-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επί δεκαετίες στα σύνορα βλέπουν και Ελληνικά και Τουρκικά, και Ελληνικά και Βουλγαρικά, και Ελληνικά και Σκοπιανά, και Ελληνικά και Αλβανικά κανάλια (μέχρι και Ιταλικά βλέπουν στην Κέρκυρα). Οχι ότι δεν έχει τη σημασία του αλλά μην υπερβάλλουμε, δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου αν για 6 μήνες δε βλέπουν ΕΡΤ στα σύνορα. Αυτό που λες θα ίσχυε προ 25 ετών, όταν η ΕΡΤ ήταν το μοναδικό ελληνικό κανάλι αλλά σήμερα δεν είναι και τόσο τραγικό να βλέπουν στην Κω ή στην Ορεστιάδα ή στη Φλώρινα 5 ελληνικά κανάλια αντί για 8.
Οταν αύριο εκπέμψει πάλι η ΕΡΤ ξέρεις πολύ καλά ότι έχει τους πομπούς (ισχύ και θέση) να 'πατήσει' οποιοδήποτε άλλο κανάλι εκπέμπει στη συχνότητά της (όπως άλλωστε το κάνει επί δεκαετίες).
πλακα κανεις?ειναι δυνατον να μιλαμε για τα υπολοιπα καναλια να κρατησουν μια εθνικη προπαγανδα?
Μ Ε Τ Ι Π Ο Τ Α
το μονο πραγμα που καταχωρηθηκε στην μνημη μας επισημα ειναι οτι περα απο την ερτ ολα τα αλλα ειναι απλα trash tv
και ποιος ο λογος να αφησεις ιδιωτικα καναλια με τουρκικα μεσα την στιγμη που μπορεις να τα δεις απο αλλου?Για ποιά ακριβώς εθνική προπαγάνδα μιλάς ? Για τη Eurovision ? Ή για την ΕΡΑ Σπορ ? Τι πιο 'εθνικό' έχει η ΕΡΤ (πλην ονόματος) από άλλα κανάλια ?
Ωραία, μια απλή ερώτηση: έχουν οι γείτονες κανάλια ή ραδιοφωνικούς σταθμούς στα ελληνικά ? Πρόσεχε τι θα απαντήσεις, γιατί αν αυτοί έχουν και η ΕΡΤ ΔΕΝ έχει στα τουρκικά ή τα μακεδονικά τότε ΣΚΑΤΑ εθνική προπαγάνδα κάνει ενώ αν οι γείτονες ΔΕΝ έχουν τότε δεν είναι και τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζεις.@D-Jet
Δεν πιστεύω ότι ένας έλληνας στα σύνορα θα κάτσει να δει σκοπιανό ή τουρκικό κανάλι, χωρίς να καταλαβαίνει τη γλώσσα, επειδή έτυχε να εκπέμπει στη συχνότητα της ΕΤ1, τη στιγμή που έχει άλλες 10 επιλογές (να δει το 'Σουλεϊμάν' με υπότιτλους ) Ελεος δηλαδή αν μιλάμε για αυτούς, τι να πω, χαμένη υπόθεση έτσι και αλλιώς.
Αυτοί πάλι που θέλουν κάτι ποιοτικότερο, ε αν το βρίσκουν στα τουρκικάη ερτ εδειχνε μεχρι το 2008 που ηξερα σε μερικα μερη της τουρκιας απο το αιγαιο (μαλλον θα εχουν κλεισει εδω και καιρο οι πομποι προφανως.. )
το ραδιο ξερω με σιγουρια οτι ακουγοταν πολυ μεσα στην βουλγαρια το 2008 (εχω φιλη στην βουλγαρια και ξερω )αλλα προφανως δεν ξερω την τυχη αυτου (αλλα φανταζομαι οτι και αυτος κατω θα ειναι πια ) -
Δηλαδή θέλετε να μου πείτε οτι όλοι αυτοί οι τύποι που διαμαρτύρονται , κόπτονται για την εθνική προπαγάνδα;;
Άμα ακούσουν κάτι τέτοιο θα αρχίσουν να μιλάνε για εθνικισμό κτλ... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι λες ρε Πανο; Για δες εδω στη δικη μας ψηφοφορια ποσοι θεωρουν απαραιτητη την δημοσια ρ/τ. Επισης 5 € το μηνα ειναι η συνδρομη. Τρομακτικο ποσο... Ελεος.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Στη δική μας ψηφοφορία μόνο το 47% είναι αντίθετο με το ότι έκλεισε η ΕΡΤ. Από κει και πέρα ένα μεγάλο ποσοστό στο οποίο είμαι και γω είναι υπερ του προσωρινού κλεισίματος και μετά κάποιοι είναι κατά της ΕΡΤ. Με την ψηφοφορία αυτή το μεγαλύτερο ποσοστό θέλει κλείσιμο είτε προσωρινό είτε μόνιμο.
Είδα βέβαια σε blog πως το 65% είναι κατά του κλείσει η ΕΡΤ το οποίο όμως θα το θεωρούσα έγκυρο μόνο αν γινόταν και πιο πριν ψηφοφορία. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τι λες ρε Πανο; Για δες εδω στη δικη μας ψηφοφορια ποσοι θεωρουν απαραιτητη την δημοσια ρ/τ. Επισης 5 € το μηνα ειναι η συνδρομη. Τρομακτικο ποσο... Ελεος.
Στη δική μας ψηφοφορία μόνο το 47% είναι αντίθετο με το ότι έκλεισε η ΕΡΤ. Από κει και πέρα ένα μεγάλο ποσοστό στο οποίο είμαι και γω είναι υπερ του προσωρινού κλεισίματος και μετά κάποιοι είναι κατά της ΕΡΤ. Με την ψηφοφορία αυτή το μεγαλύτερο ποσοστό θέλει κλείσιμο είτε προσωρινό είτε μόνιμο.
Είδα βέβαια σε blog πως το 65% είναι κατά του κλείσει η ΕΡΤ το οποίο όμως θα το θεωρούσα έγκυρο μόνο αν γινόταν και πιο πριν ψηφοφορία.εγω βλεπω οτι το 88% θεωρει οτι η δημοσια τηλεοραση ειναι απαραιτητη.
-
Πιστευω οτι η πλειοψηφια θελει την ΕΡΤ
Στην Ελλαδα καθε τι κρατικο ειναι εξ ορισμου αγιο και επιθυμητο -
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Αριστείδης (ο Δίκαιος;)
Δικαιοσύνη ζητώ.
Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013
Θέλω να γίνω αριστερός.Θέλω να γίνω αριστερός.
Να είμαι χιπ και τρέντι
κι οι φουκαράδες να ‘χουνε
εμένα για αφέντη.Θέλω να γίνω αριστερός.
Να γδέρνω, να μαδάω.
Να τρέφομαι απ’ το καθεστώς,
αυτό που … πολεμάω!Θέλω να γίνω αριστερός.
Να παίρνω χορηγίες,
επιδοτήσεις, αρπαχτές,
κονδύλια, αργομισθίες.Θέλω να γίνω αριστερός
και στη δεξιά μου τσέπη,
να βάζω όσα ο λαός
σε μια ζωή δεν βλέπει.Θέλω να γίνω αριστερός,
χρυσά να ‘χω κουτάλια
κι όταν μαζί μου διαφωνούν
να σπάω και κεφάλια.Θέλω να γίνω αριστερός.
Να έχω ασυλία.
Θολές παρόλες να πετώ,
να γράφω και βιβλία.Θέλω να γίνω αριστερός.
Ένα με τους παρίες,
κοστούμι Αρμάνι να φορώ
δίπλα τους στις πορείες.Θέλω να γίνω αριστερός,
ξερόλας τελοσπάντων,
κήνσωρ, Ιεροεξεταστής
και τιμητής των πάντων.Θέλω να γίνω αριστερός.
Μονά-ζυγά δικά μου.
Ο πιο στυγνός δικτάτορας
να ωχριά μπροστά μου.Θέλω να γίνω αριστερός.
Να μένω στην Εκάλη.
Φασίστες, ρατσιστόμουτρα
να είναι όλοι οι άλλοι.Θέλω να γίνω αριστερός.
Να εισβάλω στη Βουλή.
Να καταλάβω … έδρανο,
να κοιμηθώ πολύ.Θέλω να γίνω αριστερός,
την ανεργία να σκίσω.
Δούλους πολλούς, εισαγωγής,
τον τόπο να γεμίσω.Θέλω να γίνω αριστερός,
να σπάσω τα ταμπού.
Κόκα, παρτούζα κι αστακοί
να γίνουν του συρμού.Θέλω να γίνω αριστερός
για να υμνώ τη φύση.
Ν’ αφήνω οικολογικές πορδές,
να καλλιεργώ χασίσι.Θέλω να γίνω αριστερός
και να πουλώ κουλτούρα.
Να εξαίρω καλλιτεχνικά σκατά,
ξεράσματα και ούρα.Θέλω να γίνω αριστερός.
Να βγάζω και φιρμάνια.
Να κάθονται όλοι προσοχή
στη γκέι περηφάνια.Θέλω να γίνω αριστερός.
Να βρίζω τον Χριστό.
Αλλοδαποί θρησκόληπτοι
να μ’ έχουν για αρχηγό.Θέλω να γίνω αριστερός,
τις εκκλησιές να κλείσω,
μπούργκες να βλέπω ολόγυρα,
πολλά τζαμιά να χτίσω.Θέλω να γίνω αριστερός
και πολυπολιτισμικός.
Τις παραδόσεις τού Έλληνα
να θάψω δια παντός.Θέλω να γίνω αριστερός.
Μοντέρνος, ριζοσπάστης.
Δανδής και ανανεωτής.
Φελλός κι απεργοσπάστης.Θέλω να γίνω αριστερός.
Τον Μαρξ ν’ αποκηρύξω.
Τους συνεπείς αριστερούς
στα Τάρταρα να ρίξω.Θέλω να γίνω αριστερός.
Να είμαι χιπ και τρέντι.
Άνεργοι, εργάτες και φτωχοί,
να μ’ έχουν για αφέντη. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Eχεις απόλυτο δίκιο. Από τότε που έγινε υποχρεωτική η ακρόαση ειδησεογραφικών ραδιοφώνων, δεν εχουμε ησυχάσει ουτε λεπτό.Άρτος + Θεάματα = Ηλίθιος Λαός!!!
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Είδα βέβαια σε blog πως το 65% είναι κατά του κλείσει η ΕΡΤ το οποίο όμως θα το θεωρούσα έγκυρο μόνο αν γινόταν και πιο πριν ψηφοφορία.ΔΙΟΡΘΩΣΗ
Στη δική μας ψηφοφορία το 47% ** που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό **είναι αντίθετο με το ότι έκλεισε προσωρινά η ΕΡΤ. Από κει και πέρα το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό (το οποίο αριθμητικά είναι πολύ κοντά στο πρώτο) στο οποίο είμαι και γω είναι υπερ του προσωρινού κλεισίματος και μετά κάποιοι είναι κατά της ΕΡΤ. Με την ψηφοφορία αυτή η πλειοψηφία θέλει την ΕΡΤ τελικώς να είναι ανοιχτή.
Είδα βέβαια σε blog πως το 65% είναι κατά του κλείσει η ΕΡΤ το οποίο όμως θα το θεωρούσα έγκυρο μόνο αν γινόταν και πιο πριν ψηφοφορία.κάποιες διορθωσούλες γιατί το να μην ξέρουμε να ερμηνεύουμε ποσοστά έχει και ένα όριο.
Μια σημείωση προς όλους: Η ψηφοφορία δεν είναι ικανή να δώσει ορθά στατιστικά αποτελέσματα ούτε σε επίπεδο χώρας (προφανώς) ούτε καν όμως σε επίπεδο 4τφ. Δεν υπάρχει λόγος να την επικαλείστε, μιας και αφορά μόνο όσους παρακολουθούν τελευταία τον **Αντίλογο **και επιθυμούν να μπουν σε διαδικασία να ψηφίσουν.
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Eγώ τελικά θα συμφωνίσω με τον manosk.Θα έλεγα να επεκταθεί και η θαυμάσια ιδέα και σε άλλους κρατικούς φορείς.
Πχ το υπουργείο που εργάζεται? ο συμφορουμίτης θα μπορούσε να κλείσει εν όψει θέρους, να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι και μετά απο σεπτέμβρη να γίνει ΑΣΕΠ και να πάρουν το 1/3.Έτσι θα έχουμε πολλαπλά κέρδη. Πολύ πρόχειρα
1)ο manosk θα μπορέσει επιτέλους να βουλώσει τα στόματα αυτων που τον δουλεύουν δίνοντας ΑΣΕΠ και να πάρει επάξια την θέση που του αξίζει
2)γλιτώνουμε τόσους μισθους του καλοκαιριού
3)οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να απολαύσουν 3 μήνες χαλάρωση
4)μειώνουμε τον δημόσιο τομέα ακόμα περισσότεροΝα σε ευχαριστήσω που με απαλλάσσεις από αρκετό κόπο που θα έκανα, προσπαθώντας να εξηγήσω τα αυτονόητα (πάλι).
Έχεις τρομερό πρόβλημα κατανόησης απλών εννοιών, αλλά μάλλον δεν φταις εσύ γι' αυτό, αλλά το περιβάλλον σου. Δεν είναι δουλειά μου πάντως να ασχοληθώ με μια χαμένη υπόθεση, έχεις περάσει το 15ο έτος της ηλικίας σου.
Στη δουλειά μου, που σ' ενδιαφέρει τόσο πολύ, έχω την τύχη να κοιτάζω γύρω μου και να βλέπω κατά 90% τουλάχιστον άτομα που τα προσέλαβαν με αδιάβλητες διαδικασίες. Όποτε είχα πρόβλημα, βρίσκονταν από πίσω ηρωικοί εργάτες του λαού, που μπήκαν γλύφοντας και βολεύτηκαν κάνοντας το παιχνίδι αυτών που τους βόλεψαν. Πάντα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.
Αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα: ότι τον 'ταξικό εχθρό' ή whatever τον γνωρίζεις εύκολα λόγω θέσης, ισχύος και ενασχόλησής του.
Τον ύπουλο εχθρό της δημοκρατίας, αυτόν που παίζει το παιχνίδι της ανισότητας, της διαίρεσης, της χειροτέρευσης της θέσης των πολλών υπέρ των λίγων, αυτόν που πουλάει τη θέση του σε όποιον του δώσει μια άνεση, ένα επίδομα, ένα διορισμό ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ το ίδιο εύκολα. Γιατί κρύβεται κάτω από μια προβιά 'δημοκράτη', βρίζει όσους του λένε να κάνει τη δουλειά του σωστά ως φασίστες και, το χειρότερο, έχει ένα μάτσο χάπατα που ενεργούν σαν το σκυλάκι του Παβλόφ να τον υποστηρίξουν χωρίς σκέψη.Μας κάνουν μάθημα δημοκρατίας ΠΟΙΟΙ FFS;
Αυτοί που μπήκαν στην ΕΡΤ, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή και οπουδήποτε αλλού επειδή ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ή κάπου αλλού με οποιεσδήποτε προσβάσεις στην εξουσία;
Αυτοί που παραβίασαν άμεσα την αρχή της ισότητας για την πάρτη τους;
Που πούλησαν την ψήφο τους βάσει του ποιος τους βόλεψε αντιδημοκρατικά;
Που ανέβασαν στην εξουσία ανθρώπους που απέδειξαν, με το να τους βολέψουν παράνομα, ότι ήταν σκάρτοι πριν καν αναλάβουν την εξουσία;Πάτε καλά ρε; Πας καλά ρε ντριφτάκο;
Και, εντάξει, ο Αντουάν δεν είναι ο καταλληλότερος να κάνει 2 πράγματα για να αναδιοργανωθεί το κράτος. Γιατί έχει ένα συγκεκριμένο παρελθόν.
Αλλά τουλάχιστον κάνει ορισμένες κινήσεις, έστω και με την πίεση της τρόικας.
Ο άλλος, ο επαναστάτης που έχει μαζέψει όλα τα βαρίδια του βαθέος κράτους, που έχει υποστηρίξει ευθέως και χωρίς ερωτήσεις ΟΛΑ τα αιτήματα των κλασικών συνδικαλιστών, αυτός θα αλλάξει οτιδήποτε; Αφού δεν θέλει ν' αλλάξει το παραμικρό στο κράτος, εκτός από το να μπει στο ίδιο μπουρδέλο και να αναδιανείμει τους ρόλους και την εξουσία.
Καμιά αλλαγή στους Δήμους, καμιά αλλαγή στα υπουργεία, όχι στην αξιολόγηση οποιουδήποτε, όχι στην κατάργηση υπηρεσιών που δεν προσφέρουν τίποτα, όχι, όχι, όχι. Ε, όχι.
Άσε μας παιδάκι μου τώρα στα προβλήματά μας... -
Δεν έχω γράψει εδώ, αν και ψήφισα το β', θα τα πω όμως μαζεμένα!
**Αυτό που λέγεται ξανά και ξανά ότι η ΕΡΤ έχει κέρδη είναι τελείως λάθος. **
Το ίδιο “λάθος” είχαν κάνει και στο Εθνικό Τυπογραφείο – θυμάστε; Για κάθε ΦΕΚ (θέλαμε δεν θέλαμε) πληρώναμε πανάκριβα τέλη με αποτέλεσμα εμφανίζονται πλεονάσματα, ας πούμε κέρδη. Τα οποία οι εκεί εργαζόμενοι θεώρησαν ότι τους ανήκουν και μοιράζονταν κάθε μήνα ένα “επίδομα” μεγαλύτερο από το μισθό τους. Με το πρώτο μνημόνιο, για να μην χάσουν το επίδομα και μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο είχαν επικαλεσθεί ακριβώς το ίδιο επιχείρημα περί κερδοφορίας...Η εισφορά που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ δεν πρέπει να θεωρείται έσοδο για την ΕΡΤ. Είναι στην πραγματικότητα κρατική **επιχορήγηση **με την οποία καλύπτονται τα ελλείμματα (δηλαδή οι ζημιές) της ΕΡΤ. Το γεγονός ότι πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και όχι μέσω του προϋπολογισμού δεν αλλάζει την ουσία.
Επίσης, το ποσό της εισφοράς έχε καθορισθεί κάποια στιγμή στο παρελθόν τελείως αυθαίρετα και είναι άσχετο με τις πραγματικές σημερινές ανάγκες της ΕΡΤ. Κανονικά θα έπρεπε να καταργηθεί η εισφορά στη ΔΕΗ και τα ελλείμματα της ΕΡΤ να καλύπτονται από τον προϋπολογισμό, όμως σε μια χώρα που δεν μπορεί να μαζέψει τους φόρους ίσως είναι καλύτερα να μείνει όπως είναι.
Για να φανεί πόσο παράλογη είναι η συζήτηση περί κερδοφορίας, ας πούμε ότι αντί για 5 ευρώ το μήνα (τόσο είναι; δεν το έχω κοιτάξει) γινόταν η εισφορά 10 ευρώ το μήνα: θα μπορούσαν οι ίδιοι εργαζόμενοι να παίρνουν 5.000 το μήνα και να λένε ότι έχουν κέρδη ή να “απασχολούνται” 5.000 άτομα στην ΕΡΤ αντί για “μόλις” 2.500 και να έχουν και κέρδη.**Η ΕΡΤ λοιπόν έχει ζημιές. Πραγματικά κέρδη θα είχε η ΕΡΤ μόνο αν κάλυπτε όλα τα έξοδά της με έσοδα από διαφημίσεις. **Αυτό όμως δεν είναι λογικό και δεν το θέλει κανείς γιατί για να το πετύχει θα έπρεπε να μετατραπεί σε άλλο ένα σκουπιδοκάναλο. Η ΕΡΤ **πρέπει **να έχει ελλείμματα για να μπορεί να προσφέρει όσα δεν προσφέρουν τα άλλα κανάλια, κατά βάση να προβάλει ότι “αξίζει” αλλά δεν “πουλάει” και φυσικά να λειτουργεί για εθνικούς λόγους.
Το θέμα των ημερών λοιπόν θα έπρεπε να είναι πόσο έλλειμμα είναι θεμιτό να έχει η ΕΡΤ στις σημερινές συνθήκες; Μήπως το σημερινό έλλειμμα των 300 εκατ (τόση δεν είναι η εισφορά στη ΔΕΗ;) πρέπει να μειωθεί στο μισό και το υπόλοιπο της εισφοράς να δοθεί στα νοσοκομεία ή στους ανέργους; Μήπως δεν πρέπει η ΕΡΤ να έχει τόσο προσωπικό (700 δημοσιογράφους ), τόσα κανάλια, τόσους περιφερειακούς σταθμούς, τόσο ακριβοπληρωμένους εργαζόμενους; Μήπως δεν πρέπει να κλείνει ακριβά προγράμματα όπως το champions leage και η F1; Μήπως πρέπει ναι έχει περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις στα προγράμματα που έχουν εμπορικό χαρακτήρα;
Ο τρόπος που διάλεξε η κυβέρνηση για να μειώσει τα ελλείμματα δεν μου αρέσει, νομίζω όμως ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Θυμίζω ότι οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ “φάγανε” τον Μόσιαλο πριν λίγο καιρό παρόλο που είχε σοβαρό σχέδιο για την ΕΡΤ. Επίσης ότι εδώ και πολλούς μήνες απεργούν και δεν δέχονται καμία αλλαγή – θυμηθείτε πόσους “μουγκούς” αγώνες ποδοσφαίρου και F1 έχουμε δει.
Προφανώς έπρεπε να γίνει καλύτερη προετοιμασία και η νέα ΕΡΤ να ανοίξει την επόμενη μέρα και όχι να περάσουν μήνες με τα κανάλια κλειστά.
Όμως όλα γίνονται στο πόδι κάτω από την πίεση της αποτυχίας με την ΔΕΠΑ που είναι προσωπική αποτυχία του Σαμαρά (που μια μέρα πριν συναντούσε του Ρώσους και έλεγε ότι όλα πάνε καλά) και τώρα πρέπει από κάπου να βρεθεί κάπου 1 δις που μας λείπει – προφανώς όχι από την ΕΡΤ, το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε μόνο για να μην ασχολούμαστε με τη ΔΕΠΑ. -
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Δεν έχω γράψει εδώ, αν και ψήφισα το β', θα τα πω όμως μαζεμένα!**Αυτό που λέγεται ξανά και ξανά ότι η ΕΡΤ έχει κέρδη είναι τελείως λάθος. **
Το ίδιο “λάθος” είχαν κάνει και στο Εθνικό Τυπογραφείο – θυμάστε; Για κάθε ΦΕΚ (θέλαμε δεν θέλαμε) πληρώναμε πανάκριβα τέλη με αποτέλεσμα εμφανίζονται πλεονάσματα, ας πούμε κέρδη. Τα οποία οι εκεί εργαζόμενοι θεώρησαν ότι τους ανήκουν και μοιράζονταν κάθε μήνα ένα “επίδομα” μεγαλύτερο από το μισθό τους. Με το πρώτο μνημόνιο, για να μην χάσουν το επίδομα και μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο είχαν επικαλεσθεί ακριβώς το ίδιο επιχείρημα περί κερδοφορίας...Η εισφορά που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ δεν πρέπει να θεωρείται έσοδο για την ΕΡΤ. Είναι στην πραγματικότητα κρατική **επιχορήγηση **με την οποία καλύπτονται τα ελλείμματα (δηλαδή οι ζημιές) της ΕΡΤ. Το γεγονός ότι πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και όχι μέσω του προϋπολογισμού δεν αλλάζει την ουσία.
.....................Καλά το γράφεις, αλλά δε νομίζω να πιστεύει κανείς κάτι διαφορετικό, θα ήταν βλάκας.
btw, κι εγώ το βου ψήφισα (το θυμήθηκα τώρα που μ' είχε ρωτήσει ο Ριλ Ζους ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
.....................Καλά το γράφεις, αλλά δε νομίζω να πιστεύει κανείς κάτι διαφορετικό, θα ήταν βλάκας.
Πάμε πάλι, μια καινούργια λογιστική γεννιέται!
Πώς ορίζονται τα Κέρδη μιας επιχείρησης ΕΡΤ ΑΕ;
(Η ερώτηση πάει και στους δυο σας) -
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Δεν έχω γράψει εδώ, αν και ψήφισα το β', θα τα πω όμως μαζεμένα!**Αυτό που λέγεται ξανά και ξανά ότι η ΕΡΤ έχει κέρδη είναι τελείως λάθος. **
Επίσης, το ποσό της εισφοράς έχε καθορισθεί κάποια στιγμή στο παρελθόν τελείως αυθαίρετα και είναι άσχετο με τις πραγματικές σημερινές ανάγκες της ΕΡΤ. Κανονικά θα έπρεπε να καταργηθεί η εισφορά στη ΔΕΗ και τα ελλείμματα της ΕΡΤ να καλύπτονται από τον προϋπολογισμό, όμως σε μια χώρα που δεν μπορεί να μαζέψει τους φόρους ίσως είναι καλύτερα να μείνει όπως είναι.
Για να φανεί πόσο παράλογη είναι η συζήτηση περί κερδοφορίας, ας πούμε ότι αντί για 5 ευρώ το μήνα (τόσο είναι; δεν το έχω κοιτάξει) γινόταν η εισφορά 10 ευρώ το μήνα: θα μπορούσαν οι ίδιοι εργαζόμενοι να παίρνουν 5.000 το μήνα και να λένε ότι έχουν κέρδη ή να “απασχολούνται” 5.000 άτομα στην ΕΡΤ αντί για “μόλις” 2.500 και να έχουν και κέρδη.**Η ΕΡΤ λοιπόν έχει ζημιές. Πραγματικά κέρδη θα είχε η ΕΡΤ μόνο αν κάλυπτε όλα τα έξοδά της με έσοδα από διαφημίσεις. **Αυτό όμως δεν είναι λογικό και δεν το θέλει κανείς γιατί για να το πετύχει θα έπρεπε να μετατραπεί σε άλλο ένα σκουπιδοκάναλο. Η ΕΡΤ **πρέπει **να έχει ελλείμματα για να μπορεί να προσφέρει όσα δεν προσφέρουν τα άλλα κανάλια, κατά βάση να προβάλει ότι “αξίζει” αλλά δεν “πουλάει” και φυσικά να λειτουργεί για εθνικούς λόγους.
Το θέμα των ημερών λοιπόν θα έπρεπε να είναι πόσο έλλειμμα είναι θεμιτό να έχει η ΕΡΤ στις σημερινές συνθήκες; Μήπως το σημερινό έλλειμμα των 300 εκατ (τόση δεν είναι η εισφορά στη ΔΕΗ;) πρέπει να μειωθεί στο μισό και το υπόλοιπο της εισφοράς να δοθεί στα νοσοκομεία ή στους ανέργους; Μήπως δεν πρέπει η ΕΡΤ να έχει τόσο προσωπικό (700 δημοσιογράφους ), τόσα κανάλια, τόσους περιφερειακούς σταθμούς, τόσο ακριβοπληρωμένους εργαζόμενους; Μήπως δεν πρέπει να κλείνει ακριβά προγράμματα όπως το champions leage και η F1; Μήπως πρέπει ναι έχει περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις στα προγράμματα που έχουν εμπορικό χαρακτήρα;
Ο τρόπος που διάλεξε η κυβέρνηση για να μειώσει τα ελλείμματα δεν μου αρέσει, νομίζω όμως ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Θυμίζω ότι οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ “φάγανε” τον Μόσιαλο πριν λίγο καιρό παρόλο που είχε σοβαρό σχέδιο για την ΕΡΤ. Επίσης ότι εδώ και πολλούς μήνες απεργούν και δεν δέχονται καμία αλλαγή – θυμηθείτε πόσους “μουγκούς” αγώνες ποδοσφαίρου και F1 έχουμε δει.
Προφανώς έπρεπε να γίνει καλύτερη προετοιμασία και η νέα ΕΡΤ να ανοίξει την επόμενη μέρα και όχι να περάσουν μήνες με τα κανάλια κλειστά.
Όμως όλα γίνονται στο πόδι κάτω από την πίεση της αποτυχίας με την ΔΕΠΑ που είναι προσωπική αποτυχία του Σαμαρά (που μια μέρα πριν συναντούσε του Ρώσους και έλεγε ότι όλα πάνε καλά) και τώρα πρέπει από κάπου να βρεθεί κάπου 1 δις που μας λείπει – προφανώς όχι από την ΕΡΤ, το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε μόνο για να μην ασχολούμαστε με τη ΔΕΠΑ.Αν και δεν συμφωνώ απόλυτα, έχεις τουλάχιστον μια λογική αντιμετώπιση του θέματος, σε αντίθεση με τους αντικρατιστές που αν ήταν στο χέρι τους θα είχαμε μέχρι και ιδιωτικό Στρατό!!!
Να σημειώσω απλά ότι η επιδότηση είναι κάτι που λαμβάνουν όλες οι δημόσιες τηλεοράσεις στην Ευρώπη. Το δε BCC που έχει αναφερθεί άπειρες φορές σαν παράδειγμα χρηματοδοτείται σε ένα τεράστιο ποσοστό από το TV License και κατά το υπόλοιπο ποσό από τη πώληση των παραγωγών του σε άλλα μέσα. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κρατική χρηματοδότηση γιατί τότε δεν θα μιλούσαμε για δημόσια τηλεόραση και το σημαντικότερο, όπως σωστότατα είπες, θα τρώγαμε στην μάπα την ίδια σαπίλα με τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια. Τα οποία ιδιωτικά πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι πάλι και μάλιστα πολύ ακριβότερα καθώς παίρνουν τεράστια δάνεια που δεν εξοφλούν και μετά ο λαός καλείται να σώσει τις τράπεζες που έδωσαν αυτά τα δάνεια! Αυτό είναι όμως άλλη συζήτηση.
Στο σημείο που διαφωνούμε όμως είναι πως η ΕΡΤ έπρεπε να κλείσει. Κάθε μέρα που είναι κλειστή χάνονται τεράστια ποσά και από τις διαφημίσεις αλλά και από το momentum που έχει μια επιχείρηση όταν λειτουργεί. Επίσης το κόστος για να τεθεί πάλι όλος αυτός ο μηχανισμός σε λειτουργία είναι κολοσσιαίο. Όποιος έχει κλείσει και ξανανοίξει μια επιχείρηση καταλαβαίνει. Για να μην μιλήσω για τις καταστροφές που μπορεί να έχουν υποστεί τα μηχανήματα από την αχρηστία και το μπάχαλο που θα επικρατήσει τον πρώτο καιρό μέχρι να οργανωθεί η ΝΕΡΙΤ. Τουλάχιστον η ΕΡΤ, με τις πολλές παθογένειες της, κατάφερνε και έβγαζε δουλειά.
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Καλά το γράφεις, αλλά δε νομίζω να πιστεύει κανείς κάτι διαφορετικό, θα ήταν βλάκας.
(Η ερώτηση πάει και στους δυο σας)Αν η Βουλή ΑΕ δεν παρουσιάσει 'ζημίες' το 2013, θα είναι ΟΚ;
Κανονικά, βάζεις στο ένα μέρος επιχορήγηση και έσοδα από διαφημίσεις και στο άλλο μέρος έξοδα και βλέπεις τη διαφορά. Τόσο απλά βρίσκεις κέρδη και ζημίες.
Τι ερώτηση είναι αυτή τώρα;Το πόσες ζημιές θα 'αποδεχθεί' ο φορολογούμενος αλλά και το πού πρέπει να ξοδεύονται και με τι τρόπο τα λεφτά των επιχορηγήσεων, είναι θέμα συζήτησης. Σίγουρα πάντως η σπατάλη δεν επιτρέπεται, είτε για 'συμβούλους', είτε για εργαζόμενους με υπερωρίες χ2,3,4 του τακτικού μισθού, είτε για άτομα που προσλαμβάνονται μόνο με τη βούλα του τάδε.
Α, για το άλλο που λέγαμε, περί αναδιάρθρωσης σε λειτουργία, διάβασε το παρακάτω χθεσινό περιστατικό:
Επεισόδια σημειώθηκαν στα γραφεία της διοίκησης της ΕΡΤ3, όταν ομάδα εργαζομένων επιτέθηκε σε στελέχη της διεύθυνσης. Όπως αναφέρει το parousiazw, δύο τεχνικοί και ένας παραγωγός του καναλιού εισέβαλαν στα γραφεία της Αγγελάκη όταν είδαν τον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων Κώστα Μπλιάτκα, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και το δημοσιογράφο Χρήστο Νικολαΐδη, να κρατούν φακέλους προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, ζήτησαν τη διακοπή της δημιουργίας λίστας εργαζομένων που θα πλαισιώσουν το μεταβατικό σχήμα της ΝΕΡΙΤ.
Το σύνολο των εργαζομένων μιλά για λίστα προεγγραφών, όταν οι ίδιοι πασχίζουν να παραμείνει ανοιχτή η δημόσια τηλεόραση. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης, κάνει λόγο για φασιστικές συμπεριφορές.
Μέχρι πότε θα κάνουμε πλάκα;
-
...με τούτα και με κείνα, κυκλοφορούν και κάποιες φήμες ότι ο Αβραμόπουλος κάνει... πρόβες(!) για πρωθυπουργός!..
-
Αυτά που λες Μάνος θα λύνονταν με νόμιμα μέσα. Η αντίδραση τώρα είναι λυσσαλέα στο κάθε τι επειδή η απόφαση για κλείσιμο ήταν εξοργιστική. Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελες...
Ο Αβραμόπουλος να κάνει πρόβες για γαμπρός γιατί αυτός ο ρόλος του πάει του μορφονιού...
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
(Η ερώτηση πάει και στους δυο σας)Τα έσοδα από την εισφορά στη ΔΕΗ δεν προέρχονται ούτε εξαρτώνται από τη δραστηριότητα της ΕΡΤ - είναι επιχορήγηση. Το αν υπάρχει και το πόση θα είναι αυτή η επιχορήγηση όπως και ο τρόπος είσπραξης από τους φορολογούμενους δεν είναι στο χέρι της ΕΡΤ να το αποφασίσει αλλά του κράτους.
Αν ήταν συνδρομή - όπως της NOVA - θα ήταν διαφορετική περίπτωση, θα ήταν λειτουργικά έσοδα.Όπως και να έχει, αυτό που θέλω να δείξω δεν είναι η λογιστική αποτύπωση αλλά η ουσία, με την οποία φαντάζομαι δεν διαφωνείς.
ΕΡΤ, το «πανηγύρι» συνεχίζεται