-
Επειδή κάθε προσπάθεια συνοπτικού και άμεσου διαλόγου εδώ μέσα το τελευταίο διάστημα πέφτει στο κενό ας στρώσω και εγώ ένα σεντόνι έτσι για να περνά η ώρα...
Η άρχουσα τάξη και τα φερέφωνά της στα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι μονόδρομος τα αντιλαϊκά μέτρα που κατακρεουργούν ό,τι απέμεινε από το ασφαλιστικό, η ευρωπαϊκή καπιταλιστική ενοποίηση, η υπαγωγή της χώρας στην επιτήρηση της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Όλοι αυτοί επιστρατεύουν το ψέμα, την πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας και τη χυδαιότητα παρουσιάζοντας τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγαλοβιομηχάνων και των άλλων τμημάτων του κεφαλαίου ως δήθεν συμφέροντα όλων.
Αυτή τη στιγμή, το ΚΚΕ αποτελεί τη μόνη δύναμη ελπίδας για το μέλλον. Ο σταθερός, αυτονόητος προσανατολισμός του ΚΚΕ, από το 1918 μέχρι σήμερα, είναι όχι μόνο να παλέψει με κάθε τίμημα για τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα, αλλά και να πείσει το λαό ότι το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός.
Πρόσφατα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτόξευσε έναν οχετό συκοφαντιών κατά του ΚΚΕ. Τώρα γυρνά παντού και με δικάζει, λέει πως ήμουν ένοχος εγώ.
Έτσι όμως αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο, δείχνει ότι δεν είναι παρά ένας ακόμα υπηρέτης των μονοπωλίων και των συμφερόντων τους, ένας λακές της πλουτοκρατίας με φιλολαϊκό λεξιλόγιο, ένας λύκος με προσωπείο προβάτου. Πες ό,τι θες, καρδιά μου, δεν πειράζει, γι' ακόμα μια φορά σε συγχωρώ.
Οι συκοφαντίες του όμως δεν αγγίζουν το ΚΚΕ. Ο λαός έχει νου και κρίση, ξέρει ποιος στάθηκε πάντα δίπλα του στους αγώνες, στις πορείες, στις απεργίες, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή.
Η λυσσαλέα επίθεση που έχει εξαπολυθεί τον τελευταίο καιρό στις λαϊκές κατακτήσεις είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία και τα μισθωμένα τσιράκια της. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο στο λαϊκό εισόδημα, στις συντάξεις, στους μισθούς, στις παροχές, στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση ακολουθεί τον υποκριτικό δρόμο της αναγωγής της κρίσης σε ζητήματα συλλογικής ευθύνης, επιτρέποντας έτσι να βγουν στην επιφάνεια οι πιο μαύρες, συντηρητικές και βάρβαρες πρακτικές.
Καλούμε τον κόσμο σε μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων της πλουτοκρατίας και δυνάμωση του ΚΚΕ, του γνήσιου εργατικού κόμματος. Λαέ της Λιλιπούπολης, σήκωσε πια παντιέρα! Με τον Χαρχούδα δήμαρχο δε βλέπεις άσπρη μέρα.
Οι περιστάσεις απαιτούν επαγρύπνηση γιατί οι οπορτουνιστές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με το εφεύρημα της “ενότητας της αριστεράς” επιχειρούν να ποδηγετήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να εγκλωβίσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους.
Στην ουσία όμως όλες οι παραλλαγές της “ενότητας της αριστεράς” αποτελούν απλώς συγκαλυμμένη σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή μια συνταγή που μας οδήγησε ως εδώ και τώρα εμφανίζεται ως τάχα σύγχρονη, ανανεωτική λύση. Ρίχνει νερό στο μύλο των πλουτοκρατών.
Τώρα, που είναι ώρα ταξικής ευθύνης και απόφασης, οι εργάτες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Οφείλουν να αξιοποιήσουν το όπλο της ανυπακοής, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος πέρα από αυτήν της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, των τομέων στρατηγικής σημασίας και της υπαγωγής της οικονομίας υπό πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό.
Όλοι αυτοί που ζεσταίνουν τις πλάτες του κεφαλαίου, θα σαρωθούν από το μαζικό λαϊκό κίνημα.
Στις άλλες εκλογές η ρόδα θα γυρίσει κι όλη η Λιλιπούπολη εμένα θα ψηφίσει.
Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.
Τελεία. THE END. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Έχεις αναρωτηθεί πόσοι ~25-30ρηδες δεν έχουν ΚΑΝ δικαίωμα να ονειρευτουν έστω το ξεμυτισμα από το πατρικό, ειδικά με 100% δικές τους δυνάμεις;
Να σοβαρευτουμε λιγο.
Αν εισαι 30 και δεν μπορεις να ονειρευτεις το ξεμυτισμα,πρεπει να σου δωσουν μια δυνατη κλωτσια στα οπισθια και να σε πεταξουν εξω και να αλλαξουν κλειδαριες.
Να κανεις 3 δουλειες και να φυγεις απο το σπιτι και να μενεις μαζι με αλλους 10.Οι διαχειρηστες του διαγραμματος που κανει σχηματακια κατω απο το μηδεν, ζητουν ξανα την καρεκλα τους. Δωστε την.
ο Αλεξης εκανε τον κυκλο του, απο εδω και περα πρεπει να ερθει μια κυβερνηση φιλικη στις επενδυσεις,μια κυβερνηση που δεν θα αναλωνεται σε εμφυλιοπολεμικη ρητορικη και δεν θα ξοδευει τον χρονο της δημιουργωντας νεους φορους για να τους κανει ολους επιδοματιες και στο νομο Κατσελη
+1000
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν προσπαθήσει να κάνει τομές, θα καταλήξει να είναι μια 'κόπια' του PlayStation man.Ας πάρει μια φορά στην χώρα ένας πολιτικός το ρίσκο για τομές στην Ελληνική κοινωνία. Για να δούμε τελικά αν ο 'Ελληνας' γουστάρει να γίνει άνθρωπος ή είναι απλά παρτάκιας και λαμόγιο.
+1000
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ακριβως και ως τοτε τι γινεται με την μαυρη τρυπα.Ρε σεις που με κοροϊδευετε πως κοιτω σουτζουκια και ονειρευομαι bmw.
Τι να την κανω τη bmw ρε, ολοι οι συμμαθητες μου καταρρεουν, βουλιαζουν στην αβυσσο. Παρτε το χαμπαρι ρεεεεεεεΒουρκωνω μο ο που το σκεφτομαι. Παρεα αγορια κοριτσια 35 -38 ετων χωρις παιδια, σπουδαγμενα.
Ο ενας χαρακτηριατικο. Δουλευει δυο δουλειες σε πολυεθνικες για να ζησει μονος του. Το τι του λενε δεν λεγονται για να μη φωτογρςφισω. Δεν υπαρχει κανενα διχτυ να τον προστεψει οσο θα ηθελε.
Ειχε μεγαλα ωραια ματια με βλεμμα ετοιμο για σκανδαλιες. Τωρα ειναι σαν τα καρτουν που ειναι μισοκλειστα μονιμα. Γυμναζεται κιολας στον λιγο χρονο που εχει για να παραγει ενδορφινες μηπως και γλυτωαει τα ψυχοφαρμακα.Του λεω οταν φευγαμε, εισαι καλα, ετσι θα μεινεις;
Μου λεει ειμαι ενα τιποτα, ουτε παιδια θα κανω, δεν υπαρχει ορεξη για το τιποτα. Ετσι θα χαθω στο βαθος του χρονου. Και μετα μου λετε ευφυολογήματα και εμφυλιους και ιστοριες προδοσιας και για αγριους. Ζειτε σε αλλες εποχες.
Ακουστε τους νεους. Τελειωσατε κανατε τις επιλογες σας, τελος. Μιληστε με νεους και δειτε τα προβληματα τους.Τους κοιταζα στο τραπεζι (καθομουν στην προεδρικη) γελουσαν και καλα με τα ωραια τους αστεια και την ανεση των φιλων δεκαετιων, απο πανω ομως η μαυρη τρυπα στριφογυριζε. Αρχισαν πλεον να εχουν ρυτιδες στα χαμογελα τους, οταν γελουσαν οι ρυτιδες δεν εφευγαν, δεν τεντονε πια το δερμα. Και παλευουν με τα 5 ευρα στο πορτοφολι. Σπουδαγμενα νιατα. Αυτοι που θα κραταν την παπια σας.
Συγνώμη βρε Λαπ . 2 δουλειές σε πολυεθνικές για να ζήσει μόνος του , πόσο παίρνει ? 300 στην κάθε μία ? Κόρη φίλου που δουλεύει στο τζάμπο παίρνει καθαρά γύρω στα 400 για 6ωρο , αλλά και εκεί ανεβαίνουν σιγά σιγά όταν είναι καλοί και φτάνουν στα 800 .
Μακάρι να είχαμε χρονοκάψουλα να σε γύρναγα πίσω στο 70-80 να μιλήσεις με τους νέους της δικής μου γενιάς . Να δεις τα μάτια τους τότε . Λαμπύριζαν από την καλή προσπάθεια και δεν κοίταγαν για δίχτυα , εκτός αν ήταν ψαράδες...
-
Τανιδευτη θα σου απαντησω καταλληλως στο αλλο. Αντιροπη απαντηση Με σεβασμο παντα γιατι σε συμπαθω.
Σε αυτο τωρα.
420 απο οσο θυμαμαι απο την καθε μια . Συνολο 840.
Δουλευει 10 ωρες βεβαια σε κατι και καλα εξτραδακια αλλα δεν σημειώνονται πανταΤο σπιτι 350 μαζι με ολα τα εξοδα του 500 πες. Μενουν 340 για να φαει, ναι πιει, να κερασει ενα ποτο την κοπελα που ειναι ερωτευμενος που και αυτη η δολια ειναι μαζι του, αλλα αλλη ιστορια απο εκει. Θα γερασουν παλευοντας.
Το αυτοκινητο το πηρε 1500 ευρω μεταχειρα; Συχαινομουν να μπω. Ευτυχως τελικα ειναι καλουτσικο. ασφαλεια αυτοκινητου, βενζινη κτλ
Του μενουν να μη στα πολυλογω 70 με 90 ευρω μηπως γινει κατι εξτρα. Μια ταβερνα ρε αδελφε, μια εξτρα βολτα με το αυτοκινητο να δει........τη φυσηΤα ιδια και η αλλη συνολο 140. Την πετουν ανα ετος εκτος και ψαχ ει να ξαναβρει.
Το τι ακουει και τι εκβιασμους τρωει στη μαπα ολοκληρος αντρακλας που αν τον δεις θα χεστεις πανω σου. (Το γαμησε και αυτος με την γυμναστικη του τα λεω).
Θες και αλλα.Για τη γενια σου ασε τα σαπια. Εμεις φυτρωσαμε;;; δεν ειχαμε γωνεις σπουδαγμενους στην πιατσα και στην εργασια; τα ξερουμε και πολυ καλυτερα απο αυτα που γραφεις.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Αλλά οι απαντήσεις - απαντήσεις...
Να δούμε τι είναι αυτό το κόστος ζωής για ένα ζευγάρι στα 30 του που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει ?
Νοίκι για ένα δυάρι-τριάρι 250-400 € . ΔΕΗ 80 , ΕΥΔΑΠ 10 , κοινόχρηστα 50 , τηλέφωνα 50 , εισιτήριο ΜΜΜ 70 και οι δύο , αμάξι μτχ 50 . Δηλαδή πάγια έξοδα 800 μηνιαίως . Αν μαζεύουν και οι δύο 1200-1500 , εύκολα μπορούν να προχωρήσουν ιδιαίτερα αν έχουν και βοήθεια από γονείς που συνήθως έχουν . Μην μου βάζεις άλλα έξοδα μιλάμε για τα βασικά .
Κύριε Μπεϊζανη , το θέμα δεν είναι το απόλυτο κόστος της διαβίωσης αλλά η εργασιακή ανασφάλεια που σου κόβει τα πόδια. Εγώ πχ έφυγα το '10 και παντρεύτηκα το '11, δλδ το χειρότερο διάστημα γιατί δεν είχαμε το περιβάλλον που διαμορφώθηκε από το '13 και μετά, όπου τα πράγματα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα -δλδ σκατα και αποσκατα-. Με τα μετά '13 δεδομένα ΔΕΝ θα έφευγα ή θα έκανα αναγκαστικά πολύ πιο minimised πράγματα -Χαλκιδεα , σωγαμπρος , και λοιπούς καταναγκασμους-
Αντε να τα ακούσεις και εσύ . Εμείς να δεις εργασιακή ανασφάλεια . Και προσπαθώ να είμαι ήπιος γιατί αν το γυρίσω στο προσωπικό , θα σου πω ότι έμεινα ορφανός σε ηλικία 20 ετών μετά από πολύ επώδυνη επταετή ασθένεια του πατέρα μου ,με οικονομικές δυσκολίες και με τον μόνο άνδρα συγγενή που μπορούσα να μιλήσω να είναι ο ένας μου παππούς , ο άλλος είχε πεθάνει , που ήταν 85 ετών . Από τα 20 μέχρι τα 30 μου έκανα πολλά επαγγελματικά και επιχειρηματικά λάθη , ακριβώς για προσπάθησα μόνος μου . Και τώρα μιλάτε για εργασιακές ανασφάλειες και άλλες αηδίες...
Πάμε μία γενιά πίσω . Φίλος και φίλη , παντρεύονται και με την βοήθεια των γονιών τους αγοράζουν ένα δυάρι . ΝΑΙ ΔΥΑΡΙ . Μένουν μέσα για 8 χρόνια , κάνουν τα παιδιά τους και το πουλάνε και αγοράζουν ένα τριάρι , όπου τα παιδιά τους περνάνε το δημοτικό μέχρι τα πρώτα χρόνια της εφηβείας . Μετά το πούλησαν και πήραν με 3 υπνοδωμάτια όπου μεγάλωσαν τα παιδιά τους .
Μααααστα. ΤΩΡΑ ποιος θα αγοράσει το αντίστοιχο σπίτι; Ο φουφουτοθ; Νοίκι στο διηνεκές και τρόμος μη χάσει τη δουλειά του ο ένας από τους 2 στο ζευγαρι. Στο μεταξύ οι γονείς του ζευγαριού είτε έχουν χαιρετίσει, είτε η σύνταξη τους δεν ζει καλα-καλα τους ίδιους...
Δηλαδή δεν μπορούν να μαζέψουν 30000 δύο οικογένειες για την πλειοψηφία του κόσμου ? Χλωμό , πολύ χλωμό
Σήμερα μπορείς να βρεις δυάρι σε αποδεκτή περιοχή παλιό με 30-40000 . Δεν νομίζω ότι δεν βρίσκονται αυτά τα λεφτά . 10 χρόνια πριν τα ξόδευαν μόνο στην γαμήλια δεξίωση .
Πως αμέ. Σε κανένα Κολωνό (αν μιλάμε για Αθήνα) με λίγες εργασίες ανακαίνισης, ήτοι ανοίγεις την πόρτα, πετάς 2-3 αντιαρματικά μέσα και μπαίνεις. Η δε γαμίλια δεξίωση των 30-40Κ να υποθεσω θα περιλαμβάνει Παολα-Καρρα, Hardwell- Φουρεραϊ για τη νεολαία, stand up-κονφερανσιε τον Μουτσινα και πυροτεχνήματα από την Τετάρτη για το γάμο τη Κυριακή;
Καλά άνοιξε την ΧΕ και δες . Πραγματικά περιστατικά . 55000 πήραν διαμέρισμα ορόφου 70 τμ στην περιοχή του Μεγάρου μουσικής ανάμεσα Β. Σοφίας και Μιχαλακοπούλου , πριν 2 χρόνια , πελάτες μου που το ανακαίνισα εγώ . Μπορούσες να μείνεις μέσα και όπως ήταν και με 5000 και με 10000 ανακαίνιση . Οι δικοί μου είχαν λεφτά και έριξαν άλλες 50000 γιατί το σκέφτονται και για επαγγελματική χρήση .
Πως ένας 30άρης-40άρης μπόρεσε να δημιουργήσει χρέη σε εφορία - ταμεία ? Και άντε ο 40άρης . Ο 30άρης ? Αλλά εδώ το παράδειγμα αφορά κατά 90 % τους άνω των 50 που πράγματι έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα .
Ευκολακι. Αν είναι ΕΕ, τρώει την ψωλαρα των φόρων του μπασταρδοπιτσαδορου και πληρώνει 5 φορές πάνω από την προηγούμενη χρονιά με το ίδιο εισόδημα. Αυτό συνεχίζεται έως και τώρα, πακετακι με τον παλιό ΟΑΕΕ (εσύ τα έλεγες) οπότε...voila.
Αν είναι 30 στις εισφορές δεν πρόλαβε τον πιτσαδόρο και τώρα έχει 180 τον μήνα . Αν είναι 40 επίσης επί πιτσαδόρου ήταν στα χαμηλά και μετά στα χαμηλότερα . Στους φόρους τα εισοδήματα έχουν παρόμοια φορολογία . Δεν δικαιολογείται . Αυτοί που βρεθήκαμε στα δύσκολα , ήταν όσοι είμαστε με υποχρεώσεις και μειώθηκε η χάθηκε η δουλειά μας και είχαμε περιουσία και ήρθαν οι φόροι πάνω σε αυτή . Δεν μιλάμε λοιπόν για τέτοιους
Τα περί ξεμυτίσματος με κάνουν και γελάω με τρανταχτά γέλια . Ρώτα τους δικούς σου μεγαλύτερους με τι αβάντες ξεμύτισαν εκείνοι και μην δικαιώνεις τα περί χλιδανεργίας ...
Με την αβάντα της σίγουρης δουλειάς και με την σχετική ευκολία της πιο απλοϊκης ζωής των 70s-80s σε σχέση με τώρα. Μια βδομαδουλα έκατσα το Πάσχα στη Σύρο μου και τα θυμήθηκα όλα. Η γειτονιά μου ίδια και απαράλλαχτη (και ο κωλοΠερρης επίσης)
Δηλαδή η απλοική ζωή των 70-80 είναι μειονέκτημα ? Η απλά θέλουμε να είμαστε ο Αλβέρτος του Μονακό , αλλά γεννηθήκαμε στην Κάτω Περαχώρα γμτ ?
Οσο για τους γάμους , επειδή εκεί στην Εύβοια που ξέρεις μιλάω με τους ξενοδόχους και δεν μιλάμε για Μυκονοσαντορίνες , τα λεφτά που ξόδευαν την περασμένη δεκαετία για δεξιώσεις γάμων , ήταν πάντα 5ψήφια και αρκετά ακόμα περισσότερα .
Και επειδή ο tiger ζητά να σοβαρευτούμε, αν χρειάζεται κάποιος να κάνει 3 δουλειές και να μείνει με άλλους 10 απλά φεύγει μετανάστης. Και βέβαια θα μείνει με άλλους 10 όταν το δυάρι στο Βερολίνο έχει 850€ από το 2011 η πχ το δώμα στο Άμστερνταμ 1200€.
(Αεί κωλοκινητο, δεν ήθελα αυτά τα χρώματα)
Και γιατί να φύγει μετανάστης για να μείνει με άλλους 10 , όταν εδώ μπορεί να έχει καλύτερη ζωή ? Να σου πω και κάτι άλλο ? Οι μηχανικοί χτυπήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλο επιστημονικό επάγγελμα στην κρίση . Από αυτούς που έφυγαν το 80 % σύμφωνα με στατιστικές , αν εύρισκε δουλειά με 1200 καθαρό μισθό εδώ , θα γύρναγε πίσω το ίδιο βράδυ...
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Αλλά οι απαντήσεις - απαντήσεις...
Criuser επειδή σ'αρεσουν τα παραδείγματα:
Έχεις αναρωτηθεί πόσοι ~35-40ρηδες έχουν μείνει ανύπαντροι/ακληροι λόγω της κρίσης γιατί πολύ απλά δεν μπορουν (ειδικά αν έχουν νοίκι) να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής;
Έχεις αναρωτηθεί πόσοι ~30-40ρηδες (και μεγαλύτεροι βέβαια) μη ΔΥ έχουν 'τρυπες' στον εργασιακό τους βίο λόγω ανεργίας, διαστημικά χρέη σε εφορία/ταμεία (δεν μπαίνω καν στο θέμα τράπεζες); Είχαν να αντιμετωπίσουν τέτοια θέματα στην αντίστοιχη ηλικία οι γονείς τους ή μια αναπτυξη;
Έχεις αναρωτηθεί πόσοι ~25-30ρηδες δεν έχουν ΚΑΝ δικαίωμα να ονειρευτουν έστω το ξεμυτισμα από το πατρικό, ειδικά με 100% δικές τους δυνάμεις;
Έχεις αναρωτηθεί πόσοι ~20-25ρηδες ΔΕΝ πήγαν να σπουδάσουν αν και πέρασαν γιατί πολύ απλά δεν μπορούσε να γίνει λόγω των οικονομικών της οικογένειας τους με τις αντίστοιχες συνέπειες για το μέλλον τους;
Θα το χοντραινα και άλλο αλλά έχεις το ελαφρυντικο του 'μη δευτερα -ηντα' και κυρίως ότι δεν είσαι ακόμα συνταξιούχος. Κοίτα όμως να σοβαρευτεις στα παραδείγματα σου γιατί δεν ειμασταν όλοι ΔΑΠιτακια της Αράχωβας και κάναμε τα οποία γούστα μας αφού βγήκαμε στην δουλειά στην ηλικία που τελειώσαμε τις σπουδές μας, προκαλώντας την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση στους δικούς μας.
Να δούμε τι είναι αυτό το κόστος ζωής για ένα ζευγάρι στα 30 του που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει ?
Νοίκι για ένα δυάρι-τριάρι 250-400 € . ΔΕΗ 80 , ΕΥΔΑΠ 10 , κοινόχρηστα 50 , τηλέφωνα 50 , εισιτήριο ΜΜΜ 70 και οι δύο , αμάξι μτχ 50 . Δηλαδή πάγια έξοδα 800 μηνιαίως . Αν μαζεύουν και οι δύο 1200-1500 , εύκολα μπορούν να προχωρήσουν ιδιαίτερα αν έχουν και βοήθεια από γονείς που συνήθως έχουν . Μην μου βάζεις άλλα έξοδα μιλάμε για τα βασικά .
Πάμε μία γενιά πίσω . Φίλος και φίλη , παντρεύονται και με την βοήθεια των γονιών τους αγοράζουν ένα δυάρι . ΝΑΙ ΔΥΑΡΙ . Μένουν μέσα για 8 χρόνια , κάνουν τα παιδιά τους και το πουλάνε και αγοράζουν ένα τριάρι , όπου τα παιδιά τους περνάνε το δημοτικό μέχρι τα πρώτα χρόνια της εφηβείας . Μετά το πούλησαν και πήραν με 3 υπνοδωμάτια όπου μεγάλωσαν τα παιδιά τους .
Σήμερα μπορείς να βρεις δυάρι σε αποδεκτή περιοχή παλιό με 30-40000 . Δεν νομίζω ότι δεν βρίσκονται αυτά τα λεφτά . 10 χρόνια πριν τα ξόδευαν μόνο στην γαμήλια δεξίωση .
Πως ένας 30άρης-40άρης μπόρεσε να δημιουργήσει χρέη σε εφορία - ταμεία ? Και άντε ο 40άρης . Ο 30άρης ? Αλλά εδώ το παράδειγμα αφορά κατά 90 % τους άνω των 50 που πράγματι έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα .
Τα περί ξεμυτίσματος με κάνουν και γελάω με τρανταχτά γέλια . Ρώτα τους δικούς σου μεγαλύτερους με τι αβάντες ξεμύτισαν εκείνοι και μην δικαιώνεις τα περί χλιδανεργίας ...
Ξέρεις πόσοι συμφοιτητές μου δούλευαν παράλληλα ως φοιτητές για βιοποριστικούς λόγους ? Και οι υπόλοιποι δούλευαν τα καλοκαίρια . Γιατί ήθελαν να σπουδάσουν πάση θυσία .
Και άντε να το δεχτώ για 4-5 σχολές με βαριά εργαστήρια . Για τις υπόλοιπες που δεν πατάνε στην σχολή παρά μόνο στις εξετάσεις τι να πούμε ? Απλά πολλές σχολές είναι σπουδές χωρίς προοπτική εργασίας .
Την εποχή μου , η ΔΑΠ αγωνιζόταν να αποφύγει τα γιαουρτώματα και το αριστερό ξύλο και δεν έπαιζαν Αράχωβες .
Αυτά είναι νεότερες ιστορίες ... [emoji38]Αν έχεις θυμό για τους μεγαλύτερους , σκέψου πόσο θυμό έχουν οι μεγαλύτεροι για τα λάθη τους και το ότι έκαναν με την μεγάλη τους αγάπη έτσι μαλθακούς τους νεότερους .
ξέχασες βέβαια το φάι, τη θέρμανση, τα έξοδα υγείας, το ρουχισμό, τους παιδιάτρους, βρεφικές τροφές & πάνες, κλπ. κλπ. το ότι η ανεργία στους νέους λογίζεται 30-50%, το ότι οι δουλειές δίνουν 4-5 κατοστάρικα και 800+€ πλέον βγάζουν μόνο απόφοιτοι πανεπιστημίων, πως δεν βρίσκουν ούτε πρώτη μόνιμη δουλειά, οπότε λίγο δύσκολο να βρουν δεύτερη και τρίτη, πως οι παππούδες τσοντάριζαν όταν έπαιρναν ολόκληρη τη σύνταξη κι όχι τη μισή, και πως έχουμε κρίση 10 χρόνια και πολλοί απ' αυτούς που τσοντάριζαν πήγαν στα θυμαράκια (κάποιοι αφήνοντας πίσω χρέη) αλλά τί σημασία έχουν αυτές οι λεπτομέρειες...
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Δεν ξέχασα κάτι . Μιλήσαμε για άνοιγμα σπιτιού αρχικά . Την θέρμανση την έχω βάλει όταν βάζω 600 τον χρόνο κοινόχρηστα για ένα δύάρι-τριάρι σε παλιά μεγάλη πολυκατοικία . Φαί και ρουχισμός και τα υπόλοιπα που λες καλύπτονται άνετα από τα 400 τον μήνα που είναι το ξεκίνημα . Και επειδή η γενιά μου όπως έχω γράψει έχει ζήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δύσκολα , διασκεδάζω αφάνταστα με τέτοια πονήματα... Να μην μιλήσω για 2-3 γενιές πίσω . Αλλά είπαμε σας μεγαλώσαμε στα πούπουλα και νομίζετε ότι είστε η Μέγκαν Μάρκλ τουλάχιστον...
Οσο για τις συντάξεις , μισή σύνταξη παίρνουν όσοι έπαιρναν πάνω από 2500 πριν την κρίση . Οσοι έπαιρναν από 1200 και κάτω , τα ίδια παίρνουν όλη την κρίση .
-
Συμπάσχω στην ορφανια, στα 30 βέβαια και από μητέρα, οπότε καταλαβαίνεις πόσο πιο δύσκολα μανατζαρεται ένας 60χρονος μόνος του μέσα στα μνημόνια.
Από εκεί και πέρα τι ζήσατε και εσείς ρε αδελφέ, ημιελλειπτικα φύλλα σούστας, καρμπιρατέρ,μόνο ΕΡΤ και πάνω απ' όλα να ορματε σαν τον τερματοφύλακα να κατεβάσετε το σωβρακο της αλληνης και να ξεπροβάλλει ο θάμνος. Δε γλυφατε καμία συρματοβουρτσα καλύτερα;
(Για το lap αυτά, να βγάλει και άλλο 15ωρο)
-
Στο ξαναλεω βρε ταξιδευτη δεν δειχνεις να το καταλαβαινεις. Δεν θελεις να κοιταξεις. Του φτανουν 70 με 90 ευρω. Θες να στον στειλω να στα δειξει ατο πορτοφολι του;
Τι λες ακους τον εαυτο σου ή οχι;Η γενια σου ΔΕΝ εχει ζησει δυσκολα. Ξυπναααααα
Ολη μερα με τη γενια σου ειμαι παντου. Και ολη μερα μμιλω μαζι τους.Οι γονεις σου οντως εζησαν δυσκολα.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Τανιδευτη θα σου απαντησω καταλληλως στο αλλο. Αντιροπη απαντηση Με σεβασμο παντα γιατι σε συμπαθω.Σε αυτο τωρα.
420 απο οσο θυμαμαι απο την καθε μια . Συνολο 840.
Δουλευει 10 ωρες βεβαια σε κατι και καλα εξτραδακια αλλα δεν σημειώνονται πανταΤο σπιτι 350 μαζι με ολα τα εξοδα του 500 πες. Μενουν 340 για να φαει, ναι πιει, να κερασει ενα ποτο την κοπελα που ειναι ερωτευμενος που και αυτη η δολια ειναι μαζι του, αλλα αλλη ιστορια απο εκει. Θα γερασουν παλευοντας.
Το αυτοκινητο το πηρε 1500 ευρω μεταχειρα; Συχαινομουν να μπω. Ευτυχως τελικα ειναι καλουτσικο. ασφαλεια αυτοκινητου, βενζινη κτλ
Του μενουν να μη στα πολυλογω 70 με 90 ευρω μηπως γινει κατι εξτρα. Μια ταβερνα ρε αδελφε, μια εξτρα βολτα με το αυτοκινητο να δει........τη φυσηΤα ιδια και η αλλη συνολο 140. Την πετουν ανα ετος εκτος και ψαχ ει να ξαναβρει.
Το τι ακουει και τι εκβιασμους τρωει στη μαπα ολοκληρος αντρακλας που αν τον δεις θα χεστεις πανω σου. (Το γαμησε και αυτος με την γυμναστικη του τα λεω).
Θες και αλλα.Για τη γενια σου ασε τα σαπια. Εμεις φυτρωσαμε;;; δεν ειχαμε γωνεις σπουδαγμενους στην πιατσα και στην εργασια; τα ξερουμε και πολυ καλυτερα απο αυτα που γραφεις.
Στα γρήγορα και εγώ γιατί πρέπει να πάω στο εργοτάξιο και το ξεφτιλίσαμε σήμερα .
Αμα βγάζουν και οι δύο από 840 , τότε γιατί δεν μένουν μαζί ? 400 ευρώ όφελος τον μήνα . Δεν είμαστε πια στην εποχή που πρέπει να περάσεις από την εκκλησία για να συγκατοικήσεις .
Ξαναλέω . Δεν φυτρώσατε . Ξέρεις το παραμύθι με την πριγκηποπούλα και τα στρώματα και το ρεβύθι ? Ετσι σας μεγαλώσαμε . Οπότε σίγουρα ΔΕΝ τα ξέρετε καλύτερα από εμάς που τα ζήσαμε στο πετσί μας και τα περάσαμε .
Πως γίνεται όλοι οι γονείς να έχουμε την ίδια άποψη ? Ολοι πτυχιούχοι και όλοι με καλές οικογένειες και μεγάλη αγάπη για τα βλαστάρια τους .
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Συμπάσχω στην ορφανια, στα 30 βέβαια και από μητέρα, οπότε καταλαβαίνεις πόσο πιο δύσκολα μανατζαρεται ένας 60χρονος μόνος του μέσα στα μνημόνια.Από εκεί και πέρα τι ζήσατε και εσείς ρε αδελφέ, ημιελλειπτικα φύλλα σούστας, καρμπιρατέρ,μόνο ΕΡΤ και πάνω απ' όλα να ορματε σαν τον τερματοφύλακα να κατεβάσετε το σωβρακο της αλληνης και να ξεπροβάλλει ο θάμνος. Δε γλυφατε καμία συρματοβουρτσα καλύτερα;
(Για το lap αυτά, να βγάλει και άλλο 15ωρο)
Σιγά μην είχαμε ημιελλειπτικά φύλλα σούστας . Αυτά κάτι έσκορτ 1.1 τα είχαν και κάτι μαρίνες και κάτι κορόλες .
Τότε γκόλφ , σιτροέν , 127 , 128 κλπ ... Δεν είχαμε μόνο ΕΡΤ , είχαμε και ΥΕΝΕΔ Ο θάμνος είχε και αυτός την χάρη του...Το καταλαβαίνω για τον πατέρα σου . Το μεγαλύτερο θέμα είναι ο συνδυασμός με το μνημόνιο .
Αλλά η απώλεια του πατέρα στο ξεκίνημα της επαγγελματικής ζωής είναι μεγάλο ζόρι . Όπως και της μάνας στις μικρότερες ηλικίες , παιδικές και εφηβικές .
-
Εργασιακά πάντως η γενιά του πατέρα μου (74χρονος) ήταν ελφρώς καλύτερα από την δικιά μου μισθολογικά και αρεκτά καλύτερα σε θέμα ευρέσεως εργασίας (44χρονος) και πολύ πολύ καλύτερα από τους σημερινούς 30ρηδες.
ΥΓ: Εγώ με φύλλα σούστας μεγάλωσα...Corolla KE25 γαρ!
-
Εγω ειμαι λαπτοπ σημερα, δεν εχω συναντησεις, κιουρρρρρρια
Η λαπαινα μου ειπε αν σε δω οταν γυρισω στο λαπτοπ κατω απο αιρκοντισιον και δεν θα βγεις εξω στη ζεστη, δεν εχει φαϊ σημερα.Θα εννοσω καποια μιτιγκ
Μα η γενια σας δεν λεει αυτα που λες. Ελα πες τα στον δικο μου περιγυρο της ηλικιας σου, να σου απαντησουν καταλληλως
Μα τι λεμε δεν ειναι σταθερη η εργασια. Την μια ειναι 400 τη αλλη 650. Το αγχος στο φουλ γιατι και οι γονεις δεν αντεχουν εχουν και αλλα παιδια. Απο το αγχος κοβεται η περιοδος τι μας λες ρε ταξιδευτη. Ξυπνααααααααααααα,
Ξυπνααααα (σαν κορνα μοιαζει)Αντε καλη δουλεια τα λεμε αργοτερα
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Στο ξαναλεω βρε ταξιδευτη δεν δειχνεις να το καταλαβαινεις. Δεν θελεις να κοιταξεις. Του φτανουν 70 με 90 ευρω. Θες να στον στειλω να στα δειξει ατο πορτοφολι του;
Τι λες ακους τον εαυτο σου ή οχι;Η γενια σου ΔΕΝ εχει ζησει δυσκολα. Ξυπναααααα
Ολη μερα με τη γενια σου ειμαι παντου. Και ολη μερα μμιλω μαζι τους.Οι γονεις σου οντως εζησαν δυσκολα.
Αυτοί που έζησαν πραγματικά δύσκολα ήταν οι παππούδες μου και η γενιά τους . 10-12 χρόνια φαντάροι . Δυσκολίες διαβίωσης κλπ .
Οι γονείς μου είχαν δύσκολα παιδικά χρόνια λόγω πολέμου και κατοχής και εμφυλίου , αλλά μετά υπήρξαν δουλειές .
Εμείς είμαστε η πρώτη γενιά της κατανάλωσης και ήταν ακριβά αυτά . Δύσκολα μπορεί να μην έχει ζήσει , αλλά έχει δουλέψει πραγματικά οι μισοί από τα 12-15 , οι άλλοι μισοί από τα 15-18 .
Καμία σύγκριση με την χλιδανεργία του 2000 και των αενάων σπουδών και μεταπτυχιακών...
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εγω ειμαι λαπτοπ σημερα, δεν εχω συναντησεις, κιουρρρρρρια
Η λαπαινα μου ειπε αν σε δω οταν γυρισω στο λαπτοπ κατω απο αιρκοντισιον και δεν θα βγεις εξω στη ζεστη, δεν εχει φαϊ σημερα.Θα εννοσω καποια μιτιγκ
Μα η γενια σας δεν λεει αυτα που λες. Ελα πες τα στον δικο μου περιγυρο της ηλικιας σου, να σου απαντησουν καταλληλως
Μα τι λεμε δεν ειναι σταθερη η εργασια. Την μια ειναι 400 τη αλλη 650. Το αγχος στο φουλ γιατι και οι γονεις δεν αντεχουν εχουν και αλλα παιδια. Απο το αγχος κοβεται η περιοδος τι μας λες ρε ταξιδευτη. Ξυπνααααααααααααα,
Ξυπνααααα (σαν κορνα μοιαζει)Αντε καλη δουλεια τα λεμε αργοτερα
Μήπως ο περίγυρος σου είναι ΔΥ ή ΔΕΚΟτζήδες ? Γιατί όσοι είναι/ήταν ΕΕ , επιχειρηματίες , μαγαζάτορες ή δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα τις 60-70 ώρες εργασίας την εβδομάδα τις είχαν δεδομένες .
Εγώ ξεκίνησα να γράφω στο φόρουμ όπως και σε άλλα στα τέλη του 2008 . Όταν ξεκίνησε η κρίση και οι 70 ώρες εργασίας την εβδομάδα (12 ώρες ημερησίως 8-20 και 9-16 το Σάββατο και αν υπήρχε ανάγκη και περισσότερο) , ξαφνικά μειώθηκαν κάτω από το μισό και έμεινε χώρος και χρόνος αρκετός και πήρα και 15 κιλά βάρος . Ευτυχώς τώρα 10 χρόνια μετά επανέρχομαι στα κανονικά ωράρια και κιλά...
-
Οχι, και αυτοι δουλευαν ιδιωτικοη οικονομια. Μια αλφα ανεση που εχω την εχω λογω τρεξιματος στην πιατσα αυτων των α θρωπων. Δεν τους χαριστηκε τιποτα απολυτως. Το κερδισαν σε εποχες που δεν υπηρχαν ουτε ερκομτισιον. Η μονιμη ατακα τους
Ξερεις τι λενε, απορρυπταμε συνεχως δουλειες. Συγγενης μου να εβλεπε πελατη εργοδοτη να μιλα καπως απαξιωτικα τον πεταγε εξω και του ελεγε μη ξαναπατησεις ετσι να μιλησεις στους εργαζομενους μου ετσι. Εδινε και κουτουλιες αμα λαχει σε κατι νταηδες, απο εκει το πηρα.Περιμεναν 100 αλλοι πελατες. Αλλος περιγυρος δουλευε 7πρωι -12 το βραδυ την εποχη σου και εφτιαξε σπιτι με πισινα και 5 αυτοκινητα.
Σημερα, τα παιδια του; σκεφτονται να βγουν εξω και αλλα εφυγαν.
Μονος κουναει τα ποδια στην βρομικη πισινα που θα επαιζαν τα εγγονια και θα φωναζαν δυνατα 'Παππουυυυυυυυυ κοιτα τι κανω;;;;;' Εικονα απο ταινια ειναι.Και τα ωραρια που λες. Και παραπανω. Δεν φοβαται η γενια μου τη δουλεια. Απλα δεν εχει. Και οταν εχει δεν μενει κατι για να κανουν σπιτικο απο τις ωρες και τα ωραρια. Τις περισσοτερες φορες ολοι μενουν το πολυ με ενα παιδακι, οι τυχεροι διοτι σε αυτες τις περιπτωσεις η μαμα καθετε σπιτι το εισοδημα πεφτει κατω απο 800 ευρω αντε 900 και πρεπει να υπαρχει βοηθεια.
Τι να πρωτοκανουν; Να κοιταξουν το αγγελουδι τους στα πρωτα του βηματακια και να τρεχει ο μπαμπας να φερει λεφτα (δεν υπαρχει κακο σε αυτο) ή η μαμα να ειναι νεος Ναπολέων και το αγχος να κοβει τη περιοδο;
Τι ;;;;
Τι χρωσταν αυτα τα παιδια;;;; Απο ποιον φανατιστηκαν και ελεγαν μ@@ς επι δεκαετιες γιατι τους τραβουσαν οι μ@@ςΘα το βρει μπροστα η χωρα μας. Εσεις θα ειστε γεροι εμεις θα σας φροντιζουμε, η χωρα δεν θα ειναι πια ελλαδα.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αυτοί που έζησαν πραγματικά δύσκολα ήταν οι παππούδες μου και η γενιά τους . 10-12 χρόνια φαντάροι . Δυσκολίες διαβίωσης κλπ .
Οι γονείς μου είχαν δύσκολα παιδικά χρόνια λόγω πολέμου και κατοχής και εμφυλίου , αλλά μετά υπήρξαν δουλειές .
Εμείς είμαστε η πρώτη γενιά της κατανάλωσης και ήταν ακριβά αυτά . Δύσκολα μπορεί να μην έχει ζήσει , αλλά έχει δουλέψει πραγματικά οι μισοί από τα 12-15 , οι άλλοι μισοί από τα 15-18 .
Καμία σύγκριση με την χλιδανεργία του 2000 και των αενάων σπουδών και μεταπτυχιακών...
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ μέχρι και τα 18μου κάθε καλοκαίρι επί τρεις μήνες ζούσα όπως έζησε ο πατέρας μου όλη την παιδική του ηλικία μέχρι και τα 18 που έφυγε (άφραγκος) για Αθήνα για να βρει δουλειά και να σπουδάσει.
Δεν νομίζω να υπάρχει σήμερα νέος ή νέα που μπορεί να ζήσει χωρίς: τουαλέτα, κουζίνα, ηλεκτρισμό, υπνοδωμάτιο κλπ...
Ο πατέρας μου ήρθε από το νησί πάμπτωχος, έμεινε σε ένα υπόγειο που του παραχώρησε μία μεγαλύτερη αδελφή του (μέσα στη φτώχεια και αυτή), το πρωί δούλευε σε μπακάλικο και ταυτόχρονα διάβαζε για να μπει σε στρατιωτική σχολή και το βράδυ έπαιζε μπουζούκι σε ένα κουτούκι για να μαζεύει χρήματα να τα στέλνει στους παππούδες μου και στα μικρότερα αδέλφια στο νησί. Τα κατάφερε μπήκε στην στρατιωτική σχολή (υπαξιωματικών) και αμέσως ξεκίνησε να διαβάζει μέσα στη σχολή για να μπει και να τελειώσει και την Νομική (οικονομικά). Τελείωσε και την Νομική και αμέσως έγινε αξιωματικός και τότε ξεκίνησε να φτιάχνει η ζωή του.Μέχρι τα 30του έμενε σε ένα υπόγειο, μέσα στην υγρασία και με δανεικό ρεύμα με μπαλαντέζα, ίσα-ίσα για μία λάμπα.
Το οποίο υπόγειο είχα και εγώ την ευκαιρία όχι μόνο να το γνωρίσω αλλά και να κοιμηθώ αρκετές φορές. -
Αξιος.
Μ αρεσουν τετοιες ιστοριες πραγματικων αρσενικων. Δυνατων δουλευταραδων.
Μπραβο του καταιγιδα και σε εσενα. -
Lap, πάντως λίγο αργά κατάλαβα ότι μιλάς για 38ρηδες. Που θα μας κρατήσουν και την πάπια.
Πότε, όταν εγώ θα είμαι στα 80 και αυτοί θα είναι στα 70; Όταν μιλάμε για νέους εμένα το
μυαλό μου πάει σε 20ρηδες.
Όντως όμως εμάς τα 30 συμπέσανε με μια 'καλή' δεκαετία (2000) οπότε μπορέσαμε και κάναμε
οικογένεια και παιδιά όχι τόσο γιατί πέρναμε πολλά λεφτά όσο γιατί δεν βλέπαμε μπροστά μας
μαυρίλα.
Από την άλλη όμως πόσοι από εμάς που είχαν παιδιά και δάνεια φάγανε το αγγούρι και αναγκάστηκαν
να ξενιτευτούν ζώντας ξανά ως φοιτητές (σαν επίπεδο ζωής) έξω για να ζήσουν την οικογένεια που έμεινε εδώ.
Σαφώς και είναι πρόβλημα οι άνθρωποι 30-40 που δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια. Και αποτελεί
όντως θέμα επιβίωσης για το κράτος μας.
Αλλά δεν θεωρώ ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι για αυτούς. Ίσα ίσα που η λογική ήταν 'να δώσουμε συντάξεις
να τους ζήσουν οι γονείς τους', μιλάμε για την πλήρη παράνοια. Η χώρα εδώ και πολλά χρόνια
πάσχει από 'συνταξιοδοτίτιδα' (λογικό αν σκεφτείς πόσο μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος
είναι) και δεν βλέπω που είδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που να συμβαδίζουν με αυτά που λες
(να κάνουν δηλαδή άκρη οι γέροι για τους νέους).Όσο για την 'αναδιανομή του πλούτου' είναι σωστή όταν μιλάμε για την Σουηδία.
Στο 'ελληνικό κράτος' ανήκω στους 'κατά δήλωσην' ...1% πιο πλούσιους έλληνες.
Πράγμα απολύτως γελοίον αν δεις την ανύπαρκτη περιουσία μου, το που μένω και
το αυτοκίνητο που οδηγώ. Και που επειδή κάνοντας βόλτες ως ποδηλάτης και έχοντας
γυρίσει κάθε σπιθαμή της Αττικής τα κατοικημένα σπίτια που αξίζουν άνω το 300Κ μετριούνται σε
σε δεκάδες χιλιάδες (μέσα στην μαύρη κρίση αυτά, αλλά ω του θαύματος εγώ μένω σε
'προικώον' στην β πειραιά). Νισάφι ρε συ Lap, πια, νισάφι... Βαρέθηκα ο μόνος 'πλούτος'
που αναδιανέμεται να είναι ο δικός μου... Το γιατί γίνεται αυτό δεν είναι της παρούσης
να το εξηγήσουμε αλλά μην νομίζεις ότι το καταπίνω αμάσητο και το βλέπω ως φυσιολογικό
και 'δίκαιο' (αν και πολύ αμφιβάλλω αν θα την γλυτώσω και με Κυριάκο 'αυτόνομο') -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αξιος.
Μ αρεσουν τετοιες ιστοριες πραγματικων αρσενικων. Δυνατων δουλευταραδων.
Μπραβο του καταιγιδα και σε εσενα.Για ένα και μόνο λόγο έβαλα την προσωπική μου περίπτωση.
Θεωρώ ότι γενικεύσεις σε αυτά τα θέματα δεν μπορούν να υπάρξουν.
Ο κάθε άνθρωπος κουβαλά τα βιώματά του και την δική του προσωπική ιστορία. Οπότε είναι λίγο δύσκολο και συμπεράσματα να βγουν αλλά και να βάλουμε επικεφαλίδες στα θέματα που αφορούν το τρόπο ζωής των πολιτών.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ