιγράφετε είναι το Hill Descent Control. Έχει και τέτοιο το S-Cross? Υπάρχει συγκεκριμένο κουμπί; Γιατί κάτι τέτοιο είδα στα αυτοκίνητα που έχουν αυτό το σύστημα.
-
Και στο δικό μου συμβαίνει αυτό όταν υπάρχει κλίση του δρόμου όπως και να είναι κρατάει 'φρένο' για 2 sec (και με όπισθεν και με πρώτη)
-
Το hill discent αναλαμβάνει να φρενάρει για εσένα σε απότομες κατηφόρες. Δεν κρατάει το αμάξι ακινητοποιημένο, πατάει φρένο για να κρατάει την ταχύτητα χαμηλά χωρίς να μπλοκάρουν οι τροχοί.
Το hill hold κρατάει το αμάξι ακινητοποιημένο μέχρι να ξεκινήσεις με συμπλέκτη. Μπορεί να είσαι σε ανηφόρα και να σε κρατήσει να μην σε πάρει πίσω. Μπορεί όμως να είσαι και σε κατηφόρα και να θες να κάνεις όπισθεν. ΚΑΙ σε αυτή την περίπτωση σε κρατάει ΑΝ έχεις βάλει όπισθεν. Αν έχει νεκρά ή 1η στην κατηφόρα φυσικά δεν σε κρατάει. Απλά είναι πιο σπάνιο να κάνεις όπισθεν σε ανηφόρα, γι'αυτο και δεν το έχεις παρατηρήσει προφανώς.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Το hill discent αναλαμβάνει να φρενάρει για εσένα σε απότομες κατηφόρες. Δεν κρατάει το αμάξι ακινητοποιημένο, πατάει φρένο για να κρατάει την ταχύτητα χαμηλά χωρίς να μπλοκάρουν οι τροχοί.Το hill hold κρατάει το αμάξι ακινητοποιημένο μέχρι να ξεκινήσεις με συμπλέκτη. Μπορεί να είσαι σε ανηφόρα και να σε κρατήσει να μην σε πάρει πίσω. Μπορεί όμως να είσαι και σε κατηφόρα και να θες να κάνεις όπισθεν. ΚΑΙ σε αυτή την περίπτωση σε κρατάει ΑΝ έχεις βάλει όπισθεν. Αν έχει νεκρά ή 1η στην κατηφόρα φυσικά δεν σε κρατάει. Απλά είναι πιο σπάνιο να κάνεις όπισθεν σε ανηφόρα, γι'αυτο και δεν το έχεις παρατηρήσει προφανώς.
Έχεις απόλυτο δίκιο να προσθέσω μόνο ότι λειτουργεί με λυμένο το χειρόφρενο.
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
Μετά τα 120 το παράθυρο μου έκανε ενα κλικ κλικ, άλλα παρατήρησα οτι σταματούσε οταν είχα 'ευνοϊκό' άνεμο.
Αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ,εάν είσαι μέσα στο αμάξι με τέρμα κλειστό το παράθυρο και το πιέσεις από μέσα το τζαμί θα το ακούσεις.Το έψαξα και κατάλαβα ότι φταίει το λάστιχο το εξωτερικό που περιβάλλει το τζαμί .Είναι πιο φαρδύ από ότι χρειάζεται ή πιο μαλακό.Εχει να κάνει με το πώς φυσάει και σπρώχνει το παράθυρο.Καλο είναι να το αναφέρουμε ώστε να γίνει αλλαγή Τα πίσω δεν το κάνουν.
Ps Το πρόβλημα πού είχε αναφερθεί για το προ facelift στις υψηλές ταχύτητες ,ότι ο αέρας 'ρουφάγε'τις πόρτες ελπίζω να έχει διορθωθεί στο δικό μας.(Δεν ξέρω εάν ίσχυε για όλα ή για τα πρώτα μοντέλα και μετά διορθώθηκε.Εδω μέσα το διάβασα από κάποιον που έβαλε ένα κομμάτι λάστιχο σε ένα κενό της πόρτας.Στο δικό μου δεν το έχω παρατηρήσει αλλά δεν έχω πάει πάνω από 140.'
-
Hill Hold Control System, σελίδες 3-58 και 3-59 (του αγγλικού εγχειριδίου).
Για το παράθυρο, όπως ανέφερα προηγούμενα, άλλαξα γρύλλο παραθύρου και για 2 μήνες δεν άκουγα κιχ, σε καμία συνθήκη. Βέβαια έχει 5-6 ημέρες που νομίζω ότι κάτι ακούω πάλι. Αχνό όπως καταλαβαίνετε για την ώρα αλλά μάλλον υπαρκτό. Θα επανέλθω σχετικά.
Ο εσωτερικός καθρέφτης συντονίζεται σε κανέναν; Έχω ήδη αλλάξει έναν εντός εγγύησης αλλά τίποτα..
Μυρωδιές..δεν πήρα μυρωδιά.
Σφιχτό κιβώτιο Αύγουστο μήνα δεν δικαιολογείται. Το σκάλωμα από 1η σε 2α οφείλεται σε ψύχος και (στην Αγγλία νομίζω) το αντιμετωπίζουν με αλλαγή βαλβολίνης (με χαμηλώτερο ιξώδες), με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη ζωή του κιβωτίου.
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Hill Hold Control System, σελίδες 3-58 και 3-59 (του αγγλικού εγχειριδίου).Για το παράθυρο, όπως ανέφερα προηγούμενα, άλλαξα γρύλλο παραθύρου και για 2 μήνες δεν άκουγα κιχ, σε καμία συνθήκη. Βέβαια έχει 5-6 ημέρες που νομίζω ότι κάτι ακούω πάλι. Αχνό όπως καταλαβαίνετε για την ώρα αλλά μάλλον υπαρκτό. Θα επανέλθω σχετικά.
Ο εσωτερικός καθρέφτης συντονίζεται σε κανέναν; Έχω ήδη αλλάξει έναν εντός εγγύησης αλλά τίποτα..
Μιλάς για το sx4 του 2017? Γιατί το παράθυρο στο καινούργιο δεν κάνει κιχ όταν είναι μισάνοιχτο.Απλα όταν είναι τέρμα κλειστό και το πιέσεις με το χέρι άκουγεται ένα ανεπαίσθητο ... εκεί που σφηνώνει το παράθυρο όταν κλείνει τέρμα είναι μαλακό το λάστιχο και όταν το πιέζεις ακούγεται το λάστιχο που κουνιέται.Ο καθρέφτης δεν συντονίζει καθόλου, κιβώτιο μια χαρά.
-
Όχι, για το παλιό μιλάω.
Εσείς πάντως που πιέζετε το παράθυρο για να ακόυσετε το λάστιχο που κουνιέται, μου φαίνεται ότι κοιτάζετε τον τζάμπα γάιδαρο στα δόντια;)
-
Λοιπόν,επειδή πήγα και κοίταξα ξανά για όσα αναφέρονται με τα μπροστινά παράθυρα (τα ανοιγόκλεισα μια-δυο φορές, στο κλείσιμο το εξωτ.πλαστικό κουνιέται λιγάκι,αλλά δεν μου φάνηκε για πρόβλημα),τα φουσκώματα στα θερμαινόμενα καθίσματα κ.ά.,δεν παρατήρησα κάποιο θέμα (μάλιστα πριν 20-25 μέρες,κατακαλόκαιρο, όπως πήγα να αφήσω στην κονσόλα κάτι,είχα πατήσει κατά λάθος το κουμπί του θερμαιν.καθίσματος του συνοδηγού και το πήρα χαμπάρι σταματημένος σε σκιά-κι έτσι είδα την αναμμένη λυχνία- μετά από κανένα μισάωρο και το έσβησα).
Όπως ξαναείπα,παραμένει -σε μικρότερο βαθμό- η δυσκολία της 1ης ταχύτητας. -
Οντως οταν κλεινεις τα παραθυρα κουνιεται το εσωτερικο της πορτας αλλα δεν το θεωρω λαθος(αν δεν αρχισει τα κρακ κρουκ). 2 μικρα γιαπωνεζικα λαθακια να συμπληρωσω.
- στο cruise control δεν εχει ψηφιακη ενδειξη των χιλιομετρων που ρυθμιζω.
- οταν απομονωνεις τα παραθυρα απο τους συνοδηγους να μην μπορουν να τα χειρσιτουν, δεν μπορεις ουτε εσυ απο την θεση του οδηγου
Γενικα ειμαι κατ ευχαριστημενος με 2000 χλμ και δεν χορταινω να το οδηγαω
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Όχι, για το παλιό μιλάω.Εσείς πάντως που πιέζετε το παράθυρο για να ακόυσετε το λάστιχο που κουνιέται, μου φαίνεται ότι κοιτάζετε τον τζάμπα γάιδαρο στα δόντια;)
Μάλλον δεν με κατάλαβες,είπα έναν τρόπο να καταλάβει κάποιος το θόρυβο που μπορεί να ακούει στο εσωτερικό από το παράθυρο όταν φυσάει δυνατός άνεμος και ταξιδεύει με πολλά.Αντι να ψάχνει από που προέρχεται είπα να πιέσει εσωτερικά το παράθυρο....δεν είπα τίποτα άλλο.Σε κάποιους μπορεί μην το κάνει με τον αέρα καθόλου.Εξαλλου είναι ελάχιστο,απλά το παρατήρησε και κάποιος αλλος γι'αυτό το ανέφερα.Το αμάξι είναι εξαιρετικό και παραμένει φοβερό στην οδήγηση του.
-
-
Χαλάλι!
-
Όντως δεν σε κατάλαβα και παίρνω πίσω το πείραγμα!
-
Καλησπέρα! Έκανα σήμερα td το 1000cc! Γενικά ήταν το αναμενόμενο! Οδηγικά το μοτέρ είχε τα κρεμάσματα του αλλά βέβαια είχε και κάποιο νεύρο ψηλά, αλλά ήθελε να βυθίσεις αρκετά το πενταλ! Η κύλιση του πολύ καλή και το εξαιρετικό 0 κροταλίσματα ( τουλάχιστον στα 40 λεπτά που το οδήγησα δεν πήρα κάτι χαμπάρι)! Μάλλον με βλέπω για εκεί με όποιο ρισκο!
-
Re: SUZUKI SX4 SCROSS
Δημοσίευσηαπό alnotas » 04/09/17 18:02
Συνέχεια των extras.Διακοσμητικά λαμάκια πόρτας και πορτ μπαγαζ... Την ξετινάξαμε την κάρτα αυτόν τον μήνα...
Πολύ όμορφα !!!
Απο που η αγορά τους ? -
Γιώργο καλησπέρα,
τι εννοείς κρεμάσματα ?
το κιβώτιο ?
ποια έκδοση σε ενδιαφέρει η gl, upper ή gl+ ? -
Ο χρήστης ssivakas έγραψε:
Πολύ όμορφα !!!
Απο που η αγορά τους ?https://www.aliexpress.com/item/ABIWAI- ... 15164.html
και
http://www.ebay.com/itm/SUZUKI-SX4-S-CR ... 2749.l2649
-
Πέτρο καλημέρα,
Μου φάνηκε ότι στις έντονες αλλαγές ταχύτητας δεν άρπαζε αμέσως από χαμηλά. Επίσης δεν παρατήρησα κάτι στο κιβώτιο ταχυτήτων, όπως αναφέρουν άλλοι κάτοχοι, βέβαια το αυτοκίνητο που οδήγησα είχε και 7.000χλμ. Το έγραψα και εχθές, με εντυπωσίασε ο αθόρυβος κινητήρας. Από φρένα πολύ καλό (του έκανα 3 - 4 γονατίσματα βαρβάτα) και ανταποκρίθηκε αξιοπρεπέστατα.
Τώρα μην περιμένεις πολλά σε ανηφοριές. Σε ανηφόρα (εφαγα όλη την περιοχή να βρω καλή ανηφόρα), με 2 άτομα και ac από στάση, ένιωσα ότι δυσκολέυτηκε. Εντάξει λογικό χιλιαράκι είναι.
Επίσης το αυτοκίνητο ήταν η upper και η οθόνη (kenwood) ήταν αρκετά καλή με καλή απόκριση. Όμως δεν είδα ποτέ την κάμερα οπισθοπορίας διότι δεν δούλευε.
Είμαι μεταξύ gl και upper. Δεν ξέρω αν αξίζουν 1.100€ επιπλέον οι ζάντες αλουμινίου (άσε που θα το οδηγάει και η γυναίκα), η οθόνη και καμερούλα.
Κάντο ένα td δεν χάνεις τίποτα. Να παρατηρήσεις κάτι που δεν έπεσε στην αντίληψη μου. -
Μετά από 9 μήνες και 14000 χιλ με το 1,6 gl+ 2wd s-cross μου έχω να παρατηρήσω το παρακάτω πρόβλημα:
Τα παράθυρα όταν τερματίζουν στο ανέβασμα ανασηκώνουν - κουνάνε αρκετά το πλαστικό κάλυμμα - ταπετσαρία της πόρτας.Παρατήρησα πως το πλαστικό ανασηκώνεται όταν το παράθυρο τερματίζει αυτόματα αν το τερματίσεις σιγά - σιγά και όσο πρέπει δεν το κάνει.
Mάλλον το παράθυρο ανεβαίνει λίγο περισσότερο από ότι πρέπει και ο μηχανισμός του εσωτερικά βρίσκει πάνω στο πλαστικό και το ανασηκώνει αυτό με την πάροδο του χρόνου φθείρει το μηχανισμό (γρύλο του παράθυρου) και αρχίζει να ακούγεται το τρίξιμο που έχουν αρκετοί από το forum αναφέρει πως ακούνε.Παρακαλώ σε όσους δεν το κάνει να το γράψουν γιατί ο τοπικός αντιπρόσωπος λέει πως σε όλα τα s-cross συμβαίνει αυτό, **αλλά ακόμη και αυτό να συμβαίνει δεν είναι φυσιολογικό και πρέπει να διορθωθεί !!! **
SUZUKI SX4 SCROSS