-
Μα δεν μιλάω μόνο για άλογα. Το turbo προσφέρει και αρκετή ροπή και καλύτερες επιδόσεις (άρα ενεργητική ασφάλεια) και πολλές φορές καλύτερη κατανάλωση και δίνει μεγάλη αβάντα ειδικά σε μοτέρ μικρού κυβισμού (μέχρι 2000). Το να κοτσάρεις όπως λες σαλιγκάρια σε κινητήρες που πωλούνται σε εκατομμύρια κομμάτια σε διαφορετικές αγορές και ποιότητες καυσίμων δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Σιγά σιγά και οι γιαπωνέζοι εκεί θα στραφούν (ήδη κάπου διάβασα για δίλιτρο turbo από την lexus) γιατί η ανάγκη για οικονομία και χαμηλότερους ρύπους γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική παγκοσμίως.
Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στην δικιά σου τρίλιτρη ατμοσφαιρική bmw και σε έναν δίλιτρο turbo ας πούμε παρόμοιας απόδοσης χωρίς να βάλω στην εξίσωση κατανάλωση, ρύπους, τεκμήρια, φόρους πολυτελείας κλπ μάλλον την ατμόσφαιρα θα διάλεγα. Δυστυχώς όμως οι ατμοσφαιρικοί μέχρι τα 2 λίτρα (μαζικής παραγωγής) είναι πλέον ξεπερασμένοι σε όλα τα επίπεδα. Πλην των αυτοκινήτων πόλης, σε όλες τις άλλες κατηγορίες αυτοκινήτων (μέχρι 2000 cc) απλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει κάποιος σε ατμοσφαιρικό. Να πούμε για το auris 1.33 ή 1.6, για το honda civic 1.4 ή 1.8, για το νέο mazda 3 με τον 1.5 skyactive και νομίζω 100 άλογα απόδοση, για το impreza 1.5 και πολλά άλλα. Και φυσικά κάποιος που θέλει οικονομία δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο να πάει να αγοράσει ψόφιο βενζινοκίνητο atkinson ή skyactive όταν με έναν σύγχρονο diesel έχει καλύτερες επιδόσεις-οικονομία-εκπομπή ρύπων. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
προσωπικά αυτές οι φοβερές εξελίξεις δεν με συγκινούν
Άλλο δε με συγκινούν, άλλο έχουν μείνει πίσω. Και κάτι άλλο, το εντυπωσιακό επίτευγμα στα πετρέλαια δεν είναι η ροπή ή η ιπποδύναμη, ούτε καν η οικονομία (η οποία παίζει μεγάλο ρόλο στις βενζίνες γιατί είναι πιο πίσω) γιατί όλα λίγο πολύ τα έχουν πλούσια αυτά τα προσόντα. 'Αλλες παραμέτροι όπως : το εύρος ωφέλιμης λειτουργίας, η στάθμη θορύβου, οι κραδασμοί, το κόστος, η πολυπλοκότητα και αποτελεσματικότητα των τεχνολογιών μείωσης ρύπων όπως τα σωματίδια ή και τα οξείδια του αζώτου, το βάρος, η αξιοπιστία, τα δύσκολα θέματα στην αντιμετώπιση δηλαδή είναι και τα πλέον σημαντικά και ζητούμενα στην εποχή μας από τους πετρελαιοκινητήρες.
Βαριέμαι να γράψω για τα υπόλοιπα, σε ορισμένες περιπτώσεις ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποστηρίζεις, απλά χρειάζεται να διευρύνεις λίγο τον ορίζοντα θέασής σου για να το καταλάβεις.Δηλαδή εσύ με τον διευρυμένο σου ορίζοντα βλέπεις ότι οι γιαπωνέζοι είναι καλύτεροι στους τομείς που αναφέρεις (και μιλάς για τους diesel). Είναι τόσο μπροστά που δανείζονται μούφα και παρωχημένα μοτέρ από τους ευρωπαίους.
Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις ξανά ότι έγραψα και αν θες μου απαντάς με σοβαρά επιχειρήματα και όχι με γενικόλογα. -
Είναι τόσο μπροστά που δανείζονται μούφα και παρωχημένα μοτέρ από τους ευρωπαίους.
Δες εδώ για μερικά παρωχημένα και δανεικά ιαπωνικά δηζέλια, έχω και άλλα αν θες.
http://www.boxerdiesel.com/engineering/en/index.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_4N1_engine
http://www.mazda.com/technology/skyactiv/engine/skyactiv-d.html
-
Το νου σας, αν τα καύσιμα κόστιζαν αναλογικά με το ενεργειακό περιεχόμενο, δεν θα υπήρχε λόγος να κινηθούμε, τουλάχιστον στα επιβατικά, σε πετρέλαιο. Να το κάνω τάληρα, για να είχαμε μια ισορροπία, αν το πετρέλαιο έχει πχ 1,37 το λίτρο, η λογική/αναλογική τιμή της βενζίνης θα ήταν 1,2. Για σκεφτείτε τώρα, αν ήταν όντως τέτοια η διαφορά, πόσοι θα έτρεχαν (εμού συμπεριλαμβανομένου) με τα μούτρα στο ντήζελ;
Εφαπτομενικά, αυτό έχει σχέση με τα τελευταία ποστ, γιατί εκτός Ευρώπης, χεσμένο το έχουν το ντήζελ!
Οπότε τα τζαπόνια, χεσμένο το έχουν το πετρέλαιο Χόντα πχ 1,5 εκατομμύρια οχήματα, Τουότα 2,3 το 2013 στις ΗΠΑ. Ποσοστό καινούριων πετρελαιοκίνητων επιβατικών; Περί το 3%. Θ'ασχοληθεί η κάθε Χόντα να βγάλει πετρελαιοκινητήρα για να το δοκιμάζει το stiftung warentest και να λέει ότι στις 1734 rpm ο συντονισμός γαργαλάει τα @@ του δοκιμαστή;
Κι'όμως ασχολούνται
Εγώ προσωπικά τους βγάζω το καπέλο. Και παρεμπιπτόντως πάω να δω και το civic diesel σήμερα
-
Xο, χο, χο, αυτά τα λέω εδώ και χρόνια όταν μερικοί πετρελαιολάτρες έγραφαν οργίλα ποστ στο νήμα 'Πετρέλαιο, τι θα γίνει επιτέλους'.
-
http://www.autoblog.gr/2014/04/24/the-t ... r-of-2014/
-
Φαντάσου να μην υπήρχε κρίση στην ευρωζώνη και το ευρώ να ήταν λιγότερο ισχυρό σε σχέση με το δολλάριο
Θα το ξαναπώ άλλη μια φορά, το πόσο πουλάει η οποιαδήποτε εταιρεία δεν έχει σχέση με αυτά που γράφτηκαν νωρίτερα σε αυτό το νήμα. Άλλο κάνω νούμερα πωλήσεων και άλλο ότι υπερέχω τεχνολογικά-ποιοτικά ή όπου αλλού. Οι πωλήσεις είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Δηλαδή η ferrari που πούλησε 6922 αυτοκίνητα το 2013 παγκοσμίως είναι για γέλια? Είναι λογικό μια εταιρεία με φθηνά προιόντα και με μεγάλη διείσδυση σε αναπτυσσόμενες αγορές να κάνει μεγαλύτερα νούμερα από τα ευρωπαικά οι τιμές των οποίων είναι απλησίαστες για τον κινέζο ή τον ινδό, ακόμα και από πολλούς αμερικάνους. Στα μάτια δε του μέσου αμερικάνου ένα toyota ή ένα mazda είναι κάτι σαν τους κορεάτες στην Ευρώπη,προσφέρουν τίμια, αξιόπιστα καλοεξοπλισμένα αυτοκίνητα σε πολύ καλές τιμές. Για να μη μιλήσω για την αυτοκινιτιστική κουλτούρα που δεν έχουν (οι αμερικάνοι). -
H Toyota είναι πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως εδώ και χρόνια. Τα Mazda όμως θεωρούνται sporty εκεί, δεν έχουν το ίδιο κοινό με τους μεγαλύτερους Ιάπωνες κατασκευαστές.
-
Πάλι καλά που αντιλαμβάνονται την διαφορά
-
ξέρετε πόσο έχει η βενζίνη στο αμέρικα??0,70 το λίτρο
θα κάτσουν να ασχοληθούν με τα diesel oι αμερικάνοι και οι γιαπωνέζοι?
όταν όμως έκαναν το κόπο να ασχοληθούν (βλέπε honda) πέτυχαν το καλύτερο συνδυασμό επιδόσεων και οικονομίας και είναι ο μόνος diesel κινητηρας που πλησιάζει τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα λειτουργίας του βενζινοκινητήρα (έκανα test drive)
τι bmw, vag και πράσινα (στη κυριολεξία) άλογα -
Ο χρήστης dimitrioskosmas έγραψε:
ξέρετε πόσο έχει η βενζίνη στο αμέρικα??0,70 το λίτρο
θα κάτσουν να ασχοληθούν με τα diesel oι αμερικάνοι και οι γιαπωνέζοι?
όταν όμως έκαναν το κόπο να ασχοληθούν (βλέπε honda) πέτυχαν το καλύτερο συνδυασμό επιδόσεων και οικονομίας και είναι ο μόνος diesel κινητηρας που πλησιάζει τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα λειτουργίας του βενζινοκινητήρα (έκανα test drive)
τι bmw, vag και πράσινα (στη κυριολεξία) άλογασυμφωνω. εχοντας κανει td το 116d bmw και το civic 1.6d το bmw ειχε τρελους κραδασμους σε σχεση με το civic. Εχω ξαναγραψει οδηγωντας :
volvo v40 d2
116d bmw
nissan 1.6d
suzuki scross 1.6d
civic 1.6d
honda crv 1.6dη σειρα απο το καλυτερο στο χειροτερο απο αποοψη πολιτισμενης συμπεριφορας , ελαστικοτητας κινητηρα , χαμηλης καταλωσης και ποιο κοντα σε αισθηση σε βενζινα είναι:
civic 1.6d-honda crv 1.6d > nissan qq 1.6d > suzuki scross 1.6d > volvo v40 d2 > 116d bmw
Η αληθεια ειναι οτι το civic με το nissan qq 1.6d ειναι πολυ κοντα αλλά για εμενα το νικαει στο μυαλο μου γιατι ειναι αρκετα ποιο οικονομικο
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
συμφωνω. εχοντας κανει td το 116d bmw και το civic 1.6d το bmw ειχε τρελους κραδασμους σε σχεση με το civic. Εχω ξαναγραψει οδηγωντας :
volvo v40 d2
116d bmw
nissan 1.6d
suzuki scross 1.6d
civic 1.6d
honda crv 1.6dη σειρα απο το καλυτερο στο χειροτερο απο αποοψη πολιτισμενης συμπεριφορας , ελαστικοτητας κινητηρα , χαμηλης καταλωσης και ποιο κοντα σε αισθηση σε βενζινα είναι:
civic 1.6d-honda crv 1.6d > nissan qq 1.6d > suzuki scross 1.6d > volvo v40 d2 > 116d bmw
Η αληθεια ειναι οτι το civic με το nissan qq 1.6d ειναι πολυ κοντα αλλά για εμενα το νικαει στο μυαλο μου γιατι ειναι αρκετα ποιο οικονομικο
Το Civic δεν το εχω οδηγησει αλλα η BMW τελευταια και το V40 προτελευταιο;; Ειδικα το V40 εχει βελουδινη λειτουργια... Μιλας για τους κραδασμους-τρεμουλο στο λεβιε της BMW στο ρελαντι; Γιατι περα απο αυτους εγω δεν ειχα δει κατι αλλο.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
συμφωνω. εχοντας κανει td το 116d bmw και το civic 1.6d το bmw ειχε τρελους κραδασμους σε σχεση με το civic. Εχω ξαναγραψει οδηγωντας :
volvo v40 d2
116d bmw
nissan 1.6d
suzuki scross 1.6d
civic 1.6d
Το Civic δεν το εχω οδηγησει αλλα η BMW τελευταια και το V40 προτελευταιο;; Ειδικα το V40 εχει βελουδινη λειτουργια... Μιλας για τους κραδασμους-τρεμουλο στο λεβιε της BMW στο ρελαντι; Γιατι περα απο αυτους εγω δεν ειχα δει κατι αλλο.
Καιτα εκτός απο το τρεμούλιασμα του λεβιέ νομίζω και στην εκκίνηση στα start stop διέκρινα ενα συνολικό συντονισμό στιγμιαίο φυσικα . Αυτα δεν τα συνάντησα σε κανένα αλλο κινητήρα-αμάξι και για αυτο πηγε τελευταίο. Το Βολβο ηταν όντως βελούδινο αλλα αρκετα ραθυμο και ποιο βαρύ απο τα αλλα δυο. Το σιβικ με το qq ηταν πολυ κοντά στο να με κάνουν να ξεχάσω οτι οδηγούσα ντίζελ ποιο έντονα το ένιωσα στο σιβικ , το qq ειχε νομίζω μεγαλυτερο φάσμα οφελειμης λειτουργίας αλλα λόγω του ηταν ποιο αντι οικονομικο το σύνολο κινητήρα αμαξιου το έβαλα δεύτερο. Το σουζουκι ειναι καλα ισορροπημένο . Δεν ειναι ο ποιο βελουδινος χωρις όμως να μεταφέρει αξιόλογο θόρυβο στην καμπίνα, ίσως έκαναν καλη δουλεια στην ηχομόνωση. Ηταν λίγο βαρύ μέχρι τις 1500 1600 στροφές αλλα μετα ξεπεταγοταν! Και νομίζω μετα το σιβικ αλλα πολυ κοντά του , εχει την αναλογία επιδόσεων με οικονομία. εκει τα καταφέρνει καλυτερα απο τα υπόλοιπα
-
Ο λεβιές στις BMW τρέμει λόγω πίσω κίνησης και τοποθετημένου σασμάν στο διαμήκη άξονα.
Το ίδιο ισχύει και στο start-stop υποθέτω: ο κινητήρας που είναι τοποθετημένος στο διαμήκη άξονα σε σειρά με το σασμάν, στην περιστροφή του προκαλεί μια πιο έντονη ταλάντωση (και όχι κραδασμό).
Γενικώς, τα diesel είναι κατάρα στις ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά ας όψεται το συμφέρον των ευρωπαϊκών εταιριών...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν τρεμει εξ ορισμου στις BMW ο λεβιες.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ο λεβιές στις BMW τρέμει λόγω πίσω κίνησης και τοποθετημένου σασμάν στο διαμήκη άξονα.
Το ίδιο ισχύει και στο start-stop υποθέτω: ο κινητήρας που είναι τοποθετημένος στο διαμήκη άξονα σε σειρά με το σασμάν, στην περιστροφή του προκαλεί μια πιο έντονη ταλάντωση (και όχι κραδασμό).
Γενικώς, τα diesel είναι κατάρα στις ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά ας όψεται το συμφέρον των ευρωπαϊκών εταιριών...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το γιατι τρέμει και εχει κραδασμούς και συντονισμούς δεν το ξερω και δεν με ενδιαφέρει, ας το δουν οι μηχανικοί της εταιρείας μπας και το λύσουν. Εγω κρίνω το αποτέλεσμα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν τρεμει εξ ορισμου στις BMW ο λεβιες.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Εξ ορισμού δεν τρέμει σε όλες τις bmw, φαντάζομαι, σε αυτη που εκανα td όμως ετρεμε.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν τρεμει εξ ορισμου στις BMW ο λεβιες.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Σε ποιες τρέμει κι σε ποιες όχι δηλαδή;
-
Σε όσες οδήγησα δεν ετρεμε.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
επίσης και η mazda έχει βγάλει μια καινούργια γενιά diesel (skyactiv) gia για την οποία ακούγονται καλά λόγια εκτός...στην ελλάδα αμφιβάλλω αν θα την ξαναδούμε (δυστυχώς)
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου