Jun 5, 2017, 11:03 PM

Αγαπητέ Δία,
είναι πολύ φθηνό το να συγκρίνεις επαγγέλματα, δεν ταιριάζει στο επίσης γουέλ εντζουκεϊτεντ προφίλ σου.
Οπως έχει ισχυρότατο ντισκάουντ η άποψη σου ότι η εργασία γίνεται για πλουτισμό ή από καταναλωτική μανία και μόνο.
Βασικά υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα. (και ξέρεις ότι αποφεύγω τα κεφαλαία)
Αυτή που μοχθεί και προσπαθεί. Και τις αντιξοότητες τις πολεμάει. Και μέσα και έξω. Κάποιες φορές χάνει, κάποιες κερδίζει. Και δουλεύει και τις αργίες όταν προσπαθεί το Ελληνικό μυαλό να έχει παγκόσμια πρωτοπορεία και καταξίωση. Που δεν φοβάται τους κατάπτυστους γερμανούς, αλλά τους κοντράρει στα ίσια. Που δεν φοροδιαφεύγει ούτε ευρώ. Που βοηθάει την κοινωνία δίνοντας όραμα και δουλειά. Που τελικά έχει ορίσει την κοινωνική υγεία με άλλο τρόπο, τη λέει πρόοδο. Στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.
Φυσικά έχει ο καθένας δική του εννοιολογία για το πως αντιλαμβάνεται την πρόοδο.
Στο δικό μου λέγεται εξωστρέφεια, ποιοτικά προϊόντα, πρωτοπορεία, προσφορά στην επιστήμη. Και λεφτά. Αρκετά για να ζεις καλά. Και ...συνδικαλισμός... Που συγκρούεται στην ουσία και όχι στα λόγια...
Οσο για τη προσλαμβάνουσα από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (ή μήπως όχι?) άσε να έχω αυτή που λαμβάνω από τα δικά μου ταξίδια, συχνά ατυχώς, στην ρωσία, στη βουλγαρία, στη ρουμανία, στη σερβία, στην αλβανία, στην ουγγγαρία, στη μολδαβία, στο αζερμπαιτζαν, στο μαυροβούνιο, στη κροατία, στη βοσνια, στη γεωργία, στο καζακστάν.
Ο σοσιαλισμός, για να κυριαρχήσει χρειάζεται αυτόφωτους και όχι ετερόφωτους αγώνες.

R.S.
Κάποτε, στο πίσω μέρος ενός περιπτέρου στη περιοχή που μένω, διάσημου για τις πολιτικές πεποιθήσεις του πλήρως συνονόματου με εμένα περιπτερά, γίνοταν συζήτηση για τον εχθρό της δύσης μουαμάρ. Μου εξηγήθηκε πόσο γαματος είναι. Κάποια στιγμή προσγειώθηκα στη τρίπολη και στη βεγγάζη - ατυχώς την επισκεπτόμουν και πριν της επανάστασης. Εστησα το bmc. Μου εξηγήθηκε διακριτικά, αυτόν, τον καντάφι (είχε ο συχωρεμένος-παλουκωμένος άπειρους συγγενείς - μάλλον είχε κάποια φυλή το ίδιο επώνυμο) με το μούσι να τον προσέχω, γιατί ήταν ο ρουφιάνος της ασφάλειας στο νοσοκομείο. Το βράδυ με διασκέδασε ο ντόπιος φεουδάρχης. Με τη τεράστια κάβα του και τις δούλες να χωρεύουν, πρόθυμες βάσει διατάγματος, για τα πάντα. Πέταξα και με αιρ μπουράκ. Πίσω το περίπτερο, δεν με πίστεψαν, ήταν εχθρός της δύσης.