-
@kkostask
Νομίζω ότι καταλαβαίνω πολύ καλά το τι διαβάζω. Θέλει να δώσει ώθηση στην οικοδομή. Στον βαθμό που αυτό φέρνει έσοδα από έξω, ΟΚ (βρίσκω έξυπνο το να εκπίπτουν οι δαπάνες για οικοδομικές εργασίες, απορώ γιατί δεν το έκαναν μέχρι τώρα ενώ ήταν προφανές) αλλά πόσα είναι αυτά; Αν μιλάμε για εγχώρια κατανάλωση, η οικοδομή είναι το 'κάρο' που έρχεται πίσω από το 'άλογο' της ανάπτυξης, εμείς το βάζαμε πάντα εμπρός).
Επίσης μειώνει φόρους επιχειρήσεων και μερίσματα με την ελπίδα ότι αυτά θα φέρουν θέσεις εργασίας. Σαν σκεπτικό επίσης ΟΚ. Αλλά όλα αυτά θα προκαλέσουν έλλειμμα εσόδων. Το ένα μέρος της τρύπας θα το 'φάνε' οι επιδοματούχοι για τους οποίους όπως κατάλαβα θα υπάρχει 1 δις (και τέλος) με το ελάχιστο εγγυημένο (δεν το βρίσκω λάθος το ελάχιστο εγγυημένο, δεν ξέρω αν φτάνει το ποσό).Το υπόλοιπο μέρος της τρύπας για να αντιμετωπιστεί αφήνει την φορολογία φυσικών προσώπων σχεδόν ίδια και απαράλλαχτη (με μια αόριστη υποσχετική περί αλλαγής κάποτε - δηλαδή ποτέ-). Όπως έλεγα και το πρωί, τι' χες Γιάννη μ', τι χα πάντα κανένα όφελος για εμένα προσωπικά. Αύριο θα κυττάξω τα περί του ασφαλιστικού. -
Επίσης κατα τα άλλα βαζουμε στο επικρατείας αυτούς που συμβολίζουν κλπ κλπ...
Ρε φίλε αν οι πρόγονοί τους δεν ήταν αυτά τα λαμόγια κλέφτες κ ψεύτες προδότες κλπ που ήταν θα είχαν τα παιδιά τους με το ίδιο μέλλον που εχεις είχες εσύ και γω? Νομιζω πως αυταπατάσαι οχι προσωπικά εσύ αλλά όλοι μας.... Τιποτα δεν αφορά προσωπικά εσένα, με αφορμή τα λεγόμενα κάνω αυτή την κουβέντα...
Εμπόριο ελπίδας γίνεται...και καποιοι νομίζουν ότι πάνω σε αυτή την ελπίδα που προσφέρεται θα υλοποιήσουν τα όνειρά τους... Ομως.....Γιος οικοδόμου ήμουν, σπούδασα, επαγγέλθηκα, παρα πολύ καλά πήγα καλύτερα από τον πατέρα μα χαρβαντ δεν καταφερε ούτε αυτός ούτε εγω....τώρα απο το 2010 και μετά εγώ τον ζω και μεγάλη δυσκολία....
Μηπως να τον 'στείλω'??? Φύρα είναι...παίρνει κ φάρμακα....
-
Απ την αλλη, εχω φίλο άνεργο
Φτιάχνει μηχανακια αριστος στη δουλειά του, εχει 5 παιδια, παιρνει ενα σωρο επιδωματα και τροφιμα κλπ από τα κοινωνικα παντοπολεία κλπ
Δουλεια στο σπίτι, μιλαμε τον παρακαλας να βρει χρόνο!!! Όλα όμως μαυρα!!! Τανμεγαλεία του τσιπρακου κ του συστήματος.... -
;Δεν εχω τίποτα με τον φίλο!!! Φίλος είναι πραγματικος το λεω να μην παρεξηγηθώ, δεν ειμαι αποψης να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα...
Αλλα αυτη ειναι η κατασταση στη Ελλαδα και ειναι χρόνια τώρα και δεν αλλαζει....οποιος κι αν ερθει και δεν θα τον φέρει κανένας μας! -
Κι αυτό με την οικοδομή το πιστευετε??? Σε όλη την ευρώπη μας ζηλεύουν γιατί εχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστα ιδιοκατοικισης!!! Ρε για γελαι ειναι η υπόθεση...με τι φράγκα να χτίσει κανεις ή να επισκευάσει πλέον....και ο ενφια??? Αλλα ναι αυτον τον κατεργησε ο τσιπρας και θα τον μειώσει ο κυριακος!!!!
Και μου άρεσε αυτό το καλύτερες δουλειες!!! Και καλύτερα αμοιβόμενες!!!! Χαχαχα
Σα να σου λέει η χοντριβούβαλη που δε βλέπεται με τίποτα, μα κάνω την καλύτερη πίπαΔΕΝ ΜΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΥΡΆ ΜΟΥ ΠΛΈΟΝ!!!
-
Σορρυ για ρθογραφικα άτονα κλπ αλλα εχω πιει τσίπουρο και δεν ειμαι και του χαρβαρτ....
-
Κ ούτε είμαι κουμουνι οπως μου εγραψε σε πμ αυτος ο 'κυριος'....
-
Αλλοι ουτοπιστες κι αυτοι...τεσπα καληνυχτα μας και ο θεος(?) ας μας φυλάξει!!!
-
@fiverg
Όλοι έταξαν...απλά τώρα τον Κούλη τον βλέπω πιο μαζεμένο...άσχετα βέβαια που δεν πιστεύω ότι θα κάνει και τίποτα σπουδαίο...σε τελική ανάλυση εκλογές έρχονται,πρέπει να πει και τι θα 'δώσει'...
Πέτρο,απόλαυσε τα τσίπουρα σου φίλε και μην χαλιέσαι με την πολιτική και τον καθένα.... -
Γιατρε μου ολα γινονται, απλα θα υπαρξει πολιτικο κοστος.
Πρεπει να το αναλαβει καποιος και μεσα σε μια τετραετια να βαλει ταξη αλλα κυριως να βαλει τις ριζες για νεο μοντελο παραγωγης του πλουτου.Διαφωνω οτι ο παπ χαλασε τπυς ελληνες. Αυτοι ηταν οι ελληνες απλα βγηκε στην επιφανεια. Αμορφωτος, παρτακιας, ημιμαθης, κιτς, κλεφτακος, φιλο-παρανομος, αλλα και δογματικος λαος. Το βλεπεις παντου γυρω σου.
Fiverg ειδες που στα ελεγα, ειναι λιγες οι κινησεις. Τα νουμερα να βλεπεις και τους δεικτες εκει θα δεις ποια τα περιθωρια πολιτικης. Για αυτο εγω δεν κολλω μεταξυ αριστερας και δεξιας. Βλεπω δεικτες της οικονομιας αλλα και κοινωνικους δεικτες του λαου. Απο εκει βγαινει ολη η εικονα και οι δυνατοτητες της χωρας.
Φρεσκο νεο:
https://www.newsit.gr/ellada/elstat-to- ... s/2808036/Δεδομένου ότι το ποσοστό κινδύνου φτώχειας μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις ανέρχεται σε 18,5%, διαπιστώνεται ότι τα κοινωνικά επιδόματα συμβάλλουν στη μείωση του ποσοστού του κινδύνου φτώχειας κατά 4,7 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ εν συνεχεία, οι συντάξεις κατά 26,8 ποσοστιαίες μονάδες. Το σύνολο των κοινωνικών μεταβιβάσεων μειώνει το ποσοστό του κινδύνου φτώχειας κατά 31,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Δες τωρα τα προγραμματα και δες ποιες πολιτικες πιστευεις θα βοηθησουν τους συμπατριωτες σου.
Δεν λεω να καταστραφεις εσυ για τους αλλους, αλλα γενικα να δεις ποιο προγραμμα κατα τη κριση σου θα βοηθησει και τους υπολοιπους ελληνες να εχουν ενα βασικο επιπεδο διαβίωσης.
Η κριση δεν εχει φυγει καθολου. Απλα της βαλαμε μια κουρτινα πανω της να μη φαινεται. Εχουν μπει η βασεις πλεον για μια πιο γερη οικονομκα αλλα ακομα αυτο δεν περασε στον λαο. Οποτε η χωρα ακομα ειναι σε εκτακτη αναγκη, ο πληθυσμός της ακομη υποφερει. Αυτο κατ εμε εχει προτεραιοτητα εν αρχη, τα αλλα θα ερθουν σιγα σιγα.
-
Αρχικά για την οικοδομή . Σε όλες τις χώρες του κόσμου , ακόμα και στην Αμερική , οι δείκτες , η αγάπη του Λαπ , ασχολούνται και είναι κρίσιμοι για την οικονομία , με την οικοδομή . Δείκτης τιμών , δείκτης νέων κατασκευών , δείκτης ιδιοκατοίκησης κλπ .
Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που το γεωγραφικό ανάγλυφο και το κλίμα είναι ιδανικά για διαβίωση , είναι ηλίθιος όποιος χτυπάει την οικοδομή .
Οσο για την ιδιοκατοίκηση , οι αφελείς που την χτυπάνε , ξεχνάνε ότι ο κόσμος μένει σε κάποια σπίτια . Αν αυτά δεν είναι ιδιοκατοικούμενα , τότε προφανώς ανήκουν σε κάποιον . Όπως στο Βερολίνο που 5 εταιρείες διαθέτουν την πλειοψηφία των σπιτιών . Πάνω από ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ - 300.000 σπίτια η κάθε μία .
Και προφανώς έχουν τράστ και πρόσφατα φώναζε ο κόσμος για τα ενοίκια .
Οπότε μάλλον για τους πολέμους της ιδιοκατοίκησης δεν μιλάμε για απλά για αφελείς , αλλά για παντελώς ηλίθιους ...
Όπως ηλίθιοι ήταν όλοι αυτοί που από το 2010 έκαναν αυτή την τεράστια επίθεση στην οικοδομή και για αυτό θα έπρεπε να καούν στην πυρά...
Εκεί κοντά στον Γιάννη στην διαδρομή Αυλίδα-Χαλκίδα-Ερέτρια-Αλιβέρι , είναι πασιφανές το έγκλημα . Τσιμεντάδικα κλειστά , Χαλυβουργίες κλειστές , η Σέλμαν κλειστή , τα τουβλάδικα υπολειτουργούν , εταιρείες ηλεκτρολογικού υλικού κλειστές , η ΝΕΟΣΕΤ κλειστή και πολλές ακόμη μικρές επιχειρήσεις , που δούλευαν με την οικοδομή , κάποιες έκαναν και εξαγωγές και έδιναν δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους και φόρους στο κράτος .
Προφανώς ανάλογα συμβαίνουν και σε άλλες βιομηχανικές περιοχές της χώρας μας .
Τα μέτρα για την οικοδομή που ανακοίνωσε ο Κυριάκος είναι λίγα . Ξέχασε την έκπτωση των φόρων των στεγαστικών δανείων από το εισόδημα , την κατάργηση του φόρου δωρεάς για τα μετρητά μεταξύ συγγενών και διάφορα ακόμα .
Αυτό για τον φόρο δωρεάς να εξηγήσω τι είναι . Όταν κάποιος γονέας κάνει γονική παροχή , ή αφήσει κληρονομιά κάποια περιουσία έχει 150,000 € αφορολόγητο . Παλιά ήταν λίγο , αλλά αυξήθηκε και πολύ σωστά από τον ΚΚ ΙΙ τον πασοκουβριζόμενο...
Μετά που ξαναήρθαν οι πασόκοι , επανέφεραν το πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία που δεν υπήρχε και έκαναν κάτι ακόμα χειρότερο . Ενώ ο γονιός μπορούσε να δώσει ακίνητη περιουσία αφορολόγητη αξίας 150000 , αν το παιδί του ήθελε να του τσοντάρει κάποια μετρητά για να αγοράσει , είτε καινούργιο , είτε μτχ και δεν κάλυπτε το πόθεν έσχες , η πασοκάρα έβαζε στον γονιό φόρο 10 % από το πρώτο ευρώ ...
Κάποιος αθώος στο μυαλό θα σκεφτόταν ότι ο ΓΑΠ ήταν απλός ανόητος και οι άλλοι γύρω του επίσης ...
Αλλά για να δούμε τα στοιχεία τι λένε .
Ερχεται ο ΓΑΠ λοιπόν και βάζει πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία . Αυξάνει το ΦΠΑ στα νεόδμητα από 17 στο 24 % , ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον φόρο μεταβίβασης στα μτχ από 11 σε 3 % . Αλλάζει τον γενικό οικοδομικό κανονισμό και δίνει μπόνους που φτάνει μέχρι 40 % περισσότερο χτίσιμο , αν γκρεμίσει κάποιος ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και ξαναχτίσει . Βάζει τα χαράτσια που έγιναν ΕΝΦΙΑ . Βγάζει νόμο για την ίδρυση των ΑΕΕΑΠ , ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων ακίνητης περιουσίας , που επενδύουν σε ακίνητα μόνο , πληρώνουν αστείο φόρο και ΔΕΝ πληρώνουν ΕΝΦΙΑ... Αλλά έχουν 10 εκ τουλάχιστον κεφάλαιο ...
Αφήνει τον κάθε μπάχαλο και λάθρο να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας σε μεγάλες περιοχές της πόλης . Επιτρέπει με την άρνηση ύπαρξης δικαιοσύνης στον κάθε απατεώνα να μένει για μήνες τζάμπα σε σπίτια αφού το νομικό καθεστώς δεν επέτρεπε την γρήγορη έξωση . Αυτό άλλαξε επί πιτσαδόρου προς το τέλος του .
Όλα αυτά είχαν ένα στόχο . Να αγοραστούν ολόκληρες περιοχές τζάμπα από ξένες εταιρείες οι οποίες θα επένδυαν στην χώρα . Δεν είναι πρωτοφανές αυτό . Γίνεται παντού . Στην αμερική όταν θέλουν να αγοράσουν ένα κτίριο φτηνά αγοράζουν το πρώτο διαμέρισμα όσο - όσο . Μετά το δίνουν σε περιθωριακούς μαύρους ή πορτορικάνους , οπότε οι άλλοι αναγκάζονται να πουλήσουν και να φύγουν . Οποιοι φύγουν αργότερα παίρνουν λιγότερα ..
Ετσι το είχαν στήσει και εδώ . Αλλά υπήρξε κάτι απρόοπτο που τους την χάλασε . Αρχικά δεν υπολόγισαν το δέσιμο του Ελληνα με το σπίτι του . Δεύτερον η σφαλιάρα τους ήρθε από την ερμπινεμπι . Για αυτό και τόσο μίσος από τα πληρωμένα άρθρα των μμε εναντίον της . Γιατί έσπασε το τράστ . Όχι ότι δεν πέτυχαν να πάρουν πολλά ακίνητα φτηνά οι εταιρείες .
Απλά δεν πρόλαβαν να τα πάρουν όλα . Ηδη αυτή την στιγμή αγοράζονται συνέχεια ακίνητα και ολόκληρα κτίρια . Για ξενοδοχεία , για βραχυχρόνια μίσθωση τουριστών , αλλά και μια νέα μόδα . Διαμερίσματα για εράσμους φοιτητικό .
Είναι λοιπόν προφανές ότι το χτύπημα στην οικοδομή από το γαπικό πασοκ ήταν σχεδιασμένο και εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα . Είναι επίσης προφανές ότι ο κόσμος , οι επιχειρήσεις μας , αλλά και το φορολογικό σύστημα της χώρας , έπαθαν μεγάλη ζημιά από αυτό το χτύπημα .
Μακάρι να αλλάξει τώρα για το καλό όλων μας .
-
Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλα τί να αλλαξει κι αν αλλαξει ποιόν θα αφορά??? Θα αφορά τον απλό οικογενειάρχη να χτίσει το δικό του σπιτικο? (Με τι λεφτά, εδώ δεν παντρευεται) Οπότε? Θα δουλέψει ομπετατζης ο μαραγκος κλπ στις μεγαλες κατασκευαστικες? Ποιος ελληνας οικοδόμος? Πλέον ουτε κι αλβανος κι αυτος δυσευρετος...
Τα ακουω ολα παραμυθια...του κουλη...
Μια χωρα ειμαστε μετά απο πολεμο, ή μαλλον ακομα σε πολεμο... -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Διαφωνω οτι ο παπ χαλασε τπυς ελληνες. Αυτοι ηταν οι ελληνες απλα βγηκε στην επιφανεια. Αμορφωτος, παρτακιας, ημιμαθης, κιτς, κλεφτακος, φιλο-παρανομος, αλλα και δογματικος λαος. Το βλεπεις παντου γυρω σου.
Η κριση δεν εχει φυγει καθολου. Απλα της βαλαμε μια κουρτινα πανω της να μη φαινεται. Εχουν μπει η βασεις πλεον για μια πιο γερη οικονομκα αλλα ακομα αυτο δεν περασε στον λαο. Οποτε η χωρα ακομα ειναι σε εκτακτη αναγκη, ο πληθυσμός της ακομη υποφερει. Αυτο κατ εμε εχει προτεραιοτητα εν αρχη, τα αλλα θα ερθουν σιγα σιγα.
Επειδή έγω μεγάλωσα στην πρό ΠΑΠ εποχή έχω άλλη άποψη . Ο κόσμος ήταν πολύ πιο διαφορετικός . Συνετός , ευγενής και περισσότερο συνεργάσιμος .
Αυτά όμως που λες για τον χαρακτήρα του , είναι αλήθεια . Παλιότερα όμως είχαν μαζευτεί . Από την κοινωνική αλλά και νομική τάξη . Το να ρυπαίνεις τον τοίχο του άλλου , δεν είχε μόνο νομικές συνέπειες αλλά και κοινωνικές . Δηλαδή ήσουν απόβλητος κοινωνικά . Μετά αυτό άλλαξε . Εγινε ,έλα μωρέ τι έκανε το παιδί που έγραψε πάνω στον φρεσκοβαμμένο τοίχο του σπιτιού σου ....
Η διαφθορά στο δημόσιο ήταν μικρή και υπήρχε μόνο στα ανώτερα κλιμάκια και αφορούσε λίγους . Ο υπόλοιπος κόσμος έκανε την δουλειά του χωρίς γρηγορόσημο . Οι εκπαιδευτικοί σκίζονταν να μας μάθουν γράμματα . Μετά σκίζονταν να έχουν κομματικές άκρες γιατί αυτές έδιναν την εξέλιξη .
Αλλά δεν πρέπει να κατηγορούμε μόνο τους Ελληνες για αυτό που έγιναν . Ανάλογοι είναι και οι άλλοι λαοί . Απλά χρειάζεται να βρεθούν και εκεί οι κατάλληλες συνθήκες για να εκδηλωθούν . Το έχουμε δει στο παρελθόν με τον φασισμό και τον αντισημιτισμό και τον κομμουνισμό και τον ρατσισμό , πόσο εύκολα ο άνθρωπος γίνεται απ-άνθρωπος .
Κάπως ανάλογα μας εκμαύλισε ο Σημίτης με τον Παπαδήμο και τους άλλους το 2002 . Με τα εύκολα δανεικά .
Και εδώ θα πρέπει να δούμε τα ελαφρυντικά μας , σε σχέση με τις άλλες χώρες .
Το 1981 που ήρθε ο ΠΑΠ , ο μέσος όρος ζωής ήταν τα 67 χρόνια . Δηλαδή ακόμα εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει κάτω από την οθωμανική κατοχή . Και η πλειοψηφία ήταν τα παιδιά αυτών των ανθρώπων και είχαν ακούσματα τέτοια . Αυτή η ίδια πλειοψηφία είχε ζήσει κατοχή και εμφύλιο και γενικά είχε περάσει πολύ πιο δύσκολα και είχε δύσκολα βιώματα , από τους άλλους πολίτες της δυτικής Ευρώπης , που εύκολα και αυτοί μας έδειχναν ότι είμαστε από την ίδια πάστα ...
Αρα δεν πρέπει να κατηγορούμε τον κόσμο . Μόνο τους ηγέτες . Αυτή άλλωστε είναι η ουσία της αντιπροσωπευτικής Αστικής Δημοκρατίας που έχουμε . Βάζουμε κάποιους ανθρώπους στην διοίκηση , τους πληρώνουμε πολύ καλά , αλλά όταν κάνουν λάθη ή λένε ψέμματα τους τιμωρούμε και τους βάζουμε στην συλλογική μας χλεύη ...
Εδώ ήταν το πρόβλημα . Ο Αντρέας μοιράζοντας ψίχουλα σε πολλούς , έκανε πραιτωριανούς . Στρατό αφοσιωμένων σε αυτό , όπως γίνεται στα ολοκληρωτικά καθεστώτα . Κάτι ανάλογο προσπαθούσε να κάνει πάντα και η αριστερά , για αυτό και τα επιδόματα , αλλά δεν πρόκανε γιατί οι εποχές δεν είναι ίδιες και το μοντέλο αυτό είναι παρωχημένο πλέον .
Στην Ιταλία , όταν ο πρωθυπουργός , σοσιαλιστής και αυτός... , ανακαλύφθηκε ότι τα έπαιρνε χοντρά , του προτάθηκε να αυτοεξοριστεί και έτσι έγινε . Πέθανε μόνος και στην δημοκρατική χλεύη στην Τυνησία . Εδώ μιλάγαμε για σκευωρίες όταν τους έπιασαν με τα πάμπερς στα χέρια . Αλλά και ο Μπένι που δεν θα μας λείψει , όταν ήρθαν τα στοιχεία για τους λογαριασμούς του Ακη , από το εξωτερικό ήρθαν να μην ξεχνιόμαστε , εδώ δεν ασχολείτο κανείς πως η κυρία Ακη ξόδευε σε ένα μαγαζί μόνο 5000 για κυλόττες στο Κολωνάκι , έλεγε λοιπόν ο Μπένι ότι δεν είναι αριθμοί λογαριασμών , αλλά τηλεφώνων...
Οπότε δεν έβγαλε κανένα κακό εαυτό των Ελλήνων ο ΑΓΠ . Τον ίδιο εαυτό έχουν και οι ξένοι και ας μην έχουν περάσει τα δικά μας ζόρια . Απλά ο ΑΓΠ εξασφάλισε την ατιμωρησία του . Γιατί είχε πει . Θα διορίσω το 1/3 των Ελλήνων και θα βγαίνω πάντα . Αφού οι διορισμένοι θα φοβόντουσαν να μην τους απολύσει και οι αδιόριστοι θα είχαν την ελπίδα μήπως τους διορίσει και αυτούς .
Ο εκμαυλισμός και η καθεστωτική λογική που λέγαμε . Αυτό που είπε η κυρία Περιστέρα . Πήραμε τις εκλογές , όχι το κράτος ακόμη...
-
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλα τί να αλλαξει κι αν αλλαξει ποιόν θα αφορά??? Θα αφορά τον απλό οικογενειάρχη να χτίσει το δικό του σπιτικο? (Με τι λεφτά, εδώ δεν παντρευεται) Οπότε? Θα δουλέψει ομπετατζης ο μαραγκος κλπ στις μεγαλες κατασκευαστικες? Ποιος ελληνας οικοδόμος? Πλέον ουτε κι αλβανος κι αυτος δυσευρετος...
Τα ακουω ολα παραμυθια...του κουλη...
Μια χωρα ειμαστε μετά απο πολεμο, ή μαλλον ακομα σε πολεμο...Το ότι οι Ελληνες έφυγαν από την οικοδομή δεν τους ανάγκασε κανείς . Απλά είχαν επιλογή τον διορισμό στο δημόσιο και το ξύσιμο . Ετσι ο τίμιος ιδρώτας του πατέρα σου στο γιαπί , τους ήταν αποκρουστικός . Αφού το άτιμο το γρηγορόσημο ήταν ελκυστικότερο .
Δεν μιλάμε να ξαναχτίσουμε τα πάντα .Ούτε μόνο τον Ελληνα . Το θέμα είναι να ανοίξουν και οι επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την οικοδομή , γιατί δουλεύουν πολλαπλάσιοι από τους οικοδόμους .
Αν λοιπόν βρει δουλειά και σπίτι θα χτίσει και θα καταναλώσει και θα κινηθεί η αγορά .
-
Και παλι συμφωνω αλλα και παλι καταληγω στα ιδια που γραφω παραπανω, ξερεις ο γιος μου πλεον ειναι τριαντα και με 300 γιουρο δεν μαζευονται...εδω θα τον εχω οπως και τον πατερα μου...
Για αυτο τα παραμυθια του κουλη δεν με πειθουν...
Τα τελευταια χρόνια της κρίσης ξερεις, ξερετε πως τα βλέπω?
Ξεκινα τη' σωτηρία' μετα την τόση δυσφημιση που έκανε(κι ας ειχε δόση αλιθείας) ο γαπ. Αρχή της βρώμικης δουλειάς κ μεχρι εκεί ανεπαρκης στην υλοποιηση του μνημονίου. Ζάππεια επι ζαππείων ο καλαματιανος τα οποία με την εκλογή τα ξεχασαν οι παντες, συνεργασία με βαρελοφρονα εγωκεντρικο, πανε τα απωθεματικα των ταμείων, και οι σφαλιαρες συννεφο στα σιγουρα ποσα(βλεπε μισθους συνταξεις). Μεγα σωτηρία!!! Ερχεται καλπαζων ο με ενα νομο, αυταπατες κλπ, να σου η μακεδονία και το καλύτερο παιδί στην υλοποίηση των μνημονίων! Με αυτόν μαθαμε κ ποιοι ειναι οι πουστηδες, δεν κριβονται πλεον(γκει παρειντ κ τα τοιαυτα). Εμαθε κι αυτος στου κασιδη το κεφαλι...κι ο κασίδης φορο κ φόρο!!! Τωρα ομως ερχεται ο κουλης! !! Ο χαρβατ με την αξια του στη θεση!!! Δεν τον ενδιαφερει ο κασίδης!!! -
Βρε ταξιδευτη κ ποιοι θα εργαζονται στις επιχειρησεις που αφορα την οικοδομη? Ποσα θα παιρνουν και θα αναπτυχθουν παντρευτουν κανουν σπιτικα? Μαλλον καποιοι ονειρευονται οτι δεν θα χουν ρολους εργατη υπαλληλου κλπ αλλα αφεντικου κ επιχειρηματία...σε αυτους απευθυνονται
-
Και πλέον έχω πεισθεί. Εγγονι δεν προκειται να δω. Εκτος κι αν κανει κανα 'ατύχημα' ο γιος! Και λεω ατύχημα γιατί και τοξερουν ολοι οι νέοι, εχουν συναισθηση της καταστασης, αλλα και δεν αντεχει αλλο η πλάτη μου...πατερας οσο ζησει, γιος και εγγόνι???κ υποτιθεται οτι στις χωρες του εξωτερικου φευγουν ανεξαρτητοποιούνται από τα δεκαοχτώ τους!
Πας να ψηφισεις μετα??? Γιατι? Γιαποιον? Παραμυθια ενω λεμε ολοι χορτασαμε, μαλλον τελικά όλοι χάφτουμε...ειτε με τον εναν είτε με τον άλλο και αναλόγως την εποχη! Το αποτελεσμα όμως το ιδιο και πάντα χειρότερο το καθε νεώτερο! Σε ελευθερη πτώση...ακόμα....
-
Μου άρεσε αυτό που είπε κ ο μαρκοπουλος!! Απελευθερώνω το λαό να ψηφίσει κατά την κρίση του!!!
Δηλ. Ετσι τον ενοιωθε το λαό, πρόβατα!!! Τωρα πλέον αφου δεν τον εβαλε ο κουλης, θα ειναι ελευθέρας βοσκης!!! Ρε τι ζούμε πια!!! Οπότε μπραβο στον κούλη!!!τι τον ήθελε αυτόν και το σκεπτικό του?
Έλα ομως που κι αυτό ειναι φτιαχτο...φοβερος θεοδωρικακος!!!
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
...
Αυτό που ελπίζω να αλλάξει ο Κούλης όμως -αν τον αφήσουν βέβαια- είναι τα μικρά σχετικά απλά θέματα της καθημερινότητας. ...+100
Επιτέλους κάποιος εδώ μέσα έγραψε και το αυτονόητο. Τα μικρά σχετικά απλά θέματα της καθημερινότητας. -
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
Και παλι συμφωνω αλλα και παλι καταληγω στα ιδια που γραφω παραπανω, ξερεις ο γιος μου πλεον ειναι τριαντα και με 300 γιουρο δεν μαζευονται...εδω θα τον εχω οπως και τον πατερα μου...
Για αυτο τα παραμυθια του κουλη δεν με πειθουν...
Τα τελευταια χρόνια της κρίσης ξερεις, ξερετε πως τα βλέπω?
Ξεκινα τη' σωτηρία' μετα την τόση δυσφημιση που έκανε(κι ας ειχε δόση αλιθείας) ο γαπ. Αρχή της βρώμικης δουλειάς κ μεχρι εκεί ανεπαρκης στην υλοποιηση του μνημονίου. Ζάππεια επι ζαππείων ο καλαματιανος τα οποία με την εκλογή τα ξεχασαν οι παντες, συνεργασία με βαρελοφρονα εγωκεντρικο, πανε τα απωθεματικα των ταμείων, και οι σφαλιαρες συννεφο στα σιγουρα ποσα(βλεπε μισθους συνταξεις). Μεγα σωτηρία!!! Ερχεται καλπαζων ο με ενα νομο, αυταπατες κλπ, να σου η μακεδονία και το καλύτερο παιδί στην υλοποίηση των μνημονίων! Με αυτόν μαθαμε κ ποιοι ειναι οι πουστηδες, δεν κριβονται πλεον(γκει παρειντ κ τα τοιαυτα). Εμαθε κι αυτος στου κασιδη το κεφαλι...κι ο κασίδης φορο κ φόρο!!! Τωρα ομως ερχεται ο κουλης! !! Ο χαρβατ με την αξια του στη θεση!!! Δεν τον ενδιαφερει ο κασίδης!!!Συμφωνώ με αυτό το σχόλιο απόλυτα ...
Ως προς τους πολιτικούς...Βρε ταξιδευτη κ ποιοι θα εργαζονται στις επιχειρησεις που αφορα την οικοδομη? Ποσα θα παιρνουν και θα αναπτυχθουν παντρευτουν κανουν σπιτικα? Μαλλον καποιοι ονειρευονται οτι δεν θα χουν ρολους εργατη υπαλληλου κλπ αλλα αφεντικου κ επιχειρηματία...σε αυτους απευθυνονται
Δεν ξέρω ποιοί θα εργάζονται , ξέρω όμως πολύ καλά πόσες εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόντουσαν όλες αυτές τις δεκαετίες σε όλο αυτό το κύκλωμα .
Προφανώς απαιτείται να υπάρχει ανάπτυξη και χρήμα , αλλά η αναφορά μου είναι στο πόσο κακό έκανε το χτύπημα της οικοδομής στην χώρα μας και στους πολίτες της .
Σαν να βαράνε την αυτοκινητοβιομηχανία οι γερμανοί και τα όπλα οι αμερικανοί...
Και πλέον έχω πεισθεί. Εγγονι δεν προκειται να δω. Εκτος κι αν κανει κανα 'ατύχημα' ο γιος! Και λεω ατύχημα γιατί και τοξερουν ολοι οι νέοι, εχουν συναισθηση της καταστασης, αλλα και δεν αντεχει αλλο η πλάτη μου...πατερας οσο ζησει, γιος και εγγόνι???κ υποτιθεται οτι στις χωρες του εξωτερικου φευγουν ανεξαρτητοποιούνται από τα δεκαοχτώ τους!
Πας να ψηφισεις μετα??? Γιατι? Γιαποιον? Παραμυθια ενω λεμε ολοι χορτασαμε, μαλλον τελικά όλοι χάφτουμε...ειτε με τον εναν είτε με τον άλλο και αναλόγως την εποχη! Το αποτελεσμα όμως το ιδιο και πάντα χειρότερο το καθε νεώτερο! Σε ελευθερη πτώση...ακόμα....
Εδώ για τον γιό διαφωνώ κάθετα . Για ρώτα τον πατέρα σου , τι υπολογισμούς έκανε όταν σε έσπερνε ? Εσύ έκανες ανάλογους όταν έσπερνες τον γιο σου ?
Γιατί η δική μας η γενιά δεν ήθελε να είναι 100 % σίγουρη . Ούτε βέβαια οι παλιότερες ...
Μάλλον υπερβολικά καλομαθημένα τα έχουμε τα καμάρια μας...
Είμαι στα 60 και δουλεύω επίσημα από τα 19 μου , χωρίς να έχω οικονομική ανάγκη , τότε να δουλέψω ...
Απλά γιατί ήταν έτσι η κοινωνία . Μετά τα 18 το χαρτζηλίκι θέλει κόπο και ανταπόδωση στην οικογένεια .
Γειτονόπουλα που είχαν δούλευαν από τα 12-14 . Φιλαράκια μπαρκάρανε στα 15 τους .
Μου άρεσε αυτό που είπε κ ο μαρκοπουλος!! Απελευθερώνω το λαό να ψηφίσει κατά την κρίση του!!!
Δηλ. Ετσι τον ενοιωθε το λαό, πρόβατα!!! Τωρα πλέον αφου δεν τον εβαλε ο κουλης, θα ειναι ελευθέρας βοσκης!!! Ρε τι ζούμε πια!!! Οπότε μπραβο στον κούλη!!!τι τον ήθελε αυτόν και το σκεπτικό του?
Έλα ομως που κι αυτό ειναι φτιαχτο...φοβερος θεοδωρικακος!!!
Καλά είναι γνωστό το πως μας βλέπουν οι πολιτικοί . Γιατί απορείς ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ