-
Ο χρήστης ziaba έγραψε:
Κάνε για αρχή μια καλή και σωστή εξαερωση στο κύκλωμα ψύξης και έλεγξε τον θερμοστάτη.
Αυτό.
Θερμοστάτης μυρίζει. Κανονικά η βελόνα στη μέση του οργάνου θερμοκρασίας δεν πρέπει να κάθεται;
Ετσι η θερμοκρασια πρεπει να ναι σταθερη παντα (απο τη στιγμη που θα φτασει ο κηνητιρας στ θερμοκρασια λειτουργειας) βρεξει χιονισει αλλιως δεν υπαρχει λογος υπαρξεις υγροψυξης
Φυσικα και ΌΧΙ
-
οταν λεω σταθερη εννοω ενα ευρος +- 10 βαθμων
-
Εμάς σε πούντο ('94) έφταιγε τελικά το ψυγείο. Παρότι ο μάστορας το είχε 'καθαρίσει' και αποκλείεται κλπ, αυτό ήταν.
-
Ο χρήστης ziaba έγραψε:
οταν λεω σταθερη εννοω ενα ευρος +- 10 βαθμωνΑυτό.
Σε κόρσα 1400 που έχω δει, η βελόνα έπαιζε στο 1/2 της διαδρομής (αν θυμάμαι καλά, πάνε χρόνια) για διαφορά θερμοκρασίας 5 βαθμών.
Τώρα, γιατί αυτό θα έπρεπε να το βλέπω σαν οδηγός, μου διαφεύγει!
-
Ειχα κι εγω καποτε ενα corsa το c και σε μενα επαιζε η βελονα αλλα δεν ασχοληθηκα καν δε προλαβα γιατι το πουλησα μπαμ μπαμ λογο οτι ηταν κουβας σκετος
-
Ο χρήστης ziaba έγραψε:
Ειχα κι εγω καποτε ενα corsa το c και σε μενα επαιζε η βελονα αλλα δεν ασχοληθηκα καν δε προλαβα γιατι το πουλησα μπαμ μπαμ λογο οτι ηταν κουβας σκετοςΔεν έχεις ιδέα για το τι γράφεις έτσι;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ειχα κι εγω καποτε ενα corsa το c και σε μενα επαιζε η βελονα αλλα δεν ασχοληθηκα καν δε προλαβα γιατι το πουλησα μπαμ μπαμ λογο οτι ηταν κουβας σκετος
Δεν έχεις ιδέα για το τι γράφεις έτσι;
τι το παράλογο εγραψα??? ειπα 2 γεγονοτα και μια αποψη μου για ενα 'αμαξι' που ναι το αστειο???? τοσα ψηλο-offtopic γραφονται τα δικα μου σ πειραξαν αν ναι διεγραψε τα!!! βλ.εισαι mod και εχεις αυτη τ δυνατοτητα.....
-
Όταν είναι μοντ γράφει με άλλο χρώμα.
Τώρα γράφει σαν κανονικός χρήστης. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εμάς σε πούντο ('94) έφταιγε τελικά το ψυγείο. Παρότι ο μάστορας το είχε 'καθαρίσει' και αποκλείεται κλπ, αυτό ήταν.και εκανες σωστό καθαρισμο ψυγείου σε άλλο μάστορα, ή εβαλες καινουριο ψυγειο ?
-
@driver01,
ριξε μια ματια και εδω αν δε βαριεσαι, τα εχει ολα μαζεμενα.http://www.ericthecarguy.com/faq/what-to-do-when-your-engine-overheats
-
σ ΄ευχαριστώ πολύ trident1971. θα πέσει μελέτη
-
Ο χρήστης driver01 έγραψε:
σ ΄ευχαριστώ πολύ trident1971. θα πέσει μελέτηδεν εχει νομιζω κατι τρομερο, εσυ θα κρινεις,
ειναι οτι εχουμε πει εδω αλλα μαζεμενο και γραμμενο με συνοχη -
Ο χρήστης ziaba έγραψε:
Κάνε για αρχή μια καλή και σωστή εξαερωση στο κύκλωμα ψύξης και έλεγξε τον θερμοστάτη.
Αυτό.
Θερμοστάτης μυρίζει. Κανονικά η βελόνα στη μέση του οργάνου θερμοκρασίας δεν πρέπει να κάθεται;
Ετσι η θερμοκρασια πρεπει να ναι σταθερη παντα (απο τη στιγμη που θα φτασει ο κηνητιρας στ θερμοκρασια λειτουργειας) βρεξει χιονισει αλλιως δεν υπαρχει λογος υπαρξεις υγροψυξης
Ναι έτσι είναι. Αυτό τουλάχιστον μου είπε ο ηλεκτρολόγος για το brava 98μοντ. Eγώ είχα συνηθίσει από το Golf 2 Gti που ανέβαινε το καλοκαίρι και λίγο μετά από τη μέση και άρχιζε το βεντιλατέρ. Στα καινούρια μου είπε πρέπει να είναι στη μέση. Αν ανέβει, σβήνεις το μοτέρ το φορτώνεις στην οδική βοήθεια και πας στο μηχανικό.
-
Βλακείες λένε. Προφανώς και η θερμοκρασία δεν είναι σταθερή. Με την απλή λογική: υπάρχουν 3 στάδια στην κανονική λειτουργία του κυκλώματος ψύξης. 1) Θερμοστάτης, 2) Βεντιλατέρ 3)2η σκάλα βεντιλατέρ. Ανάλογα με την θερμοκρασία. Πως λοιπόν μπορεί το οργανο να είναι σταθερό και συνάμα να δείχνει σωστή ένδειξη την ώρα που η θερμοκρασία του ψυκτικού μεταβάλλεται; Το έχω ξαναγράψει στο παλιό μου αυτοκίνητο που κοιτούσα την θερμοκρασία με το σκανεράκι από 80 μέχρι και 108 το όργανο ήταν στην μέση κολλημένο. Σε άλλα αυτοκίνητα όπως το Corsa C που αναφέρθηκε το όργανο ανεβοκατέβαινε κανονικά. Έβλεπες την θερμοκρασία ανέβαινε στην κίνηση και άκουγες το βεντιλατέρ να ξεκινάει και την θερμοκρασία να κατεβαίνει.
-
Του το είπε ο ηλεκτρολόγος και το λένε κι άλλοι γνωστές εδώ οποτε εχεις άδικο. Α και μην ξεχάσω Χρεπι το Corsa σου.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης driver01 έγραψε:
Εμάς σε πούντο ('94) έφταιγε τελικά το ψυγείο. Παρότι ο μάστορας το είχε 'καθαρίσει' και αποκλείεται κλπ, αυτό ήταν.
και εκανες σωστό καθαρισμο ψυγείου σε άλλο μάστορα, ή εβαλες καινουριο ψυγειο ?
Αλλαξαμε ψυγειο κ λυθηκε το θεμα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Α και μην ξεχάσω Χρεπι το Corsa σου.Sent from Corsair's brick
Τελικά το λαμπάκι είναι καλύτερο;
-
Στα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορεί η θερμοκρασία κανονικής λειτουργίας να ρυθμίζεται (ηλεκτρονικός θερμοστάτης και κυκλώματα) σε εύρος πολύ περισσότερο των 10 βαθμών, μιλάμε για 85-115 βαθμούς, εύρος 30(!) βαθμών.
Η επιλογή γίνεται ανάλογα με θερμοκρασίες, φορτίο, αβάνς και πολλά και διάφορα.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορεί η θερμοκρασία κανονικής λειτουργίας να ρυθμίζεται (ηλεκτρονικός θερμοστάτης και κυκλώματα) σε εύρος πολύ περισσότερο των 10 βαθμών, μιλάμε για 85-115 βαθμούς, εύρος 30(!) βαθμών.
Η επιλογή γίνεται ανάλογα με θερμοκρασίες, φορτίο, αβάνς και πολλά και διάφορα....Τονίζω το 115C γιατί πολλοί νομίζουν ότι αν ξεπεράσει τους 100C ή έκαψαν φλάντζα... ή θα κάψουν φλάντζα από στιγμή σε στιγμή.
-
αναλόγως τον κινητήρα
Ανεβάζει θερμοκρασία το Punto, μόνο όταν πέσω σε κίνηση