Όχι δεν μπορείς να αποδείξεις ούτε τα 350000 ούτε το πόσα έχει ο κινητήρας.
Ενδεικτικά και όχι αποδεικτικά μπορεί κάποιος να κρίνει ή να βοηθηθεί από την κατάσταση του οχήματος από τυχόν χαρτιά σέρβις, αγοράς κινητήρα κλπ. Αν πχ έχει απόδειξη αγοράς καινούργιου κινητήρα το 2009 λες ε, σε 4 χρόνια πόσο να έχει κάνει μπορεί και να τα λέει καλά ότι έχει 100000.... Και το ότι άφησε το 350000 δείχνει ότι δεν θέλει να κρύψει χλμ. Εκτός αν είχε 700000 και ο κινητήρας είναι ο τρίτος!
-
Ενδεικτικά και όχι αποδεικτικά μπορεί κάποιος να κρίνει ή να βοηθηθεί από την κατάσταση του οχήματος από τυχόν χαρτιά σέρβις, αγοράς κινητήρα κλπ. Αν πχ έχει απόδειξη αγοράς καινούργιου κινητήρα το 2009 λες ε, σε 4 χρόνια πόσο να έχει κάνει μπορεί και να τα λέει καλά ότι έχει 100000.... Και το ότι άφησε το 350000 δείχνει ότι δεν θέλει να κρύψει χλμ. Εκτός αν είχε 700000 και ο κινητήρας είναι ο τρίτος! -
Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
να ρωτησω κατι γενικότερο.
Σε ΙΧ που το κοντέρ γράφει 350.000χλμ και έχει καινούριο κινητήρα επάνω, με τα πραγματικά χλμ του καινούριου είναι 100.000χλμ, αυτό μπορεί να μετρηθεί-αποδειχθεί κάπως?
Ασχέτως diesel-βενζίνη μιλάμε.Σε τέτοιες περιπτώσεις το πιο βασικό είναι η κατάσταση όλων των υπολοίπων. Το κιβώτιο αντέχει? Το συστημα μετάδοσης (ψαλίδια, ακρόμπαρα, ρουλεμάν κλπ.) σε τί κατάσταση είναι? Αν αυτά φαίνονται καλά, αρκεί ο κινητήρας να μην έχει προφανή βλάβη.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ενδεικτικά και όχι αποδεικτικά μπορεί κάποιος να κρίνει ή να βοηθηθεί από την κατάσταση του οχήματος από τυχόν χαρτιά σέρβις, αγοράς κινητήρα κλπ. Αν πχ έχει απόδειξη αγοράς καινούργιου κινητήρα το 2009 λες ε, σε 4 χρόνια πόσο να έχει κάνει μπορεί και να τα λέει καλά ότι έχει 100000.... Και το ότι άφησε το 350000 δείχνει ότι δεν θέλει να κρύψει χλμ. Εκτός αν είχε 700000 και ο κινητήρας είναι ο τρίτος!Δηλ αν κατάλαβα καλά με την αλλαγή κινητήρα σε ένα ΙΧ (πρέπει) μπορεί ο μάστορας -απο άποψης μηχανισμού- εύκολα να μηδενίσει το κοντέρ?
Αν ναι, γιατί να μην το προτείνει στον ιδιοκτήτη? Δεν είναι το λογικό?
Το ότι πάντως δεν θέλησε να το μηδενίσει, ήταν γιατί 1)ο ιδιοκτήτης το κράτησε στην κατοχή του, και 2) δεν σκέφτηκε πιθανή μελλοντική πώληση... -
Και αν όντως το μηδένισε και έχει 350000 ο 'καινούργιος' κινητήρας;;;
Δε λέω ότι είναι έτσι αλλά ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγάλεις άκρη τι ισχύει. - topic:timeago_later,11 months
-
ΑΠΛΟ....
** Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
Η διαφήμιση εταιρειών, εμπορικών προϊόντων / υπηρεσιών κάθε είδους χωρίς την πρότερη σύμφωνη γνώμη του Διαχειριστή του 4T-Forum. [Mod] ** - topic:timeago_later,2 years
-
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Είχα συζήτηση με φίλο που είχε αγοράσει πετρέλαιο euro4 από Ρουμανία και μένει Λαύριο. Το πούλησε για διάφορους λόγους (κυρίως οικονομικούς) αλλά είχε και ένα άλλο θέμα.
Σε όποια ασφαλιστική και αν πήρε του είπαν ότι σε περίπτωση που τρακάρει μέσα στην Αθήνα δεν θα τον καλύψουν, διότι τα euro4 δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν.
Επειδή κατέβαινε Αθήνα 1-2 φορές το μήνα, φοβήθηκε μην γίνει καμιά στραβή και τρέχει.Σε ερώτησή του ότι το ίδιο πράγμα θα μπορούσαν να ισχυριστούν και για τα μονά-ζυγά, του είπαν ότι αυτό δεν το λαμβάνουν υπόψιν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι εμπίπτει μέσα στο γενικό κανόνα των ασφαλιστικών 'Ψάχνω να βρω πως δεν θα σε καλύψω'
Ξέρει κανείς κάτι περισσότερο; Έχει κανένας εμπειρία με αντίστοιχο περιστατικό; Γνώμη μου είναι ότι αν κινηθείς δικαστικά θα αποζημιωθείς, αλλά ποιος τρέχει.
-
Δηλαδή εγώ που είμαι Euro ...0 κυκλοφορώ παράνομα?
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Δηλαδή εγώ που είμαι Euro ...0 κυκλοφορώ παράνομα?Αν είναι ντίζελ, ναι.
-
Προφανώς είναι βενζίνη. Είχα ξεχάσει την διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν τα ντίζελ από τις βενζίνες όσον αφορά τις οδηγίες Ε 1-2-3 κλπ