-
Mango αν κατάλαβα σωστά οι τιμές που αναφέρει o άνθρωπος είναι το σύνολο του μηνιαίου μισθώματος στην τριετία,μετά τη λήξη της οποίας θα κληθεί να καταβάλει ένα συμφωνημένο ποσό για να αποκτήσει το αυτοκίνητο (προφανώς όχι σε τιμή επίσημου καταλόγου και εδώ μετράει η εταιρεία στην οποία εργάζεται) διαφορετικά το επιστρέφει....και έχει ένα ωραίο τίποτα.
Οι απόψεις σου πάντως μου αρέσουν, επειδή o τρόπος έκφρασης τους είναι primitive και αυθεντικός,αλλά είναι και παρεξηγήσιμες. Ακόμα και για μένα που υπολήπτομαι και προτιμώ την BMW και τη γκάμα της της τελευταίας εικοσαετίας (γιατί πιο πριν ήταν κυρίως για κλωτσιές) μου γεννιούνται ένα κάρο ενστάσεις. Δεν αναφέρεις δηλ. ότι για να χτιστεί το αυτοκίνητο όπως θέλεις (και ενδεχομένως όπως πρέπει) απαιτείται ένας σκασμός εξτρά χρήματα σε πακέτα αναρτήσεων υποβοηθησεων και κιβωτίων,για να μην πάμε μακρύτερα,αποσιωπας το γεγονός ότι από πλευράς αξιοπιστίας τα μοντέλα της βρίσκονται κάπου κοντά στο μέσο όρο, ενώ από πλευράς ποιότητας φινιρίσματος εσωτερικού η BMW υπολείπεται της Audi......ενώ κάτι Lexus τα κοιτά με το κυαλι.
Μία χαρά χωράνε τα 190 εκατοστά ύψους μου στο κάθισμα του evoque το οποίο μάλιστα θα αγόραζα μόνο ως τριπορτο. Μήπως υπερβάλλεις λίγο λέγοντας πως δεν χώρας; Εκτός και αν πέρα από δύο μέτρα ζυγίζεις και εκατονπενηντα κιλά και δεν μας το λες.
-
Με πρόλαβε ο alba, ακριβώς έτσι λειτουργεί και πέρα απο τα λάστιχα (καλοκαιρινά/χειμερινά) δεν συμπεριλαμβάνεται τίποτα άλλο. Επίσης η τιμή αγοράς μετά την 3ετία δεν είναι προσυμφωνημένη, αλλά σου δίνουν μια τάξη μεγέθους, πχ για την Χ3 είναι 390000 ΝΟΚ και μου είπε ότι στην 5αρα θα είναι λιγότερα καθώς είναι λιγότερο εμπορικό από την Χ3. Για το Α3 που επίσης θυμάμαι έβγαινε γύρω στα 260000 ΝΟΚ. Α και όλα αυτά για 15000χλμ/'έτος χωρίς όμως η διαφορά για τα 20000 να είναι πολύ μεγάλη...
Οπότε μόνο φθηνά δεν το λες!! Ναι η εταιρία είναι μεγάλη και οι συμφωνίες που έχει είναι πολύ καλές και αφορούν την λιανική τιμή. Από κει και πέρα είναι δικό σου θέμα αν θες leasing ή αγορά και τα συμφωνείς με την εκάστωτε αντιπροσωπεία, με την 'καταραμένη' άουντι να έχει την μικρότερη έκπτωση από τις υπόλοιπες 'πρίμιουμ' .. -
Το μόνο Audi που θα έπαιρνα θα ήταν το R8. Γιατί σκας για τους κουβάδες που βγάζει; 1000 φορές BMW...
-
Α δεν σκάω, ίσα ίσα είναι ένας επιπλέον λόγος να μην την επιλέξω
-
Ok...μαθαινουμε λοιπον οτι τα SUV δεν ειναι ανθρωπομεταφορεις, αλλα σπορ κατασκευες προορισμενες για πιστα..Σε 4.6 μετρα αυτοκινητο δεν υπαρχουν χωροι, αλλα σε αντιστοιχο πισωκινητο πατωμα υπαρχουν...Η bmw ειναι η πιο προηγμενη εταιρεια τεχνολογικα, βλεποντας χρονια μπροστα, γι αυτο ανακαλυψε το τουρμπο προ διετιας, τα υβριδικα ειναι προς το παρον αγνωστη λεξη, αλλα οκ βγαζει Μ3/Μ5 κι εχει μεγαλη οθονη για να περνας την ωρα σου, οποτε we're even...Το evoque ειναι αστειοτητα, και δεν κυκλοφορει ουτε στο λονδινο (εγω παλι βαρεθηκα να τα βλεπω ακομα και στο GIB)-το ιδιο μαλλον και οι Ferrari, δεν κυκλοφορουν πολλες...Οι κατοχοι jaguar ειναι δυστυχισμενοι
MANGO2, κανεις καλη ξηγα λεγοντας οτι κατεληξες πως αυτα σου ταιριαζουν, αλλα βγαλε λιγο τις παρωπιδες...ουτε οι μετοχοι δεν εχουν τετοιες αποψεις.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Η bmw ειναι η πιο προηγμενη εταιρεια τεχνολογικα, βλεποντας χρονια μπροστα, γι αυτο ανακαλυψε το τουρμπο προ διετιας, τα υβριδικα ειναι προς το παρον αγνωστη λεξη,http://www.bmw.com/com/en/active_hybrid/overview.html
http://auto.in.gr/news/greece/article/?aid=1231258736 -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Η bmw ειναι η πιο προηγμενη εταιρεια τεχνολογικα, βλεποντας χρονια μπροστα, γι αυτο ανακαλυψε το τουρμπο προ διετιας, τα υβριδικα ειναι προς το παρον αγνωστη λεξη,
http://www.bmw.com/com/en/active_hybrid/overview.html
http://auto.in.gr/news/greece/article/?aid=1231258736Υβριδικο με 139g CO2? Προφανως τεχνολογια αιχμης....Για το δευτερο, ναι προκειται να διαθεσει λεει το αρθρο...as of στο μελλον ΘΑ...απεχει απο το διαθετει οπως τα Τζαπωνια πχ
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
τι δουλειά έχει το forester ανάμεσα στα Χ3 , Evoque και ΧF ? Αυτα ειναι αλλης κλασης και πρεστιζ αυτοκινητα και για τσεπη που τα αντεχει. Κι αφου ο φιλος μας διαθετει ενα σεβαστο ποσο θα προτεινα και με βαση αυτα που αναζητα να κινηθει μεταξυ Χ3 και Εvoque.εχει κοντα...
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Η bmw ειναι η πιο προηγμενη εταιρεια τεχνολογικα, βλεποντας χρονια μπροστα, γι αυτο ανακαλυψε το τουρμπο προ διετιας, τα υβριδικα ειναι προς το παρον αγνωστη λεξη,
http://auto.in.gr/news/greece/article/?aid=1231258736Υβριδικο με 139g CO2? Προφανως τεχνολογια αιχμης....Για το δευτερο, ναι προκειται να διαθεσει λεει το αρθρο...as of στο μελλον ΘΑ...απεχει απο το διαθετει οπως τα Τζαπωνια πχ
In all fairness, οι hybrid BMWs έχουν ως σκοπό τις επιδόσεις και όχι την χαμηλή κατανάλωση/CO2 per se. That said, καλά τα είπες πριν για τον άλλον.
-
Η περίπτωση της Active Hybrid 3 (όπως και των έταιρων 2) , δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.
Σαφώς και είναι για οικονομία, απλά δεν έχει τα μέγιστα ωφέλη γιατί πολύ απλά ήταν ένα powertrain που έπρεπε
να δουλέψει και στις 3 εκδοχές ( σειρά 3, 5 και 7).Με 4κύλινδρο κάτω απο το καπώ, η 3άρα θα είχε καλύτερα ratings κατα πάσα πιθανότητα.
-
Αν ο σκοπός ήταν η απόλυτη οικονομία θα είχε 1600άρι ντίζελ και όχι δυνατή βενζίνα. Αυτή η τακτική της BMW φαίνεται και από τα μεγάλα της υβριδικα που βάζει κινητήρες-θηρία.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Mango αν κατάλαβα σωστά οι τιμές που αναφέρει o άνθρωπος είναι το σύνολο του μηνιαίου μισθώματος στην τριετία,μετά τη λήξη της οποίας θα κληθεί να καταβάλει ένα συμφωνημένο ποσό για να αποκτήσει το αυτοκίνητο (προφανώς όχι σε τιμή επίσημου καταλόγου και εδώ μετράει η εταιρεία στην οποία εργάζεται) διαφορετικά το επιστρέφει....και έχει ένα ωραίο τίποτα.Πραγματικα δεν το ειχα ακουσει ποτε αυτο. Και θεωρουσα και τον εαυτο μου γνώστη . Εχω παρεβρεθει και εχω κλεισει και συμφωνιες με τις μεγαλυτερες ελληνικες εταιρειες leasing και ομολογω οτι νιωθω πολυ ασχημα ακουγοντας αυτα . Τοσο πολυ μας κοροιδευουν στην Ελλαδα ? Εδω σου ρχεται ισα βαρκα ισα νερα . Οκ . Ουαου , εχω εντυπωσιαστει.
Οι απόψεις σου πάντως μου αρέσουν, επειδή o τρόπος έκφρασης τους είναι primitive και αυθεντικός,αλλά είναι και παρεξηγήσιμες. Ακόμα και για μένα που υπολήπτομαι και προτιμώ την BMW και τη γκάμα της της τελευταίας εικοσαετίας (γιατί πιο πριν ήταν κυρίως για κλωτσιές) μου γεννιούνται ένα κάρο ενστάσεις. Δεν αναφέρεις δηλ. ότι για να χτιστεί το αυτοκίνητο όπως θέλεις (και ενδεχομένως όπως πρέπει) απαιτείται ένας σκασμός εξτρά χρήματα σε πακέτα αναρτήσεων υποβοηθησεων και κιβωτίων,για να μην πάμε μακρύτερα,αποσιωπας το γεγονός ότι από πλευράς αξιοπιστίας τα μοντέλα της βρίσκονται κάπου κοντά στο μέσο όρο, ενώ από πλευράς ποιότητας φινιρίσματος εσωτερικού η BMW υπολείπεται της Audi......ενώ κάτι Lexus τα κοιτά με το κυαλι.
Δεν τα αναφερω διοτι θεωρω οτι ο πελατης της BMW,Mercedes,Audi δεν ειναι καποιος που τον απασχολει το κοστος ιδιαιτερα . Για μενα ο οποιοσδηποτε κανει το σκατο του παξιμαδι για να αποκτησει το παραμικρο υλικο αγαθο , ειναι αξιος της τυχης του.Γενικα ομως υπαρχουν επιλογες, πχ οποιος θελει το σημα θα το βρει σε καλη τιμη , οποιος θελει το Know how της φιρμας ξηλωνεται κανονικα.
Απο πλευρας αξιοπιστιας δεν το αποσιωπω καθολου. Ειναι κινεζικα τα BMW πλεον. Οπως το λες, ειναι απλα στο μεσο ορο. Πρεπει να εχεις και δευτερο αμαξι γιατι στατιστικα θα σου περασει αρκετες ωρες στο συνεργειο ενα BMW.
Την Audi την θεωρω παρα μα παρα πολυ respect εταιρεια. Αν εβγαζε πισω κινηση θα χαιρετουσα τη BMW χτες.Μία χαρά χωράνε τα 190 εκατοστά ύψους μου στο κάθισμα του evoque το οποίο μάλιστα θα αγόραζα μόνο ως τριπορτο. Μήπως υπερβάλλεις λίγο λέγοντας πως δεν χώρας; Εκτός και αν πέρα από δύο μέτρα ζυγίζεις και εκατονπενηντα κιλά και δεν μας το λες.
Τελικα αν μας εκρινε κανεις με βαση τα φορουμο-ονοματα θα επεφτε πολυ εξω. Ποτε δεν φανταζομουν οτι ο alba parieti θα ηταν ενας τυπος 1.90. Εσυ φανταζεσαι οτι ο μανγκο ειναι 1,96 στα 93 κιλα ?
Αυτοκινητο στο οποιο σκυβω το κεφαλι μου για να βλεπω σωστα απο το μπροστινο παρ-μπριζ , δεν περναει ΠΛΕΟΝ τα στανταρ μου. Θα με βγαλετε και περιεργο στο τελος. Δεν εχω μπει σε τριπορτο, οπως παντα πρεπει να υπαρχει διαφορα, αλλα τοσο μεγαλη ? απο περιεργια και μονο θα το δοκιμασω. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν ο σκοπός ήταν η απόλυτη οικονομία θα είχε 1600άρι ντίζελ και όχι δυνατή βενζίνα. Αυτή η τακτική της BMW φαίνεται και από τα μεγάλα της υβριδικα που βάζει κινητήρες-θηρία.Καλό θα ήταν να ξαναδεις την υπάρχουσα γκάμα της BMW στα υβριδικά
και μετά ξαναδες τι έγραψα -
Δεν συμφωνουμε.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
In all fairness, οι hybrid BMWs έχουν ως σκοπό τις επιδόσεις και όχι την χαμηλή κατανάλωση/CO2 per se. That said, καλά τα είπες πριν για τον άλλον.
Αλεξ, η παρωχημενη τεχνολογικα Volvo κατα MANGO εχει το V60 plug in hybrid..0-100 6.1 σε power mode, 7.9 σε hybrid. Kαταναλωση σε hybrid mode 1.9l/100km, και σε Pure 0 για 50km...κι ολα αυτα με τον 5κυλινδρο D5 των 2.4l και το για κλωτσιες Girltronic. Με λιγα λογια και οικονομικο και δυνατο. Απορω πως οι τεχνολογικα προηγμενοι Γερμανοι που βλεπουν 20 χρονια μπροστα δεν σκεφτηκαν κατι τετοιο. Παρολα αυτα οταν μιλησα για υβριδικα, στο μυαλο μου ειχα τα τζαπωνια, που παιζουν μπαλα μονα τους εδω και χρονια!
Επισης το αστειο των Hybrid bmw ειναι οτι ενω πχ η 3αρα Hybrid εχει μεικτο 5.9 και 139CO2 για 5.3 0-100, το εξισου 3.0l diesel εχει 4.9 και 129CO2 για 5.6 0-100..με λιγα λογια το οτι τα ονομαζει η bmw hybrid ειναι ανεκδοτο -για να μην πω εμπορικο τρικ! -
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
Τελικα αν μας εκρινε κανεις με βαση τα φορουμο-ονοματα θα επεφτε πολυ εξω. Ποτε δεν φανταζομουν οτι ο alba parieti θα ηταν ενας τυπος 1.90. Εσυ φανταζεσαι οτι ο μανγκο ειναι 1,96 στα 93 κιλα ?
Αυτοκινητο στο οποιο σκυβω το κεφαλι μου για να βλεπω σωστα απο το μπροστινο παρ-μπριζ , δεν περναει ΠΛΕΟΝ τα στανταρ μου. Θα με βγαλετε και περιεργο στο τελος. Δεν εχω μπει σε τριπορτο, οπως παντα πρεπει να υπαρχει διαφορα, αλλα τοσο μεγαλη ? απο περιεργια και μονο θα το δοκιμασω.Οκ κατεβαζει χαλαρα ομαδα μπασκετ το φορουμ...Κι εγω 1.92 ειμαι 88κιλα ..Στο Evoque δεν εχω κατσει να σου πω την αληθεια, αλλα στο XC60 καθομαι τουλαχιστον το ιδιο ανετα οπως σε ενα Q5 ή X3, οποτε δεν νομιζω οτι 3ποντοι και 5 κιλα παραπανω αλλαζουν πολυ την κατασταση.
-
Κάνε ένα ευχέλαιο στην εταιρία του ΕΞΑΠΟΔΩ και πάρε ένα Q5 να βρεις την υγειά σου.
-
Τα νεα volvo ειναι πολυ υποσχομενα. Προσωπικα επειδη δε νεχω περασει καλα μεσα σε volvo δεν τα προτεινω. Παντως δεν ειμαι καθολου προκατελειμενος υπερ ή κατα καποιας εταιρειας. Φαντασου οτι ειχα απογοητευτει πολυ που δεν χωραγα καθολου στο νεο s60 γιατι το καλοβλεπα πολυ για leasing καποτε.
Παντως εχει σημασια πως ειναι κατανεμημενο το μποι, αν πχ εχει κανεις μακρυτερα ποδια και κοντυτερο κορμο ή το αντιθετο. Παιζει ρολο, μη νομιζεις. Ακομα και τα πεντε εκατοστα που λες , ειναι τεραστια διαφορα σε χωρους και ανεση μεσα σε ενα αυτοκινητο.Στο θεμα μας τωρα και με ακρα αντικειμενικοτητα, μακρυα απο ιταλικους ντενεκεδες, σουηδικους κουβαδες, βρετανικα τελαρα και τα συναφη. δωσε την ψηφο σου στην μοναδικη πολη που δεν εχει κανενα γερμανικου τυπου σαουνο-μπουρ.δ.ελο γιατι η εταιρεια που τα κατασκευαζει θελει να παρει μονη της αυτο το ρολο.
Σοβαρα τωρα για μενα η bmw παιζει να εχει το καλυτερο τμημα μαρκετιν αυτη την περιοδο.
Παντως αν και ιδιαιτερα αουντοφιλος, δεν μπορω αυτη τη μαλακια που κανουν και κανουν τα παραθυρα πολυ μικρα. Εκεινο το Α3 χωρις οροφη ειναι μεσα στα σκοταδια , το q5 το ιδιο για τα δικα μου γουστα ακομα τα αουντι ειναι αφιλοξενα αν και τα καλυτερα αυτοκινητα στον κοσμο σαν τελικο συνολο . -
Τι τόσο καλό έχουν τα Audi? Μήπως είναι οδηγοκεντρικά; Μήπως είναι ταχύτερα του ανταγωνισμού; Μήπως είναι τέρατα αξιοπιστίας; Δεν βλέπω να πρωτεύουν σε τίποτα...
@Βολβοδίας. Κωνσταντίνε τα υβριδικά είναι για Αμέρικα και Τζαπάν που δεν γουστάρουν ντίζελ. Παρόμοια κατανάλωση με τα καλά της βενζίνης. Απλά τα Τογιότα επικεντρώνονται στην χαμηλή κατανάλωση ενώ τα Λέξους και οι BMW στον συνδυασμό επιδόσεων-κατανάλωσης.
-
@Mango
Στο ποστ που αναφέρεσαι στις τιμές στην Volvo κοίταξες το XC90 το οποίο είναι αρκετά πιο ακριβό από τα υπόλοιπα (ξεκινάει με 200000 NOK πάνω από τα μοντέλα που ενδιαφέρομαι εξοπλισμένα με full specs). Επίσης είναι αλήθεια αυτό που λες για το leasing στην Ελλάδα, αλλά σκέψου και τι μεγάλες εταιρίες έχουμε εμείς, ένα κενοοοοοοοό... Την στιγμή μάλιστα που θα δουλέψω σε μια εταιρία με τζίρο όσο περίπου το ΑΕΠ της Ελλάδας...
Πάντως, καλά που δεν είσαι προκατειλλημένος!!!!! Όλα κουβάδες και σαπάκια και η μπεμπέ υπερκατασκευαστής!Τέλος, καλά τα hybrid γι΄αυτούς που νομίζουν ότι το CO2 είναι το πρόβλημα του αιώνα, αλλά δεν ισχύει επ' ουδενί.. Χώρια που το πετρέλαιο που υπάρχει και πρόκειται να βγει είναι κάτι παραπάνω απο υπεραρκετό για πολλά χρόνια. Τα pure ηλεκτρικά έχουν περισσότερο νόημα (όχι για τα γούστα μου βεβαίως), αρκεί να βρουν κάποιο τρόπο να λύσουν το θέμα της αυτονομίας και της φόρτισης (και της τιμής της στο μέλλον, καθώς τώρα είναι ακόμα free)..
Θερμή παράκληση, όχι άλλο κάψιμο με ντεμεκ premium vagelides και τα ολοκληρωμένα (μη χ..ω) αυτοκινητά τους... Είπαμε δεν ενδιαφέρει η εταιρία και τα κατασκευάσματά της, χώρια που είναι πιο μεγάλη φούσκα κι απο τα φωτοβολταικά στην Ελλάδα..
Κάποιος με γνώση πάνω στα μοντέλα που ενδιαφέρομαι? Τι να προσέξω, πως 'γερνάνε', καθημερινή συμβίωση κτλ?
Α και για το θέμα αξιοπιστίας, δεν είναι τόσο πρόβλημα γιατί αφενός εδώ όλοι δίνουν 5 χρόνια εγγύηση (ή 100000χλμ) και αφετέρου όσο σπάσιμο και να είναι να αφήνεις το αμάξι στο συνεργείο, παίρνεις αντικατάσταση και αν ξεκινήσει έτσι, μετά τα 3 χρόνια πάμε γι' άλλα!
Αναζήτηση οικογενειακού SUV-λακίου ή SW