-
Αρκεί να σας πω ότι εγώ πληρώνω ΕΝΦΙΑ για τα διαμερίσματα που έχω προς πώληση και είναι εμπόρευμα ...
Σαν να πλήρωναν οι αντιπροσωπείες φόρο για τα απούλητα αμάξια , ή τις απούλητες τηλεοράσεις .Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας παντελώς άδικος φόρος γιατί είναι πολύ υψηλός , μη ανταποδοτικός και επιβάλλεται μόνο στην ακίνητη περιουσία . Δηλαδή μπορεί κάποιος να έχει 10 εκ σε μετρητά , ομόλογα , μετοχές , πίνακες , ιστορικά αμάξια κλπ και να μην πληρώνει ένα ευρώ , ενώ ένας που μένει σε μία παράγκα μπορεί να έχει 500 € φόρο .
Ετσι ΓΑΠ , ΣΑΜΑΡΑΣ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και ΤΣΙΠΡΑΣ είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία και για την συνέχιση αυτού του άδικου και ανήθικου φόρου .
Ας το θυμόμαστε αυτό στην κάλπη .
Ακόμα υπάρχουν ακίνητα που είναι διατηρητέα και δυστυχώς αυτά επιβαρύνονται υπέρμετρα με τον ΕΝΦΙΑ , γιατί συνήθως είναι πολλά τμ .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αρκεί να σας πω ότι εγώ πληρώνω ΕΝΦΙΑ για τα διαμερίσματα που έχω προς πώληση και είναι εμπόρευμα ...
Σαν να πλήρωναν οι αντιπροσωπείες φόρο για τα απούλητα αμάξια , ή τις απούλητες τηλεοράσεις .Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας παντελώς άδικος φόρος γιατί είναι πολύ υψηλός , μη ανταποδοτικός και επιβάλλεται μόνο στην ακίνητη περιουσία . Δηλαδή μπορεί κάποιος να έχει 10 εκ σε μετρητά , ομόλογα , μετοχές , πίνακες , ιστορικά αμάξια κλπ και να μην πληρώνει ένα ευρώ , ενώ ένας που μένει σε μία παράγκα μπορεί να έχει 500 € φόρο .
Ετσι ΓΑΠ , ΣΑΜΑΡΑΣ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και ΤΣΙΠΡΑΣ είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία και για την συνέχιση αυτού του άδικου και ανήθικου φόρου .
Ακόμα υπάρχουν ακίνητα που είναι διατηρητέα και δυστυχώς αυτά επιβαρύνονται υπέρμετρα με τον ΕΝΦΙΑ , γιατί συνήθως είναι πολλά τμ .
Το Α στο ΕΝΦΙΑ δεν ειναι απο το Ακίνητο;
Αρα γιατι να μπει ΕΝΦΙΑ στα ομολογα και μετοχες; ακινητα ειναι αυτα;
Φορους στα ακινητα (property tax) εχουν σχεδον ολες οι αναπτυγμενες χωρες. Φορους στην περιουσια εχουν ελαχιστες χωρες (πχ Γαλλια, Ελβετια και ορισμενες πολιτειες στην Αμερικη εχουν φορο στην αξια των αυτοκινητων). Αρα φορος στην περιουσια δεν ειναι καλη ιδεα γιατι οτι ειναι κινητο θα φυγει απο την χωρα (μετρητο φευγει πρωτο).
Φορος στα ακινητα οσο δυσπεπτος και να ειναι και συμφωνω οτι ειναι μεγαλος στην ελλαδα λογω του τεραστιου χρεους ειναι δικαιος φορος γιαυτο αλλωστε και υπαρχει σε ολες τις χωρες σχεδον.
-
Φόρο στην περιουσία έχουν όλοι . Φόρο στα ακίνητα τύπου ΕΝΦΙΑ που δεν είναι ανταποδοτικός έχουν μόνο οι λαμογιοχώρες .
Κανένας δεν θα φύγει αν μπει φόρος περιουσίας γιατί όλα είναι κάτω από το παγκόσμιο εισόδημα πλέον και αν δεν είναι τώρα με 20ετή παραγραφή που ισχύει θα την βρεί μπροστά του ο κάθε ένας .
Αν φύγει και από την χώρα τότε εντάξει . Θα έχει πουλήσει και τα ακίνητα του .
Ο φόρος είναι ανήθικος και αυτοί που τον έβαλαν λαμόγια ολκής και στις εκλογές θα τους θυμόμαστε .
Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι υπόσχονται μείωση του ΕΝΦΙΑ .
Ηδη σήμερα το ΣτΕ ακύρωσε τον φόρο στο κρασί . Γενικά στα μνημόνια είχαν εκείνη την έκθεση του ΟΟΣΑ που κάθε λαμόγιο που είχε μέσο έδινε εντολή στους υπαλληλίσκους της βουλής και έβαζαν φόρους , άλλαζαν τις μέρες για το φρέσκο γάλα και πολλά ακόμα , που δεν μιλάει κανένα μμε για να μην χάσει την πελατεία και το μεροκάματο .
-
http://www.zoornalistas.com/2018/09/blog-post_39.html
Αυτο ειναι μπορντελο τελικα ή ωχη;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Είναι αδιανόητο η φορολογία να μην ορίζεται με γνώμωνα την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Από την στιγμή που εγκαταλείπουμε αυτή την βασική αρχή, ουσιαστικά μιλάμε για δήμευση της περιουσίας των φορολογουμένων.
Έτσι ομως θα μεναμε σε βιλλες και θα οδηγουσαμε πολλα κυβικα χωρις να πιεζομαστε στις δουλειες ή κανοντας δουλεια τα χομπι μας. Πχ ωραια θα ηταν πηγαινα σε κυκλαδονησι και να γινομουν δασκαλος καγιακ βγαζοντας 3κ τον χρονο. Ετσι και γλυκεια ζωη θα ειχα και στα σπιτια μου θα εμενα και το αμαξακι μου θα οδηγουσα. Αρα γιατι να δουλεψω περισσοτερο. Τον χειμωνα μπορει να την εβγαζα και εγω στην σκοποβολη, ωραια θα ηταν.
Τα σκεφτεσαι πριν τα γραψεις;
Εσύ τα σκέφτεσαι πριν τα γράψεις; Από πότε είναι κακό να μπορείς να ζεις χωρίς να κάνεις δεύτερη και τρίτη δουλειά για να μην σου πάρουν το σπίτι το οποίο ήδη έχεις και δεν χρωστάς σε κανέναν; Κανείς δεν έγραψε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου φόρος ακίνητης περιουσίας. Αλλά από αυτό μέχρι το να δημεύονται σπίτια επειδή ξαφνικά το κράτος ζητάει εξωφρενικά ποσά που οι ιδιοκτήτες δεν έχουν να πληρώσουν, υπάρχει χαοτική διαφορά.
Το ότι κάποιος έχει ασχολίες μας πείραξε;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είναι αδιανόητο η φορολογία να μην ορίζεται με γνώμωνα την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Από την στιγμή που εγκαταλείπουμε αυτή την βασική αρχή, ουσιαστικά μιλάμε για δήμευση της περιουσίας των φορολογουμένων.
Έτσι ομως θα μεναμε σε βιλλες και θα οδηγουσαμε πολλα κυβικα χωρις να πιεζομαστε στις δουλειες ή κανοντας δουλεια τα χομπι μας. Πχ ωραια θα ηταν πηγαινα σε κυκλαδονησι και να γινομουν δασκαλος καγιακ βγαζοντας 3κ τον χρονο. Ετσι και γλυκεια ζωη θα ειχα και στα σπιτια μου θα εμενα και το αμαξακι μου θα οδηγουσα. Αρα γιατι να δουλεψω περισσοτερο. Τον χειμωνα μπορει να την εβγαζα και εγω στην σκοποβολη, ωραια θα ηταν.
Εσύ τα σκέφτεσαι πριν τα γράψεις; Από πότε είναι κακό να μπορείς να ζεις χωρίς να κάνεις δεύτερη και τρίτη δουλειά για να μην σου πάρουν το σπίτι το οποίο ήδη έχεις και δεν χρωστάς σε κανέναν; Κανείς δεν έγραψε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου φόρος ακίνητης περιουσίας. Αλλά από αυτό μέχρι το να δημεύονται σπίτια επειδή ξαφνικά το κράτος ζητάει εξωφρενικά ποσά που οι ιδιοκτήτες δεν έχουν να πληρώσουν, υπάρχει χαοτική διαφορά.
Εγω μια χαρα τα γραφω. Το ΕΝΦΙΑ το ζηταει απο ολους που μενουν σε βιλλα στο Ελληνικο ή στην Εκαλη κοκ ουτε ρωταει τι δουλεια κανεις ουτε τι χομπι εχεις ειτε αν εισαι ανεργος. Γιαυτο λεγεται φορος ακινητων και οχι εισοδηματος.
Τωρα αν ειναι μεγαλος ειναι αλλο θεμα. Πολλοι ψηφισαν συριζα για να κατεβασει τον Ενφια αν θυμασαι. Ψηφισε και εσυ Κουλη που θα τον κοψει 30%. Εγω θα το κανω!
-
Mε το συμπάθιο, αλλά αυτά είναι ασυναρτησίες. Ούτε οι ίδιοι οι πολιτικοί δεν τα υποστηρίζουν ή προσπαθούν να το δικαιολογήσουν.
Το ύψος του φόρου, η σύνδεση του με τις πραγματικές αντικειμενικές αξίες της περιοχής, και φυσικά η ικανότητα των ιδιοκτητών να τον πληρώνουν, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που τον κάνει λογικό ή παράλογο.
Όσο για το τι να ψηφίσω στις επόμενες εκλογές, όταν χρειαστώ την γνώμη σου, θα την ζητήσω.
-
Δεν έχουν σχέση οι αντικειμενικές αξίες . Αυτοί παίζουν με αυτές και τους συντελεστές προκειμένου να βεβαιώνουν πάντα 3,3 δις φόρο . Αυτό τους καίει .
Και εμείς τους καίμε . Για μένα πάντως ο ΕΝΦΙΑ θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ψήφο μου . Μακάρι να το κάνουν και όλοι όσοι είναι καμμένοι από αυτόν .
-
Φόρος ακινήτων είναι λογικό να υπάρχει. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι το ποσό που ζητάει να πάρει... τόσο απλά και τόσο καθαρά. Από υποσχέσεις δεν έχετε χορτάσει;;;
-
Εγώ ναι.
Θα ψηφίσω το κόμμα που θα έχει στο προγραμμα του λιγότερο κράτος γιατί είμαι πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για λιγότερους φόρους.
-
Εν αρχή ήτο ο ΦΑΠ...
Δρεττάκης το πρώιμο πρασινοφρουρικό πασοκ
Μετά έγινε ΤΑΠ και αποδόθηκε στους Δήμους
Αλλά είπον οι σοφοί του ΥΠΟΙΚ ..
Ημείς ?
Και εγεννήθη ΦΜΑΠ .
Αλλά ήρθε ή άτιμος κρίσις ...
Και είπον οι σοφοί ...
Τι Οθωμανοί φορομπήχτες είμεθα , αν έχομεν το μεν καθολικόν ΤΑΠ που εδώκαμεν εις τους Δημάρχους και τον ΦΜΑΠ ο οποίος δεν είναι καθολικός και μας φέρνει λίγα έσοδα , περί του δισεκατομμυρίου...
Και απεφάνθησαν να θεσμοθετηθεί το Χαράτσιον ΕΤΗΔΕ που το είπαν αρχικά άλλως .
Επειτα το Χαράτσιον απέκτησε καλύτερη τεχνολογία και καθολικότητα και ονομάσθη ΕΝΦΙΑ , το οποίον μας ταλαιπωρεί έως της σήμερον και μάλλον και της αύριον....
-
Για να μην ξεχνάμε ότι αυτός ο έξυπνος μας πήγε στο ΔΝΤ και στα μνημόνια...
https://neaselida.gr/parapolitika/giorg ... ho-photos/
-
Επειδή βλέπω ότι υπάρχουν υποστηρικτές να υπάρχει Φόρος Ακινήτων, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί υπάρχει αυτός ο φόρος και τι προσφέρει στο Ακίνητο;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εγώ ναι.Θα ψηφίσω το κόμμα που θα έχει στο προγραμμα του λιγότερο κράτος γιατί είμαι πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για λιγότερους φόρους.
+1, αν και εγώ είμαι λίγο ποιο ακραίος στα θέματα του κρατισμού όπως αυτός έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα.
-
Ο φόρος υπάρχει γιατί τα ακίνητα δεν έχουν προπέλες όπως τα πλοία για να φύγουν...
Στο ακίνητο δεν προσφέρει τίποτα . Στους Δήμους ως ΤΑΠ προσφέρει λεφτά για διορισμούς και ψήφους .
Στις κυβερνήσεις ως ΕΝΦΙΑ προσφέρει λεφτά για διορισμούς και ψήφους .Τι άλλο θέλεις .
Τώρα κάποιοι που τον υποστηρίζουν και αντιτίθενται στον φόρο περιουσίας , ίσως έχουν περιουσία , αλλά όχι ακίνητα...
Πάντως το περιουσιολόγιο θα μπει γιατί το ζητάνε οι ξένοι...
-
Το Α στο ΕΝΦΙΑ δεν ειναι απο το Ακίνητο;
Αρα γιατι να μπει ΕΝΦΙΑ στα ομολογα και μετοχες; ακινητα ειναι αυτα;
Φορους στα ακινητα (property tax) εχουν σχεδον ολες οι αναπτυγμενες χωρες. Φορους στην περιουσια εχουν ελαχιστες χωρες (πχ Γαλλια, Ελβετια και ορισμενες πολιτειες στην Αμερικη εχουν φορο στην αξια των αυτοκινητων). Αρα φορος στην περιουσια δεν ειναι καλη ιδεα γιατι οτι ειναι κινητο θα φυγει απο την χωρα (μετρητο φευγει πρωτο).
Φορος στα ακινητα οσο δυσπεπτος και να ειναι και συμφωνω οτι ειναι μεγαλος στην ελλαδα λογω του τεραστιου χρεους ειναι δικαιος φορος γιαυτο αλλωστε και υπαρχει σε ολες τις χωρες σχεδον.
ΕΝΦΙΑ πληρώνουν και τα οικόπεδα. Αυτά είναι ακίνητα; φορολογία και στο χώμα;
-
Εγω μια χαρα τα γραφω. Το ΕΝΦΙΑ το ζηταει απο ολους που μενουν σε βιλλα στο Ελληνικο ή στην Εκαλη κοκ ουτε ρωταει τι δουλεια κανεις ουτε τι χομπι εχεις ειτε αν εισαι ανεργος. Γιαυτο λεγεται φορος ακινητων και οχι εισοδηματος.
Τωρα αν ειναι μεγαλος ειναι αλλο θεμα. Πολλοι ψηφισαν συριζα για να κατεβασει τον Ενφια αν θυμασαι. Ψηφισε και εσυ Κουλη που θα τον κοψει 30%. Εγω θα το κανω!
Η θεία μου κληρονόμησε από τον παππού μου σπίτι 120 τμ που χτίστηκε το 1955 στα νότια προάστια της Αθήνας. Ο διπλανός της που κονομήσει μαύρα την εποχή του χρηματιστηρίου έφτιαξε μεζονέτα με πισίνα. Και οι δύο πληρώνουν το ίδιο ΕΝΦΙΑ. Το θεωρείς δίκαιο αυτό;
Δεν έχουν σχέση οι αντικειμενικές αξίες . Αυτοί παίζουν με αυτές και τους συντελεστές προκειμένου να βεβαιώνουν πάντα 3,3 δις φόρο . Αυτό τους καίει .
Και εμείς τους καίμε . Για μένα πάντως ο ΕΝΦΙΑ θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ψήφο μου . Μακάρι να το κάνουν και όλοι όσοι είναι καμμένοι από αυτόν .
Ε όχι ρε criuser! Δεν το περίμενα αυτό από εσένα. Πιστεύεις πραγματικά ότι θα μειωθεί ποτέ ο ΕΝΦΙΑ; τα πιο σίγουρα 3 δις εσόδων; εδώ προχθές εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που έλεγαν ότι θα τον αντικαταστήσουν με φόρο συνολικής περιουσίας (κινητής και ακίνητης)!!
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ο φόρος υπάρχει γιατί τα ακίνητα δεν έχουν προπέλες όπως τα πλοία για να φύγουν...Στο ακίνητο δεν προσφέρει τίποτα . Στους Δήμους ως ΤΑΠ προσφέρει λεφτά για διορισμούς και ψήφους .
Στις κυβερνήσεις ως ΕΝΦΙΑ προσφέρει λεφτά για διορισμούς και ψήφους .Τι άλλο θέλεις .
Τώρα κάποιοι που τον υποστηρίζουν και αντιτίθενται στον φόρο περιουσίας , ίσως έχουν περιουσία , αλλά όχι ακίνητα...
Πάντως το περιουσιολόγιο θα μπει γιατί το ζητάνε οι ξένοι...
Αναροτιόμουν μήπως φόροι τύπου ΕΝΦΙΑ προσφέρουν κάτι στον ιδιοκτήτη.
Π.χ. θεωρητικά τα χρήματα από τα τέλη κυκλοφορίας πάνε στο οδικό δίκτυο (συντήρηση κλπ...)Οπότε θεώρησα μήπως και ο ΕΝΦΙΑ έχει δημιουργηθεί για περιπτώσεις που το κράτος προσφέρει υπηρεσίες στο ακίνητο π.χ. για κάποια πυρκαγιά, καταστροφή, υποχρεωτική ανακαίνιση-επέμβαση κλπ...
-
ρε παιδια ΦΑΠ υπήρχε και παλιότερα. Όμως το ποσό που ζητούσε ήταν μικρό και δεν γινόταν καν θέμα συζήτησης. Τώρα που μας χρεώνουν συνολικά 3,3 δισ για να εισπράξουν σίγουρα τα 2,6 το νιώσαμε για τα καλά... Φυσικά και δε συμφωνώ με τον ΕΝΦΙΑ σε αυτά τα επίπεδα. Πληρώνω και εγώ τις εξυπνάδες τους. Δεν έχω καμία ελπίδα όμως από κανένα τους. Γιατί όπως λέει και ο P@ulet@ είναι σίγουρα λεφτά....
-
Ο φόρος αυτός ήταν 'αριστερής' ιδεολογικής προελεύσεως (φόρος σε περιουσία) που τον έβαλε παραδόξως μια κατά βάση δεξιά κυβέρνηση (Σαμαράς, ένας από τους βασικούς λόγους που οι ψηφοφόροι του του γύρισαν την πλάτη στις εκλογές) και υποσχέθηκε ότι θα τον καταργήσει μια αριστερή κυβέρνηση και βεβαίως πολύ βολικά δεν το έκανε αφού οι πληρώνοντες (μικροαστοί και αστοί) της είναι (ιδεολογικά) τόσο συμπαθείς όσο και οι κατσαρίδες.
Μια μόνο 'δικαιοσύνη' έχει υπό την έννοια ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα γίνονταν κυρίως τούβλα, συνεπώς πλέον πληρώνουν και αυτοί που ποτέ δεν πλήρωναν τίποτα. Βεβαίως για να γίνει αυτό, ξαναματαπληρώνουν πιο πολλά και όσοι πλήρωναν πάντα. Είναι σίγουρο ότι θα μείνει στον αιώνα τον άπαντα αν και πιθανότατα μειωμένος (ο Αλάξις κατάλαβε ότι πρέπει να καλοπιάσει την μεσαία τάξη και τους μενουμευρώπηδες αλλιώς πάει για συντριβή) ή θα γίνει δικαιότερος μέσα από το περιουσιολόγιο (αν και πότε γίνει...).
Θα μπορούσε πάντως να έχει μια μορφή ανταποδοτικότητας με ασφάλιση π.χ. έναντι φυσικών καταστροφών (να μην περιμένεις το δοβλέτι να σε ελεήσει...).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ