-
Το ότι οι ίδιοι που ανατρέψανε τον σοσιαλισμό (ανώριμη βαθμίδα του κομμουνισμού) τώρα κάνουν φιέστες και λένε ότι ήταν καλά τότε, το κάνει πετυχημένο.
Το ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού λησμονεί εκείνη την περίοδο, το κάνει πετυχημένο.
Με πολλά λάθη (ακούσια αλλά και εκούσια), αλλά πετυχημένο.
Το '70 και το '80 θέλαν ανέσεις καπιταλιστικού τύπου, και τώρα ψοφάνε από κρύο και πείνα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Συλλυπητήρια Χρήστο.
Σχετικά με το θέμα του αγρότη Κούλη έχω να πω τα εξής. Έχει γραφτεί εδώ και 2 χρόνια στα μέσα απλά τώρα το θυμηθήκανε μήπως ισοφαρίσουν το θέμα της επιδότησης ενοικίου.
Ο Κούλης και ο κάθε Κούλης προφανώς δεν έχει ανάγκη την επιδότηση.
Τα χρήματα είναι κοινοτικοί πόροι και όχι από τον προϋπολογισμό του πτωχευμένου ελληνικού κράτους. Έχει μεγάλη σημασία αυτό.
Ακόμα και να μην είσαι κατ'επάγγελμα αγρότης, έχεις δικαίωμα να παίρνεις επιδότηση για χωράφια που μπορεί να μην καλλιεργείς κιόλας(βοσκότοποι Συριζαίων πχ αστειάκι... ).
Τέλος είναι εμφανής η διαφορά του εισπράττω επίδομα ενοικίου, από πτωχευμένο κράτος ενώ δεν το χρειάζομαι, μιας και δηλώνω 1-2-10 σπίτια στην Αθήνα, σε σχέση με την άλλη περίπτωση.
-
Success Story θες;
Ο Κόκκινος Στρατός νίκησε τις ορδές του Χίτλερ.
Του ίδιου Χίτλερ που έφτιαξε πολεμική μηχανή με την στήριξη του Φορντ
Και του ίδιου Χίτλερ που οι λοιποί 'σύμμαχοι' άφησαν σχεδόν ανενόχλητο να την πέσει στην ΕΣΣΔ, και κάνανε κίνηση μόνο αφού ο Κόκκινος Στρατός είχε πάρει στο κατόπι τα Ες Ες.Έγινε edit άσχημο μπινελίκι. Ζητάω συγγνώμη για την χρήση του.
Βγαίνω λίγο εκτός εαυτού όταν κάποιοι προσπαθούν να εκμηδενίσουν την προσφορά του σοσιαλισμού στην ανθρωπότητα, ακόμα και αν δεν συμφωνούν με αυτόν.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ηθικο διδαγμα:
Αν απομυζουμε καποιον, καλο λοιπον είναι να είναι ξενος. Μετα μπορουμε να κανουμε τον τιμητη και τον ηθικο νομιμα εντος της χωρας μας 'αφου δεν την βαραίνουμε αμεσα'. Την ιδια στιγμη βεβαια, το πτωχευμενο κρατος μας συντηρείται με χρηματα αυτων που απομυζούμε, αλλα μην το κανουμε και πολύ θεμα.
Η μαγκια βεβαια είναι να πηγαίνεις για χοντρα πακετα, όχι επιδοτησουλες κτλ. Αυτά είναι για ψιλικατζήδες. Αμα δεν γραψει δισεκατομμυριο και πανω το κοντερ, δε μετραει. Είναι σαν την φαση με τον Λεανδρο Ρακιτζή, τον ατρομητο κυνηγο του 'υπαλληλου που εκλεψε ένα συνδετηρα', αλλα από το 2004-2016 κατά ένα περιεργο τροπο όλα αυτά τα δις δεν τα ειδε (βασικα κατι θα ειδε, αλλα...)
Ο,τι και να συμβει παντως, θα υπαρξουν προθυμοι να σε υπερασπιστουν, οποτε κανενα πρόβλημα. Οι συμψηφισμοι είναι ωραιο πραγμα, αρκει να δουλευουν για εμας. _ -
TEZA
-
-
@nickthetrib Αν μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις διόρθωση το ποστ σου αφαιρώντας την βλασφημία. Ρίξε ότι μπινελίκι θέλεις,αλλά όχι αυτό. Προσωπικά με ενοχλεί. Ευχαριστώ.
-
Μια ζωή γράφεις ασυναρτησίες.
Στο έχουνε γράψει και άλλοι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τι λες και δεν στο είπανε επιθετικά, αν θυμάσαι.
Ένας αχταρμάς...από τα γκομενικά, τα προσωπικά, τα οικογενειακά, τα κληρονομικά, τα δικαστικά, τα κόμπλεξ και πολλά άλλα. Μια μόνιμη οργή(όπως πριν 10 χρόνια) για τα προβλήματα και πάντα φταίνε οι άλλοι.
Και μπορεί εγώ να τα ξέρω ΟΛΑ αυτά επειδή σε ξέρω χρόνια, αλλά δεν έχω γράψει λέξη από σεβασμό.
Από σεβασμό στον εαυτό μου κυρίως ως προς το όριο της αντιπαράθεσης.
Και δεν πρόκειται να το περάσω ότι και να κάνεις.Αντίθετα έχεις κάνει αναφορά μέχρι και στην οικονομική κατάστασή μου, χωρίς να την γνωρίζεις.
Υ.Γ: Που χάθηκε ο αυθόρμητος υποστηρικτής σου; Εκείνος που έγραφες συνέχεια(λες και καυχιόσουν) ότι είναι η δυνατή σου γνωριμία-συγγένεια στην Κουμουνδούρου. Έπεσε πολύ γέλιο στα p.m με το ξεσκέπασμα. Μου στείλανε 3-4 άτομα. Να το ξέρεις.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Το ότι οι ίδιοι που ανατρέψανε τον σοσιαλισμό (ανώριμη βαθμίδα του κομμουνισμού) τώρα κάνουν φιέστες και λένε ότι ήταν καλά τότε, το κάνει πετυχημένο.
Το ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού λησμονεί εκείνη την περίοδο, το κάνει πετυχημένο.
Το '70 και το '80 θέλαν ανέσεις καπιταλιστικού τύπου, και τώρα ψοφάνε από κρύο και πείνα.Ποιοι κάνουν φιέστες και λένε ότι ήταν καλά τότε;
Το πρόβλημα στο επιχείρημα σου είναι οφθαλμοφανές:
Αν η πλειοψηφία του λαού πραγματικά (ξανα)ήθελε τον σοσιαλισμό/κομουνισμό, γιατί στις ελεύθερες εκλογές τα κομουνιστικά κόμματα δεν βγαίνουν πρώτα;
**Υπάρχει ένας και μόνο ένας τρόπος να ξέρουμε το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλει ο λαός σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, και αυτός είναι οι ελεύθερες εκλογές. **
Και να μην ξεχνάμε ότι το τι θέλει ο λαός αλλάζει από χρονιά σε χρονιά. Το 81 ήθελε τον Ανδρέα. Μετά ήθελε τον Μητσοτάκη. Μετά ξαναήθελε τον Ανδρέα. Κανένας δεν δικαιούται να λέει “ποτέ ξανά ΠΑΣΟΚ', ή “ποτέ ξανά ΝΔ”, ή 'ποτέ ξανά ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ”. Ο μόνος που το αποφασίζει είναι ο λαός μέσα από ελεύθερες εκλογές. Και οφείλουμε όχι απλά να σεβόμαστε το αποτέλεσμα τους, αλλά πρώτα από όλα να σεβόμαστε το δικαίωμα του λαού να αλλάζει γνώμη για τις πολιτικές επιλογές του στα διαστήματα που ορίζονται από το σύνταγμα της χώρας.
Φυσικά αυτό είναι ανάθεμα για όσους προφασίζονται ότι ομιλούν “εξ ονόματος του λαού” χωρίς να έχουν οποιονδήποτε τρόπο να αποδείξουν πως αυτό όντως ισχύει.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όσα περιγράφεις όμως δεν δικαιολογούνται και δείχνουν έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά σου. Κι ένας 15χρονος γνωρίζει ότι όταν έχεις κάποιο επείγον πρόβλημα ψάχνεις ποιο νοσοκομείο έχει εφημερία σε αυτήν την ειδικότητα (μην μου πεις ότι όταν πονάει το αυτί σου δεν γνωρίζεις ότι ο ειδικός είναι ο ΩΡΛ) και πας να στηθείς στην ουρά. Ναι, θα περιμένεις (λογικό, αφού θα γίνεται χαμός από ανθρώπους που θα έχουν τα προβλήματά τους και ένα πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι πηγαίνουμε στο νοσοκομείο για ψύλλου πήδημα) αλλά στο τέλος θα δεις και γιατρό και θα γίνουν και οι εξετάσεις και θα σου δοθεί και αγωγή ή θα γίνει εισαγωγή.
Ότι να'ναι. Εντελώς όμως...
Έγραψες ότι πήγες σε ένα εφημερεύον (που δεν είδες αν είχε εφημερία ΩΡΛ) και σου είπανε ότι θες ΩΡΛ που δεν έχουν (προφανώς άλλο νοσοκομείο είχε εφημερία ΩΡΛ). Και μας ρωτάς τι θα κάναμε, ενώ είναι πράγματα που τα ξέρει και η τελευταία γιαγιά στα Άγραφα!!! Και μετά εγώ είμαι ο 'ό,τι να 'ναι';
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η Βενεζουέλα πήγαινε πρίμα πριν 10 χρόνια. Αφού δεν ξέρεις τον λόγο να στον πω: Το κύριο εξαγώγιμο προϊόν της είναι το πετρέλαιο και τότε το πετρέλαιο ήταν σε ιστορικά υψηλά και έτσι μάζευαν άπειρα πετροδόλαρα! Για αυτό και ο Τσάβες έβγαινε με ποσοστά Κιμ.
Ακόμα περιμένω ΜΙΑ χώρα που να είχε «πραγματικό» σοσιαλισμό και να θεωρείται επιτυχημένη τόσο από όλους τους άλλους λαούς, όσο και από τον δικό της...
Μια χώρα. Μία!
Τι διάολο, σε τόσες δοκιμάστηκε, δεν μπορεί να μην ειχαμε ούτε ένα success story με ένα τόσο καλό πολιτειακό σύστημα.ΕΣΣΔ. Next pls.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
@nickthetrib Αν μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις διόρθωση το ποστ σου αφαιρώντας την βλασφημία. Ρίξε ότι μπινελίκι θέλεις,αλλά όχι αυτό. Προσωπικά με ενοχλεί. Ευχαριστώ.Έχεις δίκιο γίνεται edit άμεσα.
Βγαίνω λίγο εκτός εαυτού όταν κάποιοι προσπαθούν να εκμηδενίσουν την προσφορά του σοσιαλισμού στην ανθρωπότητα, ακόμα και αν δεν συμφωνούν με αυτόν.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
@InsaneDriver
ΕΕΕ;Αντε λοιπον για γραψε. Ποια είναι η μονιμη οργη; Τι εγινε παλι πριν 10 χρονια; Είναι να υποθεσω στο στυλ της παρουσίας σου στο φορουμ πριν το '15 και αυτό; Ποια είναι τα ΟΛΑ μαστερ των εντυπώσεων; Ποιον σεβασμο στον εαυτο σου που στο ονομα της ορθογραφιας υπαινίσσεσαι για το αν κανω ως εκπαιδευτικος; Εχω αμφισβητισει εγω το αν εισαι καλος στη δουλεια σου; Για αλλα σε ψεγω...
Αν το ΕΣΠΑ σε ενοχλησε, το εγραψα γενικα, ότι δλδ αυτοι οι κουλοδεξιοι που μας κανουν τους αυτοδημιούργητους τελικα χρειαζονται ΕΣΠΑ και λοιπα κρατικοδίαιτα κολπα (νομιμα) για να συνεχισουν να κινουνται.
Και πανω απ΄ολα σε ευχαριστω που παραδέχεσαι φορα παρτιδα ότι δουλευει καργα ασυρματος από πισω μεταξυ δεξιοπαρεας και δεν το προχωραω παρακατω αυτό.
Οσο για το φιλο μου, τι να σε κανω που όταν εγινε η ιστορια με την lyoness εγινε ενας χαμουλης στα πολύ παλια ποστ και δεν μπορω να σας τριψω στη μουρη ουτε το nick (που ηταν το επιθετο του), ουτε το μοναδικο του τοπικ που απλα πουλαγε ζαντες από fiesta ST πριν από 10 χρονια. 'Ξεσκέπασμα' λεει, σιγα μην εχω αναγκη κανενα. Ασε που ΑΝ ηταν ετσι, ποιος σου ειπε ότι θα σταματαγε την υποστηριξη; Ως εμπειροτατο τρολ η αντοχή/επιμονη είναι το βασικο χαρακτηριστικο όπως μας δειχνεις 3 χρονια τωρα...
Ο,τι και να λες το δικο μου επαγγελμα ΔΕΝ χρειαζεται καποια πολιτικη γνωριμια. Εσυ μεχρι και τον Αντωνακη συναντήσες 'τυχαια'...
-
Σε ευχαριστώ για την κατανόηση. Πάντως συμφωνώ ότι ο σοσιαλισμός προσέφερε τα μέγιστα...έκανε τον καπιταλισμό να δείχνει παράδεισος....
-
Το '70 και το '80 θέλαν ανέσεις καπιταλιστικού τύπου, και τώρα ψοφάνε από κρύο και πείνα.Ποιοι κάνουν φιέστες και λένε ότι ήταν καλά τότε;
Το πρόβλημα στο επιχείρημα σου είναι οφθαλμοφανές:
Αν η πλειοψηφία του λαού πραγματικά (ξανα)ήθελε τον σοσιαλισμό/κομουνισμό, γιατί στις ελεύθερες εκλογές τα κομουνιστικά κόμματα δεν βγαίνουν πρώτα;
**Υπάρχει ένας και μόνο ένας τρόπος να ξέρουμε το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλει ο λαός σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, και αυτός είναι οι ελεύθερες εκλογές. **
Και να μην ξεχνάμε ότι το τι θέλει ο λαός αλλάζει από χρονιά σε χρονιά. Το 81 ήθελε τον Ανδρέα. Μετά ήθελε τον Μητσοτάκη. Μετά ξαναήθελε τον Ανδρέα. Κανένας δεν δικαιούται να λέει “ποτέ ξανά ΠΑΣΟΚ', ή “ποτέ ξανά ΝΔ”, ή 'ποτέ ξανά ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ”. Ο μόνος που το αποφασίζει είναι ο λαός μέσα από ελεύθερες εκλογές. Και οφείλουμε όχι απλά να σεβόμαστε το αποτέλεσμα τους, αλλά πρώτα από όλα να σεβόμαστε το δικαίωμα του λαού να αλλάζει γνώμη για τις πολιτικές επιλογές του στα διαστήματα που ορίζονται από το σύνταγμα της χώρας.
Φυσικά αυτό είναι ανάθεμα για όσους προφασίζονται ότι ομιλούν “εξ ονόματος του λαού” χωρίς να έχουν οποιονδήποτε τρόπο να αποδείξουν πως αυτό όντως ισχύει.
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε στη Ρωσία φιέστα για την ίδρυση του Κόκκινου Στρατού!!!
Σε ΟΛΕΣ τις δημοσκοπήσεις στην Ρωσία στο ερώτημα αν σας λείπει η Σοβιετική Περίοδος το αποτέλεσμα είναι ΝΑΙ σε συντριπτικό ποσοστό και φαντάσου ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ρωσίας έχει πλήρως εμπειρία από Σοσιαλισμό!!!!Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ποιοι κάνουν φιέστες και λένε ότι ήταν καλά τότε;http://www.thetoc.gr/diethni/article/pa ... ou-stratou
https://www.rbth.com/politics_and_socie ... ion_643655Αν η πλειοψηφία του λαού πραγματικά (ξανα)ήθελε τον σοσιαλισμό/κομουνισμό, γιατί στις ελεύθερες εκλογές τα κομουνιστικά κόμματα δεν βγαίνουν πρώτα;
Στην Ρωσία το ΚΚ είναι το 2ο κόμμα. Οι Ρώσοι διαχρονικά θέλουν ισχυρή ηγεσία και ισχυρό Κράτος για αυτό και ψηφίζουν προσωποπαγώς τον Βλαδίμηρο καθώς επί δικής εποχής ξαναέγιναν υπερδύναμη, ενώ έχουν και πικρία προς τους Κομμουνιστες διότι άφησαν να πέσει η ΕΣΣΔ. Παραδέχονται όμως ότι πριν περνούσαν καλύτερα (δες το 2ο link).
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Σε ευχαριστώ για την κατανόηση. Πάντως συμφωνώ ότι ο σοσιαλισμός προσέφερε τα μέγιστα...έκανε τον καπιταλισμό να δείχνει παράδεισος.... [emoji38]Αν δεν ήταν ο Σοσιαλισμός πολλές από τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος το 60 - 70 - 80, δεν θα υπήρχαν.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Thanks Δία που παραθέτεις link, γιατί από το κιν και κατά τη μετάβαση από όροφο σε όροφο δεν είναι εύκολο.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Ποιον σεβασμο στον εαυτο σου που στο ονομα της ορθογραφιας υπαινίσσεσαι για το αν κανω ως εκπαιδευτικος; Εχω αμφισβητισει εγω το αν εισαι καλος στη δουλεια σου;Εγώ ποτέ δεν έγραψα αν είσαι καλός δάσκαλος ή όχι. ΠΟΤΕ. Είσαι τεράστιος ψεύτης.
Αντίθετα έχεις γράψει μέχρι και ότι δεν δουλεύω επειδή γράφω στο φόρουμ συχνά.Έγραψα ότι ως δάσκαλος που έχεις γνώση και διδάσκεις παιδιά, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείς την οποιαδήποτε γνώση σου ώστε να ψέξεις κάποιους που δεν γνωρίζουν ή γράφουν βιαστικά και ξεφεύγουν λάθη. Τίποτα παραπάνω.
Τέλος αφήνεις υπονοούμενα ενώ μόνος μου έχω γράψει για την συνάντηση, μόνος μου έχω γράψει ότι ήταν σε κάποιο φόρουμ όταν ήταν Ευρωβουλευτής.
10 χρόνια δεν έχω κάνει ούτε μια δουλειά με δημόσιο φορέα γιατί έχω σιχαθεί την ρεμούλα τους και έχω εσένα να αφήνεις υποννοούμενα για την τιμιότητα της δουλειάς μου.Edit [Admin]
-
Δηλαδη μόνο όσοι ασπάζονται τον σοσιαλισμό διεκδικούσαν τα αυτονόητα δικαιώματα των εργατών? Πιστεύω ότι η αδιάλειπτη θέληση του ανθρώπου για βελτίωση της ζωής του υπερισχύει οποιονδήποτε πολιτικών πεποιθήσεων. Βέβαια τα κολλημένα μυαλά εκείνων των εποχών έβλεπαν όποιον διεκδικούσε κάτι σαν κομμουνιστή και ας μην είχε καμία σχέση. Οξύμωρο,στην Ελλάδα με αριστερή κυβέρνηση,ουσιαστικά δεν υφίσταται κανένα εργασιακό δικαίωμα. Ξέρω,αν αυτοί είναι αριστεροί εγώ είμαι ο Τσε....
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ