-
Ξεκιναει στο 1 τελειωνει στο 9, δεν το λεω εγω...
-
Really? Μετρήσεις ακριβείας από κοντέρ στο youtube?
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
http://www.drive.gr/site/index.php/el/test/test-drive-bmw/item/5003-δοκιμή-bmw-116d-efficient-dynamicshttp://www.bmw.gr/1series/3door/2012/showroom/technical_data/index.html
Μια αιωνιότητα και μια μέρα απο αυτά που περιγράφεις, όπως και απο τον tsi οσον αφορα την ταχυτητα. Ως αντιβαγγέλας φυσικά και είμαι υπέρ της bmw, αλλά μη λέμε κι ότι θέλουμε...10.5 0-100 δίνει η ίδια η bmw. Τον tsi τον έχουν μετρήσει γύρω στα 9.5. Η αιωνιότητα πού ακριβώς προκύπτει. Σιγά τα γκάζια που έχει το a3, 122 άλογα με 20,4 κιλά ροπή.
H audi το δίνει 9,4 sec. 1,1 δευτερόλεπτα είναι αρκετά μεγάλη διαφορά και φυσικά ο αουδις δεν είναι τρελόγκαζο, αλλά είναι πιο γρήγορο απ΄οτι η bmw σου, simple as that.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Really? Μετρήσεις ακριβείας από κοντέρ στο youtube?Οπως και να το κανουμε ειναι πιο γρηγορο απο το ασχημοπαπο, οποτε δεν υπαρχει λογος για ειρωνιες.
-
Έλα ρε συ τώρα. Έχεις δει πολλά αυτοκίνητα πάνω από 1100 κιλά με 122 άλογα να κάνουν 8'? Είπαμε έχει το πλεονέκτημα του χαμηλού βάρους που του δίνει -1' στο περίπου από όλα τα ανταγωνιστικά αλλά μέχρι εκεί. Αν πάει έτσι τότε το 180αρι έπρεπε να κάνει κάτω από 6'...
-
Ο χρήστης remyzero76 έγραψε:
Ωραια διλληματα, βεβαια απεκλεισες Volvo V40, AR Giuglietta , Mercedes A Class και για εμενα Lancia Delta Oro με τον 125αρι diesel.
To volvo το απέκλεισα λόγω χώρων, αν και αν μπορέσω να το δω δεν είμαι αρνητικός. Τη AR Giuglietta την είδα και το εσωτερικό ενώ είναι πολύ ωραίο σχεδιαστικά δεν εμπνέει την πολυτέλεια του audi, τη Mercedes A Class το είπα και παραπάνω την απέκλεισα λόγω μικρού πορτμπαγκάζ και το άστρο δε με κάνει να νιώθω.... τόσο άνετα. Τη Giuglietta θα την έπαιρνα diesel αλλά έχει τιμή κοντά στα άλλα δυο.. Δε ξέρω αν παίζει κάποια προσφορά τώρα βέβαια.
Απο τα δυο που λες , ειναι και α δυο εξαιρετικα. Δεν ειμαι αντικειμενικος να απαντησω μιας και εφτασα στο παρα 1 απο μια 116d . Σημερα θα με απασχολουσε πολυ το θεμα οπως απασχολει και εσενα αλλωστε. Το μονο που θα σου πω ειναι οτι με το χερι στην καρδια θα διαλεγα το 116 d, επιςης με το χερι στο κεφαλι παλι το 116d θα διαλεγα. Οι λογοι ειναι δυο.
- Ενα πραγματικα μοναδικο πλαισιο στην κατηγορια φτιαγμενο για αυτο το αμαξι και μονο, bonus πισω κινηση.
- Ενας μοναδικος κινητηρας που επισης δεν φοραει αλλο αμαξι στην κατηγορια, bonus εξαιρετικος.
Κοίτα αν ήταν λίγο μεγαλύτερο σε χώρους πίσω και αν είχε αντιπροσωπεία στην πόλη μου πιθανόν να έκλεινα προς αυτό. Και ένας λόγος που ζορίζομαι με το audi είναι αυτός. Παρόλο που έχει αντιπροσωπεία στην πόλη μου, είχα συνηθίσει με το fiesta-κι που ήταν εντελώς plug and play. Δεν σε ένοιαζε τίποτα. Ούτε λάδι να καίει, ούτε να τρέχεις σε συνεργεία...
Και αυτό είναι που με έσπρωξε να ρωτήσω κατόχους κυρίως, γιατί με ενδιαφέρει η καθημερινότητα με ένα αμάξι που θα στοιχίσει πολλά....
Με τόσα χρήματα προφανώς θέλεις και ποιότητα κύλισης και χώρους και αξιοπιστία.Vs A3
- Πλαιιο που φοραει και το Λεων η το Οκταβια, χωρις αυτο να ειναι κακο!
- Κινητηρας του 20ου αιωνα, χωρις να ειναι ομως κακος!
Όντως δεν είναι απαραίτητα κακό... Δοκιμάζεται περισσότερο.
Και μια ερώτηση: Λες ήσουν παρά 1 να πάρεις την 116d. Τελικά διάλεξες κάτι άλλο ή δεν αγόρασες αμάξι;
Ειχα οδηγησει το 116i με τα 160 σε εναν εξωφρενικο εξοπλισμο και ομολογουμενως με ειχε εντυπωσιασει. Μου εδιναν τοτε το 116d μολις ειχαν ξεκινησει δειλα τα ντιζελ στην Ελλαδα σε τιμη περιπου 25 χιλιαδες. Ημουν πραγματικα στο παρα 1. Ο λογος ηταν οτι το Γκολφ 6 με dsg εβγενε περιπου 24 το Τζουλιεττα 24.5 σε ντιζελ distinctive το v40 δεν προλαβαινα να το παρω ειχε μολις παρουσιαστει. Κατοχος κα ενος Ε90 του 2008 μου ειχε βγαλει μικρα και εκνευριστικα προβληματακια που ηταν και ακριβα αν ηταν εκτος εγγυησης αλλα και πρωτη φορα στην ζωη μου εμενα με αυτοκινητο 3 φορες στον δροο την αγρια νυχτα-πολλαπλασιαστες-. Φοβομουν το κοστος συντηρησης οι θα ετρωγα σμπαρα 1000αρικα εκτος εγγυησης, αλλα κα παλι ημου αποφασισμενος το αμαξι ηταν εξαιρετικο και best value for money σε σχεση με το 10ετιας πλεον Α3 και Γκολφ 6 πουνπουλαγαν λες και ηταν απο χρυσαφι ακομη και στην βενζινη. Επειδη εχω το βιτσιο να βλεπω ολα τα αυτοκινητα πηγαβκαινστη Citroen να δω το DS4 που εβρισκα αρκετα ενδιαφερων. Μολις το ειδα αποκλειστηκε γιατι δεν ανοιγαν παραθυρα πισω και οταν ανοιγες την πισω πορτα κινδυνευες να μαχαιρωθεις απο την γωνια.....και εχω μικρα παιδια , αρα off.nμου λεει ο πωλητης θελετε να οδηγησετε ενα ενδιαφερων C4 ημιαυτοματο, με εξοπλισμο παππαδες , που δεν πληρωνει τελη κυκλοφοριας ? δεν εχω συνηθησει να με παρακαλανε στην Ελλαδα να οδηγησω test drive και αποφασισα να οδηγησω ενα αμαξι που ΔΕΝ μου αρεσε εμφανισιακα καθαρα απο περιεργεια. Μετα απο 10 χιλιομετρα γυρισα και εβαλα την υπογραφη μου σε ενα δελτιο παραγγελιας που ελεγε 17,640 ευρω για ενα απο τα καλυτερα αυτοκινητα στην κατηγορια που εγω οδηγησα. Δεν ειναι αλφα, δεν ειναι φοκους, δεν ειναι σιγουρα BMW. Ομως νιωθεις premium οδηγωντας το και το εχω καταευχαριστηθει. Οπως ξαναεγραψα σημερα το αμαξι πλεον μου αρεσει πολυ εμφανισιακα γιατι καταλαβα οτι χρειαζεται 17αρες για να δειξει, ειναι αψογο ποιοτικα, κινητηρας διαμαντι , ιδανικο για Ελλαδα. Ο ημιακαμπτος ενιοτε κοπαναει , οχι περισσοτερο απ ουο σε ενα Μεγκαν η σε ενα Αστρα . Μου αφησε ρεστα - 8 χιλιαδες ευρω μαι τελη κυκλοφοριας, για ενα μεταχειρισμενο mazda mx5 mk III- και αποδειχτηκε επιλογη διαμαντι. Δεν ειναι οι δεν ειχα τα χρηματα , απλα δενμηθελα τελικα να δωσω 25 χλιαδες για ενα μικρομεσαιο ντιζελ. Τελα ειχα δικιο, μετα απο ενα χρονο πεσαν ολες οι τιμες 4 με 5 χιλιαδες ευρω και αποδειχτηκε οτι ειχα δικιο στην αναλυση μου. Ακομη και το 114d το παιρνεις πλεον με 21 χιλιαδες. Το σιτροενακινκανειμοσο το πηρα! Προχωρα με ις επιλογες σου ομως ειναμκαι τα δυο εξαιρετικα αυτοκινητα, απλα ο δικος μου τροπος σκεψης ειναι λιγο πιο διαφορετικος. Βεβαια να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους εχει σημερα αρκετα πολυ καλα αυτοκινητα ντιζελ στο segment 16 με 21 χιλιαδες ευρω. Μολις το Σαββατο μου ειπαν για ενα 3008 hdi με της Παναγιας τα ματια πανω 19,5 κλειδι, ενα αμαξι χρηστικοτατο για ελλαδα αλλα και για να γυρισεις τον κοσμο. Ψαξε και οδηγα, απολαυσε την αγορα
-
Πλάκα κάνετε? Υπάρχει περίπτωση το a3 tfsi να είναι κάτω από 1200 κιλά πλήρες υγρών? Κάποιος που έχει μια πρόχειρη δοκιμή από περιοδικό με μετρήσεις βάρους θα βοηθήσει.
Προφανώς και είναι πιο σβέλτο το audi, αυτό που λέω είναι ότι η διαφορά είναι μικρή. Δυστυχώς δεν έχω πετύχει κάποιο καινούριο a3 tfsi στο δρόμο να δω διαφορές και ειδικά επιταχύνσεις διαρκείας με αλλαγές ταχυτήτων. -
Πλάκα κάνετε? Υπάρχει περίπτωση το a3 tfsi να είναι κάτω από 1200 κιλά πλήρες υγρών? Κάποιος που έχει μια πρόχειρη δοκιμή από περιοδικό με μετρήσεις βάρους θα βοηθήσει.
Προφανώς και είναι πιο σβέλτο το audi, αυτό που λέω είναι ότι η διαφορά είναι μικρή. Δυστυχώς δεν έχω πετύχει κάποιο καινούριο a3 tfsi στο δρόμο να δω διαφορές και ειδικά επιταχύνσεις διαρκείας με αλλαγές ταχυτήτων.Το Α3 φοράει την καινούρια ελαφρυά πλατφόρμα του σαπακομίλου και πάει 1250 κιλά ΜΑΖΙ με οδηγό, υγρά, βενζίνες και τα ρέστα. Ήδη μια κατοστάρα λιγότερα από την 1.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Προφανώς και είναι πιο σβέλτο το audi, αυτό που λέω είναι ότι η διαφορά είναι μικρή. Δυστυχώς δεν έχω πετύχει κάποιο καινούριο a3 tfsi στο δρόμο να δω διαφορές και ειδικά επιταχύνσεις διαρκείας με αλλαγές ταχυτήτων.Το Α3 φοράει την καινούρια ελαφρυά πλατφόρμα του σαπακομίλου και πάει 1250 κιλά ΜΑΖΙ με οδηγό, υγρά, βενζίνες και τα ρέστα. Ήδη μια κατοστάρα λιγότερα από την 1.
Δεν αντιλέγω γιατί δεν έχω δει μετρήσεις, πιθανόν και να έχεις δίκιο. Αν ισχύει το νούμερο που γράφεις είναι πολύ καλό.
http://www.drive.gr/site/index.php/el/t ... t-dynamics
-
Επίσης η διαφορά των επίσημων χρόνων για το 0-100, αντιστοιχεί σε απόσταση περίπου 30 μέτρων, ήτοι κοντά 4 αυτοκίνητα διαφορά.. Του τέστην μία αιωνιότητα και μία μέρα..
-
Ο χρήστης alfa-milan έγραψε:
Επίσης η διαφορά των επίσημων χρόνων για το 0-100, αντιστοιχεί σε απόσταση περίπου 30 μέτρων, ήτοι κοντά 4 αυτοκίνητα διαφορά.. Του τέστην μία αιωνιότητα και μία μέρα..Βασικά η όλη κουβέντα ξεκίνησε επειδή στο link που έβαλα πιο πάνω από το drive οι μετρήσεις για 1.6 diesel είναι εξαιρετικές. Και με βάση αυτά τα δεδομένα οι διαφορές είναι μικρές. Τώρα το αν μέχρι τα 100 χιλ. από στάση η διαφορά είναι 4 καρότσες (σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις) δεν το ξέρω γιατί δεν είμαι κοντράκιας. Αν πετύχω κανένα tfsi θα δω διαφορές. Αν ο δρόμος στρίβει ακόμα καλύτερα...
-
Πάντως στις μετρήσεις από στάση το drive γράφει με την 116 d : 0-100 σε 9.4 sec, 0-400 m σε 16,7 sec και 0-1000 σε 30,7 sec. Ρεπρίζ για τον tfsi δεν έχω δει. Σε γενικές γραμμές πάντως δε νομίζω ότι είναι πολύ γρηγορότερος ο 1.4 tfsi. Επίσης το εν λόγω μοτέρ δουλεύει σαν diesel, μετά τις 5.000 στροφές δεν γίνονται και πολλά πράγματα, έχει γραμμικότητα ατμοσφαιρικού και πουθενά δεν ενθουσιάζει (θυμίζει καλό 1800αρι ατμοσφαιρικό). Άρα γιατί να επιλέξει κάποιος το εν λόγω μοτέρ όταν μπορεί να κινείται εξίσου γρήγορα με ένα diesel και σαφώς πιο οικονομικά.
Αναφορικά με τους χώρους, θα ξαναματαγράψω ότι είμαι 1.86 μαντράχαλος και πίσω βολεύομαι μια χαρά. Οποιοσδήποτε γύρω στο 1.80-1.83 ταξιδεύει πολύ άνετα. Βέβαια μιλάμε για 4 άτομα αλλά το αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα της κατηγορίας με εξαίρεση το golf και το civic. Το a3 έχει και αυτό τούνελ μετάδοσης και δεν έχει τόση διαφορά από τον άσο που να την χαρακτηρίσεις σημαντική. Τώρα πώς κάποιοι επιμένουν για τους χώρους, μάλλον έχει μείνει η εντύπωση από την Ε87.Δεν ξερω αν μιλας για το 3θυρο Α3, αλλα για το sportback τουλαχιστον, η διαφορα σε χωρους πισω επιβατων ειναι χαοτικη υπερ του Audi σε σχεση με τη BMW (και με το Volvo), κυριως στα γονατα. Αν βαλεις και το μεγαλυτερο -και πληρως εκμεταλλευσιμο- χωρο αποσκευων, το Audi ειναι 1 κλαση πανω.
Κι εγω την BMW θα επελεγα αν ψωνιζα κατι αναμεσα στα 2 (και δεν με ενδιεφεραν οι χωροι), αλλα σε χωρους η κατα κρατος υπεροχη του A3 (Sportback) δεν νομιζω οτι συζητειται.
Οσο για την καταναλωση του TFSi, με δεδομενο οτι θα ειναι σιγουρα οικονομικοτερος απο τους παλιους τουρμποκομπρεσορατους TSi, πιστευω οτι ανετα θα μπορεις να δεις περι τα 6lt/100km μεση με προσεκτικη οδηγηση.
Απο κει και περα αναλογα με τα km που κανει ο καθενας, υπολογιζει αν αξιζει να θυσιασει τις επιδοσεις της βενζινης για να παει σε diesel ή οχι.
-
Επίσης η διαφορά των επίσημων χρόνων για το 0-100, αντιστοιχεί σε απόσταση περίπου 30 μέτρων, ήτοι κοντά 4 αυτοκίνητα διαφορά.. Του τέστην μία αιωνιότητα και μία μέρα..
Βασικά η όλη κουβέντα ξεκίνησε επειδή στο link που έβαλα πιο πάνω από το drive οι μετρήσεις για 1.6 diesel είναι εξαιρετικές. Και με βάση αυτά τα δεδομένα οι διαφορές είναι μικρές. Τώρα το αν μέχρι τα 100 χιλ. από στάση η διαφορά είναι 4 καρότσες (σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις) δεν το ξέρω γιατί δεν είμαι κοντράκιας. Αν πετύχω κανένα tfsi θα δω διαφορές. Αν ο δρόμος στρίβει ακόμα καλύτερα...
και πως θα το διαπιστώσεις αυτό αφού δεν είσαι κοντράκιας?
Όσο για τις στροφές, πάλι πιο γρήγορο θα είναι το α3, λόγω σημαντικά μικρότερης μάζας, αλλά και κινητήρα.. Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσεις είναι η αίσθηση οδήγησης, η οποία και κατ' εμε είναι αυτή που μετράει στην τελική. Έχοντας οδηγήσει την 118i, αλλά και λόγω έλλειψης εμπειρίας σε πισωκίνητο, ένιωσα πολύ πιο όμορφα απ' ότι στην multiair giulietta μου, λόγω διαφορετικού στυλ.. Παρόλο που νομίζω πως η ιταλίδα ήταν γρηγορότερη και είχε ίδια ίσως και καλύτερη αίσθηση τιμονιού (ήταν διότι πωλήθηκε ). Οπότε καλά κάνεις και υποστηρίζεις την αγορά σου, αλλά προσπάθησε να είσαι πιο αντικειμενικός όταν προτείνεις σε άλλους το τι να αγοράσουν. Φιλικά πάντα!on topic τώρα, εμφανισιακά και οδηγικά μόνο θα καταφέρει να καταλήξει ο φίλος, αφού τα θέματα αξιοπιστίας, κατανάλωσης, χώρων και τιμών είναι δεδομένα για όλα τα υποψήφια αυτοκίνητα. Από εμένα την 1, αν την χωνεύει εμφανισιακά. Αν κάνει λίγα χλμ το χρόνο καλύτερα την 116i, αλλιώς την 116d. Για ποιο vfm καταστάσεις και με καλύτερους χώρους απο την 1, υπάρχει η πρώην ερωμένη μου, giulietta ! Αν οι χώροι δεν επαρκούν, καλύτερα άλλαξε κατηγορία απο το να πας σε ένα μικρομεσαίο το οποίο ελάχιστη διαφορά θα έχει σε χώρους απο τον μ.ο. της κατηγορίας.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Κατοχος κα ενος Ε90 του 2008 μου ειχε βγαλει μικρα και εκνευριστικα προβληματακια που ηταν και ακριβα αν ηταν εκτος εγγυησης αλλα και πρωτη φορα στην ζωη μου ** εμενα με αυτοκινητο 3 φορες στον δροο την αγρια νυχτα-πολλαπλασιαστες**-. Φοβομουν το κοστος συντηρησης οι θα ετρωγα σμπαρα 1000αρικα εκτος εγγυησης, αλλα κα παλι ημου αποφασισμενος το αμαξι ηταν εξαιρετικο και best value for money σε σχεση με το 10ετιας πλεον Α3 και Γκολφ 6 πουνπουλαγαν λες και ηταν απο χρυσαφι ακομη και στην βενζινη.
Αν και προκειται για αλλο αυτοκινητο, αν θελεις γραψε λιγα περισσοτερα για τα προβληματα που αντιμετωπισες με τη BMW και κυριως για τα κοστη στην αντιπροσωπεια, νομιζω θα ειναι χρησιμο και θα βοηθησει και το δημιουργο του θεματος.
ΥΓ: Καλοταξιδη και η C4, εξαιρετικο value for money.
-
Δεν θα κοίταγα για πισωκίνητο χατς αν με ενδιέφεραν έστω και λίγο οι χώροι, και δεν θα ασχολιόμουνα με αυτοκίνητο που δεν έχει σέρβις στην περιοχή μου. Ιδιαιτέρως αν ήταν ταξιδάκι ολόκληρο το σέρβις του γειτονικού νομού.
-
κοστη δεν ξερω , τα ανελαβε η εγγύηση.....
- Αλλαγη μπροστινων δισκων 20 χιλιαδες χιλιομετρα.
- Αστοχια κεντρικου κλειδώματος
- Η πορτα του ανοιγει μονο απἐξω. Για περιπου 2 μηνες η γυναικα μου ανοιγε το παραθυρο και ανοιγε με υπερπροσπαθεια την πορτα απἐξω.
- Πολυ ψηλη λαμαρινα μεγαλες επιφανειες , πολλα βαθουλωματα-καπω-
- Πολλαπλασιαστής 1, 2 και 3 και 4 για τον 4ο , 1 μηνα συνεργείο , δεν ξερω γιατι VW Passat αντικατάσταση...(μια χαρα)
- καθισμα οδηγου , εκατσε απο το βαρος μου(98 κιλά)῏στο C4 είναι καινουργιο.....
Κατα τα αλλα εξαιρετικο , ποιοτικα δεν εκανε ουτε τσικ ποτε!
-
και πως θα το διαπιστώσεις αυτό αφού δεν είσαι κοντράκιας?
Όσο για τις στροφές, πάλι πιο γρήγορο θα είναι το α3, λόγω σημαντικά μικρότερης μάζας, αλλά και κινητήρα.. Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσεις είναι η αίσθηση οδήγησης, η οποία και κατ' εμε είναι αυτή που μετράει στην τελική. Έχοντας οδηγήσει την 118i, αλλά και λόγω έλλειψης εμπειρίας σε πισωκίνητο, ένιωσα πολύ πιο όμορφα απ' ότι στην multiair giulietta μου, λόγω διαφορετικού στυλ.. Παρόλο που νομίζω πως η ιταλίδα ήταν γρηγορότερη και είχε ίδια ίσως και καλύτερη αίσθηση τιμονιού (ήταν διότι πωλήθηκε ). Οπότε καλά κάνεις και υποστηρίζεις την αγορά σου, αλλά προσπάθησε να είσαι πιο αντικειμενικός όταν προτείνεις σε άλλους το τι να αγοράσουν. Φιλικά πάντα!on topic τώρα, εμφανισιακά και οδηγικά μόνο θα καταφέρει να καταλήξει ο φίλος, αφού τα θέματα αξιοπιστίας, κατανάλωσης, χώρων και τιμών είναι δεδομένα για όλα τα υποψήφια αυτοκίνητα. Από εμένα την 1, αν την χωνεύει εμφανισιακά. Αν κάνει λίγα χλμ το χρόνο καλύτερα την 116i, αλλιώς την 116d. Για ποιο vfm καταστάσεις και με καλύτερους χώρους απο την 1, υπάρχει η πρώην ερωμένη μου, giulietta ! Αν οι χώροι δεν επαρκούν, καλύτερα άλλαξε κατηγορία απο το να πας σε ένα μικρομεσαίο το οποίο ελάχιστη διαφορά θα έχει σε χώρους απο τον μ.ο. της κατηγορίας.
Απλά να σε πληροφορήσω ότι ουδέποτε είχα στην κατοχή μου bmw ή audi κατά το παρελθόν. Αν πρέπει να βάλω ταμπέλα στον εαυτό μου πρώτα θα έλεγα ότι είμαι φορντάκιας, μετά σουμπαράκιας και μετά μπεμβεδάκιας (γιατί οδηγικά τον γουστάρω τον άσο και ας είναι diesel). Τα ξενέρωτα οδηγικά αυτοκίνητα του vag (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ποτέ δεν τα γούσταρα. Ούτε την αναξιοπιστία τους (το polo της συζήγου έβγαλε απίστευτα προβλήματα μέχρι που ευτυχώς το σπρώξαμε γιατί είναι vw και έχουν καλή μεταπώληση αυτά ). Μου αρέσει η οδήγηση και όχι η μετακίνηση. Το diesel a3 έρχεται με (ημι)-άκαμπτο στον πίσω άξονα και οι τύποι του vag θέλουν να μας πείσουν ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικός με την πολλαπλών
Δεν σχολιάζω το ότι το a3 είναι πιο γρήγορο σε στροφιλίκι, με την sport ανάρτηση και τις 17αρες στρίβει καλά αλλά μέχρι εκεί. Το esp σε κλασικό ελληνικό δρόμο δουλεύει υπερωρίες (και δεν βγαίνει off φυσικά ), απλά σημαδεύεις, στρίβεις και πάμε για την επόμενη στροφή. Ειδικά ο άσος με τη sport ανάρτηση εκτός του ότι είναι πιο γρήγορος σε οποιοδήποτε δρόμο που έχει στροφές είναι και πολύ καλύτερος οδηγικά. Όσο για τα βάρη, το diesel a3 ζυγίζει όσο σχεδόν και η 116 d. Και αναφορικά με το σχόλιο για την αντικειμενικότητά μου, πού ακριβώς έγραψα ανακρίβειες? Δικαίωμά σου να θεωρείς ότι το a3 στρίβει καλύτερα, έχω διαφορετική άποψη. Στην κατηγορία η alfa και ο άσος είναι τα 2 πιο ευχάριστα οδηγικά αυτοκίνητα και ακολουθεί v40 με a-class (προσωπική άποψη).
Όσον αφορά τους χώρους, η alfa υστερεί σε σχέση με τον άσο τόσο στα γόνατα όσο και στον αέρα για το κεφάλι (για τους πίσω πάντα). Αλλά από την στιγμή που ο φίλος έγραψε ότι είναι 2 άτομα και ίσως προστεθεί κάποιο παιδί μελλοντικά, δε νομίζω ότι συντρέχει λόγος για να πάει σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο. -
Άλλο η αίσθηση που δίνουν τα αυτοκίνητα κι άλλο η πραγματικότητα. Σύμφωνοι η Bmw είναι ανώτερη οδηγικά, αν και diesel, και λογικό είναι βάση παράδοσης. Με νούμερα και αντικειμενικές μετρήσεις είναι πιο αργή από 1.4Τ Α3 παντού και πάντα. Αν με ρώταγες θα προτιμούσα μακράν τη 1 κι ας είναι πιο αργή.
-
Μα τα ίδια πράγματα λέμε,που είδες να γράφω ότι το α3 στρίβει καλύτερα? στο μόνο που διαφώνισα ήταν οτι η 116d δεν είναι πιο αργή από το Α3 1.4 tfsi, που φυσικά και δεν ισχύει επουδενί... ακομά και σε στροφιλίκι κι ας είναι πιο απολαυστική η bmw...
Όσο για τους χώρους που λες, με 1.85 ύψος στην άλφα ήμουν πιο άνετα πίσω και στα γόνατα και στο κεφάλι,αλλά δεν θυμάμαι και συγκλονιστικές διαφορές.
Η αντικειμενικότητα για την οποία έγραψα, αφορά το γεγονός ότι όλοι μας τείνουμε να μιλάμε υπεραπλουστουμένα και με αβάντα για τα αποκτήματά μας (ακόμα κι αν υστερούν σε κάποια σημεία, που είναι και αναμενόμενο λόγω κατγορίας και όχι μόνο), πράγμα το οποίο είναι θεμιτό και προσφέρει και ικανοποίηση, αλλά όταν παρέχουμε συμβουλές αγοράς καλό είναι να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί (πχ αν η σύγκριση ήταν μεταξύ 116i vs a3 1.4 tfsi, σαφέστατα οι επιδόσεις είναι παραπλήσιες + το bonus της οδηγικής απόλαυσης από την bmw) -
Με το χέρι στην καρδιά, δεν νιώθω ότι με την 116 d έκανα σοβαρούς συμβιβασμούς όσον αφορά τις επιδόσεις. Ίσως παίζει ρόλο ότι το μοτέρ της είναι εύστροφο για diesel και νιώθει άνετα ακόμα και πάνω από τις 4.000 στροφές χωρίς ενοχλητικό lag χαμηλά. Η ροπή είναι αρκετή ώστε να σε σπρώχνει συνέχεια και γλυκά στο κάθισμα, αρκεί να μην δουλεύεις το μοτέρ με μεγάλες σχέσεις και λιγότερες από 1500 στροφές, ενώ ξεκολλάει εύκολα το πίσω μέρος. Επίσης πολύ ευχάριστα είναι τα σκασίματα που ακούγονται στα διαδοχικά πάτε άσε, ειδικά στο sport mode. Θα καλύψει τους περισσότερους οδηγούς πιστεύω (ακόμα και τους ανήσυχους), μπορείς να κινείσαι σβέλτα εντελώς άκοπα και απίστευτα οικονομικά.
Μα τα ίδια πράγματα λέμε,που είδες να γράφω ότι το α3 στρίβει καλύτερα? στο μόνο που διαφώνισα ήταν οτι η 116d δεν είναι πιο αργή από το Α3 1.4 tfsi, που φυσικά και δεν ισχύει επουδενί... ακομά και σε στροφιλίκι κι ας είναι πιο απολαυστική η bmw...
Όσο για τους χώρους που λες, με 1.85 ύψος στην άλφα ήμουν πιο άνετα πίσω και στα γόνατα και στο κεφάλι,αλλά δεν θυμάμαι και συγκλονιστικές διαφορές.
Η αντικειμενικότητα για την οποία έγραψα, αφορά το γεγονός ότι όλοι μας τείνουμε να μιλάμε υπεραπλουστουμένα και με αβάντα για τα αποκτήματά μας (ακόμα κι αν υστερούν σε κάποια σημεία, που είναι και αναμενόμενο λόγω κατγορίας και όχι μόνο), πράγμα το οποίο είναι θεμιτό και προσφέρει και ικανοποίηση, αλλά όταν παρέχουμε συμβουλές αγοράς καλό είναι να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί (πχ αν η σύγκριση ήταν μεταξύ 116i vs a3 1.4 tfsi, σαφέστατα οι επιδόσεις είναι παραπλήσιες + το bonus της οδηγικής απόλαυσης από την bmw)Βασικά το drive έκανε τις μετρήσεις και με βάση αυτές (και πάντα από στάση) τα 2 αυτοκίνητα είναι κοντά. Αλλά αν το drive μετρήσει και το a3 tfsi μπορεί να γράψει καλύτερα νούμερα από αυτά που δίνει η audi . Και σε εμένα φαίνεται κουφό και έβαλα το link από την δοκιμή και τις μετρήσεις για του λόγου το αληθές.
Επειδή η alfa μου αρέσει και την είδα από κοντά, ένας από τους βασικούς λόγους που απορρίφθηκε ήταν οι χώροι πίσω και το μικρό άνοιγμα της πίσω πόρτας (ο άλλος ήταν η τιμή της που απείχε λίγο από την bmw). Με 1.86 ύψος όταν προσπάθησα να κάτσω πίσω από το κάθισμα του οδηγού που είχα φτιάξει στα μέτρα μου, ένιωσα αρκετά στριμωγμένος. Στον άσο δεν είμαι άνετα σε καμία περίπτωση αλλά νιώθω καλύτερα. Βέβαια στο v40 τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τους πίσω. Δεν έχω κανένα κόμπλεξ να γράψω ότι θα ήθελα λιγότερο αεροδυναμικό θόρυβο μετά τα 140 (παίζει ρόλο που το μοτέρ δεν ακούγεται καθόλου γιατί δουλεύει με πολύ λίγες στροφές και μάλλον οι μεγάλοι καθρέπτες), ότι σε διαδοχικές ανωμαλίες του δρόμου το αυτοκίνητο πλέει κάποιες φορές, ότι θα ήθελα να γέρνει λιγότερο (αν και δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όπως μου φάνηκε στην αρχή), ότι στην πολύ γρήγορη οδήγηση θα ήθελα ένα κλικ πιο βαρύ το τιμόνι, ότι το start/stop θέλει βελτίωση (βασικά κατά την επανεκκίνηση του κινητήρα) και ότι για να καταφέρω να βρω μια θέση οδήγησης ώστε να βλέπω όλα τα όργανα πέρασαν 2 μήνες, δεν φοράω γυαλιά με έλικες, αστέρια και κύκλους
Επίσης μου φαίνεται περίεργο που το a3 1.4 tfsi κοστίζει τα ίδια με την 116 d εκτός και αν το συγκεκριμένο μοντέλο για το οποίο πήρε προσφορά ο φίλος είχε κάποια extra.
AUDI A3 (2013) Ή BMW 116D (2013)