-
Λαπ εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα όσα λες . Εχεις δίκιο . Και για τα νέα παιδιά και για την κοινωνία που έφτιαξαν οι άνω των 80 σήμερα και συνεχίσαμε εμείς οι άνω των 50 και τώρα ζορίζει εσάς τους άνω των 20 .
Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά . Το πρόβλημα δεν είναι το τι δήλωναν οι διάφοροι ΕΕ που όντως δήλωναν ψίχουλα . Το πρόβλημα είναι ότι όλοι μας πληρώναμε ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ένα τεράστιο κράτος για να κάνει την δουλειά του και αυτό άφηνε ασύδοτους τους διάφορους τύπους να μην πληρώνουν και βέβαια οι υποτιθέμενοι ελεγκτές έπαιρναν και τα λεφτά (μίζα) για αυτό που έκαναν .
Ετσι το κράτος ήταν τριπλά χαμένο . Πλήρωνε κλέφτες για να το προστατεύουν , έχανε λεφτά από τους φορολογούμενους και το χειρότερο , ο κάθε επιχειρηματίας , επαγγελματίας , ιδιώτης , βλέποντας πόσο καλά περνάνε τα λαμόγια , γινόταν και αυτός λαμόγιο .
Δηλαδή όταν άνοιγε κάποιος ένα καφέ σε ένα καλό σημείο και ερχόταν το υγειονομικό να τα πάρει , η πολεοδομία επίσης , ο δήμος για να του δώσει προέγκριση το ίδιο ,η αστυνομία ακολουθούσε , το ικα παρέα , ο υπάλληλος της ΔΕΗ έπαιρνε λεφτά και έγραφε λιγότερη κατανάλωση , η εφορία τα ίδια και γενικά όλα αυτά τα οποία συνέβαιναν και συμβαίνουν , οδηγούσαν τον επιχειρηματία να πληρώνει όλους , ενίοτε και πραγματική προστασία και βέβαια μετά για να βγεί , έπαιζαν χάλια προιόντα και μπόμπες , αφού κανείς δεν τον ακουμπούσε και δεν έκοβε και αποδείξεις .
Ξέρεις το ξύλο που έχει πέσει σε διάφορους ελεγκτές και το βλέπουμε τάχα έκπληκτοι στα κανάλια , είναι γιατί και αυτοί οι χαζοί στέλνουν τους ίδιους που τα έπαιρναν , να κάνουν τους ελεγκτές τώρα . Οπότε του άλλου του γυρνάνε τα μάτια .
Επειδή λοιπόν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι , αν δεν φτιάξει η δημόσια διοίκηση , δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά .
Και όλα αυτά τα χρόνια , όλα τα κόμματα έδιναν μάχες για να ΜΗΝ φτιάξει η δημόσια διοίκηση , αφού όλοι έχουν τους δικούς τους μέσα .
Ολοι ξέρουμε δεκάδες παραδείγματα διαφθοράς , τα βλέπω ακόμα κάθε μέρα δίπλα μου και δυστυχώς οι έντιμοι ΔΥ πιέζονται από τα λαμόγια να μην χαλάνε την πιάτσα .
Αυτή την εβδομάδα πάντως συνάντησα κάποιους έντιμους που ήταν σωστοί και εξυπηρετικοί . Μακάρι να γίνουν περισσότεροι .
-
Χθες πέτυχα στο γυαλί τον Μητσοτακουλίνο να απαγγέλει τις προγραμματικές. Κανά δεκάλεπτο άντεξα, νόμιζα ότι ήταν προεκλογική ομιλία, τόσα πολλά θα είχα ν'ακούσω από τον Θαθαντρέου στα έιτις.
Κι αν τα υλοποιήσει έστω και τα μισά από όλα αυτά χωρίς να μας φεσώσει? Τότε θα βγαίνει για 20 χρόνια, τόσο απλά.
Εγώ προς το παρόν απορώ που θα βρει τα γκαφρά να τα χρηματοδοτήσει. -
Tα λάθη του Σαμαρά δεν μπορεί να τα φορτώνεται ο Μητσοτάκης, άλλο τότε, άλλο σήμερα, τίποτα δεν είναι ίδιο, σε πολιτική, κοινωνία, διεθνές περιβάλλον, τα να γίνεται σύγκριση 7 χρόνια μετά και με 4.5 χρόνια του Σύριζα ενδιάμεσα είναι τουλάχιστον άτοπο και άστοχο.
Ο Μητσοτάκης κάνει στην αρχή όσα έχει στο πρόγραμμα του αντί να προσπαθήσει να τα κάνει στο τέλος της 4ετίας γιατί τότε δεν θα μπορεί, η κοινωνία είναι ήδη κουρασμένη, και η αντιπολίτευση καραδοκεί, αν τα κάνε τα μεγάλα και σπουδαία στην αρχή θα σηκώσει το ηθικό στην κοινωνία, στους δικούς του πολιτικούς και θα δείξει πόσο ξεβράκωτη ψεύτρα και ανάλγητη ήταν η κυβέρνηση Σύριζα, θα τους τελειώσει με το καλημέρα δείχνοντας από την αρχή τι λάθη έγιναν και θα τους την πρωτοβουλία στη βουλή, δεν θα έχουν αφήγημα να πουλήσουν.
Αυτό είναι το σχέδιο του σύμφωνα με την δική μου άποψη.
-
Lap μέσες άκρες ο Κριού επανέλαβε για νιοστή φορά την απάντηση στα περισσότερα που γράφεις. Τι δεν καταλαβαίνεις? Μια απλή ερώτηση έκανα. Από εκεί και μετά ποιοι είμαστε εμείς που φτιάξαμε το κράτος που μας έφερε στα χάλια αυτά? Εγώ δεν ψήφιζα καν όταν γίνονταν οι 'μεγάλες τομές' του Ανδρέα καθότι δεν είμαι τόσο μεγάλος ηλικιακα. Ανέφερες κάτι για τα παιδιά μας που σπουδάζουν σε πανεπιστημια. Το δικό μου μόλις πηγε γυμνάσιο. Εγώ ναι σπούδασα σε πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο παγκοσμίως και είμαι υπερήφανος για αυτό. Δεν μπήκα σε μια σχολή με μέσο όρο κάτω από την βάση η οποία έπειτα έγινε με ένα νόμο και άρθρο ΑΕΙ. Αυτά τα θεωρώ αθλιότητες με μόνο σκοπό την ψηφοθηρία. Επίσης για τον ίδιο λόγο δεν θα ηθελα το Πανεπιστήμιο που φοίτησα να γίνει με ένα νόμο Πολυτεχνείο. Που είναι το κακό? Απαράδεκτο να κάνω ΕΓΩ απλές ερωτήσεις ή παρατηρήσεις και να ομαδοποιούμαι αναλόγως τα γούστα του καθένα σε ΕΜΕΊς ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ. Εγώ ρώτησα εσένα κάτι και όχι εσάς που πραγματικά δεν ξέρω ποιοι είστε. Το δημόσιο μέχρι στιγμής όπου το συνάντησα διαπίστωσα τη φαιδρότητα και την διαφθορά του πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Αυτό το δημόσιο που στήθηκε από μια παράταξη με συμπαθέστατα ιδεολογικα μασκαρέματα. Τι δν καταλαβαίνεις? Όταν δήλωσα πως αδιαφορώ για την ύπαρξη του ΣΕΠΕ ή του ΣΔΟΕ ο Δίας διαφώνησε μαζί μου αναφέρωντας ότι δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα. Χέστηκα. Είναι αναποτελεσματικά και αυτό εννοούσα. Μια ερώτηση ακόμη από εμένα για εσένα. Όχι από εμάς για εσάς. Οι επαγγελματικές ομάδες που ανέφερες μετά δέκα χρόνια μνημονίων πιστεύεις πως πλέον δεν φοροδιαφεύγουν ή τελικά το μαμημένο το κράτος που αρκετοί εδώ μέσα προσδοκούν την επέκτασή του παραμένει το ίδιο αναποτελεσματικό στον εντοπισμό τους? Εγώ πιστεύω πως είναι ακριβώς το ίδιο, με τους ίδιους κηφίνες στις ίδιες υπηρεσίες και φυσικά πάλι θα πτωχεύσει εάν δεν γίνει ανασυγκρότηση αξιόλογηση κλπ φιλελεύθερα φασιστικά ώστε να καταστεί αρκούντως αποτελεσματικό. Μέχρι τότε άνθρωποι όπως εγώ που δεν είμαστε στους δόλιους μηχανισμούς του θα υποφέρουμε και θα ακούμε πως πρέπει να κάνουμε υπομονή έως ότου έρθει η σειρά μας να πάψουμε να ματώνουμε. Υπάρχουν άλλοι πιο αδύνατοι που προηγούνται. Ας μην είμαι άδικος. Να καταργηθεί μια υπηρεσία δεν είναι κακό ειδικά όταν αυτή ειναι αναποτελεσματική. Κακό είναι να πληρώνουμε διαρκώς για υπηρεσίες που υπάρχουν στα χαρτιά και συγκροτούνται από διεφθαρμένους ή ακατάλληλους γιατί μπήκαν σε αυτές με ρουσφέτια. Αυτό εάν δεν το καταννοήσουν οι νέοι όσο και να προσπαθούν στα ίδια σκατά θα μένουν είτε με δίπλωμα ΑΕΙ ή με ΤΕΙ. Θα φταίει η δική μου η γεννιά μόνο εάν δεν αλλάξει ριζικά τον κρατισμό που έφερε αυτή του πατέρα του Κριού και συντηρήθηκε από τη γεννιά του ίδιου.
ΥΓ Αν δεν με καταλαβαίνεις δεν πειράζει. Αλλωστε είμαι μόνο ένας.
-
Με κάνετε να αισθάνομαι κ...γερος αν και ακόμα γιά λίγο έχω το 5 μπροστά στην ηλικία
Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα υποστείτε άλλο ένα μάθημα πρόσφατης Ιστορίας ...
Το 1981 ήταν μία ιστορική τομή στην Ελλάδα .
Ενα αντίστροφο 1911 . Αν τότε με την έλευση του Βενιζέλου η Ελλάδα έγινε κάτι πιο κοντά σε Ευρωπαικό κράτος , από αυτόνομη αποικιοκρατική/οθωμανική επαρχία που ήταν με καθορισμό των σχέσων κυβέρνησης , βασιλιά , μονιμότητα ΔΥ και τα υπόλοιπα που μας οδήγησαν ψηλά , τόσο ψηλά που ζαλιστήκαμε και πέσαμε άσχημα , το 1981 ήταν η χρονιά που χάθηκε κάθε αίσθηση νομιμότητας και την εξουσία την είχαν πράσινοι κατσαπλιάδες που έκαναν ότι ήθελαν χωρίς κανένα φόβο .Από τότε ο χρηματισμός και το μπαξίσι ακόμα και για τον πιο χαμηλόβαθμο δυ ήταν εύκολη και ακίνδυνη διαδικασία . Αρκεί να είχε άκρες πολιτικές .
Συγγενής μου γιατρός σε κρατική εταιρεία έβλεπε συνάδελφο του να γράφει ανύπαρκτες εξετάσεις για το μικροβιολογικό εργαστήριο της γυναίκας του . Και στην παρατήρηση του συγγενούς μου πως δεν φοβάται , να λέει αφού τους βουλευτές εγώ τους βγάζω , ποιός θα με ακουμπήσει .
Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο τέτοια περιστατικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα . Δεν ασχολήθηκα ποτέ με έργα του , ακριβώς γιατί δεν γούσταρα όλη την διαδικασία . Και στις άλλες επαφές , είχα τις ελάχιστες αναγκαίες .
Αυτοί που συμπαθείς Λαπ , όλα αυτά τα χρόνια , μπορεί τυπικά να μην ασκούσαν την κεντρική εξουσία , αλλά μια χαρά ήταν μέσα στο σύστημα αυτό και το στήριζαν και το στηρίζουν λυσσαλέα .
Είχαν το ποσοστό τους στις προσλήψεις , τις αβάντες τους στους δήμους και στον συνδικαλισμό και γενικά μια χαρά έτρωγαν στην υγεία των κορόιδων .
Εχει γίνει ένα σκηνικό αφιερωμένο στον φίλο μου τον Δία . Είμαι σε μία πολεοδομία και μιλάω με κάποια υπάλληλο για ένα θέμα μου . Σκάνε μύτη δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ . Χωρίς να μου δώσουν σημασία ή να μου ζητήσουν μία συγνώμη , με διακόπτουν και απευθύνονται στην υπάλληλο για το ΠΑΜΕ , αυτή τους απαντάει και τους λέει κάτι για δικά της θέματα και ο Πολίτης που τους πλήρωνε όλους αυτούς τους κλεφταράδες , περίμενε να τελειώσουν την συζήτηση .
Αφού τα είπαν για 5-10 λεπτά , έφυγαν τα κνιτόπουλα χωρίς να μου μιλήσουν καν και συνέχισε η ξύστρια χωρίς επίσης να μου πει κάτι .
Αυτό είναι το δημόσιο και θέλει ξήλωμα εκ βάθρων .
-
Ο χρήστης Asep έγραψε:
Πιστεύετε πραγματικά ότι ο Αλέξης είναι κάτι διαφορετικό από τον Κυριάκο?
Μαζί κυβερνούσαν από το 2016 και μετά, μαζί θα κυβερνάνε από εδώ και τώρα.Εγώ πιστεύω ότι μεταξύ των δύο δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
Και σόρυ, αλλά η συγκεκριμένη σύγκριση μεταξύ των δύο αυτών προσώπων, είναι εντελώς άτοπη.Φυσικά κανείς δεν ξέρει πως θα είναι η Ελλάδα μετά από 4 χρόνια γιατί αυτό δεν αφορά μόνο το πρόσωπο και το χαρακτήρα ενός πρωθυπουργού. Πολλά παίζουν ρόλο.
Αλλά όσο αφορά τα δύο αυτά πρόσωπα και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που κουβαλάνε είναι εντελώς διαφορετικά. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Lap μέσες άκρες ο Κριού επανέλαβε για νιοστή φορά την απάντηση στα περισσότερα που γράφεις. Τι δεν καταλαβαίνεις? Μια απλή ερώτηση έκανα. Από εκεί και μετά ποιοι είμαστε εμείς που φτιάξαμε το κράτος που μας έφερε στα χάλια αυτά? Εγώ δεν ψήφιζα καν όταν γίνονταν οι 'μεγάλες τομές' του Ανδρέα καθότι δεν είμαι τόσο μεγάλος ηλικιακα. Ανέφερες κάτι για τα παιδιά μας που σπουδάζουν σε πανεπιστημια. Το δικό μου μόλις πηγε γυμνάσιο. Εγώ ναι σπούδασα σε πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο παγκοσμίως και είμαι υπερήφανος για αυτό. Δεν μπήκα σε μια σχολή με μέσο όρο κάτω από την βάση η οποία έπειτα έγινε με ένα νόμο και άρθρο ΑΕΙ. Αυτά τα θεωρώ αθλιότητες με μόνο σκοπό την ψηφοθηρία. Επίσης για τον ίδιο λόγο δεν θα ηθελα το Πανεπιστήμιο που φοίτησα να γίνει με ένα νόμο Πολυτεχνείο. Που είναι το κακό? Απαράδεκτο να κάνω ΕΓΩ απλές ερωτήσεις ή παρατηρήσεις και να ομαδοποιούμαι αναλόγως τα γούστα του καθένα σε ΕΜΕΊς ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ. Εγώ ρώτησα εσένα κάτι και όχι εσάς που πραγματικά δεν ξέρω ποιοι είστε. Το δημόσιο μέχρι στιγμής όπου το συνάντησα διαπίστωσα τη φαιδρότητα και την διαφθορά του πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Αυτό το δημόσιο που στήθηκε από μια παράταξη με συμπαθέστατα ιδεολογικα μασκαρέματα. Τι δν καταλαβαίνεις? Όταν δήλωσα πως αδιαφορώ για την ύπαρξη του ΣΕΠΕ ή του ΣΔΟΕ ο Δίας διαφώνησε μαζί μου αναφέρωντας ότι δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα. Χέστηκα. Είναι αναποτελεσματικά και αυτό εννοούσα. Μια ερώτηση ακόμη από εμένα για εσένα. Όχι από εμάς για εσάς. Οι επαγγελματικές ομάδες που ανέφερες μετά δέκα χρόνια μνημονίων πιστεύεις πως πλέον δεν φοροδιαφεύγουν ή τελικά το μαμημένο το κράτος που αρκετοί εδώ μέσα προσδοκούν την επέκτασή του παραμένει το ίδιο αναποτελεσματικό στον εντοπισμό τους? Εγώ πιστεύω πως είναι ακριβώς το ίδιο, με τους ίδιους κηφίνες στις ίδιες υπηρεσίες και φυσικά πάλι θα πτωχεύσει εάν δεν γίνει ανασυγκρότηση αξιόλογηση κλπ φιλελεύθερα φασιστικά ώστε να καταστεί αρκούντως αποτελεσματικό. Μέχρι τότε άνθρωποι όπως εγώ που δεν είμαστε στους δόλιους μηχανισμούς του θα υποφέρουμε και θα ακούμε πως πρέπει να κάνουμε υπομονή έως ότου έρθει η σειρά μας να πάψουμε να ματώνουμε. Υπάρχουν άλλοι πιο αδύνατοι που προηγούνται. Ας μην είμαι άδικος. Να καταργηθεί μια υπηρεσία δεν είναι κακό ειδικά όταν αυτή ειναι αναποτελεσματική. Κακό είναι να πληρώνουμε διαρκώς για υπηρεσίες που υπάρχουν στα χαρτιά και συγκροτούνται από διεφθαρμένους ή ακατάλληλους γιατί μπήκαν σε αυτές με ρουσφέτια. Αυτό εάν δεν το καταννοήσουν οι νέοι όσο και να προσπαθούν στα ίδια σκατά θα μένουν είτε με δίπλωμα ΑΕΙ ή με ΤΕΙ. Θα φταίει η δική μου η γεννιά μόνο εάν δεν αλλάξει ριζικά τον κρατισμό που έφερε αυτή του πατέρα του Κριού και συντηρήθηκε από τη γεννιά του ίδιου.ΥΓ Αν δεν με καταλαβαίνεις δεν πειράζει. Αλλωστε είμαι μόνο ένας.
+100
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Χθες πέτυχα στο γυαλί τον Μητσοτακουλίνο να απαγγέλει τις προγραμματικές. Κανά δεκάλεπτο άντεξα, νόμιζα ότι ήταν προεκλογική ομιλία, τόσα πολλά θα είχα ν'ακούσω από τον Θαθαντρέου στα έιτις.
Κι αν τα υλοποιήσει έστω και τα μισά από όλα αυτά χωρίς να μας φεσώσει? Τότε θα βγαίνει για 20 χρόνια, τόσο απλά.
Εγώ προς το παρόν απορώ που θα βρει τα γκαφρά να τα χρηματοδοτήσει.Ανάπτυξη, επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, συμμάζεμα δημοσίου, ΔΕΚΟ, ελεγκτικοί μηχανισμοί & τιμωρία... είναι μονόδρομος.
Αν δεν... τότε να πάμε να αγοράσουμε καλαμάκια για να τον πιούμε καλύτερα...
Τι με φοβίζει και με κάνει να είμαι πολύ επιφυλακτικός;
- Το κράτος καρκίνος. Μπαμπούλας εντελώς...
- Η αριστερά, η ακροαριστερά, τα κομουνιστικά που βρωμάνε ναφθαλίνη και μπαούλο και ακόμη ουρλιάζουν συνθήματα του εμφυλίου.
- Η ράτσα ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει κανένα πρόβλημα να σαμποτάρει και να μην επιτρέψει να γίνουν τα παραπάνω αφού είναι δεδομένο ότι επιθυμούν ένα διαφορετικό τύπο χώρας. Κάτι από Σοβιέτ, κάτι από Βόρεια Κορέα, κάτι από Βενεζουέλα, κάτι που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν. Άλλωστε το αλέξι χθες ήταν σαν να τράβηξε δυο-τρεις τζούρες πριν ανέβει στο βήμα. Με το ζόρι μιλούσε. Στα μόνα που συμφώνησα μαζί του ήταν για τον Τσουβάλα και οι δηλώσεις κάποιων της ΝΔ περί της Βόρειας Μακεδονίας.
-
Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουν τα πράγματα τόσο περισσότερο θα φανεί η γύμνια των προηγούμενων και η θέληση τους να μην προχωρήσει μπροστά η χώρα, και αν δεν υπάηρχαν οι καταραμένοι θεσμοί δεν θα είχε γίνει τίποτα από αυτά τα λίγα που προχώρησαν κάπως την οικονομία με την ληστρική υπερφορολόγιση βεβαίως.
Υπομονή, θα μάθουμε πολλά, θα βγούνε πολλά ψέματα στη φόρα εν καιρό που μας έλεγαν ότι έκαναν αλλά δεν έκαναν τίποτα γιατί αυτά αργούν να βγούνε στην επιφάνεια, τα έλεγαν δημιουργώντας εντυπώσεις και μετά από μήνες είχα ξεχατεί, έτσι πέρασαν τα 4.5 χρόνια του Σύριζα, με λόγια και υποσχέσεις, υπομονή λοιπόν να δούμε και τα καινούργια που έταξαν ότι έρχονται και σε δύο χρόνια να συγκρίνουμε, τα 2 χρόνια της νέας ΝΔ του Μητσοτάκη με τα 4.5 του Σύριζα.
Εύχομαι και ελπίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν απεμπόλησε τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά το άφησε πίσω το θέμα για να στηρίξει πρώτα την οικονομία, να κλείσει κάποιους λογαριασμούς και να έχει να ασχοληθεί μόνο με αυτό το θέμα, υπομονή και εδώ, πιστεύω ότι θα χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή επαναφέροντας το στην επικαιρότητα, ο τύπος όπως έδειξε μέχρι τώρα λειτουργεί έξω από τα καθιερωμένα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Lap μέσες άκρες ο Κριού επανέλαβε για νιοστή φορά την απάντηση στα περισσότερα που γράφεις. Τι δεν καταλαβαίνεις? Μια απλή ερώτηση έκανα. Από εκεί και μετά ποιοι είμαστε εμείς που φτιάξαμε το κράτος που μας έφερε στα χάλια αυτά?Μαλλον δεν εχω καταλαβει ακομα το πνευμα της ερωτησης σου... ειληκρινα το λεω..
Αν θες ξαναδιατυπωσε τη με διαφορετικό τρόπο...
-Ειναι η νοοτροπια του ελληναρα... δεν μιλω για εσενα φυσικα αλλωστε εχω πει πως εχω εντωπισει την ποιοτητα σου.....μιλω για τον ελληναρα που ειχε αυτες τις αποψεις για τη ζωη που κατεστρεψε τη χωρα και επειτα εχει αυτην την σταση απεναντι στα θύματα αυτης της καταστασης. Μιλουσα με πολιτη απο χωρα της Ε.Ε οπου ασχοληθηκε με το θεμα της χωρας μας ολα αυτα τα ετη, ετσι με ενδιαφερον... Ξερεις ποσο σοκαριστηκε απο τον κλασικο ελληνα...που λεει ο Γεωργιου.
Αποψεις που ακουγονται καποιες φορες εδω μεσα πραγματικά τους σοκαρουν, μαλιστα το εχουν και θεμα συζητησης μεταξυ τους. Εχει βγει ολη η βρομα του ελληνα στην επιφανεια. Ντρεπομαι απιστευτα. Νιωθω συμπλεγματα ενοχης ως ελληνας. Μιλαω παντα για κεντροδεξιους πολιτες της ευρωπης.
-Δηλαδη μου λες οτι ανεξαρτητοι οργανισμοι ελεγχου επειδη δεν ειναι επαρκώς στελεχομενοι και επειδη τους δερνουν πρεπει να τους καταργησουμε;;; το να δημιουργησουμε συνθήκες για αποτελεσματικη λειτουργια τους και περαιτερω ανεξαρτησια στην λειτουργια τους;;; το θεωρες μια λυση;;;;
Οταν δεν λειτουργουσαν αυτοι οι οργανισμοι, δημιουργηθηκαν οι συνθνηκες της χρεοκοπίας της χωρας μας...
Αν δεν μπορεις να το δεις και δεν θελεις, δεκτον. Δεν μπορω να κανω κατι εγω για αυτο. Σε ολο τον πλανηήτη πάντως ετσι λειτουργουν αυτες οι αρχες....-Φυσικα και να κανεις ερωτησεις, και φυσικα και να κρινεις....και φυσικα να προτείνεις και λυσεις....αν ειναι δυνατον, μακαρι και οσο γινεται πιο συχνα
-Καλο το προγραμματάκι σε καποια σημεια του Κυριακου,..... μακαρι να πετυχει και σε Διοικητικό και οικομομικο επιπεδο και κυριως σε κοινωνικο
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αυτοί που συμπαθείς Λαπ , όλα αυτά τα χρόνια , μπορεί τυπικά να μην ασκούσαν την κεντρική εξουσία , αλλά μια χαρά ήταν μέσα στο σύστημα αυτό και το στήριζαν και το στηρίζουν λυσσαλέα .
Είχαν το ποσοστό τους στις προσλήψεις , τις αβάντες τους στους δήμους και στον συνδικαλισμό και γενικά μια χαρά έτρωγαν στην υγεία των κορόιδων .
.
Εγω συμπαθω τις αρχες του συμφωνου ενωσης της Ευρωπαϊκης Ένωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα αναγνωρισμένα απο τον ΟΗΕ,
Συμπαθώ τη γνώση, την επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη, την λογική, των ανθρωπισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη της ευρωπης.
Οποιος τα εφαρμοζει ειμαι μαζι του...οποιος ειναι ακραιος απλα κανω χαζι μαζι του.
Όποιος λεει μπουρδες όποιος και αν ειναι του την λεω φορα παρτιδα... τον σεβομαι απολυτα ως ανθρωπο, αλλα δεν σεβομαι τον φανατισμό του.
Δεν εννοω εσενα -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Εύχομαι και ελπίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν απεμπόλησε τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά το άφησε πίσω το θέμα για να στηρίξει πρώτα την οικονομία, να κλείσει κάποιους λογαριασμούς και να έχει να ασχοληθεί μόνο με αυτό το θέμα, υπομονή και εδώ, πιστεύω ότι θα χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή επαναφέροντας το στην επικαιρότητα, ο τύπος όπως έδειξε μέχρι τώρα λειτουργεί έξω από τα καθιερωμένα.
Σε καλό σου!
Πρώτος πρώτος αδειαστηκες και θα ρθει μετά να αλλάξει τη συμφωνία...
Είναι 15:00, την Κων/πόλη μέχρι το βράδυ την παίρνει πίσω ή επειδή έχει λιγη ζέστη σήμερα να περιμένουμε μέχρι αύριο;
-
Προσπαθώ να διαβάζω και να μη σχολιάζω.
Χίλιες φορές διάβασα για το ΠΑΣΟΚ και πως κατέστρεψε τη χώρα, αυτό και οι κομμουνιστές που φωνάζουν συνθήματα απ' τον εμφύλιο. Και προβάλλεται ως κάτι νέο απ' το οποίο προσδοκούμε να σώσει τον τόπο η ΝΔ, όχι κάποιος άλλος νέος πολιτικός φορέας, η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα των πιστοποιητικών φρονημάτων, της αντιπαροχής, και όλων των 'σπουδαίων' γεγονότων και πολιτικών προσώπων που σημάδεψαν τη νεοελληνική ιστορία και έφτασαν τη χώρα εδώ που είναι...
Όσον αφορά αυτές τις προσδοκίες, έχετε ακουστά τον ορισμό της παράνοιας;Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Quadra ειδες ποτε να λεει ο Κουλης η καποιος βουλευτης οτι θα καταργησουν την συμφωνια?
Αυτα που ελεγε χτες ο Αλεξης λες κ εσυ?
Εγω εβλεπα την ΝΔ να κανει σκληρη αντιπολιτευση για το θεμα αλλα παντα να λενε οτι οι διεθνεις συμφωνιες δημιουργουν τετελεσμενα και καταργουνται ππλυ δυσκολα.
Και το ελεγαν για να καλυψουν τον κωλο τους φυσικα και ειναι καλυμενοι αφου δεν εταξαν ακυρωση της συμφωνιας. -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Σε καλό σου!
Πρώτος πρώτος αδειαστηκες και θα ρθει μετά να αλλάξει τη συμφωνία...
Είναι 15:00, την Κων/πόλη μέχρι το βράδυ την παίρνει πίσω ή επειδή έχει λιγη ζέστη σήμερα να περιμένουμε μέχρι αύριο;
Τουλάχιστον είμαι διασκεδαστικός, δεν πρέπει να έχεις παράπονο, έτσι ?
21/7/2019
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Χίλιες φορές διάβασα για το ΠΑΣΟΚ και πως κατέστρεψε τη χώρα, αυτό και οι κομμουνιστές που φωνάζουν συνθήματα απ' τον εμφύλιο. Και προβάλλεται ως κάτι νέο απ' το οποίο προσδοκούμε να σώσει τον τόπο η ΝΔ, όχι κάποιος άλλος νέος πολιτικός φορέας, η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα των πιστοποιητικών φρονημάτων, της αντιπαροχής, και όλων των 'σπουδαίων' γεγονότων και πολιτικών προσώπων που σημάδεψαν τη νεοελληνική ιστορία και έφτασαν τη χώρα εδώ που είναι...
Όσον αφορά αυτές τις προσδοκίες, έχετε ακουστά τον ορισμό της παράνοιας;Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μια ερώτηση, ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, τα κόμματα αλλάζουν ?
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
@Σπυρο,
https://government.gov.gr/πρ% ... BF-%CF%83/
....Τράπεζα Πειραιώς; Πρόστιμο;
Έχε χάρη που δεν μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα εδώ μέσα...
-
https://www.insider.gr/epiheiriseis/tra ... s-trapezes
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μια ερώτηση, ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, τα κόμματα αλλάζουν ?
Όχι.
Δεν αλλάζουν.
Παραμένουν δέσμια των υποχρεώσεων και εξυπηρετήσεων στις οποίες βασίζεται η ύπαρξη τους. Σαν τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Γι' αυτό στελεχώνονται από πατέρα σε γιο/κόρη.
Το να λες πως ο κόσμος αλλάζει και τα κόμματα θα εξυπηρετήσουν σήμερα το αντίθετο απ' αυτό που εξυπηρετούσαν χθες, είναι σαν να λες πως επειδή ο κόσμος αλλάζει, ή Εκκλησία της Ελλάδος από σήμερα θα γίνει προασπιστής των σεξουαλικών ελευθεριών και αυτονόμησης του ατόμου...Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Όσον αφορά αυτές τις προσδοκίες, έχετε ακουστά τον ορισμό της παράνοιας;Αφού την ΝΔ επέλεξαν οι πολίτες, τι να κάνουμε τώρα;
Να πάμε στο Σύνταγμα να κατεδαφίσουμε τη βουλή;Το 2015 επέλεξαν αλέξι, τώρα Μητσοτάκη.
Ίσως στο μέλλον, το πολύ μακρινό, το πάρα πολύ μακρινό, να επιλέξουν ένα ποιο σοβαρό Τζήμερο με ένα ποιο σοβαρό κόμμα... να χαρώ και εγώ ακόμη περισσότερο.
Όσο αφορά την δική μου περίπτωση ως ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ που είμαι, μου αρκούσε να ξεκουμπιστεί το τσίρκο αλέξι.
Είναι και αυτό μία χαρά.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ