-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Παιδια οποιος διαβαζει ας μου πει μια γνωμη γιατι εχω καπως πελαγωσει
ΔΙλιτρο QASHQAI ΑΥΤΟΜΑΤΟ και ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!του 7/2009 με 44000χλμ μου το αγοραζουν στα 12900 ευρω...(αγορασμενο 28900)
Βρηκα μια ΟΚΤΑΒΙΑ 1.4 tsi καινουργια αλλα οχι αυτοματη (τους εχει μεινει ενα κομματι τελευταιο) στα 12000 ευρω....
θελω να το δωσω γιατι αυτο λεει η λογικη ΑΛΛΑ.....που θα ξαναβρω την ανεση της 4 κινησης και του αυτοματου?
Πάρε την Οκτάβια.
Γνωστός έκανε τράμπα το δίλιτρο Κασκάι του με ελαφρώς μεταχειρισμένο Φιέστα 1.4 συναδέλφου του και δεν το μετάνοιωσε όταν είδε τη διαφορά στην τσέπη του.@lpat2001 ,βρηκες καποιον( ? ) που σου αγοραζει το Q 2.0l me 12900 (+280 μεταβιβαση) ,και το σκέφτεσαι ε
Εγω δε γνωριζω ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή να γινεται αγοραπωλησια -μεταβιβαση με >=2.0λιτρα ,αν γινεται μονο σε τιμές κάτω των 4-5Κ συγκεκριμένα μοντελα μονον και για εξαγωγή -
Κι εγώ θα το ξεφορτωνόμουν το Qashqai σε αυτή την τιμή άνετα.
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Παιδια οποιος διαβαζει ας μου πει μια γνωμη γιατι εχω καπως πελαγωσει
ΔΙλιτρο QASHQAI ΑΥΤΟΜΑΤΟ και ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!του 7/2009 με 44000χλμ μου το αγοραζουν στα 12900 ευρω...(αγορασμενο 28900)
Βρηκα μια ΟΚΤΑΒΙΑ 1.4 tsi καινουργια αλλα οχι αυτοματη (τους εχει μεινει ενα κομματι τελευταιο) στα 12000 ευρω....
θελω να το δωσω γιατι αυτο λεει η λογικη ΑΛΛΑ.....που θα ξαναβρω την ανεση της 4 κινησης και του αυτοματου?
Πάρε την Οκτάβια.
Γνωστός έκανε τράμπα το δίλιτρο Κασκάι του με ελαφρώς μεταχειρισμένο Φιέστα 1.4 συναδέλφου του και δεν το μετάνοιωσε όταν είδε τη διαφορά στην τσέπη του.@lpat2001 ,βρηκες καποιον που σου αγοραζει το Q 2.0l me 12900 (+280 μεταβιβαση) ,και το σκέφτεσαι ε
Εγω δε γνωριζω πουθενα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή να γινεται αγοραπωλησια -μεταβιβαση με >=2.0λιτρα ,αν γινεται μονο σε τιμές κάτω των 4-5Κ συγκεκριμένα μοντελα και για εξαγωγήΣυμφωνώ ότι δεν γίνονται αγοραπωλησίες στην Ελλάδα στα μεγάλα κυβικά. Οι μάντρες έδιναν 3.500 για το jeep cherokee 3,7 (2007) που έχω, και τελικά κατέληξα να εκμεταλλευτώ την ύπαρξη γαλλικής διεύθυνσης και το ετοιμάζω για εξαγωγή. Έχω κάνει συμφωνία με έμπορο για 10.000 ευρώ ( θα μου μείνουν καθαρά 8.500 ευρώ) δηλαδή τιμή που αποκλείεται να έβρισκα στην Ελλάδα
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το θεμα ειναι πως μπορει μεσα στον επομενο χρονο εκλογικευσουν τα τελη κυκλοφοριας..... αν και ως τωρα η λογικη απουσιαζει περιτρανα ....
Χθες στο σταθμό που άκουγα γυρνώντας απ' τη δουλειά έλεγε ότι ένα από τα θέματα προς συζήτηση με την τρόικα είναι και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών 'κυκλοφορίας' για να τσιμπήσουν περισσότερα από όλους αυτούς που πήραν αυτοκίνητο με μηδενικά ΤΚ (οι οποίοι αποτελούν ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό του συνόλου).
Αυτούς σίγουρα θα τους τσιμπίσουν. Εδώ πάνε να φορολογήσουν τα πάρκινγκ
-
Από την στιγμή που χώρισαν τα τέλη από τον φόρο πολυτελείας , σημαίνει ότι δίνουμε τα 660 γιά να κυκλοφορούμε και τα 440 εν καιρώ μαζί με τα υπόλοιπα που αποφάσισαν ότι θεωρητικά τους χρωστάμε . Οπότε κυκλοφορούμε και το 2014 και μέχρι τον επόμενο Δεκέμβρη , μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά , είτε γιά καλό είτε γιά κακό . Αλλωστε όλα τα χρόνια από εδώ και μπρός είναι εκλογικά και μάλλον κάπου θα ανακουφίσουν .
Αν δε βγάλουν τα τεκμήρια από μισθωτούς και συνταξιούχους , τότε τυπικά θα βγάλουν σχεδόν από όλους , γιατί σε κάθε οικογένεια θα υπάρχει ένας μισθωτός η συνταξιούχος να φορτωθεί φορολογικά τα πολλά κυβικά .
-
φίλε @cruiser έχω την αίσθηση με αυτους τους ανίκανους που μπλέξαμε ,οτι αν πληρώσουμε με αυτή τη λογική ,του χρόνου θα πάνε τα τέλη στα 800+… και το φορο στα 500+ ,αφού λεφτά υπάρχουν και τα κορόϊδα πλερώνουν χωρίς πολλα πολλα ...
Sent from my ZTE V967S using Tapatalk 4
-
Πληρώνουμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς , αφού ούτε μας συμφέρει να σκοτώσουμε το αμάξι , ούτε να το παροπλίσουμε και να πληρώσουμε γιά άλλο .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πληρώνουμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς , αφού ούτε μας συμφέρει να σκοτώσουμε το αμάξι , ούτε να το παροπλίσουμε και να πληρώσουμε γιά άλλο .Eκει ακριβως ειναι και το δικο μου ερωτημα - διλημα
Οσο ακομη πιανει μια καποια αξια το δινω εν γνωσει μου με μια επιπλεον απωλεια 10-20% απ την τιμη που θα πρεπε να δοθει και με τα λεφτα αυτα περνω κατι καινουργιο (scoda octavia) με λιγοτερα παγια κι οσο πιο κοντα στις αναγκες μου
H'
το κραταω πια και το παντρευομαι μιας και τα διλιτρα αποκλειεται πια ο,τι και να γινει να αποκαταστησουν μια τιμη πωλησης που θ ανταποκρινεται στην κανονικη τους αξια....
-
Σωστος ο συλλογισμος σου,αν και η επιπλεον χασουρα δεν ειναι 10-20%,αλλα πολλες φορες πολυ μεγαλυτερη και απο το 100% της τιμης που θα το σκοτωσεις,δυστυχως.
-
Αμα έχεις ένα σχετικά καινούργιο αμάξι , όπως το δικό μου που είναι 4ετίας και έχεις και πολύ πλούσιο εξοπλισμό και λόγω μεγέθους δεν βολεύεσαι και στα μικρότερα , τότε δεν υπάρχει δίλημμα , γιατί η επένδυση που θα απαιτηθεί θα είναι πάνω από 20000 , δηλαδἠ πολλά χρόνια γιά απόσβεση με τις διαφορές των φόρων .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πληρώνουμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς , αφού ούτε μας συμφέρει να σκοτώσουμε το αμάξι , ούτε να το παροπλίσουμε και να πληρώσουμε γιά άλλο .Δε σε συμφέρει να το σκοτώσεις λέμε έτσι μια υπόθεση χωρίς να γίνει παρεξήγηση, και να δίνεις για το καινούργιο ή το ελαφρώς μεταχειρισμένο 1000 ευρώ το χρόνο (τόσο από όσο κατάλαβα είναι φόρος και τέλη) δόσεις; Γλυτώνεις επίσης και ένα σημαντικό ποσό από βενζίνες και συντήρηση. Δε συμφέρει μακροπρόθεσμα;
-
660 τέλη και 308 πλέον από το 2014 φόρο πολυτελείας λόγω του ότι είναι του 2009 το αμάξι και συμπλήρωσε φορολογικά 5ετία φέτος . Από βενζίνες είναι οικονομικό και θα έχω διαφορά μόνο αν πάω σε ντίζελ . Επειδή όμως θέλω μεγάλο αμάξι γιατί είμαι 1.95 , σημαίνει ότι το καινούργιο θα είναι τουλάχιστον 20000 € και βέβαια πολύ φτωχότερο σε εξοπλισμό , από δέρματα , ηλεκτρικά καθίσματα , ξένον και πολλά άλλα που έχω τώρα .
Ακόμα και αν δεχθούμε ότι το καινούργιο θα έχει 100 € τέλη , που βέβαια μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον , τα ασφάλιστρα θα είναι ίδια , ίσως και περισσότερα λόγω της μεγαλύτερης αξίας του καινούργιου .
Ετσι αν σκοτώσω το αμάξι στις 5-6000 , τότε η διαφορά τελών και καυσίμου , θα είναι περί τα 1800 τον χρόνο και τότε θέλω περί τα 8 χρόνια γιά να το αποσβέσω . Πολλά χρόνια γιά να προγραμματίσεις σε αυτή την χώρα .
Ασε που μπορεί να καταργηθούν τα τεκμήρια γιά μισθωτούς και συνταξιούχους και να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών με βάση την αξία , αλλά και του φόρου πολυτελείας , οπότε το αμάξι του χρόνου η του αντίχρονου , έχουμε και εκλογάς γαρ , να έχει πολύ λιγότερο ετήσιο κόστος και έτσι να ανέβει και η ζήτηση , άρα και η αξία του σαν μεταχειρισμένο .
Τυπικά μόνο όσα έχουν τρίλιτρους και πάνω κινητήρες έχουν μεγάλο θέμα , γιατί τα τέλη-φόροι είναι 3000 , οι βενζίνες πολλές και έτσι μπορούν να αποσβέσουν ένα καινούργιο των 15000 στα 3 χρόνια .
-
Υπαρχουν ντιζελ ευρυχωρα και με λιγοτερα απο 20000ε π.χ. Octavia.Και αν (που δεν) θα ξαναγινουν ελκυστικα τα πολλα κυβικα πιστευεις οτι θα ξανατσιμπισουμε? Δεν νομιζω.
-
Το οκτάβια δεν είναι ευρύχωρο γιά μένα . Το έχει φίλος και το έχω οδηγήσει . Ενα γκόλφ με πορτμπαγκάζ είναι .
Ο Ελληνας τσιμπάει πάντα και παντού . Μιά ματιά στο τι έγινε με τα ενεργειακά τζάκια τις ξυλόσομπες και τα πέλλετ θα σε πείσει .
-
με τον φόρο πολυτελείας τι γίνεται με εμάς που καταθέσαμε πινακίδες?
-
... του πήρα μια ωραία κουκούλα σήμερα...
-
Το μετακινώ μια φορά τη βδομάδα ή το 15ήμερο, όποτε δηλαδή προκύψει ταξίδι.
Το ξέρω ότι θα μπορούσα να καταθέτω και να παίρνω πινακίδες αλλά είναι λίγο σπαστικό αυτό το πηγαινέλα στην Εφορία.
Θα προσπαθήσω να το κρατήσω σε κίνηση όσο μου επιτρέπουν οι συνθήκες.
-
Ο χρήστης technicos έγραψε:
με τον φόρο πολυτελείας τι γίνεται με εμάς που καταθέσαμε πινακίδες?viewtopic.php?f=5&t=35661&start=9060
-
Καλό μήνα σε όλους !
Αφού τελικά το CRV , όπως με συμβουλεύσατε οι περισσότεροι, δεν το έδωσα, λέω να το κρατήσω μέχρι να αυξηθούν κι άλλο τα τέλη και να πάνε στο χιλιάρικο. Το πήρα το 2003(Ιούνιο), οπότε φέτος δεν ξέρω, μάλλον δεν θα έρθει ο φόρος πολυτελείας(ή θα είναι ο τελευταίος , έτσι μου λένε).
Έκανα τη σκέψη να το κάνω υγραέριο, αλλά οι γνώμες για το CRV από τεχνικής άποψης διίστανται. Κάποιοι λένε ότι ο κινητήρας δεν θα αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες του υγραερίου.Μπορεί κάποιος που έχει ασχοληθεί με το θέμα να μας πει την άποψή του ; Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα, μια και ο ίδιος δεν έχω το χρόνο, ούτε και τις γνώσεις, να το ψάξω διεξοδικά.
Μπάμπης
-
Γράψε την ερώτησή σου στο αντίστοιχο θέμα των υγραερίων, γιατί εδώ δε θα τη δουν αυτοί που πρέπει και δε θα λάβεις τη σωστή απάντηση.
Τι το κάνατε το δίλιτρο ;