-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Η ερώτηση είναι άκαιρη. Τέτοιες σκέψεις κάνουμε Νοέμβρη-Δεκέμβρη ΠΡΙΝ πληρώσουμε τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Τώρα μπορείς να το χαρείς για μισό χρόνο ακόμα, και μετά (που θα αλλάξει - ξανά - η νομοθεσία) επανεξετάζεις τα δεδομένα...Οχι ακριβώς έτσι διοτι αν παραδωσει τελος Ιουνη ( 1οεξαμ.2013) γλυτώνει :
- Ασφαλιστρα 2ου εξαμ. γυρω στα ~150-200ευρώ
- Φορος πολυτελειας το 50% για την επομενη χρονια δηλ. ~150 και βαλε αναλογα τα κυβ.
- Επίσης εχει το 50% του τεκμηριου διαβιωσης για την επόμενη φορολογικη χρήση δηλ. ~ 3000-3500
Ιδίως αν υπάρχει και 2ο αυτοκινητο στην οικογενεια μια χαρα ειναι ,όσο για το τελευταιο διμηνο του ετους θ'ανεβει σελιδα στο fb για ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,πρωτοβουλια δικια μου...
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
*Φορεστερ φιλου, 2λιτρο, οχι τουρμπο, του 2003 με 75,000 χλμ αριστο (το ηξερα το αμαξι) πουληθηκε-κοστολογηθηκε περυσι τον Απριλιο, στα 3,000 ΜΕ ανταλλαγη μονο, (δεν τα πηρε στο χερι τα λεφτα ) για ενα kainoyrgio 1400αρι C3 και εδωσε και 8000 απο την τσεπη του. Κατα τη γνωμη μου εκανε λαθος....**εχει ενα υποδεεστερο αυτοκινητο *και γλυτωσε μεχρι στιγμης, κανα 400αρι ευρω απο τελη (μεσα σε ενα χρονο)....οποτε ειναι στο μειον 7600. Θεμα τεκμηριου δεν ειχε λογω 10ετιας του φορεστερ, ισα ισα το 1400 αρι εχει το ιδιο τεκμηριο περιπου, λογω καινουργιλας.
Ποτε θα αποσβεσει τα 8000 που εδωσε?...σε καμμια 20αρια χρονια υπολογιζει, καλα να ειμαστε, και αν κινειται, το C3 τοτε.
Μείον τα καύσιμα που γλιτώνει, μείον τη χαμηλότερη συντήρηση μάλλον θα αποσβέσει πολύ πιο γρήγορα από ότι λες.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
*Φορεστερ φιλου, 2λιτρο, οχι τουρμπο, του 2003 με 75,000 χλμ αριστο (το ηξερα το αμαξι) πουληθηκε-κοστολογηθηκε περυσι τον Απριλιο, στα 3,000 ΜΕ ανταλλαγη μονο, (δεν τα πηρε στο χερι τα λεφτα ) για ενα kainoyrgio 1400αρι C3 και εδωσε και 8000 απο την τσεπη του. Κατα τη γνωμη μου εκανε λαθος....**εχει ενα υποδεεστερο αυτοκινητο *και γλυτωσε μεχρι στιγμης, κανα 400αρι ευρω απο τελη (μεσα σε ενα χρονο)....οποτε ειναι στο μειον 7600. Θεμα τεκμηριου δεν ειχε λογω 10ετιας του φορεστερ, ισα ισα το 1400 αρι εχει το ιδιο τεκμηριο περιπου, λογω καινουργιλας.
Ποτε θα αποσβεσει τα 8000 που εδωσε?...σε καμμια 20αρια χρονια υπολογιζει, καλα να ειμαστε, και αν κινειται, το C3 τοτε.
Μείον τα καύσιμα που γλιτώνει, μείον τη χαμηλότερη συντήρηση μάλλον θα αποσβέσει πολύ πιο γρήγορα από ότι λες.
Μονον αν κανει 25000+ το χρόνο θα γινει αυτο και αν....
-
Χρειάζεται 25000+ το χρόνο για να αποσβέσει σε λιγότερο από 20 χρόνια 8000Ε;
Για κάνε πράξεις με 3-4 λίτρα διαφορά στην κατανάλωση έστω με 15.000χλμ το χρόνο.
Και αν θυμάμαι καλά μιλάμε για C3 diesel οπότε η διαφορά στην κατανάλωση μεγαλώνει και η τιμή του καυσίμου πέφτει. -
Το κρατας.
Βαζεις τη φτηνοτερη ασφαλεια με κλοπη που θα βρεις. Μειωνεις λιγο τα παγια.
Κανεις τα βασικα λαδια ξυδια φιλτρα μονος σου, οχι στην αντιπροσωπεια. Μειωνεις και απο εδω λιγο.
Κανεις τα απολυτως απαραιτητα χιλιομετρα, με ελαφρυ ποδαρακι. Μειωνεις και απο εδω.
Θα μειωθει και η εισφορα του χρονου, θα μαζευτει σημαντικα η διαφορα. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Χρειάζεται 25000+ το χρόνο για να αποσβέσει σε λιγότερο από 20 χρόνια 8000Ε;
Για κάνε πράξεις με 3-4 λίτρα διαφορά στην κατανάλωση έστω με 15.000χλμ το χρόνο.
Και αν θυμάμαι καλά μιλάμε για C3 diesel οπότε η διαφορά στην κατανάλωση μεγαλώνει και η τιμή του καυσίμου πέφτει.- Δεν γραφτηκε για diesel c3 ..
- Σε 20 χρόνια δεν θα υπάρχει καν το c3 ,άσε που θα χρειαζετε και αυτο συντηρηση στο μεσοδιαστημα έτσι ? ,οπότε μάλλον δεν χρειάζεται να κανω κανενα υπολογισμο
-
Εγώ πάλι είμαι σίγουρος πως χρειάζεται.
Αν βέβαια θες να πιστεύεις πως θα χρειαστεί 20 χρόνια για δικούς σου λόγους αυτό είναι άλλο θέμα αλλά είναι φανερό πως η απόσβεση θα γίνει πολύ πιο γρήγορα. -
c3 βενζινη ηταν αυτο που πηρε. Οχι ντηζελ. Για ντηζελ, που ρωτησε, **ουτε καν του κανανε προσφορα ανταλλαγης **(to γνωστο περυσινο προωθητικο προγραμμα της CITROEN,).
75,000 χλμ σε 10 χρονια εκανε οταν υπηρχαν λεφτα για εκδρομες, τωρα ουτε 4,000χλμ/χρονο δεν θα κανει (λεει...).
Υπαρχει & ΑΤΟΣ στην οικογενεια για τα καθημερινα χλμ.Στον φιλο με το CRV, συνιστω να το κρατησει οσο αντεχει και να το χαιρεται οσο μπορει...δεν ειναι και τραγικο το 2-λιτρο, 10-ετιας.. Εαν βεβαια, το αμαξι δεν εχει **καμμια χρηστικοτητα **για αυτον, να φυγει οσο-οσο.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Τι απαξιωση!!Απο 33.000 ουτε 3.000!!!
Πιστευω σε ενα καλυτερο 2014!Ειμαι αισιοδοξος οτι και το δικο μου 2λιτρακι θα ξανακυκλοφορησει!!
Δε θελω γελια!
Καλό το ανέκδοτο. Έχω την εντύπωση πως θα αλλάξω πινακίδες στο δικό μου
-
Εννοειται ενα τετοιο αυτοκινητο το κρατας οσο και αν ποναει...
Θα σε πονεσει πιο πολυ βεβαια,να το δωσεις μαζι με 5-8Κ,για να παρεις ενα συγχρονο ντιζελοκουβαδακι...και επιπλεον ΔΕΝ κανεις οικονομια ετσι...Επισης στο Ελλαντα δεν προγραματιζεις τπτ,περα απο τριμηνο(και παιζεται...)
-
Του μπατζανάκη μου (CRV μον. 2000) πάντως το πήρε η αντιπροσωπεία και του έβαλε αντί για τα ελαστικά 255/70/15 τα 265/70/16 στο τουότα χάιλουξ που αγόρασε!!!!
Τώρα η αντιπροσωπεία θα το έχει χρόνια στην βιτρίνα της , μου το χάριζε όπως και σε 2-3 άλλους φίλους αλλά δε το πήραμε , τι να το κάνουμε; κοτέτσι έχουμεΥΓ κράτησε το πτυσόμενο τραπεζάκι που εχει το αμάξι στο πόρτ μπαγκαζ .... καλόόόόό
-
ΚΑΠΟΙΑ στιγμη θα πρεπει - και δυστυχως αυτο δεν κοστολογηται - οτι αφηνουμε στην ακρη ή πουλαμε ενα αυτοκινητο και περνουμε ενα κονσερβοκουτι και βαζουμε την οικογενεια μας μεσα.
ΑΥΤΟ συγνωμη αλλα εχει αξια ανεκτιμητη περαν απο τα 500 ευρω( οσα τελος παντων ) το χρονο που θα γλυτωσει.....
εξ ου και εχω ως οικογενειακο το ΚΙΑ ( με τρεχουσα αξια.... 1500 με το ζορι ) του 96 συντηρημενο σε μαστορα με cohones που δε τσεκουρωνει, το εχω υγραεριο και πηγα ηρθα Διστομο με 40 ευρω καυσιμα.
και το χαιρομαι και δεν κολωνω να μεταφερω την... 5μελη οικογενεια με το IBIZA.....( ναι οκ συμφωνω με τα οσα για κυβερησεις και λοιπα, αλλα κοιταω και την ασφαλεια την οικογενειας μου πάνω απο ολα που ακομα και τριχα απο τα μαλια τους εχει πιο πολυ αξια απο το ποσο εχει η ασφαλεια και τα τελη...) και κανω οικονομια απο οπου αλλου βρω...
Καπνισμα θες??? αλλαγη του πετρελεου με πελλετ θες??? Οπου και οπως βολευεται ο καθενας... -
Εμαθα οτι στην Ολλανδία υπάρχει δυσαναλογα μεγάλος φόρος για τα μικρά πετρέλαια ... Κιπ ιν μαιντ όσοι θέλουν αλλαγές, ο στουρναρας σκέφτεται τα πάντα
-
Στην ολλανδια η φορολογια ειναι αναλογα με το βαρος και το καυσιμο
-
Οτι και να λετε για τα διλιτρα πιο πολυ ψυχολογικο ειναι το θεμα παρα ουσιαστικο.Για 400 ευρω δεν σωνεται κανεις και αν ειναι να σκεφτεσαι αυτα τα χρηματα τοσο πολυ σημαινει οτι ειναι λαθος να εχεις αυτοκινητο γενικως.Επιπλεον οπως ειπανε και οι περισσοτεροι το να δωσει ενα αυτοκινητο που εκανε 30+ χιλιαρικα γυρω στα 3 και να παρεις ενα κουβαδακι πληρωνοντας και απο πανω δεν εχει νοημα.
Πριν 3 μηνες πηρε ο πατερας μου ενα forester xt του 03 στα 5500 με αεριο,η καλυτερη αγορα που εχουμε κανει ποτε.Το καλο της κρισης αν εχεις καποια λιγα μετρητα. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στην ολλανδια η φορολογια ειναι αναλογα με το βαρος και το καυσιμομου το έλεγε εχθες ο θείος μου, δεν συμφέρει λέει να έχεις μικρο ντιζελ...
-
Εγώ το κρατάω και το χρησιμοποιώ , μιά και είναι καινούργιο σχετικά του 2009 , C5 2.0 exclusive .
Πέρασα την κρίση πώλησης το 2011 , που βγήκε το τούρμπο 1600 , αλλά ευτυχώς δεν πουλήθηκε μιά και δεν το σκότωνα , ενώ είδα ότι το τουρμπάκι γιά να πάει ωραία θα έκαιγε περισσότερο από το δίλιτρο .
Μετά ήρθαν τα ντίζελ . Εκεί το έψαξα πάλι , αλλά επειδή λόγω μεγέθους ήθελα μεγάλο αμάξι , είδα ότι έπρεπε να σκοτώσω το δικό μου και να απαρνηθώ την χλίδα και να δώσω και 10-12000 ακόμη . Οπότε η διαφορά 700-800 € τον χρόνο γιά τέλη και εισφορά , μιά και η ασφάλεια δεν θα είναι φτηνότερη , μάλλον το αντίθετο λόγω αξίας καινούργιου και μιά διαφορά 900 - 1000 € στα καύσιμα συνολικά περί τα 1600-1800 τον χρόνο , σημαίνει ότι θέλω γύρω στα 7 χρόνια γιά να αποσβέσω .
Ετσι αποφάσισα να το κρατήσω τουλάχιστον μέχρι το 2015 που θα πιάσει την εξαετία και θα αρχίσει η τιμή πώλησης να είναι κοντά στην πραγματικότητα .
Γιά να πάρω ένα ανάλογων επιδόσεων και εξοπλισμού ντίζελ , έπρεπε να περάσω τα 30000 € , οπότε η διαφορά είναι χαώδης και δεν έχει νόημα . Παρέμεινα λοιπόν καλός πελάτης του Στουρνάρα και ελπίζω φέτος να το εκτιμήσει και να μειώσει τις επιβαρύνσεις , αφού άλλωστε έρχονται εκλογές του χρόνου .
-
'Το τουρμπακι για να παεί ωραία καίει περισσότερο απο το 2λιτρο...'
Είσαι γενικά τσακωμενος με την πραγματικότητα ε;
-
Αυτό είναι γνωστό κακό, κάποια αυτοκίνητα όπως και το Citroen C5 είναι σκοτωμένα από τη στιγμή που τα παραλαμβάνεις από την αντιπροσωπεία. δηλαδή είσαι εγκλωβισμένος και τα παντρεύεσαι. Απλά όταν παλιώσει η διαφορά θα μοιάζει μικρή σε σχέση με τα άλλα.
Στο θέμα μας νομίζω ότι το κρατάς με την ελπίδα για κατάργηση του φόρου πολυτελείας και μείωση τεκμηρίου με τη δεκαετία και ίσως λιγότερο σήμα. Σιγουρέψου ότι έχεις ενημερώσει την ασφάλεια για την ασφαλιζόμενη αξία του οχήματος δηλαδή 3000. Έτσι κι αλλιώς αν το ασφαλίζεις για 10000 η ασφάλεια πάλι 3000 θα σου δώσει.
Το να δώσεις επιπλέον λεφτά για να πάρεις ένα άλλο μτχ σε λίγες περιπτώσεις αξίζει. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό είναι γνωστό κακό, κάποια αυτοκίνητα όπως και το Citroen C5 είναι σκοτωμένα από τη στιγμή που τα παραλαμβάνεις από την αντιπροσωπεία. δηλαδή είσαι εγκλωβισμένος και τα παντρεύεσαι. Απλά όταν παλιώσει η διαφορά θα μοιάζει μικρή σε σχέση με τα άλλα.
Στο θέμα μας νομίζω ότι το κρατάς με την ελπίδα για κατάργηση του φόρου πολυτελείας και μείωση τεκμηρίου με τη δεκαετία και ίσως λιγότερο σήμα. Σιγουρέψου ότι έχεις ενημερώσει την ασφάλεια για την ασφαλιζόμενη αξία του οχήματος δηλαδή 3000. Έτσι κι αλλιώς αν το ασφαλίζεις για 10000 η ασφάλεια πάλι 3000 θα σου δώσει.
Το να δώσεις επιπλέον λεφτά για να πάρεις ένα άλλο μτχ σε λίγες περιπτώσεις αξίζει.πολυ σωστη παρατηρηση με την ασφαλιζομενη αξια. η ασφαλιστικες εχουν σαν μπουσουλα το autotriti. οτι αξια και να πληρωνεις, οσο λεει το autotriti θα παρεις..
Τι το κάνατε το δίλιτρο ;