-
Γειά σας!
Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς ψάχνομαι να αγοράσω αυτοκίνητο για την τετραμελή οικογένειά μου. Τα κριτήριά μου κατά σειρά προτεραιότητας είναι:
- Ασφάλεια ενεργητική-παθητική (5* Euroncap)
- Χώροι (πεντάθυρο με τουλάχιστον 450 λίτρα πορτ-μπαγκάζ και άνετο σαλόνι)
- Όσο γίνεται μικρότερο μήκος, για να βρίσκω πάρκινγκ (μάξιμουμ 4,40 μέτρα)
- Όσο γίνεται μικρότερη κατανάλωση, ιδιαίτερα στην πόλη.
- Αξιοπιστία (να μην χαλάει)
- Τιμή αγοράς (23 χιλ. ΜΑΧ, αλλά αν γινόταν να έμενα κάτω από τα 20 χιλ. πολύ θα το εκτιμούσα)
- Πολιτισμένη λειτουργία, που για μένα σημαίνει ομαλά φρένα, μαλακές αναρτήσεις, γραμμική ροπή, χαμηλά επίπεδα θορύβου
- Απόσταση από το έδαφος (για τις εκδρομές)
Θέλω επίσης να υπάρχει διαθέσιμο σε τεστ-ντράιβ, γιατί δεν μου αρέσει να αγοράζω γουρούνι στο σακί και να είναι ετοιμοπαράδοτο, γιατί θα μου σπάσουν τα νεύρα στην αναμονή.
Τι ΔΕΝ με ενδιαφέρει:
- Επιδόσεις
- Εμφάνιση (αρκεί να μην είναι το Altea)
- Κύρος-μούρη
- Γκατζετάκια του τύπου ζάντες, αισθητήρες βροχής και Bluetooth
Για τα ντίζελ, παρότι οικονομικότερα, έχω κάποιες αμφιβολίες, λόγω νοθείας καυσίμων, λιγότερο πολιτισμένης λειτουργίας και ακριβότερου κόστους αγοράς.
Κατόπιν αυτών είμαι μεταξύ:
- VW Touran 1.2 TSI 105hp (το βρίσκω όμως ακριβό)
- Renault Scenic μάλλον βενζίνη (το έχουν σε προσφορά), ίσως ντίζελ (με φοβίζει όμως η αξιοπιστία του προηγούμενου Σενίκ)
- Peugeot 3008 1.6 HDI (κι εδώ μάλλον για την αξιοπιστία του αμφιβάλλω)
- Skoda Roomster 1.2 TSI 105hp ή 1.6 TDI 105hp (αν υπήρχε διαθέσιμο σε τεστ ντραιβ και ετοιμοπαράδοτο μάλλον θα το είχα πάρει ήδη)
- Ford C-Max 1.6 TDCi 115hp (δεν υπάρχει όμως ούτε εκθεσιακό)
Οι απόψεις σας θα με ενδιέφεραν ιδιαιτέρως.
-
Γειά σας!
Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς ψάχνομαι να αγοράσω αυτοκίνητο για την τετραμελή οικογένειά μου. Τα κριτήριά μου κατά σειρά προτεραιότητας είναι:
- Τιμή αγοράς (23 χιλ. ΜΑΧ, αλλά αν γινόταν να έμενα κάτω από τα 20 χιλ. πολύ θα το εκτιμούσα)
- Πολιτισμένη λειτουργία, που για μένα σημαίνει ομαλά φρένα, μαλακές αναρτήσεις, γραμμική ροπή, χαμηλά επίπεδα θορύβου
Θέλω επίσης να υπάρχει διαθέσιμο σε τεστ-ντράιβ, γιατί δεν μου αρέσει να αγοράζω γουρούνι στο σακί και να είναι ετοιμοπαράδοτο, γιατί θα μου σπάσουν τα νεύρα στην αναμονή.
Τι ΔΕΝ με ενδιαφέρει:
- Επιδόσεις
- Κύρος-μούρη
Για τα ντίζελ, παρότι οικονομικότερα, έχω κάποιες αμφιβολίες, λόγω νοθείας καυσίμων, λιγότερο πολιτισμένης λειτουργίας και ακριβότερου κόστους αγοράς.
- Renault Scenic μάλλον βενζίνη (το έχουν σε προσφορά), ίσως ντίζελ (με φοβίζει όμως η αξιοπιστία του προηγούμενου Σενίκ)
- Skoda Roomster 1.2 TSI 105hp ή 1.6 TDI 105hp (αν υπήρχε διαθέσιμο σε τεστ ντραιβ και ετοιμοπαράδοτο μάλλον θα το είχα πάρει ήδη)
-
Γειά σας!
Τι ΔΕΝ με ενδιαφέρει:
- Επιδόσεις
- Κύρος-μούρη
-
Σε φοβίζει η αξιοπιστία των Scenic mk3 και 3008 και ότι των Touran και Roomster? Κάτι πάει ανάποδα εδώ πέρα. Μάλλον βασίζεσαι σε φήμες γενικά για τις φίρμες και όχι σε απτά στοιχεία για κάθε ένα από τα μοντέλα που αναφέρεσαι.
Κάποιες επισημάνσεις για το Scenic. Σε προσφορά είναι με την ενδιάμεση μούρη αυτοκίνητα σε στοκ και όχι το νέο facelift που μόλις ήρθε. Ειδικά στα diesel είναι που δεν θα έπρεπε να φοβάσαι τα Renault. Οπότε αφού προς το παρόν έρχεται με το 1.2 TCE 115 και τον 1.6 DCi 130 θα επέλεγα τον 2ο που βγαίνει οριακά στα οικονομικά σου όρια αλλά ο κινητήρας είναι αλλού, ίσως ο νο1 στα 1.5-1.6 μαζί με τον αντίστοιχο της Honda. Μπορείς επίσης να ρωτήσεις αν και πότε θα εισαχθεί ο 1.5 DCi 110 αν θέλεις να περιοριστείς οικονομικά. Επίσης στις επιλογές σου θα έβαζα και το Qashqai με τους ίδιους κινητήρες diesel 1.5 dci 110 και 1.6 dci 130 το οποίο παίζει σε πολύ καλές τιμές και με τον 1ο ακόμη και κάτω από τα 20.000 euro.
Από αυτά που αναφέρεις οι επιλογές μου θα ήταν το Scenic σε κινητήρα αναλόγως τα οικονομικά σου δεδομένα ή το Ford C-Max αν και εμφανισιακά είναι λίγο μπαούλο (υποκειμενικά), αλλά στην κατηγορία του είναι από τα πιο αξιόλογα. +την πρόταση που σου έβαλα για το Qashqai. Κατα τ'άλλα προσφορές και θα έλεγα test drive αλλά από αυτά που έχουν αναφερθεί μόνο Qashqai θα έβρισκες να οδηγήσεις.
-
Skoda rapid 1.4dsg?
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3885397/
Θα σου πρότεινα να περίμενες και το νέο SX4 αν και δεν γνωρίζω ακριβώς πόσα lt είναι το πορτ μπαγκάζ του...Edit: Δες και τα Sportage/ix35
http://www.car.gr/classifieds/cars/?off ... euroclass=http://www.car.gr/classifieds/cars/?off ... euroclass=
Αν θες Diesel πας μόνο σε Kia. Το Hyundai δεν το φέρνουν σε Diesel.
Να και οι τιμές του Kia, βλέπω έχουν μεγάλη έκπτωση στα ετοιμοπαράδοτα Sportage της βασικής έκδοσης, το οποίο απ'ότι βλέπω σε καλύπτει απόλυτα!
http://www.kia.gr/Kia/topnav/models/new ... rices.html -
Υπερυψωμένο - τρόπος του λέγειν - είναι ΜΟΝΟ το 3008 απ΄ όλα αυτά που αναφέρεις.
Μη το φοβάσαι από αξιοπιστία, δε βγάζει τπτ σοβαρό που να μη φτιάχνεται μέσα στην εγγύηση.
Από φινίρισμα είναι ίσα με το Τουράν ενώ σε design του 'ρίχνει' στα αυτιά, ειδικά μέσα.
-
το doblo το σκεφτηκες καθολου, που ειναι και κουκλι?
-
Το scenic αν εισαι Αθηνα στη Μεταμορφωση στα κεντρικα πρεπει να το εχουν για test drive.
-
Παίρνεις το Qashqai +2 1.6 Acenta Pack με 22.000 ευρώ στο χέρι, βγάζεις τα άχρηστα 2 πίσω καθίσματα και έχεις ένα αμάξι με αξιοπρεπείς επιδόσεις, μεγάλη απόσταση από το έδαφος, άνετους χώρους, ασφαλές, φυσιολογική κατανάλωση, καλά εξοπλισμένο, αξιόπιστο μέχρι το τέλος του κόσμου και με κτηνώδη χώρο στο πορτ παγκάζ. Και πολύ πιο ωραίο από τα πολυμορφικά.
Κοινή λογική
-
To +2 ξεφευγει λιγο σε μηκος... Το απλο κασκαι ομως ειναι αυτο που ζηταει ο φιλος, ειτε με τον 1,5 ειτε με τον 1,6 diesel σε δικινητο/ τετρακινητο οτι τον βολευει και τον συμφερει οικονομικα. Ετοιμοπαραδοτα υπαρχουν οποτε θα εχει κ για τεστ λογικα...
-
Κάπως έτσι είχα ξεκινήσει και εγώ την αναζήτηση και ενώ πήγα να κλείσω το renault scenic την τελευταία στιγμή έκανα test drive το ford grand c max και κατέληξα εκεί (και είμαι σούπερ ευχαριστημένος). Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να κάνεις πολύ καλή αναζήτηση μιας και μπορεί να βρεις προσφορές που να μην τις περιμένεις.
Και μετά πάρε αυτό το οποίο σου λέει το ένστικτό σου (με βάση την τσέπη σου φυσικά) -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Σε φοβίζει η αξιοπιστία των Scenic mk3 και 3008 και ότι των Touran και Roomster? Κάτι πάει ανάποδα εδώ πέρα. Μάλλον βασίζεσαι σε φήμες γενικά για τις φίρμες και όχι σε απτά στοιχεία για κάθε ένα από τα μοντέλα που αναφέρεσαι.Ωραια. Ποια ειναι τα απτα στοιχεια και που μπορω να τα βρω;
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Κάποιες επισημάνσεις για το Scenic. Σε προσφορά είναι με την ενδιάμεση μούρη αυτοκίνητα σε στοκ και όχι το νέο facelift που μόλις ήρθε. Ειδικά στα diesel είναι που δεν θα έπρεπε να φοβάσαι τα Renault. Οπότε αφού προς το παρόν έρχεται με το 1.2 TCE 115 και τον 1.6 DCi 130 θα επέλεγα τον 2ο που βγαίνει οριακά στα οικονομικά σου όρια αλλά ο κινητήρας είναι αλλού, ίσως ο νο1 στα 1.5-1.6 μαζί με τον αντίστοιχο της Honda.
Α, καλα που μου το λες για το facelift, θα το προσεξω. Για τον κινητηρα δεν εχω αμφιβολιες, στα ηλεκτρολογικα ειναι που εβγαζε προβληματα το Σενικ.
ΥΓ. Σορι κατι επαθε ο Η/Υ και δεν μου βγαζει τονους!
-
http://europe.jdpower.com/ratings/autos ... ss%29/mpv/
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Skoda rapid 1.4dsg?Καλη περιπτωση, αλλα 4,48μ. στο μηκος. Θα την εξεταζα, παντως.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
το doblo το σκεφτηκες καθολου, που ειναι και κουκλι?Το παλιο ειχε μονο 3*Euroncap. Το καινουριο δεν το εχουν αξιολογησει, αλλα αυτου του στιλ αυτοκινητα συνηθως δεν παιρνουν 5 αστερια.
-
Ο χρήστης koinhlogikh έγραψε:
[/quote]
αν σου βάζει '' αντί για τονο εχει μολυνθει με keylogger!
εμπα στη μαικροσοφτ κ κανε σκαν αμεσα -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
To +2 ξεφευγει λιγο σε μηκος... Το απλο κασκαι ομως ειναι αυτο που ζηταει ο φιλος, ειτε με τον 1,5 ειτε με τον 1,6 diesel σε δικινητο/ τετρακινητο οτι τον βολευει και τον συμφερει οικονομικα. Ετοιμοπαραδοτα υπαρχουν οποτε θα εχει κ για τεστ λογικα...Σωστα, το +2 ξεφυγει σε μηκος. Και το απλο ομως δεν εχει τους χωρους που θελω. Μονο 410 λιτρα πορτ-μπαγκαζ...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
αν σου βάζει '' αντί για τονο εχει μολυνθει με keylogger!
εμπα στη μαικροσοφτ κ κανε σκαν αμεσα[/quote]Οχι, δεν μου βγαζει '. Τιποτα δεν βγαζει. Το πληκτρο ομως λειτουργει.
Αν το πατησω επαναλαμβανομενα βγαζει ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄. Κατι τρεχει!
Αγορά ευρύχωρου οικογενειακού