-
Αγαπητοι συμφορουμιτες
τις τελευταιες μερες μου περναει απ το μυαλο να αλλαξω την slk μου (r170 192hp του '97) με ενα αυτοκινητο που παντα λιγουρευομουν και αυτο ειναι το rx8 cosmo
Δεν εχω κανενα παραπονο απ τη Μερκ, το αντιθετο θα λεγα αλλα κατι η παλαιοτητα κατι τα εξοντωτικα τελη με βαζουν σε σκεψεις
Ξερω αρκετα για το rx8, ειμαι πληρως συνειδητοποιημενος για το ποιον του αλλα δεν ξερω αν θα μου βγει σε καλο αυτη η κινηση
Καποιοι μου λενε κρατα την slk, ειναι κλασικο αμαξι, διαχρονικο κλπ κλπ...απ την αλλη οπως ειπα θα ηθελα να γευτω αυτη την τοσο καλη οδικη συμπεριφορα του Μαζντα οπως λεγεται και γραφεται ολα αυτα τα χρονια2-3 πραγματακια με προβληματιζουν ομως: α) ειναι μεγαλο σε διαστασεις αμαξι και θα χω προβλημα εδω στην περιοχη μου στο παρκαρισμα β) ειναι ''οικογενειακο'' πραγμα που μου ειναι εντελως αχρηστο (ναι μ αρεσει να τονιζω την εργενικη μου φυση ) γ) αν θα μπορεσω να βρω αγοραστη για την slk σε μια λογικη τιμη ή αν θα την κανω τραμπα μια η αλλη με το rx8 (εννοειται δεν δινω παραπανω για ενα τετοιο αυτοκινητο) δ) τι θα το κανω μετα μια και μαλλον δεν θα μεταπωληθει (ποιος θα το παρει?)
Αυτα και καθε γνωμη δεκτη μια και απο τις απαντησεις σας θα αποφασισω σε μεγαλο βαθμο αν κανω ή οχι την κινηση. Ευχαριστω
-
Αγαπητοι συμφορουμιτες
τις τελευταιες μερες μου περναει απ το μυαλο να αλλαξω την slk μου (r170 192hp του '97) με ενα αυτοκινητο που παντα λιγουρευομουν και αυτο ειναι το rx8 cosmo
Δεν εχω κανενα παραπονο απ τη Μερκ, το αντιθετο θα λεγα αλλα κατι η παλαιοτητα κατι τα εξοντωτικα τελη με βαζουν σε σκεψεις
Ξερω αρκετα για το rx8, ειμαι πληρως συνειδητοποιημενος για το ποιον του αλλα δεν ξερω αν θα μου βγει σε καλο αυτη η κινηση
Καποιοι μου λενε κρατα την slk, ειναι κλασικο αμαξι, διαχρονικο κλπ κλπ...απ την αλλη οπως ειπα θα ηθελα να γευτω αυτη την τοσο καλη οδικη συμπεριφορα του Μαζντα οπως λεγεται και γραφεται ολα αυτα τα χρονια2-3 πραγματακια με προβληματιζουν ομως: α) ειναι μεγαλο σε διαστασεις αμαξι και θα χω προβλημα εδω στην περιοχη μου στο παρκαρισμα β) ειναι ''οικογενειακο'' πραγμα που μου ειναι εντελως αχρηστο (ναι μ αρεσει να τονιζω την εργενικη μου φυση ) γ) αν θα μπορεσω να βρω αγοραστη για την slk σε μια λογικη τιμη ή αν θα την κανω τραμπα μια η αλλη με το rx8 (εννοειται δεν δινω παραπανω για ενα τετοιο αυτοκινητο) δ) τι θα το κανω μετα μια και μαλλον δεν θα μεταπωληθει (ποιος θα το παρει?)
Αυτα και καθε γνωμη δεκτη μια και απο τις απαντησεις σας θα αποφασισω σε μεγαλο βαθμο αν κανω ή οχι την κινηση. Ευχαριστω
-
Αγαπητοι συμφορουμιτες
-
Για καθημερινή χρήση θα το χεις??
Οικογενειακό πάντως δεν είναι σε καμία περίπτωση. -
και εγω φιλε θα κραταγα την μερκ, οπως σου λενε.
Ειναι γνωστο τι σου ζηταει..και εσυ πραττεις αναλογα την τσεπη σου. Το ΡΧ8, απο οτι εχω ακουσει, δεν ξερω προσωπικα, ειναι αγνωστος Χ, τι θα ζητησει, ποτε και ποσα.
Επειδη η Μερκ ειναι παληα, σου ζηταει κατι ακριβο περα απο τα αναλωσιμα της?
(ρωταω διοτι ο κολλητος μου-μπακουρης 100%, σκεφτεται μια ΣΛΚ200 99-2003, αν δωσει την κορολλα του)Αφου εισαι εργενης και το γουσταρεις, γιατι να 'παντρευτεις' με το ΡΧ8?...
-
Κι εμένα το RX-8 πάντα μου άρεσε πολύ και ακόμα με τρελαίνει. Ο ήχος του, η σχεδίασή του, το στήσιμό του... Πριν μια πενταετία ήμουν τόσο πορωμένος με αυτό που είχα ήχο κλήσης στο κινητό ένα 8αρι να γκαζώνει στο ρελαντί (revving)!!
Μεγάλωσα όμως και κατάλαβα πως είναι ένα ειδικό αυτοκίνητο. Για Σ/Κ και ξεκ@@@@μα... Κι αυτό γιατί η κατανάλωσή του σε βενζίνη είναι τεράστια, και αν δεν έχεις ένα μικρό του χιλιάρικου για χαμαλοδουλειές ή ένα μηχανάκι να μπορείς να μετακινείσαι μέσα στην πόλη, δεν θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Χώρια που έχω διαβάσει στο forum του RX-8 πως πέρα από την καλή συντήρηση του μοτέρ, το πόσο καλό είναι ένα 8αρι καθορίζεται και από το πόσο έχει ''δουλέψει'' και κινηθεί μέσα στην πόλη. Αν το σκέφτεσαι και βρείς ΚΑΛΟ 8αρι στα λεφτά που κοιτάς, τότε μαζί σου. Αλλά με την προϋπόθεση ότι θα πάρεις και ένα Seicento 900cc ή ένα παπάκι για τα πήγαινε-έλα...
Στο car βγαίνουν κατά καιρούς καλά RX-8 σε τιμές ξεφτίλα. Όπως ένα μαύρο Challenge ''05 πριν 2 μήνες με 35.000km, καινούρια λάστιχα κλπ που το έδινε 5 χιλιάρικα και έφυγε μέσα σε μια εβδομάδα. Ψάχνε συχνά τις αγγελίες και όλο και κάτι καλό θα βρείς. Σε Cosmo ας πούμε βρήκα αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3448878/ ενώ σε Challenge αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3547468/ και αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3450749/ -
Δεύτερο αμάξι έχεις?
Αν όχι,τότε δεν συνιστώ με τίποτα το Rx-8 για μοναδικό αυτοκίνητο.
Καίει τρελά χωρίς υπερβολές.
Και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό το μειονέκτημα.
Οπως προείπες το Rx-8 είναι ιδιαίτερο αμάξι.
Δεν σου κρύβω ότι και εγώ το κοίταζα πριν καιρό μιας και οι τιμές σε προκαλούν αλλά τελικά δεν ...
Επίσης τα περισσότερα Rx-8 είναι ξεζουμισμένα.
Οπότε δύσκολο πράμα η εύρεση ενός σωστού.
Ακόμη,έχω ακούσει ότι η Mazda κοπανάει στα ανταλακτικά
Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αλλά μου φέραν ως παράδειγμα ότι σε περίπτωση αλλαγής του ενός πίσω φαναριού του Rx-8 το κόστος ανέρχεται στα 500€! (Ασε που παίρνουν νερά και νομίζεις ότι έχεις γυάλα...)
Και άλλος ένας λόγος που απορρίπτεται το Mazda http://www.tovima.gr/auto-moto/article/?aid=507321Προσωπικά θα έμενα στην SLK.
Σίγουρα το Rx-8 είναι πιο fun to drive αλλά προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Mόνο για δεύτερο αμάξι αξίζει για βόλτες τα Σ/Κ. -
To κλειδί στην όλη κουβέντα είναι ότι θέλεις να την αλλάξεις, που σημαίνει ότι την έχει βαρεθεί έστω και λίγο, διότι μόνο αν ήταν θέμα επιλογής από το μηδέν (ποιο από τα δύο) θα είχε νόημα η παράθεση επιχειρημάτων.
Μια χαρά είναι το RX, είναι σα να πληρώνεις με δόσεις τα λιγότερα πάγια σε σχέση με το μερσεντές και μάλιστα ανάλογα με τη χρήση που του κάνεις. Λίγο θα σε χαλάσει που δουλεύει σα μοτοσυκλέτα και σίγουρα θα νιώσεις τη διαφορά σε ροπή (πιστεύω... το δικό σου μοτέρ το ξέρω από το 210 της εποχής το οποίο είναι ΙΜΗΟ πολύ ψυχωμένο και το μόνο RX που έχω οδηγήσει ήταν αυτό με τα 190 άλογα).
Από την εμπειρία του κουνιάδου μου που το αγόρασε, δυστυχώς, σε εντελώς λάθος εποχή όταν ακόμα ήταν ακριβά, πάρε κάτι που να μην είναι πειραγμένο- όσο γίνεται σε εργοστασιακή μορφή και όσο γίνεται σε καλύτερη κατάσταση αμαξώματος και μηχανικών (όχι μόνο κινητήρα αλλά ψαλίδια, σαζμαν, συμπλέκτες κλπ που έπασχαν από βλακέντιους ιδιοκτήτες). Το μέσο RX στην τιμή του 170 σου θα έχει αλλάξει 2-3 τουλάχιστον ιδιοκτήτες οπότε είναι λίγο δύσκολο... καταλαβαίνεις.
Μεταξύ των δύο, αν είχα τρόπο να τα πληρώνω κανονικά, σίγουρα θα έπαιρνα μια 170 που μου ταιριάζει και στον τρόπο οδήγησης αλλά πλέον θεωρείται και κλασσικό ροουντστερ έχοντας αποβάλλει τη ρετσινιά του γαμπριάτικου. Το RX όμως αρέσει σε πολύ κοινό, ειδικά με την εντελώς ιδιαίτερη χροιά του μοτέρ, το space εσωτερικό (δεν είναι κακό να μπορείς να μεταφέρεις και εναν παραπάνω ή δυο βαλίτσες περισσότερες που και που) και την πολύ καλή συμπεριφορά του (αν και εμένα-βρίστε όσο θέλετε- μου φάνηκε πολύ βαρύ ).
Αν δεν έχεις πρόβλημα με τα τέλη και το τεκμήριο (αν και σαν παλιό είναι πολύ μειωμένο), μιας και είσαι του αθλήματος με ανταλλακτικά και συνεργεία γιατί δεν κοιτάς για μια πραγματική αναβάθμιση της slk, που δε θα παιδευτείς καθόλου, ούτε να τη βρεις ούτε να την ανταλλάξεις:
R129 280sl
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3285637/ -
Δεν εχω ουτε ειχα ποτε δευτερο αυτοκινητο ή μηχανακι (δεν μ αρεσουν ουτε εχω διπλωμα) οποτε μιλαμε για το ενα και μοναδικο που θα κανει τα παντα (με το 100% των χιλιομετρων εντος Αθηνας και περιχωρων). Ταξιδια δεν κανω
Την Slk δεν την εχω βαρεθει, τη γουσταρω τρελα και με πορωνει η οδηγηση της, ειναι διασκεδαστικη εν μερει και δεν μου χει βγαλει σχεδον τιποτα απ το 2011 που την πηρα (τωρα σιγα σιγα θελει σασμαν λογω σκληρης δικης μου χρησης). Την ολη φαση απλα τη σκεφτομαι ετσι για την αλλαγη και για τα τελη στην ουσια. Χλμ το χρονο κανω γυρω στα 12-13.000
D-Jet
Οχι δεν μ ενδιαφερει ενα τετοιο αυτοκινητοΕυχαριστω για τις ως τωρα απαντησεις
-
Ο χρήστης Ferrari 458 Spider έγραψε:
Και άλλος ένας λόγος που απορρίπτεται το Mazda http://www.tovima.gr/auto-moto/article/?aid=507321Αυτος μονο λογος απορριψης δεν ειναι.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
ρχ8 και τα τέλη της σλκα βενζίνες , εσύ αποφασίζεις , μήπως με λιγότερα χρήματα να περιποιηθείς την μερκ ελαστικά , ανάρτηση , κιβώτιο ;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
κάποιοι ονειρεύονται , μπορεί να αξίζει τόσα ένα αυτοκίνητο που εντάξυ είναι ιδιαίτερο αλλά ούτε κλασσικό ακόμα ούτε γρήγορο και φοβερό οδηγικά η βασική sl είναι
-
ασχολησου με αυτο που εχεις (SLK)...αξιζει...σεμνα και ταπεινα. Στην ανταλλαγη, θα σε σκισουν οι εμποροι.
και αν γινει καμμια πατατα με το κρατος ?....και αν βαλει τελη σε ολους μας , βασει ρυπων, θα σε σκισουν. Και αν μας φορολογησει, εξτρα, βασει λιανικης τιμης, οπως ακουστηκε (που δεν ηταν και τζαμπα το αμαξακι), θα σε σκισουν ξανα....μιας και θα εισαι 'καινουργιος, κατω της 10-ετιας'. Και αν μεταφερουν μερος των τελων στα καυσιμα, παλι θα σε σκισουν?....
Νομιζω το ΡΧ8 ειναι χαμενη παρτιδα, απο οικονομικη αποψη, στην ελλαδα πλεον.
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
κάποιοι ονειρεύονται , μπορεί να αξίζει τόσα ένα αυτοκίνητο που εντάξυ είναι ιδιαίτερο αλλά ούτε κλασσικό ακόμα ούτε γρήγορο και φοβερό οδηγικά η βασική sl είναι
Είναι το πιο value for money SL αυτή τη στιγμή:
- Είναι εξακύλινδρο - μικρότερο κόστος συντήρησης από τα V8 και κλάσμα από το V12. O M104 παίζει να είναι το καλύτερο εξακύλινδρο της εποχής του και εξαιρετικά αξιόπιστος. Λόγω μάζας δε είναι πολύ πιο ευχάριστο στο δρόμο.
- Είναι στην μοναδική κατηγορία των Mercedes που όσο παλιότερο τόσο καλύτερα
- Είναι στα λεφτά που το αγοράζεις και έξω μη σου πω και φτηνότερο
- Επειδή δεν είναι ούτε το πιο σύγχρονο ούτε ακριβώς κλασσικό η 129 είναι η καλύτερη επένδυση σε SL αυτή τη στιγμή με διαφορά.
Πέρα από την πλάκα, με ένα μικρό παζάρι νομίζω ότι αν αυτά που γράφει ισχύουν (+hardtop) και είναι όσο καλό φαίνεται στις φωτογραφίες νομίζω ότι είναι εξαιρετική περίπτωση. Το χρώμα είναι το bornit metallic ( ).
Σε αυτά τα αυτοκίνητα δεν κοιτάς ποτέ την τιμή αγοράς αλλά το κόστος συντήρησης /χρήσης. Οι V8 βρίσκονται και σε πολύ χαμηλότερες τιμές αν το ψάξετε αλλά θέλεις ένα 500ρι για ένα απλό service και φυσικά ένα πόδι και ένα χέρι για τα πάγια.
Γενικότερα, όμως, και στην Ευρώπη όπου δεν ισχύει η ηλίθια πολιτική προς το αυτοκίνητο που έχουμε εδώ, οι βασικές/φτηνότερες εκδόσεις πάντοτε κερδίζουν έδαφος έναντι των ακριβών, εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους συντήρησης και των λιγότερων πραγμάτων που μπορούν να πάνε στραβά.Είμαστε εντελώς off-topic, όμως...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Δεν εχω ουτε ειχα ποτε δευτερο αυτοκινητο ή μηχανακι (δεν μ αρεσουν ουτε εχω διπλωμα) οποτε μιλαμε για το ενα και μοναδικο που θα κανει τα παντα (με το 100% των χιλιομετρων εντος Αθηνας και περιχωρων). . Χλμ το χρονο κανω γυρω στα 12-13.000ta xlm που θελεις να κανεις μεσα στην Αθηνα και περιχωρα τα εχεις υπολογισει,γιατι ειναι παρα πολλα απο θεμα κοστους βενζινης? Ξαδελφος με ρχ8 καιει περισσοτερο απο το εβο μου σε κοινα ταξιδια.
Να υπολογιζεις και μια 4αδα ελαστικα το χρονο με τοσα χλμ,αφου θελεις να το ευχαριστιεσαι. -
Πάντως εμένα κάποτε ένας φίλος με πήγε βόλτα με ένα RX-8 Cosmo 231ps και θα πω ότι ήταν απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας κατασκευή από την SLK.
Η οποία SLK έχει ναι μεν την δική της ιστορία, έφερε βεβαίως τη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή στην κατηγορία αλλά σαν R170 δεν μου αρέσει, αναφέρομαι ξεκάθαρα στον αισθητικό τομέα. Ο 192άρης κινητήρας της όμως ήταν και είναι ψυχωμένος.
Από την άλλη ο Renesis παίζει μπάλα σε άλλο επίπεδο. Το να βλέπεις το στροφόμετρο να φλερτάρει με τις 10.000σαλ είναι κάτι μοναδικό. Εγώ τον ήχο του, τον βρίσκω φανταστικό. Ενδεχομένως αν είχα ένα στην κατοχή μου, να είχα ξεκληριστεί οικονομικά, μονάχα για να πατώ γκάζι και να τον ακούει να ηχεί. Όπως και το πάτημα του. Νομίζω ότι είναι ένα αμάξι που θέλει σεβασμό αλλά έχει το υπόβαθρο να σε κάνει να πας επίπεδα επάνω, ως προς τον οδηγικό τομέα, να σε εξελίξει σαν οδηγό.Θέλει πολλή σκέψη η απόφαση. Μιλάμε για ένα αμάξι που σήμερα είναι μεν φθηνό στην κτήση αλλά πανάκριβο στην συντήρηση και διαβίωση. Περίεργες οι εποχές...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Θέλει πολλή σκέψη η απόφαση. Μιλάμε για ένα αμάξι που σήμερα είναι μεν φθηνό στην κτήση αλλά πανάκριβο στην συντήρηση και διαβίωση. Περίεργες οι εποχές...
Kραταω κυριως αυτο που ειπες γιατι επ ουδενι δεν θελω και δεν μπορω να το συντηρησω ΑΝ τυχον ειναι ακριβοτερη (η συντηρηση) απ την slk μου την οποια ως τωρα μπορω κουτσα στραβα να την κουλαντρισω
-
- καλά κάνεις που θέλεις να αποχωριστείς τη Μερκ
- πόσο συχνά την ανοιγεις;
- πόσα θα έπιανε εχεις μάθει;
από εδω ξεκινας και βλέπεις.
-
Αν εννοεις την οροφη σπανιοτατα γιατι μου εχει περασει η κ@υλα του ξεσκεπαστου απ τα παλια μου ροουντστερς
Αν εννοεις πατηματα συνεχεια...εχει δυναμη το μοτερακι και κυριως ροπακλα...σχεδον δεν κατεβαζω πιαΥπολογιζω 4-5 χιλιαρικα να πιασει
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Θέλει πολλή σκέψη η απόφαση. Μιλάμε για ένα αμάξι που σήμερα είναι μεν φθηνό στην κτήση αλλά πανάκριβο στην συντήρηση και διαβίωση. Περίεργες οι εποχές...
Kραταω κυριως αυτο που ειπες γιατι επ ουδενι δεν θελω και δεν μπορω να το συντηρησω ΑΝ τυχον ειναι ακριβοτερη (η συντηρηση) απ την slk μου την οποια ως τωρα μπορω κουτσα στραβα να την κουλαντρισω
Από που και ως που το Μάζντα έχει πιο ακριβή συντήρηση από τις Μερκ? Επίσης, τα πράγματα είναι απλά: για τα χλμ που κάνεις πάρε ένα κουμπιουτεράκι και κάνε πράξεις (τέλη-ασφάλιστρα-κατανάλωση-πιθανές ζημιές) ζύγισε μετά το τι θέλεις... Και αν η διαφορά κατά του Μάζντα αξίζει (για εμένα φυσικά και αξίζει).
Αλλαγη της SLK για RX8. Ναι ή Οχι?