-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Πήρα τηλ. στον αντιπρόσωπο πάλι σήμερα,για να μάθω που βρίσκεται η παραγγελία του αυτοκινήτου (παραγωγή Μαϊου) και μου είπε πως ισχύει ακόμη το προηγούμενο status δηλ. κατασκευάστηκε,αλλά ακόμα δε φαίνεται να άφησε το εργοστάσιο.Για να επιβεβαιώσω τους χρόνους παραλαβής που μου έχουν δώσει για το δικό μου (μέσα με τέλη Ιουνίου),όποιος έχει παραγγείλει με παραγωγή Απριλίου,λογικά πρέπει να έχει παραλάβει ή να είναι θέμα ημερών.Ισχύει; Υπάρχει κάποιος να παρέλαβε μέσα στο Μάιο ή έχει καθυστερήσει;
Πάντως τα 2 vit πήραμε ψες, ήταν παραγγελία γενάρη (sic-αριστερό παρελθόν...)
R.S.
Για κάποιο λόγο το alias σου μου θυμίζει αφροδίτη μάνου... -
Εμενα καθοριστικο ρολο που επελεξα scross 1.4 σε σχεση με το qq επαιξε η δυναμη του κινητηρα.Παρεπιπτοντως με πηραν εχθες και μου ειπαν οτι εφτασε και με περιμενουν για να κανουμε τα χαρτια.Μια ερωτηση προς τους κατοχους με εργοστασιακο συναγερμο του εν λογω μοντελου
Πως θα αναγνωρισω οταν θα παραλαβω εαν ειχε περαστει ο εργοστασιακος και οχι κανενα αλλο δικο τους μοντελο. (μαρκα εργοστασιακου).
Μου τα μασαγε η κυρια πωλητρια οτι δηλαδη ο συναγερμος ειναι εργοστασιακος και μεσα στην τιμη και οτι δεν το γραφει στα εχτρα μιας και θα τον εχει πανω κλπ.θα μαλλιοτραβηχτουμε αν δω κατι αλλο, οποτε να ειμαι προετοιμασμενος -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Πάντως τα 2 vit πήραμε ψες, ήταν παραγγελία γενάρη (sic-αριστερό παρελθόν...)
R.S.
Για κάποιο λόγο το alias σου μου θυμίζει αφροδίτη μάνου...Ευχαριστώ για την πληροφορία γάτε,αν και μου 'κάνες τη καρδιά περιβόλι (παρήγγειλα Μάρτιο,οπότε μπορεί να'ρθει και Ιούλιο κατά τα λεγόμενα σου)
Υ.Γ. Αν λες για το panormus, είναι η λατινική λέξη του Πάνορμος δηλ.το σημερινό Παλέρμο της Σικελίας,όπου ξόδεψα τα χρόνια της φοιτητικής μου νιότης ( λες να έχω καμιά συγγένεια με το nono; )
-
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια.. Τελικα δυστυχως δεν θα παρω κανενα απο τα δυο. Για το μεν σουζουκι δεν εγκριθηκε το δανειο μου (το αυτοκινητο ηρθε Ελλαδα, καναμε την αιτηση του διακανονισμου αλλα απορριφθηκε), και για το μεν qashqaι διαβασα αρκετα αρνητικα σχολια, αρα μαλλον θα κοιταξω σε κλασικα hatchbacks ..
-
Ο χρήστης alexos έγραψε:
Πως θα αναγνωρισω οταν θα παραλαβω εαν ειχε περαστει ο εργοστασιακος και οχι κανενα αλλο δικο τους μοντελο. (μαρκα εργοστασιακου).
Μου τα μασαγε η κυρια πωλητρια οτι δηλαδη ο συναγερμος ειναι εργοστασιακος και μεσα στην τιμη και οτι δεν το γραφει στα εχτρα μιας και θα τον εχει πανω κλπ.θα μαλλιοτραβηχτουμε αν δω κατι αλλο, οποτε να ειμαι προετοιμασμενοςΚαλορίζικο κατ'αρχήν alexos!
Όσο αφορά για το συναγερμό, το λέει και στο φυλλάδιο που μου έδωσαν στην αντιπροσωπεία στα specs,πως το GL+ και GLX έχουν εργοστασιακό συναγερμό (βέβαια,όπως σε όλα,υπάρχει πάντα η υποσημείωση πως ο εξοπλισμός της κάθε έκδοσης μπορεί να αλλάξει από το εργοστάσιο,χωρίς ευθύνη του αντιπροσώπου). Αν είναι εργοστασιακός,λογικά θα δώσουν ή 2 κλειδιά με το συναγερμό ενσωματωμένο ή 1 με το συναγερμό και το άλλο χωρίς.Αν δεν είναι,πιθανά μπορεί να έχει το 1 κλειδί ενσωματωμένο και το 2ο να έχει εξωτερικά τον συναγερμό.Επίσης,λογικά σε εργοστασιακό δε θα υπάρχει 'εξτρά' αισθητήρας-ματάκι που βγαίνει από κάποια κολώνα του αυτοκινήτου.Δες και το manual του αμαξιού,που θα περιγράφει τον τύπο και τη λειτουργία του εργοστ.συναγερμού και θα πρέπει να συμβαδίζει με αυτόν που έχεις.Από ποιά αντιπροσωπεία παραλαμβάνεις;
-
Ευχαριστω panormus
Απο κορφιατη -
Απ' όσο εγώ κατάλαβα, εργοστασιακός συναγερμός, είναι αυτός που αν παραβιαστεί πόρτα ή καπώ, βαράει η κόρνα ρυθμικά. Επειδή αυτό δεν καλύπτει πχ την περίπτωση να σου σπάσουν το τζαμί, εγώ ζήτησα να μου βάλουν έξτρα ογκομετρικό συναγερμό.
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όχι αναγκαστικά. Υπαρχουν και εργοστασιακοί συναγερμοί με ογκομετρικό αισθητήρα. Δηλαδή αισθητήρα που εντοπίζει την κίνηση αν π.χ. βάλεις το χέρι σου μέσα από το παράθυρο. Πιθανότατα κάποιοι να έχουν και κραδασμικο αισθητηρα που εντοπίζει το χτύπημα ή το σπάσιμο του παραθύρου
-
Ο αντιπρόσωπος πάντως εμένα μου είπε ότι είναι όπως τον περιέγραψα, μόνο παραβίασης.
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Όχι αναγκαστικά. Υπαρχουν και εργοστασιακοί συναγερμοί με ογκομετρικό αισθητήρα. Δηλαδή αισθητήρα που εντοπίζει την κίνηση αν π.χ. βάλεις το χέρι σου μέσα από το παράθυρο. Πιθανότατα κάποιοι να έχουν και κραδασμικο αισθητηρα που εντοπίζει το χτύπημα ή το σπάσιμο του παραθύρουΣυνήθως ναι. Απλώς οι εργοστασιακοί έχουν τους αισθητήρες ενσωματωμένους κάπου μέσα στη καμπίνα (π.χ. στη πλαφονιέρα) ενώ οι aftermarket αναγκαστικά έχουν τα γνωστά 'ματάκια' που τα κολλάνε στο parebrise ή στο πάνω μέρος των A-pillars.
-
πρέπει να είναι πολύ κάφρικη μάρκα που να πουλάει εργοστασιακό συναγερμό
χωρίς ογκομετρικούς αισθητήρεςαπό αρχαιοτάτων χρόνων εργοστασιακός συναγερμός
ίσον ογκομετρικοί αισθητήρες και ό,τι άλλο επιπλέονδε νομίζω να υπάρχουν εν ολίγοις τόσο κάφρικες μάρκες με τόσο κάφρικο εργοστασιακό εξοπλισμό
πόσο μάλλον εν έτει 2017 -
Μια ερώτηση για τις SLDA SD Cards για το Navigation.
Όλες οι επιλογές στο ebay μιλάνε για χάρτες 2015-2016.Ξέρει κανείς, ΑΝ βγει Update αυτών των χαρτών, αν δικαιούνται αναβάθμισης όσοι έχουν αγοράσει την κάρτα; Ή όσοι θέλουν νέους χάρτες....ξαναγοράζουν κάρτα; Όσοι το έχετε αγοράσει, υπάρχει κάποιο φυλλάδιο/manual φαντάζομαι που έρχεται μαζί. Γράφει μέσα κάτι σχετικό;
Ευχαριστώ -
Έχω το Vitara αλλά η μονάδα είναι ίδια. Οι χάρτες είναι της HERE με τελευταία ενημέρωση το 2015.
http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... gories=YESΟπότε είσαι μάλλον 'ενήμερος'. Φαντάζομαι πάντως ότι όταν βγουν οι νέοι θα χρειαστεί νέα κάρτα αλλά δεν ξέρω πως θα την χρεώσουν και πόσο θα έχει σχέση η τιμή με το αν έχεις αγοράσει από την αρχή την 'επίσημη'. Αργά ή γρήγορα θα υπάρχει και αυτή στο Internet.
-
Μάλλον έχουν βγει εκτός προγράμματος.
Από το 2015 δεν το λες up to date.
Ειδικά στη χώρα μας με τις τελευταίες παραδόσεις αυτοκινητοδρόμων.Σε άλλες μάρκες η HERE έχει διαθέσει χάρτες ως το Νοέμβριο 2016,
και αναμένεται να διαθέσει τον Ιούνιο 2017
για κατέβασμα και εγκατάσταση στα εργοστασιακά navi το τελευταίο update.Κάτι λάθος συμβαίνει.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Έχω το Vitara αλλά η μονάδα είναι ίδια. Οι χάρτες είναι της HERE με τελευταία ενημέρωση το 2015.
http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... gories=YESΟπότε είσαι μάλλον 'ενήμερος'. Φαντάζομαι πάντως ότι όταν βγουν οι νέοι θα χρειαστεί νέα κάρτα αλλά δεν ξέρω πως θα την χρεώσουν και πόσο θα έχει σχέση η τιμή με το αν έχεις αγοράσει από την αρχή την 'επίσημη'. Αργά ή γρήγορα θα υπάρχει και αυτή στο Internet.
Από περιέργεια, τι διαστάσεις ελαστικών φοράς στο βιτάρα?
-
Προς το παρόν τα δικά του, 215/55/17
-
kostask1, εάν διαβάζεις μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι μετά από τόσο καιρό η αλλαγή του γρύλλου όντως έλυσε το θέμα με το παράθυρο; Έχω σέρβις τον άλλο μήνα και σκέφτομαι να το κάνω κι εγώ αλλά να μην γίνει η επέμβαση άδικα..
Σε ότι αφορές τις μπάρες να επιβεβαιώσω ότι οι wingbar δεν βγάζουν κιχ και μπαινοβγαίνουν σχετικά εύκολα (το βάλε είναι πιο δύσκολο αφού το μέτρο δεν το γλιτώνεις). Παιχνιδάκι το βαλε βγάλε μπαγαζιέρας με power click. Μανικάκι το βάλε βγάλε freeride βάσης ποδηλάτου σε wingbar. Όποιος δεν καίγεται για μεγάλο ωφέλιμο μήκος στις μπάρες προτείνονται οι edge. Με την μπαγαζιέρα άδεια πάνω πάντως πρέπει να τσιμπάει >5% η κατανάλωση..
Τέλος, με μία μπαγαζιέρα και 3 βάσεις ποδηλατου στην οροφή, χρησιμοποίησα excel για τα φορτία;)
-
Φίλε luckies δίνεις σε παακαλώ Links για τις μπάρες που λες;
-
https://www.thule.com/en-gb/gb/roof-rac ... =SyrZRMW9v
Το πρώτο σετ (edge) έχει το χαμηλό πόδι και το μικρό ωφέλιμο μήκος μπάρας.
Το δεύτερο σετ (rapid) έχει τα αντίθετα (αυτό πήρα).
Και ψάξου με τις τιμές. Σλοβενία, Τσεχία και Γερμανία οι χαμηλότερες που βρήκα.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Προς το παρόν τα δικά του, 215/55/17Τι εντυπώσεις έχουν στο vitara club όσοι αλλάξανε σε 215/60/17?
SUZUKI SX4 SCROSS