-
Ρωτάω γιατί διαβάζω πχ:
Επίσης εμείς γιατί πχ στέλνουμε στρατό εκεί; Γενικά λίγο περίεργη δεν είναι η σχέση;
-
Διότι είμεθα εγγυήτρια δύναμη, έτσι έχουμε υπογράψει.
Κάτι άλλο, μπούρδες λέει το άρθρο, δεν καθίστασαι σημαντικός ενεργειακός παίχτης επειδής βρέθηκε ενα κοιτασματάκι φ.α. Ένα από τα εκατοντάδες τέτοια κιτασματάκια στην υφήλιο είναι. Εννοείται ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει κάτι σοβαρό, να χάσει μπορεί. -
Ο λόγος που οι Ελληνικές Ε.Δ. έχουν παρουσία στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε από τον dstou. Είναι απόρροια της Συνθήκης Ζυρίζης-Λονδίνου που υπογράφηκε από την Ελληνική Δημοκρατία και την Τουρκική Δημοκρατία, χωρίς συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και όριζε το Πολίτευμα της νήσου και τα ποσοστά συμμετοχής της κάθε κοινότητας στην Κυβέρνηση, τις Ε.Δ. και την Δημόσια Διοίκηση. Καταπληκτικό, ε;
Φυσικά δεν έχει να κάνει με σύρραξη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ρωτάω γιατί διαβάζω πχ:Εντάξει και τι να πει ένας καθηγητής/δικηγόρος ετών 39, ο οποίος είναι και πολιτικός, πρώην βουλευτής της ΔΗΣΥ?
Προσπαθεί να απευθυνθεί σε 'όλους'.Από εκεί και πέρα η Κύπρος σαν χώρα δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα. Στην μεγαλόνησο υπάρχει άλλη κουλτούρα, άλλος τρόπος σκέψης, διαφορετική προσέγγιση σε όλα τα θέματα. Και αυτό αφορά τους πολίτες που συμπαρασύρει και τους πολιτικούς.
Στην Ελλάδα καλύτερα που δεν έχει γίνει τίποτα με τον ενεργειακό ορυκτό πλούτο. Αυτά αφορούν σοβαρές χώρες με σοβαρούς πολίτες. Στην Ελλάδα ακόμη υπάρχουν πολύ σοβαρότερες εκκρεμότητες.
Καταρχήν θα πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή ο εμφύλιος και επιπλέον η χώρα να αποφασίσει αν θα είναι κομμάτι της Ευρώπης ή γιουσαφάκι της Τουρκίας. Η χώρα είναι οι πολίτες, οπότε από αυτούς εξαρτάται αν η χώρα αλλάξει ποτέ. -
Ο Λαζόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) τις έφαγε από τον Κούγια (ΚΚΕ).
Ο απατεώνας* που αυτοθαυμάζεται (Τσίπρας/ΣΥΡΙΖΑ) από ποιον θα τις φάει;- διευκρίνηση: αναφέρομαι σε πολιτικό απατεώνα. Το Baxevani κάνει περίπολο μέσα στο ίντερνετ και δεν έχω διάθεση να με τρέχουν στα αριστερά δικαστήρια.
-
Στους ψηφοφόρους αρέσει το ψέμα γιατί η αλήθεια θέλει κότσια.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Στην μεγαλόνησο υπάρχει άλλη κουλτούρα, άλλος τρόπος σκέψης, διαφορετική προσέγγιση σε όλα τα θέματα.Δεν ξέρω αν τους έχεις ζήσει, αλλά σε γενικές γραμμές είναι χειρότεροι από τους Έλληνες χωριάτες της δεκαετίας του '50. Κουτοπόνηροι, συμφεροντολόγοι, ατομιστές και μνησίκακοι. Όχι όλοι φυσικά, αλλά γενικά υπάρχει μια νοοτροπία ελληνικού χωριού του '50. Η όποια οργάνωση έχουν οφείλεται 100% στους Άγγλους και τα συστήματα που τους κληροδότησαν.
-
Η εμπειρία μου βασίζεται σε 7 ημέρες που γύρισα όλο το νησί πριν πολλά-πολλά χρόνια (1990) και από πολλούς Κύπριους συναδέλφους που έχω λόγω εργασίας.
Για τους ανθρώπους δεν έχω να πω κάτι γιατί σε τέτοια θέματα πολλά παίζουν ρόλο, π.χ. το φύλο, το περιβάλλον γνωριμίας, οι ηλικίες, η διαπαιδαγώγηση κλπ...Από εκεί και πέρα συμφωνώ ότι οι Άγγλοι έχουν επηρεάσει πολύ το νησί. Και αυτό φαίνεται παντού.
Εμένα πάντως η Κύπρος δεν μου φάνηκε και ιδιαίτερα διαφορετική σε σύγκριση με κάποια ελληνικά νησιά στα Δωδεκάνησα π.χ. Κάρπαθος. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην μεγαλόνησο υπάρχει άλλη κουλτούρα, άλλος τρόπος σκέψης, διαφορετική προσέγγιση σε όλα τα θέματα.
Δεν ξέρω αν τους έχεις ζήσει, αλλά σε γενικές γραμμές είναι χειρότεροι από τους Έλληνες χωριάτες της δεκαετίας του '50. Κουτοπόνηροι, συμφεροντολόγοι, ατομιστές και μνησίκακοι. Όχι όλοι φυσικά, αλλά γενικά υπάρχει μια νοοτροπία ελληνικού χωριού του '50. Η όποια οργάνωση έχουν οφείλεται 100% στους Άγγλους και τα συστήματα που τους κληροδότησαν.
Μπορεί να υπάρχει η νοοτροπία ελληνικής επαρχιακής πόλης της δεκαετίας του 70 , όμως οι Κύπριοι έχουν τα παρακάτω
α) Ασχολούνται με τα κοινα πολύ περισσότερο
β)Αισθάνονται μεγαλύτερη υποχρεώση στο κράτος
γ)Αλοιμόνο έαν πέσει στην αντίληψη τους οτι κάποιος τους κλέβει.Από την άλλη είναι ένα νησί ,έστω κοσμοπολίτικο , με οτι κακο αυτό συνεπάγεται.
-
''...Η γενιά μου ήταν η πρώτη που ανακάλυψε τη μαγική συνταγή για να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Να καταναλώνεις σαν καπιταλιστής και να μιλάς σαν μαρξιστής.
Να ζεις πλουσιοπάροχα με δανεικά καταγγέλλοντας το δανειστή σου ως 'τοκογλύφο'.
Και τώρα τελευταία, να έχεις τα ευρώ σου στην Ευρώπη και να διαφημίζεις τη δραχμή.
Πιστεύω πως εκεί, στη διγλωσσία και τον κυνισμό της δεκαετίας του ’80, βρίσκονται οι ρίζες του δηλητηριώδους φυτού που άνθισε στις μέρες μας. Ήταν η νοοτροπία αυτής της γενιάς που εξελίχθηκε σε εθνική ιδεολογία. Προσπάθησα να την περιγράψω με ένα στίχο: αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά…'Νίκος Πορτοκάλογλου
(στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στάθη Καλύβα, ''Που Είμαστε, που πάμε;'') -
https://www.newsbeast.gr/politiki/arthr ... niki-voyli
Αυταααα....
Εσεις καλα; -
https://www.cnn.gr/news/ellada/story/16 ... tin-athina
Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έβγαλε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας** 8 τόνους χρυσού**.
Ε ρε γλέντια...
-
https://www.aircraftcompare.com/aircraf ... X/155/spec
...πεηλοουντ σκαρτους 3 τόνους, 8 ολόκληρους τόνους σε 20μ ατρακτο θέλει ο ΣΚΑΪ και οι τηλεθεατές του που είναι έξυπνοι και δεν τρώνε σανο...
Executive σκάφος είναι, όχι μεταγωγικό...
Disclaimer: Μπορεί προφανως να κάνει πολλές άλλες απατεωνιές, αλλά όχι τη συγκεκριμένη._
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
''...Η γενιά μου ήταν η πρώτη που ανακάλυψε τη μαγική συνταγή για να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Να καταναλώνεις σαν καπιταλιστής και να μιλάς σαν μαρξιστής.
Να ζεις πλουσιοπάροχα με δανεικά καταγγέλλοντας το δανειστή σου ως 'τοκογλύφο'.
Και τώρα τελευταία, να έχεις τα ευρώ σου στην Ευρώπη και να διαφημίζεις τη δραχμή.
Πιστεύω πως εκεί, στη διγλωσσία και τον κυνισμό της δεκαετίας του ’80, βρίσκονται οι ρίζες του δηλητηριώδους φυτού που άνθισε στις μέρες μας. Ήταν η νοοτροπία αυτής της γενιάς που εξελίχθηκε σε εθνική ιδεολογία. Προσπάθησα να την περιγράψω με ένα στίχο: αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά…'Νίκος Πορτοκάλογλου
(στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στάθη Καλύβα, ''Που Είμαστε, που πάμε;'')Γνωστά πράγματα, χρόνια τώρα. >https://www.aircraftcompare.com/aircraft-specification/Dassault-Falcon-900EX/155/spec
...πεηλοουντ σκαρτους 3 τόνους, 8 ολόκληρους τόνους σε 20μ ατρακτο θέλει ο ΣΚΑΪ και οι τηλεθεατές του που είναι έξυπνοι και δεν τρώνε σανο...
Executive σκάφος είναι, όχι μεταγωγικό...
Disclaimer: Μπορεί προφανως να κάνει πολλές άλλες απατεωνιές, αλλά όχι τη συγκεκριμένη._
Ε καλά, δεν είπαμε ότι κουβάλησε και τους 8 τόνους μονομιάς [emoji23]
-
Αυτό υπονοούν όμως οι υπεραγιοι και αντικειμενικοί μας δημοσιογράφοι.
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/4598769/proklisi-apo-toyrko-voyleyti-mesa-stin-elliniki-voyli
Αυταααα....
Εσεις καλα;Αυτός τι δουλειά έχει στην ελληνική βουλή πάλι; Πέρασε, είδε φως και μπήκε;
Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έβγαλε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας** 8 τόνους χρυσού**.
Ε ρε γλέντια...
Και δεν θα τα πήγαινε Τουρκία που έχει πάει και ότι έχει ξεπουλήσει μέχρι τώρα;
-
Σκεφτείτε να είχε κάνει η ΝΔ, αυτά που έχει κάνει ο Σύριζα τα τελευταία 4 χρόνια.. Και τους τρόπους καταστολής των αντιδράσεων...
Πόσες μέρες θα καιγόταν η Αθήνα; -
Κατι ξυπνητζηδες κουτοπονηρους που ξερουν απο ΠΕΗλοαντ αλλα δεν κανουν τη σκεψη πως ενα αεροπλανο σε τετοιο σεναριο μπορει να πεταει με τα λιγοτερα δυνατα καυσιμα και να προσγειωνεται απο χωρα σε χωρα για ανεφοδιασμο ωστε να αυξησει το πεηλοουντ του, τους χαιρομαι πολυ.
Διολου απιθανο το σεναριο με βαση τον τροπο που ταξιδεψε
-
Πήγε από Καράκας, Πορτογαλία, Ζυρίχη και μετά Αθήνα, αυτά σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εγώ λέω πέταγε με λιγότερα καύσιμα και πήγε για ανεφοδιασμό στην Πορτογαλία, μετά Ζυρίχη και άφησε τον χρυσό και μετά έφερε εδώ μετρητό χρήμα ίσως κάποιον αρμόδιο για συζήτηση τις εκλογές που θα κάνει σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η IRDA, λένε ότι ήταν κάποιος υπουργός μέσα, επειδή όμως κάθησε λίγες ώρες στην αίθουσα VIP τίποτα δεν μένε κρυφό και σε 1-2 ημέρες θα μάθουμε περισσότερα.
Πάντως αυτό που έγινε στα Γιαννιτσά μόνο επί Χούντας γινόνταν.
-
Σκεφτείτε να είχε κάνει η ΝΔ, αυτά που έχει κάνει ο Σύριζα τα τελευταία 4 χρόνια.. Και τους τρόπους καταστολής των αντιδράσεων...
Πόσες μέρες θα καιγόταν η Αθήνα;1.Δεν μπορω να σκεφτω κατι πιο αδιαφορο.
2.Μολις προχθες ζησαμε καμια δεκαρια καταδρομικες επιθεσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ