Apr 2, 2014, 2:05 PM

Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:

Ή θα γράψεις μερικώς ή θα γράψεις εν μέρει.

Εσένα για απόφοιτο σχολείου σε κόβω το δίχως άλλο....

Το διόρθωσα λίγο αν δεν σε πειράζει.

Τέτοια ευρύτητα γνώσεων, απαιτεί ιδιωτικό σχολείο, με οργανωμένο και δημιουργικό περιβάλλον, που να επιτρέπει την γνώση και την μάθηση ν' ανθίσει...

Λοιπόν, επειδή κουράσαμε, εγώ δεν έχω πει ποτέ πως δεν είναι καλά σχολεία τα ιδιωτικά. Μια χαρά είναι. Φυσικά, ένα παιδί που τελείωσε δημόσιο, δεν σημαίνει πως θα είναι χειρότερο, κάθε άλλο. Η γνώση, είναι πάνω απ' όλα προσωπικό ζήτημα. Φυσικά το σχολείο βοηθάει σ' αυτό. Αλλά η μεγαλύτερη δουλειά γίνεται από τους γονείς και από τα παιδιά τα ίδια. &-

ΥΓ: Όταν είπα στον πατέρα μου να πάω σε πολυκλαδικό λύκειο για να γλιτώσω τα αρχαία, μου απάντησε πως θα πρέπει να το ξεχάσω και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μου επιτρέψει να φύγω από το γενικό λύκειο ή να μην κάνω αρχαία ελληνικά. Τελικά, είχε δίκιο, δεν έπαθα κάτι και έμαθα να μιλάω και να γράφω καλύτερα. Ω ναι, επρόκειτο για δημόσιο λύκειο.

ΥΓ2: Δεν κάνουμε σύγκριση εδώ ιδιωτικών - δημοσίων. Αυτό που λέμε είναι αν έχει δίκιο το ιδιωτικό που ζητάει να συμπληρωθεί αυτό το χαρτί, ή το δημόσιο (η δασκάλα αν προτιμάτε...) που δεν το συμπληρώνει. Ε, η απάντηση για εμένα είναι προφανής, όπως και προφανείς είναι οι λόγοι που ζητούνται τέτοια χαρτιά.