-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Συμφωνώ, πιστεύω ότι με 2 παιδιά δεν είναι απαραίτητο το πολυμορφικό ή το station. Αλλά δέχομαι ότι υπάρχουν πολλοί που γουστάρουν να νιώθουν άνετα ακόμα και αν μετακινούνται μόνοι τους στο 80% των περιπτώσεων. Αν κάποιος μένει σε επαρχιακή πόλη ή έχει parking σε σπίτι και δουλειά το μεγάλο αυτοκίνητο δεν είναι πρόβλημα.
Συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που αρχίζουν το πιπίλισμα για μεγάλο αυτοκίνητο, πορτ μπαγκάζ, κλπ κλπ και κλασικά στο τέλος περνάει το δικό τους. Φτάνουν έτσι στο σημείο να μετατρέπουν ακόμα και κοντινές εξορμήσεις σε μίνι μετακόμιση του μισού νοικοκυριού, ο άμοιρος ο άντρας φορτώνει-ξεφορτώνει και στο τέλος θα τα ακούσει γιατί ξέχασε να πάρει το πατίνι του μικρού (ενώ έχει φορτώσει όλο το παιδικό δωμάτιο)
Προσωπικά δεν υπέκυψα και με τον άσο σώθηκα, έμαθε η γυναίκα να κουβαλάει αυτά που πραγματικά χρειάζονται, από το μωρό δεν έχει λείψει τίποτα όπου και αν έχουμε πάει και σταμάτησε η μουρμούραΕγω δεν τα κατάφερα .
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Συμφωνώ, πιστεύω ότι με 2 παιδιά δεν είναι απαραίτητο το πολυμορφικό ή το station. Αλλά δέχομαι ότι υπάρχουν πολλοί που γουστάρουν να νιώθουν άνετα ακόμα και αν μετακινούνται μόνοι τους στο 80% των περιπτώσεων. Αν κάποιος μένει σε επαρχιακή πόλη ή έχει parking σε σπίτι και δουλειά το μεγάλο αυτοκίνητο δεν είναι πρόβλημα.
Συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που αρχίζουν το πιπίλισμα για μεγάλο αυτοκίνητο, πορτ μπαγκάζ, κλπ κλπ και κλασικά στο τέλος περνάει το δικό τους. Φτάνουν έτσι στο σημείο να μετατρέπουν ακόμα και κοντινές εξορμήσεις σε μίνι μετακόμιση του μισού νοικοκυριού, ο άμοιρος ο άντρας φορτώνει-ξεφορτώνει και στο τέλος θα τα ακούσει γιατί ξέχασε να πάρει το πατίνι του μικρού (ενώ έχει φορτώσει όλο το παιδικό δωμάτιο)
Προσωπικά δεν υπέκυψα και με τον άσο σώθηκα, έμαθε η γυναίκα να κουβαλάει αυτά που πραγματικά χρειάζονται, από το μωρό δεν έχει λείψει τίποτα όπου και αν έχουμε πάει και σταμάτησε η μουρμούραΔεν θα μπορούσες να το πεις καλύτερα !
-
H εμπειρία μου εμένα με 2 παιδιά είναι ότι όσο χρειάζεσαι καροτσάκια περπατούρες κλπ το Λεόν δεν αρκεί. Εμεις εκείνη την εποχή είχαμε μια 166 που ήταν μια χαρά με το μεγάλο πορτ μπαγκάζ και τους χώρους της.
Μετά πέρασαν από τα χέρια μου 2 φόκους και τώρα το Λεόν.
Για 2 παιδάκια που πια δεν είναι μωρά, το 5θυρο λεόν είναι μια χαρά.
Όσον αφορά το ντίζελ...
Αν είσαι petrolhead, ούτε να το κοιτάξεις. Απογοητευτική η λειτουργία του (ήχος, απόκριση, στροφάρισμα) σε σχέση με αντίστοιχης ιπποδύναμης μοτέρ βενζίνης. Επίσης, απογοητευτική είναι πια και η οδική συμπεριφορά (πολύ βάρος εμπρός!!!).
Αλλά, αν δεν κάνεις από 15.000 χλμ το χρόνο και δεν σκοπεύεις να το κρατήσεις πάνω από 5-6 χρόνια, το μικρό όφελος σε κόστος καυσίμων για εμένα δεν ξεπερνά τα παραπάνω μειονεκτήματα...
Έχω Λεόν 2.0 Fr, το καινούριο και οποιαδήποτε στιγμή προτιμώ ένα βενζινοκίνητο έστω και με 20 άλογα λιγότερα. -
Καλημερα παιδια, καταρχας να πω οτι χαιρομαι που η κουβεντα εκτος απο τον κινητηρα συμπεριελαβε και την παραμετρο οικογενεια.
Οντως υπαρχουν ανθρωποιι που για οποιαδηποτε εξοδο, κανουν ολοκληρη μετακομιση και μετα υπαρχουν κι οι Σπαρτιατες, που πραγματικα δεν παιρνουν και πολλα πραγματα. Το Leon ST, ειναι μια ενδιαμεση λυση για μενα. ΕΙναι μολις 25cm πιο μακρυ απο το απλο Leon, και δινει 585lt πορτ μπαγκαζ! Και ειναι και αρκετα ομορφο.Πραγματικα!
Δυστυχως δεν μπορω να προβλεψω ποιες θα ειναι οι αναγκες μας, μιας και δεν το εχω ξαναζησει.Και ουτε τι ανθρωποι θα ειμαστε τωρα που θα ερθουν τα μωρα (σπαρτιατες ή οχι ).
Το μονο σιγουρο ειναι οτι το διπλο καροτσι με πολυ ζορι χωραει, στο τωρινο μας mazda2, και καταλαμβανει ολο το χωρο.
Οποτε αυτοκινητο θα πρεπει να παρουμε ετσι κι αλλιως. Μιας και λοιπον θα γινει η αγορα, σκεφτομουν οτι το μικρο πορτμπαγκαζ πολλοι εμισησαν το μεγαλο ουδεις!Οποτε αφου θα το παρεις που θα το παρεις, μην πεις οκ, στριμοχνωμαι τα 2 ποωτα χρονια, αλλα μετα θα ειμαι οκ. Δεν ξερω αν ειναι σωστη σκεψη 'η οχι αυτη. Απλα σκεφτομουν οτι οκ, στην τελικη σε 3-4 χρονια φορτωνεις και 2 ποδηλατακια κι εισαι κυριος.
Οι κουρσες δεν με εψηναν και δεν με ψηνουν γιατι με 2 μωρακια και ενα πχ Passat, θα νιωθω 50 χρονων (no offense to anyone here). Tα πολυμορφικα, τα περισσοτερα ειναι αδικαιολογητα ακριβα κατα την γνωμη μου. Πχ το το Scenic to diesel ξεκινα απο τα 23000 ευρω!
Για την αρχικη μας συζητηση diesel 'η βενζινη, δεν χαρακτηριζω τον εαυτο μου ουτε racer, ουτε petrolhead, ουτε πορωμενο πια. Παλια ασχολιομουν με βελτιωσεις κτλ. Τωρα οι αναγκες μου εχουν αλλαξει, και δυστυχως οδηγουνται κυριως απο τον οικονομικο παραγοντα. Οι προτεραιοτητες οδηγουνται πλεον απο την ασφαλεια, την αξιοπιστια, και τους χωρους.
Τι λετε κι εσεις? -
Μου φαίνεται τώρα τελευταία το θέμα των χώρων απασχολεί περισσότερο κόσμο από όσο θα έπρεπε. Δηλαδή ρε παιδιά εμείς που μεγαλώσαμε (ως παιδιά) με Lada Samara (και μάλιστα δίπορτο) δεν είχαμε ψυχή;
Πολυμορφικό για μένα ακόμα και με τρία παιδιά θέλει σκέψη γιατί καταλήγεις με ένα αρκετά χειρότερο όχημα. π.χ. έχω οδηγήσει το S-max με τον 2.5 turbo από το Focus ST και πραγματικά έκλαιγα που μία τέτοια μοτερούκλα χαραμιζόταν σε ένα τέτοιο όχημα.
Για το diesel vs gasoline, πραγματικά δεν μπορώ να προτείνω. Απλά το diesel αποτελεί έναν τεράστιο συμβιβασμό που δεν τον δέχθηκα ποτέ. (προσωπικά για μένα, ο καθένας κάνει ότι θέλει έτσι;) Και ας πληρώνω λιγάκι παραπάνω την βενζινούλα.
P.S. Τώρα που έγραφα, θυμήθηκα ότι έτυχε να οδηγήσω πριν από κάποια χρόνια και το S-max με έναν diesel 140 άλογα (δεν θυμάμαι κυβισμό, sue me). Βενζίνη every day!
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Μου φαίνεται τώρα τελευταία το θέμα των χώρων απασχολεί περισσότερο κόσμο από όσο θα έπρεπε. Δηλαδή ρε παιδιά εμείς που μεγαλώσαμε (ως παιδιά) με Lada Samara (και μάλιστα δίπορτο) δεν είχαμε ψυχή;Για το θεμα βενζινη/πετρελαιο λαμβανω σοβορα την αποψη σου.
Για το θεμα των χωρων ομως οχι. Προφανως και μεγαλωσαμε ως παιδια σε μικροτερα αυτοκινητα, χωρις aircondition σπιτι και ενα σωρο αλλα πραγματα. Αυτο δεν σημαινει τιποτα ομως. Και τα παιδια ταξιδευαν παλια στις αγκαλιες κι οχι σε καθισματακια. Τι σημαινει αυτο?
Κι ειδικα στο αυτοκινητο υπαρχει η ταση να αυξανεται και το μηκος και οι χωροι(βλεπε το supermini seat ibiza με μηκος >4μ.)
ΓΙατι απλα εχουν αλλαξει οι αναγκες. Δεν βρισκω κατι κακο σε αυτο, προσωπικα -
Pl1987,το πολυμορφικο δεν το γλιτωνεις αν εχεις τρια παιδικα καθισματα.δεν χωρανε σε αλλα και κανενα αλλο δεν εχει 3 isofix πισω.
Για τα πρωτα δυσκολα χρονια και επειδη δεν επαιζε αλλαγη,προτιμησα μια μπαγκαζιερα οροφης και σωθηκα!
-
Λοιπόν,
Λεον FR ST νομίζω είναι πολύ καλή επιλογή. Για το μοτέρ, δική σου επιλογή
ΑΛΛΑ εγώ θα κοίταζα το 308 με το 1,2 βενζίνη, το νέο μοτέρ που στα χαρτιά φαίνεται ότι καλύτερο.
http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Sea ... AR-review/ -
Πως επιβιώσαμε εμείς με διπλό καρότσι και 2 παρκοκρέβατα με το Ibiza ... πραγματικά απορώ
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Πως επιβιώσαμε εμείς με διπλό καρότσι και 2 παρκοκρέβατα με το Ibiza ... πραγματικά απορώxaxaxa,.κι εγω απορω.. πραγματικα. γιατι δοκιμασα 2πλο καροτσι στο υπαρχον Mazda2 μας, και με το ζορι μπηκε, αφου εβγαλα εταζερα, κι αφου εσπρωξα αρκετα!Ευτυχως που γυριζαν οι ροδες και βοηθουσαν στο σπρωξιμο!Και φυσικα εμεινε ελαχιστος χωρος μετα.
Τωρα τι να πω.. -
Νομίζω το θέμα των χώρων έχει αναλυθεί διεξοδικά στο παρελθόν.Καντε μια αναζήτηση δε βλάπτει.
Αν κάποιος θέλει χώρους είναι δικό του θέμα μη προσπαθείτε να τον πείσετε οτι δε τους χρειάζεται. -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Πως επιβιώσαμε εμείς με διπλό καρότσι και 2 παρκοκρέβατα με το Ibiza ... πραγματικά απορώ
xaxaxa,.κι εγω απορω.. πραγματικα. γιατι δοκιμασα 2πλο καροτσι στο υπαρχον Mazda2 μας, και με το ζορι μπηκε, αφου εβγαλα εταζερα, κι αφου εσπρωξα αρκετα!Ευτυχως που γυριζαν οι ροδες και βοηθουσαν στο σπρωξιμο!Και φυσικα εμεινε ελαχιστος χωρος μετα.
Τωρα τι να πω..Δεν έβαζα το καρότσι στο πορτμπαγκαζ
Νομίζω το θέμα των χώρων έχει αναλυθεί διεξοδικά στο παρελθόν.Καντε μια αναζήτηση δε βλάπτει.
Αν κάποιος θέλει χώρους είναι δικό του θέμα μη προσπαθείτε να τον πείσετε οτι δε τους χρειάζεται.Εγώ τουλάχιστον δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα. Απλά απορώ τι κουβαλάνε και πως διαλέγουν τις μαούνες όταν τις χρειάζονται τελικά ελάχιστες φορές ... Κουβέντα κάνουμε
-
Unackable,που εβαζες το καροτσι?
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Unackable,που εβαζες το καροτσι?κι εγω την ιδια απορια εχω! σιγουρα επαιξε μπαγκαζιερα!
τα παρκοκρεβατα να το καταλαβω, γιατι εχουν πολυ σημαζεμενο σχημα, αλλα το καροτσι..
I rest my case! :):):) -
Στο κάθισμα του συνοδηγού. Και ναι είμαι ακόμα εδώ, ζωντανός, σώος και αβλαβής . Άντε στη χειρότερη με μια πικρή ανάμνηση το ότι δεν χώρεσε το καρότσι στο πορτμπαγκαζ
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Στο κάθισμα του συνοδηγού. Και ναι είμαι ακόμα εδώ, ζωντανός, σώος και αβλαβής . Άντε στη χειρότερη με μια πικρή ανάμνηση το ότι δεν χώρεσε το καρότσι στο πορτμπαγκαζΕ,σε εμας θα ειναι κατειλημμενη η θεση του συνοδηγου.οποτε..
-
@stellar
Πάνω από όλα: Με το καλό να έρθουν τα παιδάκια και να είναι υγιέστατα, γιατί αν κατάλαβα, περιμένεις δίδυμα..; Αυτά είναι! -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Στο κάθισμα του συνοδηγού. Και ναι είμαι ακόμα εδώ, ζωντανός, σώος και αβλαβής . Άντε στη χειρότερη με μια πικρή ανάμνηση το ότι δεν χώρεσε το καρότσι στο πορτμπαγκαζ
Ε,σε εμας θα ειναι κατειλημμενη η θεση του συνοδηγου.οποτε..
Από τι?
-
Απο τον συνοδηγό
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Απο τον συνοδηγόΕγώ λες δεν είχα συνοδηγό ?
Seat leon 1.2tsi vs 1.6tdi