-
Φίλε Ιγνατιε το θέμα είναι καθαρά με τους πλάγιους ανέμους όπου ήμουνα στα 120 περιπου χαω. Έπιασα σε καποια στιγμή 140+ χαω χωρίς πλάγιους και δεν είχα κανένα θέμα.
-
Αγαπητέ Έκτωρα σε ευχαριστώ για το tip. Θα το δοκιμάσω!!!
-
Ο χρήστης Giorgos 1740 έγραψε:
Αγαπητέ Έκτωρα σε ευχαριστώ για το tip. Θα το δοκιμάσω!!!Ίσως γι αυτό κι εγώ δεν έχω παρατηρήσει αυτό το έντονο που λες για την ευστάθεια σε ανοιχτό δρόμο(στην εθνική το βάζω στο sport και στις αστικές μετακινήσεις το αφήνω auto).
-
Ο χρήστης Giorgos 1740 έγραψε:
Φίλε Ιγνατιε το θέμα είναι καθαρά με τους πλάγιους ανέμους όπου ήμουνα στα 120 περιπου χαω. Έπιασα σε καποια στιγμή 140+ χαω χωρίς πλάγιους και δεν είχα κανένα θέμα.Μέχρι 140 πού το έχω πάει ήμουν εθνική και μερικές φορές είχε πλάγιους ανέμους και το μόνο πού έχω παρατηρήσει ήταν το Τσικ που κάνει το παράθυρο που έχω προαναφέρει . Τίποτα άλλο εκτός και εάν δεν ήταν τόσο δυνατοί, τι να πω? Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το Sport διορθώνει το πρόβλημα.Τοτε δεν είναι θέμα τής ανάρτησης.
-
Έχει ένα σετάκι η Suzuki από μπογιά και βερνίκι για την επιδιόρθωση μικροφθορών στο χρώμα. Εάν το έχει χρησιμοποιήσει κανείς και έχει καμία συμβουλή να παρέχει, καλοδεχούμενη!
-
Όλες οι εταιρίες έχουν, το δύσκολο είναι η εφαρμογή τους. Αν προχωρήσεις σε αγορά γνώμη είναι να ψάξεις και να πάρεις και αυτό το εργαλείο από το ebay
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Μέχρι 140 πού το έχω πάει ήμουν εθνική και μερικές φορές είχε πλάγιους ανέμους και το μόνο πού έχω παρατηρήσει ήταν το Τσικ που κάνει το παράθυρο που έχω προαναφέρει . Τίποτα άλλο εκτός και εάν δεν ήταν τόσο δυνατοί, τι να πω? Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το Sport διορθώνει το πρόβλημα.Τοτε δεν είναι θέμα τής ανάρτησης.
Το sport -όπως είπε κι ο Έκτωρας πιο πάνω- δίνει λίγο περισσότερη πρόσφυση στους πίσω τροχούς,κάνει λίγο πιο άμεση την απόκριση του κινητήρα (χωρίς να ανεβάζει ροπή) και σε μένα φαίνεται σα να κάνει ελάχιστα πιο σφιχτό το τιμόνι.Δεν διορθώνει το πρόβλημα και δεν επηρεάζει τις αναρτήσεις,αλλά σου δίνει μια αίσθηση στιβαρότητας και καλύτερου πατήματος στην άσφαλτο.
Το σίγουρο είναι πως σε κάθε όχημα α) το ύψος και β) το βάρος παίζουν πρωτεύοντα ρόλο για την ευστάθεια του σε πλάγιους ανέμους.Πάντως,όπως προείπα κι εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι πέρα του αναμενόμενου για τέτοιου τύπου όχημα. -
Πάντως 1275 κιλά για αυτοκίνητο δεν τα θεωρώ πούπουλο ,για την κατηγορία τού είναι ελαφρύ αλλά όχι να το κουμαντάρει ο αέρας τόσο εύκολα.Οπως ξαναειπα εγώ δεν έχω παρατηρήσει τέτοια συμπεριφορά αλλά δεν το έχω πάει πάνω από 140.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Το σίγουρο είναι πως σε κάθε όχημα α) το ύψος και β) το βάρος παίζουν πρωτεύοντα ρόλο για την ευστάθεια του σε πλάγιους ανέμους.Πάντως,όπως προείπα κι εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι πέρα του αναμενόμενου για τέτοιου τύπου όχημα.Κυρίως παίζει ρόλο η πλευρική μετωπική επιφάνεια, το κέντρο βάρους, το μεταξόνιο και τα μετατρόχια. Θα δεις και νταλίκες 40 τόνων να φεύγουν ιπτάμενες σε πλευρικούς ανέμους!!!
Αυτό που βιώνετε οι άμαθοι από ψηλά οχήματα είναι ένα κλασικό χαρακτηριστικό αυτών των οχημάτων.
-
Γειά σας
Επειδή θέλω να αγοράσω το GL+ 1.4 αυτόματο αλλά δυσκολεύομαι να βρω πληροφορίες, θα ήθελα αν το έχει κάποιος να μου πει αν το αυτόματο κιβώτιο του είναι καλό και γενικότερα το αυτοκίνητο τι αρνητικά έχει.
Επίσης κάτι που ισχύει και στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο, επειδή τα θετικά του αυτοκινήτου τα έχω διαβάσει, όμως επειδή έχουν σημασία καλό είναι να ξέρω και τα αρνητικά, παρατηρώ ότι κάνετε συζήτηση για πλευρική ευπάθεια στον άνεμο, τι άλλο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου σας ενοχλεί ή δεν σας αρέσει;
Ευχαριστώ!
-
Σ ευχαριστώ Infide!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτό που βιώνετε οι άμαθοι από ψηλά οχήματα είναι ένα κλασικό χαρακτηριστικό αυτών των οχημάτων.
εγώ δεν ξέρω, πρώτη φορά παίρνω τέτοιο αυτοκίνητο... Μου φαίνεται πάντως υπερβολικό γιατί το αμάξι δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό, ούτε μαλακά αμορτισέρ έχει.Τεσπα εγώ μέχρι τώρα δεν το έχω νιώσει. Επιφυλάσσομαι...
-
Φίλε Da Tsun ,
Τα θετικά του αυτοκινήτου είναι πάρα πολλά καλά φώτα πολύ καλά φρένα ορατότητα πίσω - εμπρός καλός ήχος και γρήγορο navigation χώροι κλπ
όσο για τους πλευρικούς ανέμους που αναφέρουν παραπάνω εγώ έχω κάνει αρκετά ταξίδια στην Εγνατία Οδό με άνω των 160χιλ την ώρα σταθερά (cruise control) και δεν με έχει ενοχλήσει κάτι.αν εξαιρέσεις κάποια μικρό προβλήματα παράθυρα εμπρός κλπ τα οποία διορθώνονται μόνιμα με μία επίσκεψη στην αντιπροσωπεία (εντος εγγύησης ) το αυτοκίνητο είναι ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις σε αυτά τα χρήματα (ακόμη και +2000euro δεν θα βρείς καλύτερο)
-
εγώ δεν ξέρω, πρώτη φορά παίρνω τέτοιο αυτοκίνητο... Μου φαίνεται πάντως υπερβολικό γιατί το αμάξι δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό, ούτε μαλακά αμορτισέρ έχει.Τεσπα εγώ μέχρι τώρα δεν το έχω νιώσει. Επιφυλάσσομαι...
Αν το φαινόμενο είναι τόσο έντονο που να το νιώθει -έως και 'επικίνδυνο'- ο οδηγός, τότε δεν είναι γενικώς κάποιο χαρακτηριστικό των crossovers/SUV, αλλά θέμα/χαρακτηριστικό/πρόβλημα του συγκεκριμένου οχήματος. Έχω ταξιδέψει, μέχρι και πολύ γρήγορα, με 2-3 SUV, και ποτέ δεν αισθάνθηκα να με παρασέρνει ο άνεμος ή να παρεκκλίνω από την πορεία μου.
-
Ο χρήστης ssivakas έγραψε:
αν εξαιρέσεις κάποια μικρό προβλήματα παράθυρα εμπρός κλπ τα οποία διορθώνονται μόνιμα με μία επίσκεψη στην αντιπροσωπεία (εντος εγγύησης ) το αυτοκίνητο είναι ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις σε αυτά τα χρήματα (ακόμη και +2000euro δεν θα βρείς καλύτερο)
Συμφωνώ απόλυτα .
Θες να μας πεις τι ακριβώς σού έκαναν στην αντιπροσωπεία για τα παράθυρα?
Εγώ πάντως θα επαναλάβω,για μην σχηματιστεί λάθος εντύπωση για το αμάξι,ότι δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την ευστάθεια τού αυτοκινήτου απο πλευρικούς ανέμους και γενικά τη συμπεριφορά του.Το θεωρώ το καλύτερο αμάξι στα λεφτά του. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Αν το φαινόμενο είναι τόσο έντονο που να το νιώθει -έως και 'επικίνδυνο'- ο οδηγός, τότε δεν είναι γενικώς κάποιο χαρακτηριστικό των crossovers/SUV, αλλά θέμα/χαρακτηριστικό/πρόβλημα του συγκεκριμένου οχήματος. Έχω ταξιδέψει, μέχρι και πολύ γρήγορα, με 2-3 SUV, και ποτέ δεν αισθάνθηκα να με παρασέρνει ο άνεμος ή να παρεκκλίνω από την πορεία μου. Η
Μα ακριβώς το αντίθετο από αυτό λέμε φίλε μου ,ότι οι υπόλοιποι δεν το βιώνουμε αυτό με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο,ίσα ίσα που συμπεριφέρεται άψογα.Ενας κάτοχος το έγραψε και αναφέραμε όλοι την εμπειρία μας που έδειξε ότι κάθε άλλο παρά περίεργη και επικίνδυνη δενείναι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Μάλλον μπερδεψες τα γραφόμενα μου .
-
Μα ακριβώς το αντίθετο από αυτό λέμε φίλε μου ,ότι οι υπόλοιποι δεν το βιώνουμε αυτό με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο,ίσα ίσα που συμπεριφέρεται άψογα.Ενας κάτοχος το έγραψε και αναφέραμε όλοι την εμπειρία μας που έδειξε ότι κάθε άλλο παρά περίεργη και επικίνδυνη δενείναι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Μάλλον μπερδεψες τα γραφόμενα μου .
Το έγραψα γενικώς, ίσως έπρεπε να ξεχωρίσω τις λέξεις και να το κάνω πιο ξεκάθαρο
Αν το φαινόμενο είναι τόσο έντονο που να το νιώθει -έως και 'επικίνδυνο'- ο οδηγός, τότε δεν είναι γενικώς κάποιο χαρακτηριστικό των crossovers/SUV, αλλά θέμα/χαρακτηριστικό/πρόβλημα του συγκεκριμένου οχήματος. Έχω ταξιδέψει, μέχρι και πολύ γρήγορα, με 2-3 SUV, και ποτέ δεν αισθάνθηκα να με παρασέρνει ο άνεμος ή να παρεκκλίνω από την πορεία μου. Η
Αν δεν είναι χαρακτηριστικό του μοντέλου (όπως λ.χ. αναπηδήσεις επειδή φοράει άκαμπτο πίσω), τότε μπορεί να είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου οχήματος του φίλου. Βέβαια, καθώς αφορά σε οδηγική συμπεριφορά, η οποία κρίνεται από τον οδηγό βάσει των προσωπικών εμπειριών του, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκρίνεις και να καταλήξεις σε συμπεράσματα.
-
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Καλησπερα. Έχει 2 μέρες τώρα ανάβει αυτό κ σβήνει μετά από 5-10 λεπτά. Έτυχε σε κάποιον; Είμαι στα 90.000χμ πετρέλαιο.
Στάλθηκε από το MI 4W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φίλε dolomites όταν μάθεις από το συνεργείο τι βλάβη είναι, πέρα από τον προθερμαντήρα, ενημέρωσε εάν δεν σου κάνει κόπο. Πολλές φορές η βλάβη που δείχνει το καντράν, δεν είναι απόλυτη, γιατί μπορεί να είναι σε κάποιο υποσύστημα που φαίνεται μόνο στον υπολογιστή του συνεργείου.
Το διαγνωστικό έδειξε προθερμαντήρα στο 4ο κύλινδρο.
Περιμένω να μου πούνε αν το καλύψει η εγγύηση ή όχι αφού το όχημα το έχω πάνω από 3 χρόνια
οπότε και έληξε η εργοστασιακή εγγύηση.
Υπάρχει περίπτωση να έπαιξε ρόλο 'κακό' καύσιμο;
Για τους ορεξάτους ωραία ενημέρωση εδώ
http://beru.federalmogul.com/sites/default/files/ti_04_el_2014_fm.pdf -
Ωραίο τεχνικό άρθρο αλλά εκεί που γέλασα ήταν με το παρακάτω:
- Το καύσιμο πετρέλαιο ψεκάζεται στο θάλαμο συμπίεσης. Η υψηλή θερμοκρασία του
συμπιεσμένου αέρα προκαλεί την αυτόματη ανάφλεξη, η εσωτερική πίεση αυξάνεται
σημαντικά και ο** κινητήρας κάνει τη δουλειά του**.
- Το καύσιμο πετρέλαιο ψεκάζεται στο θάλαμο συμπίεσης. Η υψηλή θερμοκρασία του
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Καλησπερα. Έχει 2 μέρες τώρα ανάβει αυτό κ σβήνει μετά από 5-10 λεπτά. Έτυχε σε κάποιον; Είμαι στα 90.000χμ πετρέλαιο.
Στάλθηκε από το MI 4W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φίλε dolomites όταν μάθεις από το συνεργείο τι βλάβη είναι, πέρα από τον προθερμαντήρα, ενημέρωσε εάν δεν σου κάνει κόπο. Πολλές φορές η βλάβη που δείχνει το καντράν, δεν είναι απόλυτη, γιατί μπορεί να είναι σε κάποιο υποσύστημα που φαίνεται μόνο στον υπολογιστή του συνεργείου.
Το διαγνωστικό έδειξε προθερμαντήρα στο 4ο κύλινδρο.
Περιμένω να μου πούνε αν το καλύψει η εγγύηση ή όχι αφού το όχημα το έχω πάνω από 3 χρόνια
οπότε και έληξε η εργοστασιακή εγγύηση.
Υπάρχει περίπτωση να έπαιξε ρόλο 'κακό' καύσιμο;
Για τους ορεξάτους ωραία ενημέρωση εδώ
http://beru.federalmogul.com/sites/default/files/ti_04_el_2014_fm.pdfΔεν πρέπει να είναι πολύ ακριβός πάντως μην αγχώνεσαι για το κόστος...
https://www.onparts.gr/suzuki-sx4-1-6-d ... re=defaultΣτάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A10-70F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
SUZUKI SX4 SCROSS