-
Φιλε UnHackAble το ibiza του 2004 εχω στους 75 ιππους.
Το civic μου το παρουσιάζετε λίγο τραγικό στις επιδόσεις, αλλά από ότι διαβάζω σε διάφορες δοκιμές δεν μειονεκτεί τόσο πολύ.
Δεν είπα βεβαια ότι με δυο αυτοκίνητα που είδα κατέληξα, αλλα μου κάνει εντύπωση που ολοι το 'κραζετε' για τις επιδόσεις του.
Τόσο λίγοι είναι οι 100 ίπποι; Και εννοείται ότι θέλω κάποια στανταρ ασφάλειας και αξιοπιστίας και όχι μόνο ομορφιά και άνεση.
Dasimo γιατί να πάω υποχρεωτικά σε diesel; Κανω περίπου 16.000 χλμ τον χρόνο και σε σχεση με ενα οικονομικο βενζινοκίνητο θα αργησω να κάνω απόσβεση των παραπάνω χρημάτων, τα οποία δεν μου περισσεύουν και προτιμώ να τα δώσω για μια καλύτερη έκδοση από τον στανταρ εξοπλισμο.
Οπότε δε νομίζεις ότι αυτά που μου προτεινεις ξεφευγουν λίγο στην τιμη;
To Ηyundai στα 1400 που ειναι πιο προσιτο στην τιμη δεν έχει τα ίδια θέματα με το civic στην απόδοση;
Ευχαριστώ
-
Αν κάνεις μέχρι 15.000 χλμ το χρόνο δεν συζητάς για diesel. Οι πράξεις δεν 'βγαίνουν' τώρα και σίγουρα δεν θα σου βγαίνουν αν ακριβήνουν το diesel ή αν αρχίσουν να σκάνε προβλήματα λόγω νοθευμένου καυσίμου.
Γενικά αν για κάποιο λόγο (προσωπικά δεν βλέπω ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα) προτιμήσεις ατμοσφαιρικό, απέφυγε να είναι κάτω απο 120 άλογα. Για να καταλάβεις γιατί στο λέω, απλά κάνε τις πράξεις: 1000 (τα κιλά του ιμπιζα) δια του 75 (η ιπποδύναμη του) και 1300 (ένα οποιοδήποτε οικογενειακό όπως αυτά που κοιτάς) δια του 100 (η ιπποδύναμη ενός 1400αρη στην καλύτερη των περιπτώσεων). Όταν δεις το αποτέλεσμα, αποφάσισε αν θες να πηγαίνεις το 2013 και με οικογένεια όπως πήγαινες πριν μια δεκαετία μόνος σου με το ιμπιζα ...
Πριν πάρεις πάντως απόφαση, πήγαινε και βρες και οδήγησε το λεον το 1400 με τα 122 άλογα (όχι για να παρεις το λεον, αλλά για να καταλάβεις τι σημαίνουν οι παραπάνω πράξεις ... στο δρόμο)
-
Ο χρήστης stam7 έγραψε:
Φιλε UnHackAble το ibiza του 2004 εχω στους 75 ιππους.Το civic μου το παρουσιάζετε λίγο τραγικό στις επιδόσεις, αλλά από ότι διαβάζω σε διάφορες δοκιμές δεν μειονεκτεί τόσο πολύ.
Δεν είπα βεβαια ότι με δυο αυτοκίνητα που είδα κατέληξα, αλλα μου κάνει εντύπωση που ολοι το 'κραζετε' για τις επιδόσεις του.
Τόσο λίγοι είναι οι 100 ίπποι; Και εννοείται ότι θέλω κάποια στανταρ ασφάλειας και αξιοπιστίας και όχι μόνο ομορφιά και άνεση.
Eχω αυτοκινητο με 110 ιππους και 1100κιλα βαρος και ναι οταν ειναι φορτωμενο τα αλογα του ειναι λιγα.
Σκεψου πως θα ειναι το Χοντα με +200 κιλα και -10 αλογα.
Οπως παει το δικο μου φορτωμενο θα πηγαινει αυτο μονο με τον οδηγο.Στη θεση σου θα κοιταγα το Λεον με τα 122 η με τα 140, οπως λεει και ο UnHackAble.
-
Ρίξε μια ματιά και στο Skoda Yeti 1.2/1.4 TSI Ambition... http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4316047/
Χώροι, αυξημένη απόσταση απ' το έδαφος, μια χαρά οδική συμπεριφορά, διαστάσεις μικρομεσαίου (άντε να 'ναι λίγο μεγαλύτερο), δύναμη και μικρή κατανάλωση. Από αξιοπιστία δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί κάτι μεμπτό. Αν δεν σε πειράζει το εξεζητημένο σχήμα του και τα 4 χρόνια παρουσίας του στην αγορά, ρίξε του μια ματιά... -
μεχρι ποσα λεφτα εχεις βαλει ως οριο??
στην θεση σου θα κοιτουσα και την delta t-jet στα 120 αλογα!
-
Το Civic που κοιτάς είναι για εμένα η καλύτερη επιλογή στα λεφτά που διαθέτεις σε ότι αφορά αξιοπιστία, άνεση, ποιότητα κατασκευής, χώρους. Οι επιδόσεις θα σε καλύψουν οριακά, ειδικά άν είσαι φορτωμένος. Εννοείται ότι θα το κάνεις test drive για να δείς και από μόνος σου πόσο 'τραβάει' το μοτέρ και άν σε καλύπτει. Προσωπικά και εμείς είμαστε 4μελής οικογένεια και έχω αυτοκίνητο που κάνει τα 0-100 σε 13sec. Άν κινείσαι σε χαλαρούς ρυθμούς και δεν σε ενδιαφέρουν κόντρες και συχνές προσπεράσεις θα είσαι ok. Καλή επιλογή!
-
Το θέμα δεν είναι η επιτάχυνση από στάση αλλά οι καλές ρεπρίζ, που ένα ατμοσφαιρικό 100 ίππων δεν μπορεί να συγκριθεί, ειδικά φορτωμένο, με ένα υπερτροφοδοτούμενο 100 ίππων.
Δείτε πχ την επιτάχυνση από στάση του Punto Twinair (0-100 σε 13+, λες «τι μπουρδέλο είναι αυτό») και τις ρεπρίζ του (ρίχνει στο Polo TSI 105).
Συνεπώς όταν ο φίλος μας θα φορτώσει τη φαμίλια και τα μπαγκάζια στο Χόντα και θα θέλει να προσπεράσει μια νταλίκα στο επαρχιακό δίκτυο (που δόξα τω Θεώ έχουμε μπόλικο από δαύτο στη χώρα μας) τότε θα ψάχνει τ' άλογα και δε θα τα βρίσκει... -
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=5488 κάτι τέτοιο;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Το θέμα δεν είναι η επιτάχυνση από στάση αλλά οι καλές ρεπρίζ, που ένα ατμοσφαιρικό 100 ίππων δεν μπορεί να συγκριθεί, ειδικά φορτωμένο, με ένα υπερτροφοδοτούμενο 100 ίππων.
Δείτε πχ την επιτάχυνση από στάση του Punto Twinair (0-100 σε 13+, λες «τι μπουρδέλο είναι αυτό») και τις ρεπρίζ του (ρίχνει στο Polo TSI 105).
Συνεπώς όταν ο φίλος μας θα φορτώσει τη φαμίλια και τα μπαγκάζια στο Χόντα και θα θέλει να προσπεράσει μια νταλίκα στο επαρχιακό δίκτυο (που δόξα τω Θεώ έχουμε μπόλικο από δαύτο στη χώρα μας) τότε θα ψάχνει τ' άλογα και δε θα τα βρίσκει...Όντως το δικυλινδρο ρίχνει στο tsαi?
Πάντως τα έμπλεξες λίγο,στην αρχη μιλάς για ατμοσφαιρικό vs τουρμπατο και μετά του συγκρίνεις δυο τουρμπατα
-
Σας ευχαριστώ ολους για τις γνώμες σης.
Για το leon που λετε πολλοί, θελω να ξεφυγω από την seat, καθως το ibiza μπορει να μην εβγαλε τεραστια προβλήματα, αλλα δεν έμεινα και ικανοποιημένος.
To fiat που λετε δεν ξεφευγει οικονομικα;
Η συγκριση honda skoda νομιζω ότι είναι ατυχης σε ολους τους τομεις πλην των επιδόσεων.Για να ξεκαθαρισω στην Εθνικη πηγαίνω και με 160, αλλλα δεν με ενδιαφερουν οι γρηγορες επιταχυνσεις αλλα το αυτοκινητο να ειναι σταθερο και να μην εχει κραδασμους. Και με ενδιαφερει να μπορώ να περάσω γρηγορα και με ασφαλεια μια νταλικα, αλλα αδυνατω να πιστεψω οτι ειναι τοσο αργο στα ρεπριζ το civic.
Πάντως λεω να το παρω για ενα test drive, όπως μου προτεινετε.
Επίσης θα παω και στην εκθεση αυτοικινητων να ριξω μια ματια. -
Ο χρήστης stam7 έγραψε:
Σας ευχαριστώ ολους για τις γνώμες σης.Για το leon που λετε πολλοί, θελω να ξεφυγω από την seat, καθως το ibiza μπορει να μην εβγαλε τεραστια προβλήματα, αλλα δεν έμεινα και ικανοποιημένος.
To fiat που λετε δεν ξεφευγει οικονομικα;
Η συγκριση honda skoda νομιζω ότι είναι ατυχης σε ολους τους τομεις πλην των επιδόσεων.Για να ξεκαθαρισω στην Εθνικη πηγαίνω και με 160, αλλλα δεν με ενδιαφερουν οι γρηγορες επιταχυνσεις αλλα το αυτοκινητο να ειναι σταθερο και να μην εχει κραδασμους. Και με ενδιαφερει να μπορώ να περάσω γρηγορα και με ασφαλεια μια νταλικα, αλλα αδυνατω να πιστεψω οτι ειναι τοσο αργο στα ρεπριζ το civic.
Πάντως λεω να το παρω για ενα test drive, όπως μου προτεινετε.
Επίσης θα παω και στην εκθεση αυτοικινητων να ριξω μια ματια.Επειδή οι επιδόσεις του είναι στα όρια του αποδεκτού, κατά τη γνώμη μου. Δέν είναι δηλαδή κάτι αντικειμενικά γρήγορο αλλά ούτε και αργό θα το έλεγες. Οπότε ο καλύτερος κριτής σε αυτό είσαι εσύ. Πολύ καλά λοιπόν θα κάνεις να το τεστάρεις μόνος σου. Σε όλα τα άλλα που λές (αξιοπιστία, ποιότητα και χώροι) συμφωνώ ότι είναι κορυφαία στην κατηγορία του.
-
Το Civic δεν μου φαίνεται ούτε γρήγορο, ούτε αργό. Ενα «καλό» 1400άρι είναι, πού ΚΑΙ βγάζει 100 ίππους (από τα δυνατότερα ατμοσφαιρικά) ΚΑΙ είναι οικονομικό (από τα οικονομικότερα επίσης). Ακόμα, έχει 6 ταχύτητες, οπότε μπορείς πιο εύκολα να διαχειριστείς τη δύναμη του κινητήρα, ώστε να έχεις δύναμη ή οικονομία.
-
aveo diesel 1.3 95 hp 15000 eyro me aposyrsi kai petaei file moy!!!
καντο ενα τεστ ντραιβ φιλε σταμ και θα διαπιστωσεις την δυναμη το ντιζελ.εχω κ εγω οικογενεια και με τα 500 λιτρα π εχει πορτμπαγκαζ βολευει τρελα...(πριν ειχα ιγκνισ με 130)χαχχαχ!!
σε ενα χρονο το εχω κανει 37000 χιλιομετρα και ειναι απροβληματιστα!!
γνωμη μου μην μπλεξεις στο 2013 με βενζινοκινητα βενζινικαφτες!!!!
ειδικα εναμισι τονοσ αμαξι σε 1.4 θα ρουφαει τ αντερα του.
αλλη μια πολυ καλη επιλογη π θα κοιταγα ειναι το ι30 ντιζελ.
και μην βιαστουν μερικοι να πουνε σιγα τα παλιοκορεατικα γιατι κι εγω ετσι ελεγα μιας και 15 χρονια τωρα στην οικογενεια εχουμε 3 γιαπωνεζικα αλλα τελικα διαπιστωσα οτι οι κορεατες στο δικο μου το αβεο τουλαχιστον κ νομιζω και στο ι30 εχουνε κανει αλματα μπροστα και ισωσ ξεπερνανε κατα πολυ τον ανταγωνισμο!!
α και κατι τελευταιο....σε παρακαλω κανε μια χαρη στον εαυτο σου κ μην παρεις γαλλικο....τα λαμπακια στο καντραν στο πεζο τις γυναικας μου παντα μ θυμιζουνε τα χριστουγεννα!!! -
Ο χρήστης kokonekos έγραψε:
aveo diesel 1.3 95 hp 15000 eyro me aposyrsi kai petaei file moy!!!καντο ενα τεστ ντραιβ φιλε σταμ και θα διαπιστωσεις την δυναμη το ντιζελ.εχω κ εγω οικογενεια και με τα 500 λιτρα π εχει πορτμπαγκαζ βολευει τρελα...(πριν ειχα ιγκνισ με 130)χαχχαχ!!
σε ενα χρονο το εχω κανει 37000 χιλιομετρα και ειναι απροβληματιστα!!
γνωμη μου μην μπλεξεις στο 2013 με βενζινοκινητα βενζινικαφτες!!!!
ειδικα εναμισι τονοσ αμαξι σε 1.4 θα ρουφαει τ αντερα του.
αλλη μια πολυ καλη επιλογη π θα κοιταγα ειναι το ι30 ντιζελ.
και μην βιαστουν μερικοι να πουνε σιγα τα παλιοκορεατικα γιατι κι εγω ετσι ελεγα μιας και 15 χρονια τωρα στην οικογενεια εχουμε 3 γιαπωνεζικα αλλα τελικα διαπιστωσα οτι οι κορεατες στο δικο μου το αβεο τουλαχιστον κ νομιζω και στο ι30 εχουνε κανει αλματα μπροστα και ισωσ ξεπερνανε κατα πολυ τον ανταγωνισμο!!
α και κατι τελευταιο....σε παρακαλω κανε μια χαρη στον εαυτο σου κ μην παρεις γαλλικο....τα λαμπακια στο καντραν στο πεζο τις γυναικας μου παντα μ θυμιζουνε τα χριστουγεννα!!!(ενταξει οχι ολο τον ανταγωνισμο μην τρελαθουμε..τυπογραφικο λαθος ..αλλα πολλα απο τον ανταγωνισμο)
-
Ο χρήστης kokonekos έγραψε:
aveo diesel 1.3 95 hp 15000 eyro me aposyrsi kai petaei file moy!!!καντο ενα τεστ ντραιβ φιλε σταμ και θα διαπιστωσεις την δυναμη το ντιζελ.εχω κ εγω οικογενεια και με τα 500 λιτρα π εχει πορτμπαγκαζ βολευει τρελα...(πριν ειχα ιγκνισ με 130)χαχχαχ!!
Kαποιο λαθος κανεις,εχει χωρο μολις 290lt
-
Ο χρήστης stam7 έγραψε:
aveo diesel 1.3 95 hp 15000 eyro me aposyrsi kai petaei file moy!!!
καντο ενα τεστ ντραιβ φιλε σταμ και θα διαπιστωσεις την δυναμη το ντιζελ.εχω κ εγω οικογενεια και με τα 500 λιτρα π εχει πορτμπαγκαζ βολευει τρελα...(πριν ειχα ιγκνισ με 130)χαχχαχ!!
Kαποιο λαθος κανεις,εχει χωρο μολις 290lt
Το sedan έχει 500 λίτρα χώρο αποσκευών.
-
το civic 1.4 η sport ¨εκδοση έχει 15600 με την έκπτωση και έχει τον πλουσιότερο εξοπλισμό.Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλύτερη από άλλες εταιρίες,αν μπειτε μέσα θα καταλάβετε,μπαμ κάνει.Οι αναρτήσεις επίσης απορροφάνε τα πάντα,πολύ καλά κρατήματα,οι χώροι πολύ μεγάλοι 407 χωρος αποσκευων.
Ενδεικτικά η sport έκδοση έχει κάμερα οπισθοπορείας,αυτόματα φώτα-υαλοκαθαριστήρες,start-stop,cruise control,κλιματιστικό,ηλεκτρικοί αναδιπλώμενοι καθρέπτες(και απο το κλειδί),συναγερμό,δερμάτινο τιμόνι-λεβιές,lcd οθόνη πληροφοριών,econ mode,ημιμπάκετ θέσεις,17άρες ζάντες αλουμινίου,usb,aux,μεταλλικό χρώμα χωρίς χρέωση,3 πριζάκια ακομη και στο χώρο αποσκευών για ψυγειάκι,υποβραχιόνιο με ποτηροθήκες,6άρι σασμαν κ.α
Αυτον το εξοπλισμό με αυτά τα χρήματα δεν τα έχει καμιά εταιρία.Αν 1ο μελημα σου δεν είναι οι επιδόσεις και θέλεις ένα ποιοτικό αμάξι με χωρους καλή οδικη συμπεριφορά και πάρα πολύ πλούσιο εξοπλισμό που θα σε διευκολίνει είναι ό.τι πρέπει.
Γνώμη μου δες τι σ'ενδιαφέρει πραγματικά και ποιο σου αρέσει περισσότερο και μην ακους τον καθένα γιατί το κάθε άτομο βλέπει απο τη σκοπιά του το τι θέλει και τι τον εξυπηρετεί.
-
Ο χρήστης sakisart έγραψε:
το civic 1.4 η sport ¨εκδοση έχει 15600 με την έκπτωση και έχει τον πλουσιότερο εξοπλισμό.Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλύτερη από άλλες εταιρίες,αν μπειτε μέσα θα καταλάβετε,μπαμ κάνει.Οι αναρτήσεις επίσης απορροφάνε τα πάντα,οι χώροι πολύ μεγάλοι 407 χωρος αποσκευων.
Ενδεικτικά η sport έκδοση έχει κάμερα οπισθοπορείας,αυτόματα φώτα-υαλοκαθαριστήρες,cruise control,κλιματιστικό,ηλεκτρικοί αναδιπλώμενοι καθρέπτες(και απο το κλειδί),συναγερμό,econ mode,ημιμπάκετ θέσεις,17άρες ζάντες αλουμινίου,usb,aux,μεταλλικό χρώμα χωρίς χρέωση,3 πριζάκια ακομη και στο χώρο αποσκευών για ψυγειάκι,υποβραχιόνιο με ποτηροθήκες κ.α
Αυτον το εξοπλισμό με αυτά τα χρήματα δεν τα έχει καμιά εταιρίαΓνώμη μου δες τι σ'ενδιαφέρει πραγματικά και ποιο σου αρέσει περισσότερο και μην ακους τον καθένα γιατί το κάθε άτομο βλέπει απο τη σκοπιά του το τι θέλει και τι τον εξυπηρετεί.
+1000
-
Όλα αυτά βέβαια δεν αλλάζουν το γεγονός πως είναι αργό ακόμα και άδειο.
Δεν θέλω καν να φανταστώ πως θα είναι με 4 άτομα και αποσκευές μέσα. -
http://www.autotriti.gr/mobile/data/new ... 106050.asp
Βοήθεια για αγορά αυτοκινήτου για οικογενεια