-
Χωρίς τη Γερμανία θα είχαμε ένα νόμισμα που θα ταίριαζε καλύτερα στις ανάγκες της οικονομίας μας που είναι εντελώς διαφορετική από την γερμανική.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Χωρίς τη Γερμανία θα είχαμε ένα νόμισμα που θα ταίριαζε καλύτερα στις ανάγκες της οικονομίας μας που είναι εντελώς διαφορετική από την γερμανική.Το οποίο θα ήταν κουρελόχαρτο εντωμεταξύ !
-
Καλύτερα φτηνό, παρά ακριβό νόμισμα για την Ελλάδα!
-
Το νόμισμα μας ήταν μια χαρά. Το ευρώ και οι πολιτικές της ΕΕ αλλά και των εδώ κυβερνήσεων εκτροχίασαν την ανοδική πορεία της οικονομίας μας. Οι τεράστιες παρεμβάσεις των κυβερνήσεων του Ανδρέα οδήγησαν σε μαρασμό πολλές βιομηχανίες και εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος των πολλών αχρήστων ΔΥ. Ο Μητσοτάκης με υπουργούς του τύπου Μάνου και Ανδριανόπουλου προσπάθησε να εφαρμόσει σκληρά μετρα λιτότητας που σε συνδυασμό με άλλες θέσεις του για το Σκοπιανό την τρομοκρατία και την δημοκρατικότητα στα σώματα ασφαλείας και τον κρατικό μηχανισμό οδηγήθηκε στην έξοδο. Ο Σημίτης με τους άθλιους μιζαδόρους ξαναέβαλε την χώρα σε τροχιά σύγκρουσης με τα βράχια ξηλώνοντας από την γεωργική παραγωγή ότι προϊόν ουσίας μπορούσε να αποδώσει καρπούς στην οικονομία. Ο Καραμανλής περιτριγυρισμένος από νταβάδες δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να αλλάξει την πορεία παρόλο που έβλεπε το κακό να έρχεται. Αρκέστηκε στο playstation και με τη σειρά του αποχώρησε κι αυτός. Ήρθε ο πραγματικά παπατζής να καλέσει το ιππικό τάχα μου να μας σώσει γνωρίζοντας ότι μας έβαζε σε μια λαγουδότρυπα χωρίς φως ούτε και τέλος. Τα υπόλοιπα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Όλοι οι πιτσαδόροι μπαχαλάκηδες τυχάρπαστοι πήραν με την σειρά το χρίσμα από το Βερολίνο ώστε να οδηγήσουν την χώρα μας να γίνει ένα πραγματικό φέουδο ή μπουρδέλο όπως λέμε στην αργκό. Από την στιγμή που την λογική την κατέχουν ως αλάθητο οι κάθε λογής καλαμαράδες ενώ όλοι οι άλλοι παράγουμε και φορολογούμαστε ως άχρηστοι και ανυπόληπτοι η χώρα του σκληρού πυρήνα του ευρώ είναι καταδικασμένη να μείνει προτεκτοράτο. Μόνο με ριζοσπαστικές αλλαγές και με ώριμες πέριξ συνθήκες θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση και τότε όχι με το ευρώ αλλά και με όποιο άλλο νόμισμα πάλι μια χαρά θα γίνει η οικονομία μας.
Βέβαια εμείς οι έλληνες είμαστε πολύ εξυπνος λαός και ποτέ δεν θα βγούμε μόνοι μας από το ευρώ. Δεν είμαστε βλάκες σαν τους Αγγλους και άλλους Βόρειους λαούς που δεν μπαίνουν με την καμία στην νομισματική ένωση. Αυτοί καλά να πάθουν! Αλήθεια υπάρχει κανείς ανόητος που πιστεύει πως η Τουρκία για παράδειγμα θέλει πραγματικά να μπει στην ΕΕ και την νομισματική ένωση; Για μακάκες τους έχετε; Τούρκικη λίρα και ξερό ψωμί. Για αυτό βέβαια είναι πίσω από εμάς σε όλα τα επίπεδα (διπλωματία, οικονομία, άμυνα, εκπαίδευση...). -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
ξηλώνοντας από την γεωργική παραγωγή ότι προϊόν ουσίας μπορούσε να αποδώσει καρπούς στην οικονομία.Οι αλλαγες στα αγροτικά είχαν συμφωνηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο με διεθνείς συμφωνίες για το εμποριο από τις αρχές της
δεκαετίας του 90!
Μπορούσαμε να είμαστε Βιετνάμ βέβαια και να μην εφαρμόζαμε τις συμφωνίες!
Οπως μπορούσαμε να έχουμε και ξεφτιλοδραχμή να μην εχει καν αντίκρυσμα ως μια χώρα που πρωτογενώς δεν παράγει κατι γιατι αυτό παγκοσμίως (η πρωτογενής παραγωγή) έχει συμφωνηθεί να γίνεται από άλλους!Ειλικρινά βρε συ Σπύρο όταν διαβάζω και από ανθρώπους σαν εσένα τέτοιες σκέψεις για το παγκόσμιο γίγνεσθαι καταλαβαίνω ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα να ζήσουμε στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και ταυτόχρονα καταλαβαίνω πως έχουν καταφέρει με τα ψέματα και έχουν επιβιώσει οι πολιτικοί μας που ποτέ δεν μπήκαν στον κοπο να κάτσουν να εξηγήσουν τι γίνεται και τι συμφωνείται παγκοσμίως και αντίθετα συνέχιζαν με δανεικά λεφτά να επιδοτούν θνήσκουσες δραστηριότητες (αγροτική παραγωγή π.χ) για τα ψηφαλάκια αντί για υποδομές και ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς ώστε να φέρουμε ακόμα περισσότερο τουρισμό!
Η χώρα μας έχει μέλλον μόνο στον τουρισμό και κάποιες υπηρεσίες και αυτό όσο μας αφήνουν τα νησιά και δεν ελευθερώνουν τον τούρκο να μας τα πάρει και καταστρέψει!
Τα υπόλοιπα παγκσμιοποίηση! Η εναλλακτική Αλβανία Χότζα at best! -
Η πραγματικότητα δείχνει σε απόλυτα νούμερα πως έχεις δίκιο κι εγώ είμαι λάθος. Είναι κάτι που το καταλαβαίνω απόλυτα και παρόλες τις αντιξοότητες έχω την τύχη όντας δυνατός να τα καταφέρνω και να ζω με αυτό. Καταφέρνω να επιβιώνω μέσα στο βρόμικο σκηνικό που προδιέγραψαν κάποιοι για την χώρα μου και τους συμπατριώτες μου. Αυτό δεν με εμποδίζει όμως να διαφωνώ και να έχω άλλο όραμα για την χώρα μου. Οι αξίες δεν πρέπει να συγχέονται και να βαθμονομούνται με την λογική του ενός σπιτιού, της δουλειάς των αυτοκινήτων και της διασκέδασης. Αν κάποιοι αποφάσισαν ας πούμε πως η Ελλάδα θα είναι η πίσω αυλή της Ευρώπης οι Ελληνες και πρώτα από όλους οι πολιτικοί που μας εκπροσωπούν δεν θα έπρεπε στωϊκά να δέχονται τη μοίρα τους. Δεν ήταν άλλωστε ποτέ στο dna μας.
-
Αν δεν εχεις σπιτι και μενεις στους δρομους και δεν εχεις αμαξι να φυγεις να πας καπου εισαι καλυτερα? τετοια χωρα θελεις να ζησεις? μια χαρα ειναι η χωρα και σημερα σε σχεση με πριν το 1990. Αν δεν γουσταρεις ΕΕ και παγκοσμιοποιηση μην αγοραζεις τιποτα εισαγωμενο βιομηχανικο προιον και ειδικα γερμανικο και επισης εισαγωμενα κρεατα ρουχα κλπ και θα τα εχεις καλα με τον εαυτο σου. Μην αγοραζεις και ηλεκτρονικα κλπ παντως απο τι θυμαμαι σε SAP δεν δουλευεις? γερμανικο προιον.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ειλικρινά βρε συ Σπύρο όταν διαβάζω και από ανθρώπους σαν εσένα τέτοιες σκέψεις για το παγκόσμιο γίγνεσθαι καταλαβαίνω ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα να ζήσουμε στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλονΚι εγώ το ίδιο λέω πάντως Στέφανε όταν βλέπω έναν μορφωμένο δικηγόρο να υπερασπίζεται το σύστημα που απλά βολεύει το παγκόσμιο Κεφάλαιο. Παλιά το Κεφάλαιο κάθε συνασπισμού κρατών (Entante vs Κεντρικές Αυτοκρατορίες στον Α' ΠΠ, Δυτικοί Σύμμαχοι vs Άξονα στον Β' ΠΠ, την ΕΣΣΔ ασ' την έξω γιατί το σχέδιο των Αγγλογάλλων ήταν να στρέψουν τον Χίτλερ εναντίον της, απλά δεν τους έκατσε όπως υπολόγιζαν) έκανε πόλεμο με το διπλανό Κεφάλαιο. Τώρα τα βρήκανε και είπαν απλά να μοιράσουν τον κόσμο με σχήματα όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ με παρεμβάσεις σε χώρες που δεν πειθαρχούν. Εκτός από την Β. Κορέα γιατί ξέρουν ότι ο Κιμ έχει πυρηνικά!!! Μαγκιές λοιπόν σε καμιά Σερβία και πολύ τους είναι...
Η παγκοσμιοποίηση είναι καλό πράγμα όταν είναι α) ελεγχόμενη (π.χ. με συμφωνίες που δεν διαλύουν την εγχώρια παραγωγή των κρατών) και β) υπέρ των λαών (να μπορούν να ζούνε και να ανταλλάσσουν αγαθά ως ισότιμοι με τους άλλους). Όχι όταν α) αφήνουν μικρές χώρες εντελώς ανυπεράσπιστες στους κερδοσκόπους και β) ο ντόπιος παραγωγός καλλιεργεί/φτιάχνει/επεξεργάζεται κάτι που του κοστίζει μια νομισματική μονάδα και ο εξαθλιωμένος ασιάτης το παράγει στο 1/10 του κόστους!!! Μια χαρά ήταν πριν ο προστατευτισμός, αν είναι να έχουμε παγκοσμιοποίηση τέτοιου είδους γιατί ούτε τον εξαθλιωμένο Μαλαίσιο που δουλεύει για $1 τη μέρα βοηθάει, ούτε τον απελπισμένο Έλληνα που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί αυτήν την τιμή.
Τα υπόλοιπα παγκσμιοποίηση! Η εναλλακτική Αλβανία Χότζα at best!
Εναλλακτική είναι αυτό που υπήρχε ως το 1991 από την Καμτσάτκα ως το Ντουμπρόβνικ και από το Αρχανγκέλσκ ως τη Σετσουάν!!!
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αν δεν εχεις σπιτι και μενεις στους δρομους και δεν εχεις αμαξι να φυγεις να πας καπου εισαι καλυτερα? τετοια χωρα θελεις να ζησεις? μια χαρα ειναι η χωρα και σημερα σε σχεση με πριν το 1990. Αν δεν γουσταρεις ΕΕ και παγκοσμιοποιηση μην αγοραζεις τιποτα εισαγωμενο βιομηχανικο προιον και ειδικα γερμανικο και επισης εισαγωμενα κρεατα ρουχα κλπ και θα τα εχεις καλα με τον εαυτο σου. Μην αγοραζεις και ηλεκτρονικα κλπ παντως απο τι θυμαμαι σε SAP δεν δουλευεις? γερμανικο προιον.Θα σου απαντήσω με την σειρά. Ήθελα να έχω σπίτι αυτοκίνητο δουλειά γυναίκα παιδιά και τα απέκτησα. Το ίδιο και ο πατέρας μου που γεννήθηκε μέσα στην κατοχή. Η χώρα δεν είναι μια χαρά σε σχέση πριν το 90. Είναι χρεωκοπημένη. Πως αντιλαμβάνεσαι ότι δεν θέλω την ΕΕ; Το ίδιο θα ρώταγες και τους ιδρυτές της που τουλάχιστον κάποιοι εξ αυτών δηλώνουν απογοητευμένοι με την τρέχουσα καταστασή της αλλά και πολλοί υπέρμαχοι της σήμερα; Να είσαι λοιπόν πιο προσεκτικός. Ποιος σου είπε ότι είμαι ενάντια στα εισαγόμενα; Ποτέ δεν το είπα αυτό. Είπα πως δεν ήταν σωστό να κατεδαφιστούν με διάφορα προσχήματα οι παραγωγικές δομές της χώρας. Μη μου δίνεις συμβουλές τι θα αγοράζω με ύφος τόσο αφελέστατο. Όπως σου έχω πει ξανά ζω σε μια κοινωνία και θέλω αυτή να βελτιώνεται να προοδεύει. Όχι μέρος αυτής και οι άλλοι στον πάτο ενός μεγάλου βαρελιού. Δεν θυμάμαι να έγραψα κάτι για την Γερμανία. Τι εννοείς; Ναι δουλεύω στο SAP το οποίο είναι κορυφαίο στον χώρο. Που είναι το μεμπτό; Είμαι πολύ καλός και στα windows την Φυσικοχημεία και άλλα για τα οποία έχω δώσει εκεί που πρέπει τα διαπιστευτήρια μου. Που είναι το πρόβλημα; Επειδή δεν συμφωνώ πως ο Τουρισμός και οι κάθε λογής υπηρεσίες δεν είναι αρκετες και πως η χώρα μπορεί να πάει πολύ πιο ψηλά; Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω; Επαναλαμβάνω πως υπάρχουν αξίες πέρα από τα προσωπικά οφέλη που πρέπει ο καθένας να έχει για την χώρα του. Οπως ο Γερμανός για την χώρα του ή ο Ισραηλίτης ή ο Τούρκος ή ο Αμερικάνος ή ο Ρώσος. Τι δεν καταλαβαίνεις; Εχω φίλους στην IBM στην Microsoft σε πολυεθνικές που ζούνε χρόνια έξω και θλίβονται για την κατάντια της χώρας. Τι είναι δηλαδή αυτοί; Κατάσκοποι;
-
Το βασικο προβλημα της χωρας ειναι οτι δεν παραγει αρκετα προιντα ουτε καν αγροτικα περα απο λαστιχα, αμαξια και λευκες συσκευες που παρηγαγε το 1985 για παραδειγμα. Μεχρι και τοματες και κρεας εισαγουμε. Ακομα το 1995 θυμαμαι παρηγαγε λευκες συσκευες και τηλεορασεις μεχρι το 2004. Και ρουχα ακομα και πολυτελειας ειχα βρει ελληνικα ρουχα και στην 5η λεωφορο. Η ΕΕ εχει κανονες, η χωρα δανειστηκε υπερβολικα και πρεπει να προσαρμοστει στα νεα οικονομικα δεδομενα αλλα προφανως θα υπαρχει οικονομικη καμψη. Ομως η ζωη ακομα καλη ειναι ακομα. Αν θελεις ΕΕ και δεν σε ενοχλει η παγκοσμιοποιηση και να δουλευεις/ζεις με ξενα προιοντα πρεπει να ακολουθεις τους κανονες που βαζουν οι χωρες του πυρηνα. Εγω δεν θεωρω οτι ειναι σωστο να ζουμε μονο με ξενα προιοντα και προσαρμοζω την ζωη μου αναλογα, οπως και αναλογα στις οικονομικες συνθηκες.
-
Για τους φιλους που ζουνε εξω τι ενδιαφερει αυτους που ζουν μεσα; μια χαρα καλοπληρωμενες δουλειες εχουν εκει, φορους πληρωνουν σε αλλες χωρες good for them δηλ ειτε θλιβοντε ειτε δεν θλιβοντε τι διαφορα εχει; ο τουρισμος στην υπαρχουσα μορφη δεν εχει ασκετα χρηματα για να συντηρησει ολη την χωρα αλλα ειναι ενα σημειο που η χωρα εχει πλεονεκτημα σε σχεση με αλλους και θα πρεπει να αναπτυχθει.
-
Ειλικρινά βρε συ Σπύρο όταν διαβάζω και από ανθρώπους σαν εσένα τέτοιες σκέψεις για το παγκόσμιο γίγνεσθαι καταλαβαίνω ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα να ζήσουμε στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον
Κι εγώ το ίδιο λέω πάντως Στέφανε όταν βλέπω έναν μορφωμένο δικηγόρο να υπερασπίζεται το σύστημα που απλά βολεύει το παγκόσμιο Κεφάλαιο. Παλιά το Κεφάλαιο κάθε συνασπισμού κρατών (Entante vs Κεντρικές Αυτοκρατορίες στον Α' ΠΠ, Δυτικοί Σύμμαχοι vs Άξονα στον Β' ΠΠ, την ΕΣΣΔ ασ' την έξω γιατί το σχέδιο των Αγγλογάλλων ήταν να στρέψουν τον Χίτλερ εναντίον της, απλά δεν τους έκατσε όπως υπολόγιζαν) έκανε πόλεμο με το διπλανό Κεφάλαιο. Τώρα τα βρήκανε και είπαν απλά να μοιράσουν τον κόσμο με σχήματα όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ με παρεμβάσεις σε χώρες που δεν πειθαρχούν. Εκτός από την Β. Κορέα γιατί ξέρουν ότι ο Κιμ έχει πυρηνικά!!! Μαγκιές λοιπόν σε καμιά Σερβία και πολύ τους είναι...
Η παγκοσμιοποίηση είναι καλό πράγμα όταν είναι α) ελεγχόμενη (π.χ. με συμφωνίες που δεν διαλύουν την εγχώρια παραγωγή των κρατών) και β) υπέρ των λαών (να μπορούν να ζούνε και να ανταλλάσσουν αγαθά ως ισότιμοι με τους άλλους). Όχι όταν α) αφήνουν μικρές χώρες εντελώς ανυπεράσπιστες στους κερδοσκόπους και β) ο ντόπιος παραγωγός καλλιεργεί/φτιάχνει/επεξεργάζεται κάτι που του κοστίζει μια νομισματική μονάδα και ο εξαθλιωμένος ασιάτης το παράγει στο 1/10 του κόστους!!! Μια χαρά ήταν πριν ο προστατευτισμός, αν είναι να έχουμε παγκοσμιοποίηση τέτοιου είδους γιατί ούτε τον εξαθλιωμένο Μαλαίσιο που δουλεύει για $1 τη μέρα βοηθάει, ούτε τον απελπισμένο Έλληνα που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί αυτήν την τιμή.
Τα υπόλοιπα παγκσμιοποίηση! Η εναλλακτική Αλβανία Χότζα at best!
Εναλλακτική είναι αυτό που υπήρχε ως το 1991 από την Καμτσάτκα ως το Ντουμπρόβνικ και από το Αρχανγκέλσκ ως τη Σετσουάν!!!
Δεν υπερασπίζομαι τίποτα βρε συ, απλα καταλαβαίνω πως λειτουργεί και το αποδέχομαι ειτε μου αρέσει ειτε οχι γιατι οι εναλλακτικές ειναι ειτε ο κομμουνισμός της ΕΣΣΔ όπως λες εσύ ειτε ακομα χειρότερα όπως είπα εγω.
Επειδή ωστόσο το 1988 είδα χώρες του υπαρκτού απο κοντά, προσωπικα δεν θα ήθελα να ζήσω όπως ζούσαν και όπως έδειχναν ολα εκει (Γιουγκοσλαβία, Ουγγαρία που είχα παει) άσχετα τι διαβάζαμε ή βλέπαμε στην τηλεόραση. Το μάτι απο κοντά δεν ξεγελιέται..... -
Αυτό Στέφανε δεν το δέχομαι, πως μπορείς να αποδέχεσαι αυτην την κατάσταση;;;
Πραγματικά εύχομαι να μην βρεθείς σε φάση που αυτή η κατάσταση θα σου κοστίσει πολλά και όχι μόνο χρηματικά ( γιατί επειδή έχεις κάποια καβάτζα μπορείς να αποδεχτείς κάποια πράγματα, αν δεν ειχες;;; π.χ. Μπόρεσες να πληρωσεις να πάνε τα παιδιά σου παιδικό σταθμό, αν δεν μπορούσες, τι; )
Κάτι τελευταίο. Το 1988 όμως, ο κατήφορος χωρίς γυρισμό ήταν στα τελειώματα του. Και ο ίδιος ο Λένιν δεν θα μπορούσε να φέρει στα σωστά την κατάσταση.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Kαι τι θα πρεπει να κανει? Να παει να καψει το Συνταγμα?
Για να μπορεσεις να αλλαξεις το υπαρχον συστημα θα πρεπει να εισαι μια χωρα 300 εκατ και τεχνολογικα προηγμενη. Ακομα και η Κινα με το 1 δις ακολουθει τον καπιταλισμο και την παγκοσμιοποιηση (βεβαια ισως να ωφελειται αυτην την στιγμη). Απο τις μονες χωρες που αντιστεκεται ειναι η....Ιαπωνια (η οποια ομως εχει και βεβαρυμενο παρελθον).
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Επειδή ωστόσο το 1988 είδα χώρες του υπαρκτού απο κοντά, προσωπικα δεν θα ήθελα να ζήσω όπως ζούσαν και όπως έδειχναν ολα εκει (Γιουγκοσλαβία, Ουγγαρία που είχα παει) άσχετα τι διαβάζαμε ή βλέπαμε στην τηλεόραση. Το μάτι απο κοντά δεν ξεγελιέται.....Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να ζήσω εκεί, αν και τις είδες στα τελειώματά τους. Η Σόφια έκανε με τα πάρκα της την Αθήνα να ντρέπεται...
-
Επειδή ωστόσο το 1988 είδα χώρες του υπαρκτού απο κοντά, προσωπικα δεν θα ήθελα να ζήσω όπως ζούσαν και όπως έδειχναν ολα εκει (Γιουγκοσλαβία, Ουγγαρία που είχα παει) άσχετα τι διαβάζαμε ή βλέπαμε στην τηλεόραση. Το μάτι απο κοντά δεν ξεγελιέται.....
Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να ζήσω εκεί, αν και τις είδες στα τελειώματά τους. Η Σόφια έκανε με τα πάρκα της την Αθήνα να ντρέπεται...
Τι να τς κανω τα πάρκα βρε Αλέξανδρε; στα πάρκα μένω ;
Οκ καταλαβαίνω την ανάγκη καλών δημοσίων χωρών και δεν ειμαι απο αυτούς που προσέχω μονο μεσα απο την πόρτα του σπιτιού μου αλλα αυτο δεν ειναι κριτήριο ασε που η διατήρηση δημοσίου χώρου σε καλή κατάσταση δεν ειναι θέμα κράτους αλλα θέμα νοοτροπία των πολιτών. Στην Ελλάδα υπό οποιοδήποτε καθεστώς τα ίδια σκατα θα είχαμε.
Πόλεις φαντάσματα, έλλειψη πρώτων υλών, αναξιοπρέπεια και μαύρη αγορα συναλλάγματος είχα δει.
Επιπλέον η γιαγιά μου ειχε συγγενείς απο την αλλη πλευρά των συνόρων στην Αλβανία και όπως τυχόν εχω ξαναγράψει κάποιος ξάδελφος της ειχε έρθει πριν πέσει το καθεστώς ως κομματόσκυλο και ο ίδιος.
Μου ειχε κανει εντυπωση ο φόβος που ειχε. Έτρεμε και τη σκιά του!
Πλήρης αν ελευθερία βρε συ!
Ωραίες ιδέες ο κομμουνισμός αλλα τραγική εφαρμογή ! Τραγικότατη! -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Αυτό Στέφανε δεν το δέχομαι, πως μπορείς να αποδέχεσαι αυτην την κατάσταση;;;
Πραγματικά εύχομαι να μην βρεθείς σε φάση που αυτή η κατάσταση θα σου κοστίσει πολλά και όχι μόνο χρηματικά ( γιατί επειδή έχεις κάποια καβάτζα μπορείς να αποδεχτείς κάποια πράγματα, αν δεν ειχες;;; π.χ. Μπόρεσες να πληρωσεις να πάνε τα παιδιά σου παιδικό σταθμό, αν δεν μπορούσες, τι; )
Κάτι τελευταίο. Το 1988 όμως, ο κατήφορος χωρίς γυρισμό ήταν στα τελειώματα του. Και ο ίδιος ο Λένιν δεν θα μπορούσε να φέρει στα σωστά την κατάσταση.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Δέχεσαι κατι σταθμίζοντας τις εναλλακτικές και τι μπορείς να κανεις για να αλλάξεις την κατάσταση. Αλλαγή ομως στο πλαίσιο του συστήματος και οχι πειράματα σαν την ΠΦΑ γιατι ο κόλος μας την πλήρωσε χοντρά την αφέλεια ή αβελτηρία των συμπολιτών μας που την εμπιστεύτηκαν και αυτιστικά την ψήφισαν τρεις φορές μεσα στο 2015.
Να ψηφίσουμε επιτέλους ανθρώπους τίμιους, σοβαρούς και μετρημένους. Νοικοκύρηδες πάνω απο ολα με επίγνωση της κατάστασης και του παγκόσμιου γιγνεσθαι και οχι εραστές της καρέκλας και της εξουσίας ουτε ανθρώπους κομματικών σωλήνων και πολιτικάντηδες με εύκολες λύσεις.
Εκει προσπαθώ να κανω την αλλαγή.Το θέμα με τον παιδικό σταθμό δεν το κατάλαβα. Απο καποιο σημείο και μετα θέμα στάθμισης ειναι. Αν οικονομικά δεν συνέφερε να πληρώνω κερατα για να εχει μια χαζό δουλειά η γυναίκα θα σταματούσε τη δουλειά η γυναίκα. Αλλωστε πλέον υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες. Όπως μου έλεγε φίλος τις προάλλες σταμάτησε τη γυναίκα του απο τη δουλειά για να μεγάλα σωστα τα παιδια (όπως και θα έπρεπε να ειναι η κατάσταση και μακάρι το κράτος αντι για επίδομα ανεργίας εδινε επίδομα στις νέες μαμάδες να μένουν σπίτι να μεγαλώσουν σωστα τα παιδάκια) και ηδη ενας γείτονας του δίνει εμα σεβαστό ποσο για να κρατάει και το δικό του παιδί.
-
Αψογος ο SPIduster .
Στα υπόλοιπα αφού ο πρωτογενής θα παράγεται στις φτωχές χώρες , γιατί είναι πολύ ανεπτυγμένος , με άλλη βέβαια λογική από την δική μας , σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ?
Ο τουρισμός όσο εύκολα ανεβαίνει , τόσο εύκολα μπορεί από τυχαίους ή λιγότερο τυχαίους λόγους να πέσει . Ενώ και τα έσοδα με το all inclusive δεν διαχέονται στις τοπικές κοινωνίες .
Οσο για το 1990 και πριν , μια χαρά ζούσαμε , ακόμα παλιότερα πριν την βρωμοπασοκίλα , είχαμε παραγωγή στα πάντα . Τα πλοία της ακτοπλοίας , όσα ήταν καινούργια φτιάχνονταν εδώ , ενώ όσα αγοράζονταν μτχ , μετασκευάζονταν εδώ . Τα φορτηγά επίσης . Στα οχήματα , τα λεωφορεία και τα ΚΤΕΛ τα έφτιαχναν εδώ , βαγόνια τρένων εδώ , λευκές συσκευές ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ φτιάχνονταν εδώ . Παπούτσια και ρούχα εξαιρετικά , κοσμήματα , σκάφη αναψυχής και άλλα καταναλωτικά επίσης φτιάχνονταν εδώ . Χαρτιά , πλακάκια , μάρμαρα , είδη υγιεινής , κουφώματα , τούβλα , τσιμέντα , χάλυβας , έπιπλα , ξυλουργικά και γενικά το 70-80 % των υλικών της οικοδομής φτιάχνονταν εδώ . Και πολλά ακόμη .
Οπότε το παραμυθάκι της πασοκίλας ότι ήρθε το 81 και έδωσε λεφτά στον κόσμο είναι απλά το παραμυθάκι που λένε όσοι άρπαξαν τις μίζες και λεηλάτησαν το κράτος τότε . Απλά την δεκαετία του 80 είχαμε πληθωρισμό , είχαμε την ΑΤΑ που έδινε ψεύτικο χρήμα , αφού το έτρωγε ο πληθωρισμός , αλλά επειδή είχαμε και πολλούς αμόρφωτους , αυτούς το πασοκ τους έκανε ότι ήθελε , χρησιμοποιώντας την ΥΕΝΕΔ της εποχής και τον Μαρούδα που θα κατέρριπτε τους δορυφόρους .
Βέβαια κάποιοι νομίζουν ότι το ότι τώρα περνάνε έξω με ταυτότητα και όχι διαβατήριο , είναι κατάκτηση
Ξεχνάνε ότι απλά και τότε και τώρα , το μόνο που χρειαζόσουν για να ταξιδέψεις , ήταν και είναι ΜΟΝΟ ΦΡΑΓΚΑ .
Εχεις φράγκα , πας παντού ...
Τώρα μας τα έφαγαν οι πασόκοι και πρέπει να υπομένουμε και τους υποστηρικτές τους ...
-
Προσυπογράφω το κείμενο του συμφορουμίτη criuser όχι για τον καλό λόγο του στην αρχή που δείχνει να με βολεύει... αλλά για την πρωταρχική του ρητορική ερώτηση όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, την επισήμανση του πως ο τουρισμός ακολουθεί χρηματιστηριακή πορεία , τις υπηρεσίες all inclusive που δεν αποφέρουν ουσιαστικά οφέλη σε τοπικές κοινωνίες αλλά και την μνήμη του που μας φέρνει λίγο πολύ στο νου τι φτιάχνονταν εντός της χώρας μέχρι την ώρα που αποφασίσαμε να θωρακίσουμε την οικονομία μας, την δημοκρατία μας τη φορολογία μας και το συνδικαλισμό μας, αποδομώντας τα όλα... όλα όμως ! Τώρα μοιάζουμε σαν τους Κουβανούς στην παλιά διαφήμιση για ρούμι μέσα σε ένα τρελό λεωφορείο. Στέφανε κάπου στην διαφήμιση νομίζω ότι βλέπω γνωστές φυσιογνωμίες. Μη θυμώνεις βρε. Καλοκαίρι είναι...
-
Η καταστροφή της οποιασδήποτε παραγωγής (αγροτικής, βιομηχανικής κλπ) είχε η χώρα, έγινε με σχέδιο.
Η πρώτη φορά αριστερά Στέφανε, μόνο εκτός συστήματος δεν είναι. Πιο μέσα δεν γίνεται, αλλιώς μέσα από εκλογές δεν θα ευχόταν.
Η ανάλυση των Σπύρο και criuser είναι σωστή, αλλά θέλει και συνέχεια. Πως θα πάρει μπροστά η παραγωγή; ποιος θα την βάλει μπροστά; κλπ κλπSent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ