-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πάντως στο προσεχές διάστημα αναμένονται μεγάλες εξελίξεις στην κατηγορία...Πρώτα απ' όλα η ίδια η renault ετοιμάζει το νέο κινητήρα...Και μετά οι ανταγωνιστές ετοιμάζουν όλοι τις απαντήσεις στο Qashqai...Μαζί με τις αναμενόμενες εξελίξεις στη φορολογία το φτωχό μου το μυαλό φωνάζει 'περίμενε' (καθώς είμαι κι εγώ για αμάξι σύντομα...)
ΣΥΜΦΩΝΩΩΩ.....
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Μεταξύ 1.5 qq και 1.6 sx4 τι θα παίρναμε?! Ειναι κοντά στα λεφτα στις αντίστοιχες εκδόσεις, κανά 1000 ποιο ακριβό το qq και στις 2 εκδόσεις , αλλα και λίγο ποιο πολυ εξοπλισμο ειδικα στις βασικές εκδόσεις...................Είσαι σίγουρος ότι είναι 1000ευρώ η διαφορά;;;;
Άσε τι λένε οι τιμές στα περιοδικά, ακόμα και στα site τους είναι διαφορετικά!
(Πριν ένα μήνα η τελική τιμή που πήρα για qq1.5 energy και GL s-cross είχαν 2.300 διαφορά.)Πήγαινε στις αντιπροσωπίες suzuki και nissan.
- ρίξτα μια ματιά μόνο, μετά πάρε τα φυλλάδια και φύγε σπίτι
για να συγκρίνεις με την ησυχία σου χωρίς κανέναν πωλητή πάνω στο κεφάλι σου
πια έκδοση σε καλύπτει με εξοπλισμό κλπ.*** - Μετά ξαναπήγαινε και πάρε ΓΡΑΠΤΕΣ προσφορές με το κλειδι στο χέρι
για suzuki το α. GL και β. GL+ γ.για το 4χ4 GLX (αυτό έτσι για το γαμώτο )
για Nissan α. 1.5d energy β. 1.5d acenta γ. 1.6d energy δ. 1.6d acenta - Ξανά σπίτι για μελέτη!
- Μετά από όλα αυτά προσγειώσου και κατέληξε πόσα λεφτά τελικά εχεις σκοπό και ΜΠΟΡΕΙΣ να τα πληρώσεις.
- Αν δεν σου βγαίνουν τα κουκιά για 1-2 χιλιάρικα ξανά στην αντιπροσωπία για παζάρι.
- Αν δεν .... τότε αυτό που σου αρέσει αλλά και μπορείς . Καλορίζικο!
- Επειδή πάντα θέλουμε το ακόμα καλύτερο, όσο κάνεις όλα τα παραπάνω ποτέ μην ξεχνάς
ότι είσαι πολύ τυχερός που μπορείς να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο και μάλιστα αυτής της κατηγορίας!!!
Δες και εδω ενα συγκριτικό για την μηχανή http://www.autoexpress.co.uk/nissan/qashqai/85253/nissan-qashqai-vs-rivals
*** το site της nissan είναι καλό και εύκολα μπορείς να εκτυπώσεις τις διάφορες εκδόσεις ενώ η suzuki έχει λαθάκια.
-
Ο χρήστης panos13 έγραψε:
Για το 1.5 energy ή acenta και το 1.6 energy. Δεν θελω με τπτ να ξεπεράσω τα 22.000 ( και με αυτα Δλδ έχω κανει υπέρβαση για τις μερες μας)
Τι επιτοκια παιζουν στην Nissan? εχεις ρωτησει αν μπορεις να προσθεσεις κατι στην εκδοση energy? για παραδειγμα κλιματισμο ας πουμε και προβολακια?
8.5 νομίζω εχει. Οχι δεν μπορείς να προσθέσεις απο έκδοση σε εκδοση
-
Ο χρήστης panos13 έγραψε:
Πάντως στο προσεχές διάστημα αναμένονται μεγάλες εξελίξεις στην κατηγορία...Πρώτα απ' όλα η ίδια η renault ετοιμάζει το νέο κινητήρα...Και μετά οι ανταγωνιστές ετοιμάζουν όλοι τις απαντήσεις στο Qashqai...Μαζί με τις αναμενόμενες εξελίξεις στη φορολογία το φτωχό μου το μυαλό φωνάζει 'περίμενε' (καθώς είμαι κι εγώ για αμάξι σύντομα...)
ΣΥΜΦΩΝΩΩΩ.....
Ειμαι χωρις αμάξι πλέον οπότε δεν μπορω να περιμένω. Άλλωστε αυτη η λογικη περίμενε γιατι βγαινουν τα καινούργια δεν μου λεει κατι συνεχώς κατι νέο βγαίνει, και το qq αλλα και το sx4 ποιο καινούργια δεν γίνονται!
Όσο για την φορολογία οκ αν στεχευσουν ακόμα και τα 1500 άρια τι να πω ας με πάρει και εμενα η μπάλα μαζι με όλη την κοινωνια, άλλωστε ο φορολογικά βρεγμένος που ειμαι εγω την φορολογία δεν την φοβάται! -
εχω οδηγησει και τα 2 σε 1600 ντιζελ 4χ2 γενικα το QQ ειναι αλλου, ειναι σε αλλο επιπεδο
στις στροφες μπαινει καλυτερα απο το αμαξι μου (εχω αλφα ρομεο 147) και απο το σουζουκι, ειναι πολυ πιο ησυχο απο το σουζουκι και με πολυ καλη ποιοτητα κυλισης
το δε εσωτερικο του ειναι πολυ καλυτερο απο το σουζουκι και με μεγαλυτερους χωρους
και τα δυο εχουν πολυ δυναμη ελεω τουρμποντιζελ και ειναι πολυ ανετα στην προσπεραση
σε προσφατο τεστ γνωστου περιοδικου συγκρινουν 1600αρια ντιζελ μαζι και το σουζουκι με το 1500αρι qq (ενω υπαρχει και 1600 QQ δεν το βαζουν τυχαιο? δεν νομιζω) και βγαζουν το QQ 2ο και το σουζουκι 4ο, λογικα αν βαζαν το 1600αρι QQ θα ηταν 1ο.
το αμαξι ειναι παρα πολυ καλο, και να φανταστειται οτι το προηγουμενο δεν μου αρεσε καθολου..!! αυτα
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Μεταξύ 1.5 qq και 1.6 sx4 τι θα παίρναμε?! Ειναι κοντά στα λεφτα στις αντίστοιχες εκδόσεις, κανά 1000 ποιο ακριβό το qq και στις 2 εκδόσεις , αλλα και λίγο ποιο πολυ εξοπλισμο ειδικα στις βασικές εκδόσεις...................
Είσαι σίγουρος ότι είναι 1000ευρώ η διαφορά;;;;
Άσε τι λένε οι τιμές στα περιοδικά, ακόμα και στα site τους είναι διαφορετικά!
(Πριν ένα μήνα η τελική τιμή που πήρα για qq1.5 energy και GL s-cross είχαν 2.300 διαφορά.)Πήγαινε στις αντιπροσωπίες suzuki και nissan.
για να συγκρίνεις με την ησυχία σου χωρίς κανέναν πωλητή πάνω στο κεφάλι σου
πια έκδοση σε καλύπτει με εξοπλισμό κλπ.*** - Μετά ξαναπήγαινε και πάρε ΓΡΑΠΤΕΣ προσφορές με το κλειδι στο χέρι
για suzuki το α. GL και β. GL+ γ.για το 4χ4 GLX (αυτό έτσι για το γαμώτο )
για Nissan α. 1.5d energy β. 1.5d acenta γ. 1.6d energy δ. 1.6d acenta - Ξανά σπίτι για μελέτη!
- Μετά από όλα αυτά προσγειώσου και κατέληξε πόσα λεφτά τελικά εχεις σκοπό και ΜΠΟΡΕΙΣ να τα πληρώσεις.
- Αν δεν σου βγαίνουν τα κουκιά για 1-2 χιλιάρικα ξανά στην αντιπροσωπία για παζάρι.
- Αν δεν .... τότε αυτό που σου αρέσει αλλά και μπορείς . Καλορίζικο!
- Επειδή πάντα θέλουμε το ακόμα καλύτερο, όσο κάνεις όλα τα παραπάνω ποτέ μην ξεχνάς
ότι είσαι πολύ τυχερός που μπορείς να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο και μάλιστα αυτής της κατηγορίας!!!
Δες και εδω ενα συγκριτικό για την μηχανή http://www.autoexpress.co.uk/nissan/qashqai/85253/nissan-qashqai-vs-rivals
*** το site της nissan είναι καλό και εύκολα μπορείς να εκτυπώσεις τις διάφορες εκδόσεις ενώ η suzuki έχει λαθάκια.
Ωραίος!
τα έχω κανει ολα ατα που λες και γραπτές προσφορές έχω πάρει.Μολις επέστρεψα και απο νισσαν εισαγωγέα, πήρα προσφορές , συζήτησα το θέμα της απουσίας 1.5 για td, παραδέχθηκαν οτι ηταν κακη εκτίμηση , και οταν τους ρώτησα τι φευγει περισσότερο μου είπαν το 60-70 % ειναι 1.5! Αντίθετα στον γνωστό αντιπρόσωπο μου ειχαν πει απο τις 70 παραγγελίες που έχουμε οι 65 ειναι 1.6. Οταν το είπα στον εισαγωγέα, είπε ασε να μην σχολιάσω καλυτερα....
Καταλήγω μάλλον σε qq και μάλλον στο 1.5 energy.... - ρίξτα μια ματιά μόνο, μετά πάρε τα φυλλάδια και φύγε σπίτι
-
Ο χρήστης alfajimmy έγραψε:
εχω οδηγησει και τα 2 σε 1600 ντιζελ 4χ2 γενικα το QQ ειναι αλλου, ειναι σε αλλο επιπεδοστις στροφες μπαινει καλυτερα απο το αμαξι μου (εχω αλφα ρομεο 147) και απο το σουζουκι, ειναι πολυ πιο ησυχο απο το σουζουκι και με πολυ καλη ποιοτητα κυλισης
το δε εσωτερικο του ειναι πολυ καλυτερο απο το σουζουκι και με μεγαλυτερους χωρους
και τα δυο εχουν πολυ δυναμη ελεω τουρμποντιζελ και ειναι πολυ ανετα στην προσπεραση
σε προσφατο τεστ γνωστου περιοδικου συγκρινουν 1600αρια ντιζελ μαζι και το σουζουκι με το 1500αρι qq (ενω υπαρχει και 1600 QQ δεν το βαζουν τυχαιο? δεν νομιζω) και βγαζουν το QQ 2ο και το σουζουκι 4ο, λογικα αν βαζαν το 1600αρι QQ θα ηταν 1ο.
το αμαξι ειναι παρα πολυ καλο, και να φανταστειται οτι το προηγουμενο δεν μου αρεσε καθολου..!! αυτα
Λες την σύγκριση με το civic και το φιατ 500l?
-
ΝΑΙ
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Καταλήγω μάλλον σε qq και μάλλον στο 1.5 energy....Θα πρότεινα μια 'μπακαλίστικη' σύγκριση αλλά θα σε βοηθήσει. Πετάξου στα Γιαννιτσά. Θα πάω και εγώ καποια στιγμή (για σύγκριση με το δικό μου). Εχει td το 1,2 βενζίνης. Αυτό που θα αντιληφθείς σε επιδόσεις κάντες λίγο καλύτερες για το 1,5d. Η ροπή του 1,5d είναι αυτή που δίνει και καλύτερη αίσθηση στην οδήγηση του QQ σε σχέση με το βενζινοκίνητο.
Η Lion Θεσσαλονίκης ας βγάλει ένα πανό απέξω 'Πουλάμε μόνο το 1,6d' ...
Α! Το 1,5 έχει ιμάντα ενώ το 1,6 καδένα. Ένα 200ευρω στο νερό, επιπλέον στην προβλεπόμενη συντήρηση του 1,5 ας υπάρχει κατά νου.
-
Με ενδιαφέρει και εμένα η αγορά ενός εκ των δύο. Προτιμώ το qq λόγω εμφφανισης και εξωτερικα αλλα και εσωτερικά. Σε λευκο χρωμα το energy 1, 5 20200 τελικη τιμη με δώρο συναγερμο και αισθητήρες παρκαρισματος. Το 1.6 ανεβαινει κατα 1500 ευρω νομίζω. Απο κινητήρα 1.5 γνωρίζετε αν ειναι αξιοπιστος? Παντως για τέτοιο αυτοκίνητο η τιμη ειναι απο τις χαμηλότερες στην κατηγορια του
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτό που θα αντιληφθείς σε επιδόσεις κάντες λίγο χειρότερες για το 1,5d.
fixed
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ειμαι χωρις αμάξι πλέον οπότε δεν μπορω να περιμένω. Άλλωστε αυτη η λογικη περίμενε γιατι βγαινουν τα καινούργια δεν μου λεει κατι συνεχώς κατι νέο βγαίνει, και το qq αλλα και το sx4 ποιο καινούργια δεν γίνονται!
Όσο για την φορολογία οκ αν στεχευσουν ακόμα και τα 1500 άρια τι να πω ας με πάρει και εμενα η μπάλα μαζι με όλη την κοινωνια, άλλωστε ο φορολογικά βρεγμένος που ειμαι εγω την φορολογία δεν την φοβάται!Nαι αν δεν εχεις αυτοκινητο τωρα και το εχεις αναγκη θα παρεις δεν γινεται διαφορετικα...αλλα με μια αλλαγη στην φορολογια..περιμενουμε πτωση των τιμων στα πιο λογικα για την εποχη επιπεδα..ειδικα σε ορισμενα υπερεκτιμημενα μοντελα..
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
ΣΥΜΦΩΝΩΩΩ.....
Όσο για την φορολογία οκ αν στεχευσουν ακόμα και τα 1500 άρια τι να πω ας με πάρει και εμενα η μπάλα μαζι με όλη την κοινωνια, άλλωστε ο φορολογικά βρεγμένος που ειμαι εγω την φορολογία δεν την φοβάται!φοβάμαι περισσότερο ότι θα στοχεύσουν το diesel
αποτελεί ήδη κοινοτική οδηγία...
αφήνουν να πάρουν όλοι diesel για να το εξισώσουν με τη βενζίνη φοβάμαι... -
Στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκίνητων που κυκλοφορούν είναι βενζίνη. Το γεγονός ότι το 1 στα 2 καινούρια που πωλείται είναι diesel δεν σημαίνει ότι ξαφνικά γεμίσαμε diesel. Περισσότερα είναι τα taxi από τα ιχ diesel.
Δε νομίζω να αλλάξει κάτι άμεσα στην τιμή των 2 καυσίμων, αφενός υπάρχει το θέμα με το πετρέλαιο θέρμανσης αφετέρου το οικονομικό όφελος για την κυβέρνηση δεν θα είναι πολύ μεγάλο. Αυτό που θεωρώ σχεδόν σίγουρο είναι να ρίξουν το όριο co2 για την απαλλαγή από τέλη.
Ακόμα και στο σενάριο της εξίσωσης των τιμών των 2 καυσίμων, η διαφορά στην κατανάλωση είναι αρκετή, αυτό που θα αλλάξει λίγο είναι τα χιλιόμετρα για να γίνει η απόσβεση του επιπλέον κόστους αγοράς του diesel. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
ΣΥΜΦΩΝΩΩΩ.....
Όσο για την φορολογία οκ αν στεχευσουν ακόμα και τα 1500 άρια τι να πω ας με πάρει και εμενα η μπάλα μαζι με όλη την κοινωνια, άλλωστε ο φορολογικά βρεγμένος που ειμαι εγω την φορολογία δεν την φοβάται!φοβάμαι περισσότερο ότι θα στοχεύσουν το diesel
αποτελεί ήδη κοινοτική οδηγία...
αφήνουν να πάρουν όλοι diesel για να το εξισώσουν με τη βενζίνη φοβάμαι...Τα ντίζελ άρχισαν να πωλούνται μαζικά απο τις αρχές του 2012 με την απελευθέρωση σε αθηνα θεσσαλονικη . Δλδ δυο χρονιές και τωρα ειμαστε στην Τρίτη. Με τους ρυθμούς που ταξινομουνται μιλάμε για 160-170000 νεα αμάξια θα φτάσουμε στο τελος του 2014. Απο αυτα στην αρχη το 40 με το 50 και πλέον το 60 % ειναι ντίζελ Δλδ μιλάμε για περίπου 80-90000 νεα αμάξια ντίζελ να κυκλοφορούν στο τελος του 2014. Δλδ κατω απο το 5% έχουν νεα ντίζελ ιχ. Άρα για την ωρα θεωρω οτι δεν ειναι ιδιαίτερη δεξαμενή κέρδους για την κυβέρνηση τα ντίζελ. Οταν φτάσουν το 30-40 % του συνολικού στόλου τότε θα αξίζει να ασχοληθούν. Αλλα με τους ρυθμούς που κινείται πλέον αγορα αυτο θελει πολλα χρονια ακόμα.
-
Στην καλυτερη περιπτωση θα μειωσουν το οριο των ρυπων για να πιασουν και αυτους που δεν πληρωνουν τελη κυκλοφοριας...Μια αλλη εκδοχη ειναι να υπαρξουν και τελη κυκλοφοριας συμφωνα με την τιμη της λιανικης πωλησης...εκει να δεις πως πεφτουν αυτα που ειναι λιγο πιο πανω απο τα 20000ευρω...αν πληρωνουν οι κατοχοι τους κανα 400 αρι στα τελη κυκλοφοριας.. Για μενα μεχρι το 2015 θα αλλαξουν καποια πραγματα ειτε στην φορολογια ειτε στα τελη κυκλοφοριας..και στα τελη του 2015 θα εχουμε πτωση τιμων..εαν οχι πιο μπροστα..οχι πολυ μεγαλη αλλα σημαντικη για τις μερες μας!!
-
'Αστρα και προβλέψεις' κύριοι!
Το τελευταίο τουλάχιστον 2μηνο αντιπρόσωποι, εισαγωγείς ακόμα και μαντράδες βγαίνουν στα κανάλια ενθουσιασμένοι για ΑΝΟΔΟ στην αγορά αυτοκινήτου. Μαντέψτε ποιους ακούει το κράτος ...
-
Βέβαια αυτη η τρομερη άνοδος αφορά κατα βάση αυτοκίνητα leasing τα οποία αγοραζανται μαζικά και έχουν προορισμό τα νησιά για την ενίσχυση του τουρισμού, οπως με έχουν πληροφορήσει διάφοροι πωλητές. Και το διαπιστώνεις πάντα κάνοντας μια επίσκεψη σε αντιπροσωπείες. Έχω επισκεφτεί το τελευταίο εξάμηνο γύρω στις 12-15 μαγαζια για πληροφορίες κλπ. Ειναι ζήτημα αν βρήκα 2-3 φορές δεύτερο υποψήφιος αγοραστή μεσα! Πάντα ήμουν εγω και οι λαμαρίνες!δεν ξερω τι γινεται στην αθηνα που πωλείται ο μίσος στόλος που κυκλοφορεί αλλα θεσσαλονικη και φαντάζομαι ακόμα περισσότερο στις επαρχιακές πόλεις οι αντιπροσωπείες εξακολουθούν να βαράνε μύγες....
-
αν προσέξατε ανέφερα 'κοινοτική οδηγία'...θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός η Ελλάδα να έχει χαμηλότερη τιμή πετρελαίου από τις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες...
Εύχομαι πραγματικά να μην υπάρξει αύξηση...Πάντως, αυτή τη στιγμή προσωπικά εξακολουθώ να θεωρώ το υγραέριο ως το φτηνότερο καύσιμο... -
Πόσες φορές το κράτος προτίμησε μέχρι και πρόστιμα από το να τηρήσει οδηγίες ως πιο συμφέρουσα επιλογή?!
Από πουθενά δεν πιάνονται!Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Νissan Qashqai new ή Suzuki SX4 S-Cross (4x4)