-
Εχω αναφέρει αποσπασματικά σε διάφορα threads οτι φεύγoυμε οικογενειακά σύντομα απο Ελλάδα, ως κατάληξη μιας μακράς αναζήτησης εδώ και 1.5-2 περίπου ετών.
Επειδή ολη αυτη την περίοδο εχω κάνει αμέτρητες συζητήσεις με ανθρώπους που ειναι στην ίδια φάση, ευρισκόμενος και απο τις δυο μεριές -αυτου που ψάχνει αλλα και αυτού που ενημερώνει- αποφάσισα να γράψω μερικά σχετικά πράγματα σε ενα blog.
Απο τη μια ισως βοηθήσει καναν άλλο, απο την άλλη θα προσπαθήσω να το κρατήσω σαν ημερολόγιο για μένα τον ίδιο.
Δεν το κατέχω το θέμα του blogging οποτε ειναι πολυ βασική η δομή του , ισως αργότερα να μπορέσω να βάλω και πιο σύνθετες δομές.Το blog ειναι εδώ: http://kilomeater.wordpress.com/
Για αρχή εχει λίγα πράγματα αλλα οσο βρίσκω χρόνο προσθέτω.
Προς το παρον μπορειτε να δειτε μια περιοχη που εχω συγκεντρώσει links με job openings ποου ισως ενδιαφέρουν
Πιστεύω πιο ενδιαφέρον θα αποκτήσει αφού πάω εξω και αρχίσουμενα ζούμε οικογενειακα στους εκεί ρυθμούςΣτο παρον thread εντός 4tforum θα ριχνω διαφορα σχετικα θεματα που προκυπτουν, και αν προκυψουν αξιολογες πληροφοριες θα τις μεταφερω και εκει να υπαρχουν. Επίσης αν διακρίνω οτι υπάρχει ενδιαφέρον για κάποια περιοχή, θα το μεταφέρω και στο blog και θα το καλύψω οσο μπορώ.
(Φυσικα μπορειτε να κανετε post και στο blog απευθειας αλλα δε νομιζω να ασχοληθει κανεις οποτε μην αισθανεσθε ασχημα που θα το γειωσετε ) -
Εχω αναφέρει αποσπασματικά σε διάφορα threads οτι φεύγoυμε οικογενειακά σύντομα απο Ελλάδα, ως κατάληξη μιας μακράς αναζήτησης εδώ και 1.5-2 περίπου ετών.
Επειδή ολη αυτη την περίοδο εχω κάνει αμέτρητες συζητήσεις με ανθρώπους που ειναι στην ίδια φάση, ευρισκόμενος και απο τις δυο μεριές -αυτου που ψάχνει αλλα και αυτού που ενημερώνει- αποφάσισα να γράψω μερικά σχετικά πράγματα σε ενα blog.
Απο τη μια ισως βοηθήσει καναν άλλο, απο την άλλη θα προσπαθήσω να το κρατήσω σαν ημερολόγιο για μένα τον ίδιο.
Δεν το κατέχω το θέμα του blogging οποτε ειναι πολυ βασική η δομή του , ισως αργότερα να μπορέσω να βάλω και πιο σύνθετες δομές.Το blog ειναι εδώ: http://kilomeater.wordpress.com/
Προς το παρον μπορειτε να δειτε μια περιοχη που εχω συγκεντρώσει links με job openings ποου ισως ενδιαφέρουν
Πιστεύω πιο ενδιαφέρον θα αποκτήσει αφού πάω εξω και αρχίσουμενα ζούμε οικογενειακα στους εκεί ρυθμούςΣτο παρον thread εντός 4tforum θα ριχνω διαφορα σχετικα θεματα που προκυπτουν, και αν προκυψουν αξιολογες πληροφοριες θα τις μεταφερω και εκει να υπαρχουν. Επίσης αν διακρίνω οτι υπάρχει ενδιαφέρον για κάποια περιοχή, θα το μεταφέρω και στο blog και θα το καλύψω οσο μπορώ.
(Φυσικα μπορειτε να κανετε post και στο blog απευθειας αλλα δε νομιζω να ασχοληθει κανεις οποτε μην αισθανεσθε ασχημα που θα το γειωσετε ) -
Λοιπον, εδω ειναι η αίτηση για το ιδιωτικό σχολείο
http://kilomeater.files.wordpress.com/2 ... -to-g5.pdfΟι σελίδες 13 & 14 κανονικα θα επρεπε να συμπληρωθούν απο το σχολείο (1η δημοτικού) αλλα οι δασκαλοι εχουνε παθει κοκομπλοκο και δεν το συμπληρωνουν με την καμία.
Τους ζήτησα τουλάχιστον να μου δώσουν εγγράφως το οτι αρνούνται να το κάνουν, κατέθεσα αίτηση σχετική και μου ειπανε οτι συντομα θα μου το στειλουνε, βασει της ελληνικης νομοθεσίας κτλ (ζησε Μαη...) -
Εξαιρετικό και χρήσιμο για πάρα πολλούς.
-
Συγνωμη αλλα το μεταναστευση στην Ευρωπη δεν ειναι ακυρο σαν τιτλος; Θεωρεις οτι η Ελλαδα δεν ειναι Ευρωπη;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Συγνωμη αλλα το μεταναστευση στην Ευρωπη δεν ειναι ακυρο σαν τιτλος; Θεωρεις οτι η Ελλαδα δεν ειναι Ευρωπη;Το σκέφτηκα πριν το γραψω
Κρίνε το μόνος σου.... -
Βάλε ένα εντός και το λυσες το πρόβλημα
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
http://kilomeater.files.wordpress.com/2 ... -to-g5.pdfΟι σελίδες 13 & 14 κανονικα θα επρεπε να συμπληρωθούν απο το σχολείο (1η δημοτικού) αλλα οι δασκαλοι εχουνε παθει κοκομπλοκο και δεν το συμπληρωνουν με την καμία.
Τους ζήτησα τουλάχιστον να μου δώσουν εγγράφως το οτι αρνούνται να το κάνουν, κατέθεσα αίτηση σχετική και μου ειπανε οτι συντομα θα μου το στειλουνε, βασει της ελληνικης νομοθεσίας κτλ (ζησε Μαη...)Η αίτηση είναι για τα πανυγηρια. Τι leadership skills και βλακειες ζητάνε για παιδάκια του δημοτικού
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τους ζήτησα τουλάχιστον να μου δώσουν εγγράφως το οτι αρνούνται να το κάνουν, κατέθεσα αίτηση σχετική και μου ειπανε οτι συντομα θα μου το στειλουνε, βασει της ελληνικης νομοθεσίας κτλ (ζησε Μαη...)Η αίτηση είναι για τα πανυγηρια. Τι leadership skills και βλακειες ζητάνε για παιδάκια του δημοτικού
Έλα ντε...
-
Συμφωνώ, ειναι ΓΤΠ, but this is their process.
Παρόλαυτα, το κομμάτι που αφορά το σχολειο ειναι μολις 2 σελίδες και δεν ειναι τοσο πολύπλοκο
Προσέφερα κάθε δυνατή βοήθεια στους δασκάλους να τη συμπληρωσω εγώ, με τα αγγλικά, με οτι θέλουν.. τους πηγα εκτυπωμενες μονο τις 2 σελιδες μη δουνε και τα υπολοιπα και φυγουν τρεχοντας ...
Αλλά οχι, αυτά δε γίνονται , This is Sparta κ'ετς....Εβαλα και ενα κοστος ενδεικτικο για να ξερετε για τι μιλαμε
15-20Κ το ετος ανα παιδι, συν κανα 5αρι η εγγραφή -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Βάλε ένα εντός και το λυσες το πρόβλημαΤεχνικα και το μεταναστης ειναι λαθος (περα απο το γεωγραφικο προσδιορισμο της Ευρωπης). Οταν πας σε διεθνη οργανισμο δεν εισαι μεταναστης αλλα εχεις ενα ειδικο στατους αναλογο με του διπλωματη (εξου και το tax free status) καθοτι διεθνη οργανισμοι εχουν βαση καταστατικου εργαζομενους απο αλλο τον κοσμο.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Συγνωμη αλλα το μεταναστευση στην Ευρωπη δεν ειναι ακυρο σαν τιτλος; Θεωρεις οτι η Ελλαδα δεν ειναι Ευρωπη;
Το σκέφτηκα πριν το γραψω
Κρίνε το μόνος σου....Απλα λυπαμαι αν θεωρεις οτι η Ελλαδα δεν ειναι Ευρωπη.
-
ΗΛία θα σε παρακολουθώ
αλλά εδώ γέλασα ρε '-το κλίμα, ειδικά της Αττικής όπου εχω μεγαλώσει, είναι ιδανικό. Το Φώς και ο ουρανός , εχουν αμεση θετική επίδραση στο χαρακτήρα και την ψυχπολογία.'
-
btw, χωρίς να είμαι σχετικός, το να πας προς συμπλήρωση έγγραφο σε γλώσσα που δεν είναι επίσημη δεν νομίζω να γίνεται πουθενά
Φαντάζομαι πχ να έσκαγες στη γαλλία σε ένα σχολείο με τα αντίστοιχα έγγραφα τί είδους απάντηση θα έπαιρνες -
Παιδια τεχνικά (μαλλον) εχετε δικιο
Παρολαυτα το εγχείρημα κανει depict την αίσθηση ως ενα βαθμο, και εγω αισθάνομαι οτι φεύγω απο τη χώρα μου να πάω να δουλέψω αλλου, σε αλλη κοινωνία με άλλα ήθη, άλλες συνήθειες, αλλη γλώσσα. Ο δικός μου ορισμός για τη μετανάστευση αυτός είναιΤο κρατάω ως ενδιαφέρουσα παρατήρηση παντως, καπου θα το κολλήσω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
btw, χωρίς να είμαι σχετικός, το να πας προς συμπλήρωση έγγραφο σε γλώσσα που δεν είναι επίσημη δεν νομίζω να γίνεται πουθενά
Φαντάζομαι πχ να έσκαγες στη γαλλία σε ένα σχολείο με τα αντίστοιχα έγγραφα τί είδους απάντηση θα έπαιρνεςΔεκτόν γιαυτό πρότεινα να παω να τους το μεταφράσω αν ετσι λυνότανε το θεμα
Μπαααα....Παντως, η δασκαλίτσα, να ειναι 25 ετων δύσκολα, κατα τα αλλα φιλικη, προθυμη κτλ...
αλλα μολις ειδε τα αγγλικα χλώμιασε
Εν ετει 2014 ρε γμτ...???? απο επιστήμονα ανθρωπο?
το γαμω-lower μονο για το Facebook ειναι? -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
ΗΛία θα σε παρακολουθώαλλά εδώ γέλασα ρε '-το κλίμα, ειδικά της Αττικής όπου εχω μεγαλώσει, είναι ιδανικό. Το Φώς και ο ουρανός , εχουν αμεση θετική επίδραση στο χαρακτήρα και την ψυχολογία.'
Γιατι βρε το γελας;
Για μενα ειναι απο τα μεγαλυτερα αγχη.. επειδη εχω ζησει και λιγο καιρο κατι Αγγλια πχ, αυτη τη μουνταδα δεν την μπορω
Εδω βγαινεις εξω σε βαραει λιγο ο ηλιος και ανεβαινεις , τρως και κανα ψαρικο στην Πειραική με τη θάλασσα να γυαλίζει απο κάτω.. τι αλλο να ζητησεις απο το κλίμα και το περιβάλλον -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Απλα λυπαμαι αν θεωρεις οτι η Ελλαδα δεν ειναι Ευρωπη.
Γεωγραφικάα μπορεί να ειναι, αλλα απο αποψη κουλτουρας, σχέσεων, κλίματος, υποδομών, καθημερινότητας , οχι, δεν ειναι.
Και αυτο δεν εμπεριεχει τιποτα υποτιμητικο, ειμαστε πως ειμαστε και με γεια μας, δεν εμπεριέχει κάποια αξιολόγηση (π.χ. η ευρώπη ειναι καλύτερη απο την Ελλάδα) γιατι απλα δεν μπορει να υπαρξει σε ενα τοσο σύνθετο ερώτημα.
Γιατι στεναχωριέσαι; -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν δεν ήταν τόσο πομπώδες το έγγραφο, δεν θα δικαιολογούσε τα ποσά που θα σκάνε οι γονείς ετησίως για τα βλαστάρια τους...
Κάθε φορά που τα βλέπω αυτά, με πιάνει νευρικό γέλιο! Μιλάμε για παιδάκια δημοτικού, ώρες ώρες νιώθω τυχερός που οι γονείς μου ήταν άφραγκοι και μου πρόσφεραν εν τέλει... ελεύθερο χρόνο! Ελπίζω, αν κάνω ποτέ παιδιά, να μην μπω σε αυτή την διαδικασία (αν το επιτρέψει και το έτερον ήμιση πάντα! ). Ένα απλό σχολείο, επιμονή στα αγγλικά φυσικά και είναι υπέραρκετά.Χωρίς βέβαια να μέμφομαι κανέναν, ο καθένας πράττει αναλόγως... Θα συμφωνήσω πάντα στον ήλιο, όποιος έχει μεγαλώσει σε κρύο κλίμα με κακό καιρό, καταλαβαίνει. Οι υπόλοιποι, δεν θα καταλάβουν ποτέ!
Το ημερολόγιο του μετανάστη