-
Καλησπέρα σε όλες/όλους!
Σκοπεύω μέσα στους επόμενους μήνες να προχωρήσω στην αγορά αυτοκινήτου αλλά ακόμα δεν έχω πάρει αποφάσεις για κάποια πράγματα και δεν μπορώ να είμαι ξεκάθαρος ως προς τις προτεραιότητές μου παρόλο που έχω αφιερώσει πολλές ώρες διαβάσματος στο διαδίκτυο και στα περιοδικά!
Η χρήση που θα γίνεται είναι κυρίως σε μεγαλύτερες διαδρομές αλλά και μέσα στην πόλη για την οποία όμως έχω τη μηχανή που βολεύει περισσότερο.Τα αυτοκίνητα που μου αρέσουν είναι κυρίως ευρωπαϊκά και πιο συγκεκριμένα αυτά που ονομάζουμε premium όπως a class,c class,mini,Giullietta,116,volvo v40,a3.Μου αρέσουν όμως και τα juke(με 16-17 χιλιάρικα βρίσκω καινούριο diesel),scirocco,eos,tiguan αλλά τα τρία vw(ιδίως το tiguan) ξέρω ότι έχουν υψηλή κατανάλωση και μεταχειρισμένα υπάρχουν μόνο σε βενζίνη.
Οι χώροι δε με απασχολούν σχεδόν καθόλου...με ενδιαφέρουν πρωτίστως η κατανάλωση,η αξιοπιστία και φυσικά ένα αξιοπρεπές επίπεδο επιδόσεων.
Όσον αφορά το budget,δεν ξέρω...εξαρτάται από το αν θα κινηθώ σε diesel ή βενζίνη και εδώ θα ήθελα να εστιάσουμε:αξίζει κατά τη γνώμη σας ένα βενζινοκίνητο μοντέλο κοντά στα 15000 όπως αυτή η c180 ή
το countryman ή θα ήταν ''σοφότερη''(μακροπρόθεσμα) επιλογή μία πετρελαιοκίνητη 116 για παράδειγμα;
Μια συμφέρουσα λύση φαίνεται να είναι και η Giullietta JTDM με 15000...το συγκεκριμένο είναι από τα πρώτα στη λίστα μου.Παράλληλα ρίχνω (κρυφές!)ματιές και στα Α 180 diesel και το υβριδικό lexus ct 200h αλλά τα 25000 είναι πολλά και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να δαπανηθεί ένα τέτοιο ποσό.Συνολικότερα,δεν ξέρω αν αξίζουν τον κόπο τα + 4 ή 5 χιλιάρικα κατά μέσο όρο που πρέπει να δαπανηθούν για ένα diesel μοντέλο συγκριτικά με το ίδιο σε βενζίνη,αν δηλαδή η κατανάλωση,τα service,η μεταπωλητική αξία κτλ ''επιστρέφουν'' τμηματικά μέσα στην πρώτη 3ετία-5ετία το ποσό αυτό στον ιδιοκτήτη.
Oποιαδήποτε πρόταση δεκτή αλλά παρακαλώ μην αναλωθούμε σε σχόλια του τύπου πάρε i30,leon,focus κτλ.Μια χαρά μοντέλα είναι και σίγουρα καλύτερο vfm αλλά μου αρέσουν πιο πολύ όσα προανέφερα και μεταξύ αυτών θα ήθελα να επιλέξω -
Καλησπέρα σε όλες/όλους!
Σκοπεύω μέσα στους επόμενους μήνες να προχωρήσω στην αγορά αυτοκινήτου αλλά ακόμα δεν έχω πάρει αποφάσεις για κάποια πράγματα και δεν μπορώ να είμαι ξεκάθαρος ως προς τις προτεραιότητές μου παρόλο που έχω αφιερώσει πολλές ώρες διαβάσματος στο διαδίκτυο και στα περιοδικά!
Η χρήση που θα γίνεται είναι κυρίως σε μεγαλύτερες διαδρομές αλλά και μέσα στην πόλη για την οποία όμως έχω τη μηχανή που βολεύει περισσότερο.Τα αυτοκίνητα που μου αρέσουν είναι κυρίως ευρωπαϊκά και πιο συγκεκριμένα αυτά που ονομάζουμε premium όπως a class,c class,mini,Giullietta,116,volvo v40,a3.Μου αρέσουν όμως και τα juke(με 16-17 χιλιάρικα βρίσκω καινούριο diesel),scirocco,eos,tiguan αλλά τα τρία vw(ιδίως το tiguan) ξέρω ότι έχουν υψηλή κατανάλωση και μεταχειρισμένα υπάρχουν μόνο σε βενζίνη.
Οι χώροι δε με απασχολούν σχεδόν καθόλου...με ενδιαφέρουν πρωτίστως η κατανάλωση,η αξιοπιστία και φυσικά ένα αξιοπρεπές επίπεδο επιδόσεων.
Όσον αφορά το budget,δεν ξέρω...εξαρτάται από το αν θα κινηθώ σε diesel ή βενζίνη και εδώ θα ήθελα να εστιάσουμε:αξίζει κατά τη γνώμη σας ένα βενζινοκίνητο μοντέλο κοντά στα 15000 όπως αυτή η c180 ή
το countryman ή θα ήταν ''σοφότερη''(μακροπρόθεσμα) επιλογή μία πετρελαιοκίνητη 116 για παράδειγμα;
Μια συμφέρουσα λύση φαίνεται να είναι και η Giullietta JTDM με 15000...το συγκεκριμένο είναι από τα πρώτα στη λίστα μου.Παράλληλα ρίχνω (κρυφές!)ματιές και στα Α 180 diesel και το υβριδικό lexus ct 200h αλλά τα 25000 είναι πολλά και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να δαπανηθεί ένα τέτοιο ποσό.Συνολικότερα,δεν ξέρω αν αξίζουν τον κόπο τα + 4 ή 5 χιλιάρικα κατά μέσο όρο που πρέπει να δαπανηθούν για ένα diesel μοντέλο συγκριτικά με το ίδιο σε βενζίνη,αν δηλαδή η κατανάλωση,τα service,η μεταπωλητική αξία κτλ ''επιστρέφουν'' τμηματικά μέσα στην πρώτη 3ετία-5ετία το ποσό αυτό στον ιδιοκτήτη.
Oποιαδήποτε πρόταση δεκτή αλλά παρακαλώ μην αναλωθούμε σε σχόλια του τύπου πάρε i30,leon,focus κτλ.Μια χαρά μοντέλα είναι και σίγουρα καλύτερο vfm αλλά μου αρέσουν πιο πολύ όσα προανέφερα και μεταξύ αυτών θα ήθελα να επιλέξω -
Καλησπέρα σε όλες/όλους!
Άρα το ερώτημα δεν είναι ποιό από τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν, αλλά εάν αυτά θα είναι βενζίνη ή πετρέλαιο...
-
Με diesel εισαγωγης και μετατροπες σε αεριο δε θα ασχολιομουν, το lexus το θεωρω την πιο ενδιαφερουσα περιπτωση, αλλιως C180 απο ιδιωτη και τρως τα ρεστα στη βενζινη.. Στα 22-23Κ παιζουν προσφορες για την 116d καινουρια.
-
Όλα τ' αυτοκίνητα που είπες είναι πάνω κάτω χατσμπακς εκτός απ το τζουκ και το τιγκουάν που κι αυτά οκ ψηλά χάτσμπακς είναι, την σι-κλας γιατί την κόλλησες στην λίστα; Είσαι σίγουρος ότι θες σεντάν; Αν δεν χρειάζεσαι τον επιπλέον χώρο στο πορτ μπαγκάζ δεν βρίσκω λόγο να έχεις τέτοιο αυτοκίνητο.
Αν δεν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα τον χρόνο νόημα να πάρεις πετρελαιοκίνητο δεν υπάρχει και από την στιγμή που έχεις και μηχανή για μέσα στην πόλη...
Βάλε πρώτα σε μια σειρά τις προτεραιότητές σου, βάλε και ένα ταβάνι στο μπάτζετ σου και δες και τα πιο πρόσφατα τόπικς με παρόμοιο με το δικό σου ερώτημα που όλα σχεδόν τα αμάξια που αναφέρεις έχουν υπεραναλυθεί -
n.k.9,νομίζω ότι αν ξαναδιαβάσεις καλύτερα το αρχικό post,θα πάρεις απάντηση.
Το ερώτημα/δίλημμα πάντως δεν είναι μόνο ένα.
Ευθύμη,υπάρχουν και ελληνικά a class diesel σε παρόμοια τιμή(25000)..δεν είχα προσέξει πάντως ότι είναι εισαγωγής
Με 22-23K η 116 καινούρια δεν ακούγεται κακό deal,διάβαζα κάτι και στο ενδιαφέρον θέμα του tsiko12.Αν τη δίνουν για test drive,θα κοιτάξω να το κάνω.
Jorge,το budget θα εξαρτηθεί από το μοντέλο και όχι το αντίστροφο...αν κρίνω ότι αξίζει τα 20+,ίσως και να τα δώσω.Η c180 ακούγεται τίμια πρόταση σε αυτά τα χρήματα,υπάρχει διαθεσιμότητα στις αγγελίες,είναι μια χαρά από επιδόσεις και γενικότερα μου αρέσει παρόλο που δεν έχω ανάγκη τους χώρους της...δύο πράγματα με προβληματίζουν:η κατανάλωση και τα κόστη ανταλλακτικών και service..δε με νοιάζει αν είναι σε επίσημα ή όχι,αρκεί να είναι ένα καταρτισμένο και τίμιο (λέμε τώρα!)συνεργείο.
Και κάτι σχετικό με το lpg:εδώ και 3-4 χρόνια ο ξάδερφός μου έχει αγοράσει μια mercedes c class του 2004 αν θυμάμαι καλά,έχει εγκαταστήσει σύστημα και έχει βρει την υγειά του!Έχουμε κάνει μαζί αρκετά ταξίδια απροβλημάτιστα και πολύ οικονομικά αλλά η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα κάτι χωρίς να το πειράξω γι'αυτό και καλοβλέπω τα diesel μοντέλα.Δε με αφήνει αδιάφορο όμως η προοπτική lpg μετατροπής,με το ελάχιστο δυνατό ρίσκο φυσικά.
Για τη giullietta jtdm με τα 15Κ του link που έχω παραθέσει πιο πάνω τι γνώμη έχετε;; -
Πολύ καλή επιλογή είναι το lexus αλλά δεν ξέρω με τα σέρβις αν είναι λίγο τσιμπημένα. Και η alfa romeo είναι καλή επιλογή, έχω διαβάσει όμως στο φόρουμ πως τρίζουν γρήγορα τα πλαστικά. Τι να σου πω..Ωραίο αμάξι πάντως (και εξωτερικά και εσωτερικά) και με κινητήρα για τον οποίο δεν έχω διαβάσει κάποια προβλήματα.
-
Το lexus στην εθνική δεν έχει κανένα όφελος στην κατανάλωση, λόγω cvt δεν θα είναι ότι πιο αθόρυβο ενώ και τα service-ανταλλακτικά το πιθανότερο είναι να βρίσκονται τουλάχιστον στα επίπεδα της mercedes. Επίσης το συγκεκριμένο μοντέλο συμφέρει να το φέρεις απ'έξω, επειδή είναι υβριδικό κάτω από 2000 κυβικά δεν πληρώνει δασμούς. Με 20.000 ευρώ (μαζί με τα έξοδα μεταφοράς) βρίσκεις αυτοκίνητα με λίγα χιλιόμετρα και σε άριστη κατάσταση.
Η συγκεκριμένη alfa είναι μάλλον εισαγωγής και δεν έχω ακούσει θετικά ή αρνητικά για τον συγκεκριμένο έμπορο (φέρνει πάντως σχεδόν αποκλειστικά diesel απ'έξω). Τα χιλιόμετρα δεν είναι πολλά αν είναι τα πραγματικά και η τιμή καλή. Βέβαια με 18.300 βρίσκεις αυτοκίνητα καινούρια και μάλιστα distinctive (προ f/t) και δεν ξέρω αν αξίζει να πας σε μεταχειρισμένο. Όσον αφορά την αξιοπιστία δεν νομίζω ότι έχεις να φοβηθείς κάτι, ειδικά το συγκεκριμένο μοτέρ έχει φορεθεί σε πολλές χιλιάδες αυτοκίνητα και έχει αποδείξει την αξιοπιστία του. Τριγμούς και λοιπά θεματάκια παίζει να αντιμετωπίσεις με την πάροδο των ετών.
Αν βάζεις την οικονομία ψηλά στα θέλω σου νομίζω ότι το diesel είναι το καύσιμο που πρέπει να επιλέξεις. Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσεις λίγο περισσότερο στο μυαλό σου προς τα ποια κατηγορία κλείνεις περισσότερο γιατί με ένα budget μεταξύ 15 και 25 χιλιάδων ευρώ οι επιλογές σε καινούρια και μεταχειρισμένα είναι άπειρες. Τέλος να ξέρεις ότι τα περισσότερα από τα premium μεταχειρισμένα diesel είναι test drive και τα δίνουν κατά μέσο όρο 2 με 3 χιλιάρικα κάτω από τα καινούρια. Μικρό το όφελος κατά την γνώμη μου για να πάρεις ένα αυτοκίνητο που έχει κάνει 5-10 χιλιάδες χλμ σε διάφορα χέρια, χωρίς να στρωθεί τις περισσότερες φορές, που σκίζεται ακόμα και όταν είναι κρύο και γενικά έχει ταλαιπωρηθεί. -
Ευχαριστώ και τους δύο!
Κλουζό,οι τοποθετήσεις σου είναι σαφείς κ ξεκάθαρες και με βοηθούν εδώ και στο γειτονικό thread!
Ακόμα κι αν είναι εισαγωγής ένα αμάξι,γιατί αυτό πρέπει απαραίτητα να είναι ανασταλτικός παράγοντας από τη στιγμή που έχει άδεια και πινακίδες;Ίσα ίσα που έτσι όπως το σκέφτομαι θα προτιμούσα να έχει 50000 χλμ στη Γερμανία παρά στους ελληνικούς δρόμους.Ο συγκεκριμένος έμπορος(ούτε εγώ ξέρω κάτι,καλό ή κακό)έχει ένα μεγάλο στόλο από αυτοκίνητα πολλά από τα οποία είναι diesel.
F/t εννοείς facelift;Και αν ναι,έχει μεγάλες διαφορές το προ f/l με το υπάρχον;
Για το lexus είναι δυσκολότερο να βρω στοιχεία γιατί κυκλοφορούν λίγα.Τα service λογικά θα είναι πιο αυξημένα συγκριτικά με την alfa και η κατανάλωση στα ταξίδια δε νομίζω να ξεπερνά τα 6l/100 km,τιμή που μου φαίνεται ικανοποιητικότατη!
Όσο για το σχόλιο περί diesel,όντως προς τα εκεί κλίνω...και αν η απόκλιση καινούριου μεταχειρισμένου είναι τόσο μικρή,εννοείται πως θα προτιμήσω καινούριο -
Δεν είπε κανείς ότι είναι κακό κάποιο αυτοκίνητο να είναι εισαγωγής. Μπορεί να γίνει κακό αν πληρώσεις για 40.000 γερμανικά χλμ και τα πραγματικά είναι 100.000 (αυτό λέγεται απάτη). Δυστυχώς πολλοί έμποροι φτιάχνουν ακόμα και πλαστά book service.
Το f/l της giulietta έχει εξωτερικά ελάχιστες διαφορές, οι περισσότερες αλλαγές είναι στο εσωτερικό (έγχρωμη οθόνη, κατάργηση των διακοπτών αεροπορικού τύπου, άλλες επενδύσεις και καλύτερα πλαστικά). Επίσης διάβασα σε κάποια τεστ και για αλλαγές στην ανάρτηση (καλύτερη άνεση, βελτιωμένη ποιότητα κύλισης).
Τα sevice του lexus σαφώς και θα είναι αρκετά πιο πάνω από της alfa romeo, πιστεύω ότι παίζουν στα επίπεδα της mercedes τουλάχιστον. Τα 6 lt μπορείς να τα δεις αλλά με πολύ χαλαρούς ρυθμούς, υπολόγιζε τουλάχιστον 7 στην εθνική. Αντιθέτως με το diesel θα κινείσαι στην εθνική πιο αθόρυβα και οικονομικά (το δικό μου παίζει στα 6 αν κινούμαι συνεχώς με 140-150). Αν σε ενδιαφέρει πολύ το lexus να κάνεις test drive οπωσδήποτε γιατί το cvt μπορεί να σε ξενίσει.
Οι αποκλίσεις καινούριων-μεταχειρισμένων εκεί παίζουν σε γενικές γραμμές. Προτίμησα να δώσω κάτι παραπάνω για να μυρίζω την καινουργίλα. -
Τα υβριδικά έχουν το κέρδος τους στην πόλη και σε μικρές διαδρομές, σε ταξίδια μετά από λίγο αδειάζει η μπαταρία και είναι σαν κοινά αυτοκίνητα.
Εγώ το cvt για ταξίδι το θεωρώ πλεονέκτημα, το θόρυβο τον κάνει κυρίως στις επιταχύνσεις, σε σταθερή κατάσταση έχει πιο μακριές σχέσεις και μπορεί να είναι πολύ ήσυχο. Γενικά όμως είμαι υπέρ των αυτόματων.
Για ταξίδια το πετρέλαιο είναι πρακτικά μονόδρομος αλλά.... Το αλλά κολλάει στο πόσα χλμ θα κάνεις αλλά και στο αν σου αρέσει το ντίζελ (εμένα πχ δεν μου πάει ούτε ο ήχος ούτε το πως δεν ανεβάζει πολλές στροφές). Οπότε δοκίμασε κάποιο και κάνε τους υπολογισμούς σου, πόσα παραπάνω θα δώσεις, πόσα χλμ κάνεις κλπ.
Στην πράξη η κατανάλωση εξαρτάται κυρίως από το είδος καυσίμου (πετρέλαιο ή βενζίνη), το πόδι σου (μερικοί το έχουν ελαφρύ, ό,τι και να οδηγήσουν οικονομικά θα πάνε) και το βάρος (όσο βαρύτερο το όχημα τόσο χειρότερα).
Στα ταξίδια όσο μεγαλύτερο μεταξόνιο έχεις τόσο πιο καλά, δηλαδή μεγάλο αυτοκίνητο, ταξιδεύει πιο ομαλά και ξεκούραστα και με ασφάλεια. Αλλά μεγάλο σημαίνει και βάρος και κατανάλωση οπότε πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή.Επειδή όμως τελικά το εύρος τόσο των χρημάτων που σκέφτεσαι να δώσεις όσο και η ποικιλία των μοντέλων που έχεις αναφέρει μου δείχνουν έλλειψη πραγματικών αναγκών και προτεραιοτήτων (αυτές που λες δε σημαίνουν τίποτα) σου προτείνω να πας να τα δεις από κοντά. Και να δεις και πολλά άλλα που δεν τα είχες σκεφτεί, ίσως λιγότερο 'πρίμιουμ' θα εκπλαγείς ευχάριστα. Προσπάθησε και να τα οδηγήσεις θα δεις διαφορές. Μπορώ να σε μπερδέψω περισσότερο βάζοντάς σου πολλά μοντέλα και είδη (ανοιχτά, ρόουντστερ κλπ). Γιατί χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες τελικά θα πάρεις όποιο σου αρέσει περισσότερο και όλα τα άλλα μετράνε λιγότερο.
-
Sorry για την καθυστερημένη απάντηση!Χρόνια πολλά σε όλες/όλους,έλειπα στο χωριό και δυστυχώς επέστρεψα Αθήνα
mrclouzo και onyx,σας ευχαριστώ!
Είναι αλήθεια ότι δεν έχω κάποια σημαντική ''απαίτηση'' από το μελλοντικό μου όχημα.Αν το υπάρχον(rx8)δεν είχε τόσο μεγάλη κατανάλωση καυσίμου ίσως και να μην το άλλαζα αλλά νομίζω πως τώρα δεν έχω πολλές επιλογές.Θα μου πεις,γιατί να δώσεις τόσα χρήματα αφού απλά θέλεις να μειώσεις τα έξοδα συντήρησης του υπάρχοντος;Η απάντηση είναι ότι μετά από 9 χρόνια θέλω να πάρω ένα αμάξι που θα μου αρέσει εξίσου ίσως και λίγο περισσότερο,με το οποίο δε θα σκέφτομαι να πάω μια βόλτα 200-300 χλμ και το οποίο θα διατηρήσει μια σχετικά καλή μεταπωλητική αξία,αν και σκέφτομαι να το κρατήσω για χρόνια,Θεού θέλοντος.
Βασιζόμενος λοιπόν στα σημερινά δεδομένα,καταλήγω πως το diesel είναι μονόδρομος.Δεν κρύβω ωστόσο το φόβο μου ότι σύντομα το diesel θα πάρει τον ανήφορο διότι οι παντελώς αναξιόπιστες ελληνικές κυβερνήσεις,όταν συνειδητοποιήσουν ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει επιλέξει πετρελαιοκίνητα οχήματα,δεν αποκλείεται να θεσπίσουν ένα νόμο και μέσα σε μια μέρα να (ξανα)πλήξουν ύπουλα πολλούς από τους κατόχους τους.
Επειδή όμως αυτό προς το παρόν είναι απλά ένα απαισιόδοξο σενάριο,να πω ότι αν αγόραζα κάτι σήμερα(ανεξαρτήτως budget) θα ήταν η mercedes a 180 diesel.Μου αρέσει πιο πολύ απ'όλα αισθητικά αλλά υπάρχουν 2-3 σημαντικά θέματα:α.Δεν την έχω οδηγήσει όπως και κανένα πετρελαιοκίνητο,δεν ξέρω πώς θα μου φανούν τα 109 ή 116 πετρελαιοκίνητα άλογα.Εννοείται πως δεν περιμένω να βρω κάτι αντίστοιχο με το rx8 αλλά δε θα το αντέξω να είναι εντελώς ''τάφος''και να μην μπορώ να κάνω ένα ταξίδι με 150-160χλμ/ώρα σταθερά, β.διαβάζω σε συγκριτικά ότι είναι ακριβότερη αλλά και κατώτερη στους περισσότερους τομείς από την bmw σειρά 1, γ.δεν ξέρω τι να περιμένω από κόστη σε ανταλλακτικά και service
Σε γειτονικό topic,γίνεται αναφορά για προσφορά αυτήν την περίοδο στη diesel σειρά 1 της BMW.Ξέρουμε αν ισχύει ακόμα και στοιχεία για τιμές/εξοπλισμό;Είναι όντως αισθητά φτηνότερη από την a class; -
Φίλος πήρε την 116d χωρίς ελλείψεις σε εξοπλισμό (χωρίς xenon όμως) λίγο κάτω από 23.000€ πριν 9 μήνες. Οπότε κάνε μια βόλτα από αντιπροσωπείες για προσφορές. Και αν είσαι επαρχία, να πάρεις προσφορές από αντιπροσωπείες της Αθήνας, σίγουρα θα πετύχεις καλύτερη τιμή.
-
Ευχαριστώ koubeast...Αθήνα μένω.Αρχικά θέλω να το οδηγήσω-αν το δίνουν για test drive-αν και από κάποια video που είδα στο youtube,δε μου φαίνεται για ''τάφος'' όπως φοβόμουν κανένα από τα diesel που με ενδιαφέρουν
Όσο για τις τιμές,εικάζω πως δε θα βρω μεγάλες αποκλίσεις εκτός και αν υπάρχει κάτι σε stock που να θέλουν να το ''διώξουν''.Εκεί όμως υπάρχει το θέμα με τον εξοπλισμό...τι σου δίνουν και τι όχι.Αν έχετε προτάσεις/συμβουλές,είναι ευπρόσδεκτες όπως και κατευθύνσεις σχετικά με τους εμπόρους(Σφακιανάκης,Σπανός,Athens car κτλ). -
Γενικά ο άσος έχει πολύ καλό vfm γιατί τρέχουν συνεχώς γενναίες εκπτώσεις. Η a-class με αντίστοιχο εξοπλισμό πάει τουλάχιστον +4 χιλιάρικα.
Να πας σε όλους τους dealers, μπορεί να βρεις σημαντικές διαφορές.
Μην φοβάσαι τις επιδόσεις, είναι παραπάνω από επαρκείς. Τα 160 ταχύτητα ταξιδίου είναι piece of cake. Το πρώτο service με λάδια-φίλτρο-γενικούς ελέγχους κόστισε 100 ευρώ. -
Να είσαι καλά,χρήσιμες και πάλι οι συμβουλές σου
Σε ό,τι έχει να κάνει με την ''προίκα'',ποια κομμάτια του εξοπλισμού θα πρότεινες να υπάρχουν σίγουρα και ποια θεωρείς υπερτιμημένα ή λιγότερο σημαντικά; -
21500 πήρα το 116d πινακιδωμένο προσφορά χωρίς να του λέιπει κάτι ουσιαστικό συν 3-4 πράγματα από την βασική έκδοση.δεν χάνεις τίποτα να πας μια βόλτα αν σε ενδιαφέρει παίζουν παντού προσφορές.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Σε ό,τι έχει να κάνει με την ''προίκα'',ποια κομμάτια του εξοπλισμού θα πρότεινες να υπάρχουν σίγουρα και ποια θεωρείς υπερτιμημένα ή λιγότερο σημαντικά;Xenon, navi οπωςδηποτε. Αν σε παιρνει, με μια ηλιοροφη εισαι υπερπληρης.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Σε ό,τι έχει να κάνει με την ''προίκα'',ποια κομμάτια του εξοπλισμού θα πρότεινες να υπάρχουν σίγουρα και ποια θεωρείς υπερτιμημένα ή λιγότερο σημαντικά;Αν σε ενδιαφέρει ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός αξίζει να βάλεις το πακέτο advantage που σου δίνει επιπλέον προβολείς ομίχλης, συρόμενο υποβραχιόνιο, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και πακέτο αποθηκευτικών χώρων.
Sport καθίσματα, πολύ καλή πλευρική στήριξη και άνεση.
Cruise control αν κάνεις αρκετά ταξίδια.
Xenon απαραίτητα, εκτός της εξαιρετικής τους απόδοσης αλλάζουν πολύ προς το καλύτερο την εμφάνιση.
Διευρυμένο πίνακα οργάνων, είναι φθηνό extra (γύρω στα 200 ευρώ) και είναι must για μένα.
Ζάντες μπορείς να βάλεις και εκ των υστέρων αν θες να γλιτώσεις τώρα κάποια λεφτά αν έχεις στενό budget.
Το navi με την μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης είναι παράλογα ακριβό (2800 ) και δεν αξίζει τόσα λεφτά όσο ωραίο και αν είναι στο μάτι.
Ηλιοροφή στην Ελλάδα προσωπικά δεν θα έβαζα ποτέ. Είχε το προηγούμενο αυτοκίνητο και την άνοιξα ελάχιστε φορές. Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.
Το site της bmw έχει πολύ καλό configurator, μπες και δες αναλυτικά τα extra, τα πακέτα και τις τιμές τους. Υπολόγιζε την τελική τιμή αρκετά πιο κάτω από αυτήν που θα δεις στο τέλος.
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover