-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το θέμα είναι ότι ζητείται από έναν απλό δάσκαλο να κάνει εκτίμηση και να βάλει την υπογραφή του σε ένα κείμενο που περιλαμβάνει ΠΟΛΥ εμπιστευτικές και ευαίσθητες πληροφορίες για μικρά παιδάκια, το οποίο κείμενο δεν έλαβε από κανένα επίσημο κανάλι και δε θα επιστρέψει με κανένα επίσημο τρόπο.
Για ένα δάσκαλο μάλιστα που δουλεύει στην Ελλάδα του 2014, έτσι;
Εννοείται πως κανένας δάσκαλος δε θα συμπλήρωνε και υπέγραφε έτσι απλά.μου αρέσει που από τη μία κράζουμε το ελληνικό σύστημα που επικεντρώνεται μόνο σε εξετάσεις/βαθμούς και δεν κοιτάει τίποτα άλλο, αλλά όποτε έρχεται η στιγμή να πρέπει να κοιτάξει όντως κάτι άλλο τότε κλπ.
Όπως δουλειά του είναι να εκτιμήσει πόσο καλά μαθηματικά ξέρει το μικρό παιδάκι και να βάλει ένα βαθμό, έτσι δουλειά του είναι να εκτιμήσει και άλλα χαρακτηριστικά του παιδιού.
Αλλά εκεί δεν υπάρχουν γραπτές εξετάσεις και έτσιΤις ΠΟΛΥ ευαίσθητες και εμπιστευτικές πληροφορίες, σε σχολείο θα τις στείλουν. Όχι στην ελευθεροτυπία.
Άσε που σε κανένα σημείο του ερωτηματολογίου δεν φαίνεται ότι αυτά είναι κριτήρια αποδοχής ή όχι.
Μπορεί απλά να προσπαθούν να καταλάβουν κλίσεις και ελλείψεις για να πράξουν αναλόγως.Αλλά νταξ, αποκλείεται να είναι αυτό, άλλωστε καμία σημασία δεν έχουν αυτά, λεφτά για δίδακτρα να υπάρχουν και τέλος.
THIS
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΡΕ ΠΣΤ ΜΟΥ@mjacob,
πολεμας ανεμομυλους, περιμενες διαφορετικη αντιμετωπιση στο Ελληνικο εκπαιδευτικο Κομμουνισταν/Χαρτολαγνιστάν?@et al
Γκολ και ξυλο στην δασκαλα και τη διευθυντρια. Κλασικες περιπτωσεις, απλα νεωτερες απο τους δικους μας που διάβαζαν την 'Εξορμηση' εν ωρα μαθηματος. Στοιχημα οτι παιρνουν/επαιρναν και επιδομα για Lower/Proficiency αλλα 'ειναι στα Αγγλικα, δεν το ακουμπαμε' + 'προσωπικα δεδομενα'.Τα ερωτηματα ειναι μια χαρα ερωτηματα που ΠΡΕΠΕΙ να ξερει καποιος αν θελει να λεγεται εκπαιδευτικος και οχι αργομισθος καριόλης που παπαγαλιζει 'τι λεει σημερα το πραγραμμα', παιζει στο διαλλειμα Παμε Στοιχημα και μετα 'βγαινει στους δρομους για μια καλυτερη παιδεια', 'λαε μη σκυβεις το κεφαλι' my ass.
Leadership skills, ΦΥΣΙΚΑ. Ηταν ολα τα παιδακια ίδια στο σχολειο που πηγαινατε, δεν υπηρχε ενας η παραπανω 'αρχηγοι' σε ολες τις ταξεις? Ηταν ολα τα παιδακια διψασμενα για μαθηση ή υπηρχαν και αλλα που ηταν ψιλοσταρχιδια τους και αλλα που 'δεν τα παιρνανε τα γραμματα'? Ηταν ολα τα παιδάκια βγαλμένα απο το ιδιο καλουπι? Ειναι αφυσικο να θελει ενα σχολειο να ξερει απο πριν τι υλικο θα εχει ωστε να ειναι προετοιμασμενο να το αντιμετωπισει? Να ξερει αν το παιδακι πχ δεν ξερει κολυμπι ή εχει ενα μικροθεματακι με το συντονισμο του? Να ξερει αν ειναι καλο στα Αγγλικα ή οχι και να προγραμματισει αναλογες ωρες και αντιστοιχο placement με το επιπεδο του?
Ακολουθουν ερωτησεις που ειναι δυσκολες και ΔΕΝ μπορει να τις απαντησει η δασκαλα: Αν το παιδι διαβαζει στο σπιτι, αν ειναι ησυχο στην ταξη, αν ειναι ψευταρακος ή τιμιο παιδι, αν φαινεται οτι ειναι διαβαστερο και κανει για ακαδημαικη καριερα ή ειναι τυπακι που γαμει στη χειροτεχνια και εχει ταλεντο στη ζωγραφικη ή πιανουν τα χερια τουκλπ
ΥΓ 'ΔΕΝ ξερει το σχολειο δικαιως' ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΤΟ ΜΩΡΩ ΚΑΡΓΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΤΗΛ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΝΤΡΙΑ ΕΚΕΙ, ΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ FAX ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΛΗΜΑ'
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
LSE έβγαλε κι ο Αλογοσκούφης.
Α, κι ο Παπακωνσταντίνου...Δεν κρίνω την ικανότητά τους, αλλά τις θέσεις που τους προσφέρθησαν μετά. Το να βγάλεις το LSE δεν είναι τίποτε, δεν χρειάζεται τρομακτικές ικανότητες, ένα πανεπιστήμιο είναι κι αυτό, απλώς χρειάζεσαι πολλά χρήματα για να φοιτήσεις...
Τέσπα, μην χαλάμε το θέμα του ανθρώπου, απλώς μου έκανε κι εμένα εντύπωση το έντυπο και δεν υπήρχε περίπτωση να υπογράψω κι εγώ κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνω πως ακούγεται παράξενο, απλώς είναι αντιπαιδαγωγικό, αντιεπιστημονικό και απαράδεκτο να ζητείται κάτι τέτοιο για ανήλικα παιδάκια στο δημοτικό.
Καταλαβαίνω πως πρέπει να πουλήσει το σχολείο ένα παραμύθι στους γονείς, τόσα λεφτά πληρώνουν, αλλά αυτοί ειλικρινά το παρακάνουν. Και την υπογραφή μου, δεν θα την έβαζα για πλάκα σε κάτι τέτοιο.Δεν χρειαζεται πολλα χρηματα για να φοιτησεις σε καλο πανεπιστημιο στην Αγγλια. Στην πραγματικοτητα οι περισσοτεροι Ελληνες φοιτητες δεν πληρωναν καθολου διδακτρα μονο νοικι για ενα δωματιο. Δεν εχει τοση μεγαλη διαφορα απο το να σπουδασεις στην Πατρα ή στην Αθηνα αν πρεπει να νοικιαςεις σπιτι αλλα φυσικα δεν τον γνωριζουν ολοι.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Η ουσία βέβαια είναι πως (πέρα από μια ισχνή μειοψηφία που ξεχωρίζει ανεξαρτήτως σχολείου, που θα πάρει υποτροφίες, κλπ κλπ), ελάχιστη διαφορά κάνει το σχολείο. Η τεράστια διαφορά γίνεται αν ο γονιός έχει λεφτά να στείλει το παιδί του σε καλό πανεπιστήμιο. Εγώ, αυτό θα πρότεινα στον οποιονδήποτε. Βάλτε τα λεφτά στην άκρη και δώστε τα μια και καλή στο LSE πχ ή σε κάτι αντίστοιχο. ΑΥΤΟ, θα κάνει διαφορά.
Το δημοτικό, ΟΧΙ. Αλλά νταξ, εγώ παιδιά δεν έχω και δεν ξέρω, μην μου δίνετε σημασία.Τα ισοπεδώνεις αδικα, δεν ξερω αν το εχεις ψαξει καλά.
Αυτα τα σχολέια ειναι ειδικά φτιαγμένα για υπαλλήλους τυπου ΟΗΕ, διπλωματες στρατιωτικους κτλ, που αλλαζουν βασεις τακτικά.
Ειναι στηριγμένα στα αγγλίκα, εχουνε support τμήματα για διάφορα πράγματα, βασιζονται στην αγγλίκη ωστε να μπορεις ευκολα να αλλαζεις χωρες, σου μαθαινουνε τη τοπικη (γερμανικα) και εχει απογευματινα στη γλωσσα σου να εχεις επαφη, κανουνε ευκολα record transfer μεταξυ τους αν αλλαξεις χωρα κτλ
Τι εναλλακτικες εχεις για ενα παιδακι που εχει τελειωσει Ελλαδα την πρωτη δημοτικου και δεν ξερει να μιλαει τιποτα αλλο?
Να το στειλω χυμα στο δημοσιο το γερμανικο και οτι γινει?
Επισης σε αυτο το περιβαλλον δε θα νιωθει σαν τη μυγα μεστο γαλα, ουτε παρεες θα εχουνε κανει τα τοπικα γειτονακια να νιωθει στην απεξω, και τα αλλα ψαρωμενα θα ειναι ως expats.Ας παει ενα χρονο εκει και απο του χρονου, εκτος και κανουνε πραγματικα καποια συγκλονιστικη δουλεια που κανει τη διαφορα, θα υπαρχει επιλογη να παω και στο δημοσιο, μιλωντας τη γλωσσα πλεον.
Οι μεταναστες τα εστελναν στο τοπικο δημοσιο χωρις να ξερουν την γλωσσα. Πιθανον να εχαναν μια χρονια αλλα τα παιδια μαθαινουν γρηγορα.
-
τον μικρό που θα παει νηπιο, θα τον στειλω σε τετοιο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
HiFi πιστεύεις πως για ένα παιδάκι 1ης δημοτικού που ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ θα ήταν δίκαιο να πάει σε ένα δημόσιο σχολείο όταν υπάρχει η δυνατότητα να πάει σε αγγλόφωνο ιδιωτικό και να μάθει παράλληλα και την γλώσσα;Δεν ειναι θεμα δικαιου ειναι θεμα αν εχει ο γονεας να πληρωσει τις διαθεσιμες επιλογες και να δωσει κατι καλυτερο στο παιδι του. Αυτο ισχυει και στην Ελλαδα. Φυσικα αν δεν εχεις λεφτα μενεις πισω απο την αρχη αλλα ετσι ειναι ο κοσμο μας.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μα εγώ δεν είπα να μην εκτιμήσει. Δουλειά του είναι.
Αλλά να μην εκτιμήσει σε ένα χαρτί που του φέρνει χύμα ένας γονιός και το οποίο θα πρέπει να στείλει χύμα με fax (!) σε έναν φορέα του εξωτερικού, του οποίου δικαίως αγνοεί την ύπαρξη και την υπόσταση. Ένα χαρτί μάλιστα που δεν προβλέπεται από καμιά διαδικασία, άρα δεν είναι καθόλου σίγουρος πως νομιμοποιείται να το συμπληρώσει και να το υπογράψει.
Καταλαβαίνεις τη διαφορά, έτσι;Όχι δεν την καταλαβαίνω.
Το αν υπάρχει διαδικασία, νομιμοποίηση κλπ -> ευθυνοφοβία.
Το χαρτί σου ξαναθυμίζω δεν το παίρνει ο γονιός στα χέρια του, στέλνεται από σχολείο σε σχολείο. Άσε που και ο γονιός να το έπαιρνε, δεν βλέπω το πρόβλημα. Παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα του ανήλικου παιδιού στον γονιό;
Κατλαβαίνεις φυσικά, ότι ο λόγος που δεν το δίνουν στο γονιό, είναι για να μην υπάρχει πίεση και ζήτημα επιλογής. Κάτι σαν τις συστατικές δλδ.Αν αμφισβητεί ότι υπάρχει ο φορέας και ότι είναι έτσι, ας σηκώσει να πάρει ένα τηλέφωνο, να στείλει ένα mail.
Μια από τις ερωτήσεις είναι: 'Is there anything we should know about this student's personal circumstances, special factors, or obstacles that may play part on his or her academic standing or/and social development?'. Αυτή την ερώτηση, ας πούμε, εγώ δε θα την απαντούσα σε κάποιους άγνωστους με fax.
Δικαιολογημένη λοιπόν η ευθυνοφοβία, σε μια εποχή που μια τέτοια 'πρωτοβουλία' μπορεί να σημαίνει πειθαρχικό --> διαθεσιμότητα --> απόλυση για τον τρομοκρατημένο δασκαλάκο των 600 ευρώ.Αχου το μωλε, τον καημενο, τον κατατρεγμενο, τον τρομοκρατημενο μικρο δασκαλακο... δακρυσα τωρα, με συγκινησες. Εχεις δικιο, μπορει να λιθοβολιστει και δημοσια, ποιος ξερει που θα καταντησει.
-
Kilometer κανε αυτο που εσυ κη γυναικα σου θεωρειτε σωστο. Πιο πολυ μπερδευεσαι με αυτα που διαβαζεις εδω μεσα. Καθεις με τις αποψεις του..
-
τον μικρό που θα παει νηπιο, θα τον στειλω σε τετοιοΚαι τον μεγαλο μπορεις να το στηλεις σε δημοσιο. Παω στοιχημα οτι δεν θα ειναι το μονο που δεν θα μιλαει γερμανικα και οτι οι δασκαλοι το εχουν προβλεψει και θα το βοηθησουν. Γλυτωνεις και τα 15κ.
-
et al.
Είδατε τι κάνατε τώρα;
-
Σκεφτομαι την περιπτωση που η δασκαλα γραψει το παιδακι δεν εχει καθολου leader skills, ειναι πολυ ντροπαλο, και την αντιδραση του γονιου
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Και τον μεγαλο μπορεις να το στηλεις σε δημοσιο. Παω στοιχημα οτι δεν θα ειναι το μονο που δεν θα μιλαει γερμανικα και οτι οι δασκαλοι το εχουν προβλεψει και θα το βοηθησουν. Γλυτωνεις και τα 15κ.
αν ηταν να πληρωνω 15 (+5 εγγραφη εστω και για μια χρονια) δεν θα τον εστελνα ακομα και αν το θεωρω καλυτερη επιλογη , γιατι δε θα μπορουσα.
αλλα εφοσον τα πληρωνει η δουλεια σε ποσοστο 75%, ειπα να το δοκιμασω. -
Περα απ αυτς, κι εγω στη θεση του κιλομιτερ θα διαλεγα ενα σχολειο που ακολουθει το ΙΒ ωστε να εχω flexibility αν/οταν χρειαστει να μετακομισω.
-
Και για να το ελαφρυνουμε λιγακι..
Δασκαλα υιου Kacey : κυριε το παιδι ειναι πολυ επιθετικο κ βαραει τα αλλα παιδακια...:eek:Υ.γ
Κωστα χιουμορ εε.. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μια από τις ερωτήσεις είναι: 'Is there anything we should know about this student's personal circumstances, special factors, or obstacles that may play part on his or her academic standing or/and social development?'. Αυτή την ερώτηση, ας πούμε, εγώ δε θα την απαντούσα σε κάποιους άγνωστους με fax.
Δικαιολογημένη λοιπόν η ευθυνοφοβία, σε μια εποχή που μια τέτοια 'πρωτοβουλία' μπορεί να σημαίνει πειθαρχικό --> διαθεσιμότητα --> απόλυση για τον τρομοκρατημένο δασκαλάκο των 600 ευρώ.Εγώ πάλι την βρίσκω από τις πιο σωστές ερωτήσεις του ερωτηματολογίου.
Καλώς ή κακώς, οι γονείς έχουν by default μια εικόνα ότι το καμάρι τους δεν έχει κανένα πρόβλημα πουθενά, αν είναι καλός ο δάσκαλος θα γίνει einstein. Γιατί πάνω απ' όλα οι γονείς είναι πάντα γαμάτοι, όπως και το παιδί τους.
Tru story το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα παιδιά με πραγματικές μαθησιακές δυσκολίες (όχι ADHD κλπ πίπες) είναι οι γονείς τους . Γιατί εθελοτυφλούν (το παιδί μου ανήκει στο φάσμα του αυτισμού ΠΟΤΕ) και τελικά προκαλούν πρόβλημα στα παιδιά τους.ΣΑΦΩΣ και πρέπει να ρωτήσουν το δάσκαλο, που μπορεί να πει και να δει πράγματα που οι γονείς κάνουν πως δεν βλέπουν.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σκεφτομαι την περιπτωση που η δασκαλα γραψει το παιδακι δεν εχει καθολου leader skills, ειναι πολυ ντροπαλο, και την αντιδραση του γονιουγι' αυτό γράφει να ΜΗΝ το δώσουν στο γονιό
-
@ kliomeater καταλαβαινεις πως μιλας για δημοσιο σχολειο, το οποιο λογοδοτει στο υπουργειο και δε μπορει να λειτουργει εκτος πλαισιου ακομα και για καλο σκοπο. Κανονικα η διευθυντρια θα πρεπει να επικοινωνησει με τους ανωτερους της για να δει τι μπορει να κανει, εφοσον ομως δεν ειδες διαθεση, επικοινωνησε εσυ με τα υπουργεια εξωτερικων και παιδειας να σε καθοδηγησουν και ισως μεσολαβησουν για να ξεμπερδεψεις.
-
Και τον μεγαλο μπορεις να το στηλεις σε δημοσιο. Παω στοιχημα οτι δεν θα ειναι το μονο που δεν θα μιλαει γερμανικα και οτι οι δασκαλοι το εχουν προβλεψει και θα το βοηθησουν. Γλυτωνεις και τα 15κ.
αν ηταν να πληρωνω 15 (+5 εγγραφη εστω και για μια χρονια) δεν θα τον εστελνα ακομα και αν το θεωρω καλυτερη επιλογη , γιατι δε θα μπορουσα.
αλλα εφοσον τα πληρωνει η δουλεια σε ποσοστο 75%, ειπα να το δοκιμασω.Σε τετοια περιπτωση φυσικα και θα πρεπει να πιεσεις να το στειλεις εκει. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι θα ειναι καλυτερα για αυτον.
-
@kilomeater
Πάντως, επειδή έχω φρέσκια προσωπική εμπειρία, καλά κάνεις και το στέλνεις σε τέτοιο σχολείο, ειδικά επειδή δεν ξέρεις που θα βρίσκεσαι αύριο.
Να τους πεις μόνο να κόψουν τις μαλακίες@mjacob
Εγώ πάλι το 'personal circumstances' το μεταφράζω αλλιώς (που μπορεί να περιλαμβάνει και τους γονείς) και για πολλούς λόγους δε θα ήθελα να το απαντήσω έτσι αβασάνιστα. -
Παντως στην Γερμανια που εχω φιλη που δουλευει σε παιδικο σταθμο δεν προβλεπεται επαφη με τα γραμματα πριν την 1η δημοτικου.
Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο στην Αυστρια, αλλα αν ειναι, οσο πιο νωρις βρεθει το παιδι στο ξενο περιβαλλον τοσο γρηγοροτερα θα προσαρμοστει.Αν δε απο το νεο σχολειο σας πουν οτι θα πρεπει να επαναλαβει την 1η ταξη λογω γλωσσας, θα το σκεφτομουν σοβαρα να τον στειλω απ'ευθειας σε δημοσιο σχολειο.
-
True story: ξαδερφος μου ειναι δυσλεκτικος. Οταν το πε πρωτη φορα η δασκαλα τους γονεις του, η μανα του αντεδρασε λες και της ειπε κατι το εντελως προσβλητικο για το παιδι και ολη την οικογενεια. 'και τι ειναι αυτη που θα μου πει ετσι' 'και το παιδι ειναι μια χαρα' και α και ου. Μετα απο 2-3 χρονια πλεον το εχει δεχτει και προσπαθουν ολοι να το βοηθησουν το παιδι.
Το ημερολόγιο του μετανάστη