Ο χρήστης koralli έγραψε:
Δεν ξερω, ειλικρινα εμενα δε μου φανηκε τοσο μεγαλη η διαφορα στις επιδοσεις. Υπαρκτη μεν, οχι τραγικη δε.
Χρησιμο θα ηταν να ποσταρε κανεις ρεπριζ και απο τα 2 εαν εχει.
Παραθετω και το συγκριτικο των 4T οπου το βολβο βγαινει συνολικα καλυτερο:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13588
Αντιγραφω:
- Για την ιστορία (μιας και δεν υπάρχει πρακτικό αντίκρισμα), η BMW δε δυσκολεύεται να πάρει κεφάλι στην επιτάχυνση από στάση. Στις ρεπρίζ το V40 είναι οριακά καλύτερο στις πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ μετά προηγείται η BMW, χωρίς όμως πολύ μεγάλες διαφορές. *
Για τους χωρους συμφωνω οτι και τα 2 εχουν χειροτερους απο φτηνοτερα μοντελα οπως αυτα που ανεφερες (Civic, Golf). Ειδικα απο το Golf που εχω οι χωροι για τους επιβατες ειναι ΠΟΛΥ χειροτεροι. Και αυτο ειναι κατι που με ενοχλει προσωπικα πολυ.
Για την κλιμακωτη ρυθμιση της πλατης ειμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σιγουρος. Δεν ξερω ποια εκδοση πηρες, η βασικη παντως σιγουρα εχει.
Τωρα στο δρομο ΟΚ η BMW ειναι καλυτερη αλλα το οτι το Βολβο ειναι αποστειρωμενο δεν θα ελεγα με τιποτα. Να προσθεσω κατι εδω. Αν μιλαμε για αυτοκινητα εργαλεια καθημερινης χρησης και οχι για joy machines και εαν η καθημερινη διαδρομη που κανουμε ειναι μεσα σε πολη (ή εστω ημιαστικο περιβαλλον) και οχι να ανεβοκατεβαινουμε την Παρνηθα, ισως μετρανε αλλα πραγματα περισσοτερο απο την 'απολυτη οδηγικη ευχαριστηση'. Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για αυτοκινητα απολυτως ασφαλη, χωρις μεγαλες διαφορες μεταξυ τους. Αλλωστε αν αυτο ειναι το ζητουμενο μαλλον δεν πρεπει να κοιταει κανεις σε diesel αλλα σε βενζινη μονο.
Αυτα που λες για το Civic τα εχω ακουσει κι εγω, αλλα μην νομιζεις με τις premium μαρκες που συζηταμε εδω δε θα κλαις εαν σου συμβει κατι. Και μαλιστα με μονο 2 χρονια εγγυηση που δινουν...Τουλαχιστον στο Civic ξερεις οτι κατα κανονα το αμαξι δεν προκειται να βγαλει τπτ.
Παραβλέπεις έναν πολύ σημαντικό παράγοντα, το κόστος απόκτησης. Τον Σεπτέβριο που έγινε η εν λόγω δοκιμή το bmw ήταν αρκετά πιο ακριβό από το volvo. Για αυτό και καταλήγει το άρθρο : '' ....(η bmw) αν μπορούσε να συνδυαστεί με το εξαιρετικό αυτόματο 8άρι κιβώτιο και υπεράνω χρημάτων, τότε δε θα το συζητούσαμε. Ωστόσο, σε αυτήν την premium economy θέση, κλίνουμε περισσότερο προς τη μεριά του V40 D2....'' Προσωπικά βλέπω να βγάζει νικητή το volvo λόγω τιμής και όχι επειδή είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Χώρια που αυτή ήταν μια από τις πρώτες δοκιμές του v40 και ως γνωστόν στις πρώτες δοκιμές όλα είναι τέλεια, άψογα κλπ . Σήμερα λοιπόν που το bmw είναι φθηνότερο από το volvo δε νομίζω ότι το συμπέρασμα θα ήταν το ίδιο. Σε άλλο σημείο γράφει το επικό ''....Στο θέμα των χώρων, το V40 προσφέρει αυτό που κανείς θα περίμενε από ένα πλουσιοπάροχων διαστάσεων χάτσμπακ. Οι εμπρός επιβάτες νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα ευρύχωρο αυτοκίνητο, ενώ οι δύο πίσω επιβάτες κανονικού αναστήματος δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα - με κάποιες υποχωρήσεις θα βολευτεί και ένας πέμπτος ''. Προφανώς ο συντάκτης του άρθρου είναι γύρω στο 1.65-1.70 και βολεύτηκε ή δεν έκανε τον κόπο να κάτσει πίσω.
Για την σκαλωτή ρύθμιση ας γράψουν και άλλοι κάτοχοι, η bmw δεν έχει εκδόσεις αλλά μια βασική και μετά βάζεις πακέτα και μεμονωμένα extra. Πάντως πουθενά δεν βρήκα ότι η ρύθμιση της πλάτης είναι κλιμακωτή και δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει. Για την οσφυική ρύθμιση πράγματι είναι extra αλλά προσωπικά δεν μου έλειψε ακόμα και σε ταξίδι 300 χιλιομέτρων που έκανα και βγήκα ατσακάκωτος και ξεκούραστος (και έχω τα βασικά καθίσματα, ούτε καν τα sport). Ακόμα και στην καθημερινή μετακίνηση θέλω να οδηγάω και ουχί να μεταφέρομαι από το σημείο Α στο σημείο Β, θέλω να πω ότι η συνολική αίσθηση που σου δίνει ένα αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι είναι χρήσιμη μόνο στις αναβάσεις. Κλασικό παράδειγμα το focus mk1 που παρότι ήταν αργό σαν αυτοκίνητο είχε τέτοιο τιμόνι και ανάρτηση που ακόμα και στην πιο απλή βόλτα χαιρόμουν να το οδηγώ. Το volvo δεν το λες fun to drive επ'ουδενί, την alfa και την bmw ακόμα και με τους diesel κινητήρες τις λες fun to drive (πάντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό). Αλλά όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων όπως πολύ σωστά είπες. Το volvo θα επαναλάβω για χιλιοστή φορά ότι είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο αλλά το θεωρώ ακριβό και σίγουρα όχι καλύτερο από τον άσο. Είναι θέμα προσωπικών επιλογών και προτεραιοτήτων .
mrclouzo μπορείς αν θες να αναφέρεις ενδεικτικά κάποια κόστη συντήρησης της 116d;
Τα έχω ξαναγράψει, σε εμένα είπαν γύρω στα 100 ευρώ το κλασικό service (λάδια-φίλτρα) και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα αναλώσιμα όποτε και όταν χρειαστεί να αλλαχτούν (η bmw λέει αλλαγή λαδιών στα 2 χρόνια ή στα 30.000 χλμ, προσωπικά θα τα αλλάζω κάθε 10.000 χλμ). Για τα λάδια και τα τακάκια τουλάχιστον σε ειδοποιεί ο υπολογιστής του αυτοκινήτου. Επίσης η bmw έχει καδένα με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται σε κόστος χρήσης όταν άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας απαιτούν αλλαγή των ιμάντων ακόμα και στα 60.000 χλμ (με ένα κόστος από 400 ευρώ στην αντιπροσωπεία). Το civic δεν ξέρω αν έχει ιμάντα ή καδένα αλλά αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι ακόμα και το πιο απλό service το πληρώνεις χρυσό (και θα το πληρώνεις για τουλάχιστον 7 χρόνια που είναι η εγγύηση). Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω για ποιο λόγο να πληρώσει κάποιος το civic στην τιμή των premium της κατηγορίας, εκτός αν οι χώροι είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα και χρειάζεται σχετικά compact όχημα (αλλιώς γιατί να μην πάρει ένα station ή ένα πολυμορφικό). Το αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι made in japan (όπως και το auris της toyota αντίστοιχα) για να δικαιολογεί την τιμή του και όλοι έχουν μείνει στην εποχή που τα honda ήταν γιαπωνέζικα σκυλιά (στρόφαραν όλη μέρα στις 8.000 στροφές και δεν έσπαγαν). Αλήθεια πόσα χρόνια έχει η honda να παρουσιάσει ένα καλό ατμοσφαιρικό μοτέρ? (turbo ούτε για δείγμα προς το παρόν). Τουλάχιστον ο δικός μου άσος κατασκευάστηκε στο Μόναχο από αχώνευτους τελειομανείς γερμαναράδες (είναι όντως made in germany) με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν θες την γνώμη μου, ρώτα κάθε εταιρεία πόσο θα κοστίσουν τα τυπικά service σε βάθος πενταετίας καθώς και την τιμή σε κάποια αναλώσιμα και ανταλλακτικά (πχ τακάκια φρένων, φίλτρο καμπίνας, εμπρός προφυλακτήρας, εμπρός καπό, πόρτα). Στην bmw μετά τα 2 χρόνια θα βρω έναν καλό εξειδικευμένο bmw service όπου θα τους πηγαίνω εγώ τα ανταλλακτικά (τα οποία θα αγοράζω από ebay πολύ φθηνότερα σε σχέση με Ελλάδα) και θα πληρώνω μια μικρή εργασία. Έτσι το αυτοκίνητο θα είναι άριστα συντηρημένο και με πολύ χαμηλό κόστος.
edit : μόλις είδα στο site της honda ότι η εργοστασιακή εγγύηση είναι πλέον 3 χρόνια (από 7). Τυχαίο? Μπααααααααα