-
Επίσης, αυτό που ήθελα να σε ρωτήσω φίλε alexos, είναι το εξής....(και μη γελάσει κανείς ε; )
...
Το αυτοκίνητο έρχεται με τα δικά του ... πατάκια;
Ρωτάω γιατί έχω μια υπόνοια...και επειδή εδώ ->
http://www.suzuki.gr/new-s-cross/#accessories/details/2
...τα διαφημίζει ως κάτι 'extra'! -
Μερικες αντιπροσωπειες στο βαζουν στα extra μερικες οχι. Εμενα μου το εβαλε στα extra. εχει πατακια αλλα δεν προσεξα αν ειναι αυτα της φωτογραφιας. το σκ θα το ξεψαχνισω και θα σου πω
-
OMG, δηλαδή όταν κληθώ να παραλάβω, να έχω και μια παλιά εφημερίδα καλού-κακού ε;
-
Θετικη εντυπωση μου εκανε που ενω σαν εxtra ειχα βαλει ρεζερβα και γρυλλο, μου δωσανε και τρομπακι ηλεκτρικο μαζι με ενα μπουκαλακι ( μιας χρηςης) που φουσκωνει το λαστιχο. Επισης η σχαρα επισης σαν εχτρα φαινεται πιοτικη και με αεροδυναμικο σχημα
-
Υπάρχει εμπορία που δίνει αυτοκίνητο καινούριο ή μεταχειρισμένο χωρίς πατάκια;
Δεν νομίζω... -
Ο χρήστης alexos έγραψε:
Θετικη εντυπωση μου εκανε που ενω σαν εxtra ειχα βαλει ρεζερβα και γρυλλο, μου δωσανε και τρομπακι ηλεκτρικο μαζι με ενα μπουκαλακι ( μιας χρηςης) που φουσκωνει το λαστιχο.από τη στιγμή που αγοράζεις κάτι έξτρα επιπλέον
είναι επόμενο να σου δώσουν αυτό που υπήρχε στάνταρεκτός αν δεν ήταν στάνταρ το κιτ επισκευής
όσο για τα πατάκια,
οι έμποροι καμιά φορά τα δίνουν δώρο αν δεν είναι στάνταρ εξοπλισμός,
αλλά δεν είσαι σίγουρος ότι θα σου δώσουν τα εργοστασιακάστη φωτό
http://www.suzuki.gr/new-s-cross/#accessories/details/2
δεν βλέπω πώς κουμπώνουν τα εργοστασιακά -
Να ρωτήσω και εγώ κάτι, τις μπάρες (σχάρα) τις αγόρασες ή σου τις έκαναν δώρο; αν τι αγόρασες, ποσό έκαναν, γιατί είμαι μεταξύ των εργοστασιακών και τις Thule
Το δικό μου είναι παραγωγή Μαΐου και μου είπαν να το περιμένω αρχές ΙουλίουSent from my iPhone using Tapatalk
-
δωρο ηταν οι μπαρες
-
Έφυγε πίσω ο papos με την egr.
5 Χρόνια εγγύηση εχει το σουζουξ,τα 2 τελευταία μεσω ασφάλειας. Λογικά, έχεις εγγύηση κανονικότατα!
Τα σέρβις ολα στην αντιπροσωπεία;Μιας και το πλακωνες που και που, άλλαξε πρατήριο άμεσα. Τι καύσιμο έβαζες; egr σε τόσα χλμ δεν έπρεπε.
-
Φίλε papos δυστυχώς η βαλβίδα egr είναι αρκετά ακριβή, εύχομαι να στην καλύψει η εγγύηση της ασφαλιστικής. Καθαρίζει εάν είναι πρόβλημα καρβουνήλας , αλλά όπως την έχω δει από κοντά, δύσκολα επισκευάζεται σε βλάβη του μοτέρ της. Βγαίνει εκτός λειτουργίας όπως και το φίλτρο DPF αλλά οι απόψεις διίστανται για την αποτελεσματικότητα της ενέργειας αυτής. Όταν την βγάλεις δες σε τι κατάσταση είναι, καθώς και τις σωληνώσεις που την συνδέουν, εάν υπάρχει πολύ καρβουνήλα, θα πρέπει να βελτιώσεις το καύσιμο που βάζεις και να αναθεωρήσεις το στυλ οδήγησης, γιατί δυστυχώς εάν επηρεάσει το DPF ή το TURBO το κόστος θα ξεφύγει.
Καλορίζικα και ασφαλή τα νέα αυτοκίνητα των φίλων στο forum. Δεν γνωρίζω εάν τα νέα μοντέλα έχουν εργοστασιακό συναγερμό, τα παλιά σίγουρα δεν είχαν. Έχοντας δύο προηγούμενα αυτοκίνητα με εργοστασιακό συναγερμό του ομίλου VW, έχω να πω ότι ενεργοποιούταν ο συναγερμός με το άνοιγμα της πόρτας ή του καπό και είχαν ογκομετρικό αισθητήρα (τα γνωστά ραντάρ) στο ύψος του εσωτερικού καθρέπτη κρυμμένο. Δεν υπήρχε αισθητήρας κραδασμού (για σήκωμα ή χτύπημα του αυτοκίνητου) όπως και η σειρήνα ήταν επίπεδου κόρνας αλλά κρυμμένη και όχι η ίδια κόρνα. Και στα δυο αυτοκίνητα έβαλα επιπλέον μηχανισμό για τους κραδασμούς, σειρήνα με περισσότερα db, απομόνωσα την δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνουν τα παράθυρα και οι καθρέφτες με την ενεργοποίησης του συναγερμού, (γιατί συμβαίνει το αντίθετο όταν θέλεις να τα ανοίξεις πατώντας συνεχόμενα τον διακόπτη στο κλειδί) και επίσης είχα ξεχωριστό χειριστήριο από το κλειδί για το άνοιγμα και κλείσιμο του συναγερμού, όλα αυτά για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα SUZUKI όπως και άλλες εταιρείες δεν παρέχουν την δυνατότητα να κλείνουν και να ανοίγουν τα παράθυρα με το κλειδί του οχήματος. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να το κάνεις προσθέτοντας μια πλακέτα.
-
Γενικά τι δώρα μπορώ να ζητήσω-διεκδικήσω; αφήσαμε την κουβέντα με την αντιπροσωπεία για όταν έρθει το αυτοκίνητο Ελλάδα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Συναγερμό [emoji14]
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
Συναγερμό [emoji14]Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
[emoji8]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Καλορίζικα και ασφαλή τα νέα αυτοκίνητα των φίλων στο forum. Δεν γνωρίζω εάν τα νέα μοντέλα έχουν εργοστασιακό συναγερμό, τα παλιά σίγουρα δεν είχαν. Έχοντας δύο προηγούμενα αυτοκίνητα με εργοστασιακό συναγερμό του ομίλου VW, έχω να πω ότι ενεργοποιούταν ο συναγερμός με το άνοιγμα της πόρτας ή του καπό και είχαν ογκομετρικό αισθητήρα (τα γνωστά ραντάρ) στο ύψος του εσωτερικού καθρέπτη κρυμμένο. Δεν υπήρχε αισθητήρας κραδασμού (για σήκωμα ή χτύπημα του αυτοκίνητου) όπως και η σειρήνα ήταν επίπεδου κόρνας αλλά κρυμμένη και όχι η ίδια κόρνα. Και στα δυο αυτοκίνητα έβαλα επιπλέον μηχανισμό για τους κραδασμούς, σειρήνα με περισσότερα db, απομόνωσα την δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνουν τα παράθυρα και οι καθρέφτες με την ενεργοποίησης του συναγερμού, (γιατί συμβαίνει το αντίθετο όταν θέλεις να τα ανοίξεις πατώντας συνεχόμενα τον διακόπτη στο κλειδί) και επίσης είχα ξεχωριστό χειριστήριο από το κλειδί για το άνοιγμα και κλείσιμο του συναγερμού, όλα αυτά για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα SUZUKI όπως και άλλες εταιρείες δεν παρέχουν την δυνατότητα να κλείνουν και να ανοίγουν τα παράθυρα με το κλειδί του οχήματος. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να το κάνεις προσθέτοντας μια πλακέτα.Εργοστασιακός συναγερμός στον όμιλο VW σημαίνει πολλές λειτουργίες εκτός αυτών που ανέφερες (τον ογκομετρικό με τους τουλάχιστον 4 αισθητήρες στις πλαφονιέρες εμπρός και πίσω), όπως η λειτουργία αυτόματης επανόπλισης, το διπλό κλείδωμα που ασφαλίζει τις μέσα χειρολαβές αισθητήρα ρυμούλκησης, αυτόνομη λειτουργία από τη μπαταρία, δυνατότητα απομόνωσης ογκομετρικού, ενίοτε σειρήνα πανικού κλπ κλπ. Μέχρι και στην αποσύζευξη του τρέλιερ χτυπάει ο εργοστασιακός συναγερμός.
Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι ο εργοστασιακός συναγερμός στο VW group,
αλλά η ειρωνεία είναι ότι κι εκεί αντικλεπτικό μπορεί να δεις να το λένε. -
Ο χρήστης nc250 έγραψε:
Γενικά τι δώρα μπορώ να ζητήσω-διεκδικήσω; αφήσαμε την κουβέντα με την αντιπροσωπεία για όταν έρθει το αυτοκίνητο ΕλλάδαSent from my iPhone using Tapatalk
Εξαρτάται για πια έκδοση μιλάμε.Γενικά μιλώντας, αισθητήρες παρκαρίσματος,συναγερμό,ρεζέρβα,πλαστικό κάλυμμα χώρου αποσκευών,μαρσπιέ και προστατευτικά θυρών,πεντάλ αλουμινίου,κουκούλα,κάρτα gps,μπάρες οροφής κ.τ.λ.
Γνώμη μου: Aν δεν έχεις κλείσει την παραγγελία σε κάποιο αντιπρόσωπο ακόμη,διαπραγματεύσου και διεκδίκησε ότι μπορείς καλύτερο για σένα και συμφώνησε τα από τώρα γραπτώς.Όταν έρθει το αμάξι Ελλάδα και το έχεις ξοφλήσει,θα είναι πιο αδιάλλακτοι κι ίσως θα λάβεις λιγότερα.
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Καλορίζικα και ασφαλή τα νέα αυτοκίνητα των φίλων στο forum. Δεν γνωρίζω εάν τα νέα μοντέλα έχουν εργοστασιακό συναγερμό, τα παλιά σίγουρα δεν είχαν. Έχοντας δύο προηγούμενα αυτοκίνητα με εργοστασιακό συναγερμό του ομίλου VW, έχω να πω ότι ενεργοποιούταν ο συναγερμός με το άνοιγμα της πόρτας ή του καπό και είχαν ογκομετρικό αισθητήρα (τα γνωστά ραντάρ) στο ύψος του εσωτερικού καθρέπτη κρυμμένο. Δεν υπήρχε αισθητήρας κραδασμού (για σήκωμα ή χτύπημα του αυτοκίνητου) όπως και η σειρήνα ήταν επίπεδου κόρνας αλλά κρυμμένη και όχι η ίδια κόρνα. Και στα δυο αυτοκίνητα έβαλα επιπλέον μηχανισμό για τους κραδασμούς, σειρήνα με περισσότερα db, απομόνωσα την δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνουν τα παράθυρα και οι καθρέφτες με την ενεργοποίησης του συναγερμού, (γιατί συμβαίνει το αντίθετο όταν θέλεις να τα ανοίξεις πατώντας συνεχόμενα τον διακόπτη στο κλειδί) και επίσης είχα ξεχωριστό χειριστήριο από το κλειδί για το άνοιγμα και κλείσιμο του συναγερμού, όλα αυτά για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα SUZUKI όπως και άλλες εταιρείες δεν παρέχουν την δυνατότητα να κλείνουν και να ανοίγουν τα παράθυρα με το κλειδί του οχήματος. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να το κάνεις προσθέτοντας μια πλακέτα.
Εργοστασιακός συναγερμός στον όμιλο VW σημαίνει πολλές λειτουργίες εκτός αυτών που ανέφερες (τον ογκομετρικό με τους τουλάχιστον 4 αισθητήρες στις πλαφονιέρες εμπρός και πίσω), όπως η λειτουργία αυτόματης επανόπλισης, το διπλό κλείδωμα που ασφαλίζει τις μέσα χειρολαβές αισθητήρα ρυμούλκησης, αυτόνομη λειτουργία από τη μπαταρία, δυνατότητα απομόνωσης ογκομετρικού, ενίοτε σειρήνα πανικού κλπ κλπ. Μέχρι και στην αποσύζευξη του τρέλιερ χτυπάει ο εργοστασιακός συναγερμός.
αλλά η ειρωνεία είναι ότι κι εκεί αντικλεπτικό μπορεί να δεις να το λένε.Φίλε inertia σύστημα αυτόματης επανόπλισης έχει ακόμα και το σύστημα του τηλεχειριζόμενου συστήματος οποιουδήποτε αυτοκίνητου. Λειτουργία αυτόνομη από τη μπαταρία έχει και ο πιο απλός συναγερμός, δυνατότητα απομόνωσης ογκομετρικού είναι στάνταρ σε όλους του συναγερμούς του εμπορίου, θεωρητικά όλα πρέπει να υπάρχουν και στο πιο απλό σύστημα συναγερμού. Το ερώτημα είναι εάν το SX4 έχει σε όλες τις εκδόσεις του, σύστημα συναγερμού οποιουδήποτε επιπέδου ή απλά immobilizer, από το έντυπο της SUZUKI εγώ αυτό καταλαβαίνω.
Για το διπλό κλείδωμα που αναφέρεις όντως από το εσωτερικό δεν ανοίγει με κανένα τρόπο από τις χειρολαβές ή τον διακόπτη ανοίγματος, με ότι θετικό ή αρνητικό έχει αυτό, εκτός από έναν απλό τρόπο που εάν είσαι κάτοχος γνωρίζεις ποιος είναι και καλό είναι να μην το αναφέρουμε εδώ. -
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Εργοστασιακός συναγερμός στον όμιλο VW σημαίνει πολλές λειτουργίες εκτός αυτών που ανέφερες (τον ογκομετρικό με τους τουλάχιστον 4 αισθητήρες στις πλαφονιέρες εμπρός και πίσω), όπως η λειτουργία αυτόματης επανόπλισης, το διπλό κλείδωμα που ασφαλίζει τις μέσα χειρολαβές αισθητήρα ρυμούλκησης, αυτόνομη λειτουργία από τη μπαταρία, δυνατότητα απομόνωσης ογκομετρικού, ενίοτε σειρήνα πανικού κλπ κλπ. Μέχρι και στην αποσύζευξη του τρέλιερ χτυπάει ο εργοστασιακός συναγερμός.
αλλά η ειρωνεία είναι ότι κι εκεί αντικλεπτικό μπορεί να δεις να το λένε.Φίλε inertia σύστημα αυτόματης επανόπλισης έχει ακόμα και το σύστημα του τηλεχειριζόμενου συστήματος οποιουδήποτε αυτοκίνητου. Λειτουργία αυτόνομη από τη μπαταρία έχει και ο πιο απλός συναγερμός, δυνατότητα απομόνωσης ογκομετρικού είναι στάνταρ σε όλους του συναγερμούς του εμπορίου, θεωρητικά όλα πρέπει να υπάρχουν και στο πιο απλό σύστημα συναγερμού. Το ερώτημα είναι εάν το SX4 έχει σε όλες τις εκδόσεις του, σύστημα συναγερμού οποιουδήποτε επιπέδου ή απλά immobilizer, από το έντυπο της SUZUKI εγώ αυτό καταλαβαίνω.
Για το διπλό κλείδωμα που αναφέρεις όντως από το εσωτερικό δεν ανοίγει με κανένα τρόπο από τις χειρολαβές ή τον διακόπτη ανοίγματος, με ότι θετικό ή αρνητικό έχει αυτό, εκτός από έναν απλό τρόπο που εάν είσαι κάτοχος γνωρίζεις ποιος είναι και καλό είναι να μην το αναφέρουμε εδώ.Αναφέρθηκα όχι επειδή ο εργοστασιακός του γκρουπ είναι καλύτερος από τον καλύτερο του εμπορίου.
Όχι.
Για να πω όμως ότι εργοστασιακός δεν σημαίνει ψεύτικος συναγερμός αναφέρθηκα.
Ασφαλώς αυτόματη επανόπλιση, αυτόνομη λειτουργία, απομόνωση ογκομετρικού, εντολή σε ηλιοροφή-παράθυρα κλπ κλπ
βρίσκεις στους συναγερμούς του εμπορίου.
Και αυτό τουλάχιστον ελπίζεις να το συναντάς στον εργοστασιακό συναγερμό.Το να μου λένε ότι υπάρχει εργοστασιακός εξοπλισμός για αντικλεπτικό
που λειτουργεί αποκλειστικά με την επαφή της πόρτας και δεν έχει άντε έστω ογκομετρικό,
αυτό το θεωρώ απίστευτο να το πουλάνε για αντικλεπτικό, για σειρήνα για συναγερμό ή όπως το πεις.
Κι ας αφήσουμε στην άκρη τα επιπλέον μπλιμπλίκια που έχουν αλλού.ΥΓ: Το διπλό κλείδωμα μόνο θετικό είναι που προσθέτει στην ασφάλεια.
Αν το πολύ πολύ καμιά φορά θες να κλειδώσεις χωρίς διπλό κλείδωμα, κι αυτή την επιλογή την έχεις διαθέσιμη. -
Λοιπόν, εργοστασιακός συναγερμός για το προηγούμενο SX4, πιθανότατα και για άλλα μοντέλα της εταιρίας.
part number:37194-80J00
Οδηγίες χρήστη εδώ: http://suzuki-club.ru/attachments/14015/
Με μια γρήγορη ματιά βλέπω- Ξεχωριστό χειριστήριο με λογότυπο Suzuki - λάθος μου, λειτουργεί με το κλειδί του αυτοκινήτου
- Διακόπτης valet (παρκαδόρου) κάπου τοποθετημένος μέσα στο αμάξι
- Κραδασμικός αισθητήρας
- Αυτόματο κλείδωμα ξεκλείδωμα (αλλά αναφέρει και Keyless Entry System)
- Χρήση κόρνας
99% και για το νέο μοντέλο θα έχει τουλάχιστον αυτά.
-
Αυτό το θεωρώ πιο λογικό.
Να υπάρχει άλλος εξοπλισμός που να διατίθεται για εργοστασιακός συναγερμός. -
920 ως 960 χλμ αυτονομία μου βγάζει το toyo prices cf2 4.8 it/100 δλδ εκει που ημουν και πριν σε διαδρομές 80-20 εκτος και με ταχύτητες ως 130. Παντως το θετικο ειναι οτι το μεγάλωμα του τροχου δεν τσίμπησε σε κατανάλωση ενω κέρδισα σε άνεση ειδικα οι πισω ενω... ψηλωσα και ενα ποντακι!
SUZUKI SX4 SCROSS