-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
οταν συνταξιουχοι αλλων κρατων ερχονται εδω για να ζησουν σχεδον μονιμα κατι λεει αυτο για τα συν και πλην... με την υγεια εχουμε ενα θεμα αλλα αυτοι συνηθως εχουν καλυψη ιδιωτικη και πανε εδω ακομα σε καλα νοσοκομεια.. η πετανε στη χωρα τους.. αν και οι γιατροι μας εδω ειναι αριστοι.. και θα βρουν λυση, αλλα συνηθως η ταχυτητα ενεργειων εχει σημασια και προτιμανε αλλου αν και οι γιατροι εκει μπορει να ειναιλιγωτεροι καλοι..
ενώ σε γερμανία και αγγλία το σύστημα υγείας είναι υποδειγματικό φίλος μου, έκανε 2 μήνες να διαγνωστεί για κοίλη με την επέμβαση να την ορίζουν σε 3-4 μήνες... και όταν στράφηκε σε ιδιωτικό, ήταν ακριβώς 4 φορές ακριβότερο από της Ελλάδας
λοντον κολλινγκ
Εμ ήθελε Λονδινα ο φίλος σου χωρίς ιδιωτική ασφάλεια.
Sent from Corsair's brick
Ε ναι, ποιότητα ζωής
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
οταν συνταξιουχοι αλλων κρατων ερχονται εδω για να ζησουν σχεδον μονιμα κατι λεει αυτο για τα συν και πλην...
οτι στην δικη τους χώρα το κόστος επιβιωσης μπορει να έχει γίνει αρκετά ακριβό, σε σημείο μη βιώσιμο για την εκει συνταξη τους. Το νομισμα εχει 2 οψεις...
ναι αυτό λέει, το βρήκες
Μπα δε νομίζω ότι λέει αυτό. Απόδειξη ότι πολλοί εναλλακτικά πάνε να μείνουν Μονακό.
-
Ούτε εξιδανίκευση της Ευρώπης και των συνθηκών εργασίας (γιατί αν πας με την λογική του ελληναρά, έξω χαρίζουν λεφτά και εμείς εδώ χαραμιζόμαστε θα κάτσεις στον άξονα των z'z) ούτε του τρόπου ζωής της Ελλάδας...
Αλλά αυτό μέχρι το, 'στην ελλάδα μόνο για διακοπές' είναι τουλάχιστον αστείο
-
Ε ναι με την ανεργια στο 30% και τον μισθο στα 500 € για 10ωρα ειναι ιδανικο μερος για να ξεκινησει καποιος τη ζωη του...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε ναι με την ανεργια στο 30% και τον μισθο στα 500 € για 10ωρα ειναι ιδανικο μερος για να ξεκινησει καποιος τη ζωη του...Sent from my Neo V using Tapatalk.
Καλά ναι, αν θες να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο κανένα πρόβλημα
-
Α δεν ειναι χαλια η κατασταση. Απλα εμεις ειμαστε απαισιοδοξοι. Να σαι καλα, γελασα πρωινιατικα.
Δεν εχεις ανεργους φιλους; Γνωστους να χρωστάνε χαρατσια και να τους κοβουν το ρευμα; Συγγενεις που ενω εργοζονται δεν πληρωνονται; Αλλους που ενω πληρωνονται δεν μπορουν να βγαλουν το μηνα λογω φορολογησης, ακριβειας και χαμηλου μισθου;
-
Από όλα έχω, όπως είχα πάντα και λογικά θα έχω πάντα και πιθανό κάποια στιγμή να βρεθώ και εγώ σε ανάλογη θέση... συγχωραμε που θα απογοητεύσω την ιδεολογία σου αλλά είμαι σε μια ηλικία που καλό είναι να γκρινιάζω λίγο και να δουλεύω πολύ...
Οκ, σε άλλες εποχές θα έπαιρνα τα ίδια λεφτά με ένα σκάρτο 8ωρο ενώ τώρα μπλέκομαι σε 2-3 διαφορετικές δραστηριότητες με απρόβλεπτο πολλές φορές ωράριο αλλά υπάρχουν παράλληλα και ευκαιρίες που σε άλλες εποχές είτε δεν θα τις βλέπαμε είτε δεν θα υφίσταντο
-
αλλά υπάρχουν παράλληλα και ευκαιρίες που σε άλλες εποχές είτε δεν θα τις βλέπαμε είτε δεν θα υφίσταντοΑυτό ισχύει και 'ανάποδα'.
Και σε καλύτερες εποχές δλδ (ή καλύτερες καταστάσεις γενικά) υπάρχουν παράλληλα και ευκαιρίες που σε ζόρικους καιρούς είτε δεν θα τις βλέπαμε είτε δεν θα υφίσταντο -
Παράδεισος δεν είναι πουθενά, κακώς κείμενα υπάρχουν παντού, το θέμα είναι με ποια είσαι συμβατός και που.
Εξαρτάται και από το χαρακτήρα σου, εμένα πάντα κρύο βόρειο με λέγανε οι φίλοι μου, είμαι λίγο της τάξης, δεν μπορώ τη βαβούρα, έξω δεν πολύ βγαίνω, δεν είμαι το party animal η ο πολύ κοινωνικός, οπότε δεν θα μου λειψουνε τέτοια, για άλλους όμως μετράνε πολύ και πρέπει να τα υπολογίζεις.
Από την άλλη, να έρχομαι κάνα μήνα Ελλάδα για διακοπές θα μου φαινόταν τέλεια, από τα καλύτερα μέρη για διακοπές αν μπορείς να τις υποστηρίξεις ($$).Εργασιακά, ανειδίκευτος ή εργάτης πχ, δε νομίζω ότι αξίζει να πας έξω, είναι τόσα τα έξοδα που θα σου έρθει μια η άλλη συν ότι ξεσπιτωνεσαι, οπότε που να το βιώσεις το διαφορετικό επίπεδο ζωής.
Για δουλειές πιο καλοπληρωμένες, αξίζει εν δυνάμει και με διάφορα, γιατί απλά στην Ελλάδα είτε δεν τις βρίσκεις καθόλου είτε γιατί δεν πληρώνουν αντίστοιχα όσο αλλού.
Ο αδερφός μου που είναι γιατρός στο US εδώ και 15 χρόνια, ζει τελείως το american dreamκαι έχει αφομοιωθεί πλήρως, έχω και άλλους γνωστούς μετανάστες που ονειρεύονται Ελλάδα με Καζαντζίδη from day one to ^n. -
Οπως τον βολευει τον καθενα.
-
Από όλα έχω, όπως είχα πάντα και λογικά θα έχω πάντα και πιθανό κάποια στιγμή να βρεθώ και εγώ σε ανάλογη θέση... συγχωραμε που θα απογοητεύσω την ιδεολογία σου αλλά είμαι σε μια ηλικία που καλό είναι να γκρινιάζω λίγο και να δουλεύω πολύ...Οκ, σε άλλες εποχές θα έπαιρνα τα ίδια λεφτά με ένα σκάρτο 8ωρο ενώ τώρα μπλέκομαι σε 2-3 διαφορετικές δραστηριότητες με απρόβλεπτο πολλές φορές ωράριο αλλά υπάρχουν παράλληλα και ευκαιρίες που σε άλλες εποχές είτε δεν θα τις βλέπαμε είτε δεν θα υφίσταντο
Εισαι τυχερος που μπορεις και εμπλεκεσαι σε αυτες τις δραστηριοτητες. Ρωτα και τα 2 εκατομμυρια των ανεργων...
-
Μα δεν λέω οτι δεν είμαι τυχερός, προφανώς και είμαι αφού όταν ήταν η ώρα μου κάποιος έχωσε καλά το χέρι στην τσέπη και μου έδωσε εφόδια ...
Στην εταιρία είχε 'βγει' μια θέση συγκολλητή, με πληρωμένη προφανώς την κατάρτιση, σεμινάρια κλπ ... Ξέρεις πόσοι από τους 2εκ ανέργους ενδιαφέρθηκαν ?
Δεν λέω οτι τα πράγματα πάνε καλά, τουναντίον, αλλά μήπως ορισμένες φορές πρέπει να γυρίσουμε να κάνουμε και την αυτοκριτική μας ?
-
μα και για αγροτικες δουλειες δεν ενδιαφερονται και πανε εισαγομενοι εργατες.. οποτε δεν ειναι ακομα εξαθλιωμενοι αρκετα που θα ελεγε και ο Λενιν για να κανουν Εμπανασταση... η απλα τεμπελιαζουν... αφου καποιος τους συντηρει..
-
Είναι κακομαθημένοι οι έλληνες! Να υπάρχει τόσο πλούσιο αγροτικό μεροκάματο και να μην πάει κανένας... Ντροπή!
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στα μέρη μου Ανατολική Μακεδονία, δίνεται από όσο βλέπω από τον θείο μου που έχει (πολλές) ελιές και αμπέλια 30€ μεροκάματο για 8 ώρες δουλειά. Οι έλληνες που έρχονται είναι πολύ λίγοι. Πιο πολλούς βούλγαρους έχει τους οποίους δίνει 20€ + φαγητό. Αυτά ενημερωτικά.
-
Όποιες δεν έχει δουλέψει σε χωράφι, δεν μπορεί να καταλάβει το ιδρώτα θα ρίξει σ'αυτό το 8άωρο...
Δεν κάνουν όλες οι δουλειές για όλους.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
To ξέρω. Δεν χρειάζεται να δουλέψεις για να το καταλάβεις Γρηγόρη.
-
Ενώ οι κακομοιριασμενοι με το ζόρι 1,65m μετανάστες ειναι κατάλληλοι για αυτή την δουλειά
Όταν εχεις βγάλει μόνο Λύκειο και αυτο με το ζόρι γιατι να εχεις την απαίτηση να διεκδικείς δελεαστικοτερες θέσεις ; Τι είμαστε ΑΡΙΑ φυλή ;
-
Όταν ο μετανάστης στην χώρα του θα πάει το 1/3 για την ίδια δουλειά, έρχετε εδώ.
-
Αντίστοιχα πολλοί μεταναστεύουν από νότια Αμερική και ανατολική Ευρώπη σε δυτικοευρωπαϊκές χώρες για να είναι εργάτες/χτίστες κλπ. Μια χαρά τα βγάζουν πέρα, εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα της χώρας (υποδομές, βοήθεια, σεβασμό), την ικανοποίηση της εργασίας (αυτό πολλοί Έλληνες δυσκολεύονται να το νιώσουν, προτιμάνε την τεμπελιά, αυτό σε μεγάλο βαθμό ισχύει γιατί η δουλειά δεν γίνεται σωστά) και ζούνε καλύτερα από ό,τι στη χώρα τους. Οι Ελληνάρες που είναι καλομαθημένοι δεν έχουν φτάσει ακόμα στο σημείο εξαθλίωσης που να μπορούν να το κάνουν.
Για συνταξιούχους φυσικά μια χαρά μέρος είναι η Ελλάδα.... πόσοι όμως από αυτούς θα έρχονταν να δουλέψουν στην Ελλάδα, πολύ λίγοι... Αυτό λέμε ότι είμαστε χώρα για διακοπές. Και μάλλον αυτό θα γίνει, θα μας αγοράσουν, θα γεμίσουμε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στα οποία θα εργάζονται νέοι εργατικοί με όρεξη που δεν νομίζουν ότι θα πρέπει να είναι πρωθυπουργοί, δυστυχώς δεν θα είναι Έλληνες.... Δεν ξέρω τι δουλειά θα κάνουν οι Έλληνες.... δεν τολμώ να σκεφτώ!!
Το ημερολόγιο του μετανάστη