-
Εκτος του QQ & του S cross ποιο άλλο δίνει κλείδωμα,δε θυμάμαι αν έχει το νέο RAV?;Aσε που δε ξέρεις και πόσο ακριβώς κλειδώνουν αλλά και για πόσο.Μόλις ζεσταθουν ο συμπλέκτης ξεμπλοκαρει.
Tα περισσότερα που πωλούνται δεν είναι καν τετρακίνητα...
Άσε που το Tiguan Haldex έχει και πάει μια χαρα εκτος δρόμου.
Σχέδον όλα τα crossover -SUV πλέον ηλεκτρομαγνήτικο συμπλέκτη όπως το Haldex χρησιμοποιουν.
Όλα τα τετρακίνητα πλέον κάνουν το δiαμοιρασμο της ροπής αναμεσα στους τροχους του ιδιου αξονα όπως και η subaru με τη λειτουργία EDL του ESP. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εκτος του QQ & του S cross ποιο άλλο δίνει κλείδωμα,δε θυμάμαι αν έχει το νέο RAV?Tα περισσότερα που πωλούνται δεν είναι καν τετρακίνητα...
Άσε που το Tiguan Haldex έχει και πάει μια χαρα εκτος δρόμου.
Σχέδον όλα τα crossover -SUV πλέον ηλεκτρομαγνήτικο συμπλέκτη όπως το Haldex χρησιμοποιουν.
Όλα τα τετρακίνητα πλέον κάνουν το δiαμοιρασμο της ροπής αναμεσα στους τροχους του ιδιου αξονα όπως και η subaru με τη λειτουργία EDL του ESP.Μα για αυτή την κατηγορία μιλάμε, το rav είναι στην επόμενη κατηγορία. Το tiguan είναι για πολύ light καταστάσεις όπως και τα περισσότερα αυτής της κατηγορίας. Δεν υπάρχει επαφή της τετρακίνησης της subaru με την λειτουργία edl που λες μέσω του esp. Καμία επαφή όμως.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Δεν υπάρχει επαφή της τετρακίνησης της subaru με την λειτουργία edl που λες μέσω του esp. Καμία επαφή όμως.
Μπορείς να μου εξηγήσεις τότε σε παρακαλώ τη τεχνολογία χρησιμοποιεί η subaru στο forester πχ ώστε να μοιράζει τη ροπή ανάμεσα στους τροχούς του ίδιου άξονα σε παρακάλω ?
-
Εκτος του QQ & του S cross ποιο άλλο δίνει κλείδωμα.Το Mokka ;
-
Μπορείς να μου εξηγήσεις τότε σε παρακαλώ τη τεχνολογία χρησιμοποιεί η subaru στο forester πχ ώστε να μοιράζει τη ροπή ανάμεσα στους τροχούς του ίδιου άξονα σε παρακάλω ?Η βασική διαφορά είναι ότι στο forester η τετρακίνηση είναι μόνιμη 50-50 και υπάρχει κεντρικό διαφορικό.
-
Μπορείς να μου εξηγήσεις τότε σε παρακαλώ τη τεχνολογία χρησιμοποιεί η subaru στο forester πχ ώστε να μοιράζει τη ροπή ανάμεσα στους τροχούς του ίδιου άξονα σε παρακάλω ?
Η βασική διαφορά είναι ότι στο forester η τετρακίνηση είναι μόνιμη 50-50 και υπάρχει κεντρικό διαφορικό.
Δε νομίζω ότι σε ρώτησα αυτο.** Εγω ξέρω τι τετρακινήσεις έχουν τα Subaru**.
Εγραψες :mrclouzo έγραψε:
Δεν υπάρχει επαφή της τετρακίνησης της subaru με την λειτουργία edl που λες μέσω του esp. Καμία επαφή όμως.Και έγω σε ρώτησα:
kostis20 έγραψε:
Μπορείς να μου εξηγήσεις τότε σε παρακαλώ τη τεχνολογία χρησιμοποιεί η subaru στο forester πχ ώστε να μοιράζει τη ροπή ανάμεσα στους τροχούς του ίδιου άξονα σε παρακάλω ?Περιμένω απάντηση.
-
Η subaru χρησιμοποιεί ένα κεντρικό διαφορικό για μόνιμη και 50-50 κατανομή της ροπής μεταξύ των 2 αξόνων και επιπλέον ένα συνεκτικό συμπλέκτη που αναλαμβάνει να στέλνει την ροπή στους τροχούς με την μεγαλύτερη κάθε στιγμή πρόσφυση. Επίσης υπήρχε και σιλικονούχο διαφορικό στον πίσω άξονα που μοίραζε την ροπή μεταξύ των τροχών (δεν ξέρω αν το βάζει πλέον). Η βασική διαφορά λοιπόν είναι ότι για να λειτουργήσει το σύστημα δεν πρέπει να χαθεί πρώτα η πρόσφυση σε κάποιον τροχό. Ο συνεκτικός συμπλέκτης μοιράζει συνεχώς την ροπή μεταξύ όλων των τροχών άρα υπάρχει μηδενική αδράνεια του συστήματος και βέλτιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.
Από ένα άρθρο για την τετρακίνηση της subaru:
The center differential uses a viscous coupling that operates without the aid of computer control and reacts to the mechanical differences in grip.
Side-to-side?
What about the side-to-side or left-to-right torque split? On both the front and rear axle, you'll generally find a standard open-type differential, but performance models (such as the WRX and the Legacy-based 3.6R models) will often feature a limited-slip differential on the rear axle to help with rear-end grip when cornering.
Το αν χρησιμοποιεί τώρα τους αισθητήρες του esp (επικουρικά) για να μοιράσει την ροπή μεταξύ των τροχών του ίδιου άξονα είναι πιθανό. Παλιότερα που δεν υπήρχε esp όλη η δουλειά γινόταν 100% μηχανικά.Τελικά είναι ή όχι καλύτερη η τετρακίνηση της subaru από τα υπόλοιπα της κατηγορίας κατά τη γνώμη σου?
-
Η subaru χρησιμοποιεί ένα κεντρικό διαφορικό για μόνιμη και 50-50 κατανομή της ροπής μεταξύ των 2 αξόνων και επιπλέον ένα συνεκτικό συμπλέκτη που αναλαμβάνει να στέλνει την ροπή στους τροχούς με την μεγαλύτερη κάθε στιγμή πρόσφυση. Επίσης υπήρχε και σιλικονούχο διαφορικό στον πίσω άξονα που μοίραζε την ροπή μεταξύ των τροχών (δεν ξέρω αν το βάζει πλέον). Η βασική διαφορά λοιπόν είναι ότι για να λειτουργήσει το σύστημα δεν πρέπει να χαθεί πρώτα η πρόσφυση σε κάποιον τροχό. Ο συνεκτικός συμπλέκτης μοιράζει συνεχώς την ροπή μεταξύ όλων των τροχών άρα υπάρχει μηδενική αδράνεια του συστήματος και βέλτιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.
Από ένα άρθρο για την τετρακίνηση της subaru:
The center differential uses a viscous coupling that operates without the aid of computer control and reacts to the mechanical differences in grip.
Side-to-side?
What about the side-to-side or left-to-right torque split? On both the front and rear axle, you'll generally find a standard open-type differential, but performance models (such as the WRX and the Legacy-based 3.6R models) will often feature a limited-slip differential on the rear axle to help with rear-end grip when cornering.
Το αν χρησιμοποιεί τώρα τους αισθητήρες του esp (επικουρικά) για να μοιράσει την ροπή μεταξύ των τροχών του ίδιου άξονα είναι πιθανό. Παλιότερα που δεν υπήρχε esp όλη η δουλειά γινόταν 100% μηχανικά.Τελικά είναι ή όχι καλύτερη η τετρακίνηση της subaru από τα υπόλοιπα της κατηγορίας κατά τη γνώμη σου?
clouzo όπως σου έγραψα και ποιο πάνω εγώ γνωρίζω και πόσο καλές είναι αλλά και πώς δουλεύουν οι τετρακινήσεις της subaru.Δε νομίζω καν οτι αναφέρθηκα στην αποτελεσματικοτητά τους.Δε καταλαβαίνω γιατί πας προς τα εκεί τη συζήτηση...
Εγώ απλά σε διόρθωσα γιατί γράφεις ανακρίβειες,όπως:mrclouzo έγραψε:
Δεν υπάρχει επαφή της τετρακίνησης της subaru με την λειτουργία edl που λες μέσω του esp. Καμία επαφή όμως.Μάθε λοιπόν ότι εδώ και δυο γενιές forester ,πλέον, η subaru χρησιμοποιεί το EDL για να ρυθμίζει την κατανομή της ροπής ανάμεσα στους τροχούς του ίδιου άξονα.Και δε τους χρησιμοποιεί επικουρικά.Δεν υπάρχει κανένας άλλος έλεγχος των εμπρός και πίσω διαφορικών.
Επίσης θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι ο τύπος του κεντρικού διαφορικού που αναφέρεις,με το συνεκτικό συμπλέκτη υπάρχει μόνο στα χειροκίνητα subaru.Tα αυτόματα έχουν και αυτά ηλεκτρομαγνητικό πολύδισκο συμπλέκτη στη θέση του κεντρικού. -
Μπορείς να παραθέσεις κάποιο link που να αναφέρει ρητά ότι η κατανομή μεταξύ των τροχών γίνεται με το EDL? Δεν βρήκα κάτι σχετικό στο net (δεν το λέω ειρωνικά ή με διάθεση αντιπαράθεσης).
Και αν δεχτώ ότι πράγματι είναι έτσι όπως λες, παλιότερα η κατανομή που δεν υπήρχε esp και λοιποί αισθητήρες πώς γινόταν? Γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην αρχή λειτουργίας και φιλοσοφίας της συμμετρικής τετρακίνησης της εταιρείας.
Φυσικά η subaru έχει περισσότερους από 2 διαφορετικούς τύπους τετρακίνησης, προφανώς και εμείς μιλάμε για τα manual κιβώτια (ευχαριστώ για την ενημέρωση πάντως) -
Πλάκε κάνετε παίδες? Για ποιο λόγο να κουβαλάει το βάρος της τετρακίνησης + την αυξημένη κατανάλωση όποιος δεν μένει σε περιοχή που έχει συχνά χιόνι-πάγο?Δηλαδή δεν υπάρχουν Ελλάδα άλλες περιπτώσεις που να βοηθάει η τετρακινηση?
Δεν έχουμε μήπως δρόμους που γλιστράνε? -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δηλαδή δεν υπάρχουν Ελλάδα άλλες περιπτώσεις που να βοηθάει η τετρακινηση?
Δεν έχουμε μήπως δρόμους που γλιστράνε?Δεν είπε κανείς ότι δεν βοηθάει αλλά το κατά πόσο είναι απαραίτητη. Τα σύγχρονα esp είναι τόσο προστατευτικά και άμεσα στη λειτουργία τους που σε φυσιολογικούς ρυθμούς και συνθήκες ένας μέσος οδηγός δύσκολα θα βγει από τον δρόμο, άρα καθιστούν την ύπαρξη της τετρακίνησης περιττή για τους περισσότερους. Ακόμα και σε χώρες με πολύ χειρότερες κλιματολογικές συνθήκες από τις δικές μας τα τετρακίνητα δεν είναι τόσα πολλά (αναλογικά). Στο χιόνι πχ ένα σετ χειμερινά λάστιχα είναι πολλές φορές αποτελεσματικότερο από την τετρακίνηση.
Το να αγοράσει κάποιος τετρακίνητο για να μην βγει από το δρόμο (δηλαδή για καλύτερα κρατήματα) το θεωρώ υπερβολικό (ειδικά όταν μιλάμε για μεσαίο 1600αρι diesel). Δέχομαι φυσικά την άποψη να αγοράσει κάποιος τετρακίνητο έστω και για ψυχολογικούς λόγους, για να νιώθει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά. -
Μπορείς να παραθέσεις κάποιο link που να αναφέρει ρητά ότι η κατανομή μεταξύ των τροχών γίνεται με το EDL? Δεν βρήκα κάτι σχετικό στο net (δεν το λέω ειρωνικά ή με διάθεση αντιπαράθεσης).
Και αν δεχτώ ότι πράγματι είναι έτσι όπως λες, παλιότερα η κατανομή που δεν υπήρχε esp και λοιποί αισθητήρες πώς γινόταν? Γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην αρχή λειτουργίας και φιλοσοφίας της συμμετρικής τετρακίνησης της εταιρείας.
Φυσικά η subaru έχει περισσότερους από 2 διαφορετικούς τύπους τετρακίνησης, προφανώς και εμείς μιλάμε για τα manual κιβώτια (ευχαριστώ για την ενημέρωση πάντως)Clouzo αυτα είναι βασικά...
Από το 1:30 και μετά προσέχεις ιδιαίτερα.Και εδω βιντεάκι απο ειδικό!!
Τα παλιά μοντέλα πριν το EDL ,αρκετα forester χρησιμοποιούσαν διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης κυρίως στο πίσω άξονα.
-
Τον Αποστόλη τον γνωρίζω, έχει ένα forester τέρας
Όντως οι αισθητήρες του esp χρησιμοποιούνται για να φρενάρουν κατά βούληση τον τροχό που δεν έχει πρόσφυση. Η απορία μου όμως παραμένει, στο δικό μου πχ που ήταν MY2005 turbo και πίσω είχε σιλικονούχο μπλοκέ, μπροστά πώς γινόταν η κατανομή? -
Να πουμε εδω πως η τετρακινηση βοηθα στην ελκτικη και οχι στην πλευρικη προσφυση.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Τον Αποστόλη τον γνωρίζω, έχει ένα forester τέρας
Όντως οι αισθητήρες του esp χρησιμοποιούνται για να φρενάρουν κατά βούληση τον τροχό που δεν έχει πρόσφυση. Η απορία μου όμως παραμένει, στο δικό μου πχ που ήταν MY2005 turbo και πίσω είχε σιλικονούχο μπλοκέ, μπροστά πώς γινόταν η κατανομή?Aν δεν είχε και μπλοκέ μπροστα,η κατανομη γινόταν όπως σε ενα ελευθερο διαφορικό.Η ροπή πήγαινε στο τροχό που δεν είχε προσφυση.
Κοιτα και εδω αναλυτικά για το νέο Forester me to Xmode -
Πόσο γαμάτα και καλαίσθητα είναι αυτά τα βιντεάκια με τους κλόουν.
έδιτ,άλλο ένα σύντομο
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να πουμε εδω πως η τετρακινηση βοηθα στην ελκτικη και οχι στην πλευρικη προσφυση.Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Σίγουρα?Τότε πώς όταν οι κινητήριοι τροχοί σπινάρουν το όχημα υποστρέφει ή υπερστρέφει?
-
Αν σπιναρεις τους τροχους εχεις προβλημα ελκτικης προσφυσης. Η υπερ/υπο-στροφη ειναι αποτοκο αυτου. Η τετρακινηση δεν αυξανει τα πλευρικα φορτια που μπορουν να διαχειριστουν τα λαστιχα ομως.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ξεκινήσαμε για diesel μεσαίο και φτάσαμε στην τετρακίνηση της Subaru....!! Octavia Caravan 1.6 elegance..αμαξαρος
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
Δηλαδή δεν υπάρχουν Ελλάδα άλλες περιπτώσεις που να βοηθάει η τετρακινηση?
Δεν έχουμε μήπως δρόμους που γλιστράνε?Δεν είπε κανείς ότι δεν βοηθάει αλλά το κατά πόσο είναι απαραίτητη. Τα σύγχρονα esp είναι τόσο προστατευτικά και άμεσα στη λειτουργία τους που σε φυσιολογικούς ρυθμούς και συνθήκες ένας μέσος οδηγός δύσκολα θα βγει από τον δρόμο, άρα καθιστούν την ύπαρξη της τετρακίνησης περιττή για τους περισσότερους. Ακόμα και σε χώρες με πολύ χειρότερες κλιματολογικές συνθήκες από τις δικές μας τα τετρακίνητα δεν είναι τόσα πολλά (αναλογικά). Στο χιόνι πχ ένα σετ χειμερινά λάστιχα είναι πολλές φορές αποτελεσματικότερο από την τετρακίνηση.
Το να αγοράσει κάποιος τετρακίνητο για να μην βγει από το δρόμο (δηλαδή για καλύτερα κρατήματα) το θεωρώ υπερβολικό (ειδικά όταν μιλάμε για μεσαίο 1600αρι diesel). Δέχομαι φυσικά την άποψη να αγοράσει κάποιος τετρακίνητο έστω και για ψυχολογικούς λόγους, για να νιώθει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά.Το πήγατε μακρυά κύριοι
Ο μόνος λόγος για να πάω σε crossover είναι αυτός που ανέφερα παραπάνω, για τις ελάχιστες φορές το χρόνο και για να μην έχω πρόβλημα κολλήματος αλλά και να μη το ταλαιπωρώ. Κύρια χρήση όμως θα είναι εντός πόλης.
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου