-
Eν τω μεταξύ, είναι τόσο βλήματα στην κυβέρνηση που δεν περίμεναν να τελειώσουν και τις εξετάσεις, μιλάμε για εντελώς στόκους
Αλλά βέβαια, αν είναι να καβλωνουν τα φιλελεύθερα με την πυγμή αλα Θάτσερ, μπρος τα κάλη τι 'ν' ο μπόνος
-
η ΕΡΤ μπορει να εχει κερδοφορια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν χρειαζεται να κανει ενα ξεκαθαρισμα
πχ Cargill
MINNEAPOLIS – Cargill today reported $404 million in earnings from continuing operations in the fiscal 2011 fourth quarter ended May 31, a 7 percent decrease from $435 million in the same period a year ago. For the full fiscal year, earnings from continuing operations totaled $2.69 billion, a 35 percent increase from $1.99 billion in the prior fiscal year
παρολαυτα εκανε ενα ξεκαθαρισμα, δεν μπορεις να πεις οτι δεν ηταν κερδοφορα
http://www.reuters.com/article/2011/12/15/cargill-restructure-idUSL6E7NF6IM20111215
εγω ειμαι υπερ να αναδιοργανωθει η ερτ αλλα ο τροπος που εγινε δειχνει τεραστιο ερασιτεχνισμο
ενας τροπος θα ητανε να ειχανε ηδη αποφασισει ποιοι θα μεινουνε και τι θα χρειαστει να προσλαβουνε , κλεινουν την ΕΡΤ, ξεκιναει η νεριτ στο καπακι με απλο προγραμμα και βγαζουν τις αγγελιες αμεσως για τις αναγκαιες θεσεις, μεσα σε 2 μηνες το αργοτερο θα μπορουσε να εινα παλι σε πληρη λειτουργια
σαφως θα ειχαμε τις ιδιες επαναστατικες πραξεις απο διαφορους αλλα νομιζω οτι θα ηταν πιο ευκολο να τις διαχειριστουν
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@D-Jet
Δεν πιστεύω ότι ένας έλληνας στα σύνορα θα κάτσει να δει σκοπιανό ή τουρκικό κανάλι, χωρίς να καταλαβαίνει τη γλώσσα, επειδή έτυχε να εκπέμπει στη συχνότητα της ΕΤ1, τη στιγμή που έχει άλλες 10 επιλογές (να δει το 'Σουλεϊμάν' με υπότιτλους ) Ελεος δηλαδή αν μιλάμε για αυτούς, τι να πω, χαμένη υπόθεση έτσι και αλλιώς.
Αυτοί πάλι που θέλουν κάτι ποιοτικότερο, ε αν το βρίσκουν στα τουρκικάΑυτό που λες δεν ισχύει! Φυσικά και έχουν προγράμματα στα Ελληνικά (δεν είναι μαλ@κες!!!). Δεν γνωρίζω για την τηλεόραση (αν και αν θυμάμαι καλά στην Κερκυρα υπήρχε ελληνόφωνη εκπομπή στο tv-σκιπτάρ πριν αρκετά χρόνια) αλλά επειδή έχω τη δυνατότητα να ακούω σταθμούς βραχέων και μεσαίων αρκετά καλά στην Αθήνα, ακούω πολύ συχνά 'ελληνικά προγράμματα¨, όπως πχ εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Skopje (810ΚΗz). Αν τα καταφέρω θα καθίσω να ψάξω το βράδυ κι άλλους... Θεωρητικά εκεί πάνω (και στη Λάρισα ακόμα περισσότερο) πρέπει να τους ακούτε καμπάνα!
Τέλος, χωρίς να θέλω να ξεκινήσω κουβέντα για αυτό, ποιος σου είπε ότι δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα; Μιλώντας για την πατρίδα μου, όποιος παππούς είναι πάνω από 70 καταλαβαίνει απόλυτα τη σκοπιανική τηλεόραση...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...Οταν αύριο εκπέμψει πάλι η ΕΡΤ ξέρεις πολύ καλά ότι έχει τους πομπούς (ισχύ και θέση) να 'πατήσει' οποιοδήποτε άλλο κανάλι εκπέμπει στη συχνότητά της (όπως άλλωστε το κάνει επί δεκαετίες).
Για το ψηφιακό αυτό που λες δε μπορεί να γίνει.
Τεχνικός της ΕΡΤ ανέφερε πως αν μέχρι τις 30 Ιουνίου η ΕΡΤ δεν έχει εγκαταστήσει ψηφιακούς πομπούς, bye bye, έχασε εντελώς το τρένο, δε θα είναι πάροχος ψηφιακού δικτύου. Μάλιστα σε μόλις 4 μέρες από τώρα κλείνει η προθεσμία κατάθεσης απάντησης στη δημόσια διαβούλευση μέσω της ΕΕΕΤ. -
Ο χρήστης vrax έγραψε:
εγω ειμαι υπερ να αναδιοργανωθει η ερτ αλλα ο τροπος που εγινε δειχνει τεραστιο ερασιτεχνισμο
ενας τροπος θα ητανε να ειχανε ηδη αποφασισει ποιοι θα μεινουνε και τι θα χρειαστει να προσλαβουνε , κλεινουν την ΕΡΤ, ξεκιναει η νεριτ στο καπακι με απλο προγραμμα και βγαζουν τις αγγελιες αμεσως για τις αναγκαιες θεσεις, μεσα σε 2 μηνες το αργοτερο θα μπορουσε να εινα παλι σε πληρη λειτουργια
σαφως θα ειχαμε τις ιδιες επαναστατικες πραξεις απο διαφορους αλλα νομιζω οτι θα ηταν πιο ευκολο να τις διαχειριστουνΚανέναν δημοσιογράφο/παρουσιαστή να μην κρατούσαν. 50 τεχνικούς με συμβόλαιο 1μήνα για 500 ευρώ και ντοκυμαντερ από το αρχείο όλη την ημέρα μέχρι να αποφασίσουν με ακρίβεια τι θα γίνει...
Μόλις ενημερώθηκα ότι και από την Αυστραλία, όπου έβλεπαν κάποιες ώρες ΝΕΤ μέσω τοπικού δικτύου, έχουν αναστατωθεί γιατί τα γερόντια έχουν χάσει επαφή με την Ελλάδα εντελώς! -
Ρε παιδιά, όχι πάλι το θέμα κόστους... Θεωρώ όλοι λίγο πολύ συμφωνούμε, πως η κερδοφορία δεν είναι το ζητούμενο για την ΕΡΤ. Είτε μας αρέσει, είτε όχι αποτελεί μία όαση πολιτισμού και καλώς εννοούμενης διαφορετικότητας.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για την παιδεία, την υγεία, τα σώματα ασφαλείας, τα οποία παράγουν πλούτο έμμεσα ή σε βάθος χρόνου. Μονοπώλια όπως η ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΜΕΤΡΟ ''απαγορεύεται'' να μπαίνουν μέσα. Οφείλουν και λόγο αντικειμένου, να είναι σύγχρονες, πρωτοπόρες και να φροντίζουν να έρχονται τουλάχιστον ''στα ίσια'', μελετώντας προσεκτικά τις επενδύσεις τους.
Αυτό προϋποθέτει ΕΝΑ ενιαίο μισθολόγιο, ΜΙΑ ενιαία σύνταξη αυστηρά μετά τα 60 και αυστηρούς κανόνες λειτουργίας και αξιολόγησης και φυσικά εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα. Κάτι Εφάρπαξ από δήθεν κρατήσεις (διαχρονική απάτη), κάτι συνταξιοδοτήσεις του κώλου και άλλα τέτοια φαιδρά που λαμβάνουν χώρα μόνο στη φρουτοπία, κομμένα.
Από την άλλη διατηρείς και διευρύνεις στον ιδιωτικό τομέα μέτρα όπως οι άδειες κύησης, το αυστηρό ωράριο και την πληρωμή υπερωριών και άλλα λογικά μέτρα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή εργασιακή κουλτούρα .
Χρειαζόμαστε ένα κράτος που να εμπνέει τον πολίτη να εξελιχθεί, να νιώσει κοινωνός μίας κοινής προσπάθειας. Αυτά που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και τα ''αντάρτικα'' - ''χούντες'' της ΕΡΤ σήμερα, όταν έχουμε και παραδείγματα πως λειτουργεί μία σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία , φαντάζουν τριτοκοσμικά. Ειλικρινά ντρέπομαι για την κατάντια μας.
-
Εχασαν την επαφη με τις εκπομπες της ΕΡΤ οι τυποι που περνανε τα συνορα για να παρουν φτηνη βενζινη και βαζουν Βουλγαρικες πινακιδες? Αναστατωθηκαν?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
:hmmm:
Εχασαν την επαφη με τις εκπομπες της ΕΡΤ οι τυποι που περνανε τα συνορα για να παρουν φτηνη βενζινη και βαζουν Βουλγαρικες πινακιδες? Αναστατωθηκαν?Ελπίζω να κάνεις πλάκα (αν αναφέρεσαι στην Αυστραλία).
Αυτό που λες γίνεται στην κεντρική Ευρώπη από τότε που ανακαλύφθηκε η άσφαλτος και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε εδωπέρα. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εχασαν την επαφη με τις εκπομπες της ΕΡΤ οι τυποι που περνανε τα συνορα για να παρουν φτηνη βενζινη και βαζουν Βουλγαρικες πινακιδες? Αναστατωθηκαν?Ελπίζω να κάνεις πλάκα (αν αναφέρεσαι στην Αυστραλία).
Αυτό που λες γίνεται στην κεντρική Ευρώπη από τότε που ανακαλύφθηκε η άσφαλτος και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε εδωπέρα.Είναι πάγια τακτική η προσπάθεια γελοιοποίησης κάποιων θεμάτων που δεν τους... 'βολεύουν'!..
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αυτό που λες γίνεται στην κεντρική Ευρώπη από τότε που ανακαλύφθηκε η άσφαλτος και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε εδωπέρα.Προφανως δεν αναφερομαι στην Αυστραλια...
οι συνταξιουχοι απο Αυστραλια ομως, ας κοπιασουν απο εδω, την ιδια συνταξη θα παιρνουν, να τη χαλανε εδω και να ειναι ΜΕΣΑ στην Ελλαδα, περιτρυγιρισμενοι απο συγγενεις και φιλους, οχι να τη βλεπουν απο το παραθυρο. Δεν ερχονται ομως γιατι εκει εχει κρατος και εδω μπουρδελο και η ποιοτητα ζωης τους θα πεσει δραματικα και το ξερουν.Εχει κατα τη γνωμη μου, σχεση με τους υπολοιπους, γιατι δειχνει μια νοοτροπια εκτος Εθνικων συμφεροντων. Βενζινη φτηνη να εχω εγω και λιγοτερα τελη και να παει να πνιγει το 'κρατος' που χρειαζεται έσοδα.
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Αυτό που λες γίνεται στην κεντρική Ευρώπη από τότε που ανακαλύφθηκε η άσφαλτος και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε εδωπέρα.Είναι πάγια τακτική η προσπάθεια γελοιοποίησης κάποιων θεμάτων που δεν τους... 'βολεύουν'!..
Παντα το μαχαιρι κοβει και απο τις δυο πλευρες...
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
...
Οταν αύριο εκπέμψει πάλι η ΕΡΤ ξέρεις πολύ καλά ότι έχει τους πομπούς (ισχύ και θέση) να 'πατήσει' οποιοδήποτε άλλο κανάλι εκπέμπει στη συχνότητά της (όπως άλλωστε το κάνει επί δεκαετίες).
Για το ψηφιακό αυτό που λες δε μπορεί να γίνει.
Τεχνικός της ΕΡΤ ανέφερε πως αν μέχρι τις 30 Ιουνίου η ΕΡΤ δεν έχει εγκαταστήσει ψηφιακούς πομπούς, bye bye, έχασε εντελώς το τρένο, δε θα είναι πάροχος ψηφιακού δικτύου. Μάλιστα σε μόλις 4 μέρες από τώρα κλείνει η προθεσμία κατάθεσης απάντησης στη δημόσια διαβούλευση μέσω της ΕΕΕΤ.νταξ, δεν μπορεί να είναι τόσο κρετίνοι
-
Προφανως δεν αναφερομαι στην Αυστραλια...
οι συνταξιουχοι απο Αυστραλια ομως, ας κοπιασουν απο εδω, την ιδια συνταξη θα παιρνουν, να τη χαλανε εδω και να ειναι ΜΕΣΑ στην Ελλαδα, περιτρυγιρισμενοι απο συγγενεις και φιλους, οχι να τη βλεπουν απο το παραθυρο. Δεν ερχονται ομως γιατι εκει εχει κρατος και εδω μπουρδελο και η ποιοτητα ζωης τους θα πεσει δραματικα και το ξερουν.Υπάρχουν άνθρωποι εκεί που είναι 60 χρόνια, θεωρούν πατρίδα τους την Αυστραλία πλέον αλλά εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Κάνουν δε πολύ περισσότερα για την Ελλάδα από εκεί παρά από το μέσο Έλληνα από εδώ.
Με στεναχωρούν πολύ τέτοιες απόψεις...Εχει κατα τη γνωμη μου, σχεση με τους υπολοιπους, γιατι δειχνει μια νοοτροπια εκτος Εθνικων συμφεροντων. Βενζινη φτηνη να εχω εγω και λιγοτερα τελη και να παει να πνιγει το 'κρατος' που χρειαζεται έσοδα.
Παντού στον κόσμο γίνεται αυτό... ακόμα και σε χώρες πολύ πιο προηγμένες από εμάς (σε κάθε ταξίδι τους οι Σουηδοί ή οι Νορβηγοί, πχ, φορτώνουν τρόφιμα από τη Γερμανία). Φυσικά και κάθε κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να κόψει τέτοιου είδους ενέργειες...
-
trident
...στη συγκεκριμένη περίπτωση (αναφέρομαι στον τρόπο κλεισίματος της ΕΡΤ), το μαχαίρι αξιοποίησε τη... 'σταλινική' του πλευρά!.. πώς και σου διέφυγε?!.. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
οι συνταξιουχοι απο Αυστραλια ομως, ας κοπιασουν απο εδω, την ιδια συνταξη θα παιρνουν, να τη χαλανε εδω και να ειναι ΜΕΣΑ στην Ελλαδα, περιτρυγιρισμενοι απο συγγενεις και φιλους, οχι να τη βλεπουν απο το παραθυρο. Δεν ερχονται ομως γιατι εκει εχει κρατος και εδω μπουρδελο και η ποιοτητα ζωης τους θα πεσει δραματικα και το ξερουν.Υπάρχουν άνθρωποι εκεί που είναι 60 χρόνια, θεωρούν πατρίδα τους την Αυστραλία πλέον αλλά εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Κάνουν δε πολύ περισσότερα για την Ελλάδα από εκεί παρά από το μέσο Έλληνα από εδώ.
Με στεναχωρούν πολύ τέτοιες απόψεις...Εχει κατα τη γνωμη μου, σχεση με τους υπολοιπους, γιατι δειχνει μια νοοτροπια εκτος Εθνικων συμφεροντων. Βενζινη φτηνη να εχω εγω και λιγοτερα τελη και να παει να πνιγει το 'κρατος' που χρειαζεται έσοδα.
Παντού στον κόσμο γίνεται αυτό... ακόμα και σε χώρες πολύ πιο προηγμένες από εμάς (σε κάθε ταξίδι τους οι Σουηδοί ή οι Νορβηγοί, πχ, φορτώνουν τρόφιμα από τη Γερμανία). Φυσικά και κάθε κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να κόψει τέτοιου είδους ενέργειες...
μολις γυρισε η γυναικα μου απο το σμ στη γαλλια, δεν παμε συχνα, αμα σε πιασουν στα συνορα με ποσοτητες παραπανω απο αυτες που δικαιουσαι εχει προστιμο ,και ολοι οι γειτονες γαλλοι βαζουν βενζινη στην ελβετια
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
trident
...στη συγκεκριμένη περίπτωση (αναφέρομαι στον τρόπο κλεισίματος της ΕΡΤ), το μαχαίρι αξιοποίησε τη... 'σταλινική' του πλευρά!.. πώς και σου διέφυγε?!..Ψηφισα Νο2 αν σε παρηγορει, αν και κατα τη γνωμη μου ισχυει μονο θεωρητικα, και στην πραξη δε θα γινοταν ποτε.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εχω και εγω συγγενεις στο Αουστραλια, μη νομιζεις, απο τις αρχες του '60 ειναι εκει, προσφατα θαφτηκε και ενας. Τελευταια φορα ηρθαν εδω το 1992 κατι τετοιο. Ουτε κατα διανοια δε σκεφτοντουσαν να γυρισουν πισω για τους λογους που σου προανεφερα (εκει τα πραγματα δουλευουν, εδω ειναι τριμπουρδελο). Σε σχετικη μαλιστα ερωτηση, η απαντηση ηταν 'εμένα θα με φανε Αυστραλεζικα σκουληκια'.
Τωρα τι ακριβως κανουν πολυ περισσοτερα απο εκει, θα ηθελα να το μαθω. Ο καιρος που με 100 δολαρια Αυστραλιας σταλμενα μεσα σε γράμμα, ο φτωχος συγγενης εδω βοηθουνταν πραγματικα, εχει περασει.Οσο για τους Κεντροευρωπαιους, οι πλυθυσμοι και ο plutos στις χωρες τους, τους επιτρεπουν να κανουν και ψωνια στη Γερμανια, δε χαθηκε και ο κοσμος. Εδω ειμαστε Νορβηγια και Ελβετια, ή απλα εκμεταλλευομαστε προς ιδιον οφελος τη γεωγραφικη μας θεση στερωντας την τοπικη αγορα απο τα εσοδα που θα ειχε αν ψωνιζαμε απο τον τοπο μας?
-
Τωρα τι ακριβως κανουν πολυ περισσοτερα απο εκει, θα ηθελα να το μαθω. Ο καιρος που με 100 δολαρια Αυστραλιας σταλμενα μεσα σε γράμμα, ο φτωχος συγγενης εδω βοηθουνταν πραγματικα, εχει περασει.
Οι τοπικές κοινότητες το λιγότερο που κάνουν είναι προβολή της χώρας και μάλιστα με πολλή θέρμη... (εχω βρεθεί εκεί και το έχω δει από μόνος μου).
Και άλλα πολλά που δε φαίνονται (και δεν τα διαφημίζουν). Σίγουρα δε, δέχεσαι σαν Έλληνας πολλη περισσότερη αλληλεγγύη εκεί από αυτούς τους ανθρώπους παρά εδώ, στην πατρίδα, σε περίπτωση ανάγκης.
τέλος από εμένα. -
Σήμερα ήταν ένα απολαυστικό μεσημέρι με άφθονο φαγητό καλή μουσική και καθόλου δημοσιογράφους στο radio.
Ησύχασε το κεφάλι μας.
-
Eχεις απόλυτο δίκιο. Από τότε που έγινε υποχρεωτική η ακρόαση ειδησεογραφικών ραδιοφώνων, δεν εχουμε ησυχάσει ουτε λεπτό.
ΕΡΤ, το «πανηγύρι» συνεχίζεται