-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί ο κινητήρας του honda έχει γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα?
Δε νομίζω ότι πρέπει να σε αποτρέπει το γεγονός ότι είναι καινούριο το μοτέρ. Η opel -όσο και να μην την χωνεύω γιατί τα αυτοκίνητά της είναι αδιάφορα οδηγικά- είναι αξιόπιστη και ποιοτική εταιρεία και με καλές τιμές.αξιόπιστα είναι τα μάζντα, τα οπελ είναι μετριότατα
Η Κλόντια η Σίφερ άλλα λέει!!
Με την μεταγλώτιση που έχει πέσει από πάνω πιο πιθανό είναι να λέει 'αφου ήθελες οπελ μ@λακα, καλά να παθεις...'
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Με την μεταγλώτιση που έχει πέσει από πάνω πιο πιθανό είναι να λέει 'αφου ήθελες οπελ μ@λακα, καλά να παθεις...'
Σιτροέν δεν διαφήμιζε παλιά αυτή;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί ο κινητήρας του honda έχει γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα?
Δε νομίζω ότι πρέπει να σε αποτρέπει το γεγονός ότι είναι καινούριο το μοτέρ. Η opel -όσο και να μην την χωνεύω γιατί τα αυτοκίνητά της είναι αδιάφορα οδηγικά- είναι αξιόπιστη και ποιοτική εταιρεία και με καλές τιμές.αξιόπιστα είναι τα μάζντα, τα οπελ είναι μετριότατα
Η Κλόντια η Σίφερ άλλα λέει!!
Δεν ξερω για εσας, αλλα εγω την Κλοντια την πιστευω
-
Φίλε μου έχεις εμπάθεια με τα honda...όλοι όσοι το οδηγήσαμε από το forum είπαμε τα καλύτερα λόγια για το αυτοκίνητο και ειδικά για το μοτέρ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ DIESEL...οδηγησέ το πρώτα και μετά πες ότι θες
τα περί εμφάνισης τα παραβλέπω λόγω υποκειμενικού στοιχείου...για μένα η bmw δεν βλέπεται...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...αλλά
η alfa δεν είναι αντικειμενικά όμορφη??
ήμαρτον που λέει και ο γεωργίου?Όταν βγάλεις τα σχιστομάτικα γυαλιά σου θα δεις ότι δεν έχω καμία εμπάθεια ούτε με τη honda ούτε με καμία άλλη εταιρεία. Ίσα ίσα που την honda την έχω σε υπόληψη. Έγραψα κάπου ότι το μοτέρ του civic δεν είναι καλό? Αυτό που έγραψα είναι ότι δεν απέχει τόσο πολύ από τα αντίστοιχα καλά ευρωπαικά και ότι είναι παράλογα ακριβό. Ούτε στον άσο καταλαβαίνεις ότι οδηγείς diesel, οδήγησέ τον και μετά τρέξε στην honda να πάρεις με τα ίδια λεφτά το civic, δικαίωμά σου.
Η alfa δεν είναι αντικειμενικά όμορφη τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνομαι εγώ το όμορφο, έως και ιδιόρυθμο θα χαρακτήριζα το σχέδιό της, ειδικά την μούρη. Μπροστά στο civic είναι La ferrari, for sureαλλά τι νομίζεις οτι οδηγάς, βανκελ?
Κανει ο βανκελ σαν ανεμοτρατα;
-
αλλά τι νομίζεις οτι οδηγάς, βανκελ?
Εξυπνάδες.
Τα bold ήταν απάντηση σε σχόλιο για την λειτουργία του μοτέρ του civic.
Αυτό που θέλει να πει ο ποιητής είναι η smooth λειτουργία του, δύσκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι βρίσκεται σε diesel ειδικά εν κινήσει.αξιόπιστα είναι τα μάζντα, τα χιουντάι, τα κια, τα οπελ είναι μετριότατα
Δεν κάνουμε διαγωνισμό αξιοπιστίας, αλλά διαπίστωση. Τα opel γενικά είναι αξιόπιστα, δεν είπα ότι είναι ΠΙΟ αξιόπιστα από τις εταιρείες που γράφεις
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Εξυπνάδες.
Αυτό που θέλει να πει ο ποιητής είναι η smooth λειτουργία του, δύσκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι βρίσκεται σε diesel ειδικά εν κινήσει.αξιόπιστα είναι τα μάζντα, τα χιουντάι, τα κια, τα οπελ είναι μετριότατα
Δεν κάνουμε διαγωνισμό αξιοπιστίας, αλλά διαπίστωση. Τα opel γενικά είναι αξιόπιστα, δεν είπα ότι είναι ΠΙΟ αξιόπιστα από τις εταιρείες που γράφεις
Ποιο αξιόπιστα τα οπελ απο τα μαζντα? πραγματικα πρωτη φορά το ακούω και φυσικα δεν προκύπτει απο πουθενα.
-
Φίλε μου έχεις εμπάθεια με τα honda...όλοι όσοι το οδηγήσαμε από το forum είπαμε τα καλύτερα λόγια για το αυτοκίνητο και ειδικά για το μοτέρ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ DIESEL...οδηγησέ το πρώτα και μετά πες ότι θες
τα περί εμφάνισης τα παραβλέπω λόγω υποκειμενικού στοιχείου...για μένα η bmw δεν βλέπεται...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...αλλά
η alfa δεν είναι αντικειμενικά όμορφη??
ήμαρτον που λέει και ο γεωργίου?Όταν βγάλεις τα σχιστομάτικα γυαλιά σου θα δεις ότι δεν έχω καμία εμπάθεια ούτε με τη honda ούτε με καμία άλλη εταιρεία. Ίσα ίσα που την honda την έχω σε υπόληψη. Έγραψα κάπου ότι το μοτέρ του civic δεν είναι καλό? Αυτό που έγραψα είναι ότι δεν απέχει τόσο πολύ από τα αντίστοιχα καλά ευρωπαικά και ότι είναι παράλογα ακριβό. Ούτε στον άσο καταλαβαίνεις ότι οδηγείς diesel, οδήγησέ τον και μετά τρέξε στην honda να πάρεις με τα ίδια λεφτά το civic, δικαίωμά σου.
Η alfa δεν είναι αντικειμενικά όμορφη τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνομαι εγώ το όμορφο, έως και ιδιόρυθμο θα χαρακτήριζα το σχέδιό της, ειδικά την μούρη. Μπροστά στο civic είναι La ferrari, for sureαλλά τι νομίζεις οτι οδηγάς, βανκελ?
αυτό που μάλλον εννοεί ο clouzo είναι ότι το 116d δίνει πρόθυμα δύναμη και πέρα από το φάσμα των ωφέλιμων στροφών ενός σύγχρονου τουρμποντίζελ(1500-2750)εκεί που οι άλλοι ψοφάνε αυτό δίνει κι άλλο.τόσο απλά.Γι αυτό δίνει σφαλιαρίτσες στις εκκινήσεις από στάση στους ανταγωνιστές της κατηγορίας ( αλλά χάνει οριακά στις ρεπριζ από το civic λόγω κλιμάκωσης κιβωτίου ελέω οικονομίας).
Για ντιζελάκια μιλάμε παίδες ,προσπαθούμε να βρούμε οικονομία με λίγο γκάζι αλλιώς ήξερα και γω να πάρω την τίμια και αποδοτική μπενζινούλα (όπως το ρότορα πχ) και να καίω 15λίτρα στα 100. -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Εξυπνάδες.
Ποιο αξιόπιστα τα οπελ απο τα μαζντα? πραγματικα πρωτη φορά το ακούω και φυσικα δεν προκύπτει απο πουθενα.
Πάμε πάλι, διάβασε** προσεκτικά και αργά** αυτό που έγραψα
αυτό που μάλλον εννοεί ο clouzo είναι ότι το 116d δίνει πρόθυμα δύναμη και πέρα από το φάσμα των ωφέλιμων στροφών ενός σύγχρονου τουρμποντίζελ(1500-2750)εκεί που οι άλλοι ψοφάνε αυτό δίνει κι άλλο.τόσο απλά.Γι αυτό δίνει σφαλιαρίτσες στις εκκινήσεις από στάση στους ανταγωνιστές της κατηγορίας ( αλλά χάνει οριακά στις ρεπριζ από το civic λόγω κλιμάκωσης κιβωτίου ελέω οικονομίας).
Για ντιζελάκια μιλάμε παίδες ,προσπαθούμε να βρούμε οικονομία με λίγο γκάζι αλλιώς ήξερα και γω να πάρω την τίμια και αποδοτική μπενζινούλα (όπως το ρότορα πχ) και να καίω 15λίτρα στα 100.Ξέρουν καλά τι εννοώ απλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν μερικοί
Τι να μας πουν τα παλιοντίζελ των ευρωπαίων, είναι γατάκια όλοι τους μπροστά στην ιαπωνική και αξιόπιστη ντιζελοδύναμη. Μιλάμε ότι οι άνθρωποι έχουν φτάσει στον Άρη, τόσο μπροστά. -
έχεις δει τι σφαλιάρες μοιράζει ο 130αρης ντίζελ της ρενό?
είπαμε καλό χρυσό το 116ντι αλλά και σαν ντίζελ συμπεριφέρεται και ακούγεται, και δεν προσφέρει τίποτα τρομερό απέναντι στον ανταγωνισμό
-
Καλός είναι σαν απόδοση αλλά χάνει σε refinement. Από επιδόσεις όχι πολύ καλύτερες από τον άσο ή το civic.
Δεν είπε κανείς ότι το μοτέρ του άσου είναι top, αλλά στέκεται πολύ καλά απέναντι σε όλα τα ανταγωνιστικά παρόλη την ηλικία του. Το ερώτημα είναι αντίστροφο : του civic τι το τρομερό έχει (πλην του refinement). Γιατί σε ευθεία αντιπαραβολή δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι είναι πιο ήσυχο από της bmw (άσχετα αν είναι θέμα ηχομόνωσης περισσότερο και λιγότερο λειτουργίας του ίδου του κινητήρα). Πιο οικονομικό μπορεί, έστω και λίγο.
Διάβασες όλο το νήμα? -
δεν θα διαφωνήσω ως προς τον 1,6 dci της renault με τα 130 σίγουρα είναι ταχύτερος -αν και συγκριτικά δεν έχουμε δει.Ειναι μοτέρ διαμάντι και δεν κρύβω τον είχα πολύ ψηλά στη λίστα μου ειλικρινά.Αλλά όσο καλός και να είναι κινεί ένα σκάφος δεκαετίας με πολλά χρόνια έκει έξω χρειάζεται σπρώξιμο από τους γάλλους για αυτό και τον απέρριψα.
Ως προς την συμπεριφορά του 116 σε σχέση με τον ανταγωνισμό μάλλον δεν το χεις οδηγήσει.Το μοτέρ θα ορκιζόμουν ότι είναι δίλιτρο τροποποιημένο για δεκαεξάρι οικονομίας. -
Ρε συ clouzo.....εσύ που τα'ψάχνεις' όλα και,όπως λες,έχεις οδηγήσει τα πάντα σε diesel....πρότεινέ μου το πιο οδηγοκεντρικό σε 1600!!!
υγ.μη τυχόν πετάξεις καμμιά μαλ@κία,όπως 'αξιοπιστία και Opel'...
-
Ο χρόνος θα δείξει αν ο καινούργιος diesel κινητήρας της honda είναι αξιόπιστος. Πάντως αν όντως η honda δίνει στη Γαλλία ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα ή 10 χρόνια εγγύηση τότε ποντάρει πολλά στο νέο της μοτέρ.
http://en-voiture.blog.leparisien.fr/archive/2013/01/27/honda-civic-1-6-i-dtec-de-120-ch-garanti-1-million-de-kilome.html
Από την άλλη η Lexus (και πιθανόν η toyota) δε δείχνει να ακολουθεί τους άλλους κατασκευαστής στους πετρελαιοκινητήρες. Θα ασχοληθεί με τα υβριδικά.
http://www.caradvice.com.au/199081/lexus-diesel-engines-long-term-solution/
Ποιος ξέρει τι έχουν στο μυαλό τους οι Ιάπωνες. Για εμένα κριτήριο στην αγορά diesel θα ήταν και τα χρόνια εγγύησης που δίνει η αντιπροσωπεία. -
Στο megane δεν ξέρω πώς πάει αλλά στο προηγούμενο qq δεν με εντυπωσίασε. Ακούγεται αρκετά -ειδικά υπό πίεση- και ξυπνάει σχετικά αργά (λίγο πριν τις 2000 στροφές). Ίσως να φταίει το βάρος του qq και η όχι τόσο καλή ηχομόνωση.
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Ρε συ clouzo.....εσύ που τα'ψάχνεις' όλα και,όπως λες,έχεις οδηγήσει τα πάντα σε diesel....πρότεινέ μου το πιο οδηγοκεντρικό σε 1600!!!υγ.μη τυχόν πετάξεις καμμιά μαλ@κία,όπως 'αξιοπιστία και Opel'...
Δεν είχα την τύχη να οδηγήσω το civic, φοβάμαι να το κάνω γιατί μπορεί να μου πάρει τα μυαλά και να μπω στην διαδικασία να πουλήσω τον άσο
Έχω γράψει σε άλλο νήμα το top5 της κατηγορίας για μένα, αν δεν βαριέσαι ρίξε μια ματιά.
Πες μας και εσύ ποια θεωρείς πιο οδηγοκεντρικά.Παρεμπιπτόντως η αναξιόπιστη opel δίνει μόνο 6 χρόνια εγγύηση (ουπς, μεγαλύτερη από όλους τους γιαπωνέζους πλην toyota)
-
Ο χρήστης axem έγραψε:
δεν θα διαφωνήσω ως προς τον 1,6 dci της renault με τα 130 σίγουρα είναι ταχύτερος -αν και συγκριτικά δεν έχουμε δει.Ειναι μοτέρ διαμάντι και δεν κρύβω τον είχα πολύ ψηλά στη λίστα μου ειλικρινά.Αλλά όσο καλός και να είναι κινεί ένα σκάφος δεκαετίας με πολλά χρόνια έκει έξω χρειάζεται σπρώξιμο από τους γάλλους για αυτό και τον απέρριψα.
Ως προς την συμπεριφορά του 116 σε σχέση με τον ανταγωνισμό μάλλον δεν το χεις οδηγήσει.Το μοτέρ θα ορκιζόμουν ότι είναι δίλιτρο τροποποιημένο για δεκαεξάρι οικονομίας.Σορρυ κιολας αλλα με την καμια ομως...
http://www.drive.gr/test-drives/dokimes ... ack-16-tdi
http://www.drive.gr/test-drives/dokimes ... t-dynamics
Η 116d ειναι στις ιδιες και λιγο χειροτερες ρεπριζ (που ειναι και η ουσια, εντος αν μιλαμε για κοντρες στο φαναρι με 1600αρια diesel ) απο το A3 1.6 TDI με τους 105 HP.
Η διαφορα με το Megane 1.6/130 (που λογικα ειναι και πιο ελαφρυ) θα ειναι οχι απλως αισθητη, αλλα χαωδης.
-
http://www.drive.gr/test-drives/dokimes ... t-dynamics
δες καλά τις επιταχύνσεις και θα πάρεις την απάντηση που ψάχνεις.
ξαναλέω το 116 έχει ''φιμωμένη'' κλιμάκωση ελέω οικονομίας.
οδήγησα και τα 3 1,6 tdi του γκρουπ.μπόλικη ροπή μέχρι 2750 βαριά 3000 και μετά στου κουφού την πόρτα..ο dci με τα 130 σίγουρα είναι ταχύτερος.
-
Όπως έχω γράψει και αλλού αυτές οι μετρήσεις ρεπρίζ είναι αστείες και καθόλου αντιπροσωπευτικές της δύναμης και ελαστικότητας ενός κινητήρα γιατί παίζει τεράστιο ρόλο η κλιμάκωση του κιβωτίου. Ο άσος έχει ένα κιβώτιο πολύ πιο μακρύ από το audi και παρόλα αυτά ακόμα και σε αυτές τις ρεπρίζ πάει τα ίδια με το a3 και το κοντύτερο σασμάν. Η πιο σωστή και αντικειμενική μέτρηση είναι το 60-160 με αλλαγές. Σε αυτή την μέτρηση θα φαινόταν η διαφορά υπέρ του άσου. Δηλαδή αν θέλω να προσπεράσω και έχω 4η και 50 χιλιόμετρα δεν θα κατεβάσω σε τρίτη? Η δευτέρα φτάνει τα 90 χλμ, η 3η τα 130+, η 4η φαντάζομαι πάνω από 180 και η 6η είναι overdrive. Στην πράξη αυτό το diesel δεν οδηγείται όπως τα περισσότερα αλλά με μια ταχύτητα κάτω. Με αλλαγές γύρω στις 4500 στροφές κινείσαι παραπάνω από σβέλτα και προσπερνάς με άνεση και ασφάλεια.
-
Και σου ξαναλεω λοιπον, στις ρεπριζ ειναι στα ιδια με το Α3, μη σου πω και χειροτερα.
Αν ενδιαφερεσαι για τις απο σταση επιταχυνσεις, ναι η BMW ειναι καλυτερη αλλα τι εχει αραγε μεγαλυτερη σημασια στην πραξη;
Το μοτερ της BMW ειναι μια χαρα μοτερ, αλλα δεν ειναι κατι τοσο special. Αυτο λεμε. Και μη ξεχνατε οτι παει και για αντικατασταση σε λιγο καιρο. Civic και Megane εχουν σαφως καλυτερα.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Και σου ξαναλεω λοιπον, στις ρεπριζ ειναι στα ιδια με το Α3, μη σου πω και χειροτερα.Αν ενδιαφερεσαι για τις απο σταση επιταχυνσεις, ναι η BMW ειναι καλυτερη αλλα τι εχει αραγε μεγαλυτερη σημασια στην πραξη;
Το μοτερ της BMW ειναι μια χαρα μοτερ, αλλα δεν ειναι κατι τοσο special. Αυτο λεμε. Και μη ξεχνατε οτι παει και για αντικατασταση σε λιγο καιρο. Civic και Megane εχουν σαφως καλυτερα.
Γιατι ο φιατ 1.6 d που φοράει το sx4 scross δεν ειναι καλύτερο απο του ασσου? στις ρεπριζ του ρίχνει κανά 2 sec σε καθε μέτρηση.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Στο megane δεν ξέρω πώς πάει αλλά στο προηγούμενο qq δεν με εντυπωσίασε. Ακούγεται αρκετά -ειδικά υπό πίεση- και ξυπνάει σχετικά αργά (λίγο πριν τις 2000 στροφές). Ίσως να φταίει το βάρος του qq και η όχι τόσο καλή ηχομόνωση.Ρε συ clouzo.....εσύ που τα'ψάχνεις' όλα και,όπως λες,έχεις οδηγήσει τα πάντα σε diesel....πρότεινέ μου το πιο οδηγοκεντρικό σε 1600!!!
υγ.μη τυχόν πετάξεις καμμιά μαλ@κία,όπως 'αξιοπιστία και Opel'...
Δεν είχα την τύχη να οδηγήσω το civic, φοβάμαι να το κάνω γιατί μπορεί να μου πάρει τα μυαλά και να μπω στην διαδικασία να πουλήσω τον άσο
Έχω γράψει σε άλλο νήμα το top5 της κατηγορίας για μένα, αν δεν βαριέσαι ρίξε μια ματιά.
Πες μας και εσύ ποια θεωρείς πιο οδηγοκεντρικά.Παρεμπιπτόντως η αναξιόπιστη opel δίνει μόνο 6 χρόνια εγγύηση (ουπς, μεγαλύτερη από όλους τους γιαπωνέζους πλην toyota)
πάλι τη μισή αλήθεια λες
η opel 2 χρόνια εγγύηση δίνει εργοστασιακή και τα υπόλοιπα 4 είναι επέκταση της ελλ. αντιπροσωπείας
http://www.opel.gr/service-aksesouar/eggiisi/eggiisi-epektasi.html
όπωςς επίσης αυτό συμβαίνει και στη toyota 3+3χρόνια και στη honda 3+2
απλά μόνο οι γιαπωνέζοι έχουν 3χρόνια εργ.εγγύηση και οι κορεάτες 5 ή 7
και πάλι αυτό δεν δείχνει την αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου σε αντίθεση με ανεξάρτητους οργανισμούς (tuv,adac) που δοκιμάζουν τα μοντέλα για δεκαδες χιλ. χιλιόμετρα
η opel συνολικά είναι κάπου στον μέσο όρο όπως όλα τα ευρωπαικά
μη γράφεις ανακρίβειες στην εποχή του διαδικτύου
εκτίθεσαι
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου