-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Απο τη μία....Εγώ γενικώς είμαι κατά των ιδιωτικών σχολείων και του ελιτισμού που κουβαλάνε από τα γενοφάσκια τους. Ο λόγος είναι απολύτως κοινωνικός και καθόλου παιδαγωγικός. Οι γονείς επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά για να τα ξεχωρίσουν από την πλέμπα, ελπίζοντας πως θα τους δώσουν τα καλύτερα εφόδια (==να μην μπλέξουν με την πλέμπα, να κάνουν παρέα με τους πλούσιους, να ζήσουν μεταξύ αυτών, κλπ κλπ). Το γνωστικό επίπεδο παίζει απειροελάχιστο ρόλο. Αυτό ισχύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η πληρωμένη με ιδιωτικούς πόρους εκπαίδευση, γίνεται για εντελώς συγκεκριμένους λόγους: τα θρησκευτικά σχολεία θα σου κάνουν κατήχηση, τα σχολεία της καλής κοινωνίας θα σε προετοιμάσουν γι αυτήν, κλπ κλπ.
Ξέρω πως πολλοί εδώ μέσα διαφωνούν, κάποιοι θα με πουν αριστερούλη, κλπ κλπ. Ποσώς με ενδιαφέρει. Η εκπαίδευση ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι δίκαια και σωστή απέναντι σε όλα τα παιδιά. Αυτό είναι το νούμερο ένα ζήτημα και όχι η δημιουργία ανόητων και ξεχωριστών ελίτ από τα γενοφάσκια των παιδιών.
Αυτά και συγνώμη που κούρασα.....απο την άλλη....
Λοιπόν, προφανώς και θα τα προτιμούσα ΟΛΑ καλύτερα, προφανώς και θα ήθελα κι εγώ να πηγαίνω στο Αμερικάνικο Κολλέγιο-Pierce πώς διάβολο το λένε δεν έχω ιδέα, αλλά προφανώς και όλα τα παραπάνω παίζουν πολύ λίγο ρόλο στο τι θα μάθεις.
......................................................................................Κι εγώ αν είχα (ΠΟΛΛΑ) λεφτά, τα παιδιά μου θα τα έστελνα σε ιδιωτικό, γιατί δεν θα ήθελα να μου πηδάει την κόρη ο κάθε φτωχοδιάβολος, θα ήθελα να μου την πηδάνε τα καλύτερα παιδιά των καλύτερων οικογενειών... Το ίδιο και ο γιος μου, να μπλέξει με την καλή κενωνία, και όχι την καταραμένη...
Αλλά αυτά τα γράφω εγώ επειδή είμαι ζουλιάρης και δεν θα βγάλω τόσα λεφτά, μην μου δίνεις σημασία...Πολύ μπέρδεμα ρε HF....
Κάπου μπερδεύεις το σοβαρό με το τρολάρισμα ε;
Είναι μάλλον απλό:
- Από την στιγμή που δεν είμαι πλούσιος, ούτε πρόκειται να γίνω, δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών σχολείων.
- ΥΠΟΘΕΤΩ, πως ΑΝ ήμουν ή ΓΙΝΟΜΟΥΝ πλούσιος, θα είχα τέτοιες ηλίθιες απόψεις... Οι περισσότεροι που έχω δει, με το που βγάζουν 2 φράγκα, σκέφτονται να στείλουν το μούλικο σε ιδιωτικό... Ε, νταξ, ΔΕΝ γίνεται για... παιδαγωγικούς λόγους αυτό, ήμαρτον.
- Δεν έχω ηθικά ζητήματα: η καλύτερη φάση στον παρόν σύστημα είναι να είσαι πλούσιος. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, δεν γίνεται να γίνουν όλοι πλούσιοι, το σύστημα βασίζεται στην ανισότητα. Η βασική μου άποψη είναι πως θα ήμασταν όλοι καλύτερα, σε ένα διαφορετικό σύστημα που θα δεν θα υπήρχαν πολύ πλούσιοι, έστω κι αν ακόμη κι εγώ είχα λιγότερα... Θεωρώ πως η ευτυχία μπορεί να έλθει και με λιγότερα υλικά αγαθά, με μικρότερα αυτοκίνητα, με μικρότερα σπίτια, με λιγότερα ρούχα, κλπ κλπ
- Από την στιγμή που η πλειοψηφία ΔΕΝ θέλει ένα άλλο σύστημα, στ' @@ μου κι εμένα, εγώ προσαρμόζομαι. Δεν μπορώ να μην χλευάσω όμως τις βλακείες του συστήματος και αυτών που το στηρίζουν.
-
Λοιπόν παίδες το θέμα έχει συζητηθεί όσο δεν πάει άλλο. Φτάνει τόσο.
-
Λοιπον, ψαχνομαι για το πως θα αλλαξω τις πινακιδες οταν παω εκει σε Αυστριακες
Το βασικο ειναι να εχω μαζι μου το CoC (Certificate of Conformity)
Αυτο λοιπον το εγγραφο κανονικα ειναι στο ντουλαπακι του αμαξιου οταν το παιρνεις, κατι σαν πιστοποιητικο που το δινει το εργοστασιο. Σε ολες τις χωρες πλην ελλαδος απο οτι μαθαινω, διοτι εδω παρακρατειται απο το υπουργειο (για αγνωστο λογο καθως δεν χρειαζεται ΠΟΥΘΕΝΑ) οταν βγαζεις την αδεια.
Χωρις αυτο να τονισω οτι δεν κανεις register αμαξι σε καμια χωρα ευρωπαικη
Κανεις λοιπον αιτηση στην εταιρια και σου στελνουνε ενα αντιγραφο.
Αν εισαι τυχερος, σου βγαινει τσαμπα , εμενα πχ απο τη Citroen για το C5 μου το στειλανε σε 3 μερες δωρεαν
Ενος φιλου μου που περασε την ιδια διαδικασια, η Seat ζητησε 100 ευρω'για να ερθει το χαρτι απο το εργοστασιο¨τα οποια και ακουμπησε κανονικοτατα...Αυτα προς ενημερωση.
Το επομενο που βλεπω ειναι να εχω αν ειναι δυνατον μια βεβαιωση απο την ασφαλιστικη μου για το μπoνους μαλους μου.
Οι εταιριες εκει δεν ειναι υποχρεωμενες να το αποδεχθουν, αλλα στα πλαισια του ανταγωνισμου πολλες το δεχονται για να κανουνε εκπτωση. Προυποθεση ειναι να το προσκομισω, που σημαινει οτι η anytime θα πρεπει να μου δωσει μια τετοια βεβαιωση στα αγγλικα....
αντε να δουμε αν θα εχω περισσοτερη τυχη απο το σχολειο εδω...
stay tuned -
Εκει θα χρειαστεις και την βαση που μπαινουν οι πινακιδες, βιδωνεται η βαση στον προφυλακτηρα και η πινακιδα μπαινει κουμπωτα. Στην Γερμανια φιλος που το εκανε ξεμπερδεψε σε 2 ωρες.
Λογικα θα στην δωσει. Βεβαια εκει το κοστος ασφαλισης εξαρταται απο τον αριθμο των ατυχηματων που εχει εμπλακει το μοντελο του αυτοκινητου, το χρωμα κτλ οποτε μπορει και να μην σου χρειαζεται.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Λοιπον, ψαχνομαι για το πως θα αλλαξω τις πινακιδες οταν παω εκει σε ΑυστριακεςΤο βασικο ειναι να εχω μαζι μου το CoC (Certificate of Conformity)
Αυτο λοιπον το εγγραφο κανονικα ειναι στο ντουλαπακι του αμαξιου οταν το παιρνεις, κατι σαν πιστοποιητικο που το δινει το εργοστασιο. Σε ολες τις χωρες πλην ελλαδος απο οτι μαθαινω, διοτι εδω παρακρατειται απο το υπουργειο (για αγνωστο λογο καθως δεν χρειαζεται ΠΟΥΘΕΝΑ) οταν βγαζεις την αδεια.
Χωρις αυτο να τονισω οτι δεν κανεις register αμαξι σε καμια χωρα ευρωπαικη
Κανεις λοιπον αιτηση στην εταιρια και σου στελνουνε ενα αντιγραφο.
Αν εισαι τυχερος, σου βγαινει τσαμπα , εμενα πχ απο τη Citroen για το C5 μου το στειλανε σε 3 μερες δωρεαν
Ενος φιλου μου που περασε την ιδια διαδικασια, η Seat ζητησε 100 ευρω'για να ερθει το χαρτι απο το εργοστασιο¨τα οποια και ακουμπησε κανονικοτατα...Αυτα προς ενημερωση.
Το επομενο που βλεπω ειναι να εχω αν ειναι δυνατον μια βεβαιωση απο την ασφαλιστικη μου για το μπoνους μαλους μου.
Οι εταιριες εκει δεν ειναι υποχρεωμενες να το αποδεχθουν, αλλα στα πλαισια του ανταγωνισμου πολλες το δεχονται για να κανουνε εκπτωση. Προυποθεση ειναι να το προσκομισω, που σημαινει οτι η anytime θα πρεπει να μου δωσει μια τετοια βεβαιωση στα αγγλικα....
αντε να δουμε αν θα εχω περισσοτερη τυχη απο το σχολειο εδω...
stay tunedMην αλλαξεις αμεσως πινακιδες αλλα στους 6 μηνες. Συνηθως οι ασφαλειες ειναι πολυ πανω απο Ελλαδα και σε συμφερει να κρατησεις τις ελληνικες οσο σε αφηνουν. Ισως επηδει πας σε διεθνη οργανισμο να σε αφησουν με τις Ελληνικες για καλα. Ψαχτο λιγο να δεις τι συμφερει.
-
Ή πινακίδες UN, διπλωματική απόστολη κλπ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ή πινακίδες UN, διπλωματική απόστολη κλπΑυτο το χάνω για λίγο
Γενικα στα UN υπάρχουνε βαθμίδες στις θέσεις, διαφορα grades
Εγω ειμαι P4, το P5 θεωρείται διπλωματικο level και εχεις καποια επιπλεον benefitsP: Professional Grades (1 το 5)
G: General Service
F: Field service -
Φίλε (και συμπατριώτη), Kilomeater, σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία με το εγχείρημά σου.
Η σοβαρή δυσκολία βρίσκεται ήδη πίσω σου και μιας και πηγαίνεις σε πιο οργανωμένη χώρα δεν πιστεύω ότι θα βρεις εμπόδια σοβαρότερα από εδώ και πέρα, σε σχέση τουλάχιστον με αυτά που θα σου έβαζε το Ελληνικό κράτος σε όλες τις πτυχές της ζωής σου (αργά ή γρήγορα / θες δε θες).Πριν από 2 χρόνια που είχαμε την αντίστοιχη απόφαση να πάρουμε και εμείς, δυστυχώς η υπόλοιπη οικογένεια δε μας στάθηκε όπως ελπίζαμε (όχι όλοι τους, η αλήθεια) και το εγχείρημα δεν κατάληξε πουθενά, μιας και το έντονο ψυχολογικό φορτίο που βιώνεις θέλει και μια καλή υποστήριξη, έστω μια καλή κουβέντα, αλλιώς σε τρώει κυριολεκτικά.
Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον το blog σου.
-
Είναι μάλλον απλό:
- Από την στιγμή που δεν είμαι πλούσιος, ούτε πρόκειται να γίνω, δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών σχολείων.
- ΥΠΟΘΕΤΩ, πως ΑΝ ήμουν ή ΓΙΝΟΜΟΥΝ πλούσιος, θα είχα τέτοιες ηλίθιες απόψεις... Οι περισσότεροι που έχω δει, με το που βγάζουν 2 φράγκα, σκέφτονται να στείλουν το μούλικο σε ιδιωτικό... Ε, νταξ, ΔΕΝ γίνεται για... παιδαγωγικούς λόγους αυτό, ήμαρτον.
- Δεν έχω ηθικά ζητήματα: η καλύτερη φάση στον παρόν σύστημα είναι να είσαι πλούσιος. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, δεν γίνεται να γίνουν όλοι πλούσιοι, το σύστημα βασίζεται στην ανισότητα. Η βασική μου άποψη είναι πως θα ήμασταν όλοι καλύτερα, σε ένα διαφορετικό σύστημα που θα δεν θα υπήρχαν πολύ πλούσιοι, έστω κι αν ακόμη κι εγώ είχα λιγότερα... Θεωρώ πως η ευτυχία μπορεί να έλθει και με λιγότερα υλικά αγαθά, με μικρότερα αυτοκίνητα, με μικρότερα σπίτια, με λιγότερα ρούχα, κλπ κλπ
- Από την στιγμή που η πλειοψηφία ΔΕΝ θέλει ένα άλλο σύστημα, στ' @@ μου κι εμένα, εγώ προσαρμόζομαι. Δεν μπορώ να μην χλευάσω όμως τις βλακείες του συστήματος και αυτών που το στηρίζουν.
Aυτο το σύστημα ισχύει στις Σκανδιναβικές χώρες, οπου ακόμα και οι ανειδίκευτοι αμοίβονται με καλούς μισθους ενω όλοι εχουν δωρεαν παροχές και επιδόματα. Όμως η Νορβηγία έχει 100δις έσοδα μονο απο τον ορυκτό της πλούτο και είναι μια χώρα 5εκ. Επίσης η Δανια είναι μια μικρή χώρα 5εκ. Χωρίς τα πετρέλαια και με πληθυσμό 40εκ δεν υπήρχε περίπτωση να είχαν μεγάλες κοινωνικές παροχές οι Νορβηγοί.
Για παράδειγμα και η Βενεζουέλα εχει 70δις έσοδα κάθε χρόνο απο τον ορυκτό της πλούτο ,αλλά υπάρχει τρομακτική φτώχεια. Ναι δεν εχουν το ίδιο μορφωτικό επίπεδο με τους Νορβηγούς, αλλά το θέμα είναι ο πληθυσμός. Εαν η Βενεζουέλα είχε 5εκ κατοίκους, οπως η Νορβηγία, αντι για 30εκ που εχει τώρα, τα 70δις θα εξασφάλιζαν σε όλους τους πολίτες βασιλική ζωή.
-
Επανερχομαι στο θεμα σχολειου
εχω συμπληρωσει την αιτηση (που ειχα ανεβασει σελιδες πριν) και ειμαι ετοιμος να πληρωσω την 300αρα για να την υποβαλλω.
αλλα επειτα απο συντομη επαφη μαζι τους εφαγα ακυροΕιδα τι ζηταει και διαπιστωσα οτι δεν εχω ουτε ενα written school report
το μονο που δινουνε στο σχολειο στα πρωτακια ειναι ενα χαρτι στο τελος της χρονιας (Ιουνιο) που απλα λεει οτι τελειωσε την πρωτη και μπορει να παει στη δευτερα, χωρις καμια αλλη αξιολογηση.Οποτε οι τυποι απο το VIS μου την ειπανε, οτι ειτε θα τους στειλω εκεινο το δισελιδο αξιολογησης συμπληρωμενο ειτε θα τους στειλω (μεταφρασμενο) ενα σχολικο report αξιολογησης, αλλιως να μη στειλω καν την αιτηση....
'A statement that the child has completed one grade and is ready to move to the next grade is not enough as it does not provide any schooling information.'-->ρουφα τ'αυγό σουΕπειδη φτανουμε σε σημειο απελπισιας πλεον, για πειτε καμια ιδεα
Να πιεσω για το δισελιδο το δικο τους ή για ενα χαρτι του σχολειου με μια αξιολογηση, free form?
επισης ειναι προφανες οτι πρεπει να παω σε καποια παραπανω levels, πραγμα και το οποιο θα γινει
κανα Pointer? -
Γράψε μια εξουσιοδότηση στη δασκάλα ότι δεν θα την κηνυγάς μετά και πείσε την έτσι να τη συμπληρώσει
Ήμαρτον.....
-
Τα αλλά διεθνή σχολεία που σου είχα ποσταρει ζηταν τα ίδια πράγματα;
Sent from Corsair's brick
-
Για ποιο λόγο δεν πας στην πρωτοβάθμια να μιλήσεις με κάποιον σχολικό σύμβουλο, εφόσον δε βγάζεις άκρη με το σχολείο?
Το θέμα θέλει λίγο χειρισμό, την πάλεψες με ξεπλυμένες βόρειες HRoύδες, κοίτα μη σε γειώσει ο μουστακαλής επιθεωρητής -
Εντάξει, εκεί ξεκινάμε πλέον επαφές, σήμερα ήταν άρρωστος και έκτοτε μας είπαν, θα δούμε
Η αλήθεια είναι το σχολικό ήταν το μόνο θέμα που έχω κάνει delegate στη σύζυγο, και δεν ήθελα να το κάνω micromanage εγώ, έχω τοσα αλλά
-
Αθανατη δημοσια εκπαιδευση στο Ελλαδισταν, round 2.
FIGHT! -
Καταλαβαίνω τον τοίχο που συναντάς... Βρέθηκα στην άλλη πλευρά .... έκανε κάποιος Πρακτική στο νοσοκομείο και ζητούσε αναλυτική συστατική από πιθανό εργοδότη στην Αγγλία όπου θα περιγραφόταν αναλυτικά η πρακτική και αξιολόγηση για τα νέα του καθήκοντα (συνάφεια αν θα ανταπεξέλθει κλπ).Ο υπεύθυνος απλά φρικαρε... Το πήρα το έγραψα κατάλληλα το υπέγραψε αφού του εξήγησα τι γράψαμε και που θα χρησιμοποιηθεί κ όλα καλά! Μπορεί αγγλικά να μην ξέρει αλλά σε κατι τέτοια είναι ευέλικτος !!
Εύχομαι όλα καλά... -
Περασαμε την πρωτοβάθμια και φτασαμε σε καποιον του υπουργειου
Επιτελους!!! ενας ανθρωπος που ηξερε να μιλησει και δεν ηταν ΓΚΑΟΥ
εδειξε κατανοηση και κατσαμε και βρηκαμε ενα τροπο around , μονος του μας ειπε τι προβληματα μας παρουσιαζει η διαδικασια και τι μπορει να γινει
Οκ εχει τρεξιμο (μεταφραση της φορμας στα ελληνικα και μετα ξαναμεταφραση της συμπληρωμενης φορμας στα αγγλικα) αλλα υπαρχει ενα πλανο, αυτα μπορω να τα κανω !!
επισης ειπε οτι θα βαλει τη δασκαλα να γραψει ενα μικρο report μια αξιολογηση του μαθητη, και οτι δε συνηθιζεται αλλα δεν ειναι και τοσο μεγαλο προβλημα πια(!!!!)
Αυτη ειναι που παραλληλα μεχρι εχθες μας ελεγε οτι θα μας δωσει επισημο χαρτι (που το ειχε στηλει στα 'κεντρικα') που να λεει οτι αυτα δε γινονται/επιτρεπονται κτλ...Τωρα ποσο θα ηθελα να παω να τα τριψω στη μουρη της διευθυντριας ολα αυτα... αλλα κανω υπομονη γιατι αλλο να τα ακουω και αλλο να τα δω να γινονται. Αν και μαλλον της μιλησε ηδη γιατι σημερα που πηρε το παιδι η γυναικα μου απο το σχολειο της αρχισε τα 'και καλα δεν κοιμαμαι τα βραδια με την υποθεση σου και πιστευω βρηκα μια λυση' (και καλα δικη της πρωτοβουλια)
Τραγικο το επιπεδο του ευθυνοφοβου κατωτατου ΔΥ παντως, εκει, σαν το ζωο, παμε ευθεια και δεν κοιταμε δεξια-αριστερα..
In other news, πηραμε τα διαβατηρια μας ... οχι ολα ομως! του μικρου γιου μου κοπηκε λογω φωτογραφιας!!
aaargghhh.. η φωτο ειναι υποδειγματικη (οσο λιγο μπορω να κρινω τα φωτογραφικα) , ισως με μια ελαφρα (μα πολυ λιγο) υπερεκθεση
Κοπηκε γιατι δεν εβγαινε καλη στο σκαναρισμα λεει βγαινανε καμμενες περιοχες, παναθεμα και αν ηξερε να ρυθμισει τα Highlights ο υπαλληλος.
το αστειο ειναι οτι ο ιδιος (καλος) φωτογραφος εβγαλε και τα δυο παιδια, ο ενας περασε ο αλλος οχι
Η γυναικα μου εχει βγαλει κατι τραγικες φωτογραφιες σε εναν της γειτονιας (ειχα γραψει και στο dpgr για το πως ειναι δυνατον να επιβιωνουν τετοιοι αθλιοι επαγγελματιες) και της ελεγα να μην παει καν και στοιχηματιζα οτι θα την κοψουνε
κι ομως, περασε κανονικα και εχει ενα αθλιο διαβατηριο πλεον με τραγικη φωτογραφια... -
Η όλη διαδικασία γίνεται αυτόματα κανένας υπάλληλος δεν ρυθμίζει τπτ στα μηχανήματα διαβατηρίων. Αν κόπηκε, κόπηκε.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
εχω συμπληρωσει την αιτηση (που ειχα ανεβασει σελιδες πριν) και ειμαι ετοιμος να πληρωσω την 300αρα για να την υποβαλλω.
αλλα επειτα απο συντομη επαφη μαζι τους εφαγα ακυροΕιδα τι ζηταει και διαπιστωσα οτι δεν εχω ουτε ενα written school report
το μονο που δινουνε στο σχολειο στα πρωτακια ειναι ενα χαρτι στο τελος της χρονιας (Ιουνιο) που απλα λεει οτι τελειωσε την πρωτη και μπορει να παει στη δευτερα, χωρις καμια αλλη αξιολογηση.Οποτε οι τυποι απο το VIS μου την ειπανε, οτι ειτε θα τους στειλω εκεινο το δισελιδο αξιολογησης συμπληρωμενο ειτε θα τους στειλω (μεταφρασμενο) ενα σχολικο report αξιολογησης, αλλιως να μη στειλω καν την αιτηση....
'A statement that the child has completed one grade and is ready to move to the next grade is not enough as it does not provide any schooling information.'-->ρουφα τ'αυγό σουΕπειδη φτανουμε σε σημειο απελπισιας πλεον, για πειτε καμια ιδεα
Να πιεσω για το δισελιδο το δικο τους ή για ενα χαρτι του σχολειου με μια αξιολογηση, free form?
επισης ειναι προφανες οτι πρεπει να παω σε καποια παραπανω levels, πραγμα και το οποιο θα γινει
κανα Pointer?Είχα κι εγώ εμπειρία σε ξένα σχολεία. Οι τύποι που σου ζητάνε τέτοιες παπαριές είναι για πολλές μπάτσες!!! Πήγαινε το παιδάκι σου σε ένα άλλο αγγλόφωνο σχολείο και end of story!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
κανα Pointer?Είχα κι εγώ εμπειρία σε ξένα σχολεία. Οι τύποι που σου ζητάνε τέτοιες παπαριές είναι για πολλές μπάτσες!!! Πήγαινε το παιδάκι σου σε ένα άλλο αγγλόφωνο σχολείο και end of story!!!
2/10 για την προσπαθεια και μονο, περιμενω αιφνιδια επιθεση απο τους καταδρομεις τωρα.
Το ημερολόγιο του μετανάστη