-
Αυτά γενικώς κατά περίπτωση μπορεί να ισχύουν, στο συγκεκριμένο σύστημα που έχει το Νίβα δεν ισχύουν. Όπως σου ξαναείπα πιο πριν, χωρίς κλειδωμένο το κεντρικό διαφορικό, το Νίβα μπορεί να κολλήσει πιο εύκολα από ένα βιτάρα με μόνο πίσω κίνηση.
Τα 'υπέρτατα' LR/RR που αναφέρεις έχουν κεντρικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
-
Ό,τι πεις....
-
Διαφωνείς δηλαδή?
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
- το μεγεθος μετατροχιου και μεταξονιου, ειδικά το πρωτο..
To Vitara έχει ίδιο μεταξόνιο με το Νίβα και είναι πιο στενό.
-
Θυμάμαι σε ένα Niva που πήγα να αλλάξω τα μοτεράκια για τα πιτσιλιστίρια. Τέτοια ηλεκτρικά δέν έχω ξαναδεί σε ευρωπαικό ή γιαπωνέζικο αυτοκίνητο ακόμα και της δεκαετίας του 70
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Θυμάμαι σε ένα Niva που πήγα να αλλάξω τα μοτεράκια για τα πιτσιλιστίρια. Τέτοια ηλεκτρικά δέν έχω ξαναδεί σε ευρωπαικό ή γιαπωνέζικο αυτοκίνητο ακόμα και της δεκαετίας του 70Ε, ναι τι περίμενες δεν είναι ούτε ευρωπαϊκό ούτε ιαπωνικό αυτοκίνητο του 70, είναι ρωσικό αυτοκίνητο του 70!
-
Το αστείο είναι πως τα Νίβα πωλούνται (αν και αμφιβάλλω αν αγοράζονται) σε πολύ υψηλές τιμές. Αν υπολογίσει κανείς τα απαραίτητα μαζέματα που ακόμα και ένα καινούριο Νίβα θέλει η τιμή είναι ανάλογη ενός νεότερου συνήθως Vitara. Δεν υπάρχει καν δίλλημα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θυμάμαι σε ένα Niva που πήγα να αλλάξω τα μοτεράκια για τα πιτσιλιστίρια. Τέτοια ηλεκτρικά δέν έχω ξαναδεί σε ευρωπαικό ή γιαπωνέζικο αυτοκίνητο ακόμα και της δεκαετίας του 70
Ε, ναι τι περίμενες δεν είναι ούτε ευρωπαϊκό ούτε ιαπωνικό αυτοκίνητο του 70, είναι ρωσικό αυτοκίνητο του 70!
Το συγκεκριμένο ήταν μοντέλο 2000-κάτι, μάλλον δέν έχουν αλλάξει καθόλου απο το 70
-
Δεν πρέπει να έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις / εξελίξεις στο Νίβα...
Άλλωστε, συνταγή που λειτουργεί.... γκουχ γκουχ γκουχ ....δεν την αλλάζεις ! -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα 'υπέρτατα' LR/RR που αναφέρεις έχουν κεντρικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.Το manual του δικού μου δεν λέει κάτι τέτοιο αλλά δεν το αποκλείω καθώς ακόμα και μη μπλοκαρισμένο δεν έκανε ποτέ 'διαφορικό' μπρος-πίσω. Όταν βάλεις το κάρο φυσικά πάει 50-50.
Στο θέμα μας. Έχω οδηγήσει διάφορα Vitara (πάντα μοντέλα με κοντές σχέσεις) και Niva σε trial καταστάσεις. Ικανά τα λες και τα δύο αλλά ικανότερο είναι το Niva. Έχει καλύτερη προστασία ανάρτησης (τα Vitara εύκολα βρίσκουν στα ψαλίδια) και επίσης μεγαλύτερη άρθρωση λόγω άκαμπτων αξόνων μπρος-πίσω. Αν θυμάμαι καλά έχει και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, αν και θα μπορούσε η σχέση υποπολλαπλασιασμού να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Επίσης, το Νίβα δεν το λυπάσαι οπότε είναι σαφώς πιο αγχολυτικό. Αυτό που έχω στο Disco και μου έλειψε στο Niva είναι τα καβούκια του διαφορικού στην μία πλευρά ώστε να περνάς βράχους από την άλλη. Εντός δρόμου βέβαια είναι κωμωδία...
-
Καλά ο καθένας λέει ότι του κατέβει, οκ.
Απλώς έτσι ενδεικτικά να πω πως το Νίβα **δεν **έχει άκαμπτο άξονα εμπρός.
-
Μια τεχνική λεπτομέρεια που τόσα χρόνια μετά την οδήγηση ξεχάστηκε, δεν αλλάζει το νόημα αλλά ούτε και την εμπειρία πίσω από το τιμόνι. Όπως δεν αλλάζει και το ότι το Niva περνούσε από μέρη που το Vitara ζορίζονταν χαρακτηριστικά. That said, σαν ολοκληρωμένη λύση σαφώς και το Vitara είναι καλύτερο. To Νιβα θα το πρότεινα μόνο σε κυνηγούς, αγρότες κλπ.
-
Δηλαδή να του πω να πάρει ποιο απ'τα δύο;
-
Κρίνε ποιες απαντήσεις θεωρείς σοβαρές και ποιές όχι (και πες του να πάρει ένα Vitara).
-
( και για να κανουμε και λιγο χιουμορ....)
ΜΗ ΞΑΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ LADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
( και για να κανουμε και λιγο χιουμορ....)ΜΗ ΞΑΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ LADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=62_-nm7WfRY#!
η μηχανή του είναι 'μαμά'????
-
Απαντηση για τον ΙΚΕ.
Μετα απο 2 Niva με σχεδον 250.000 χλμ και στα 2(τα μισα ο πατερας μου τα αλλα μισα εγω)το μονο που μπρω να σου πω ειναι οτι δεν εχεις ιδεα για αυτο το αυτοκινητο και τις δυνατοτητες του.
Καταρχην το vitara ειναι πολυ καλυτερο αυτοκινητο αν θες να κινησαι και σε ασφαλτο,αλλα μονο για χωμα το niva ειναι κορυφαιο.
1ον η ανεξαρτητη αναρτηση που εχει μπροστα ειναι ιδανικη για τους χωματοδρομους που εχουμε γιατι προσφερει σημαντικη ανεση,δοκιμασε να πας με ενα jimny γρηγορα στο χωμα και θα βρεθεις ευκολα στα χωραφια απο τις αναπηδησεις.
2ον.Η τετρακινηση την οποια χλευαζεις,δουλευει παρα παρα πολυ καλα και εχεις και πολλα πλεονεκτηματα σε σχεση με του vitara,σε παγο π.χ και ειδικα σε κλιση δεν ειναι και οτι καλυτερο να εχεις μπλοκαρισμενη την μεταδοση(αλλα πρεπει να το εχεις ζησει αυτο για να το ξερεις)και εκτος απο αυτο στο niva βαζεις τα αργα χωρις να πρεπει να ειναι 50-50 που δινει μεγαλη ανεση σε ανηφοριες ειδικα οταν εχεις και κανενα τρειλερ.
3ον.Χαλαει,ναι ειναι γεγονος αλλα οταν το κανιβαλισεις και πιστεψτε με πιο ευκολα χαλαει οταν το πηγαινεις ταπα στην ασφαλτο παρα στο χωμα(παθων).
Αυτα τα ολιγα για το Niva.
Γνωμη μου,βρες ενα με κανα διχιλιαρο που να ναι σωστο και παρτο να το λιωσεις.υ.γ τα ανταλακτικα του και η συντηρηση του ειναι απιστευτα φτηνη.
-
Σκυλί δηλαδή
1). Και το Vitara ανεξάρτητη ανάρτηση έχει εμπρός. Δεν αναφέρθηκε κανείς σε Jimny.
-
Δεν χλεύασα καμία τετρακίνηση (..). Δεν είναι κακό που μπορείς να έχεις και ελεύθερο κεντρικό διαφορικό, στη πράξη μόνο στην άσφαλτο έχει κάποιο κέρδος. Εκτός δρόμου αυτό που λες δεν ισχύει, ίσα ίσα που όπως είπα μπορεί να κολλήσεις πιο εύκολα και από 2κίνητο (πρέπει να το ζήσεις όμως αυτό για να το ξέρεις). Τα αργά χωρίς κλείδωμα είναι όντως ένα πλεονέκτημα, δε μπορώ να πω πως μου χρειάστηκε ποτέ αλλά ίσως σε κάποιες πολύ ειδικές περιπτώσεις να αξίζει. Από την άλλη δε συγκρίνουμε Νίβα με διαφορικό με Νίβα με κομπλέρ. Το βιτάρα είναι πολύ πιο δυνατό, ακόμα και αν αγόραζε κάποιος αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να σέρνει τρέιλερ σε ανηφόρες δεν ξέρω αν θα προτιμούσε το Νίβα.
-
Το Vitara (τα ιαπωνικά τουλάχιστον) δε χαλάει ακόμα και αν το ξεκωλιάσεις κυριολεκτικά.
Αν δώσεις ένα διχίλιαρο σε Νίβα, μέσα σε 2 χρόνια θα έχεις δώσει τουλάχιστον άλλα τόσα και θα έχεις ένα μονίμως χαλασμένο και προβληματικό αυτοκίνητο που θα σε αφήνει παντού. Μπορείς να δώσεις περίπου τα ίδια για να πάρεις ένα παλιό Vitara (ιαπωνικό κατά προτίμηση) που δε θα σου ζητήσει ποτέ τίποτα (εφόσον δε το κάνεις μπουρδέτο βέβαια και το συντηρείς).
Γενικώς το Νίβα σαν αγορά θα είχε νόημα αν κόστιζε το 1/3ο της τιμής του Vitara μτχ. Αν δείς αγγελίες τότε τα Νίβα τα πουλάνε σε παρόμοιες τιμές με τα Vitara και με λίγο περισσότερα χρήματα μπορεί να πάρει κανείς Grand Vitara (mk1). Με τις τιμές αυτές η αγορά του Νίβα είναι εντελώς παράλογη εκτός ξαναλέω αν κάποιος είναι ερωτευμένος με το Νίβα ή θέλει να αποκτήσει πείρα σε επισκευές Νίβα. Για χρήση κυρίως εντός δρόμου το Vitara είναι απείρως καλύτερο και για χρήση εκτός δρόμου το Vitara είναι καλύτερο. Ομοίως (και περισσότερο) αν μιλάμε για Grand Vitara.
πχ Grand Vitara 1.6 με λιγότερα από ~4χιλ: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3496304/
Αυτό είναι ΠΟΛΥ φθηνότερο από το Νίβα με τα 2χιλ που λες (που αν δεις αγγελίες είναι ελάχιστα και σε ελεεινή κατάσταση).
-
-
Εγω προσωπικα θα περνα το πρωτο vitara το 8v,απο την αλλη η ενσταση μου ηταν οσον αφορα το οτι το ελευθερο κεντρικο δεν εχει νοημα και συνεχιζω να υποστηριζω οτι εχεις λαθος.Ειναι πολλες οι περιπτωσεις που με ελευθερο κεντρικο οχι μονο δεν κολλας αλλα βοηθαει.
-
Στα πλεονεκτηματα του vitara να προσθεσω και το πλαισιο τυπου σκαλας που ειναι πιο ανθεκτικο απ'το αυτοφερομενο του niva.
4x4 budget 7000 ευρω.