-
Civic 1,6 i-DTEC vs Megane 1,5 dCi vs V40 1,6 D2
http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/110786.asp*Συμπέρασμα
Πρόκειται για τρία πολύ ολοκληρωμένα αυτοκίνητα, με εξαιρετικούς κινητήρες diesel που προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση, μικρά πάγια έξοδα και καλές επιδόσεις. Ωστόσο, το καθένα υλοποιεί τις προδιαγραφές του με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, το Volvo πλεονεκτεί στην αίσθηση πολυτέλειας και στον εξοπλισμό ασφάλειας, αλλά έχει τις πιο αργές επιδόσεις και είναι το ακριβότερο, ενώ η οδική του συμπεριφορά δεν είναι πολύ ισορροπημένη.
Στο Civic δύσκολα θα βρεις ψεγάδι, ειδικά αν σου αρέσει και η ξεχωριστή αισθητική του. Είναι το πιο γρήγορο από όλα, είναι ποιοτικό, άνετο και συμμετοχικό στο δρόμο, χωρίς να χάνει σε ποιότητα κύλισης. Ωστόσο, η τιμή του, παρά τον πλούσιο εξοπλισμό του, του στερεί τον πόντο της νίκης. Τον οποίο κερδίζει το Megane. Με ένα από τα καλύτερα diesel μοτέρ της αγοράς, προσφέρει καλή άνεση από την ανάρτηση, σωστή ποιότητα κατασκευής, πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, μεγάλη εγγύηση και, το κυριότερο, όλα αυτά, σε μία ασυναγώνιστη τιμή. Οπότε τα… μαθηματικά είναι με το μέρος του. * -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Δεν ξερω, ειλικρινα εμενα δε μου φανηκε τοσο μεγαλη η διαφορα στις επιδοσεις. Υπαρκτη μεν, οχι τραγικη δε.Χρησιμο θα ηταν να ποσταρε κανεις ρεπριζ και απο τα 2 εαν εχει.
Παραθετω και το συγκριτικο των 4T οπου το βολβο βγαινει συνολικα καλυτερο:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13588Αντιγραφω:
- Για την ιστορία (μιας και δεν υπάρχει πρακτικό αντίκρισμα), η BMW δε δυσκολεύεται να πάρει κεφάλι στην επιτάχυνση από στάση. Στις ρεπρίζ το V40 είναι οριακά καλύτερο στις πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ μετά προηγείται η BMW, χωρίς όμως πολύ μεγάλες διαφορές. *
Για τους χωρους συμφωνω οτι και τα 2 εχουν χειροτερους απο φτηνοτερα μοντελα οπως αυτα που ανεφερες (Civic, Golf). Ειδικα απο το Golf που εχω οι χωροι για τους επιβατες ειναι ΠΟΛΥ χειροτεροι. Και αυτο ειναι κατι που με ενοχλει προσωπικα πολυ.
Για την κλιμακωτη ρυθμιση της πλατης ειμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σιγουρος. Δεν ξερω ποια εκδοση πηρες, η βασικη παντως σιγουρα εχει.
Τωρα στο δρομο ΟΚ η BMW ειναι καλυτερη αλλα το οτι το Βολβο ειναι αποστειρωμενο δεν θα ελεγα με τιποτα. Να προσθεσω κατι εδω. Αν μιλαμε για αυτοκινητα εργαλεια καθημερινης χρησης και οχι για joy machines και εαν η καθημερινη διαδρομη που κανουμε ειναι μεσα σε πολη (ή εστω ημιαστικο περιβαλλον) και οχι να ανεβοκατεβαινουμε την Παρνηθα, ισως μετρανε αλλα πραγματα περισσοτερο απο την 'απολυτη οδηγικη ευχαριστηση'. Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για αυτοκινητα απολυτως ασφαλη, χωρις μεγαλες διαφορες μεταξυ τους. Αλλωστε αν αυτο ειναι το ζητουμενο μαλλον δεν πρεπει να κοιταει κανεις σε diesel αλλα σε βενζινη μονο.
Αυτα που λες για το Civic τα εχω ακουσει κι εγω, αλλα μην νομιζεις με τις premium μαρκες που συζηταμε εδω δε θα κλαις εαν σου συμβει κατι. Και μαλιστα με μονο 2 χρονια εγγυηση που δινουν...Τουλαχιστον στο Civic ξερεις οτι κατα κανονα το αμαξι δεν προκειται να βγαλει τπτ.
Παραβλέπεις έναν πολύ σημαντικό παράγοντα, το κόστος απόκτησης. Τον Σεπτέβριο που έγινε η εν λόγω δοκιμή το bmw ήταν αρκετά πιο ακριβό από το volvo. Για αυτό και καταλήγει το άρθρο : '' ....(η bmw) αν μπορούσε να συνδυαστεί με το εξαιρετικό αυτόματο 8άρι κιβώτιο και υπεράνω χρημάτων, τότε δε θα το συζητούσαμε. Ωστόσο, σε αυτήν την premium economy θέση, κλίνουμε περισσότερο προς τη μεριά του V40 D2....'' Προσωπικά βλέπω να βγάζει νικητή το volvo λόγω τιμής και όχι επειδή είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Χώρια που αυτή ήταν μια από τις πρώτες δοκιμές του v40 και ως γνωστόν στις πρώτες δοκιμές όλα είναι τέλεια, άψογα κλπ . Σήμερα λοιπόν που το bmw είναι φθηνότερο από το volvo δε νομίζω ότι το συμπέρασμα θα ήταν το ίδιο. Σε άλλο σημείο γράφει το επικό ''....Στο θέμα των χώρων, το V40 προσφέρει αυτό που κανείς θα περίμενε από ένα πλουσιοπάροχων διαστάσεων χάτσμπακ. Οι εμπρός επιβάτες νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα ευρύχωρο αυτοκίνητο, ενώ οι δύο πίσω επιβάτες κανονικού αναστήματος δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα - με κάποιες υποχωρήσεις θα βολευτεί και ένας πέμπτος ''. Προφανώς ο συντάκτης του άρθρου είναι γύρω στο 1.65-1.70 και βολεύτηκε ή δεν έκανε τον κόπο να κάτσει πίσω.
Για την σκαλωτή ρύθμιση ας γράψουν και άλλοι κάτοχοι, η bmw δεν έχει εκδόσεις αλλά μια βασική και μετά βάζεις πακέτα και μεμονωμένα extra. Πάντως πουθενά δεν βρήκα ότι η ρύθμιση της πλάτης είναι κλιμακωτή και δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει. Για την οσφυική ρύθμιση πράγματι είναι extra αλλά προσωπικά δεν μου έλειψε ακόμα και σε ταξίδι 300 χιλιομέτρων που έκανα και βγήκα ατσακάκωτος και ξεκούραστος (και έχω τα βασικά καθίσματα, ούτε καν τα sport). Ακόμα και στην καθημερινή μετακίνηση θέλω να οδηγάω και ουχί να μεταφέρομαι από το σημείο Α στο σημείο Β, θέλω να πω ότι η συνολική αίσθηση που σου δίνει ένα αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι είναι χρήσιμη μόνο στις αναβάσεις. Κλασικό παράδειγμα το focus mk1 που παρότι ήταν αργό σαν αυτοκίνητο είχε τέτοιο τιμόνι και ανάρτηση που ακόμα και στην πιο απλή βόλτα χαιρόμουν να το οδηγώ. Το volvo δεν το λες fun to drive επ'ουδενί, την alfa και την bmw ακόμα και με τους diesel κινητήρες τις λες fun to drive (πάντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό). Αλλά όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων όπως πολύ σωστά είπες. Το volvo θα επαναλάβω για χιλιοστή φορά ότι είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο αλλά το θεωρώ ακριβό και σίγουρα όχι καλύτερο από τον άσο. Είναι θέμα προσωπικών επιλογών και προτεραιοτήτων .mrclouzo μπορείς αν θες να αναφέρεις ενδεικτικά κάποια κόστη συντήρησης της 116d;
Τα έχω ξαναγράψει, σε εμένα είπαν γύρω στα 100 ευρώ το κλασικό service (λάδια-φίλτρα) και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα αναλώσιμα όποτε και όταν χρειαστεί να αλλαχτούν (η bmw λέει αλλαγή λαδιών στα 2 χρόνια ή στα 30.000 χλμ, προσωπικά θα τα αλλάζω κάθε 10.000 χλμ). Για τα λάδια και τα τακάκια τουλάχιστον σε ειδοποιεί ο υπολογιστής του αυτοκινήτου. Επίσης η bmw έχει καδένα με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται σε κόστος χρήσης όταν άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας απαιτούν αλλαγή των ιμάντων ακόμα και στα 60.000 χλμ (με ένα κόστος από 400 ευρώ στην αντιπροσωπεία). Το civic δεν ξέρω αν έχει ιμάντα ή καδένα αλλά αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι ακόμα και το πιο απλό service το πληρώνεις χρυσό (και θα το πληρώνεις για τουλάχιστον 7 χρόνια που είναι η εγγύηση). Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω για ποιο λόγο να πληρώσει κάποιος το civic στην τιμή των premium της κατηγορίας, εκτός αν οι χώροι είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα και χρειάζεται σχετικά compact όχημα (αλλιώς γιατί να μην πάρει ένα station ή ένα πολυμορφικό). Το αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι made in japan (όπως και το auris της toyota αντίστοιχα) για να δικαιολογεί την τιμή του και όλοι έχουν μείνει στην εποχή που τα honda ήταν γιαπωνέζικα σκυλιά (στρόφαραν όλη μέρα στις 8.000 στροφές και δεν έσπαγαν). Αλήθεια πόσα χρόνια έχει η honda να παρουσιάσει ένα καλό ατμοσφαιρικό μοτέρ? (turbo ούτε για δείγμα προς το παρόν). Τουλάχιστον ο δικός μου άσος κατασκευάστηκε στο Μόναχο από αχώνευτους τελειομανείς γερμαναράδες (είναι όντως made in germany) με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν θες την γνώμη μου, ρώτα κάθε εταιρεία πόσο θα κοστίσουν τα τυπικά service σε βάθος πενταετίας καθώς και την τιμή σε κάποια αναλώσιμα και ανταλλακτικά (πχ τακάκια φρένων, φίλτρο καμπίνας, εμπρός προφυλακτήρας, εμπρός καπό, πόρτα). Στην bmw μετά τα 2 χρόνια θα βρω έναν καλό εξειδικευμένο bmw service όπου θα τους πηγαίνω εγώ τα ανταλλακτικά (τα οποία θα αγοράζω από ebay πολύ φθηνότερα σε σχέση με Ελλάδα) και θα πληρώνω μια μικρή εργασία. Έτσι το αυτοκίνητο θα είναι άριστα συντηρημένο και με πολύ χαμηλό κόστος.
edit : μόλις είδα στο site της honda ότι η εργοστασιακή εγγύηση είναι πλέον 3 χρόνια (από 7). Τυχαίο? Μπααααααααα
-
σ΄ευχαριστώ πολύ...
μήπως τα επιπλέον 4 από τα 7 χρόνια τα έδινε η εδώ αντιπροσωπεία (ακατανόμαστος - Σ);όντως η τιμή του civic μοιάζει υψηλή κατ΄αρχήν - πολύ κοντά στα premium...
όσο το ψάχνω, τόσο μπερδεύομαι - από κει που ήμουν σίγουρος για diesel τώρα σκέφτομαι μήπως θα πέσω στην παγίδα της τάσης που δημιουργούν περιοδικά-έμποροι-κράτος χωρίς ουσιαστικό όφελος...
-
3 χρόνια εγγύηση μου είπαν για το civic diesel.
Στο site αναφέρει επέκταση +2 χρόνια με 300 ευρώ,Στάλθηκε από το LT22i μου
-
Δεν θα πέσεις σε καμία παγίδα αν είσαι 100% σίγουρος για τις πραγματικές σου ανάγκες. Αν διανύεις πάνω από 15.000 χλμ ετησίως για μένα diesel με κλειστά μάτια. Προσωπικά είδα όφελος στην τσέπη μου από το πρώτο γέμισμα, σχεδόν 1000 χιλιόμετρα μέχρι να ανάψει λαμπάκι ρεζέρβας και όλα αυτά με 65 ευρώ πετρέλαιο... Θέλω να πω ότι οικονομικό όφελος σαφώς και υπάρχει, το ζήτημα είναι πότε θέλει ή περιμένει ο καθένας να κάνει απόσβεση των - συνήθως- επιπλέον χρημάτων που κοστίζουν τα diesel (αν και η ψαλίδα έχει κλείσει αρκετά πλέον). Επίσης το ταξίδι στην εθνική με ένα diesel είναι κατά κανόνα πιο ευχάριστο και ξεκούραστο, στον άσο λόγω και της αρκετά μακριάς κλιμάκωσης με κουμπωμένη την 6η και 140 χλμ πχ δεν ακούς καθόλου μοτέρ παρά κάποιους μικρούς αεροδυναμικούς θορύβους. Βενζίνη θα έπαιρνα μόνο αν ήμουν αρκετά άνετος οικονομικά οπότε θα έβαζα σαν πρώτη προτεραιότητα τις επιδόσεις και την χαρά της οδήγησης ( η οποία κόπηκε απότομα μαζί με τόσα άλλα στη χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια ).
-
Ο χρήστης sdoros έγραψε:
Τα +2 χρόνια σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα προσφέρονται σαν δώρο προσεχώς, από πληρωμή που είναι σήμερα,
άρα πάμε στα 5 χρ. συνολικής εγγυησης... -
Ο χρήστης 618RR έγραψε:
:hmmm: σ΄ευχαριστώ πολύ...
μήπως τα επιπλέον 4 από τα 7 χρόνια τα έδινε η εδώ αντιπροσωπεία (ακατανόμαστος - Σ);όντως η τιμή του civic μοιάζει υψηλή κατ΄αρχήν - πολύ κοντά στα premium...
όσο το ψάχνω, τόσο μπερδεύομαι - από κει που ήμουν σίγουρος για diesel τώρα σκέφτομαι μήπως θα πέσω στην παγίδα της τάσης που δημιουργούν περιοδικά-έμποροι-κράτος χωρίς ουσιαστικό όφελος...
Ξαναλεω οτι αν δεν κανεις τουλαχιστον 15000km το diesel δεν αξιζει. Ειναι μοδα που πολυ σωστα ειπες θελουν να μας πλασαρουν. Κατσε να δεις τι εχει να γινει οταν αλλαξουν τη φορολογια (ηδη εχουν πει οτι το σκεφτονται) για να πιασουν τα νεα πετρελαιοκινητα και τα υβριδικα. Ή επιβαλλουν φορολογια στο πετρελαιο κινησης τωρα που ολοι παιρνουν diesel.
Αληθεια, εχεις ρωτησει ποσο κοστιζει μια αντλια πετρελαιου και ειδικα σε πριμιουμ κατασκευαστη η οποια μπορει να χαλασει με τα πετρελαια που εχουμε και προφανως ΔΕΝ καλυπτεται απο εγγυηση;@mrclouzo: την επιπλεον επεκταση στα Honda την εδινε ο Σ. Επετρεψε μου να πω οτι ειναι ατοπο να συγκρινουμε την αξιοπιστια των ιαπωνων και δη της Honda (οπουδηποτε κι αν κατασκευαζονται) με αυτη των Ευρωπαιων. Και στο λεω εγω που μια ζωη Ευρωπαϊκα αυτοκινητα ειχα. Ολες οι ερευνες αξιοπιστιας το επιβεβαιωνουν αυτο.
Επισης, να συζηταμε για fun to drive και 1600αρια diesel μου φαινεται σχημα οξυμωρο. Αν ενδιαφερει τοσο πολυ το fun to drive απλα δεν κοιτας diesel (ή τουλαχιστον κοιτας diesel μεγαλυτερων κυβικων). Εχοντας οδηγησει και τα 3 (Alfa, BMW και Volvo) οι επιδοσεις και το νευρο τους δειχνουν αστειες μπροστα στο TSi μου αλλα και σε οποιονδηποτε καλο συγχρονο TB. Οποιαδηποτε εκδοση, οποιουδηποτε μικρομεσαιου ειναι σαφως πιο fun to drive στην βενζινοκινητη εκδοχη παρα στην πετρελαιοκινητη. Αναγκη για οικονομια ειναι το diesel, η οποια δυστυχως προκυπτει απο την κατασταση που μας φερανε, και τιποτα παραπανω.
-
Ο χρήστης dsgeo έγραψε:
Τα +2 χρόνια σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα προσφέρονται σαν δώρο προσεχώς, από πληρωμή που είναι σήμερα,
άρα πάμε στα 5 χρ. συνολικής εγγυησης...Το οποίο δώρο θα το πάρει πίσω ο Σάρα πολλές φορές μέσα στα 5 χρόνια της εγγύησης, άρα δώρον-άδωρον
-
Ο χρήστης dsgeo έγραψε:
άρα πάμε στα 5 χρ. συνολικής εγγυησης...Όντως δώρο άδωρο, θα προτιμούσα να κάνει έκπτωση 1000€ στο civic diesel όπως κάνει σε αυτά με βενζίνη.
Στάλθηκε από το LT22i μου -
Όντως θα μπουρούσε να το τιμολογούσε σε πιο προσιτή τιμή από αυτή των 24000e για την έκδοση sport ...
Τουλάχιστον 1000e κάτω πρέπει να πέσει η τιμή του. -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
@mrclouzo: την επιπλεον επεκταση στα Honda την εδινε ο Σ. Επετρεψε μου να πω οτι ειναι ατοπο να συγκρινουμε την αξιοπιστια των ιαπωνων και δη της Honda (οπουδηποτε κι αν κατασκευαζονται) με αυτη των Ευρωπαιων. Και στο λεω εγω που μια ζωη Ευρωπαϊκα αυτοκινητα ειχα. Ολες οι ερευνες αξιοπιστιας το επιβεβαιωνουν αυτο.
Επισης, να συζηταμε για fun to drive και 1600αρια diesel μου φαινεται σχημα οξυμωρο. Αν ενδιαφερει τοσο πολυ το fun to drive απλα δεν κοιτας diesel (ή τουλαχιστον κοιτας diesel μεγαλυτερων κυβικων). Εχοντας οδηγησει και τα 3 (Alfa, BMW και Volvo) οι επιδοσεις και το νευρο τους δειχνουν αστειες μπροστα στο TSi μου αλλα και σε οποιονδηποτε καλο συγχρονο TB. Οποιαδηποτε εκδοση, οποιουδηποτε μικρομεσαιου ειναι σαφως πιο fun to drive στην βενζινοκινητη εκδοχη παρα στην πετρελαιοκινητη. Αναγκη για οικονομια ειναι το diesel, η οποια δυστυχως προκυπτει απο την κατασταση που μας φερανε, και τιποτα παραπανω.
Αυτό με τους ιάπωνες και την απαράμιλλη αξιοπιστία τους έχει καταντήσει κουραστικό. Προσωπικά είχα στην κατοχή μου 2 ford, ένα peugeot, 1 vw και ένα forester turbo. Τα 2 ford και το forester βγήκαν εξαιρετικά αξιόπιστα (το mondeo μάλιστα υπάρχει ακόμα στην οικογένεια με πάνω από 200.000 χλμ χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα), το peugeot είχε κάποια λίγα θεματάκια (και πάλι αξιόπιστο το λες) και το vw polo ήταν το πιο ζημιάρικο από όλα, είχε βγάλει ότι μπορείς να φανταστείς. Συμπέρασμα : δεν παίρνω ξανά vw (και οτιδήποτε από το group) και ας μου το κάνουν δώρο αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι όλα τα γιαπωνέζικα είναι πιο αξιόπιστα από όλα τα ευρωπαικά. Έχω φίλο κάτοχο rav4 2008 μοντέλο που έχει αγανακτήσει από τα προβλήματα (δεν έχει σημασία που τον κάλυπτε η εγγύηση της toyota). Τα γιαπωνέζικα έβγαλαν την φήμη γιατί μέχρι πριν 8-10 χρόνια ήταν κουτιά με ρόδες με απλά (τεχνολογικά) μοτέρ και τα επέλεγαν κυρίως άνθρωποι που ήθελαν ένα απλό μεταφορικό μέσο χωρίς να τους ενδιαφέρει το οδηγείν (μιλάω για την πλειοψηφία των ιαπωνικών και όχι για κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις), ήταν πίσω σε ποιότητα καμπίνας, οδηγική συμπεριφορά ακόμα και στην παθητική ασφάλεια από την πλειοψηφία των ευρωπαίων. Το φαινόμενο της toyota (πάρε τουότα έλεγαν στο χωριό και θα με θυμηθείς) είναι καθαρά ελληνικό, πουθενά στην Ευρώπη δεν πούλησε ιδιαίτερα.
Όπως έγραψα σε άλλο ποστ, αυτοκίνητο δεν είναι μόνο το μοτέρ αλλά και το τιμόνι, η ανάρτηση, το πλαίσιο, το ζύγισμα. Άρα δεν χρειάζονται απαραίτητα πολλά άλογα για να χαμογελάσεις γιατί είτε με βενζίνη είτε με πετρέλαιο όταν στρίψεις σε μια στροφή δεν παίζει ρόλο το καύσιμο αλλά το υπόλοιπο set up και ζύγισμα. Προφανώς οι σύγχρονοι turbo βενζινοκινητήρες είναι καλύτεροι σε επιδόσεις αλλά καίνε τα διπλά και παραπάνω από τους diesel για να νιώσεις αυτή τη διαφορά. 'Οτι πάει καίει, παλιός καλός κανόνας. Bravo t-jet 150αρι που οδήγησα για 3 μέρες δεν έπεφτε με τίποτα κάτω από 10 λίτρα/100 απλά για να μετακινούμαι αξιοπρεπώς στην πόλη ενώ στο παιχνίδι χτύπαγε για πλάκα 13αρια, μην τρελαθούμε εντελώς. Οι επιδόσεις πάντως της 116 d δεν είναι επουδενί αστείες συγκρινόμενες με όλο τον ατμοσφαιρικό ανταγωνισμό μέχρι 1800 κυβικά τουλάχιστον, αρκεί να θυμηθεί κανείς πόσα μικρομεσαία ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα-τάφοι κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν ακόμα αναμεσά μας .
Όσον αφορά το civic, φαίνεται ότι είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας που με τον diesel είναι καλύτερο οδηγικά αυτοκίνητο σε σχέση με τα βενζινοκίνητα αδέρφια του (και δεν μιλάω σε σχέση με τον τραγικό 1400 αλλά ακόμα και με τον 1800). -
Ο χρήστης sdoros έγραψε:
Όντως δώρο άδωρο, θα προτιμούσα να κάνει έκπτωση 1000€ στο civic diesel όπως κάνει σε αυτά με βενζίνη.
Στάλθηκε από το LT22i μουΌντως θα μπουρούσε να το τιμολογούσε σε πιο προσιτή τιμή από αυτή των 24000e για την έκδοση sport ...
Τουλάχιστον 1000e κάτω πρέπει να πέσει η τιμή του.Στα 23.000 ευρώ ένα civic diesel στην Ελλάδα του 2013 θεωρείται ευκαιρία? Το αυτοκίνητο αν θέλει να πουλήσει πρέπει να κοστίζει max 20.000 ευρώ. Ξαφνικά η honda εξισώθηκε με audi, bmw και mercedes? Τουλάχιστον εγώ τόσα θα έδινα (και ίσως με ευχαρίστηση γιατί θα ένιωθα ότι δεν με κοροιδεύουν).
-
Τι λιγότερο έχει η Honda από την Audi δηλαδή;
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Όντως δώρο άδωρο, θα προτιμούσα να κάνει έκπτωση 1000€ στο civic diesel όπως κάνει σε αυτά με βενζίνη.
Στάλθηκε από το LT22i μουΌντως θα μπουρούσε να το τιμολογούσε σε πιο προσιτή τιμή από αυτή των 24000e για την έκδοση sport ...
Τουλάχιστον 1000e κάτω πρέπει να πέσει η τιμή του.Στα 23.000 ευρώ ένα civic diesel στην Ελλάδα του 2013 θεωρείται ευκαιρία? Το αυτοκίνητο αν θέλει να πουλήσει πρέπει να κοστίζει max 20.000 ευρώ. Ξαφνικά η honda εξισώθηκε με audi, bmw και mercedes? Τουλάχιστον εγώ τόσα θα έδινα (και ίσως με ευχαρίστηση γιατί θα ένιωθα ότι δεν με κοροιδεύουν).
Αν κανουν 1000€ έκπτωση και στο diesel , η comfort έκδοση του civic κάπου εκει θα παει στα 20.000 € με την απόσυρση.
Στάλθηκε από το LT22i μου
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Αυτό με τους ιάπωνες και την απαράμιλλη αξιοπιστία τους έχει καταντήσει κουραστικό. Προσωπικά είχα στην κατοχή μου 2 ford, ένα peugeot, 1 vw και ένα forester turbo. Τα 2 ford και το forester βγήκαν εξαιρετικά αξιόπιστα (το mondeo μάλιστα υπάρχει ακόμα στην οικογένεια με πάνω από 200.000 χλμ χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα), το peugeot είχε κάποια λίγα θεματάκια (και πάλι αξιόπιστο το λες) και το vw polo ήταν το πιο ζημιάρικο από όλα, είχε βγάλει ότι μπορείς να φανταστείς. Συμπέρασμα : δεν παίρνω ξανά vw (και οτιδήποτε από το group) και ας μου το κάνουν δώρο αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι όλα τα γιαπωνέζικα είναι πιο αξιόπιστα από όλα τα ευρωπαικά. Έχω φίλο κάτοχο rav4 2008 μοντέλο που έχει αγανακτήσει από τα προβλήματα (δεν έχει σημασία που τον κάλυπτε η εγγύηση της toyota). Τα γιαπωνέζικα έβγαλαν την φήμη γιατί μέχρι πριν 8-10 χρόνια ήταν κουτιά με ρόδες με απλά (τεχνολογικά) μοτέρ και τα επέλεγαν κυρίως άνθρωποι που ήθελαν ένα απλό μεταφορικό μέσο χωρίς να τους ενδιαφέρει το οδηγείν (μιλάω για την πλειοψηφία των ιαπωνικών και όχι για κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις), ήταν πίσω σε ποιότητα καμπίνας, οδηγική συμπεριφορά ακόμα και στην παθητική ασφάλεια από την πλειοψηφία των ευρωπαίων. Το φαινόμενο της toyota (πάρε τουότα έλεγαν στο χωριό και θα με θυμηθείς) είναι καθαρά ελληνικό, πουθενά στην Ευρώπη δεν πούλησε ιδιαίτερα.
Όπως έγραψα σε άλλο ποστ, αυτοκίνητο δεν είναι μόνο το μοτέρ αλλά και το τιμόνι, η ανάρτηση, το πλαίσιο, το ζύγισμα. Άρα δεν χρειάζονται απαραίτητα πολλά άλογα για να χαμογελάσεις γιατί είτε με βενζίνη είτε με πετρέλαιο όταν στρίψεις σε μια στροφή δεν παίζει ρόλο το καύσιμο αλλά το υπόλοιπο set up και ζύγισμα. Προφανώς οι σύγχρονοι turbo βενζινοκινητήρες είναι καλύτεροι σε επιδόσεις αλλά καίνε τα διπλά και παραπάνω από τους diesel για να νιώσεις αυτή τη διαφορά. 'Οτι πάει καίει, παλιός καλός κανόνας. Bravo t-jet 150αρι που οδήγησα για 3 μέρες δεν έπεφτε με τίποτα κάτω από 10 λίτρα/100 απλά για να μετακινούμαι αξιοπρεπώς στην πόλη ενώ στο παιχνίδι χτύπαγε για πλάκα 13αρια, μην τρελαθούμε εντελώς. Οι επιδόσεις πάντως της 116 d δεν είναι επουδενί αστείες συγκρινόμενες με όλο τον ατμοσφαιρικό ανταγωνισμό μέχρι 1800 κυβικά τουλάχιστον, αρκεί να θυμηθεί κανείς πόσα μικρομεσαία ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα-τάφοι κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν ακόμα αναμεσά μας .
Όσον αφορά το civic, φαίνεται ότι είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας που με τον diesel είναι καλύτερο οδηγικά αυτοκίνητο σε σχέση με τα βενζινοκίνητα αδέρφια του (και δεν μιλάω σε σχέση με τον τραγικό 1400 αλλά ακόμα και με τον 1800).mrclouzo, αν και διαφωνω μαζι σου, δεχομαι οτι ο συλλογισμος σου εχει βαση.
Καλοριζικος ο ασσος και παλι με πολλα απροβληματιστα και κυριως ασφαλη km!
Απο την πλευρικη στηριξη των καθισματων της βασικης εχεις μεινει ευχαριστημενος;
Η ορατοτητα προς τα πισω δεν σε ενοχλει;Εξεταζω κι εγω την πιθανοτητα να παω σε μικρομεσαιο diesel (λογω km), με τον ασσο να ειναι μεσα στα υποψηφια. Καθε φορα ομως παταω το γκαζι και νιωθω τον τουρμποκομπρεσσορα να επιταχυνει, το σκεφτομαι διπλα...Ασε που δεν ξερουμε και τι θα αλλαξει με τη φορολογια οσονουπω...Οποτε οι οποιοι μακροχρονιοι υπολογισμοι για αποσβεση μπορει να πανε περιπατο.
Μεταξυ σοβαρου κι αστειου παντως, δε μου καθεται καλα να παω να τα σκασω στους 'αχωνευτους' που λες... . Πιο ευκολα θα τα δινα στους Σουηδους ή στους Ιταλους. Συν οτι απο τη μέχρι τωρα ερευνα μου, το V40 overall μαλλον μου φαινεται πιο ολοκληρωμενη επιλογη στα χρηματα του.
-
Κλασικό παράδειγμα το focus mk1 που παρότι ήταν αργό σαν αυτοκίνητο είχε τέτοιο τιμόνι και ανάρτηση που ακόμα και στην πιο απλή βόλτα χαιρόμουν να το οδηγώ.
Αχ ξήνεις πληγές τωρα....
-
Το θέμα της αξιοπιστίας είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι γενικοί δείκτες, αλλά είναι και λίγο να σου κάτσει... Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παλιές Alfa μεταξύ των οποίων γνωρίζω μοντέλα συγγενών και φίλων (33, 155) γενικά αναξιόπιστα που βγήκαν σκυλιά και έχουν σήμερα 300-400 χιλιάδες χλμ...
Επίσης, αν είσαι άτυχος, έστω να πέσεις σε εταιρεία με καλές τιμές / διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και service (π.χ. Toyota)...
Αλλιώς είτε κάνεις υπομονή, είτε το δίνεις και ησυχάζεις...
Πάντως μετά την εμπειρία με το A2 δύσκολα πείθομαι περί ποιότητας / αξιοπιστίας του Group...
-
Αναιμικα 1600αρια diesel και fun to drive...και συζητατε ακομα?
Το σχολιο περι ασφαλειας, μενει ασχολιαστο. Καλυτερο διαβασμα παιδια και λιγο περισσοτερο ψαξιμο. Ασφαλεια δεν ειναι τα ** των Ncap.
Περι εργονομιας, το οτι κατι δεν το αντιλαμβανομαστε ή δεν μας ενδιαφερει δεν σημαινει οτι δεν υφισταται. Δεν γινεται να λεμε εργονομικο ενα αυτοκινητο που δεν μπορεις να δεις το κατω μερος του πινακα οργανων. Αδικο το κραξιμο στο 208 δηλαδη..
Refinement ειναι επισης κατι που δεν υφισταται στον ιδιο βαθμο..Οk γουσταρουμε fun to drive λαδιερες, αλλα δεν fun να τρεμει ο λεβιες ταχυτητων στο ρελαντι. Ουτε να τρεμει ολο το αυτοκινητο στο start/stop.Για το βαρος απο που το κρινουμε οτι ειναι τρομακτικα πιο βαρυ? Ενταξει δεν ειναι ελαφρυ, αλλα στα 1381kg το D2 και 1385kg η 116d πιο πολυ ιδια μου κανουν. Και για να μην αρχισουμε με τα νουμερα των περιοδικων, αναλυτικα εδω περι βαρους του V40. Και για να εχουμε και μια ταξη μεγεθους, το S40 T5 awd (=μεγαλυτερο, 2.5 μοτερ, τετρακινηση) ζυγιζει, με φουλ βενζινη, 1545, ζυγισμενα!
Τελος για να πω και τη γνωμη μου, αν θες χωρους δεν κοιτας κανενα απο τα premium (η Α class ειναι ακομα πιο τραγικη απο χωρους πισω), εκτος απο Α3. Premium και vfm δεν παει παρεα. Αν θες σπορτιβικη αισθηση παρε οποιοδηποτε με το αναλογο πακετο αλλα προφανως οχι diesel. Αν θες ομορφια V40/Giulietta/A-Class AMG-μονο με τυχαια σειρα, αν και beauty is in the eye of the beholder οποτε οπως τη βρισκει κανεις. Ποιοτητα, παλι με τυχαια σειρα, A3/V40/A-Class, τεχνολογια ολα εχουν κατι να πουν μαλλον λιγοτερο 1/Giulietta. Εμφανιση εσωτερικου, Α3/V40 με τη σειρα Κι αν καποιος τελικα καταληξει στο Volvo ας περιμενει μεχρι το Σεπτεμβριο καλυτερα..
-
Κι ελεγα που εχει χαθει, θα γραψει δεν μπορει...
+1 σε ολα εκτος απο τη σειρα εμφανισης του εσωτερικου... Ειδικα για τα περι ασφαλειας και του ncap.
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Κι αν καποιος τελικα καταληξει στο Volvo ας περιμενει μεχρι το Σεπτεμβριο καλυτερα..
Αν θελεις πες κατι περισσοτερο επι αυτου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι λιγότερο έχει η Honda από την Audi δηλαδή;Η honda είναι μια mainstream γιαπωνέζικη εταιρεία και στην Ελλάδα τουλάχιστον την έχει δει infinity όσον αφορά τις τιμές και τα service. Κέρδισε φανατικούς οπαδούς με τους vti, τα type r και το s2000 αλλά ποτέ δεν ήταν premium. Τεχνολογικά έχει μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια. Δεν συγκρίνονται οι 2 εταιρείες σε πλουραλισμό μοντέλων, κινητήρων, ποιότητας κατασκευής (μιλάω για την απτή ποιότητα). Η αξιοπιστία είναι άλλο καπέλο. Honda και premium ακούγεται σαν ανέκδοτο στα δικά μου αυτιά. Γι'αυτό και τα accord που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι σπάνια εικόνα (καλά, για legend δεν το συζητάω ). Ακόμα και το νέο civic έχει πουλήσει ελάχιστα και τώρα με τον diesel ανακαλύπτουν τον τροχό και πάνε να τσιμπήσουν μερικές πωλήσεις (κάλλιο αργά παρά ποτέ).
mrclouzo, αν και διαφωνω μαζι σου, δεχομαι οτι ο συλλογισμος σου εχει βαση.
Καλοριζικος ο ασσος και παλι με πολλα απροβληματιστα και κυριως ασφαλη km!
Απο την πλευρικη στηριξη των καθισματων της βασικης εχεις μεινει ευχαριστημενος;
Η ορατοτητα προς τα πισω δεν σε ενοχλει;Εξεταζω κι εγω την πιθανοτητα να παω σε μικρομεσαιο diesel (λογω km), με τον ασσο να ειναι μεσα στα υποψηφια. Καθε φορα ομως παταω το γκαζι και νιωθω τον τουρμποκομπρεσσορα να επιταχυνει, το σκεφτομαι διπλα...Ασε που δεν ξερουμε και τι θα αλλαξει με τη φορολογια οσονουπω...Οποτε οι οποιοι μακροχρονιοι υπολογισμοι για αποσβεση μπορει να πανε περιπατο.
Μεταξυ σοβαρου κι αστειου παντως, δε μου καθεται καλα να παω να τα σκασω στους 'αχωνευτους' που λες... . Πιο ευκολα θα τα δινα στους Σουηδους ή στους Ιταλους. Συν οτι απο τη μέχρι τωρα ερευνα μου, το V40 overall μαλλον μου φαινεται πιο ολοκληρωμενη επιλογη στα χρηματα του.
Ευχαριστώ! Δεν το έχω στρίψει κανονικά το αυτοκίνητο ακόμα γιατί στρώνω, πάντως η πλευρική στήριξη δείχνει οκ (σίγουρα τα sport καθίσματα με τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα πλαινά είναι καλύτερα). Η ορατότητα προς τα πίσω είναι περιορισμένη αλλά έτσι και αλλιώς οι parking sensors υπάρχουν οπότε no problem. Κατά την κίνηση του αυτοκινήτου δεν έχεις κανένα θέμα. Αν έχεις λεφτά να ταίζεις τον τουρμποκομπρέσορα να τον κρατήσεις. Σε κόβω για το v40, μια απόφαση είναι (και μείον 24.000 ευρώ στην τράπεζα)
Πάντως η 116 d ζυγίζει 1385 κιλά με πλήρωση 90% του ρεζερβουάρ καυσίμου, οδηγό 68 κιλών και αποσκευές 7 κιλών. Άρα με καύσιμο και όλα τα υγρά πάει γύρω στα 1.300 κιλά. Το ότι είναι rear wheel drive (που προφανώς σαν διάταξη προσθέτει βάρος) και ζυγίζει λιγότερο από το volvo (το οποίο αν το φορτώσεις με λίγα extra ξεπερνάει για πλάκα τα 1.500 κιλά) είναι σημαντικό. Όσον αφορά την εμφάνιση με το m-pack είναι σαφώς καλύτερη από v40 και a3 http://f20.1addicts.com/forums/attachme ... 1365167580 http://img89.imageshack.us/img89/9296/i ... fcropi.jpg ενώ τέτοιες γωνίες http://i170.photobucket.com/albums/u258 ... bc937c.jpg οι άλλοι απλά τις ονειρεύονται . Να ξαναπώ (αν και μάλλιασε η γλώσσα μου) ότι ο άσος ακόμα και με τον diesel μπορεί να κινηθεί πολύ σβέλτα και να προσφέρει απόλαυση σε δρόμο με στροφές. Είναι το πολύ καλό τιμόνι, η αμεσότητα του μπροστινού συστήματος, η ευελιξία, η πίσω κίνηση που επιτρέπουν όχι απλά να μετακινείσαι αλλά να οδηγείς με χαμόγελο. Δηλαδή το πρώτο rallye με τον 1.3 μήπως σκότωνε σε επιδόσεις ή είχε τα τρελά άλογα για να κάνει τον οδηγό χαρούμενο? Μάθαμε όλοι στα turbo άλογα και στα εύκολα και φθηνά γκάζια τα τελευταία 10 χρόνια. Δηλαδή αυτός που έπαιρνε ένα c30 1.8 και ήταν απόλυτα ικανοποιημένος δεν θα είναι από τα 116 άλογα και τα 26-28 κιλά ροπής του diesel? Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα, ήμαρτον με την καραμέλα diesel = τάφος.
diesel μικρομεσαίο (κατά προτίμηση χωρίς τέλη)