-
Εγώ δεν θα πω ποιος είναι ακραίος και ποιος όχι...
Ποιος να μιλήσει άλλωστε εγώ, αφού και εγώ ακραίος χαρακτηρίστηκα.Πόσο σοβαρός είναι όμως ο αρθρογράφος και ποιος είναι;
http://www.newsit.gr/politikh/Eksallos- ... oli/706686
http://www.protothema.gr/politics/artic ... -mnimonio/
http://www.newsbomb.gr/tags/tag/72649/x ... agiannidhs
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=491497
''Καραγιαννίδης: Εχω αντιασφυξιογόνες μάσκες, ρόπαλα με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ''
Καραγιαννίδης=Δημοκράτης
Insane=ακραίος...Υ.Γ: Το ρόπαλο που το έχει τώρα; Το έβαλε στα οπίσθιά του και έκατσε στην βουλευτική καρέκλα και δεν ξεκολλάει;;;
Y.Γ2: Με τούτα και με εκείνα, ξεχάσαμε την μεγάλη επέτειο...
Οκ...ομάδα ηλίθιας είναι ΑΛΛΑ' δεν μιλάμε για κάποιο σχόλιο...ποτ πουρί δηλώσεων των Συριζαίων είναι. Δεν αμφισβητείται δλδ κάποια άποψη. Μιλάμε για γεγονότα. Χρόνια μας πολλά λοιπόν!!!
https://www.youtube.com/watch?v=Ufqd3Cj ... e=youtu.beY.Γ3: https://www.youtube.com/watch?v=U7Rnfhh ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=tMXFJfZ ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=hffYfpo ... e=youtu.be
Μιλάμε για κλάμα... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν αφήνει ο Κούλης...Ετσι μας ενημερωσε ο υπουργος προπαγανδας Τζανακοπουλος, επειδη η ΔΑΚΕ με 2 στις 10 ψηφους και τελευταια, ενω ολες οι αλλες παραταξεις ειχαν κανει το ιδιο, ψηφισε τη συνεχιση της 'απεργιας'. Τι, δεν εχει δικιο?
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Συγνώμη που θα αλλάξω θέμα, αλλά ειλικρινά γιατί δεν γινεται επιστράτευση των σκουπιδιάρηδων ή γιατι δεν βγαίνουν ιδιώτες να μαζέψουν;
Η κατασταση είναι άκρως επικίνδυνη πια!- 1.00000000000000
Με τα επικείμενα 40+ του υδραργύρου τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.
Θέλει επιστράτευση ή το πολύ απλό: '*όποιος δεν επιστρέψει στην εργασία του εντός 24 ωρών απολύεται με ποινικές κυρώσεις και χωρίς καμία αποζημίωση'. * Κάποτε πρέπει να σφίξουν οι κ@λοι σε ορισμένα επαγγέλματα.
Μισο λεπτο. Αυτο που λετε ειναι λαθος. αυτοι που 'απεργουν', ΔΕΝ ειναι πια εργαζομενοι, ΔΕΝ εχουν σχεση εργασιας με τους δημους, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη εχει ληξει η συμβαση τους (που εξ'αρχης ηταν ορισμενου χρονου). Αρα ουτε μπορουν να τους 'επιστρατευσουν', ουτε τιποτα. η 'απεργια' στη πραγματικοτητα ειναι ΚΑΤΑΛΗΨΗ των αμαξοστασιων+χωματερων απο τους τωρα πια ΑΣΧΕΤΟΥΣ με το δημο ΠΡΩΗΝ εργαζομενους, με αποτελεσμα οι πραγματικοι και υπαρχοντες μονιμοι δημοτοεργαζομενοι να 'μη μπορουν' να εργαστουν αφου δεν εχουν οχηματα+χωματερεες αποθεσης.
αλλα οι αφισες ειναι 'δικαιωμα' και ο τζημερος ειναι το φασιστακι της υποθεσης...
-
**ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΟ NOOR 1, ΤΗΝ ΠΟΑΣΥ
Τζανακόπουλος: Για όλα φταίει η ΝΔ **...
http://www.iefimerida.gr/news/347154/tz ... taiei-i-ndΤο ματσακι 'ειναι τοσο ηλιθιος που τα πιστευει vs ποσο ηλιθιοι νομιζει οτι ειμαστε για να τα λεει αυτα', ειναι τρομερο ντερμπυ...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
(ακολουθει αρθρο αποψης -brace for impact)
ο γιαννης ο σοβαρος, ο μη πορωμενος, που καθεται κ διαβαζει 'αποψεις' τετοιων τυπακίων.
-
2 χρόνια επετείου και να κάτσουμε να διαβάσουμε πόσο κακός θα είναι ο Κούλης ΑΝ γίνουν εκλογές και ΑΝ τις κερδίσει και ΑΝ σχηματίσει κυβέρνηση. Το πόσο θολωμένος είναι ο αρθρογράφος φαίνεται και από τον παραλληλισμό με τον Trump 'όταν για τον μέσο ΣΥΡΙΖΑΙΟ Trump (και Lepen κ.λ.π.)=το παληκάρι κατά της παγκοσμιοποίησης, του κατεστημένου και του Βερολίνου και Hilary, Macron, Κούλης κ.λ.π.=κατεστημένο Βρυξελλών, παγκοσμιοποίηση κ.λ.π. Άλλαξε κι αυτό και έχουμε Trump=Κούλης; Δηλαδή έγινε ξαφνικά ο Κούης πολέμιος της παγκοσμιοποίησης; Μην του το πείτε, είναι ικανός να το κάνει αφίσα αύριο το πρωί...
Αξίζει αν κάποιος βρεθεί σε βιβλιοπωλείο να ρίξει μια ματιά στο Wow του Βαρουφάκη. Πέραν του παραφουσκωμένου 'εγώ' του συγγραφέα, θα μπορέσει εύκολα να διακρίνει ότι τους πρώτους 6 μήνες διακυβέρνησης δεν υπήρχε κυβέρνηση, δεν υπήρχε υπουργικό συμβούλιο αλλά μόνο ο Βαρουφάκης και η κοκορομαχία του. Οι 'αυταπάτες' του Τσίπρα αποτυπώνονται όλες και πλήρως σαν βασικές πεποιθήσεις του τ. υπουργού (θα αλλάξουμε την Ευρώπη, τον κόσμο, το σύμπαν, δεν γίνεται να μας πειράξουν γιατί θα καταστραφούν κ.λ.π.) ο Σόιμπλε παρουσιάζεται σαν τους 'έφορους' στο '300' κ.λ.π.. Αν ανατρέξει άλλωστε κανείς σε μεμονωμένες δηλώσεις άλλων μελών της κυβέρνησης και του κόμματος της εποχής θα καταλάβει την ανησυχία τους για την έλλειψη πληροφόρησης και για τον τοίχο που έβλεπαν να έρχεται. Τοίχο που όπως έχω ξαναπεί ο Τσίπρας τον είχε δει από πολύ νωρίτερα αλλά τον βόλευε να αμολύσει τον Βαρουφάκη να κάνει τα παιχινιδάκια του και να 'διαπραγματεύεται' για να κερδίσει χρόνο και να πέσει ηρωικά μαχόμενος. Το κόμικ τελειώνει στον ίδιο τόνο, με την αναφορά στο κόμμα Βαρουφάκη (carpe diem) μαζί σύνθημα που έκλεψε από την ΑΕΚ (ερχόμαστε...).
Για την γελοιότητα των βασικών θλιβερών πρωταγωνιστών ομιλούν οι δηλώσεις τους, όχι μόνο αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχουν και πολλές άλλες. Η ζημιά έχει επίσης αποτιμηθεί χρηματικά. Δυστυχώς όμως σε αυτή την χώρα φυλακή μπήκε μόνο ο Άκης (που κι αυτός βγήκε πρόσφατα).
-
ΙΔΙΩΤΗΣ (και οχι πχ καποιος δημαρχος) αποφασιζει να πληρωσει απο τη τσεπη του αλλον ιδιωτη για να μαζεψει τα σκουπιδια μπροστα απο το μαγαζι του, και το ΚΚΕ παει και κανει 'παρεμβαση' γιατι 'ειναι απεργοσπαστικη κινηση'. Το να μαζεψεις δηλαδη τα σκουπιδια μονος σου σπαει την απεργια. Δηλαδη σκοπος της απεργιας ειναι να μας πνιξουν στα σκουπιδια, μεχρι να παρουν αυτο που γουσταρουν.
Ουστ ρε γιδια, ουτε για γιδοβοσκοι δεν κανετε, μου θελετε και συνδικαλισμο...
-
@γνωστο διδυμο:
Απλα λιτα και απέριττα: Δεν με νοιαζει τι εστι Καραγιαννίδης, την αποψη του για τον Κουλη και την τακτικη του διαβασα και συμφωνω 100% σε όλα. Και εσεις να σας θυμισω μας λετε τοοοοοσο καιρο ότι αντιστοιχα οι Τσεκουρομπουμπουκοι είναι ολιγον απεχθείς μεν, αλλα πρεπει να τους αναγνωρίσουμε ότι εχουν δικιο...
Αυτά. Μην εξανίσταστε λοιπον, γιατι αυτά μας λετε και εσεις.
ΥΓ: Λες και το κανουν επίτηδες οι ηγεταρες. Εκει που τα παιρνεις τερμα κρανιο με το κλεισιμο του ματιου στη σκατοΦωφω από τον Αλεξακο, ερχεται ο Κουλης να κανει την πατατα του αιωνα με την τοποθετηση του περι βιας μονο από την Αριστερα και να σου θυμιζει ότι τελικα σ' αρεσει δε σ' αρεσει, το μη χειρον βελτιστον.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μισο λεπτο. Αυτο που λετε ειναι λαθος. αυτοι που 'απεργουν', ΔΕΝ ειναι πια εργαζομενοι, ΔΕΝ εχουν σχεση εργασιας με τους δημους, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη εχει ληξει η συμβαση τους (που εξ'αρχης ηταν ορισμενου χρονου). Αρα ουτε μπορουν να τους 'επιστρατευσουν', ουτε τιποτα. η 'απεργια' στη πραγματικοτητα ειναι ΚΑΤΑΛΗΨΗ των αμαξοστασιων+χωματερων απο τους τωρα πια ΑΣΧΕΤΟΥΣ με το δημο ΠΡΩΗΝ εργαζομενους, με αποτελεσμα οι πραγματικοι και υπαρχοντες μονιμοι δημοτοεργαζομενοι να 'μη μπορουν' να εργαστουν αφου δεν εχουν οχηματα+χωματερεες αποθεσης...Δεν το ήξερα αυτό...ευχαριστώ για την ενημέρωση!
Άρα ακόμα χειρότερα....θέλει παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας για να αρθεί η κατάληψη. Σε τι χώρα ζούμε ρε π@υστη μου....που ένα μάτσο καθίκια πνίγουν μια πόλη στα σκουπίδια και η κυβέρνηση το ανέχεται!?!?! Άαα στα διάλα πια με τον καθένα που κάνει ό,τι γουστάρει...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μισο λεπτο. Αυτο που λετε ειναι λαθος. αυτοι που 'απεργουν', ΔΕΝ ειναι πια εργαζομενοι, ΔΕΝ εχουν σχεση εργασιας με τους δημους, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη εχει ληξει η συμβαση τους (που εξ'αρχης ηταν ορισμενου χρονου). Αρα ουτε μπορουν να τους 'επιστρατευσουν', ουτε τιποτα. η 'απεργια' στη πραγματικοτητα ειναι ΚΑΤΑΛΗΨΗ των αμαξοστασιων+χωματερων απο τους τωρα πια ΑΣΧΕΤΟΥΣ με το δημο ΠΡΩΗΝ εργαζομενους, με αποτελεσμα οι πραγματικοι και υπαρχοντες μονιμοι δημοτοεργαζομενοι να 'μη μπορουν' να εργαστουν αφου δεν εχουν οχηματα+χωματερεες αποθεσης.
αλλα οι αφισες ειναι 'δικαιωμα' και ο τζημερος ειναι το φασιστακι της υποθεσης...
Αυτό που λες εσύ είναι λάθος.
Η απεργία είναι προκηρυγμένη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων - ΟΤΑ). Καλύπτει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ μόνιμους και συμβασιούχους. Στις κινητοποιήσεις αυτές συμετέχουν ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙΤο κύριο αίτημά τους (πόσο παράλογο Θεέ μου) η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε καθαριότητα, πράσινο, διοικητικές υπηρεσίες κλπ, και όχι συνεχής ομηρία 'πελατών' με συμβάσεις 2-5-12-24 μηνών.
-
Ναι να γίνουν αορίστου χρόνου (όχι μόνιμοι!) χωρίς όμως δυνατότητα να φύγουν από την καθαριότητα...
Γιατί αν είναι και αυτοί να την κάνουν σε γραφεία, στα σπίτια τους, σε υπουργεία, σε πολιτικά γραφεία ... μετά θα πρέπει να ξαναπάρουν άλλους συμβασιούχους ...
Αυτό που γίνεται στο Ελλαδιστάν με το δημόσιο είναι αρρώστια εντελώς.
υ.γ. εγώ έχω άλλη άποψη γενικά για το δημόσιο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ναι να γίνουν αορίστου χρόνου (όχι μόνιμοι!) χωρίς όμως δυνατότητα να φύγουν από την καθαριότητα...Γιατί αν είναι και αυτοί να την κάνουν σε γραφεία, στα σπίτια τους, σε υπουργεία, σε πολιτικά γραφεία ... μετά θα πρέπει να ξαναπάρουν άλλους συμβασιούχους ...
+1
-
Γνωστή μου ανήκει στους συγκεκριμένους συμβασιούχους.
Δουλεύει 5 φορές τον μήνα και φυλάει νύχτα το δημαρχείο.
Πάει χτυπάει κάρτα έτσι για τον χαβαλέ.
Έχουν προσλάβει πολλά άτομα για φύλακες χωρίς να ανταποκρίνονται οι θέσεις στις πραγματικές ανάγκες τους, καθαρά ρουσφέτι δλδ και μεταξύ τους έχουν κανονίσει και δουλεύουν 5+- μέρες τον μήνα ο καθένας...Και μετά λέμε, ά έχουμε ελλείψεις προσωπικού, ά το ένα, ά το άλλο...
Παίρνει 7-7.5+- κατοστάρικα τσέπη νομίζω.
Αυτά.
Y.Γ: http://www.iefimerida.gr/news/347200/en ... s-xirotyri
Σκεφτείτε να είχε διοριστεί κόρη πρώην βουλευτή της ΝΔ και να κυβερνούσε η ΝΔ. Θα είχε γκρεμιστεί η χώρα...Τώρα είναι απλά ΠέμπτηΜα πόσο καθαροί και αμόλυντοι είναι αυτοί οι αριστεροί επιτέλους;;;
-
Δεν είναι απλά μία Πέμπτη.
Είναι μία Πέμπτη τίγκα στο σκουπίδι εξαιτίας του Κούλη...
Άντε να γίνουν εκλογές να πέσει αυτός ο Κούλης και η βρωμοΔεξιά να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους και αυτό το άγιο το παιδί ο Αλέξης να φτιάξουν τα πράγματα επιτέλους...
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Αυτό που λες εσύ είναι λάθος.
Η απεργία είναι προκηρυγμένη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων - ΟΤΑ). Καλύπτει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ μόνιμους και συμβασιούχους. Στις κινητοποιήσεις αυτές συμετέχουν ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙΤο κύριο αίτημά τους (πόσο παράλογο Θεέ μου) η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε καθαριότητα, πράσινο, διοικητικές υπηρεσίες κλπ, και όχι συνεχής ομηρία 'πελατών' με συμβάσεις 2-5-12-24 μηνών.
α) Παλικαρι μου, οι συμβασιουχοι που εχει ληξει η συμβαση τους, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ. Εργαζομενοι ηταν οσο ισχυε η συμβαση τους, που ηταν ορισμενου χρονου, και εληξε. Αυτο, δεν ειναι συζητησιμο.
β) η απεργια που εχει προκυρηξει η ποε-οτα, ειναι αυτο που ζουμε 10 μερες τωρα ή αυτη που ισχυει ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ?
γ) Ε ναι, βεβαια, φυσικο ειναι οι μονιμοι να 'στηριζουν' την 'απεργια' των οχι πια εργαζομενων στο δημο, γιατι ετσι μπορουν να καθονται και να πληρωνονται επειδη 'δεν φταινε' αυτοι που δεν εργαζονται αλλα αυτοι που μπλοκαρουν οχηματα+χωματερες.
δ) το κυριο αιτημα τους ειναι ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, οχι 'να προσληφθουν μονιμοι ωστε να καλυπτονται οι αναγκες'. Το κωλο τους και μονο το δικο τους κοιτανε, οπως ολοι οι συνδικαλΗστες σαν και αυτους. Να πας αλλους να βρεις χαζους να τα πουλησεις αυτα. Που τους μαραναν οι 'αναγκες' του δημου και των δημοτων...
ε) Η 'ομηρεια 2-5-12-24 μηνών' που λες εσυ, ειναι αυτο που εξ'αρχης τους προσφερθηκε. Μπορουν ή να πουν ευχαριστω για την ευκαιρια που τους δωθηκε να δουλεψουν 2-5-12-24 μηνες και να πανε σπιτι τους, ή να μην επιαναν καν αυτη τη δουλεια εξ'αρχης, αν δεν τους αρεσε η πεπερασμενη χρονικη διαρκεια της.ΥΓ Σε αυτη τη χωρα εχουμε φτασει σε αλλα ακρα γελοιοτητας για να μπορουμε να εξομοιωνουμε τη βουρτσα με τη Λουτσα...'ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΙ', ο νεος ορισμος για το τι ειναι αυτοι οι τυποι. Που ζουμε ρε μλκ μου...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μισο λεπτο. Αυτο που λετε ειναι λαθος. αυτοι που 'απεργουν', ΔΕΝ ειναι πια εργαζομενοι, ΔΕΝ εχουν σχεση εργασιας με τους δημους, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη εχει ληξει η συμβαση τους (που εξ'αρχης ηταν ορισμενου χρονου). Αρα ουτε μπορουν να τους 'επιστρατευσουν', ουτε τιποτα. η 'απεργια' στη πραγματικοτητα ειναι ΚΑΤΑΛΗΨΗ των αμαξοστασιων+χωματερων απο τους τωρα πια ΑΣΧΕΤΟΥΣ με το δημο ΠΡΩΗΝ εργαζομενους, με αποτελεσμα οι πραγματικοι και υπαρχοντες μονιμοι δημοτοεργαζομενοι να 'μη μπορουν' να εργαστουν αφου δεν εχουν οχηματα+χωματερεες αποθεσης...
Δεν το ήξερα αυτό...ευχαριστώ για την ενημέρωση!
Άρα ακόμα χειρότερα....θέλει παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας για να αρθεί η κατάληψη. Σε τι χώρα ζούμε ρε π@υστη μου....που ένα μάτσο καθίκια πνίγουν μια πόλη στα σκουπίδια και η κυβέρνηση το ανέχεται!?!?! Άαα στα διάλα πια με τον καθένα που κάνει ό,τι γουστάρει...
Φαντασου, οι με ληγμενη συμβαση ορισμενου χρονου εργασιας πρωην εργαζομενοι, βγαινουν στους δρομους και στα αγωνιστικα δικτυα (facebook κλπ) και φωναζουν οτι 'ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ, ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ'...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
α) Ναι να γίνουν αορίστου χρόνου (όχι μόνιμοι!) χωρίς όμως δυνατότητα να φύγουν από την καθαριότητα...β) Γιατί αν είναι και αυτοί να την κάνουν σε γραφεία, στα σπίτια τους, σε υπουργεία, σε πολιτικά γραφεία ... μετά θα πρέπει να ξαναπάρουν άλλους συμβασιούχους ...
α) ναι, ωστε μετα αν πρεπει να φυγει καποιος απο αυτους να μας ζαλιζουν τα @@ οτι 'τους πετανε στο δρομο'.
β) μα σου εξηγησε ο nickthetrib, θα 'εχει αναγκες ο δημος' -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Φαντασου, οι με ληγμενη συμβαση ορισμενου χρονου εργασιας πρωην εργαζομενοι, βγαινουν στους δρομους και στα αγωνιστικα δικτυα (facebook κλπ) και φωναζουν οτι 'ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ, ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ'...Αλλά δεν μου κάνει εντύπωση....δεκαετίες τώρα οι 'συμβασιούχοι' ήταν ο έμμεσος τρόπος να προσληφθούν μόνιμοι στο δημόσιο. Μπάχαλο σε όλα.
Εντωμεταξύ το ήξεραν ότι είναι ορισμένου χρόνου, οπότε εάν δεν τους άρεσε ας μην πήγαιναν! Αλλά λένε: 'ας πάμε τώρα για λίγο και μετά θα τραβήξουμε καμια απεργία και κατάληψη να μας κάνουν μόνιμους'. Και αντί να τους στέλνουν από εκεί που ήρθαν (ή σε καμια φυλακή γιατί θέτουν σε ΆΜΕΣΟ κίνδυνο την δημόσια υγεία) κάθονται και συζητάνε μαζί τους.
-
Είπαμε, η απεργία, όχι μόνο σήμερα αλλά όλες αυτές τις μέρες, είναι προκηρυγμένη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σου άρεσει ή όχι.
Μαζί οι συμβασιούχοι ,που τελείωσε η σύμβασή τους με τους μόνιμους, κινητοποιούνται για να υπάρχει πάντα επαρκές προσωπικό ώστε να μην υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους, θάμνοι τύπου τροπικό δάσος κλπ.
Η ομηρεία των συμβασιούχων έγκειται στο θα σε βολέψω εγω μετά του εκάστοτε που το έλεγε.
Έχει ευθύνη αυτός που πήγε για δουλειά 2-5-6μήνες, ΝΑΙ ΕΧΕΙ. Έχει κάνει μαλακία. ΑΛΛΑ, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ;;;; Θα πάει με ορισμένου χρόνου, έργου κλπ. Τουλάχιστον θα μπορεί να φάει για χ διάστημα. ΕΣΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΦΑΣ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ;;;
Από την στιγμή κιόλας που βλέπει ότι καλύπτει σταθερές ανάγκες, γιατί να μην ζητήσει κανείς σταθερή δουλειά;;;;Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
α) ωραια, τοτε οι ΜΟΝΙΜΟΙ, που ΟΝΤΩΣ ειναι εργαζομενοι σημερα, απεργουν. Ελπιζω να μην πληρωνονται ενω απεργουν, ε? Ειπαμε: 'αγωνας'...
β) οι συμβασιουχοι που τελειωσε η συμβαση τους, δεν μπορουν να 'απεργουν' απο κατι. Και ξερουμε πολυ καλα οτι δεν 'απεργουν', αλλα καταλαμβανουν και εμποδιζουν.
γ) το παραμυθακι οτι κινητοποιουνται για επαρκες προσωπικο, ειπαμε πηγαινε πουλα το αλλου. ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ τα κανουν.
δ) Ο συμβασιουχος που δεν εχει δουλεια, καλα κανει και παει να δουλεψει για Χ μηνες, οπως θα πηγαινα φυσικα και εγω. Η διαφορα με εμενα που εχω λιγη τσιπα και ντροπη ειναι οτι θα καταλαβαινα και θα δεχομουν οτι 'η δουλεια ειναι για Χ μηνες ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ', ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ. Δεν θα εκανα 'αγωνες' γαμιωντας ολη τη χωρα για να απαιτησω κατι που εξ'αρχης δεν μου ειχε προσφερθει. Και αν μου εκαναν και 1-2-3 παρατασεις, θα ελεγα και αλλα δεκα 'ευχαριστω' που οι Χ μηνες εγιναν Χ+Χ+Χ+Χ. Δεν θα εβγαινα ξεδιαντροπα να μιλαω για 'ομηρειες'...
ε) Για να καλυφθουν οι σταθερες αναγκες, να παει να ζητησει να γινει διαγωνισμος προσληψης μονιμου προσωπικου, οπου θα εχουν δικαιωμα να συμμετασχουν ολοι, με τα ιδια κριτηρια.Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Το κύριο αίτημά τους (πόσο παράλογο Θεέ μου) η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε καθαριότητα, πράσινο, διοικητικές υπηρεσίες κλπ, και όχι συνεχής ομηρία 'πελατών' με συμβάσεις 2-5-12-24 μηνών.
Για να ειμαι δικαιος:
αν ο Χ δημος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειαζεται - συμφωνα με τη γνωμη του δημοτικου συμβουλιου και οχι των ιδιων των εργαζομενων - 50 ατομα καθαριοτητας και σημερα εχει 5 μονιμους και 45 συμβασιουχους, τοτε ναι να παρει αλλους 45 μονιμους. ΑΛΛΑ:
α) θα το κανει με ανοιχτο προς ολους διαγωνισμο, χωρις αβανταδορικα μορια προς τους 'παρατασιουχους' (τι γελοια λεξη ρε πστ μου...). Γιατι ειπαμε, το παραμυθακι με τη δηθεν καψα τους για τις αναγκες του δημου, δεν περναει.
β) αυτοι οι 45 θα προσληφθουν με συμβαση εργασιας αοριστου μεν χρονου, ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕ. Και θα ξερουν οτι αν αυριο ο δημος χρειαζεται 5 λιγοτερους, τοτε μπορει οι 5 να απολυθουν.
γ) αυτοι οι 45 θα υπογραψουν (και θα εφαρμοστει) οτι θα εργαζονται στη καθαριοτητα αποκλειστικα και μονο (ή σε οποια αλλη υπηρεσια τις ως ανωθεν πραγματικες αναγκες καλουνται αρχικως να καλυψουν) και οτι δεν θα δουν γραφειο ουτε ζωγραφιστο. Οχι να εξαφανιστουν μεσα σε 2-3 χρονια σε καποια διευθυνση διευθετησης διοικησης μουμπλε μουμπλε, και μετα να σκουζετε παλι εσεις και αυτοι οι αγωνιστες οτι 'ο δημος εχει αναγκες προσωπικου'...
δεκτον? ή απλα να συμφωνησουμε οτι καψα σας ειναι να μοιραζει το κρατος δουλειες στο καθε πικραμενο, που θα τις πληρωνουν οι ατυχοι μαλακες του ιδιωτικου τομεα?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ