-
Ο χρήστης alfa-milan έγραψε:
@alba
Το εδώ, είναι εδώ στη Νορβηγία! Για το bold, όντως τώρα που το βλέπω φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά κατά κάποιο περίεργο τρόπο και όπως τα έχω στο κεφάλι μου ισχύει.. Και για να εξηγηθώ, για αγορά με leasing για 3 χρόνια θα παραθέσω τις μηνιαίες τιμές και προκαταβολές που χρειάζονται...................
......Με μπέρδεψες όμως γιατί λες .Eτσι οπως τα ειχες γραψει..... φαινοταν να αντιφασκεις.
Οι τιμες ειναι οντως υψηλες, αλλα υποθετω οτι ανταποκρινονται στο εκει κοστος ζωης (και συνακολουθα και στις εργασιακες αμοιβες).Τελος παντων εσυ ξερεις καλυτερα.Το Evoque ειναι το μονο SUV που μου αρεσει αισθητικα και εκτιμω σε αυτο κυριως το συνδυασμο ανεσης και δυναμης που προσφερει .Δεν μου αρεσει γενικως ομως ο 2,2 diesel της PSA/Ford, λογω της τραχειας και θορυβωδους λειτουργιας του,που στην περιπτωση του Evoque επιβαρυνεται και απο δυο υπερβολικα κοντες για τα γουστα μου πρωτες ταχυτητες στο κιβωτιο.
Γι αυτο δεν θα το αγοραζα ποτε με αυτον τον diesel.Aπο την αλλη την F10 την θεωρω το πιο ολοκληρωμενο Ε segment και σε τριλιτρη εκδοση θεωρω τα πετρελαια της BMW και ιδιαιτερα τα υψηλου κυβισμου εξακυλινδρα ο,τι καλυτερο υπαρχει στην κατηγορια ( ραφιναρισμενη λειτουργια,επιδοσεις σχετικη οικοινομια,αψογη συνεργασια με τα κιβωτια, και σε συνδυασμο με τα επαρκη αεροδυναμικα αμαξωματα,κανουν τελικα τις επιδόσεις που ισχυριζεται το εργοστασιο, να φανταζουν ρεαλιστικες),υποθετοντας οτι το βασικο σου προσκομμα ηταν τα CO2 και οχι η ιπποδυναμη (ελεω καθεστωτος),ουτε το οικονομικο (επειδη το πορτοφολι ειναι ξενο) ι
Δεν τα θεωρω ομως (τα κινητηρια συνολα BMW) και εξ ορισμου τερατα αξιοπιστιας (οπως ενδεχομενως το θελει ο αστικος μυθος.... λογω γερμανικης καταγωγης),γι αυτο και σου εκανα την επισημανση. Αν βγαλουν ζημια (χωρις να ειναι και κανονας) θα ειναι αρκετα εκνευριστικη και βεβαιως ακριβη ως πανακριβη.
Το εξακυλινδρο diesel για την F10 λοιπον το προτεινα,επειδη λογω διαστασεων και βαρους του αμαξωματος,νομιζω οτι της ταιριαζει καλυτερα απο το αντιστοιχο τετρακυλινδρο,το οποιο στην εκδοση των 184 ιππων, το θεωρω πολυ αξιολογο συνολο,αλλα για βαρος και διαστασεις της 3er και κατω.Kαι επειδη εχω προσωπικη εμπειρια απο αυτον τον κινητηρα σε Ε92, σε διαβεβαιω οτι και οι επιδοσεις ειναι πολυ καλες και η οικονομια του εξαιρετικη: 320d E92 184cv + αυτοματο κιβωτιο με 130km/h σου δινει στον αυτοκινητοδρομο μια καταναλωση της ταξης των 20km/l.Στο δια ταυτα:αν ημουν στη θεση σου και με τους περιορισμους που εχεις θεσει (καινουριο,diesel,premium,SUV-SW,οχι VW group)θα πηγαινα κατευθειαν σε μια 320d iX στην εκδοση που θα μου αρεσε περισσοτερο (και που βεβαια αντεχε η τσεπη μου),κανοντας τη θυσια να παρω την καλη των 184 ιππων και οχι την 'κουτσουρεμενη' (τι διαολο θα την κρατησεις χρονια και θα την χρυσοπληρωσεις κιολας....μαλλον αξιζει μια μικρη ακομα επιβαρυνση)
Απο οσα εχεις στα υποψιν δεν θα κοιταγα καθολου την Χ3,δεδομενου οτι υπαρχει η 3er και 5er και δευτερευοντως λογω του οτι τη θεωρω ανωνυμη (συγκρινοντας την με XC 60,ποσω μαλλον με Evoque),ενω απο την αλλη ελπιζω να εχει βελτιωθει στα σημεια,γιατι η προκατοχος της μου ειχε αφησει εντυπωσεις προχειροφτιαγμενης κατασκευης (και οχι μονο για BMW).
Eρωτηματικο αν θα σε καλυψει απο πλευρας επιδοσεων η εκδοση D4 του XC60,ενω για τον κινητηρα της XF.....idem με πατατες με τα του Evoque (συν του οτι οσο μου αρεσει σχεδιαστικα σαν berlina τοσο με απογοητευει σαν SW).
Kριμα που προταση απο το gruppo δεν υπαρχει ουτε ως υποψια πια.
ΥΓ.Oslo η Bergen;
ΥΓ2. Συγγνωμη για τους τονους (πασχον πληκτρολογιο) -
Μια καλή και σπάνια μεταχειρισμένη 156 crosswagon.
1.9JTD 150 ιταλικά αλογάτα.
ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ! Οσονούπω κλασσική. Μόνο αρνητικό είναι ότι θα την παντρευτείς οπότε ως γνήσιος alfisti προχώρα αν δεν έχεις ήδη βρει το ταίρι σου.
Θα την αγαπήσει ο σκύλος σου, ενώ απ'όσα αυτοκίνητα σου προτάθηκαν είναι το μόνο που θα το αφήνεις στο garage, θα ανεβαίνεις πάνω και θα ξανακατεβείς μόνο για να το χαζέψεις.
Σκέψου με την καρδιά, όπως όταν πήρες την Ιουλιέττα πριν τη δώσεις στο Ρομέο και όχι με τον κ@λο.
Με κάτι XF και Evoque κάτι πήγες να κάνεις, αλλά αφού δεν έκατσε μην πελαγώνεις. Απλώς κοίτα κάτω:
Τα ρέστα είναι πολλά και θα πας και επιτέλους εκείνο το πολυπόθητο ταξίδι στη Λατινική Αμερική που δεν κατάφερες ποτέ.
-
Πολύ καλή επιλογή και θα ήταν σίγουρα και η δικιά μου, αν δεν ήταν τόσο παλιό! Οι βορειοευρωπαίοι τα χιλιομετρα τα εχουν σαν στραγάλια, οπότε αυτοκίνητο με κάτω απο 300000χλμ δύσκολα να υπάρχει... Μας πληγώνει η άλφα, αλλά αναμένω για την spider το 2015, όταν θα έχω μεγαλύτερη άνεση για αγορά ενός 'μικρού' πόλης για καθημερινές μετακινήσεις!!!
@alba
Όσλο για την ώρα, αλλά δεν θα αργήσει πολύ είτε το Μπέργκεν είτε το Στάβανγκερ..
Η 3er όντως θα ήταν πιο λογική επιλογή, αλλά αφενός φοβάμαι για τους διαθέσιμους χώρους (λόγω σκυλιού και γυναίκας που έχει μάθει από την πεθερά να παίρνει τα πάντα μαζί....) και αφετέρου έχω μέσα μου την βλαχοαμερικανοελληνιά που με αποτρέπει από την αγορά ενός sw και προτιμώ τα suv σε τέτοια σχήματα..
Το volvo όντως ήταν το πιο νωχελικό και το evoque το πιο άνετο απο θέμα αναρτήσεων..
Ιδανικά λοιπόν θα ήταν:
Σχέδιο μέσα έξω και άνεση ανάρτησης: evoque
Κινητήρας-κιβώτιο-κράτημα-χώροι: χ3
Ποιότητα κατασκευής μάλλον το volvo!
'Αίσθηση' ποιότητας κατασκευής εννοείται! -
Kαταλαβα.....να ευχηθω καλα χιλιομετρα με τη Χ3; ( εκει σε βλεπω να γερνεις)
Αν θες κρατα μας ενημερους για ο,τι αποφασισεις .ΥΓ.Το να κουβαλαει η γυναικα ολο το νοικοκυριο στις μετακινησεις δεν ειναι τοσο κακο.... οσο το να κουβαλαει τη 'μαμα' μαζι
ΥΓ2.Το Bergen απο πελατες νορβηγους εχω ακουσει οτι ειναι πολυ ομορφοτερο του Oslo(εκτος και αν προκειται για στειρο τοπικισμο τους),οποτε υπομονη........ -
@Realzeus
Το ξέρω, έχεις δίκιο, θα έπρεπε! Αλλά SW Jaaaaaaag, δεν είναι λίγο ιεροσυλία? Κολλάω σε κάτι τέτοια.. εδώ η 5άρα και δυσκολεύομαι να το χωνέψω ότι σκέφτομαι σοβαρά να την πάρω σε SW...Έχεις δίκιο σε αυτό. Προσωπικά θα την έπαιρνα με κλειστά τα μάτια σε saloon και μάλιστα με τον νέο δίλιτρο τούρμπο με τα 240 άλογα. Άκυρο, τον τρίλιτρο supercharged με τα 335 άλογα θα έπαιρνα. Αλλά ακόμη και estate και πετρέλαιο, θεωρώ πως είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις αν αγαπάς την οδήγηση. Αυτό με τον σκύλο όμως με τρόμαξε. Δεν θέλω να σκέφτομαι τις τρίχες, τα σάλια και τις γρατζουνιές στα ακριβά δέρματα. Την δικιά μου την βάζω στο πορτ μπαγκάζ του Discovery και πάλι βρίζω μετά όταν μαζεύω τις τρίχες.
Τέλος, αν και έχω bmw, δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό του 'ιταλού' Alba για την F10. Καλή είναι αλλά δεν είναι οδηγικά σαν την XF.
-
Μηπως να το ξανασκεφτεις οταν πας εκει ?
Νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις να κανεις σκεψεις για τοσο μεγαλα εξοδα τη στιγμη που απλα εχεις υπογραψει χαρτια και δεν εχεις καν πατησει το ποδι σου για να δεις πως θα ειναι ο εκει προυπολογισμος σου.
Παντως αν ειναι ολα τα οικονομικα λυμενα, περιμενε λιγο και παρε το facelift της x3. Εγω δεν θα επαιρνα τωρα αμαξι που εχει γεματα 2+ χρονια στην πλατη του γιατι στα 3 κανουν facelift. Πηγες σε εσυ και σε μια χωρα απο τις ελαχιστες που ειναι εξωφρενικα φορολογημενες αυτοκινητιστικα σχεδον οτι χειροτερο υπαρχει στον πλανητη ειναι η Νορβηγια οσον αφορα το αυτοκινητο. Εκει φορολογουν τους ιππους κ οχι τα κυβικα αλλα οπως κ εδω, τα βελτιωνουν μετα,οποτε μην σε ανησυχει. Παρε ενα Χ3 με οπωσδηποτε adaptive αναρτηση, αυτοματο , το νεο touch navi, oροφη πανοραμα, ξενον και μετα οτι αλλο θελεις εσυ.
Αν δεν το βιαζεσαι ιδιαιτερα, βγαινει και X4 ωσονουπω δηλαδη το πολυ σε εξι μηνες θα ειναι ετοιμο για παραγγελια και θα εισαι απο τους πρωτους και λιγους αν αυτο σε ενδιαφερει.
Η πενταρα δεν εχει χωρους, καμια σχεση με X3 . Αν την επαιρνα θα την επαιρνα μονο σε λευκο Μ πακ για την εμφανιση της και μονο .
Σουηδικο με τιποτα, Βρετανικο με τιποτα, ιταλικο με τιποτα, καποιο μερσεντες δεν μου αρεσει στους τυπους που θες. Δεν μενουν κ πολλες επιλογες .
-
Γιαπωνέζικο επιτρέπεται να πάρει?
(γράφεις κάτι σωστό και το χέζεις στο τέλος)
-
Τι δεν κατάλαβες ρε upolikampia (φοβερό nickname by the way!)? Δεν αρέσουν τα Volvo, οι Jags, οι Maserati και τα Merk. Αρέσουν μόνο τα 'μπεμπέ'. Βέβαια ο ενδιαφερόμενος χέστηκε στο τι αρέσει στον καθένα μας αλλά καλά περνάμε κυριακάτικα...
-
Νόμιζα ήταν συμβουλές του MANGO. Τώρα έκανα το κλικ.
Σόρρυ? Is that enough?
Κυριακή, βρέχει έξω, μας καυλαντίζει και ο Μιλανέζος.
-
Μα αυτό λέω. Αυτά που έγραψες δεν αρέσουν στον Mango2...
-
Πραγματοποιήθηκε οριστικό και αμετάκλειτο κλικ στο μυαλό μου. Ευχαριστώ Δία, Mango τελικά δυστυχώς.
Μάλλον ούτε τα δικά μου posts δεν καταλαβαίνω.
Πάντως υπάρχουν και κάτι boxer πετρελαιοκίνητα πολύ αγαπησιάρικα.
-
@alba
hahaha
Η αλήθεια είναι ότι κλείνω προς τα εκεί αν τελικά καταλήξουμε σε SUV, με το έτερον ήμυσι να προτιμάει volvo. Θα γίνει μάχη στήθος με στήθος για την τελική απόφαση, αφού το Evoque μας τα χάλασε με τους χώρους, ενώ ήμασταν ψημένοι και οι 2...
Αλλιώς θα έλεγα ότι τον πρώτο λόγο έχει η Jaguar, αν οι χώροι επαρκούν και αποτινάξουμε το κόλημα με τα SW..
Κι εγώ τα ίδια ξέρω για το Bergen, αλλά δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να πάω ακόμα, το σχεδιάζουμε για τον Αύγουστο! Μαζί με την απόφαση θα πω και την γνώμη μου γι' αυτή την πόλη Πάντως και το Όσλο μόνο άσχημο δεν το λες και το κλίμα του είναι σίγουρα καλύτερο από την ανεμοδαρμένη δυτική ακτή!
Η 'μαμά' έχει κοπεί απο το πρώτο ραντεβού, οπότε είμαστε καλά!!@Mango
Ζω ήδη στην Νορβηγία μετά από πέρασμα δύο χρόνων στην Δανία (κατά πολύ χειρότερη στο θέμα αυτοκίνητο και η πιο ακριβή χώρα της ΕΕ για να ζήσεις), ο προυπολογισμός μας επιτρέπει το έξοδο συν του γεγονότος ότι σαν μηχανικοί πετρελαίου, αν ξεμείνουμε εδώ απο δουλειά ζήτω που καήκαμε! Επίσης αν κάτι αλλάξει, έχεις την δυνατότητα να πουλήσεις το leasing σου σε ιδιώτη ή να πληρώσεις ένα εξάμηνο τις δόσεις και να απεμπλακείς από το αυτοκίνητο.
Η τελευταία σου παράγραφος δεν ξέρω απο που προκύπτει και προφανώς διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως...@upoulikampia/gleiwdesskouliki ( )
Δεν ξέρω γιατί μπερδέυτηκες εκεί με τον Mango, αλλά με αποχαύνωσες όταν διάβαζα τα μηνύματα
Όσον αφορά την Subaru, τρέφω μεγάλη εκτίμηση στην εταιρία μηχανολογικά (δίκαια η μή, δεν ξέρω) αλλά η εμφάνιση παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην επιλογή που δεν μπορώ παρά να προσπεράσω αυτοκίνητα με εμφάνιση προηγούμενης δεκαετίας... Ξέρω η Χ3 δεν είναι και κανένα κουκλί, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση με το Forester ή το Outback..@Realzeus
Θα πάω να την δω κι από κοντά την XF (sportback ) και φυσικά να την οδηγήσω (όπως και την 5er που δεν την έχω κάνει test drive) και να δω και οικονομικά πόσο θα βγει τελικά. Πάντως για το σκυλί δεν παίζει πρόβλημα, καθώς κάθεται πολύ ήσυχα μόνο στο πορτ παγκάζ και το μόνο πρόβλημα που δημιουργεί είναι η τρίχα που αφήνει.. Οπότε τα δέρματα είναι καλή επιλογή για τις τρίχες-βελόνες που αιωρούνται πολλές φορές στα καθίσματα και μακάρι να υπήρχε η επιλογή και για το πορτ μπαγκάζ ή κάτι που να μαγνητίζει τις τρίχες και να μην κολλάνε στις μοκέτες..
Αν υπήρχε η δυνατότητα, το Discovery θα κέρδιζε κατά κράτος με τα 1000+ λίτρα αποσκευών που διαθέτει... Δυστυχώς, δεν υπάρχει τέτοια επιλογή όμως..Κάποιος με εμπειρία σε οποιοδήποτε από τα οχήματα που κοιτάμε να πει καμμιά γνώμη?? Αξιοπιστία, συμβίωση, φθορά στο πέρασμα του χρόνου και τα τιαύτα?
-
Εγω παλι να σου πω οτι στην κατηγορια που ψαχνεις εσυ τα εχω στο μυαλο μου με σειρα προτεραιοτητας:
- A4 Allroad
- 5er station xi
- Evoque (δεν εχω δει βεβαια τους χωρους του μεσα)
- XC60, αλλα μονο ΜΥ12-13..
Την jag δεν την αναφερω, απλα γιατι ειναι εκτος δικης μας πραγματικοτητας αλλα η σενταν ειναι οποτε χαλαρα μπαινει στη λιστα. Εν ολιγης απο ολα οσα αναφερεις θα ελεγα να κοιταξεις και το A4 allroad, το οποιο ενω ειναι ψηλο και εχει μερικες off-road ικανοτητες, δεν ειναι τοσο ωστε να φοβασαι να αλλαξεις λωριδα στον αυτοκινητοδρομο.
-
Δεν δίνω λεφτά στην εταιρία του διαβόλου!!!!
Γιατί έτσι ρε παίδες όλοι με το καινουριο xc60? και το παλιό μου άρεσε και το καινούριο ωραίο το βρίσκω! Επίσης αντι για το allroad πολλοί εδω προτιμούν το volvo xc70 (το οποίο μεχρι πρότινως νόμιζα ότι λέγεται v70!).. Πάρα πολλοί όμως! Τι κέτε γι αυτό; -
Εταιρία του διαβόλου
-
Καλα λογικο ειναι να προτιμουν τα volvo σε σκανδιναβικη χωρα...Το xc70 ειναι λιγο βαρκα και σε αναρτηση και σε μεγεθος.Το ειχα οδηγησει παλιοτερα και δε μου αρεσε.Το V70 ειναι πολυ πιο ισοοροπημενο απο αποψη αναρτησης και βγαινει και αυτο τετρακινητο.
Το Α4 allroad ειναι πολυ καλη περιπτωση.Τα συνδυαζει ολα,αν και δεν ειναι για πολλα πολλα εκτος.Μη ξεχναμε οτι φοραει ακριβως τις ιδιες αναρτησεις με το Α4 .Απο αξιοπιστια ειναι μια χαρα το πλαισιο Β8 ειδικα το f/l. -
Δεν δίνω λεφτά στην εταιρία του διαβόλου!!!!
Γιατί έτσι ρε παίδες όλοι με το καινουριο xc60? και το παλιό μου άρεσε και το καινούριο ωραίο το βρίσκω! Επίσης αντι για το allroad πολλοί εδω προτιμούν το volvo xc70 (το οποίο μεχρι πρότινως νόμιζα ότι λέγεται v70!).. Πάρα πολλοί όμως! Τι κέτε γι αυτό;Πιο touring καταστασεις το XC70 και βασισμενο στο V70 πιο πολυ πρακτικοτητα, παππουδε εμφανιση και ακυρα για σημερα μοτερ (2.5/3.0 βενζινες ή 2.4 και αναιμικο 1.6 diesel). Δεν ειναι κακο αυτοκινητο, μιλαμε για καταστασεις δρομου, κι οχι για πιστες, απλα προτιμω το allroad.
To XC60, τα πρωτα ΜΥ ειχαν το τραγικο pod στο εσωτερικο (αδυναμια ουσιαστικα τοτε, εκσυγχρονισμου της Volvo του infotainment της λογο ελλειψης ρευστου) και το τελευταιο ΜΥ απο τις φωτο θεωρω τραγικη τη σχεδιαση της μουρης, οπως επισης ακυρη την επιλογη μεταφορας αυτουσιου του καντραν του V40 σε αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας.Το Α4 allroad ειναι πολυ καλη περιπτωση.Τα συνδυαζει ολα,αν και δεν ειναι για πολλα πολλα εκτος.Μη ξεχναμε οτι φοραει ακριβως τις ιδιες αναρτησεις με το Α4 .Απο αξιοπιστια ειναι μια χαρα το πλαισιο Β8 ειδικα το f/l.
Καλα νομιζω οτι ετσι κι αλλιως μιλαμε για light off roading. Για πιο hardcore καταστασεις δεν νομιζω οτι ειναι κανενα απο αυτα που συζηταμε.
-
Αγαπητε ενδιαφερομενε, πραγμαικα μου αρεσουν τετοια θεματα και ειναι κριμα που καποιοι επειδη εχουν προηγουμενα χαλανε το θεμα σου αλλα συγχωρα τους .
Αποψη ζητησες, αποψη λαμβανεις . αυτη ΗΤΑΝ η αποψη μου και στην παρεθεσα . Και εγω ειχα Αλφα καποτε κ Μερσεντες, αουντι δεν πηρα ποτε κ μετα απο πολλη σκεψη κατεληξα οτι μου ταιριαζουν περισσοτερο τα Βmw. Και σαν χωρους κ σαν οδηγηση κ σαν τεχνολογια.
Ο γνωμονας πανω στον οποιο βασιστηκα για να σου απαντησω ηταν οτι πριν οδηγουσες τη giulieta.Μονο και μονο απο αυτο ,απεκλειαα εξ αρχης την εταιρεια βολβο. Το συγκεκριμενο μοντελο που σε ενδιαφερει το εχω οδηγησει για καμια εβδομαδα σαν αυτοκινητο αντικαταστασης απο εταιρεια leasing και ηταν ενας ανθρωπομεταφορεας και μονο. Κρατημα ανυπαρκτο, μοτερ που δεν μπορουσαν να τραβηξουν το βαρος και επισης οπως και να εφτιαχνα το καθισμα μου, τα 198 εκατοστα μου ΔΕΝ χωραγαν. Το καθισμα τερμα πισω και απο πισω δεν χωραγε να κατσει ουτε ενα τσιουαουα.
Τζαγκουαρ δεν ειχα ποτε, αυτο δεν σημαινει οτι δεν γνωριζω ανθρωπους που εχουν. Ποτε δεν ακουσα εναν καλο λογο . Η φημη λοιπον θα με απετρεπε. Γνωριζω οτι η εταιρεια κανει προσπαθειες αλλα δεν θα ηθελα αυτο να επιβεβαιωθει η οχι πανω στη δικη μου πλατη.
Μερσεντες δεν ειναι μονο οτι δεν μου αρεσει, αλλα και σαν τεχνολογια και οσον αφορα τα μοντελα που ψαχνεις κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι λιγοτερο προηγμενη απο bimmer κ διαβολο .
Τελος το evoque. To evoque για μενα ειναι ανεκδοτο. Ειναι αστεια μικρο και δεν εχει καθολου χωρους. Εδω θα μου πεις εγω δεν βολευτηκα σε κοτζαμ Range Rover sport, στο evoque θα βολευομουν. Ωραιο σχημα, αλλα θεωρω οτι θα πουλησει περισσοτερο Ασια παρα Ευρωπη, Δεν βρισκω αλλο λογο για να δικαιολογησω το γιατι το εκαναν τοσο μαζεμενο.
Τελικα δεν ειναι τυχαιο που οι Γερμανοι με τις κατασκευες τους εχουν μαζεψει ολα τα λεφτα του κοσμου. οι ανθρωποι μελετουν απο τωρα το τι θα παραξουν μετα απο 20 χρονια. Το οτιδηποτε ειναι μελετημενο αν και εχουν αρχισει και τα χαλανε με την προσηλωση του στην ασιατικη αγορα ωστοσο παραμενουν για μενα οι Νο 1 κατασκευαστες μηχανων.
Παντως γνωριζω κ εγω ατομα που ακομα εργαζονται στη Δανια και απο οτι εχω καταλαβει υπαρχει ενα ατυπο λομπι το οποιο λεγεται nordic και το οποιο αποτελειται απο Νορβηγια, Σουηδια, Δανια, Φινλανδια οποτε σαν φιλοσοφια θεωρουν υποχρεωση να εχουν βολβο και οχι κατι γερμανικο η κατι αλλο , θα παρατηρησεις και περισσοτερα Νοκια τηλεφωνα εκει και ας ειναι ξεπερασμενα.
Ελπιζω να βοηθησα περισσοτερο απο οτι να μπερδεψα .
-
Για off-roading καταστάσεις μέχρι καμμιά παραλία με πολύ άμμο στην Ελλάδα (πχ η μύτη στο ποσείδι Χαλκιδικής, αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα ανταποκριθεί κάποιο απο τα παραπάνω.. ίσως το Evoque?)
@Mango2
Το Nordic δεν ξέρω τι κάνει από θέμα lobying, πάντως είναι συμφωνία μεταξύ των κρατών που είπες συν την Ισλανδία. Αυτό με τα Volvo και τα γερμανικά δεν ισχύει επ' ουδενί και για κινητά πέρα απο iphone πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις. Δεν γνωρίζω ποιος και πως στα μετέφερε, αλλά είναι τουλάχιστον αστεία και τα 2. Λειτουργούν αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια και το γούστο του καθενός και όχι βάσει εθνικότητας (μιλώντας για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού πάντα).Πάντως η γνώμη σου αν και δεκτή, είναι κατάτι απόλυτη και ειδικά εκείνη η τελευταία παράγραφος στο πρώτο σου ποστ δεν έχει ούτε νόημα ούτε υπόσταση για τα δικά μου γούστα.
Τώρα στα τεχνικά, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν ψάχνω για κάποιο σπορτίφ+γρήγορο αυτοκίνητο, οπότε το σχόλιο για το Volvo όσο και να ισχύει, δεν με απασχολεί και δεν θα με απέτρεπε από την αγορά του.
Επίσης αυτό με τις τεχνολογίες που δεν σου αρέσουν απο την Μερκ και προτιμάς μπεμβε και αουντι που το στηρίζεις? Ποιες τεχνολογίες? μπλιμπλίκια ή μηχανικά μέρη?
Στα του Evoque, το μόνο στο οποίο συμφωνώ είναι οι χώροι και στην ουσία ο χώρος αποσκευών. Κατά τ' άλλα μιλάμε για εξαιρετικό αυτοκίνητο στο είδος και με εμφάνιση καμμιά 1000αδα έτη φωτός μπροστά απο τα γκασταρμπάιντερ βαρετά οχήματα. Επίσης, μοσχοπουλάει και Νορβηγία και Δανία (που κάνει και ένα σκασμό λεφτά (αρχική τιμή ~95000 ευρώ) και από φίλους στην Αγγλία μαθαίνω ότι κι εκεί κάνει πάταγο. Πού βασίζεις και πάλι τη γνώμη σου, αδυνατώ να το καταλάβω...
Οι Γερμανοί φοβούνται να αλλάξουν σχέδιο στα οχήματά τους (και τεχνολογίες που σου αρέσουν κιόλας) και αυτός είναι ίσως ο μόνος λόγος που ξέρουν τι θα παράγουν σε 20 χρόνια.. Μια από τα ίδια..
-
@Mango2
Το Nordic δεν ξέρω τι κάνει από θέμα lobying, πάντως είναι συμφωνία μεταξύ των κρατών που είπες συν την Ισλανδία. Αυτό με τα Volvo και τα γερμανικά δεν ισχύει επ' ουδενί και για κινητά πέρα απο iphone πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις. Δεν γνωρίζω ποιος και πως στα μετέφερε, αλλά είναι τουλάχιστον αστεία και τα 2. Λειτουργούν αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια και το γούστο του καθενός και όχι βάσει εθνικότητας (μιλώντας για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού πάντα).Εχεις δικιο δεν το εξηγησα ολοκληρωμενα . Αυτο που εννοουσα παντως ειναι οτι σε σχεση με το ποσο παρωχημενα τηλεφωνα ειναι τα περισσοτερα μοντελα της Νοκια και το ποσο παρωχημενα ειναι τα Βολβο σε σχεση με τον ανταγωνισμο, εκει πανω βλεπεις παρα μα παρα πολλα . Υπαρχει τεραστιος πατριωτισμος . Ε εχω και εγω καποια ατομα που ειναι απο 10 εως και 3 χρονια Δανια και τα λεμε. Και αυτοι με σκυλο ειναι
Πάντως η γνώμη σου αν και δεκτή, είναι κατάτι απόλυτη και ειδικά εκείνη η τελευταία παράγραφος στο πρώτο σου ποστ δεν έχει ούτε νόημα ούτε υπόσταση για τα δικά μου γούστα.
Εχω γραψει πααααρα πολλες φορες για τις ιταλικες μου εμπειριες (Ειχα ιταλικα για συνολικα 2,5 ετη ΚΑΙ 166 και 156 . brera εχει ο κουμπαρος μου.) ενω σου απαντησα οσον αφορα τα βρετανικα αυτοκινητα και οσον αφορα τα μερσεντες . Τωρα οσον αφορα το νοημα και την υποσταση που θα επρεπε να εχει η γνωμη καποιου ξενου σε ενα φορουμ, παραπανω απο αυτο που πραγματικα γραφει ειναι περα απο τις δυνατοτητες μου για να στο εξηγησω.
Να κανω κι εγω μια ερωτηση ?
παραθετω πρωτα.
Το εδώ, είναι εδώ στη Νορβηγία! Για το bold, όντως τώρα που το βλέπω φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά κατά κάποιο περίεργο τρόπο και όπως τα έχω στο κεφάλι μου ισχύει.. Και για να εξηγηθώ, για αγορά με leasing για 3 χρόνια θα παραθέσω τις μηνιαίες τιμές και προκαταβολές που χρειάζονται:
Α3 1.8T quatro DSG: 57000 ΝΟΚ προκαταβολή και 5000 ΝΟΚ μηνιαία δόση
Χ3 2.0d/Evoque 2.2D/520 touring xdrive 2.0d: 0 προκαταβολή και 8000 NOK μηνιαία δόση
Jaguar: δεν γνωρίζω, αλλά περίπου στα ίδια την περιμένω, αν όχι λιγότερα
ΧC60 2.4TD AWD: 0 προκαταβολή και 9000 ΝΟΚ μηνιαία δόση...
Πως γινεται για παραδειγμα το μοναδικο Volvo που υπαρχει στο επισημο site της εταιρειας(που οντως ειναι το 2,4 diesel) να κοστιζει 871000=111.000 ευρω . πες μου οτι κανω λαθος και οτι η Βολβο δεν ζηταει αυτα τα λεφτα
http://www.volvocars.com/no/all-cars/vo ... 4_XC90.pdfκαι εσυ να το τσιμπας χωρις προκαταβολη με 36χ9.000 = 324.000 ΝΟΚ = 41.000 ? Με συντηρηση-λαστιχα-φορους , ολα πληρωμενα ? χαοτικη διαφορα
Το ΒΜW ? Με 575.000 = 73.500 ευρω πως το τσιμπας χωρις προκαταβολη με 36χ8.000 = 288.000 = 36.000 ευρω αυτη ειναι η τελευταια δοση ? μιλαμε για 50% διαφορα.
http://www.bmw.no/no/no/_teaserpool/dow ... sliste.pdfΘα υπεθετα οτι η εταιρεια που θα εργαστεις ειναι καποιος κολοσσος και λογικα θα εχει καλες συνεργασιες με εταιρειες leasing αλλα αυτο ειναι εξωπραγματικο . Παντως τα 50.000 ευρω που ζηταει το Α3 σε σχεση με τα 111.000 που ζηταει το volvo ειναι τεραστια διαφορα . Οντως το evoque ειναι στα καλυτερα λεφτα , μπορω να πω οτι ειναι και φτηνοτερο απο οτι στην Ελλαδα.
Γενικως κατι λειπει για να καταλαβω το πως λειτουργει το θεμα. Πραγματικα θα ενδιαφερομουν πολυ να δω ποιο κοματι μου εχει διαφυγει .
Τώρα στα τεχνικά, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν ψάχνω για κάποιο σπορτίφ+γρήγορο αυτοκίνητο, οπότε το σχόλιο για το Volvo όσο και να ισχύει, δεν με απασχολεί και δεν θα με απέτρεπε από την αγορά του.
Προφανως καταλαβα λαθος ,αν και θεωρησα οτι καποιος που ειχε Αλφα Ρομεο giulieta και θα επαιρνε ευκολα 156 sw θα ειχε και σπορ ανησυχιες . Κοιταζες και BMW
Επίσης αυτό με τις τεχνολογίες που δεν σου αρέσουν απο την Μερκ και προτιμάς μπεμβε και αουντι που το στηρίζεις? Ποιες τεχνολογίες? μπλιμπλίκια ή μηχανικά μέρη?
Παραδειγμα , η Μερσεντες δεν εχει σε κανενα μικρο μοντελο της μια σοβαρη προσαρμοζομενη αναρτηση . Τοσο η Α, B αλλα και η C και το GLK εχουν μια συμβατικη μηχανικη αναρτηση . Επειδη εχω κανει ride την προσαρμοζομενη αναρτηση της BMW σε πληροφορω οτι αξιζει καθε σεντ που ξοδευεις. Το ιδιο ισχυει και οσον αφορα την audi και το Magnetic ride . Η ψαγμενη τεχνολογικα αναρτηση η οποια ειναι και ανετη και σπορ ειναι ενα τεχνολογικα ψαγμενο μηχανικο μερος- μπλι μπλικι . ( πατρινο μου ακουστηκε αυτο) . Γενικα αν ξοδευεις πολυ χρονο σε βαρετους αυτοκινητοδρομους με ορια, θα εκτιμησεις παρα πολυ ενα καλο multimedia συστημα, ενα καλο ναβι κτλπ . υποκειμενικη αποψη αυτη.
Στα του Evoque, το μόνο στο οποίο συμφωνώ είναι οι χώροι και στην ουσία ο χώρος αποσκευών. Κατά τ' άλλα μιλάμε για εξαιρετικό αυτοκίνητο στο είδος και με εμφάνιση καμμιά 1000αδα έτη φωτός μπροστά απο τα γκασταρμπάιντερ βαρετά οχήματα. Επίσης, μοσχοπουλάει και Νορβηγία και Δανία (που κάνει και ένα σκασμό λεφτά (αρχική τιμή ~95000 ευρώ) και από φίλους στην Αγγλία μαθαίνω ότι κι εκεί κάνει πάταγο. Πού βασίζεις και πάλι τη γνώμη σου, αδυνατώ να το καταλάβω...
Νομιζω οτι το ιδιο πραγμα λεμε . Οπως ειπα λογω σωματικων διαστασεων οχι απλα δεν βολευομαι αλλα βαζουμε και τα γελια με τον πωλητη οσον αφορα την προσπαθεια που κανω να μπω μεσα σε ενα evoque . Ενας ανθρωπος πανω απο 1,85 δεν χωραει καθολου ανετα στο Evoque . Συνεπως αστειευομενος συμπερανα οτι μαλλον εκαναν οικονομια στο μεταλο γιατι ο σκοπος τους ηταν απο την αρχη να το προωθησουν σε χωρες ή ακομα πιο σωστα σε συγκεκριμενο κοινο/φυλλο που οι σωματικες διαστασεις ειναι πιο κομπακτ και τους αρεσει να προκαλουν το θαυασμο και τα βλεμματα . Για μενα το Evoque ειναι πολυ ομορφο αλλα μου κανει λιγο feminin . Το ειδα αρκετα σε Μοσχα,Βουκουρεστι και Μπανκογκ. Αμστερνταμ 6 μερες δεν ειδα ουτε ενα, επιδης διεκρινα μια πλειοψηφια στις γυναικες οδηγους . Παρεπιπτοντως η αδερφη μου και ο αντρας της που μενουν Λονδινο δεν το εχουν δει να πολυκυκλοφορει, καταλαβαινεις λοιπον οτι λιγο πολυ, ειναι υποκειμενικες αυτες οι αποψεις . Οπως και η δικη μου πανω σε ολα αυτα βεβαια.
Δεν θα το επελεγα εν τελει δεν πα να ημουν 1,60 .
Οι Γερμανοί φοβούνται να αλλάξουν σχέδιο στα οχήματά τους (και τεχνολογίες που σου αρέσουν κιόλας) και αυτός είναι ίσως ο μόνος λόγος που ξέρουν τι θα παράγουν σε 20 χρόνια.. Μια από τα ίδια..
Προφανως αστειευεσαι αλλα επειδη προς στιγμην ειχα κολλησει, αυτο το ποστ ηταν και ο λογος που με εκανε να περασω απο κοσκινο αυτα που εχεις γραψει και βγηκε σεντονι η απαντηση μου .
Αναζήτηση οικογενειακού SUV-λακίου ή SW