-
To Fiesta πάντως έχει πιο παιχνιδιάρικη συμπεριφορά.
-
πάντως το φιεστα είναι πιο καλο μεσα σαν ποιοτητα.απλα και τα δυο που εχω οδηγήσει το clio είναι πιο γρηγορο. αλλα όμως δεν ψαχνω επιδοσεις αλλα ένα αξιοπιστο μοτερ για οικονομια
-
καπου διαβασα οτι το φιεστα ερχεται με τον νεο 1.5 tdci με τα 95.
-
Που το διαβασες?
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
καπου διαβασα οτι το φιεστα ερχεται με τον νεο 1.5 tdci με τα 95.http://www.gocar.gr/news/feed/15169,Neo ... _TDCi.html
Είμαι ανάμεσα στα 2 αυτά και με outsider τα Opel Corsa και ελαφρώς μεταχειρισμένο VW Polo που έχουν κινητήρες euro6. Renault και Ford προσπαθούν να ξεστοκάρουν τα παλιά και λένε θα έχουν καινούρια από Φθινόπωρο, ενώ στο εξωτερικό ήδη δίνουν τα καινούρια.
Λέτε αξίζει να περιμένω μέχρι τότε ή να εκμεταλλευτώ τις προσφορές που έχουν τώρα; Πέρα από την περιβαλλοντική συνείδηση, οι euro6 κινητήρες, λόγω και των έξτρα φίλτρων, εκτός των άλλον, αναμένεται να είναι πιο ακριβοί στην συντήρηση; Βέβαια στην περίπτωση του fiesta νομίζω αξίζει περισσότερο η αναμονή γιατί τα 1600cc παραείναι αντιοικονομικά (στην εφορία και τις ασφαλιστικές). -
στο εξωτερικό πουλάνε clio 1.5dci euro6 ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
στο εξωτερικό πουλάνε clio 1.5dci euro6 ?Τσέκαρε το γαλλικό site της Renault και το γερμανικό της Ford. Προφανώς και πουλάνε τους νέους euro6 κινητήρες με βελτιωμένες καταναλώσεις και εκπομπές και στέλνουν στην μπανανία το στοκ που θέλουν να ξεφορτωθούν και σου πουλάνε κιόλας ότι το παίρνεις με τρομερή προσφορά και ότι οι euro6 κινητήρες θα γίνουν υποχρεωτικοί το 2016, ενώ το πρότυπο ισχύει από πέρσι το Σεπτέμβρη.
-
H honda οταν εβγαλε το 2013 τον i-dtec ηταν Euro5,μετα βγηκε μια πληροφορια ανεπιβεβαιωτη οτι με ενα απλο κιτ η αλλαγη φιλτρου θα γινει Euro6 στο αγνωστο μελλον κλπ.
-
Ο χρήστης tegeatis έγραψε:
στο εξωτερικό πουλάνε clio 1.5dci euro6 ?
Τσέκαρε το γαλλικό site της Renault και το γερμανικό της Ford. Προφανώς και πουλάνε τους νέους euro6 κινητήρες με βελτιωμένες καταναλώσεις και εκπομπές και στέλνουν στην μπανανία το στοκ που θέλουν να ξεφορτωθούν και σου πουλάνε κιόλας ότι το παίρνεις με τρομερή προσφορά και ότι οι euro6 κινητήρες θα γίνουν υποχρεωτικοί το 2016, ενώ το πρότυπο ισχύει από πέρσι το Σεπτέμβρη.
Ετσι φαινεται οτι ειναι, και γω βλεπω κανοντας μια αναζητηση στο renault.de οτι ο κινητηρας ειναι πλεον euro 6 με 85gr!! Ρυπους! Αν και πηρα προσφορα μαλλον θα περιμενω νομιζω αξιζει
-
To Fiesta το έχω εδώ και ένα χρόνο.31000 χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα,απίστευτο στρίψιμο και μου άρεσε καλύτερα από το Clio που είχα οδηγήσει.
Όλοι στην οικογένεια το έχουμε κατευχαριστηθεί ενώ με τις 14άρες ζάντες είναι πολύ άνετο αν και χάνει λίγο στο στρίψιμο.
Μόνο μεγάλο μείον οι θεόμακρες σχέσεις που κάνουν τον κινητήρα να έχει μέτριες επιδόσεις αν και τελικώς καλή οικονομία(820 χλμ με το ρεζερβουάρ των 40 λίτρων)
Για μένα καλό θα είναι να περιμένετε να οδηγήσετε και το 1.5 το οποίο ελπίζω να έχει και μεγαλύτερη ροπή. -
ο κινητηρας του fiesta δεν εχει καμια σχεση με του clio.ειναι παντου αισθητα πιο αργος και τα 20 κιλα ροπης που εχει απλα απορεις που βρισκονται....επισης η 14 ζαντα ειναι απαραδεκτη και σε καμια περιπτωση δεν ειναι καλυτερο απο το clio στο δρομο.εγω εχω clio οποιο το βρισκω φοβερο σε ολα του και στον λιγο καιρο που το εχω βγαζω ανετα 900-1000 με ενα ρεζερβουαρ.τελος μεχρι να οδηγησω το clio ειχα σχεδον κλεισει το fiesta που ηταν ο πιο βασικος αντιπαλος.
-
Σε όλα του φοβερό δεν είναι.Ποιότητα δεν έχει καλύτερη από το Ford,ενώ στο δρόμο και με πάνω από 140 χλμ εμένα προσωπικά δε μου ενέπνεε τόση εμπιστοσύνη όσο το Ford το οποίο ακόμα και στα 205 που το έχω δοκιμάσει παραμένει ακλόνητο.Τιμόνι έχει επίσης χειρότερο.
Επίσης ο κινητήρας πνίγεται από τις μακριές σχέσεις για αυτό είναι και πιο αργό.
Τέλος...η τιμή.
Στα 13000 ευρώ που το πήραμε πριν από 1 χρόνο και με αυτόν τον εξοπλισμό απλά το Clio δεν μπορούσε να το ανταγωνιστεί το Fiesta.. -
Ο χρήστης petros61 έγραψε:
ο κινητηρας του fiesta δεν εχει καμια σχεση με του clio.ειναι παντου αισθητα πιο αργος και τα 20 κιλα ροπης που εχει απλα απορεις που βρισκονται....επισης η 14 ζαντα ειναι απαραδεκτη και σε καμια περιπτωση δεν ειναι καλυτερο απο το clio στο δρομο.εγω εχω clio οποιο το βρισκω φοβερο σε ολα του και στον λιγο καιρο που το εχω βγαζω ανετα 900-1000 με ενα ρεζερβουαρ.τελος μεχρι να οδηγησω το clio ειχα σχεδον κλεισει το fiesta που ηταν ο πιο βασικος αντιπαλος.Κάπως έτσι έγινε και με εμένα. Με το που οδήγησα το Fiesta έφαγε άκυρο (σε σχέση με το Clio). Ο κινητήρας του μου φάνηκε 'λίγος'. Βέβαια δεν ισχύει το ίδιο με το ecoboost βενζίνης το οποίο είναι διαμαντάκι. Αν κοίταγα για βενζίνη θα κοίταγα αποκλειστικά το fiesta σε όλες τις ιπποδυνάμεις. Όχι όμως στο πετρέλαιο (εκτός και αν ο 1,5 κάνει παππάδες).
-
μονο στην ποιοτητα συμφωνω.εχει καλυτερη το fiesta.στα αλλα διαφωνω οπως επισης λες κατι το οποιο ειναι ακυρο.με τετοια αυτοκινητα δεν πας 180-200 γιατι πολυ απλα ολα ειναι στον αερα.θα φρεναρεις με το φιεστα απο τα 200 με τα ταμπουρα?????????αν νομιζεις οτι στα 200 το φιεστα εμπνεει εμπιστοσυνη με πιο μεγαλο αυτοκινητο εσυ πας 300...τι να πω
-
Μα στις μεγάλες ταχύτητες και στις στροφές το αυτοκίνητο φαίνεται αν είναι καλό πραγματικά.Με 120-140 όλα καλά πλέον είναι!Δεν είναι καθόλου στον αέρα στα τόσα χιλιόμετρα.Το έχω παέι πάρα πολλά ταξίδια και σε όλες τις διαδρομές θα μου επιτρέψεις να ξέρω κάτι παραπάνω.Και το ότι έχει ταμπούρα δεν έχει σχέση με το αν φρενάρει ένα αυτοκίνητο καλά ή όχι!
-
Όντως το fiesta είναι καλύτερο στον δρόμο και πιο άμεσο από το clio, με σαφώς καλύτερο τιμόνι και κιβώτιο (όσον αφορά την αίσθηση). Δυστυχώς πνίγεται από τις μακριές σχέσεις αλλά με μία ταχύτητα κάτω το πρόβλημα λύνεται. Άλλωστε και το clio δεν βάζει φωτιά στον δρόμο. Ο γάλλος είναι σίγουρα ένα πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά είναι εντελώς παράλογο η renault να το τιμολογεί τόσο κοντά στο megane που είναι overall σε άλλη κλάση. Στα 16 χιλιάρικα έπρεπε τουλάχιστον να έχει τον dci με τα 110 άλογα και εξάρι σασμάν.
-
Η τιμη του ειναι ακριβη οντως οπως σε ολα τα μικρα.μην τα μπερδευουμε ομως.το clio εχει 16 το φουλ με εξοπλισμο που σε αυτα τα λεφτα δεν εχει κανενα.το αντιστοιχο fiesta titanium που κοιτουσα με χειροτερο εξοπλισμο βεβαια εβγαινε 15500.ο φιλος δεν ξερω πως το πηρε 13000.προφανως εχει την trend εκδοση που δεν εχει σχεδον τιποτα επανω αλλα και παλι φθηνο το εχει παρει.
-
Η trend είναι αλλά νομίζω έχει τα πάντα για αυτήν την τιμή που αγοράστηκε.
7 αερόσακους,ESP,υπολογιστή ταξιδίου,ηχοσύστημα με 6 ηχεία και bluetooth και όλα τα ηλεκτρικά.
Τώρα να παίρναμε την TItanium με 2500 χιλιάρικα παραπάνω για ζάντες,κρυφό φωτισμό,αυτόματο κλιματισμό και προβολείς ομίχλης δεν νομίζω ότι άξιζε τον κόπο..
Το πήραμε λευκό και με την 5ετή εγγύηση 13000 ακριβώς πριν 1 χρόνο χωρίς κάποια τρελή προσφορά.
Ford Fiesta 1.6 Econetic vs Renault Clio 1.5dci 90ps