-
Ο χρήστης loykiloyk έγραψε:
........
Το κόμπιασμα έγινε αντιληπτό σε φανάρια αλλαγή από 1η σε 2α όταν βγήκα στην περιφερειακή έκανα τις αλλαγές στις 2000 στροφές και δεν το παρατήρησα
td έκανα το 4Χ2 qq δεν ξέρω αν με τους πολλαπλούς συνδέσμους βελτιώνετε η αίσθηση αυτή
Επίσης οι 4 τροχοι στο τεστ βγάζουν 1,2 λίτρα στα 100χλμ μεγαλύτερη κατανάλωση το qqμετά από 2000χλμ με το 2κινητο diesel suzuki s-cross μπορώ να επιβεβαιώσω οτι
- η κατανάλωση που λέει ο κατασκευαστής είναι σωστός με λιιιιγο προς τα πάνω. 4.6 με 5.
με cruise control δεν πολυέπαιξα ακόμα... - πρόσεξα οτι από τις 1700στρ και μετά, ο κινητήρας μεταμορφώνεται και ευχαριστιέσαι οδήγηση.
Κόμπιασμα (χωρις όμως να είναι ψόφιο) 1η-2η ή μέχρι 1500στρ δεν είναι στα θετικά του. Μήπως γι' αυτό στην πόλη βγάζει μια βδομάδα τώρα κατανάλωση στα 5.1L; - το ελαστικό με 50 προφιλ μου άρεσε γιατί η χρήση που κάνω είναι κυρίως για άσφαλτο. Με χάλασε όμως γιατι
το χαμήλωσε κατα 1εκ + ότι 'ζυγίζω' περισσότερο τις λακούβες και τα πεζοδρόμια απ΄οτι με το παλιό μου QQ. - ναι στα κάθετα σαμαρια η ανάρτηση χτυπάει...αλλά λιγότερο από το παλιό μου QQ.
- κάποια τεστ που διάβασα γράφουν για θόρυβο. Κουφάθηκα μάλλον... Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο
το καύσιμο σε αυτό αλλά την μια και μοναδική φορά μέχρι τώρα που έβλαλα απλο diesel (και οχι v-power)
ο ήχος του κινητήρα ήταν πιο τραχύς. Θα το ξαναδώ γιατι μπορεί να ήταν ιδέα μου.
- η κατανάλωση που λέει ο κατασκευαστής είναι σωστός με λιιιιγο προς τα πάνω. 4.6 με 5.
-
Το προφίλ θα μπορούσαν να το κάνουν 55άρι αλλά μου φαίνεται σε 55άρι κοστίζει περισσότερο αν πεις να τα αλλάξεις τα ελαστικά
-
Όσοι έχετε οδηγήσει το suzuki πόσο μακριά είναι σε ποιότητα κυλισης και οδική συμπεριφορά απο ένα τυπικό χατσμπακ τύπου π.χ. golf;
-
Μένοντας στον στενό ορισμό της ποιότητας κύλισης που ειναι η ικανότητα του αμαξιου να ελαχιστοποιεί τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και να μεταφέρει κατα το δυνατόν λιγότερους τρανταγμους και ταλαντώσεις στους επιβάτες θα έλεγα πως το νέο sx4 οπως και ολα τα suzuki δεν φημίζονται σε αυτόν τον τομέα. Έχουν κάπως τραχιά συμπεριφορά και απότομη. Ετσι και εδω η παρουσία της πισω ανάρτησης ειναι εμφανής ειδικα με το χαμηλό προφίλ λάστιχο που οδήγησα σε έντονα σαμαράκια. Μεταφέρεται θόρυβος το κλασικό γκαπ το ακούς κάπως ξερά. Χωρις το αμάξι να χάνει σε σταθερότητα ή να εχεις καποια έντονη ταλάντωσης ή τράνταγμα σίγουρα το ακούς και σε χαλάει.
Οσο αναφορά τον θόρυβο που μεταφέρεται απο λαςτιχα, αεροδυναμικους θορύβους και μηχανη, και που και αυτός συμβάλει στην ποιοτητα κύλισης εκει εχει γίνει εξαιρετική δουλεια σε ηχομόνωση.
Δεν ειμαι κάτοχος αμαξιου τυπου πχ γκολφ αλλα θεωρω οτι στην κατηγορία τιμής του το σουζουκι εχει πολυ καλη ποιοτητα κύλισης συγκριτικά και δεν υστερεί . -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Όσοι έχετε οδηγήσει το suzuki πόσο μακριά είναι σε ποιότητα κυλισης και οδική συμπεριφορά απο ένα τυπικό χατσμπακ τύπου π.χ. golf;Στην οδική συμπεριφορά, το δικό μου,το παλιό sx4,δεν έχει μεγάλη διαφορά από ένα κοινό χάτσμπακ.Στην ηχομόνωση όμως και στα κοπανήματα είναι μια-δυο γενιές πίσω,αν και έχει 60άρι προφίλ.Στο grand vitara με τον ίδιο κινητήρα έχουν κάνει καλύτερη δουλειά στην ηχομόνωση.
-
Γενικα αρκετα reviews μιλανε για κοπανηματα του πισω ημιακαμπτου αξονα και τραχια λειτουργια του κινητηρα με συνεπεια θεματα ηχομονωσης.
Επισης, αλλο θεμα που λενε οτι εχει ειναι η ασαφεια του τιμονιου στην Εθνικη που επηρεαζει την ευθυβολια.Με το παλιο sx4 αποτι λενε παντως γενικα δεν υπαρχει συγκριση. Το νεο ειναι πολυ καλυτερο.
-
Γενικα αρκετα reviews μιλανε για κοπανηματα του πισω ημιακαμπτου αξονα και τραχια λειτουργια του κινητηρα με συνεπεια θεματα ηχομονωσης.
Επισης, αλλο θεμα που λενε οτι εχει ειναι η ασαφεια του τιμονιου στην Εθνικη που επηρεαζει την ευθυβολια.Με το παλιο sx4 αποτι λενε παντως γενικα δεν υπαρχει συγκριση. Το νεο ειναι πολυ καλυτερο.
έχω κανει 2 φορές td το αμάξι και την δεύτερη ειδικα η βόλτα ηταν κοντά στα 50 χλμ.
Το κοπανημα ισχυει,
Για τον κινητήρα δεν ισχυει. Εγω δεν διαπίστωσα ιδιαίτερο θόρυβο στην καμπίνα, οχι περισσότερο απο το qq new.Ειδικα αυτο με την ασάφεια και την ευθυβολία , επειδη και εγω τα ειχα διαβάσει και πήγα ψιλιασμενος στο td το τσεκαρα διεξοδικά. Δεν ισχυει ουτε στο ελάχιστο. Έχω εμπειρία απο ασάφεια και προσπάθεια διόρθωσης πορείας οδηγώντας για χρονια εταιρικά jimny suzuki. Λοιπόν το νέο sx4 πηγαίνει τρένο!
Άφηνα το τιμόνι προσεκτικά στην ευθεία με 110-120 και δεν υπήρχε καμια ασάφεια ουτε εκτροπή απο την ευθυβολία! Απορώ που τα βρήκε ο δημοσιογράφος και τα έγραψε! Ηταν σε ενα τεστ με το qq 1.5 το civic το fiat 500l και το sx4 . Οπου έβγαζε το σουζουκι τελευταίο παρότι ειχε με διαφορα τις καλυτερες επιδόσεις απο τα 4 εξαιτίας των παραπάνω.
-
Επειδη δεν θυμάμαι σίγουρα ας επιβεβαιώσει κάποιος κάτοχος του νέου sx4 το προγραμμα Σερβις του. Αν θυμάμαι μου είπε ανα 20000 χλμ ας το επιβεβαιώσει κάποιος ή ας το διορθώσει.
-
Ούτε με το παλιό υπάρχει θέμα ασάφειας.Αντίθετα,το τιμόνι είναι αρκετά ακριβές και με αρκετά βαριά αίσθηση.Σίγουρα το καινούριο με μεγαλύτερο μεταξόνιο και πιο φαρδιά και χαμηλοπρόφιλα λάστιχα θα είναι καλύτερο.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Επειδη δεν θυμάμαι σίγουρα ας επιβεβαιώσει κάποιος κάτοχος του νέου sx4 το προγραμμα Σερβις του. Αν θυμάμαι μου είπε ανα 20000 χλμ ας το επιβεβαιώσει κάποιος ή ας το διορθώσει.Ο αντιπρόσωπος μου είπε κάθε 20.000χλμ ή 1 φορά το χρόνο.
Αλλά το βιβλιαράκι γράφει κάθε 20.000χλμ για τον βενζινοκινητήρα
ενώ για το πετρέλαιο κάθε 24μήνες ή όταν ανάψει το λαμπάκι*.- έχει ψηφιακή ένδειξη που ξεκίνησε να μετρά προς τα κάτω από τα 30.000χλμ.
Δεν θα μπω στο δίλημμα τι να κάνω αφού υπολογίζω σε 12μήνες να τα πλησιάσω τα 30.000χλμ!
- έχει ψηφιακή ένδειξη που ξεκίνησε να μετρά προς τα κάτω από τα 30.000χλμ.
-
Έχουν οι 4τροχοι συγκριτικό qq 4x4,S-cros,Mokka &asx.¨Ολα 4wd,για όποιον ενδιαφέρεται.
-
Αν το διάβασες ποιο είναι το ζουμί?
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αν το διάβασες ποιο είναι το ζουμί?To Nissan συνολικά καλύτερο από όλα.
-
To Nissan συνολικά καλύτερο από όλα.
και ακριβοτερο από ολα επισης...
-
Ετσι ακριβώς.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
και ακριβοτερο από ολα επισης...
Συνήθως μαζί πάνε αυτά..
Άλλωστε και μόνο που έχει πολλαπλούς το Νισαν αντί για τον ημιάκαμπτο όλων των υπολοίπων, δικαιολογεί ένα μέρος της διαφοράς.
-
Το SX4 φοράει ιμάντα χρονισμού και αν ναι κάθε πότε θέλει αλλαγή; Το Gvitara είναι κάθε 5 χρόνια αλλά δε θυμάμαι ή πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα
-
Καλησπερα.Εχω παρει και εγω 1/2014 το νεο suzuki scross 1.6 diesel 4x4 GLX, και εχοντας κανει 4.000χλμ εχω να πω τα εξης:1.δυνατος κινητηρας με πολυ καλη ροπη 2.καταναλωση (μονο shell v-power) περιπου 5,5 λιτ. 3.πολυ καλη ηχομονωση.4.αρνητικο οι 17αρες ζαντες με το 50 προφιλ θελει προσοχη σε λακουβες....τωρα για servis στις 5.000χλμ θα παω στον Παπαβραμιδη να αλλαξω τα πρωτα λαδια και θα δω τιμες...
Υ.Γ Αν θελει ο φιλος dolomites ή οποιος αλλος εχει το ιδιο αμαξι να τα πουμε ας στειλει μηνυμα....
-
http://m.youtube.com/watch?v=Og7LITActcY
Το sx4 απο κατω και στην μηχανη , αν κάποιος ξερει ...ρωσικά ας μας πει τι λεει και σχολιάζει ο μηχανικός, ή αν κάποιος εχει γνώση απο αυτα που βλέπει ας πει τα + και - που διακρίνει.
Βλέπω πολλα μονωτικα στην μηχανη ειδικα αυτο κατω ΠΑΟ το καπό θα βοηθάει στον περιορισμό των θορύβων της μηχανής και πολυ εύκολο προσβάσιμα και στην σειρα σημαζεμενα τα δοχεία και οι τάπες αναπλήρωσης υγρών. Τσεκάρει μέχρι και το πάχος της βαφης με μικρομετρο! Τωρα τι βγάζει ? δείχνει κανά 2 πλάνα με κοντινές μετρήσεις πάχους βαφης αλλα περισσότερα....
Τελικα το αμάξι ειχε κανένα ή ιμαντα? -
Θερμομόνωση βλέπω και όχι ηχομόνωση.
Ένα 'νιζαζισένι' έπιασε το αυτί μου όταν δείχνει κάτω από το αμάξι που αν θυμάμαι καλά σημαίνει 'χωρίς κάλυμμα'?!
Που ισχύει αν κρίνω από την κάλυψη σχεδόν εξολοκλήρου που έχει το προηγούμενο QQ.
Νissan Qashqai new ή Suzuki SX4 S-Cross (4x4)