-
Δοκιμαστηκε και το Renegade σε crash test απο την αμερικανικη IIHS με σχετικα καλα αποτελεσματα.
small overlap = acceptable
moderate overlap = good
side impact = good -
Βρε συ Storm, έχεις μείνει πίσω στις εξελίξεις...
Πολλά καινούργια αυτοκίνητα έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Αν δεν κάνω λάθος, το ξεκίνησε η Volvo.
Στην ουσία μια κάμερα διαβάζει συνεχώς τις διαγραμμίσεις του δρόμου (λωρίδες) και αν πας να της πατήσεις-ξεφύγεις από αυτές επεμβαίνει το αμάξι και σε προειδοποιεί.
Αυτό το συστηματάκι ασφάλειας κινείται στο ίδιο πλαίσιο με εκείνο που σου βγάζει μια κούπα καφέ εάν δεν τηρείς τις λωρίδες σου 2-3 συνεχόμενες φορές, το άλλο που διαβάζει το όριο ταχύτητας και σου βαράει αν το περάσεις, το τυφλό σημείο που σου ανάβει λαμπάκι ή παίζει βόμβος όταν κάποιο αμάξι είναι στο τυφλό σου σημείο κ.α.
Είχα πάρει μια φορά ένα Volvo S60 test drive (παρεπιπτόντως εξαιρετικό αυτοκίνητο σε όλα του- εκτός από το χώρο αποσκευών) και ήταν φουλ εξτρά με όλα αυτά τα συστήματα (+ αυτόματο φρενάρισμα + προειδοποίηση επερχόμενης σύγκρουσης κτλ.) και είχε ανάψει ο εγκέφαλος μου στην προσπάθεια να έχω στο νου μου όλα αυτά που ανάβουν και χτυπάνε. -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Ρίξε μια ματιά εδώ και πιο συγκεκριμένα στο Σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης πορείας (Lane departure warning plus)
Και εδώΒρε συ Storm, έχεις μείνει πίσω στις εξελίξεις...
Πολλά καινούργια αυτοκίνητα έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Αν δεν κάνω λάθος, το ξεκίνησε η Volvo.
Στην ουσία μια κάμερα διαβάζει συνεχώς τις διαγραμμίσεις του δρόμου (λωρίδες) και αν πας να της πατήσεις-ξεφύγεις από αυτές επεμβαίνει το αμάξι και σε προειδοποιεί.
Αυτό το συστηματάκι ασφάλειας κινείται στο ίδιο πλαίσιο με εκείνο που σου βγάζει μια κούπα καφέ εάν δεν τηρείς τις λωρίδες σου 2-3 συνεχόμενες φορές, το άλλο που διαβάζει το όριο ταχύτητας και σου βαράει αν το περάσεις, το τυφλό σημείο που σου ανάβει λαμπάκι ή παίζει βόμβος όταν κάποιο αμάξι είναι στο τυφλό σου σημείο κ.α.
Είχα πάρει μια φορά ένα Volvo S60 test drive (παρεπιπτόντως εξαιρετικό αυτοκίνητο σε όλα του- εκτός από το χώρο αποσκευών) και ήταν φουλ εξτρά με όλα αυτά τα συστήματα (+ αυτόματο φρενάρισμα + προειδοποίηση επερχόμενης σύγκρουσης κτλ.) και είχε ανάψει ο εγκέφαλος μου στην προσπάθεια να έχω στο νου μου όλα αυτά που ανάβουν και χτυπάνε.Τώρα αν πω ότι δεν κατάλαβα πως αυτό το πράμα δουλεύει στην Ελλάδα θα με θεωρήσετε κουκουρούκου...
Οπότε αφήστε το.
Αφήστε που δεν κατάλαβα κάτω από ποιες προϋποθέσεις δουλεύει.Ελπίζω κάτι τέτοια ηλεκτρονικά μαραφέτια να μπορούν να απενεργοποιηθούν.
-
lleonidas έγραψε: Τζίμη,εγώ δε θα επέλεγα βενζίνη με τα παρόντα δεδομένα και όσο υπάρχει αυτή η σημαντική διαφορά στις τιμές των δύο καυσίμων...το συνειδητοποιώ τώρα που οδηγώ πετρέλαιο!Από την άλλη η τετρακίνηση και οι καλύτερες επιδόσεις είναι σημαντικό δέλεαρ...διαλέγεις και παίρνεις.
Ποιο είχες κάνει test drive πριν παραγγείλεις;δεν μου αρεσουν ιδιαιτερα τα πετρελαιοκινητα και δεν κανω και πολλα χιλιομετρα το χρονο (προς το παρον τουλαχιστον).
βεβαια με χαμηλη καταναλωση και το πιο φτηνο καυσιμο (θα ισχυει για πολυ καιρο ακομα; ) οπως ειπες και εσυ τα ξεχνας ολα .
Το εχω ξαναπει... ηθελα αυτοκινητο σχετικα μαζεμενο σε μηκος αλλα με καποιους χωρους με αυτοματο κιβωτιο.
Οποτε απο το να παω σε ενα μικρομεσαιο πηγα στην κατηγορια SUV που παντα μου αρεσε και με πηγε το πραγμα απο μονο του στην εκδοση που διαλεξα. Το renegade δεν βγαινει με αυτοματο κιβωτιο στο πετρελαιο παρα μονο αν πας στο διλιτρο και δεν ηθελα να παω εκει.
test drive εκανα το Limited με το χειροκινητο κιβωτιο με τα 140 αλογα που ηταν οκ και μετα απο μερικες μερες πηγα και οδηγησα μονος μου χωρις τον πωλητη μαζι μου την εκδοση με το αυτοματο και τα 170 αλογα. Αλλη αισθηση...
Μου φανηκε πιο δυνατο μου αρεσε η αλλαγη που εκανε στις ταχυτητες και οντως η θεση οδηγησης αν και ψηλα μου αρεσε πολυ και νομιζω οτι θα την συνηθισω ευκολα οταν με το καλο ερθει η ωρα.
Ισως την επομενη φορα που θα παω στην αντιπροσωπεια να δοκιμασω και το diesel ετσι για το γαμωτο.
-
Θα συμφωνήσω με τον drenie, στο ιχ που οδηγώ εγώ προτιμώ την βενζίνη, και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικούς κινητήρες!
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τον drenie, στο ιχ που οδηγώ εγώ προτιμώ την βενζίνη, και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικούς κινητήρες!Νομίζω ότι για την απόδοση του κινητήρα δεν χωράει αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο εύρος των βενζινοκινητήρων αποδίδει μεγαλύτερα οφέλη. Το πετρέλαιο ίσως δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά το συν και ο λόγος που το έχουν επιλέξει οι περισσότεροι είναι η οικονομία. Όσο οι τιμές των καυσίμων ήταν σε λογικά επίπεδα οι περισσότεροι επέλεγαν βενζίνη. Όταν οι τιμές εκτοξεύτηκαν, αυτοί που κάνουν πολλά χιλιόμετρα αναζήτησαν τη λύση στο πετρέλαιο ή το υγραέριο, εσχάτως και στο φυσικό αέριο. Το μέλλον κατά τη γνώμη μου είναι τα ηλεκτροκίνητα. Μόλις η αυτονομία τους και η τιμή τους πλησιάσουν αυτήν των συμβατικών οχημάτων, θα αποτελούν την πλέον συμφέρουσα λύση...
-
Με μεγαλωσε ενα ταξι αρα πετρελαιοκινητο. Εχουν γινει σιγουρα μεγαλα βηματα προοδου σε αυτους τους κινητηρες αλλα δεν με συγκινουν οι κινητηρες που ειναι κατω απο 2000 κυβικα σε πετρελαιο. Βεβαια αν εκανα πολλα χιλιομετρα (πανω απο 15000 το χρονο, τωρα με το ζορι κανω 12000) θα το σκεφτομουν πολυ διαφορετικα.
Για τις τιμες του πετρελαιου και της βενζινης εχω ενστασεις γιατι δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στο ελληνικο κρατος και οποιαδηποτε μερα μπορει να τους ερθει να εξισωσουν την τιμη βενζινης με του πετρελαιου οπως γινεται σε πολλες χωρες της Ευρωπης (σε καποιες το πετρελαιο ειναι και πιο ακριβο απο την βενζινη).
Οποτε και αποδοση να μην εχω και τα ιδια να πληρωνω...
Και δεν με αναστατωσε τοσο το σκανδαλο της VAG αλλα εχω την αισθηση οτι θα αλλαξουν συντομα πολλα πραγματα στους κινητηρες diesel.
Εδω βεβαια οι κυβερνοντες αποφασισαν να αφησουν ελευθερους εντος πολης τους κινητηρες πετρελαιου πριν απο 5 χρονια. Αργησαν παρα πολυ.
Και ναι emperor το πιο πιθανον ειναι να παμε στις τεχνολογιες που λες. Εχουμε ομως ακομα μελλον .
-
LLEONIDAS γιατί δεν σε βλέπω πολύ ενθουσιασμένο με το Jeep ?
τουλάχιστον απο αυτά που γράφεις δεν βλέπω μεγάλο ενθουσιασμό, μην το πάρεις στραβά απλά μου κάνει εντύπωση.
Για πες μας αν θέλεις λίγα πράγματα απο θέμα αίσθηση οδήγησης, ποιότητας , κλπ.
Εισαι ευχαριστημένος ? υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει ? αν διάλεγες τώρα αμάξι θα έπαιρνες το ίδιο?Αυτό που μου αρέσει αε αυτό το αμάξι είναι οτι δεν μοιάζει με ολα τα άλλα που αν δεν δεις το σήμα της εταιρίας δεν μπορείς να καταλάβεις πολλές φορες τι μάρκα είναι.
Επίσης μου αρέσει που δεν το βλέπεις παντού όπου και να πας όπως π.χ. nissan qashqai, δεν λεω οτι δεν είναι πολύ καλό αμάξι απλά βλέπεις τόσα πολλά στον δρόμο που δεν σου κινεί το ενδιαφέρον,κάτι σαν το GOLF στην Γερμανία -
Ο χρήστης billipapa100 έγραψε:
LLEONIDAS γιατί δεν σε βλέπω πολύ ενθουσιασμένο με το Jeep ?
τουλάχιστον απο αυτά που γράφεις δεν βλέπω μεγάλο ενθουσιασμό, μην το πάρεις στραβά απλά μου κάνει εντύπωση.
Για πες μας αν θέλεις λίγα πράγματα απο θέμα αίσθηση οδήγησης, ποιότητας , κλπ.
Εισαι ευχαριστημένος ? υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει ? αν διάλεγες τώρα αμάξι θα έπαιρνες το ίδιο?Αυτό που μου αρέσει αε αυτό το αμάξι είναι οτι δεν μοιάζει με ολα τα άλλα που αν δεν δεις το σήμα της εταιρίας δεν μπορείς να καταλάβεις πολλές φορες τι μάρκα είναι.
Επίσης μου αρέσει που δεν το βλέπεις παντού όπου και να πας όπως π.χ. nissan qashqai, δεν λεω οτι δεν είναι πολύ καλό αμάξι απλά βλέπεις τόσα πολλά στον δρόμο που δεν σου κινεί το ενδιαφέρον,κάτι σαν το GOLF στην ΓερμανίαΠριν οδηγούσε RX8...Όταν πηγαίνεις από ένα αμάξι με τέτοιες επιδόσεις σε ένα 'συμβατικό'...σου φαίνεται κάπως!
Κατά τα άλλα νομίζω ότι είναι πολύ ικανοποιημένος...και κυρίως από την οικονομία! -
Τώρα που το έγραψες θυμήθηκα οτι το είχα διαβάσει με το RX8,
ναι αισθάνεσαι κάπως οταν κάνεις μια τέτοια μετάβασηΕτσι την είχα πάθει και εγω, το 2000 είχα το Audi S3, και μετά απο 3 χρόνια το έδωσα και πήγα σε GOLF,
είχα πάθει κατάθλιψη αλλα μετά έγινε κάτι ακόμα χειρότερο....Smart χαχαχαχαχααχα εως και σήμεραΜε αυτό δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιο απο όλα αυτά τα αμάξια ούτε να τα απαξιώσω, μια χαρά αμάξια είναι απλά σου φαίνεται κάπως οταν κάνεις τέτοιες αλλαγές.
Τι να κάνουμε οταν μπαίνουν τα οικονομικά στην μέση αλλάζουν οι προτεραιοτητες και πρέπει να κάνεις θυσίες -
Γιατι το εδωσες το S3;
Σαν γενικο σχολιο το Renegade θα το παρει καποιος που πηγαινει σε ασχημους δρομους ή στα χιονια συχνα. Αν θελεις οικονομια τοτε κατι σαν Yaris diesel θελεις.
-
Γιατι το εδωσες το S3;
Σαν γενικο σχολιο το Renegade θα το παρει καποιος που πηγαινει σε ασχημους δρομους ή στα χιονια συχνα. Αν θελεις οικονομια τοτε κατι σαν Yaris diesel θελεις.
To S3 το έδωσα γιατί μετά απο 3 χρόνια υπήρχαν οικονομική λόγοι, διαφορετικά δεν θα το έδινα.
Ηταν αμαξάρα το S3.
Τώρα οσο για τους δρόμους που λες θα πρέπει τελικά να πάρουμε ολοι μας ενα renegade τουλάχιστον όσοι ζούμε στην Ελλάδα δρόμοι Autoban χαχαχαχααχΗ λογική λέει ενα Yaris η κάτι αντίστοιχο είναι το σωστό αλλα το συναίσθημα και η τρέλα λεει κάτι αλλο
-
Καλησπέρα...καλωσόρισες στο forum,billypapa!
Ευχαριστημένος είμαι σε γενικές γραμμές,περίμενα όμως χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερη αίσθηση φρένων.Αυτό που έχω γράψει είναι ότι δε χωνεύεται εύκολα η μετάβαση από ένα γρήγορο βενζινοκίνητο coupe σε ένα πετρελαιοκίνητο crossover,όσο συνειδητά και αν γίνεται
Αν σήμερα ξαναγόραζα αμάξι,σαφώς και θα έπαιρνα το ίδιο σε αυτά τα λεφτά!
Σε λίγο,στις 14.30 στην εκπομπή Traction του ΣΚΑΙ έχει παρουσίαση του 4κίνητου βενζινοκίνητου Renegade 1.4 με τα 170ps...με μια πολύ μικρή επιφύλαξη διότι ίσα που πρόλαβα το spotάκι. -
καλησπερα και απο μενα Billypapa . απο οτι ειπες θες αυτοματο...
Οποτε για δωσε μερικα στοιχεια ακομα. Μεχρι τι ποσο μιλαμε ; και απο χωρους ; Γιατι πχ με τετρακινηση βενζινη και αυτοματο βγαινει και το ford kuga. για τα δικα μου γουστα ηταν μεγαλυτερο απο οσο ηθελα και για να βαλω καποια απο τα εξτρα που υπολογιζα ανεβαινα ακομα παραπανω απο αυτα που υπολογιζα.
Οποτε ευκολα πηρα την αποφαση για το renegade.
-
Καλησπέρα Λεωνίδα και καλός σας βρήκα
Μπορώ να το καταλάβω αυτό που λες έτσι περίπου την έπαθα και εγω αλλα οκ έτσι είναι ζωη τι κάνουμε.
Οσο για την εκπομπή κρίμα το έχασα γιατί μόλις τώρα γύρισα λες να βρούμε την εκπομπή πουθενά απο το ιντερνετ ? -
http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=267261
απο το 6:27 και μετα...
-
Καλησπέρα drenie,
το ποσό που εχω βάλει σαν όριο είναι 30 κ τώρα αν δω κατι το οποίο είναι και 2-3 κ παραπάνω αλλα μου αρέσει πολύ θα το πάρω.
Οσο για το μέγεθος έφερες το καλύτερο παράδειγμα, το kuga μου είναι πολύ μεγάλο και δεν μου αρέσει, το renegade, vitara είναι ιδανικά.
Τώρα θα μου πεις το X1 δεν είναι μεγάλο ? βεβαίως και είναι αλλα είναι πολύ ωραίο το άτιμο.Οσο για το renegade είχα πάει στην βουλιαγμένη στο jeep camp και το οδήγησα, ηταν το 2 λιτρο αυτόματο diesel.
Εντάξει το αμάξι απλά είναι άπαιχτο σε αυτά που μπορεί να κάνει και μετά απο αυτό πολλά SUV - crossover κλπ μου φάνηκαν κάπως..Πήρες το renegade ? καλορίζικο φίλε μου να το χαρείς
Πιο πήρες αν επιτρέπετε ? -
ευχαριστώ πολύ για το λινκ είσαι άρχοντας
Θα το βάλω αμέσως να το δω -
το περιμενω εδω και 3 μηνες. στα χερια μου θα ερθει με το νεο ετος...
Πηρα την εκδοση 1.4 , 4Χ4 με τα 170 αλογα.
Το εκανα και test drive. μου αρεσε παρα πολυ και σε σχεση με τα αλλα της κατηγοριας του ειναι μοναδικο για αυτα που προσφερει.
Τωρα στα πιο μεγαλα οπως ειναι η Χ1 (σε αυτη την κατηγορια ειναι και το Kuga) που πραγματικα ειναι πανεμορφη τα δεδομενα ειναι διαφορετικα.Νομιζω οτι καποια στιγμη θα ξανακανουν Jeep Camp ωστε να οδηγησεις εκει την συγκεκριμενη εκδοση. Με οφελος αποσυρσης το αυτοκινητο κανει σχεδον 28000 ευρω.
-
Ο χρήστης billipapa100 έγραψε:
Καλησπέρα drenie,
το ποσό που εχω βάλει σαν όριο είναι 30 κ τώρα αν δω κατι το οποίο είναι και 2-3 κ παραπάνω αλλα μου αρέσει πολύ θα το πάρω.
Οσο για το μέγεθος έφερες το καλύτερο παράδειγμα, το kuga μου είναι πολύ μεγάλο και δεν μου αρέσει, το renegade, vitara είναι ιδανικά.Χμμ...αν το όριό σου ξεπεράσει τα 30,τότε να δεις και το Audi Q3..
Εγώ αυτό θα επέλεγα αν έβγαινε σε 1.6 tdi.
Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα να πάρεις δίλιτρο diesel ή αν ψάχνεις βενζίνη,τότε είναι μια δυνατή επιλογή,τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα.
Jeep Renegade 2015