660 τέλη και 308 πλέον από το 2014 φόρο πολυτελείας λόγω του ότι είναι του 2009 το αμάξι και συμπλήρωσε φορολογικά 5ετία φέτος . Από βενζίνες είναι οικονομικό και θα έχω διαφορά μόνο αν πάω σε ντίζελ . Επειδή όμως θέλω μεγάλο αμάξι γιατί είμαι 1.95 , σημαίνει ότι το καινούργιο θα είναι τουλάχιστον 20000 € και βέβαια πολύ φτωχότερο σε εξοπλισμό , από δέρματα , ηλεκτρικά καθίσματα , ξένον και πολλά άλλα που έχω τώρα .
Ακόμα και αν δεχθούμε ότι το καινούργιο θα έχει 100 € τέλη , που βέβαια μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον , τα ασφάλιστρα θα είναι ίδια , ίσως και περισσότερα λόγω της μεγαλύτερης αξίας του καινούργιου .
Ετσι αν σκοτώσω το αμάξι στις 5-6000 , τότε η διαφορά τελών και καυσίμου , θα είναι περί τα 1800 τον χρόνο και τότε θέλω περί τα 8 χρόνια γιά να το αποσβέσω . Πολλά χρόνια γιά να προγραμματίσεις σε αυτή την χώρα .
Ασε που μπορεί να καταργηθούν τα τεκμήρια γιά μισθωτούς και συνταξιούχους και να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών με βάση την αξία , αλλά και του φόρου πολυτελείας , οπότε το αμάξι του χρόνου η του αντίχρονου , έχουμε και εκλογάς γαρ , να έχει πολύ λιγότερο ετήσιο κόστος και έτσι να ανέβει και η ζήτηση , άρα και η αξία του σαν μεταχειρισμένο .
Τυπικά μόνο όσα έχουν τρίλιτρους και πάνω κινητήρες έχουν μεγάλο θέμα , γιατί τα τέλη-φόροι είναι 3000 , οι βενζίνες πολλές και έτσι μπορούν να αποσβέσουν ένα καινούργιο των 15000 στα 3 χρόνια .