-
Εχεις δικιο fiverg δεν σου το αναιρω.
Εδωσε συνταξεις οπως πολυ καλα ειπες διοτι ειναι η μεγαλυτερη μαζα του λαου, πηγε να τους κλεψει τη ψηφο, δεν ειμαστε βλακες το καταλάβαμε ολοι.. Αλλα εδωσε επιδομα ενοικιου, που καλυπτει με ενα παιδι τα 3/4 του ενοικιου.
Εδωσε επιδομα δεη, εδωσε αυξηση του κατωτατου μισθου, κατα 60 ευρω νομιζω, αλλα αν αθροισεις τα 3/4 του ενοικιου με τα 60 ευρω στον κατωτατο και στους δυο, εδωσε δωρεαν σπιτια σε νεα φτωχα ζευγαρια. Ακριβως βασικα ως βααη για την νεα γενια
Εβαλε σε μια μικρη μεριδα του πληθυσμού συλλογικες συμβασεις, εκανε το ασφαλιστικο ταμειο πλεονασματικο μεσα απο τα χιλια δυο κολπα του κατρουγκαλου. Λογιστικα μεν (αυτο εχει μεγαλη σημασια για τα ταμεια στην σημερινη φαση) εξασφαλισε εστω μια μικρη συνταξη σε αυτα τα νεα παιδια.Εφτιαξε ενα μαξιλαρι 30 ++++ δις το οποιο επιτρεπει την στροφη της κυβερνησης σε πιο λαίκες πολιτικες. Χωρις αυτο θα κατερεαν παλι οι αξιολογησεις.
Παρεδωσε μακροχρονιο 10 ετες στο χαμηλοτερο πριν της κρισης.Οτι ξεχασε ως εναν βαθμο τους μεσαιους στον αγωνα για τους τελειως φτωχους νεους και την σταθεροποιηση της οικονομιας..... ναι ισχυει.
Υποσχεται πλεον να το αλλαξει. Αυτη ειναι η ομορφια της Δημοκρατιας, οι πολιτες μιλανε και στελνουν μηνυματα προς τα επανω.Οτι εχει αγκυλωσεις με περιεργους τυπους που ειναι σαν βδέλλα της δημοκρατιας, ναι ειναι απιστευτα εκνευριστηκοι. Πρεπει να πει ενα ουστ σε αυτους τους μ@@2ς με κατι περιεργες αποψεις.
Ειμαι ευχαριστημενος, Οχι φυσικα. Τρελος ειμαι;
Φοβαμαι μια αλλη οπτικη στο κοινωνικο κρατος; Ναι.
Διοτι δεν εχουν ξεκαθαρισει οι επομενοι τιποτα απολυτως. Στον αερα νουμερα απο την μια εναντι πεπραγμενων απο την αλλη.
Γιατι το φοβαμαι; Μα γιατι η χωρα δεν ειναι Σουηδια, εδω ειναι Βαλκανια που λενε. Ολα συμβαινουν.
Η λιγο μεγαλυτερη γενια απο τον ταξιδευτη, καπως πιο μεγαλοι απο αυτον για να ειμαστε αντικειμενικοι, με αγκυλωσεις στον εγκεφαλο, χψρις να εχουν καμια απολυτως γνωση σχεδον για το τιποτα, πηγαινε οπως το τραγουδι του Γιοχαν. Ελεγαν μ@@2ς μεταξυ τους, και τα πιστευαν κιολαςΑυτη η γενια παρελαβε δυναμικη χωρας και ενα κρατος και παρεδωσε δυναμικη κοινωτητας και αθροιστικά 60% ελλειμα. Αλλα ειναι πατριωτες πανω απο ολα και σηκωνουν το δαχτυλο. Ερχομαστε ως επομενοι εμεις να τα βαλουμε σε μια ταξη και ακομα φωναζουν για συνταξεις και ανυπαρκτα πραγματα που ουτε τα καταλαβαινουν. Σνομπαρουν μαλοστα ανθρωπους με τρια μεταπτυχιακα και γνωσεις εγκυκλοπαιδικες εξωγηινου για τους ιδιους (για να ειμαστς αντικειμςνικοι βοηθησε η τεχνολογια και το ιντερνετ γοα αυτο). Οσοι το συναντάται αυτό με καταλαβαίνεται για τον τεραστιο αγώνα που κανετε για να καταλαβουν τα βασικα νεων πραγμάτων που δεν τα γνωριζουν. Ρωτησε τους σοβαρα πραγματα να δεις απαντησεις που θα παρεις απο ατομα που ειναι και καλα εμπειρα στη ζωη. Η πιο αχρηστη γενια του προηγουμενου αιωνα στην ιστορια της χωρας.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Σιγά μην είχαμε ημιελλειπτικά φύλλα σούστας . Αυτά κάτι έσκορτ 1.1 τα είχαν και κάτι μαρίνες και κάτι κορόλες .
Τότε γκόλφ , σιτροέν , 127 , 128 κλπ ... Δεν είχαμε μόνο ΕΡΤ , είχαμε και ΥΕΝΕΔ Ο θάμνος είχε και αυτός την χάρη του*...Καλά εμείς (no offence για τους Ιταλοφιλους) τα 127,128 στη Σύρο τότε τα είχαμε να σουρωνουμε μακαρόνια...
(Κάπου στις αρχές του '90 φτιάχτηκε η αφαλάτωση, γιεαααα )*Φτιαχτο Lap: Early/mid 80's, ουφαδικο (εμ δεν είχαν όλα τα σπίτια Amiga 500 ή Amstrad 6128), arkanoid με 20ρικο με διάμετρο μπροστινού δισκοφρενου και Μαντόνα απ'τα μισοσκισμενα χαρτινα wooferακια. Γύρνα στο διπλανό του το Γαρδελοεϊδες:
-'Μλκ Κώστα, έκανα hi score με το Μαράκι χθες, 44 λεπτά'
(40 λεπτα έψαχνε/εκοβε με τη ματσετα μέσα στα ζαχαρότευτλα σαν μαύρος στο '12 χρόνια σκλάβος' για να βρει την τρουπα, βάλε και 4 λεπτά μπαινε-βγαινε και έτοιμος)Πλάκα εχει η αυτή η μάχη των γενεών, ο fanis75 το είπε ορθά. Οι ΔΥ είναι πάντα ΔΥ στο θέμα της εργασιακής ασφάλειας. Τότε μάλιστα ειδικά οι της ΔΕΗ είχαν συμφωνήσει χαμηλότερους μισθούς και υψηλές κρατήσεις για να πάρουν τις συντάξεις που πήραν για όσο τις πήραν._
-
Θα σε κατεβάσω πάλι απο το συννεφάκι, η επιδότηση ενοικίου δεν πάει μόνο σε 'νέους'
πάει σε όλους όσους είναι 'κατά δήλωσή' τους 'φτωχοί'. Ένα καλό περιμέναμε
(περιουσιολόγιο) μπας και ξεχωρίσει σε αυτή την χώρα η ήρα (εμείς) από το στάρι και αυτό
πήγε στις καλένδες λόγω της βλακώδους επίθεσης στο ασφαλιστικό (οπότε δεν σήκωνε
επιπλέον επιβάρυνση και πολιτικό κόστος) και λόγω του ότι 'είματε αριστεροί, δεν
είμαστε μ@λ@κες να τα βάλουμε με αυτούς που πράγματι έχουν χρήμα').
Πάντως στην νουβέλα που έγραψες παραπάνω για τους φίλους σου, εγώ δεν κατάλαβα ότι
οφελήθηκαν πολύ και άλλαξε η ζωή τους, μου φάνηκε ότι είναι μέσα στην μαυρίλα...Κι επειδή βαρυέμαι να γράφω πολλά, αντιγράφω απάντηση κατόχου blog που παρακολουθώ
(και που μόνο δεξιό δεν τον λες) σε συριζαίο (δεν πάει προσωπικά σε εσένα, το αντιγράφω
μπας και καταλάβουμε λίγο το κλίμα εκεί εξώ, ο συριζαίος που αναφέρεται μάλλον
μασούλαγε και ως συμβασιούχος...):'Αυτό που περιγράφεις ΕΙΝΑΙ επικοινωνιακή διαχείριση + το κλασικό λίμπεραλ παράπονο
για τους αχάριστους μουζίκους που είναι κατώτεροι ημών των ελιτ (εσύ είσαι πάντα
σε αυτή την αφήγηση η φωτεινή εξαίρεση). Με λίγα λόγια φτιάχνεις τη δική σου
“αντικειμενική” αλήθεια και την προβάλεις ως τη μόνη, άρα αν οι μουζίκοι δεν συμφωνούν
μαζί σου, φταίει μάλλον που είναι αγράμματοι και δεν καταλαβαίνουν τα δικαιωματα των ΛΟΑΚΤΙ+++ .
Με τυπικά μακρο-καλαμπούρια από αυτά που το ΔΝΤ και οι φιελελέδες 30 χρόνια μας ποτίζουν,
όσοι ήταν πέριξ του σύριζα τρώγανε σχετικά καλά, κι άρα δεν ήθελαν να καταλάβουν ότι
ο μη άνεργος που παίρνει 250ευρώ για την part time δουλειά του και πληρώνει 24% ΦΠΑ για
να φάει δεν είναι ευχαριστημένος· τυπική αλαζονεία της εξουσίας από την εποχή που είχαμε
παντεσπάνια. Άρα τις έωλες υποθέσεις δεν τις έκανα εγώ (όπως φάνηκε στις εκλογές)
αλλά εσύ και ο σύριζα
...
έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι ελιτιστής, ειδικά στο ίντερνετ είναι και τσάμπα. περιφέρεις την
ατομάρα σου, κουνάς το κομπολόι και οι άλλοι που δεν είναι μπροστά είναι γίδια. Αν ήταν μπροστά
μπορεί και να σου έριχναν και κανένα μπουκέτο, αλλά τότε θα παραβίαζαν τον προσωπικό σου χώρο
και θα ήταν φασίστες. Και για να απαντήσω στο ύφος σου:Το ποιος το έχει ή όχι στη συγκεκριμένη πολιτική ανάλυση νομίζω το διευκρινήσαμε από την αρχή.
Διότι ο ένας από τους δύο μας έλεγε ότι ο σύριζα γ@μεί και δέρνει και ο άλλος ότι θα φάει ξύλο.
Και τα δύο σχόλια σου είναι για να δικαιολογήσεις πως η τεράστια ατομάρα σου έπεσε τόσο έξω·
και το μόνο που ανακάλυψες σε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας είναι πως οι άλλοι είναι γίδια.
Συγχαρητήρια.' -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Κόρη φίλου που δουλεύει στο τζάμπο παίρνει καθαρά γύρω στα 400 για 6ωρο , αλλά και εκεί ανεβαίνουν σιγά σιγά όταν είναι καλοί και φτάνουν στα 800 .Εδώ όμως δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την ποιότητα τη δουλειάς.
Μιλάμε για τις δουλειές των παλαιότερων αλλά δεν βλέπουμε το πως έχουν καταντήσει σήμερα να βγαίνουν τα 350-400.
Για τα πολυκαταστήματα αυτά, έχω μάθει πολλά. Έτυχε να ξέρω καλά, κάποια παιδιά που έχουν δουλέψει και δουλεύουν ακόμα.
Αρχικά μιλάμε για το απόλυτο μηδενικό σε επίπεδο ποιότητας.
Η μόνη σου αποστολή είναι να γεμίζεις ράφια αλλά το χειρότερο είναι οι εσωτερικές μετακομίσεις, που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Κάτι που η εργοδοσία παρουσιάζει ως επαναστστική προωθητική πολιτική αλλά οι πελάτες παραπονιούνται συνεχώς πως δεν υπάρχει κάποια συνέχεια και δεν βρίσκουν αυτό που θέλουν.Δηλαδή το 'πετάχτηκα να πάρω κάτι και έφυγα' δεν υπάρχει. Αν έχει αλλάξει η χωροταξία των προϊόντων, δεν το βρίσκεις που να χτυπιέσαι.
Αυτό λοιπόν γίνεται αέναα...δίχως αύριο...μεταφέρεις προϊόντα από το ένα σημείο στο άλλο.
Επίσης η ανέλιξη στα 700-800 κρύβει τους κλασσικούς (όπως και σε άλλες δουλειές) παρτακοχαφιεδοσπιουνισμούς. Αλλά σε άσχημο επίπεδο, μιάς και μου έχουν αναφέρει πολλά και άσχημα παραδείγματα. Καλή ώρα, ο μεγαλοιδιοκτήτης να βρίζει χυδαία (αναφορές σε θεία κτλπ.) εργαζόμενους σε κατάστημα γιατί δεν πιέζουν τους υφιστάμενους για περισσότερη δουλειά. Η οποία όμως δεν υπάρχει, μιας και το rotation των προιόντων είχε γίνει ήδη, μια φορά περισσότερη από το προβλεπόμενο.
-
...άλλη μια δόση πραγματικότητας. 700€ και απαιτησεις-πιεση λες και είσαι μεγαλοστελεχος σε ναυτιλιακή. Αλλά, έχεις δουλεια...
-
Καλα για αυτα που λεει ο τυπος....παρανοια σκετη. Στειλε το λινκ του. Τρεις λαλουν και δυο χορευουν.
Να αυτα σου λεω αντι να μιλησουμε για την ταμπκιερα και οχι να βρισουμε και να λεμε μαλακιες.
Ειναι και νταουλης το μωρο μου. Μ αρεσουν αυτοι απο μικρο παιδι. Το τραβαει η ψυχη μου ρε παιδι μου. ΠολακιδεςΤσπ καλα κανεις και τον διαβαζεις, θα τον διαβαζω και εγω, γιατι οχι; Ολα τις αποψεις διαβαζω
Στειλε λινκ.
Σωστα οσοι δηλωνουν ειναι φτωχοι. Υπαρχουν απονερα.....ναι υπαρχουν απονερα.
Επρεπε να γινει αμεσα; για πες μου; Παρε θεση. Ψηφιζεις, εχεις ευθυνη.
Περιουσιολογιο. Εχεις δικιο. Σωστος και μαζι σου. Πολιτικο κοστος αλλα και λιγο μιζερια θα πω εγω.
Για τους φιλους, ειναι δεξιοι, ψηφισαν ομως ολοι συριζα. Τωρα δεν ξερω να σου πω. Θα ρωτησω.
Επερνε 312,7 ευρω, τωρα σιγα σιγα πηγε 400 πλας. Πηρε επιδομα ρευματος και γραφτηκε για ενοικιο, δεν τον ρωτησα τι εγινε. Περιμενε τις συλλογικες συμβασεις και τους πιο εντονους ελεγχους των εργοδοτων για τις υπερωρίες. Δεν εγιναν στον κλαδο του. Το περιμενε αν εβγαινε ξανα ο αλεξης διοτι κοιταζε πως σιγα σιγα καποιοι κλαδοι αρχισαν να αποκτουν δικαιωματα συλλογικα. Αν αυτο συμβει σταθερα επι δυο, τρια ετη, θεωρω πως θα την πει τη αλλη ελα εδω μαναρι μου να σου φουσκωσω την κοιλιτσα.Θα μιλησω και θα πω λεπτομερειες.
Απο την αλλη αυτος που ειναι νεότερος απο εσενα και σπουδασε κατι που δεν ειναι πληροφορικη, πως την βλεπεις τη δουλεια; δικαιούται να γινει μπαμπας πρις τα 40ντα οπως εσυ ή να μη του το αφησουμε; Δικαιουται σε αυτην την κοινωνια που παρελαβε απο τους προηγουμενους να νιωσει την ευλογία της φυσης που ενιωσες εσυ;;; ή ενταξει μη τα θελουμε και ολα;
Κορώνα ή γράμματα ....πες -
Jumbo....από τους χειρότερους εργοδότες έβερ....για να μπορει η κόρη σπουδάζοντας στο Μαϊάμι να μένει στο four seasons και όχι σε σπίτι (δεν συζητάμε καν για εστία).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Jumbo....από τους χειρότερους εργοδότες έβερ....για να μπορει η κόρη σπουδάζοντας στο Μαϊάμι να μένει στο four seasons και όχι σε σπίτι (δεν συζητάμε καν για εστία).Δεν μπήκα καν στην λογική να σας αναλύσω θέματα hr. Απο εικονικές απολύσεις, αναπροσαρμογές μισθών χωρίς ενημέρωση, ούτε καν τροποποιητικά προγράμματα σε αλλαγές ωραρίων κτλπ.
-
Τον αδικείς, διάβασε τα άρθρα του από το '14-'15 και τα ξαναλέμε (αυτό που έβαλα ήταν απάντηση σε σχόλιο).
Όσο για το ερώτημα σου: Στον βαθμό που πληρώνω 'δυσανάλογα των δυνάμεών μου' και βλέπω τα χρήματά μου να γίνονται ψηφοθηρικές παροχές (είπαμε είχα δώσει 40 χρόνια διορία στο ελληνικό κράτος να γίνει κράτος) προτιμάω να πληρώνω λιγότερα και ας αποβεί αυτό κατά της όποιας πρσγματικής κοινωνικής πολιτικής.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Απο την αλλη αυτος που ειναι νεότερος απο εσενα και σπουδασε κατι που δεν ειναι πληροφορικη, πως την βλεπεις τη δουλεια; δικαιούται να γινει μπαμπας πρις τα 40ντα οπως εσυ ή να μη του το αφησουμε; Δικαιουται σε αυτην την κοινωνια που παρελαβε απο τους προηγουμενους να νιωσει την ευλογία της φυσης που ενιωσες εσυ;;; ή ενταξει μη τα θελουμε και ολα;
Κορώνα ή γράμματα ....πεςΆμα παίζει δικό του σπίτι ή από τη γυναικα, ευχαρίστως. Αλλιώς η ευλογία της φύσης περνά μέσα από την ευσπλαχνία του εργοδότη, τι θες τώρα;
Jumbo....από τους χειρότερους εργοδότες έβερ....για να μπορει η κόρη σπουδάζοντας στο Μαϊάμι να μένει στο four seasons και όχι σε σπίτι (δεν συζητάμε καν για εστία).
Κάτσε γιατί μάλλον δεν είναι για όλους έτσι. Πρόσφατα πήγε σε (μάλλον υψηλή) θέση πρώτη ξαδέλφη της γυναίκας μου με βιογραφικό 'άντε γεια'. Δεν νομίζω να άφησε το 1/2 ιδιοκτησίας κεντρικοτατου 'Γρηγορη' για ψίχουλα...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Κάτσε γιατί μάλλον δεν είναι για όλους έτσι. Πρόσφατα πήγε σε (μάλλον υψηλή) θέση πρώτη ξαδέλφη της γυναίκας μου με βιογραφικό 'άντε γεια'. Δεν νομίζω να άφησε το 1/2 ιδιοκτησίας κεντρικοτατου 'Γρηγορη' για ψίχουλα...
Προφανώς....ΔΕΝ μιλάω για την διοίκηση. Η διοίκηση (όπως στις περισσότερες εταιρείες και δη Ελληνικές) καλοπερνάει...μιλάω για τους απλούς υπαλλήλους. Μακάρι να έχει αλλάξει για όλους....έχω 2-3 χρόνια να μάθω λεπτομέρειες.
-
Στα Jumbo υπάρχουν 2 κατηγορίες εργαζομένων.
Οι ''buyers'' δηλ. αυτοί που κλείνουν συμφωνίες με εργοστάσια, ταξιδεύουν Κίνα, μιλάνε με πολυεθνικές πχ Disney, μαζί με τα κλασσικά τμήματα marketing, finance, h&r.
Kαι οι πωλητές, αποθηκάριοι, ταμείες κτλπ κτλπ.Οι 2οι(που είναι και οι περισσότεροι) είναι σκλάβοι, οι πρώτοι αμοίβονται καλά.
Υ.Γ: Δεν χρειάζεται να σας πω το βλέμμα ανθρώπων πολυεθνικής που προμηθεύει παιχνίδια από το εξωτερικό, όταν παρατηρούσαν σε ένα παιχνιδάδικο να υπάρχουν string, κατσαρόλες κτλπ κτλπ. Μπορεί να απογείωσε το jumbo στους τζίρους και να είναι ιδιοφυές εμπορικά, αλλά δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο...
Και φυσικά το ότι το μοντέλο αυτό έγινε εμπορική επιτυχία στην μπανανία, δείχνει και την ποιότητα των ιθαγενών. -
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Όσο για το ερώτημα σου: Στον βαθμό που πληρώνω 'δυσανάλογα των δυνάμεών μου' και βλέπω τα χρήματά μου να γίνονται ψηφοθηρικές παροχές (είπαμε είχα δώσει 40 χρόνια διορία στο ελληνικό κράτος να γίνει κράτος) προτιμάω να πληρώνω λιγότερα και ας αποβεί αυτό κατά της όποιας πρσγματικής κοινωνικής πολιτικής.
Δεκτη η αγανακτηση σου και νομιζω το εχω ξαναπει, ακρως φυσιολογικη. Δεν υπαρχει τιποτα τομπαραξενο σ αυτο.
Απλα θελω να μιλησουμε επι του πρακτεου.
Το ταμειο της χωρας ηταν 1δις μαι τιποτα αλλο. Παπαλα . Καπουτ τιποτα. Για φτιαξε κοινωνια και κρατος με 1 δις.Να στο πω αλλιως.
Σου κληρονομουν ενα σπιτι που πεφτει απο παντου. Ολα σπασμενα, χωρις ρευμα χωριςναπολυτως τιποτα.
Οι τραπεζες να σε κυνηγουν και να σε απειλει ο δικαστικος επιμελητές με αυτοφορη συλληψη. Οι νταηδες διπλα ετοιμοι να κανουν πλιατσικο σε οτι υπαρχει και να σου χτυπησουν τα παιδια.
Γιαγιαδες αρρωστες να σε φωναζουν και να σε καταριουνται, παιδια να τσιριζουν πως πεινουν και οι γιατροι να σου λενε πως τα παιδια σου ειναι υποσιτισμενα, η γυναικα να απειλει για χωρισμο εδω και τωρα μαι οτι δεν σε θελει πλεον
Και να σου λενε οι γειτονες απο τα διπλανα σπιτια, φτιαξτα ολα αμεσως διοτι δανειστοκες το νερο και τη τσαπα τους. Ειδαλλως εισαι προδοτης της φαμιλιας.Εσυ ως εφοδιο εχεις καποιους φιλους να σε πιστευουν οτι θα παλεψεις και ενα (1) χιλιαρικο ρευστο και τιποτα αλλο.
Ναδα. Νουλ. Ζηροου.Και εσυ μετα απο λαθη ναι πολλα λαθη, να ερχεσαι και να παρουσιαζεις χρηματα στην τραπεζα για 2 χρονια φαγητου. Το σπιτι πλεον με επισκευες και νερο ρευμα. Η γυναικα σου να σε θαυμαζεκ για το ποσο καλα τα κσταφερες, τα παιδια σου να μην ειναι υποσιτισμενα αλλα ακομα να ειναι καπως λεπτα. Ο μεγαλος ο γιος να σου πει μαλλον θα σε κανουμε παππου. Οι γιαγιαδες τελικα απλα να συντηρούνται. Οι γειτονες να σου μιλουν και οι τραπεζες να σου λενε περαστε κυριε fiverg.
Αυτο εγινε.
Μπορουσαν να γινουν πιο σωστα. Ναι μπορουσαν. Εσυ παλεψες προς μια κατευθυνση ομως. Μια κατασταση εκτακτης αναγκης.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Και φυσικά το ότι το μοντέλο αυτό έγινε εμπορική επιτυχία στην μπανανία, δείχνει και την ποιότητα των ιθαγενών.Ακριβώς!
-
Βρε ούτε απ' έξω...
*Βέβαια οι έχοντες παιδιά τα τρώνε στη μάπα αν πχ πάρει κάποιος σε γιορτή/γενέθλια κάτι από εκεί και πρέπει αναγκαστικά να πας να το αλλάξεις.
Κατά τ'αλλα: -
Lap συμφωνώ σε αυτό που λες. Βέβαια μια παράμετρος είναι με ποιον τρόπο(φόροι, φόροι, φόροι, στάσεις πληρωμών, μη έκδοση συντάξεων) έφτιαξες το ταμείο.
Από την άλλη ο Τσίπρας παρέλαβε μια χώρα στο +κάτι και ο Σαμαράς στο -7,2% .
Και οι δύο ότι πέτυχαν το έκαναν με φόρους.
Τον έναν τον αποθεώνεις τον άλλον τον καταριέσαι.
-
Το βάθεμα των μνημονίων στην Ελλάδα και η μετατροπή των μεγάλων εταιριών σε γαλέρες ξεκίνησε από Δασκαλόπουλο και σία, αυτοί πίεσαν πρώτοι τις κυβερνήσεις για τον εξεφτελισμό των εργασιακών σχέσεων και δεν άφησαν τους πολιτικούς να διαχειριστούν με ομαλότερο τρόπο την διαχείριση της επερχόμενης φτώχιας, μετά ήρθε καπάκι ο Σύριζα με τις ιδέες του και αποτελείωσε ότι είχαν αρχίσει οι άλλοι ο Γιωργάκης και οι Σαμαροβενιζέλοι, θα μου πείς γιατί ?
Μα όλο το πολιτικό σύστημα ανεξάρτημα από χρώμα και ιδεολογία ψωμίζεται εδώ και δεκαετίες από τους μεγάλους ομίλους της χώρας και κάνει ότι τους κελεύουν τα αφεντικά τους, άλλοτε καλυμμένα και άλλοτε απροκάλυπτα, στα χρόνια δε του Σύριζα με αλαζονεία και κυνισμό, το όλο σκηνικό το βοήθησε τα μάλα και ο Γιούνκερ όταν ακόμα ήταν πρωθυπουργός του λουξεμβούργου που το κατέστησε μια τεράστια offshore όπου όλες οι μεγάλες εταιρίες έστησαν εκεί τις έδρες τους με πολύ χαμηλή έως ανύπαρκτη φορολογία αρκεί να πέρναγαν τα κεφάλαια τους από το Λουξεμβούργο, ακολούθησε η Ολλανδία που ζήταγε κεφάλαια με πολύ χαμηλή φορολογία χωρίς να ρωτήσει από που προέρχονται αναλαμβάνοντας να τα στείλει όπου ήθελαν οι καταθέτες, αν αυτή είναι η Ευρώπη που μας κουνάει το δάχτυλο την προσκυνάμε και μας πηδάει τι να πω ?
Πολλές δικές μας μεγάλες για τα δικά μας δεδομένα εταιρίες την έκαναν για Λουξεμβούργο ( ΦΑΓΕ κλπ ) και για Κύπρο ( Jumbo Βακάκης κλπ ) βέβαια αυτός την έφαγε με -50 μύρια όταν βάλανε κωλοδάχτυλο στην Κύπρο αλλά ντάξει μωρέ, η γαλέρα ναν΄καλά, όλοι αυτοί έβγαλαν και βγάζουν έξω τα κεφάλαια τους και εδώ οι δικοί μας περιμένουν επενδύσεις από τους ξένους με αυτό το φορολογικό σύστημα και την γραφειοκρατία όταν οι δικοί μας έχουν φτύσει τη χώρα και την αρμέγουν κανονικά στέλνοντας έξω όσα μπορούν αφού έχουν αλλού την έδρα τους και τα capital δεν δούλεψαν ποτέ για αυτούς.
-
Οχι κανεις λαθος. Εγω ερχομαι σε συγκρουση και με αριστερους για παραδειγμα για τον Βενιζελο. Ολοι τον βριζεται εγω οχι. Εβλεπα το ΧΑΟΣ. Εκει ηταν η πρωτη φορα που πραγματικά φοβηθηκα. Αρχσια να μη κοιμαμαι. Μάζευα τροφη, πραγματα στο εξοχικο κτλ εβλεπα σπιτια στο εξωτερικο να παρω την οικογε εια οτης γερους κτλ. Τελειωνε το ματς παιδια. Οσοι ασχολείστε λιγο παραπανω το βλεπατε. ξαφνικα απο την τηλεοραση θα το ελεγαν. Τελος. Βενεζουελα και λιγο ειναι.
Δεν εχετε καταλαβει οτι ζησαμε και πλεον σιγα σιγα φευγουμε απο μια νεα μικρασιατικη καταστροφη. Τετοιο χτυπημα ειχε η χωρα στα θεμελια και στα δοκαρια. Την γονατισαν, η μυτη ακουμπησε χωμα. Θελει συλλογικη προσπαθεια. Βαρεθηκατε, και ειναι απολυτο φυσιολογικο. Και εγω το ιδιο μαζι σας.
Τσπ δεκτες ολες οι αποψεις.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Οχι κανεις λαθος. Εγω ερχομαι σε συγκρουση και με αριστερους για παραδειγμα για τον Βενιζελο. Ολοι τον βριζεται εγω οχι. Εβλεπα το ΧΑΟΣ. Εκει ηταν η πρωτη φορα που πραγματικά φοβηθηκα. Αρχσια να μη κοιμαμαι. Μάζευα τροφη πραγματα στο εξοχικο κτλ. Τελειωνε το ματς παιδια. Οσοι ασχολείστε λιγο παραπανω το βλεπατε. ξαφνικα απο την τηλεοραση θα το ελεγαν. Τελος. Βενεζουελα και λιγο ειναι.Ποτέ δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο...απλά μας τρομοκράτησαν (ως συνήθως) για να κάνουν αυτά που ήθελαν ανενόχλητοι. Στενός μου συγγενής ήταν μέλος των κυβερνήσεων (ως ΓΓ) από το 2010 έως και το 2016.
-
Επιτρεψε μου να διαφωνησω οι θεσμοι δεν ειχανξεκαθαρους στοχους και αρμοδιοτητες και επεσεν σε τοιχο. Πρωτη φορα ηρθε αδιεξοδος. Δεν πρπχωραγε το παραμυθι. Ηταν ετοιμοι να προτεινουν αμεσα εξοδο εδω και τωρα.
Αυτα που ελεγαν οι τηλεορασεις ηταν ουτε τα μισα.Εταιριες με επικοινωνια σε ευρωοη που τα βλεπαμε περνανε και τα στυλο. Ετοιμαζαν αυτοκινητα για αεροδρομιο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ