-
Θα συμφωνήσω ως προς το καλό aftersales της Toyota μόνο.
Πολλές και μεγάλες οι ανακλήσεις που έχει κάνει κατά καιρούς.
Και οι περισσότερες μετά από καταγγελίες φορέων ή πελατών. Η αξιοπιστία της δεν νομίζω πλέον πως απέχει πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Ακόμα και εδώ μέσα υπάρχουν πολλές αναφορές για διάφορες αστοχίες όπως κάψιμο λαδιών, αδυναμία επιδιορθωσης κιβωτιων και άλλα.Η καλή φήμη βέβαια τους ακολουθεί και φαίνεται απο τις πωλήσεις τους. Και η VW βέβαια παραπουλάει ...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Θα συμφωνήσω ως προς το καλό aftersales της Toyota μόνο.
Πολλές και μεγάλες οι ανακλήσεις που έχει κάνει κατά καιρούς.
Και οι περισσότερες μετά από καταγγελίες φορέων ή πελατών. Η αξιοπιστία της δεν νομίζω πλέον πως απέχει πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Ακόμα και εδώ μέσα υπάρχουν πολλές αναφορές για διάφορες αστοχίες όπως κάψιμο λαδιών, αδυναμία επιδιορθωσης κιβωτιων και άλλα.Η καλή φήμη βέβαια τους ακολουθεί και φαίνεται απο τις πωλήσεις τους. Και η VW βέβαια παραπουλάει ...
τα ίδια ακριβώς εννόησα κι εγώ παραπάνω!
πάντως από ιταλικά κ κάποια γαλλικά είναι σαφώς πιο αξιόπιστα, ενώ η σχέση κ των γερμανικών με τα λάδια δεν είναι η καλύτερη... -
Πάντως δεν μιλάω μόνο για την αξιοπιστία μιας μάρκας αλλά και για την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Στον τομέα αυτό και ανεξάρτητα απο ανακλήσεις κλπ που πλέον ειναι παγκόσμιο φαινόμενο η Τογιότα απλά δεν υπάρχει. Συγκρίνοντας την με άλλες αντιπροσωπείες ειναι η μέρα με τη νύχτα. Βέβαια δεν ειναι τυχαίο ότι ειναι απευθείας θυγατρική της Τογιότα Europe. Ποσά και ποσά αυτοκίνητα χαντακωθηκαν στην Ελλάδα απο κακές αντιπροσωπείες; Ειδικά κάτι γνωστά ονόματα που έχουν στοιχειώσει το χώρο επι δεκαετίες έχουν μείνει πισω στα χρονια της ίδρυσης τους και δεν παρέχουν σοβαρές υπηρεσίες και after sales service. Δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, βύσματα και εξυπηρετήσεις, λίγδιαρηδες υπάλληλοι, καπέλα κλπ.
Σε κάποιες εταιρίες αν δεν ηταν και 2-3 σοβαροί dealers δεν θα πούλαγαν μια γιατί δεν ξέρουν η δεν θέλουν να πουλήσουν. Αλίμονο δε αν πέσεις στην ανάγκη τους. Πλέον το μάθημα μου έγινε πάθημα. Επιστροφή σε Τογιότα άμεσα! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πάντως δεν μιλάω μόνο για την αξιοπιστία μιας μάρκας αλλά και για την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Στον τομέα αυτό και ανεξάρτητα απο ανακλήσεις κλπ που πλέον ειναι παγκόσμιο φαινόμενο η Τογιότα απλά δεν υπάρχει. Συγκρίνοντας την με άλλες αντιπροσωπείες ειναι η μέρα με τη νύχτα. Βέβαια δεν ειναι τυχαίο ότι ειναι απευθείας θυγατρική της Τογιότα Europe. Ποσά και ποσά αυτοκίνητα χαντακωθηκαν στην Ελλάδα απο κακές αντιπροσωπείες; Ειδικά κάτι γνωστά ονόματα που έχουν στοιχειώσει το χώρο επι δεκαετίες έχουν μείνει πισω στα χρονια της ίδρυσης τους και δεν παρέχουν σοβαρές υπηρεσίες και after sales service. Δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, βύσματα και εξυπηρετήσεις, λίγδιαρηδες υπάλληλοι, καπέλα κλπ.
Σε κάποιες εταιρίες αν δεν ηταν και 2-3 σοβαροί dealers δεν θα πούλαγαν μια γιατί δεν ξέρουν η δεν θέλουν να πουλήσουν. Αλίμονο δε αν πέσεις στην ανάγκη τους. Πλέον το μάθημα μου έγινε πάθημα. Επιστροφή σε Τογιότα άμεσα!θα πάρεις το RAV;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Σε κάποιες εταιρίες αν δεν ηταν και 2-3 σοβαροί dealers δεν θα πούλαγαν μια γιατί δεν ξέρουν η δεν θέλουν να πουλήσουν. Αλίμονο δε αν πέσεις στην ανάγκη τους. Πλέον το μάθημα μου έγινε πάθημα. Επιστροφή σε Τογιότα άμεσα!θα πάρεις το RAV;
Στη νέα εταιρεία που πάω και μου δίνουν αμάξι ζήτησα το νέο rav. To qq το πουλάω. Αν δεν καταφέρω να το δώσω σε νορμαλ λεφτα δεδομένης της μη χρήσης του πράγμα που αμφιβάλλω γιατί μου έχουν τηλεφωνήσει όλοι οι πικραμένοι με παζάρια, νουθεσίες περί σωστής τιμής, θεωρίες, θα το δώσω στον αδελφό μου που θα μου το πληρώνει τμηματικά μιας και δεν έχει άνεση αλλά χρειάζεται ένα οικονομικό όχημα για τα ταξίδια που κανει ανα την Ελλάδα ως ξεναγος που ειναι.
Απο Nissan πλέον ούτε απέξω. Κακοφτιαγμένα αυτοκίνητα συγκριτικά με όσα εγώ ήξερα μετά απο 15 χρονια Τογιότα και υποστήριξη και το δίκτυο επιπέδου νεολιθικής εποχής (συγκριτικά πάντα με Τογιότα)
Να φανταστείς μου έχει κανει εντύπωση, και τώρα συνειδητοποιώ μαλλον τι γίνεται, το σχετικό forum ειναι κλειστό σε επισκέπτες, οι δε σχέσεις του με την τοπική αντιπροσωπεία ελέγχονται μιας και κατα καιρούς μπαίνουν διάφοροι υπάλληλοι μεσα και βάζουν χέρι στους διαχειριστές αν τυχόν γραφτεί κάτι άσχημο για τον εισαγωγέα. Ειναι και μερικοί άλλοι που έρχονται απο Τογιότα με το νέο qq και έχουμε πάθει πολιτισμικό σοκ. -
Το Rav πάντως οδηγικά πρέπει να είναι λίγο βάρκα, ενώ και οι κριτικές του το κατατάσσουν στη μέση της κατηγορίας από επιδόσεις...Εάν φυσικά αυτά δε σε ενδιαφέρουν προχωράς...Μήπως το νέο CRV με τα 160 άλογα είναι καλύτερη λύση; Ή ακόμη και το HRV...
-
Ε όχι και βάρκα το Rav. Το πρώτο suv που πραγματικά απέκτησε οδική συμπεριφορά σεντάν. Όσο για τις κριτικές και τους κριτές στείλε χαιρετίσματα. Το RAV είναι ομάδα που κερδίζει και δεν αλλάζει. Όσο για το CRV... Αλήθεια υπάρχει κάποιος που του αρέσει η μάσκα μπροστά, ή το σχήμα που παραπέμπει σε βαν ενώ παράλληλα δηλώνει θιασώτης των suv; Απορώ... Προσοχή δεν λέω πως το honda δεν είναι καλό, όπως επίσης για παράδειγμα και το sx4 το οποίο επίσης είναι καλό. Όμως μη μπερδεύουμε τις βούρτσες με ... Το RAV στέκεται επάξια απέναντι σε μια Χ3.
-
Κόψε κάτι. Καμια σχέση δεν έχει με Χ3 οδηγικα. Η αλήθεια είναι ότι το Ραβ το μαλάκωσαν σε σχέση με παλιότερα.
Nokia 730 & Tapatalk
-
Η εμφάνιση είναι θέμα υποκειμενικό...μάλλον το CRV αποτελεί μέτριο αντίγραφο του xc60, το οποίο προσωπικά μου φαίνεται αρκετά συμπαθητικό. Από την άλλη η Honda είναι πολύ αξιόπιστη εταιρία, το αμάξι έχει εξαιρετική τεχνολογία, τρομερούς χώρους, πλέον κορυφαίο για την κατηγορία κινητήρα που μάλιστα υπερτερεί έναντι του rav σε θέματα φορολογίας. Μάλλον υστερεί σε κλίσεις και σίγουρα σε τιμή...
Το rav με το δίλιτρο diesel - αν κοιτάξεις επιδόσεις - βρίσκεται κάπου στη μέση του ανταγωνισμού...
Με τα κιάλια κοιτάζει κάτι Ford Kuga, Subaru Forester, Mazda CX5, Tiguan...χωρίς να μπω καν στη διαδικασία να το συγκρίνω σε επιδόσεις με τα πιο γρήγορα της αμέσως χαμηλότερης σε κυβικά κατηγορίας (Q3, Χ1, QQ, ASX 1.8, Mokka κτλ) ή με την αμέσως παραπάνω κατηγορία (Χ3, Q5 κτλ)
Φυσικά για κάποιον που δίνει προτεραιότητα σε άλλα θέματα, όπως αξιοπιστία, χώροι κτλ μπορεί οι επιδόσεις να αποτελούν δευτερεύον θέμα
Πάντως με τα 2000cc του και υστερώντας στα παραπάνω δε νομίζω ότι αποτελεί και τρομερό δέλεαρ στην Ελλάδα. Και φαντάζομαι ότι και οι πωλήσεις του δε θα είναι εδώ τόσο καλές, όσο των μοντέλων της χαμηλότερης κατηγορίας -
Δεν καταλαβαίνω γιατί η Toyota δε βγάζει ένα crossover/suv(το rav ή κάποιο καινούριο μοντέλο) με έναν αξιοπρεπή 1600άρη κινητήρα...και μην πει κανείς ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτό το καθεστώς με τα άνω των 2000cc αυτοκίνητα διότι όλες σχεδόν οι μεγαλες εταιρείες έχουν μπει στη συγκεκριμένη κατηγορία η οποία-καλώς ή κακώς- ενδιαφέρει πολύ κόσμο.
Στην έκθεση του φθινοπώρου και σε σχετική μου ερώτησή μου,οι άνθρωποι της Τoyota μου ειχαν απαντήσει ότι θα μπει ένας 1.6 diesel στο rav αλλά μέχρι στιγμής δε βλέπω φως. -
Αν είχε 1600αρη στο rav θα είχα γλιτώσει 26.000 ευρώ με το qq που έμπλεξα. Πάλι καλά να λέω που τελευταία στιγμή δεν το πήρα με leasing να το εχω παντρευτεί αναγκαστικά την περίοδο του συμβολαίου.
-
http://renaultnews.gr/απ�%B ... %B7%CE%BC/
Εκδόσεις σε 4×2 και 4×4 για το νέο Kadjar
Η Renault δεν έδωσε στοιχεία για τους κινητήρες του νέου μοντέλου, ωστόσο από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε τους 1.5 dCi 110hp και 1.6 dCi 130 ίππων, όπως και στο Qashqai και στο μοντέλο της Renault θα κάνει πρεμιέρα και ο νέος twin-turbo 1.6 dCi 160 ίππων.Για να δούμε πότε θα μπει στο kadjar και πότε και στο...ξαδερφάκι του...
-
Παρόλο που στο δικό μου αυτοκίνητο ο 1.5 ταιριάζει γάντι, εντούτοις θα είναι λάθος να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο όχημα καθώς θα φαίνεται πολύ τεμπέλικο στο δρόμο... κάτι που θα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το επιθετικό σχήμα του. Κάλύτερα να εκκινήσει με τον 1.6 dci.
-
Εφόσον μπαίνει στο QQ θα μπει και στο Kadjar. Δεν προσανατολίζεται κάπου αλλού το Renault.
-
Ανακοίνωση τιμών και για το νέο Suzuki Vitara 2015.
Το πετρελαιοκίνητο με τα 120 άλογα ξεκινάει από 18.260 και φτάνει μέχρι τα 24.560(δίνουν και 3 χρόνια δωρεάν service για όποιον παραγγείλει μέχρι και τις 29 Μαρτίου)στην πιο πλήρη τετρακίνητη έκδοση δηλαδή περίπου 1400 ευρώ πάνω από το αντίστοιχο sx4 s-cross.Στις παραπάνω τιμές δε συμπεριλαμβάνονται τέλη ταξινόμησης κ τέλη κυκλοφορίας αλλά ούτε και το μεταλλικό χρώμα.
Το περίμενα φθηνότερο αλλά θα ήθελα να το οδηγήσω. -
http://www.caroto.gr/2015/02/19/π% ... rettyPhoto
Αυτό πως σας φαίνεται εμφανισιακά; Εμένα υπάρχει κάτι που με χαλάει, αλλά δεν το γράφω τώρα για να δω αν είναι μόνο δικιά μου αίσθηση ή και των άλλων...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
http://www.caroto.gr/2015/02/19/πότε-έρχεται-το-νέο-honda-hr-v-με-τον-τούρμπο-1-500ά/#!prettyPhotoΑυτό πως σας φαίνεται εμφανισιακά; Εμένα υπάρχει κάτι που με χαλάει, αλλά δεν το γράφω τώρα για να δω αν είναι μόνο δικιά μου αίσθηση ή και των άλλων...
Μου αρέσει αλλά το πίσω μέρος δε με τρελαίνει κιόλας...άλλωστε δεν περίμενα κάτι συγκλονιστικό σχεδιαστικά από τη Honda,δεν εντοπίζεται εκεί η δύναμή της!
Θα είναι όμως ακριβό.Άσε που αυτός ο Σαρακάκης δεν έχει και την καλύτερη φήμη -
Ακριβως αυτό περίμενα να διαβάσω. Δεν είναι πολυ συντηρητικός ο σχεδιασμός;
Το civic δε θα το έλεγα σε καμία περίπτωση συντηρητικό. Άρα η εταιρία έχει δώσει και καλύτερα δείγματα... -
Χαχα!Ρε συ,εμείς πρέπει να έχουμε κάποια συγγένεια...ίδιο επάγγελμα,παρεμφερείς απόψεις,αναποφάσιστοι κ.ο.κ.!
Μόλις έγραψα το μήνυμα,μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό το civic(και το crz),είναι ίσως οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα παρόλο που προσωπικά δε μου αρέσουν.Οι Γιαπωνέζοι σπάνια με γοητεύουν αισθητικά,τόσο στις μοτο (που επίσης μου αρέσουν πολύ) όσο και στα αυτοκίνητα...και όχι μόνο η Honda,όλοι τους!Έχουν όμως άλλες χάρες -
Αν ισχύουν αυτά τα αρνητικά σχόλια για τις οn δυνατότητές του,μάλλον δε θα πρέπει να το υπολογίζουμε στα υποψήφια όσοι ψάχνουμε για crossover με περισσότερα on και λιγότερα off χαρακτηριστικά.
''Σύμφωνα με τη Suzuki, το νέο Vitara έρχεται να ανταγωνιστεί τα Nissan Juke και Renault Captur, στην κατηγορία των μικρών crossover. Πριν φτάσουμε εδώ, είχαμε δει τα ξένα δημοσιεύματα να θεωρούν ότι το μοντέλο της Suzuki υπολείπεται σε δυναμικά οδηγικά στοιχεία έναντι των δύο άλλων. Πράγματι, το Vitara είναι σαφώς λιγότερο οδηγοκεντρικό, κάτι που δείχνει ότι η ιαπωνική εταιρεία έχει επιλέξει να του δώσει off road κατευθύνσεις. Το σύστημα διεύθυνσης θα μπορούσε να παρέχει καλύτερη αίσθηση στον οδηγό, ενώ η ρύθμιση της ανάρτησης επιτρέπει στο αμάξωμα να έχει κάπως αυξημένες κλίσεις, κάτω από συνθήκες γρήγορης οδήγησης (o πίσω ημιάκαμπτος άξονας δεν προσδίδει δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά). Η τετρακίνητη έκδοση που οδηγήσαμε στα περίχωρα της Λισσαβόνας, αυξάνει τα επίπεδα πρόσφυσης και το ιαπωνικό μοντέλο θα κινηθεί με ασφάλεια σε κάθε διαδρομή. Το Vitara με τον κινητήρα των 120 ίππων, υπερέχει σε ισχύ των Juke (110) και Captur (90). Υπερέχει όμως και σε τιμή στις diesel εκδόσεις''.
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover