-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν απαντησες λοιπον γιατι θα βρισκεις φτηνοτερα αλλου αν o παραγωγος ειναι νομιμος.Γιατί με τη σημερινή κατάσταση είναι αδύνατον να βρεις τόσους εργάτες νόμιμα κ η παραγωγή θα πέσει. Πρέπει ν΄αλλάξουν πράγματα ή να καταργηθεί η καλλιέργεια.
Δεν καταλαβαίνω που ζεις, αλήθεια. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... Από το 2008, λέει ο αριστερός επαναστάτης παραπάνω, ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει....Ας τσιμπησω.
Ουτε ειμαι , ουτε εχω την εντυπωση οτι ειμαι , ουτε εχω ισχυριστει ποτε οτι ειμαι επαναστατης. Και σαν ειρωνεια ειναι της πλακας. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@greoΔηλαδή μπήκε καμμία αφίσα στην Αθήνα '50 μεροκάματα, 25 ευρώ στη Μανωλάδα με εξασφαλισμένη διαμονή και 6 ωρες την ημέρα'; (μια χαρά νόμιμο είναι το 25 για 6ωρο) Και δεν πήγε κανένας;
Πολύ σωστή παρατήρηση αλλά νομίζω ότι ελάχιστοι προς το κανένας θα πάνε.
Και βέβαια δεν θα πάει κανένας, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουμε γίνει ακόμα λούμπεν...
...μάλλον δεν έχεις πλήρη εικόνα για τις συνθήκες διαβίωσης με απολύτως δυσανάλογο μάλιστα κόστος, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη περιοχή... -
Από την εξαθλίωση της Μανωλάδας μέχρι την πτώση της παραγωγής λόγω αδυναμίας εξεύρεσης εργατών, υπάρχει τεράστια απόσταση, με πολλές διαβαθμίσεις.
Εκεί μέσα 'παιζει' μια προοπτική για ΕΟΖ.
-
αληθεια μια τυχαια φωτια ακριβως στα χωραφια τους θα εκανε την δουλεια?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για να καταλαβω, θες το ΚΚΕ να διαμαρτυρηθεί για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μπράβων και νυχτομάγαζων?randomness level : +inf
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Για να καταλαβω, θες το ΚΚΕ να διαμαρτυρηθεί για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μπράβων και νυχτομάγαζων?
randomness level : +inf
Νομος ειναι το δικιο του νταβατζη!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Από την εξαθλίωση της Μανωλάδας μέχρι την πτώση της παραγωγής λόγω αδυναμίας εξεύρεσης εργατών, υπάρχει τεράστια απόσταση, με πολλές διαβαθμίσεις.Εκεί μέσα 'παιζει' μια προοπτική για ΕΟΖ.
Δεν υπάρχει τεράστια απόσταση, ούτε πολλές διαβαθμίσεις. Η 'προδιαγραφή' είναι μία: Να πάψουν οι παραγωγοί να είναι άπληστοι μέχρι του σημείου να φτάνουν ακόμα και στο έγκλημα προκειμένου να εξασφαλίσουν υπέρμετρα κέρδη και να περιοριστούν σ' ένα εύλογο/αξιοπρεπές κέρδος... τουλάχιστον έτσι θέλω να το βλέπω εγώ!
-
Μ'αυτά και μ'αυτά θυμήθηκα γιατί γουστάρω τόσο πολύ Ililias. Συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του (δεν έχει σημασία) ο άνθρωπος έχει εμπεριστατωμένη άποψη χωρίς κομματικά (ή έστω παραταξιακά) γυαλιά. Και ναι, είναι σπάνιο.-
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Μ'αυτά και μ'αυτά θυμήθηκα γιατί γουστάρω τόσο πολύ Ililias. Συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του (δεν έχει σημασία) ο άνθρωπος έχει εμπεριστατωμένη άποψη χωρίς κομματικά (ή έστω παραταξιακά) γυαλιά. Και ναι, είναι σπάνιο.-...αν σου είναι εύκολο, κάνε έναν κόπο να επισημάνεις τα κύρια σημεία της εμπεριστατωμένης άποψης, γιατί κάπου δυσκολεύομαι από μόνος μου...
-
Meanwhile:
-
Meanwhile
Πρωτότυπος συλλογισμός Πορτοσάλτε: Το πρόβλημα είναι τα... ούρα των Μπανγκλαντεσιανών
Font Size
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 19 ΑΠΡΊΛΙΟΣ 2013 02:07Έναν πρωτότυπο προβληματισμό για το μποϊκοτάζ στη φράουλα Μανωλάδας ανέπτυξε ο Άρης Πορτοσάλτε στο χθεσινό δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, γράφει το Mao.gr με τον τίτλο 'Εργάτη από το Μπανγκλαντές: τι έπιασαν τα χέρια σου;'.
«Η φράουλα είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν, λίγο το ξεπλένουμε και το τρώμε κατευθείαν. Αυτό το ευαίσθητο προϊόν το πιάνουν με το χέρι τους… με συγχωρείτε αλλά αν είναι, έτσι να το κόψουμε αυτό το φρούτο. Αν ένας άνθρωπος κάνει την ανάγκη του στην ύπαιθρο [σημείωση δική μας: προφανώς εννοεί στο ύπαιθρο, στο χωράφι] και ζει σ’ αυτό το πράγμα… τι ηπατίτ… τι αρρώστιες σέρνονται. Αυτοί οι άνθρωποι εξετάζονται; Έχουν κάποιο ιστορικό; Πιάνουν ένα ευαίσθητο προϊόν με το χέρι τους, από τις εφτά το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι… πώς, δεν καταλαβαίνω… πρέπει να πλένουν τα χέρια τους. Να ‘χουν κανά σαπούνι…»
Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να ανησυχούμε τόσο για το αίμα των εργατών που πότισε τη γη της Ηλείας, όσο για τα υπολείμματα σταγονιδίων από ούρα που ίσως έμειναν στα χέρια των Μπανγκλαντεσιανών που έπιασαν τις φράουλες. Πάντως, δε νομίζουμε ότι στα καθήκοντα των οπλοφόρων επιστατών συγκαταλέγεται ο έλεγχος του τρόπου ανακούφισης των συλλεκτών της φράουλας. Εδώ και αιώνες οι αγρότες δεν συνηθίζουν να σαπουνίζουν τα χέρια τους ενώ εργάζονται στο χωράφι και, π.χ., κόβουν σταφύλια, που επίσης είναι ένα ευαίσθητο προϊόν.
Δεν έχει αποδειχτεί ότι μολυσματικές ασθένειες, π.χ. η ηπατίτιδα, μεταδίδεται μέσω της φράουλας. Η μικροβιακή διαδρομή άνθρωπος-φράουλα-άνθρωπος παραμένει στη σφαίρα της φαντασίας. Πιο βρώμικα από τα χέρια των μεταναστών είναι τα χέρια των εργοδοτών τους. Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι οι εργάτες γης, Έλληνες ή ξένοι, έχουν δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες κατοικίας και εργασίας. Όταν όμως το πρωταρχικό κίνητρο του εργοδότη είναι το κέρδος μέσα από το ξεζούμισμα της εργασίας, η υγιεινή και η ασφάλεια (των εργαζομένων και του προϊόντος) αποκτά εξωτικό χαρακτήρα.
Ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν έδωσε συνέχεια στον προβληματισμό του συναδέλφου του, ενώ ένας άλλος φραουλοπαραγωγός είπε ότι οι φράουλες της Μανωλάδας είναι κατά 99% πιστοποιημένες, δηλαδή έχουν περάσει από ανάλυση για φυτοφάρμακα και μικροβιολογική ανάλυση.΄Ομως η εικόνα του Ασιάτη που κάνει ό,τι έκανε ο Χρ. Παππάς στο Mega και μετά πιάνει τη φράουλα που δίνουμε στο παιδί μας πρέπει να καρφώθηκε στο μυαλό πολλών τηλεθεατών.
Έτσι ενισχύεται η πρόταση για μποϊκοτάζ στη φράουλα Μανωλάδας. Όχι για λόγους συμπαράστασης στους κατατρεγμένους μετανάστες, αλλά για λόγους υγιεινής… ενώ πολλοί προβληματίζονται για το αν πρέπει να κόψουν κάποια δελτία ειδήσεων για λόγους ψυχικής και πολιτισμικής υγιεινής
-
Πορτοσάλτε και μλιες.
Το διαβάσατε πρώτα στο 4τφόρουμ -
Αλλη βρωμια η μια αλλη βρωμια η αλλη. Συγκρινεις ανομιες βρωμιες. Και οι δυο δεν ειναι καλες ας οψεται το ανυπαρκτο κρατος.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Meanwhile
............Φαντάσου να τους έρθει και κόψιμο!!!
-
Ντάξει αυτό του Πορδοσάλτε είναι πολύ WIN.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Meanwhile:Πίπες κάνει?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Meanwhile
............Φαντάσου να τους έρθει και κόψιμο!!!
γιαυτό τους κρατάνε νηστικους...
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
... Από το 2008, λέει ο αριστερός επαναστάτης παραπάνω, ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει....
Ας τσιμπησω.
Ουτε ειμαι , ουτε εχω την εντυπωση οτι ειμαι , ουτε εχω ισχυριστει ποτε οτι ειμαι επαναστατης. Και σαν ειρωνεια ειναι της πλακας.Δεν είχα καν δει την δημοσίευσή σου.
Όχι, δεν σου 'την λέω'. Τσάμπα μυγιάστηκες....μάλλον δεν έχεις πλήρη εικόνα για τις συνθήκες διαβίωσης με απολύτως δυσανάλογο μάλιστα κόστος, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη περιοχή...
Ενώ εσύ, έχεις.
Έ?
Πειράζει πολύ, να μας την δώσεις κ εμάς κ να μας αποκαλύψεις τις πηγές σου? -
Όχι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τις φράουλες, όμως το ίδιο ισχύει για κάθε βρώσιμη ύλη. Αν ο Έλληνας βοσκός πηδάει την προβατίνα, μπορεί να βρεθείς με καμιά σύφιλη από το πουθενά.
Φυσικά δεν μπορώ να μη θυμηθώ μια κουβέντα που είχε γίνει με κάποιους στο φόρουμ, αναφορικά με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους λάθρο που δούλευαν σ' αυτά, στη λάντζα ή στα μαγειρεία.
'Έλα μωρέ, τι είναι λίγη ηπατίτιδα Α-Β-bablom, λίγος πυρετούλης, σγά ταυγά. Που θέλεις να διώξουν από τα εστιατόρια τους καημένους τους ξένους'.
Το ότι οι καημένοι οι ξένοι εργάζονταν μαύρα, υπό το βούρδουλα κάποιου βρωμερού κάπελα ολημερίς κι ολονυχτίς ήταν λεπτομέρεια. Οι φράουλες ΟΜΩΣ; ΟΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ?!?!! Ααααχ!Σούπερ αναμνήσεις.
Και να μην ξεχάσω την ημερήσια διασκέδαση:
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΥΓ1 Στην αρχή το ΚΚΕ, δεν πήγε. Μετά 'και που πήγε τι έκανε;' Γεια σου κοριτσάρα μου Μελισσανίδη
ΑΥΤΟΙ πήγαν εκεί που τους έπαιρνε
Με ροπαλοφλάμπουρα (tm) απέναντι σε ζευγαράκια, οικογένειες και κάτι γιαγιάδες που ήθελαν να ταξιδέψουν στο νησί.
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ εκεί που δεν τους έπαιρνε
https://www.youtube.com/watch?v=ruEnIQxHFN4#!
Εκτός κι αν τα χωράφια ήταν εκεί που έκαναν την τσάρκα τους.
Ή έχασαν την πυξίδα και δεν κατάφεραν να βρουν τους 'μεγαλοκτηματίες' και τους 'επιστάτες' τους. Τα μεγάλα κτήματα είναι γνωστό ότι κρύβονται καλά.Αλλά όταν έχεις ροπαλοφλάμπουρα (tm) απέναντι σε σκάγια, τα αποφασιστικά βλέμματα μένουν λίγο πίσω.
Περιμένω τώρα να πληροφορηθώ ότι οι αγωνιστές του βίντεο, μετά την τσάρκα και το ψωμοτύρι, έψαξαν και βρήκαν τους δούλους, τους ελευθέρωσαν και τραγούδησαν παρέα το Θούριο, ενώ οι μεγαλοκτηματίες τους παρακολουθούσαν από απόσταση ασφαλείας αποσβολωμένοι.
Οι φράουλες της Μανωλάδας [Διάσπαση]