-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καλά red_monster, τα σχολεία που πήγα εγώ ήταν πολύ πολύ χειρότερα από αυτό που περιγράφεις (μονοθέσια σχολεία στα κουτσοχώρια της ελληνικής επαρχίας...), οι αθλοπαιδειές ήταν ολυμπιακών προδιαγραφών, ήτοι άπειρος χώρος, για δοκάρια έβαζες καμιά πέτρα και έπαιζες ποδόσφαιρο, ενώ αν ήθελες να κατουρήσεις είχες επιλογή το ύπαιθρο ή την τουαλέτα που ήταν έξω από το κτήριο σε δικό της όμορφα διακοσμημένο χώρο...
Φυσικά, αν κρύωνες, μπορούσες να πας να ζεσταθείς στην σόμπα (ήταν υπερσύγχρονη πετρελαίου τα τελευταία χρόνια...).
Λοιπόν, προφανώς και θα τα προτιμούσα ΟΛΑ καλύτερα, προφανώς και θα ήθελα κι εγώ να πηγαίνω στο Αμερικάνικο Κολλέγιο-Pierce πώς διάβολο το λένε δεν έχω ιδέα, αλλά προφανώς και όλα τα παραπάνω παίζουν πολύ λίγο ρόλο στο τι θα μάθεις. Επιπλέον, το χαρτί που ζήτησαν οι αυστριακοί, δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο και είναι καθαρό PRιλίκι.
Επίσης, να τολμήσω να πω πως η ορθογραφία σίγουρα δεν χρειάζεται χώρους αθλοπαιδειών...
Κι εγώ αν είχα (ΠΟΛΛΑ) λεφτά, τα παιδιά μου θα τα έστελνα σε ιδιωτικό, γιατί δεν θα ήθελα να μου πηδάει την κόρη ο κάθε φτωχοδιάβολος, θα ήθελα να μου την πηδάνε τα καλύτερα παιδιά των καλύτερων οικογενειών... Το ίδιο και ο γιος μου, να μπλέξει με την καλή κενωνία, και όχι την καταραμένη...
Αλλά αυτά τα γράφω εγώ επειδή είμαι ζουλιάρης και δεν θα βγάλω τόσα λεφτά, μην μου δίνεις σημασία...Η ορθογραφία είναι μιξ 2 γονιών που εργάζονταν, δασκάλου που δεν φτάνει για τόσο παιδιά (ή ακόμα και αδιάφορου, και λογικό αν σκεφτείς τι του φόρτωναν) και γράφων που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η μπάλα, το βαλιτσάκι τεχνίτη που γυρόφερνε και τα μικρά εκκολαπτόμενα αιδοία ^2 ... δυστυχώς όσο και να το έχω προσπαθήσει, δεν έβαλα ποτέ σωστές βάσεις για κάτι που δεν μου άρεσε (γιατί περιέργως τα πήγαινα θαυμάσια με μαθήματα που με κέντριζαν) με αποτέλεσμα φαινόμενα σαν τα παραπάνω...
το οτι μου επισημαίνονται βέβαια με ανάλογο τρόπο με κάνουν να τα αφομοιώνω
π.σ. μάλλον δεν έχεις δει ποτέ προαύλιο κεντρικού σχολείου της αθήνας... Αν βγούνε ολοι οι μαθητές έξω δεν χωράει να πέσει ούτε καρφίτσα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
:offtopicviii: Ή θα γράψεις μερικώς ή θα γράψεις εν μέρει.http://news247.gr/eidiseis/kosmos/dieth ... 78539.html
έχω δει να το γράφουν και με τους 2 τρόπους
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
:offtopicviii: Ή θα γράψεις μερικώς ή θα γράψεις εν μέρει.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/dieth ... 78539.html
έχω δει να το γράφουν και με τους 2 τρόπους
Και είναι λάθος γιατί είναι Δοτική και εφόσον Δοτική δεν έχουμε στην Δημοτική ή θα το γράψεις σωστά ή δεν θα το γράψεις καθόλου.
http://www.teicrete.gr/users/kutrulis/Glosika/dotiki.htm
http://www.e-steki.gr/showthread.php?t=69770
Φιλικά μην προσπαθήσεις ποτέ μα ποτέ να μάθεις ορθογραφία, γραμματική και συντακτικό απο τηλεδημοσιογράφους και blogs. Εδώ ακόμα και σε εφημερίδες που τα κείμενα διορθώνονται υπάρχουν κατα καιρούς μαργαριτάρια. -
Μην το ξεχειλωσουμε τελειως. Παυση και επανερχομαι με αλλα σχετικα θεματα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ή θα γράψεις μερικώς ή θα γράψεις εν μέρει.
Εσένα για απόφοιτο σχολείου σε κόβω το δίχως άλλο....
Το διόρθωσα λίγο αν δεν σε πειράζει.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ή θα γράψεις μερικώς ή θα γράψεις εν μέρει.
Εσένα για απόφοιτο σχολείου σε κόβω το δίχως άλλο....
Το διόρθωσα λίγο αν δεν σε πειράζει.
Τέτοια ευρύτητα γνώσεων, απαιτεί ιδιωτικό σχολείο, με οργανωμένο και δημιουργικό περιβάλλον, που να επιτρέπει την γνώση και την μάθηση ν' ανθίσει...
Λοιπόν, επειδή κουράσαμε, εγώ δεν έχω πει ποτέ πως δεν είναι καλά σχολεία τα ιδιωτικά. Μια χαρά είναι. Φυσικά, ένα παιδί που τελείωσε δημόσιο, δεν σημαίνει πως θα είναι χειρότερο, κάθε άλλο. Η γνώση, είναι πάνω απ' όλα προσωπικό ζήτημα. Φυσικά το σχολείο βοηθάει σ' αυτό. Αλλά η μεγαλύτερη δουλειά γίνεται από τους γονείς και από τα παιδιά τα ίδια. &-
ΥΓ: Όταν είπα στον πατέρα μου να πάω σε πολυκλαδικό λύκειο για να γλιτώσω τα αρχαία, μου απάντησε πως θα πρέπει να το ξεχάσω και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μου επιτρέψει να φύγω από το γενικό λύκειο ή να μην κάνω αρχαία ελληνικά. Τελικά, είχε δίκιο, δεν έπαθα κάτι και έμαθα να μιλάω και να γράφω καλύτερα. Ω ναι, επρόκειτο για δημόσιο λύκειο.
ΥΓ2: Δεν κάνουμε σύγκριση εδώ ιδιωτικών - δημοσίων. Αυτό που λέμε είναι αν έχει δίκιο το ιδιωτικό που ζητάει να συμπληρωθεί αυτό το χαρτί, ή το δημόσιο (η δασκάλα αν προτιμάτε...) που δεν το συμπληρώνει. Ε, η απάντηση για εμένα είναι προφανής, όπως και προφανείς είναι οι λόγοι που ζητούνται τέτοια χαρτιά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
IMHO το κλιμα ειναι εντελως υπερεκτιμημενος παραγοντας. Ειναι ωραιο για φασεις 'λιγο κρασι, λιγη θαλασσα και τ' αγορι μου' αλλα δεν επηρεαζει αλλιως. Το δε ελληνικο καλοκαιρινο καμινι ειναι απαλευτο για οσους εργαζονται εκτος κλιματιζομενων χωρων.
+1
Για εμένα είναι απάλευτη και η φάση θάλασσα, λιοπύρι, ιδρώτας, γυαλί ηλίου, αντηλιακό, διαρκής αναζήτηση σκιάς, κλπ
Μια χαρά είναι η μουντάδα και η δροσούλαΑνθρωπε μου! Ηδη σκεφτομαι οτι πλησιαζει το λιοπυρι και απελπιζομαι... Μεταναστης θα παω στην Ισλανδια!
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Κι εγώ δεν αντέχω τον καύσωνα αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε. Είμαστε μεσογειακός λαός με οργανισμό να αντέχει την ζέστη και όχι το φουτσόκρυο. Το αντίθετο ισχύει για τους βόρειους. Πιάνει κανα 10αρι το χειμώνα και μοιρολογάμε. .
Δία, καλή η Ισλανδια για κάνα πιάτο Thorramatur. Με 2°C μέση θερμοκρασία το χειμώνα και 13°C τον Ιούνιο (σύμφωνα με το worldweatheronline.com) προτιμώ την ζεστούλα της μεσογειακής λεκάνης να με συγχωράς.
-
Το μαμίσατε το τοπικό, όλα όσα αναφέρετε εδώ είναι καλώς ειπωμένα, αλλά στο άλλο τοπικό για την παιδεία θα ήταν πιο κατάλληλα, εδώ ο φίλος μέλλον μετανάστης μας κάνει το κόπο να μας πεί σκεπτικό, δυσκολίες, προβληματισμούς, το παίζει κάπως το θέμα του με τα γραπτά του από καλή πρόθεση πάντα για να διώξει το άγχος και την αγωνία του για το καινούργιο, για τη νέα ζωή του που δεν είναι και τόσο εύκολο να αλλάζεις περιβάλλον κουβαλώντας και την οικογένεια με μια άγνωστη καθημερινότητα, και οι περισσότεροι τον πήρατε από τα μούτρα, αυτή είναι η άποψη μου, συμπαράσταση χρειάζεται με ένα καλό λόγο και όχι να του πούμε τι να κάνει.
-
Ποίος τον πήρε απο τα μούτρα; Μια χαρά συζήτηση έγινε αν και με μερικά
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κι εγώ δεν αντέχω τον καύσωνα αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε. Είμαστε μεσογειακός λαός με οργανισμό να αντέχει την ζέστη και όχι το φουτσόκρυο. Το αντίθετο ισχύει για τους βόρειους. Πιάνει κανα 10αρι το χειμώνα και μοιρολογάμε. .Τι πάει να πει μεσογειακός λαός; Το έχουμε στο DNA μας δηλαδή; Στους 10 ποιός μοιρολογεί;
Δία, καλή η Ισλανδια για κάνα πιάτο Thorramatur. Με 2°C μέση θερμοκρασία το χειμώνα και 13°C τον Ιούνιο (σύμφωνα με το worldweatheronline.com) προτιμώ την ζεστούλα της μεσογειακής λεκάνης να με συγχωράς.
Προχθές μιλούσα στο τηλέφωνο με Ισλανδό φίλο. Εγώ πάντως ψήνομαι για εκεί... 1000 φορές 13 παρά 33.
-
Σε περίπτωση μετεγγραφής από ένα δημόσιο σχολείο σε ένα άλλο, τα χαρτιά του μαθητή πάνε στο σχολείο υποδοχής υπηρεσιακώς. Εδώ το πράμα περιπλέκεται, το σχολείο υποδοχής είναι ιδιωτικό και μάλιστα σε χώρα του εξωτερικού, τα χαρτιά είναι δικά του, σε ξένη γλώσσα, με ξένα πρότυπα αξιολόγησης, και επιπλέον τα φέρει ο γονέας 'στο πόδι'.
Ορθώς η δασκάλα δεν συμπλήρωσε κανένα έντυπο, δεν προβλέπεται από τη διαδικασία και δεν μπορεί να το κάνει αφού είναι σε ξένη γλώσσα. Αλλά έπρεπε να δικαιολογήσει την στάση της και να παραπέμψει τον αιτούντα στους περισσότερο αρμόδιους, αν υπάρχουν, ήγουν στο γραφείο εκπαίδευσης, στην πρεσβεία και στο υπουργείο εξωτερικών για τις αναγκαίες μεταφράσεις (υποθέτω). Παιδιά αλλάζουν σχολεία κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, υπάρχουν προκαθορισμένες διαδικασίες. -
Ακριβώς
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Σε περίπτωση μετεγγραφής από ένα δημόσιο σχολείο σε ένα άλλο, τα χαρτιά του μαθητή πάνε στο σχολείο υποδοχής υπηρεσιακώς. Εδώ το πράμα περιπλέκεται, το σχολείο υποδοχής είναι ιδιωτικό και μάλιστα σε χώρα του εξωτερικού, τα χαρτιά είναι δικά του, σε ξένη γλώσσα, με ξένα πρότυπα αξιολόγησης, και επιπλέον τα φέρει ο γονέας 'στο πόδι'.
Ορθώς η δασκάλα δεν συμπλήρωσε κανένα έντυπο, δεν προβλέπεται από τη διαδικασία** και δεν μπορεί να το κάνει αφού είναι σε ξένη γλώσσα**. Αλλά έπρεπε να δικαιολογήσει την στάση της και να παραπέμψει τον αιτούντα στους περισσότερο αρμόδιους, αν υπάρχουν, ήγουν στο γραφείο εκπαίδευσης, στην πρεσβεία και στο υπουργείο εξωτερικών για τις αναγκαίες μεταφράσεις (υποθέτω). Παιδιά αλλάζουν σχολεία κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, υπάρχουν προκαθορισμένες διαδικασίες.Ξενα προτυπα αξιολογησης που δεν ειναι αστροφυσικη, ειναι απλα βασικα πραγματα που πρεπει να ξερει ο εκπαιδευτικος για καθε μαθητη του αν θελει να λεγεται εκπαιδευτικος και οχι η 'κυρούλα' του σχολειου ή σουβλατζης ή μηχανικος αυτοκινητων.
Αμα ηθελε ας εκανε ενα τηλ ή ας εστλνε ενα mail/fax να τα ζητησει να τα στειλουν αυτοι. Θεληση μηδέν.
Σε ξενη γλωσσα... που ολως τυχαιως τη μιλαει ο μισος και πανω πλανητης, και ειναι μια επο τις επισημες της Ευρωπαικης ενωσης, δε της ζητηθηκε να συμπληρωσει χαρτι στα Afrikaans ή τα Βιετναμεζικα.
Αν βρουμε οτι η δασκαλα/διευθυντρια εχουν lower ή/και proficiency στα Αγγλικα και επαιρναν/παιρνουν ακομα καποιο επιδομα για αυτο εναντι αλλων συναδελφων τους που δεν εχουν το χαρτι, θα εχουμε δικιο να το ζητησουμε πισω μια και το 'πληρωνουμε' τσάμπα αφου στη δουλεια τους ειναι τελικα αχρηστο?
Το γεγονος οτι δε δικαιολογησε τη σταση της και ακομα χειροτερα δε διευκολυνε οσο μπορουσε/κατευθυνε τον γονεα, δειχνει επισης προς κατι... που μυριζει πιτα γύρο.Αν το εβαζε το παιδακι σε δημοσιο σχολειο που ζητουσε ομως ενα 'βιογραφικο' του παιδιου... γιατι περι αυτου προκειται... θα ειχε την ιδια αντιμετωπιση ναι ή οχι? για ψηφιστε... εγω λεω ναι.
-
Καλως η κακως στις δημοσιες υπηρεσιες υπαρχει μια γραφειοκρατια -καλως για μενα- που προφυλασσει απο την αυθαιρεσια. Οπως δε βγαινουν καποια στοιχεια στη φορα προς διαφημιστικη πχ εκμεταλλευση, ετσι δε βγαινουν τοσο ευκολα και για καλο σκοπο... Γι'αυτο σε τετοιες περιπτωσεις ξεκινας απο ψηλα στην ιεραρχια για να εξυπηρετηθεις εν τελει απο τον αρμοδιο ο οποιος ομως θα εχει παρει εντολη απο αυτον που πρεπει.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ορθώς η δασκάλα δεν συμπλήρωσε κανένα έντυπο, δεν προβλέπεται από τη διαδικασία** και δεν μπορεί να το κάνει αφού είναι σε ξένη γλώσσα**. Αλλά έπρεπε να δικαιολογήσει την στάση της και να παραπέμψει τον αιτούντα στους περισσότερο αρμόδιους, αν υπάρχουν, ήγουν στο γραφείο εκπαίδευσης, στην πρεσβεία και στο υπουργείο εξωτερικών για τις αναγκαίες μεταφράσεις (υποθέτω). Παιδιά αλλάζουν σχολεία κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, υπάρχουν προκαθορισμένες διαδικασίες.Ξενα προτυπα αξιολογησης που δεν ειναι αστροφυσικη, ειναι απλα βασικα πραγματα που πρεπει να ξερει ο εκπαιδευτικος για καθε μαθητη του αν θελει να λεγεται εκπαιδευτικος και οχι η 'κυρούλα' του σχολειου ή σουβλατζης ή μηχανικος αυτοκινητων.
Αμα ηθελε ας εκανε ενα τηλ ή ας εστλνε ενα mail/fax να τα ζητησει να τα στειλουν αυτοι. Θεληση μηδέν.
Σε ξενη γλωσσα... που ολως τυχαιως τη μιλαει ο μισος και πανω πλανητης, και ειναι μια επο τις επισημες της Ευρωπαικης ενωσης, δε της ζητηθηκε να συμπληρωσει χαρτι στα Afrikaans ή τα Βιετναμεζικα.
Αν βρουμε οτι η δασκαλα/διευθυντρια εχουν lower ή/και proficiency στα Αγγλικα και επαιρναν/παιρνουν ακομα καποιο επιδομα για αυτο εναντι αλλων συναδελφων τους που δεν εχουν το χαρτι, θα εχουμε δικιο να το ζητησουμε πισω μια και το 'πληρωνουμε' τσάμπα αφου στη δουλεια τους ειναι τελικα αχρηστο?
Το γεγονος οτι δε δικαιολογησε τη σταση της και ακομα χειροτερα δε διευκολυνε οσο μπορουσε/κατευθυνε τον γονεα, δειχνει επισης προς κατι... που μυριζει πιτα γύρο.Αν το εβαζε το παιδακι σε δημοσιο σχολειο που ζητουσε ομως ενα 'βιογραφικο' του παιδιου... γιατι περι αυτου προκειται... θα ειχε την ιδια αντιμετωπιση ναι ή οχι? για ψηφιστε... εγω λεω ναι.
Πραγματικα θα ήθελα να σας δω να νταλαβεριζεστε με δημόσιες υπηρεσίες στα εξωτερικα για πράγματα που ξεφεύγουν απο την ρουτίνα τους.
Επίσης Εύθυμη δεν είναι δουλεια του πολιτη να ρωτήσει τον διευθυντή ή οποίον ανώτερο αλλά του υπαλλήλου. Αν δεν ξέρει κάτι ρωτά τον ανώτερο/ με περισσότερα χρόνια εμπειρίας. Το καλώς υπάρχει γραφειοκρατία δεν το σχολιαζω καν εκτός κι αν δεν ξέρεις την αρνητικη φόρτιση της λεξης αυτής.
Sent from Corsair's brick -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι πάει να πει μεσογειακός λαός; Το έχουμε στο DNA μας δηλαδή; Στους 10 ποιός μοιρολογεί;
και μεταξύ των ελλήνων υπάρχουν διαφορές ανάλογα το πού μένουν
εγώ για παράδειγμα αντέχω το καύσωνα και την υγρασία της θάλασσας (αυτή που 'κολλάς' και θεωρείται αποπνικτική όχι την υγρασία του πολύ κρύου που σε τρυπάει -βλέπε θεσ/νικη το χειμώνα-) , αλλά στο κρύο τον πίνω άσχημα κάτω από τους 10 δηλαδή (αν χρειαστεί να κάθομαι ώρες έξω) έχω σοβαρό θέμα απαλεψιάς και κάτω από τους μηδέν νομίζω ότι ανά πάσα στιγμή θα πεθάνω
βέβαια πλέον ούτε και το κρύο με ενοχλεί τόσο, όλο το χειμώνα (αυτόν που κάνει εδώ που μένω τέσπα) τον έβγαζα με ελαφρύ ντύσιμο και σχεδόν όλες τις μέρες κάθομουν με ανοικτό παράθυρο (και οι γυναίκες στη δουλειά με μισούσαν) , αλλά θα προτιμούσα τη πολλύ ζέστη χαλαρά ανά πάσα στιγμη, πάνω από τους 35-36 μπορεί να αρχίσω να δυσανασχετώ λίγο
σε πολύ κρύο κλίμα θα γινόμουν φουλ αλκοολικός για να αντιμετωπίσω τη ζωή
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πραγματικα θα ήθελα να σας δω να νταλαβεριζεστε με δημόσιες υπηρεσίες στα εξωτερικα για πράγματα που ξεφεύγουν απο την ρουτίνα τους.Συν άπειρο - κι ακόμα παραπέρα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Τι πάει να πει μεσογειακός λαός; Το έχουμε στο DNA μας δηλαδή; Στους 10 ποιός μοιρολογεί;
και μεταξύ των ελλήνων υπάρχουν διαφορές ανάλογα το πού μένουν
εγώ για παράδειγμα αντέχω το καύσωνα και την υγρασία της θάλασσας (αυτή που 'κολλάς' και θεωρείται αποπνικτική όχι την υγρασία του πολύ κρύου που σε τρυπάει -βλέπε θεσ/νικη το χειμώνα-) , αλλά στο κρύο τον πίνω άσχημα κάτω από τους 10 δηλαδή (αν χρειαστεί να κάθομαι ώρες έξω) έχω σοβαρό θέμα απαλεψιάς και κάτω από τους μηδέν νομίζω ότι ανά πάσα στιγμή θα πεθάνω
βέβαια πλέον ούτε και το κρύο με ενοχλεί τόσο, όλο το χειμώνα (αυτόν που κάνει εδώ που μένω τέσπα) τον έβγαζα με ελαφρύ ντύσιμο και σχεδόν όλες τις μέρες κάθομουν με ανοικτό παράθυρο (και οι γυναίκες στη δουλειά με μισούσαν) , αλλά θα προτιμούσα τη πολλύ ζέστη χαλαρά ανά πάσα στιγμη, πάνω από τους 35-36 μπορεί να αρχίσω να δυσανασχετώ λίγο
σε πολύ κρύο κλίμα θα γινόμουν φουλ αλκοολικός για να αντιμετωπίσω τη ζωή
πες του τα γιατί θα μου πει τώρα ότι οι P.I.G.S. αντέχουν θερμοκρασίες Tromso Νορβηγίας.
χαλλλλαρά αντέχουμε -5 και ο φιλανδός 40άρια, ζήσε τον μύθο σου Δία.
μιλάω για έξω από το σπίτι ε; όχι στο κλίμα και στο τζάκι...και βέβαια δεν μιλάω για σένα προσωπικά -την εξαίρεση - αλλά τον κανόνα.
-
Μ' αρέσει που εκπλήσσεστε με τη συμπεριφορά των δασκάλων...ότι και καλά φοβήθηκαν μην κάνουν κάποιο λάθος και...χάσουν τη δουλειά τους...
Πόσοι δάσκαλοι χάσανε τη δουλειά τους επειδή συμπλήρωσαν λανθασμένα μια αίτηση;Οι τύποι είναι ψωνισμένοι: ξαδέρφη μου, που ασχολείται με δυσλεκτικά παιδιά...
Λέει η δασκάλα στην μαμά να την πάρει τηλέφωνο να μιλήσουν για το παιδί...
Η ξαδέρφη μου να πάρει τη δασκάλα στο σχολείο τηλέφωνο. Η δασκάλα, για κάποιο, άγνωστο λόγο, δεν ήθελε να πάρει.
Λέω στην ξαδέρφη μου 'γράψ' την, μην την παίρνεις να δούμε τι θα κάνει'...
Η δασκάλα δεν παίρνει τηλέφωνο, ΑΛΛΑ συνεχίζει να πρήζει τη μάνα η οποία έπρηζε την ξαδέρφη μου να πάρει τηλέφωνο...Αυτό συνεχίστηκε για δυο βδομάδες.
Τελικά, η ξαδέρφη μου αναγκάστηκε να πάρει για να μην χάσει την πελάτισσα.
Κι εδώ βρίσκεται η ουσία: η 'δασκάλα' δεν υπήρχε περίπτωση να 'χάσει πελάτη' αν δεν έκανε τη δουλειά της.
Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει τίποτα ό,τι και να έκανε.
Ενώ η ξαδέρφη μου, αν δεν υπάκουε την εντολή της δασκάλας, θα έχανε την πελάτισσα.
Η 'δασκάλα' το ήξερε.
Και το 'παιξε σπουδαία, έβγαλε όλο της το κόμπλεξ και το ψώνιο της.
Όσο οι δάσκαλοι παραμένουν δυ, έτσι θα 'ναι η κατάσταση.
Και ναι, η πλειοψηφία δεν είναι δάσκαλοι, είναι ψώνια. -
Να ρωτήσω κάτι, επειδή μπορεί να μου διέφυγε;
Για ποιό λόγο η δασκάλα να μη συμπληρώσει το έγγραφο; ΟΚ, μπορεί να μην προβλέπεται από τα καθήκοντα της, όμως θα της έτρωγε 5 λεπτά απο το χρόνο της, και αν αντιλαμβάνομαι σωστά θα ήταν το αντίστοιχο του να την έπαιρνε τηλέφωνο ο δάσκαλος της επόμενης χρονιάς να τη ρωτήσει για τους μαθητές που θα παραλάβει.
Το ημερολόγιο του μετανάστη