-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από 4Τ, τεύχος 504, Σεπτέμβριος 2012:BMW 116d:
0-100: 10,3
0-400 μ: 17,1/128 χαω
0-1000 μ: 28,9 / 165 χαω
80-110 με 3η: 5,4
120-140 με 4η: 6Volvo V40 D2:
0-100: 11,9
0-400 μ: 18,1/119 χαω
80-110 με 3η: 6,7
120-140 με 4η: 8,3Βάσει αυτών η BMW είναι τόσο πολύ πιο γρήγορη που μιλάμε για τσόντα...
Μάλιστα, σε ευχαριστω . Πραγματι βασει αυτων σαφώς πιο γρηγορη...Τελικά ορισμένες φορές τα reviews είναι τελείως αντικρούομενα μεταξυ τους . ακόμα και στο κείμενο του συγκεκριμένου review ο δημοσιογράφος λέει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διάφορες...
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13588Realzeus, αν δε σου κάνει κόπο, μπορείς να ποσταρεις και τις αντίστοιχες μετρήσεις της giulietta απο το review, για να συγκρίνουμε και με αυτή;
-
Κανένας κόπος:
Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTM:
0-1000 μ: 33.8 / 150 χαω
80-110 με 3η: 6.7
120-140 με 4η: 8.3 -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Κοιτα, το αρθρο μιλαει και για πιο υψηλα περιθωρια προσφυσης του Βολβο. Άρα δεν ειναι μονο η ευκολια στην οδηγηση. Βεβαια σε αυτο ισως παιζουν ρολο και τα 17ρια που φοραει το Βολβο της δοκιμης. Και η αληθεια ειναι πως σε ενα τεστ drive δεν ειναι τοσο ευκολο να το διαπιστωσεις αυτο.
Παντως επειδη τα εχω οδηγησει και εγω και τα 2, ο Άσος με τη βασικη αναρτηση γερνει σαφως περισσοτερο απο το Βολβο.Επίσης, οντως ο Ασος απο σταση κι εμενα μου φανηκε πιο γρηγορος (και μαλιστα στις υψηλες στροφες ειναι καλυτερος, με ωραιο στροφαρισμα σχεδον μεχρι τις 5000 στροφες οταν το Βολβο λαχανιαζει) αλλα ειλικρινα σε ρεπριζ δεν ειδα μεγαλες διαφορες. Μη σου πω οτι στις χαμηλες στροφες το Βολβο ειναι πιο ζωντανο.
Το δε μοτερ του Ασου κατω απο τις 1700 στροφες μου φανηκε τελειως νεκρο.
Η εικονα που εχω ειναι ταυτοσημη με του δημοσιογραφου. Συνολικα υπαρχει ενα πολυ μικρο προβαδισμα του Ασου σε επιδοσεις, αλλα ειναι αναξιο αναφορας (ειδικα για την κατηγορια αυτοκινητων που συζηταμε).Θα βοηθουσε παντως αν καποιος μπορουσε να ποσταρει μετρησεις ρεπριζ των 2 αυτοκινητων. Εγω δεν εχω βρει καπου .
Μα είναι δυνατόν να συγκρίνεις πλευρική πρόσφυση όταν το ένα φοράει 16αρια eco friendly λάστιχα και το άλλο χαμηλοπρόφιλα 17αρια?
Όσον αφορά τις επιδόσεις, με το volvo έκανα ένα test drive 15 λεπτών και είναι ηλίου φαεινότερον ότι είναι σαφώς πιο αργό, τη ροπή δεν τη νιώθεις πουθενά. Το αυτοκίνητο δείχνει βαρύ και νωθρό. Τραβάει θετικά αλλά μέχρι εκεί, τίποτα το ιδιαίτερο. Και έχω την εντύπωση ότι ο άσος έχει ακόμα πιο μακριές σχέσεις από το volvo, με ένα σασμάν αλα giulietta θα ήταν αρκετά πιο σβέλτος. Επιπλέον ο άσος στο sport mode ροπιάζει στις μόλις 1300-1400 στροφές, το volvo μέχρι τις 1700 κοιμάται. Δεν έχω οδηγήσει άλλο diesel στην κατηγορία που να έχει λιγότερο lag χαμηλά και καλύτερη γραμμικότητα μέχρι ψηλά από την bmw. Tο volvo ούτε καλύτερη ελαστικότητα έχει χαμηλά και λαχανιάζει πιο γρήγορα ψηλά. Ίσως να οδήγησες τον άσο στο comfort mode ή στο eco pro (είναι το default πρόγραμμα στο i-drive), δεν εξηγείται αλλιώς.Από 4Τ, τεύχος 504, Σεπτέμβριος 2012:
BMW 116d:
0-100: 10,3
0-400 μ: 17,1/128 χαω
80-110 με 3η: 5,4
120-140 με 4η: 6Volvo V40 D2:
80-110 με 3η: 6,7
120-140 με 4η: 8,3Βάσει αυτών η BMW είναι τόσο πολύ πιο γρήγορη που μιλάμε για τσόντα...
Μήπως έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος στο 0-1000? Πάλι καλά που πόσταρες τον πίνακα για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Μάλιστα, σε ευχαριστω . Πραγματι βασει αυτων σαφώς πιο γρηγορη...Τελικά ορισμένες φορές τα reviews είναι τελείως αντικρούομενα μεταξυ τους . ακόμα και στο κείμενο του συγκεκριμένου review ο δημοσιογράφος λέει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διάφορες...
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13588Realzeus, αν δε σου κάνει κόπο, μπορείς να ποσταρεις και τις αντίστοιχες μετρήσεις της giulietta απο το review, για να συγκρίνουμε και με αυτή;
Μα οι περισσότεροι ''δημοσιογράφοι'' γράφουν ανάλογα με το ποιος είναι ο εκάστοτε χρηματοδότης τους. Και η volvo ειδικά για το v40 δαπανά πολλά λεφτά σε διαφήμιση και προώθηση σε όλα τα media. Δεν λέω ότι τους πληρώνει όλους ή ότι είναι κακό αυτοκίνητο, το αντίθετο έχω πει. Αλλά όχι και να κάνουν το μαύρο άσπρο ή να γράφουν πα$%%ριες για να βγάλουν το συμπέρασμα που θέλουν.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Μήπως έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος στο 0-1000?Μα φυσικά. Ζητώ συγγνώμη.
Τα σωστά νούμερα είναι 31,6/165 για την BMW και 33,9/155 για το Volvo. Η BMW δηλαδή είναι καμιά 100άρια μέτρα μπροστά!Επειδή όμως είμαι βενζινοαίματος και θέλω να σας ξενερώσω ( ), το Volvo T3 με την βενζίνα 1600 και τα 150 αλόγατα έχει 0-1000μ σε 30/175...
-
Μήπως έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος στο 0-1000?
Μα φυσικά. Ζητώ συγγνώμη.
Τα σωστά νούμερα είναι 31,6/165 για την BMW και 33,9/155 για το Volvo. Η BMW δηλαδή είναι καμιά 100άρια μέτρα μπροστά!Επειδή όμως είμαι βενζινοαίματος και θέλω να σας ξενερώσω ( ), το Volvo T3 με την βενζίνα 1600 και τα 150 αλόγατα έχει 0-1000μ σε 30/175...
Βασικά αν σκεφτείς ότι το βενζινοκίνητο volvo με την diesel bmw έχουν 34 ολόκληρα άλογα διαφορά, το 1.6 sec και τα +10 χιλιόμετρα ταχύτητα εξόδου στα 1000 μέτρα υπέρ του volvo δεν είναι και κανένα κατόρθωμα. Τα νούμερα που γράφει το Τ3 είναι ίδια με την βενζινοκίνητη 116 (που έχει 136 άλογα). Προτιμώ να καίω τα μισά και ας τρώω μερικές κολώνες από τις turbo βενζίνες . Άσε που στην εθνική ταξιδεύω πιο γρήγορα γιατί με cruise και 140-150 καίω κάτω από 6 lt/100 και πλέον λίγοι βενζινοκίνητοι υπερβαίνουν τα 130 για λόγους οικονομίας. Τι να τα κάνεις τα άλογα αν δεν τα χαίρεσαι? Ο μέσος έλληνα φοβάται να πατήσει το γκάζι πλέον. Γιατί να να το κάνω αυτό στον εαυτό μου? Τουλάχιστον με το diesel ακόμα και να το στύψεις πάνω από 8αρια πολύ δύσκολα θα δεις. Αν με έπαιρνε οικονομικά θα χτύπαγα μια 118 βενζίνη αλλά με 20.000 + χλμ κατ' έτος δεν.... Πάντως μία από τις παρενέργειες της κρίσης είναι ότι μας έκανε να σεβόμαστε τα όρια ταχύτητας.
-
1.6s σε αυτά τα χαω είναι περίπου 70 μέτρα απόσταση.
Η 116i παίζει να είναι και λίγο γρηγορότερη βέβαια.
Πάντως μην γενικεύεις. Κυρίως βενζινοκίνητα βλέπω να κινούνται γρήγορα. -
1.6s σε αυτά τα χαω είναι περίπου 70 μέτρα απόσταση.
Η 116i παίζει να είναι και λίγο γρηγορότερη βέβαια.
Πάντως μην γενικεύεις. Κυρίως βενζινοκίνητα βλέπω να κινούνται γρήγορα.Κάθε βδομάδα διανύω 600 χιλιόμετρα τουλάχιστον σε εθνική οδό οπότε δεν φαντάζομαι κάτι, λέω αυτό που βλέπω
Και αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι οι περισσότεροι βενζινοκίνητοι είναι συνήθως στην μεσαία λωρίδα με 120 χλμ σταθερά. Με 150 χλμ που ταξιδεύω κατά μέσο όρο ελάχιστοι είναι αυτοί που με προσπερνάνε πια, πίστεψέ με. Με υψηλές μέσες ταχύτητες ένα diesel μπορεί να πετύχει καλά νούμερα κατανάλωσης κάτι που κατά κανόνα δεν ισχύει για τα βενζινοκίνητα. Είπαμε, ανεξαρτήτως οικονομικών περιορισμών, βενζίνη. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (εδώ ανήκει η πλειοψηφία των ελλήνων πλέον), diesel. Ξεκάθαρα τα πράγματα νομίζω. -
Κανένας κόπος:Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTM:
120-140 με 4η: 8.3Ευχαριστω και παλι, αλλα μπορεις θα κανεις εναν ακομα κοπο , να τσεκαρεις; Το λεω αυτο γιατι τα νουμερα που παρεθεσες για την Αλφα και το Βολβο ειναι σχεδον ταυτοσημα (χωρις να το αποκλειω, αλλα μου φαινεται διαβολικη συμπτωση).
-
Κανένας κόπος:
Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTM:
120-140 με 4η: 8.3Ευχαριστω και παλι, αλλα μπορεις θα κανεις εναν ακομα κοπο , να τσεκαρεις; Το λεω αυτο γιατι τα νουμερα που παρεθεσες για την Αλφα και το Βολβο ειναι σχεδον ταυτοσημα (χωρις να το αποκλειω, αλλα μου φαινεται διαβολικη συμπτωση).
-
Υπάρχουν τα αντίστοιχα νούμερα για το civic;
Στάλθηκε από το LT22i μου
-
Κάτι άλλο;
-
Κάτι άλλο;
Οχι αυτα προς το παρον αρκουν. Many thanks και παλι, τωρα εχουμε πολυ πιο ολοκληρωμενη εικονα.
Εγω λοιπον βλεπω οτι σαφως υπαρχει ενα ξεκαθαρο προβαδισμα της BMW (ειδικα στις επιδοσεις απο σταση) αλλα στις ρεπριζ (που για μενα στην πραξη ενδιαφερουν περισσοτερο) οι διαφορες δεν ειναι κι τοσο τραγικες (παιζουν γυρω στο δευτερολεπτο κατα μ.ο.) και εν τελει δε θα ελεγα με τιποτε οτι καθιστουν το Βολβο ενεργητικα ανασφαλες (υποψιν οτι το συγκεκριμενο της δοκιμης φοραγε 17αρια και ειχε πανω κι ενα σκασμο εξτρα που το βαραιναν) .
Μαλιστα, σε ορισμενες μετρησεις στις χαμηλες στροφες (βλ. 30-50/3η και 50-70/5η) το Βολβο ειναι καλυτερο.
Αυτα συναδουν και με την προσωπικη μου εμπειρια που περιεγραψα παραπανω.
Με αυτα τα δεδομενα δεν θα ελεγα οτι ειναι π@π@ριες τα σχολια των δημοσιογραφων, απο 2 διαφορετικες πηγες . (χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι ειναι παντοτε υποδειγμα αμεροληψιας).Βεβαια η συγκριση θα αποκτησει νεο ενδιαφερον οταν σε λιγους μηνες το V40 φορεσει και τους καινουριους VEA, που εχουν ανακοινωσει οτι θα ειναι δυνατοτεροι και οικονομικοτεροι.
Επισης, μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση ο 'διπροσωπος' χαρακτηρας του μοτερ της Αλφα (το ποσο καλυτερη ειναι στις χαμηλες και ποσο χειροτερη στις ψηλες).
-
Διαβάζοντας τους παραπάνω πίνακες συμπεραίνω τα κάτωθι :
- Η 116 d είναι ταχύτερη σε όλες τις μετρήσεις από στάση, ακόμα και από το civic. Πιστεύω ότι θα χάνει μόνο από το megane με τον 1.6 dci σε αυτές τις μετρήσεις.
- Επίσης είναι ταχύτερη από το v40 σχεδόν όλες τις ρεπρίζ και χάνει από την alfa κυρίως στις ρεπρίζ με χαμηλές στροφές και υψηλή σχέση (που στην πράξη δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα). Όμως στο προσπέρασμα της νταλίκας που είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό για τις πραγματικές δυνατότητες ενός κινητήρα (με αλλαγές ταχυτήτων) είναι πιο γρήγορη και από τα 2 (μάλιστα η alfa μένει τελευταία σε αυτή την δοκιμασία). Το civic είναι γρήγορο και χαμηλά και ψηλά (δυστυχώς δεν υπάρχει στο άρθρο κλιμάκωση κιβωτίων ούτε ρεπρίζ με άλλες ταχύτητες πλην της 3ης).
- Η alfa έχει το πιο στενό εύρος λειτουργίας, ψοφάει εντελώς από τις 3.500 στροφές και πάνω, άρα ωφέλιμο εύρος 2.000 στροφές περίπου (1500-3500). Το volvo έχει δύναμη και ψηλά αλλά μένει πίσω από τον άσο.
- Η bmw έχει με διαφορά τις πιο μακριές σχέσεις, η 5η της 116 είναι πολύ κοντά με την 6η της alfa. To v40 είναι περίπου στη μέση. Με λίγο πιο κοντό σασμάν, η bmw θα έπαιζε άνετα στα ίδια επίπεδα με το civic και στις χαμηλές ρεπρίζ. Το όφελος από την πολύ μακριά κλιμάκωση του άσου είναι το πολύ ξεκούραστο και οικονομικό ταξίδι, η 6η είναι over-over drive! Βασικά αν θες να κινηθείς αρκετά σβέλτα με την bmw πρέπει να είσαι με μία κάτω και με την alfa με μία πάνω.
- Η bmw είναι 100 κιλά ελαφρύτερη από το v40 και 50 κιλά από την alfa (μετρήσεις 4 τροχών) παρόλη την πίσω κίνηση και το επιπλέον βάρος που αυτή συνεπάγεται (χώρια τις αυξημένες απώλειες).
- Ο άσος με michelin energy saver 205/55/16 φρενάρει καλύτερα από το v40 με pirelli cinturato p7 (205/50/17) και ακόμα καλύτερα από την alfa (205/55/16 continental premium contact).
Καταλήγω στο ότι το μοτέρ της bmw μάλλον είναι πιο δυνατό στην πραγματικότητα σε σχέση με αυτό που βλέπουμε στα χαρτιά (είναι τυχαίο ότι η efficient dynamics βγάζει τα ίδια ακριβώς νούμερα ροπής και ιπποδύναμης και στις ίδιες στροφές με την δίλιτρη 116 diesel?) από την στιγμή που με τόσο θεόμακρη κλιμάκωση είναι αρκετά ανταγωνιστική σε ρεπρίζ (και η πιο σβέλτη από στάση). Ο diesel της alfa είναι αυτός με το μικρότερο εύρος και την μεγαλύτερη εκρηκτικότητα (στα χαρτιά έχει την υψηλότερη ροπή της κατηγορίας μαζί με τον 1.6 dci) δίνοντας την αίσθηση ότι είναι πιο γρήγορη αλλά στην πράξη δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το civic είναι ταχύτερο όλων στις χαμηλές και μεσαίες και στις ψηλές είναι κοντά με την bmw. Κρίμα που δεν έχουμε την δοκιμασία της νταλίκας και την κλιμάκωση του κιβωτίου. Σε κατανάλωση honda-bmw φαίνεται να είναι τα πιο οικονομικά.
-
Κάτι άλλο;
Οχι αυτα προς το παρον αρκουν. Many thanks και παλι, τωρα εχουμε πολυ πιο ολοκληρωμενη εικονα.
Εγω λοιπον βλεπω οτι σαφως υπαρχει ενα ξεκαθαρο προβαδισμα της BMW (ειδικα στις επιδοσεις απο σταση) αλλα στις ρεπριζ (που για μενα στην πραξη ενδιαφερουν περισσοτερο) οι διαφορες δεν ειναι κι τοσο τραγικες (παιζουν γυρω στο δευτερολεπτο κατα μ.ο.) και εν τελει δε θα ελεγα με τιποτε οτι καθιστουν το Βολβο ενεργητικα ανασφαλες (υποψιν οτι το συγκεκριμενο της δοκιμης φοραγε 17αρια και ειχε πανω κι ενα σκασμο εξτρα που το βαραιναν) .
Μαλιστα, σε ορισμενες μετρησεις στις χαμηλες στροφες (βλ. 30-50/3η και 50-70/5η) το Βολβο ειναι καλυτερο.
Αυτα συναδουν και με την προσωπικη μου εμπειρια που περιεγραψα παραπανω.
Με αυτα τα δεδομενα δεν θα ελεγα οτι ειναι π@π@ριες τα σχολια των δημοσιογραφων, απο 2 διαφορετικες πηγες . (χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι ειναι παντοτε υποδειγμα αμεροληψιας).Βεβαια η συγκριση θα αποκτησει νεο ενδιαφερον οταν σε λιγους μηνες το V40 φορεσει και τους καινουριους VEA, που εχουν ανακοινωσει οτι θα ειναι δυνατοτεροι και οικονομικοτεροι.
Επισης, μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση ο 'διπροσωπος' χαρακτηρας του μοτερ της Αλφα (το ποσο καλυτερη ειναι στις χαμηλες και ποσο χειροτερη στις ψηλες).
Υπάρχει περίπτωση να επιταχύνεις με 5η και 50 χιλιόμετρα? Μην τρελαθούμε κιόλας. Η bmw είναι καθολικά ταχύτερη του volvo παρόλο που το τελευταίο έχει πιο κοντό σασμάν. Άρα ναι, εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα σχόλια των δημοσιογράφων μόνο αντικειμενικά δεν είναι. Για να μην πάμε τώρα στο τιμόνι και στα λοιπά ωραία περί οδικής συμπεριφοράς (ευκολοοδήγητο κλπ ). Το v40 στην πράξη δεν υπολείπεται ιδιαίτερα της alfa, σε ένα τυπικό προσπέρασμα ίσως είναι και πιο γρήγορο (στην δοκιμασία της νταλίκας είναι πάντως). Η alfa έχει μοτέρ on-off με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Υπάρχει περίπτωση να επιταχύνεις με 5η και 50 χιλιόμετρα? Μην τρελαθούμε κιόλας. Η bmw είναι καθολικά ταχύτερη του volvo παρόλο που το τελευταίο έχει πιο κοντό σασμάν. Άρα ναι, εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα σχόλια των δημοσιογράφων μόνο αντικειμενικά δεν είναι. Για να μην πάμε τώρα στο τιμόνι και στα λοιπά ωραία περί οδικής συμπεριφοράς (ευκολοοδήγητο κλπ ). Το v40 στην πράξη δεν υπολείπεται ιδιαίτερα της alfa, σε ένα τυπικό προσπέρασμα ίσως είναι και πιο γρήγορο (στην δοκιμασία της νταλίκας είναι πάντως). Η alfa έχει μοτέρ on-off με ότι αυτό συνεπάγεται.
Οχι, δεν υπαρχει αλλα ειναι μετρηση ενδεικτικη της ελαστικοτητας στις χαμηλες στροφες (γι' αυτο και υπαρχει σαν μετρηση).
Η Alfa για παραδειγμα με το τραβηγμα της απο πολυ χαμηλα ειναι πολυ ευχαριστη και ξεκουραστη (π.χ. στην πολη) ενω για να κινηθεις εξισου σβελτα με την BMW θελεις μια ταχυτητα επανω.
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τις παρατηρησεις σου αλλα αυτο που θελω να πω ειναι ναι μεν η BMW ειναι η πιο γρηγορη στο συγκεκριμενο συγκριτικο (αν και τελικα χανει απο το Civic που με αυτο το μοτερ δειχνει πολυ αξιολογη επιλογη - ειδικα αν βαλεις μεσα και το πακετο των κορυφαιων χωρων και της εγγυησης-αξιοπιστιας) αλλα δεν ειναι πια και ΤΟΣΟ τραγικα πιο γρηγορη απο το Volvo οπως ειχε γραφει σε προηγουμενα ποστ (σε ρεπριζ παντα), ειδικα για την κατηγορια αυτοκινητων που συζηταμε. Αν καποιος θελει γκαζια απο αυτα τα αυτοκινητα, η βενζινη ειναι μονοδρομος. Αλλωστε ολα αυτα τρωνε αρκετες κολωνες απο ενα καλο tb.Σε οτι αφορα τα περι οδικης συμπεριφορας, παραθετω 2 βιντεο του ncap:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lcl3Rbto1I
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lA0EamkSmc
Με βαση αυτα εχω να παρατηρησω οτι η αναρτηση του Βολβο φαινεται να ελεγχει σαφως καλυτερα το αμαξωμα (δες τις ταλαντωσεις της BMW).
-
Οχι, δεν υπαρχει αλλα ειναι μετρηση ενδεικτικη της ελαστικοτητας στις χαμηλες στροφες (γι' αυτο και υπαρχει σαν μετρηση).
Η Alfa για παραδειγμα με το τραβηγμα της απο πολυ χαμηλα ειναι πολυ ευχαριστη και ξεκουραστη (π.χ. στην πολη) ενω για να κινηθεις εξισου σβελτα με την BMW θελεις μια ταχυτητα επανω.
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τις παρατηρησεις σου αλλα αυτο που θελω να πω ειναι ναι μεν η BMW ειναι η πιο γρηγορη στο συγκεκριμενο συγκριτικο (αν και τελικα χανει απο το Civic που με αυτο το μοτερ δειχνει πολυ αξιολογη επιλογη - ειδικα αν βαλεις μεσα και το πακετο των κορυφαιων χωρων και της εγγυησης-αξιοπιστιας) αλλα δεν ειναι πια και ΤΟΣΟ τραγικα πιο γρηγορη απο το Volvo οπως ειχε γραφει σε προηγουμενα ποστ (σε ρεπριζ παντα), ειδικα για την κατηγορια αυτοκινητων που συζηταμε. Αν καποιος θελει γκαζια απο αυτα τα αυτοκινητα, η βενζινη ειναι μονοδρομος. Αλλωστε ολα αυτα τρωνε αρκετες κολωνες απο ενα καλο tb.Σε οτι αφορα τα περι οδικης συμπεριφορας, παραθετω 2 βιντεο του ncap:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lcl3Rbto1I
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lA0EamkSmc
Με βαση αυτα εχω να παρατηρησω οτι η αναρτηση του Βολβο φαινεται να ελεγχει σαφως καλυτερα το αμαξωμα (δες τις ταλαντωσεις της BMW).
Τι ελαστικότητα να μετρήσεις όταν με 5η και 50 χιλιόμετρα η bmw έχει χίλιες στροφές? Είπαμε, θεόμακρες σχέσεις και παρόλα αυτά άκρως ικανοποιητικές ρεπρίζ ακόμα και στις χαμηλές στροφές. Στο προσπέρασμα όμως που μετράει στην πράξη, ακόμα και το v40 τα καταφέρνει καλύτερα από την alfa.
Αυτό που δεν έχεις αντιληφθεί είναι ότι η bmw έχει μια χαρά τράβηγμα από χαμηλά, καλύτερο από το v40 και στα ίδια επίπεδα με την alfa αν είσαι με μια ταχύτητα κάτω από την τελευταία (και όχι πάνω όπως έγραψες) ώστε να μην πέσεις στις χίλιες στροφές όπου όλοι οι diesel κοιμούνται έτσι και αλλιώς. Μετά τις 1200-1300 στροφές ροπιάζει η bmw (όπως και η alfa) μόνο που η τελευταία λόγω του πολύ κοντύτερου σασμάν αν επιταχύνει με την ίδια σχέση με τον άσο είναι πιο γρήγορη με μεγάλη ταχύτητα και ας πούμε 1500. Αλλά από τις μεσαίες και πάνω μένει πίσω. Όπως έγραψα, με την alfa πρέπει να είσαι με μία πάνω μονίμως και να αλλάζεις στις 3500 στροφές max. Είχα νοικιάσει μια mito diesel στην Ιταλία (με 120 άλογα και ίδια ροπή με την giulietta) και πράγματι μέχρι τις 3500 στροφές (και λόγω χαμηλού βάρους) είχε εντυπωσιακό τράβηγμα αλλά μετά πολύ απότομη πτώση. Ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός προσπεράσματος ίσως χρειαστεί να ανεβάσεις ταχύτητα για να μην σε κρεμάσει το μοτέρ, γενικά θέλει πολύ δουλειά με το κιβώτιο. Η bmw μπορεί να οδηγηθεί πολύ άνετα και χωρίς ζόρι με αλλαγές στις 2.000 στροφές, έχοντας πάντα αρκετή ροπή και χωρίς να δυστροπεί (εκτός αν έχεις επιλέξει το eco pro που είναι πολύ νωθρό προς όφελος της οικονομίας) και παράλληλα να βλέπεις κάτω από 5 λίτρα/100. Όλα αυτά στα γράφω με σχεδόν 4.000 χλμ στο κοντέρ και 1 μήνα κατοχής του αυτοκινήτου.
Όσον αφορά το civic, αν και οι μετρήσεις που έχουμε είναι μόνο με τρίτη, έχει διαφορές από την bmw μικρότερες από αυτές που έχει το volvo με την bmw, άρα με την λογική τη δική σου επίσης δεν είναι τόσο εντυπωσιακό ειδικά αν αναλογιστούμε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Για έναν αγοραστή που βάζει πρώτη προτεραιότητα τους χώρους σίγουρα αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία αλλά για όλους τους υπόλοιπους (που μάλλον είναι και οι περισσότεροι) από την στιγμή που παίρνεις v40 ή άσο ή ακόμα και a3 περίπου στα ίδια λεφτά (έστω και με λιγότερο εξοπλισμό) η επιλογή δεν είναι τόσο προφανής (στην τελική αυτός που θέλει χώρους γιατί να μην πάρει ένα mondeo diesel ή ένα scenic diesel ή ένα c-max στα ίδια λεφτά). Προσωπικά ήμουν μεταξύ v40 και άσου, αν το volvo δεν ήταν τόσο στενό και χαμηλό πίσω (χειρότερο από τον άσο και ας έχει ο τελευταίος το τούνελ μετάδοσης) και με τόσο μικρό πορτ μπαγκάζ ίσως να το είχα επιλέξει. Όσον αφορά τα video είναι γνωστά, δεν ξέρουμε αν το volvo φοράει τη standard ανάρτηση. Ο άσος με την βασική ανάρτηση γέρνει αλλά κρατάει μια χαρά και φυσικά ισοπεδώνει τις λακούβες καλύτερα από το volvo, το πίσω μέρος του οποίου αντιδρά άτσαλα σε εγκάρσιες ανωμαλίες κυρίως. Δεν σημαίνει ότι αυτοκίνητο που γέρνει λίγο παραπάνω δεν κρατάει, ας θυμηθούμε τα παλιά citroen που νόμιζες ότι θα γυρίσουν τούμπα και εκείνα έστριβαν λες και ήταν σε ράγες. Οκ, δεν θα με χάλαγε να ήταν 1-2 κλικ πιο σφιχτή η ανάρτηση της bmw αλλά χαρίζει στο αυτοκίνητο αρχοντική κύλιση και άνεση χωρίς παράλληλα να ξενερώνεις σε απαιτητικό στροφιλίκι. Ταιριάζει δηλαδή στον green χαρακτήρα του μοντέλου και με ένα σετ πιο σφικτά ελατήρια ή και aftermarket αμορτισέρ θα είναι super για όποιον έχει άλλες βλέψεις. Είναι και η πίσω κίνηση και η δυνατότητα να βγάλεις τελείως off τα ηλεκτρονικά... -
Ταιριάζει δηλαδή στον green χαρακτήρα του μοντέλου και με ένα σετ πιο σφικτά ελατήρια ή και aftermarket αμορτισέρ θα είναι super για όποιον έχει άλλες βλέψεις.Με πιο σφιχτά ελατήρια θα έχει πρόβλημα. Ήδη έχει πρόβλημα με μεταφορές βάρους. Η λύση είναι μόνο να βάλεις πιο σφιχτά αμορτισέρ.
-
Aν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει..
-
Ο χρήστης sbouras έγραψε:
Ταιριάζει δηλαδή στον green χαρακτήρα του μοντέλου και με ένα σετ πιο σφικτά ελατήρια ή και aftermarket αμορτισέρ θα είναι super για όποιον έχει άλλες βλέψεις.
Με πιο σφιχτά ελατήρια θα έχει πρόβλημα. Ήδη έχει πρόβλημα με μεταφορές βάρους. Η λύση είναι μόνο να βάλεις πιο σφιχτά αμορτισέρ.
Δε νομίζω, ίσα ίσα θα μειωθούν οι κλίσεις και οι ταλαντώσεις. Σε mondeo mk3 πάντως που είχε σχετικά μαλακό setup (αλλά έστριβε όσο λίγα στην κατηγορία) όταν έβαλα ελατήρια χαμηλώματος της koni οι κλίσεις εξαφανίστηκαν (όπως και οι μεταφορές βάρους). Το αυτοκίνητο έγινε πιο απόλυτο και λιγότερο ρυθμίσιμο, έστριβε καλύτερα αλλά έχασε αρκετά σε άνεση. Συνεπώς κάτι παρόμοιο θεωρώ ότι θα συμβεί και στον άσο. Βέβαια αυτά είναι ημίμετρα, το ορθότερον είναι να αλλάζονται πακέτο αμορτισέρ-ελατήρια αλλά για κάποιον που δεν θέλει να δώσει 1000+ ευρώ για καλή aftermarket λύση τα πιο σκληρά ελατήρια θα τον καλύψουν. Ίσως μπαίνουν και τα ελατήρια του m-pack. Πρόβλημα με μεταφορές βάρους προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί ακόμα και σε ορεινό στροφιλίκο με πατημένα εσάκια. Θα υπήρχε πρόβλημα αν το αυτοκίνητο έβγαινε εκτός πορείας κάτι που δεν έχει συμβεί σε εμένα προς ώρας.
Aν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει..
Μου αρέσει να ακριβολογώ και όχι να αερολογώ. Αν σε ενοχλεί η πραγματικότητα, μπορείς να την παραβλέψεις. Πάρε το honda να τα έχεις όλα, no problem at all
-
Όταν λέω μεταφορές βάρους εννοώ ότι όταν γλυστρίσει αρκετά το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και στη συνέχεια βρει πρόσφυση, η ανάρτηση εκτονώνεται και πετάει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου προς την αντίθετη κατέυθυνση. Αυτό συνήθως είναι φαινόμενο μαλακότερων αμορτισέρ σε σχέση με ελατήρια/αντιστρεπτικές.
Ο χρήστης dsgeo έγραψε:
Aν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει..Ελπίζω να μην με πλακώσει!!
...Αλλά εκνευρίζομαι να θεωρούν οι περισσότεροι ότι τα premium επειδή είναι ακριβότερα είναι και καλύτερα σε όλους τους τομείς σε σχέση με τα πιο ταπεινά αυτοκίνητα.
diesel μικρομεσαίο (κατά προτίμηση χωρίς τέλη)